Az Egyesült Államok katolikus püspökei aggodalmuknak adtak hangot a charlottesville-i erőszak miatt

Daniel N. DiNardo bíboros, az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának elnöke a testület nevében nyilatkozatot adott ki a virginiai Charlottesville-ben augusztus 11-én erőszakba torkollott tüntetés kapcsán.

2017. augusztus 16. szerda

Ferenc pápa üzenetet küldött a mediterrán országok fiataljainak találkozójára

A pugliai Ugento-Santa Maria di Leuca egyházmegye augusztus 10. és 14 között rendezte meg a „Mediterráneum: a testvériség kikötője” címet viselő ifjúsági találkozót. A rendezvényre Ferenc pápa üzenetet küldött.

2017. augusztus 15. kedd

A Szent Péter és Szent Pál Társulat szíriai családok vatikáni befogadását támogatja

A menekültek befogadására irányuló konkrét szeretettel fejezi ki tiszteletét névadóinak a társulat, amely az Apostoli Alamizsnahivatal támogatására idén is szolidaritási kezdeményezést indított – tájékoztat a L’Osservatore Romano vatikáni napilap augusztus 10-i száma.

2017. augusztus 14. hétfő

Augusztus 20-án kezdődik a 38. Rimini Meeting

Augusztus 20. és 26. között rendezik meg a 38. Rimini Meetinget, amelynek idei mottója egy idézet, Goethe „Faust” című művéből: „Szerezd meg azt, amit atyáidtól örököltél, hogy a tiéd legyen!”. A rendezvényről Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tájékoztatta a Vatikáni... »

2017. augusztus 13. vasárnap

Venezuelai püspökök: A kormány hagyjon fel a másként gondolkodók hajtóvadászatával

„Álljon meg a hajtóvadászat az olyan állampolgárok ellen, akik politikailag másként gondolkodnak, mint a jelenlegi hatalom” – áll a venezuelai püspöki konferencia Igazságosság és Béke bizottságának a nyilatkozatában, melyet Roberto Luckert León elnök és Saúl Ron Braasch alelnök... »

2017. augusztus 12. szombat

Elhunyt Ruth Pfau nővér, a „pakisztáni Teréz anya”, a leprások megmentője

A német származású orvos, szerzetesnővér, Ruth Pfau, vagy ahogy a nép nevezi, „a pakisztáni Teréz anya” augusztus 10-én, 87 évesen, hosszú betegség után elhunyt. A lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a pakisztáni leprások szolgálatának szentelte... »

2017. augusztus 11. péntek

Az UNICEF jelentése a kongói gyermekek drámai helyzetéről

Közel másfél millió ember, közülük 850 ezer gyermek kényszerült lakhelye elhagyására a Kongói Demokratikus Köztársaságban az erőszak miatt – áll a legfrissebb UNICEF-jelentésben, melyet Marie-Pierre Poirier, a világszervezet nyugat- és közép-afrikai regionális igazgatója ismertetett... »

2017. augusztus 9. szerda

Már négy papot és hét újságírót öltek meg idén Mexikóban

2017-ben már tíz papot öltek meg a világon. José Miguel Machorrót a mexikóvárosi székesegyházban késelték meg május 15-én, szentmise bemutatása után. Aggodalomra ad okot az erőszakhullám Mexikóban, amely elsősorban az Egyház és a sajtó képviselőit sújtja.

2017. augusztus 9. szerda

A kiegyezés nem meghódolás

Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter jegyzetét adjuk közre.

2017. augusztus 8. kedd

Miénk a jövő, és tenni is fogunk érte – Fokoláre-tábor Gödöllőn

Egy amerikai, egy olasz és egy magyar diákkal, valamint egy fokolarinával a felebarát szeretetéről és a média szerepéről beszélgettünk Gödöllőn, abban a nemzetközi táborban, amelyet a Fokoláre mozgalom ifjúsági szervezete, a Gyerekek az Egységért mozgalom rendezett „A világra nyitott... »

2017. augusztus 7. hétfő

A német püspökök felhívást tettek közzé az atomfegyverkezés ellen

„Meg kell szabadítani a világot a nukleáris fegyverek rémisztő nyomásától” – áll a német katolikus püspöki konferencia felhívásában, melyet a Nagaszaki és Hiroshima elleni atombomba támadás augusztus 6-i és 9-i évfordulója kapcsán tettek közzé.

2017. augusztus 5. szombat

Imádsággal a közöny ellen – Megemlékezés a pharrajimos és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Augusztus 3-án ökumenikus és vallásközi imaórát tartottak a Szent Egyed közösség szervezésében Budapesten, a Jézus Szíve-templomban a roma holokauszt és a kislétai cigánygyilkosság évfordulójához kapcsolódóan. Az imádságot Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök... »

2017. augusztus 4. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 1-jén

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 1. kedd

Születésnapja reggelén gyilkoltak meg egy fiatal papot Kolumbiában

Július 27-én, csütörtökön, 31. születésnapjának reggelén Kolumbiában meggyilkoltak egy fiatal papot, Diomer Eliver Chavarría Pérezt, mielőtt indult volna szentmisét bemutatni.

2017. augusztus 1. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 31-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. július 31. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 30-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. július 30. vasárnap

A Pápai Életvédő Akadémia elnöke Charlie Gard halála kapcsán: Mozdítsuk elő az elkísérés kultúráját

Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke kifejezte lelki közelségét a kis Charlie Gard szülei felé és imádkozik értük. Az érsek a kisgyermek július 28-án bekövetkezett halála kapcsán nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.

2017. július 29. szombat

Miskolcra kirándultak a múcsonyi görögkatolikus tanoda diákjai

A múcsonyi Forrás Görögkatolikus Tanoda diákjaival július 21-én látogattak el Miskolcra.

2017. július 29. szombat

Interjú Pietro Parolin bíboros államtitkárral

Az Il Sole 24 Ore olasz napilap interjút készített Pietro Parolin bíborossal, melyből a Vatikáni Rádió ismertet néhány gondolatot.

2017. július 29. szombat

Személyre szabott törődés és négyezer palacsinta – Elkezdődött a XXI. ÁGOTA-tábor

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el július 22-én délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, a Békés megyei Doboz-Szanazugon.

2017. július 24. hétfő

tovább »