Szentmisét mutatnak be az utcán meghalt hajléktalanokért Budapesten

Február 26-án, vasárnap 15 órakor a Horváth Mihály téri Szent József-templomban Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke mutat be szentmisét azokért a hajléktalanokért, akik az utcán éltek és haltak... »

2017. február 23. csütörtök

Negyven évvel a Pinochet-rezsim után – A chilei püspököket fogadta a pápa

Ezekben a napokban végezte első ad limina látogatását a chilei püspöki konferencia Ferenc pápánál. Február 20-án fogadta a főpásztorokat a szentatya, akivel mintegy három órán át beszélgettek.

2017. február 23. csütörtök

A pápa a Migráció és Béke Nemzetközi Fórumhoz: Befogadni, védelmezni, előmozdítani, integrálni!

A szentatya február 22-án délelőtt a vatikáni Kelemen teremben fogadta a 6. Migráció és Béke Nemzetközi Fórum képviselőit, akik az olasz képviselőházban tartottak kétnapos tanácskozást „Integráció és fejlődés: a reagálástól a cselekvésig” címmel.

2017. február 22. szerda

Katolikusok tízezrei tüntettek a halálbüntetés ellen a Fülöp-szigeteken

Római katolikusok ezrei tüntettek február 18-án Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában a bírói eljárás nélküli kivégzések és a kormány halálbüntetés visszaállításával kapcsolatos terve ellen.

2017. február 20. hétfő

Az lesz a felebarátunk, akivel együtt tudunk érezni – A pápa üzenete a népi mozgalmak találkozójára

Ferenc pápa üzenetet írt a népi mozgalmak találkozójára, amelyet február 16. és 19. között tartanak a kaliforniai Modestóban. A találkozón a világ tizenkét országából érkezett közel hétszáz vallási vezető tanácskozik négy napon át. A Vatikánt Peter Turkson bíboros... »

2017. február 18. szombat

Természetes családtervezés – akkreditálták a Magyarországi Billings Központot

Lezárult az a másfél évig tartó akkreditációs folyamat, amelynek eredményeként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő Magyarországi Billings Központ 2017-től teljes jogú tagszervezete lett a Nemzetközi Billings Szervezetnek (WOOMB International – World Organization Ovulation... »

2017. február 18. szombat

Ferenc pápa első alkalommal látogatott el római állami egyetemre

A szentatya január 17-én, pénteken délelőtt látogatást tett a Roma Tre Tudományegyetemen. Találkozott a hallgatókkal, a tanárokkal és a felsőoktatási intézmény más munkatársaival. Előre megírt beszédét átadva kötetlen szavakkal válaszolt négy egyetemista kérdéseire.

2017. február 17. péntek

A Szentszék összehangolt cselekvést sürget az óceánok védelmében

A nemzetközi, regionális és helyi politikát egyaránt ösztönzi a Szentszék a tengerek és óceánok biodiverzitásának védelmére, illetve mindazoknak a tevékenységeknek a felszámolására, amelyek pusztítják ezt a gazdagságot.

2017. február 17. péntek

Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Szerzetesek az emberkereskedelem ellen – Megalakult a SOLWODI Hungary Egyesület

Február 8-án, a rabszolgasorsot szenvedett Szent Bakhita emléknapján írták alá a SOLWODI Hungary Egyesület alapszabályát. Hét női szerzetesközösség nővérei és egy világi alapító tag hozták létre a nemzetközi hálózat magyarországi tagját.

2017. február 16. csütörtök

Őslakos népek képviselőivel találkozott a pápa

A szentatya február 15-én a VI. Pál aula kistermében találkozott a világ különböző részein élő őslakos népek képviselővel, akik Rómában gyűltek össze az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap (IFAD) 40. vezetőtanácsi ülésének alkalmából.

2017. február 15. szerda

„Közelkép az iszlámról” – Könyvbemutatót tartottak a Párbeszéd Házában

Az Új Város Kiadó, a Fokoláre Mozgalom és a Sophia Egyetemi Intézet közreműködésével február 13-án Budapesten, a Párbeszéd Házában bemutatták a „Közelkép az iszlámról – Kultúra, vallás, politika” című könyvet.

2017. február 14. kedd

A Costa Rica-i püspöki konferencia tagjait fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa február 13-án fogadta a Costa Rica-i püspöki konferencia ad limina látogatást végző tagjait a Vatikánban. A találkozó középpontjában a közép-amerikai ország egyházának helyzete állt.

2017. február 14. kedd

Márk evangéliuma kézikönyv is lehet a vállalkozásokhoz – interjú Kiss Ulrich jezsuita szerzetessel

Kiss Ulrich SJ 2014-ben indította el a Management by Jesus (Légy sikeres Jézussal!) szemináriumot, amelyen azóta öt-hatszáz ember fordult meg. Vele beszélgettünk a keresztény értékrenden alapuló vállalkozói képzésről.

2017. február 13. hétfő

A román ortodox egyház a keresztény család védelmében szólítja utcára híveit

„Menetelés az életért 2017” elnevezéssel országos megmozdulást hirdetett a román ortodox egyház március 25-ére a „hagyományos keresztény család” értékeinek népszerűsítéséért – közölte február 10-én a Mediafax hírügynökség.

2017. február 12. vasárnap

A szeretet győz: százak oltalmazták élő pajzsként a misére érkező katolikus híveket Amerikában

Egy héttel azután, hogy rasszista támadás érte a szentmisén részt vevő hispán katolikusokat az Egyesült Államokban, az oregoni Portlandben, a helyiek összefogtak, és február 5-én, vasárnap élő pajzsot alkotva védték a híveket.

2017. február 10. péntek

„Veled kiteljesedve” – Vasárnap kezdődik a házasság hete

Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a házasság hetét. A február 12. és 19. között sorra kerülő országos rendezvénysorozatot február 9-én sajtótájékoztatón mutatták be a fővárosi I. számú Központi Házasságkötő Teremben.

2017. február 9. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 8-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapján.

2017. február 8. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 7-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. február 7. kedd

Egy megölt pap kér kegyelmet gyilkosának

A floridai pap, Rene Robert, akit tavaly tavasszal öltek meg, több mint két évtizede írásban kérte, hogy legyenek irgalmasak esetleges gyilkosához és ne sújtsák őt halálbüntetéssel.

2017. február 4. szombat

tovább »