Eucharisztikus világkongresszus: Pályázatot hirdetnek miseordinárium komponálására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága által kiírt pályázat célja olyan új misetételek megalkotásának inspirálása, amelyek gazdagítják a Katolikus Egyház énekkincsét. December 20-ig várják a pályamunkákat.

13:03

Bubnó Tamás: „Egy gazdag hagyomány méltó örököseiként igyekszünk énekelni”

Bubnó Tamás Liszt Ferenc-díjas egyházzenész, a Nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense idén is tartott egyházzenei képzést. A Nyíregyházi Egyházmegye honlapjának riportere a táborról kérdezte.

2017. július 13. csütörtök

Bemutatták a Szent László-emlékplakettekkel díszített olajgyertyát a győr-újvárosi templomban

A győr-újvárosi Urunk színeváltozása-templomban július 2-án a délelőtti szentmise előtt bemutatták azt a Szent László-emlékplakettekkel díszített olajgyertyát, amelyet Ferenc pápa Rómában a május 31-i általános kihallgatás alkalmával áldott meg.

2017. július 13. csütörtök

Pályázatot hirdettek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának megírására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága pályázatot írt ki a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszára.

2017. július 12. szerda

Görögkatolikus egyházzenei tábort szerveztek Egerben

Július 6. és 8. között rendezték meg Egerben a már hagyományos görögkatolikus egyházzenei képzést, Bubnó Tamás egyházzenész, érdemes művész, a Nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense vezetésével.

2017. július 11. kedd

Énekeskönyv jelent meg Szent Márton püspök tiszteletére

Az „Énekek Szent Márton püspök tiszteletére” című kötetet a 88. Ünnepi Könyvhéten, június 9-én mutatták be Budapesten, szombathelyi bemutatója az ősz folyamán lesz a Szent Márton-templomban.

2017. július 11. kedd

„A gregorián a lélek éneke” – Megnyitották Vácon a gregorián fesztivált

Ünnepi szentmisével nyitották meg Vácon, a Barátok templomában július 6-án, csütörtökön délelőtt a VII. Váci Nemzetközi Gregorián Fesztivált. A főcelebráns Beer Miklós váci megyéspüspök, az Országos Magyar Cecília Egyesület elnöke volt.

2017. július 6. csütörtök

„Kaptunk jelet” – Jövő héten kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12.-16. között tartják az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az ötnapos programot immár 34. alkalommal rendezik meg.

2017. július 6. csütörtök

Értelem és érzelem – Egy nap a Harmat Artúr Központi Kántorképző növendékeivel

Vannak, akiknek kemény munkával, reggeltől estig zenei tanulmányokkal és gyakorlással telik a július. A kántorképzőn mégsem izzadságszagú a hangulat.

2017. július 5. szerda

Rácsodálkozni Isten szavának szépségére – Nemzetközi Gregorián Fesztivál kezdődik Vácott

Július 6–9. között immáron hetedik alkalommal rendezik meg Vácott a Nemzetközi Gregorián Fesztivált. A rendezvény egyik előadójával, Sztankó Attila zebegényi plébánossal, gregorián-szakértővel beszélgetünk.

2017. július 4. kedd

Máriával az éj küszöbén

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét olvashatják az alábbiakban.

2017. július 2. vasárnap

Várják a helyi programok regisztrációját az Ars Sacra Fesztiválra és a Nyitott Templomok Napjára

Szeptember 16. és 24 között rendezik meg XI. Ars Sacra Fesztivált, illetve szeptember 16-án a Nyitott Templomok Napját. Az Ars Sacra Alapítvány július 31-ig, hétfőig várja az rendezvénysorozathoz helyi programmal csatlakozni kívánók jelentkezését, regisztrációját.

2017. július 1. szombat

Idén is tartanak egyházzenei képzést Egerben

Július 6. és 8. között Egerben kerül sor Bubnó Tamás Liszt Ferenc-díjas egyházzenész, érdemes művész, a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docensének vezetésével a már hagyományos görögkatolikus egyházzenei képzésre.

2017. június 30. péntek

Szabadtéri koncerttel ünnepelték a nagyváradi székesegyház felújításának befejezését

A nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyház külső felújítási munkálatainak befejeztével a püspökség a város polgármesteri hivatala támogatásával nagyszabású szabadtéri szimfonikus koncertet rendezett június 12-én az egyházmegye főtemploma előtt.

2017. június 14. szerda

Liturgikus zenei szolgálatot látott el a száztagú Székely Férfikórus

A száztagú Székely Férfikórust alkotó énekkarok adták a zenei szolgálatot június 11-én a székelyudvarhelyi Szent Miklós-, a szombatfalvi Szent György-, a bethlenfalvi Mária neve-templomban bemutatott szentmiséken, illetve a székelyudvarhelyi belvárosi református templomban tartott... »

2017. június 14. szerda

A Szent Efrém férfikar és Palya Bea koncertje a Szent István-bazilikában

Három földrész, Európa, Ázsia és Afrika szakrális zenei hagyományait bemutató koncertet ad az ortodox pünkösd alkalmából a Szent Efrém Férfikar Palya Beával és Szokolay Dongó Balázzsal június 11-én, vasárnap 20 órakor Budapesten, a Szent István-bazilikában.

2017. június 10. szombat

Szent László-zarándoklatot szerveztek az ausztriai Őriszigetre

A Szent László-emlékév alkalmából június 2-án a szentpéterfai plébánia és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szombathelyi csoportja közös zarándoklatot szervezett a burgenlandi Őrisziget (Siget in der Wart) Szent László-templomához, ahol vesperást énekeltek a lovagkirály... »

2017. június 8. csütörtök

Gitáros májusi litánia szólt az egri ciszterci templom erkélyéről

Urunk mennybemenetelének vasárnapján, május 28-án az egri ciszterci templom erkélyéről gitáros májusi litánia töltötte be a Széchenyi utcát.

2017. június 7. szerda

A budaörsi Szent Demeter Kórus adott koncertet Tiszaújvárosban

Május 28-án a budaörsi Szent Demeter Kórus egyházzenei hangversenyt adott a tiszaújvárosi görögkatolikus templomban.

2017. június 7. szerda

A nyíregyházi Pro Musica Leánykar lépett fel a pozsonyi Szent Márton-dómban

Magyarország pozsonyi nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet idén „Több mint szomszéd” mottóval szervezte meg a magyar kulturális hetet a szlovák fővárosban. A nyírségi leánykar koncertjére június 5-én került sor a Szent Márton-dómban – közölte Molnár Tamás, a pozsonyi... »

2017. június 7. szerda

tovább »