Reneszánsz hangképek húsvétra – A Sixtus-kápolna kórusának új CD-je

Négy évvel ezelőtt készült el az első stúdióalbumuk, ami különös, hiszen egy hivatalosan 1471 óta működő, de már több mint ezernégyszáz éves múltra visszatekintő együttesről beszélünk.

2019. április 21., vasárnap

Nagyböjti áhítat az esztergomi Keresztény Múzeumban

Kovács Zoltán, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet rektora elmélkedést, a papnövendékek pedig zenés áhítatot tartottak április 13-án, szombaton az esztergomi Keresztény Múzeumban.

2019. április 17., szerda

Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropólia

Liturgikus zenei tábort szervez 8–14 éves gyermekek számára a Görögkatolikus Metropólia. A tábort július 8–12. között szervezik meg Debrecenben.

2019. április 14., vasárnap

Másodszor szól a Kazetta – Újra zenei tábort rendeznek az eucharisztikus kongresszus jegyében

Második alkalommal rendezik meg 2019 júliusában a Kazetta katolikus zenei tábort a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának támogatásával. A jelentkezés határideje: 2019. május 31.

2019. április 13., szombat

A székesegyházi kórusiskola növendékei énekeltek Vácon az örvendetes vasárnapon – KÉPRIPORT

Nagyböjt negyedik vasárnapján, március 31-én a Váci Székesegyházi Kórusiskola növendékei teljesítettek zenei szolgálatot a váci székesegyházban tartott délelőtti szentmisén, amelyet Varga László atya, az iskola művészeti vezetője celebrált.

2019. április 4., csütörtök

Jézus Krisztus kínszenvedése – Dombóváron is előadják Metastasio oratóriumának magyar feldolgozását

Békési-Marton Csaba számos egyházi mű szerzője. Pietro Metastasio 1730-ban megjelent, „Jézus Krisztus kínszenvedése” című librettójára írt oratóriumát március 30-án a dombóvári Nagyboldogasszony-templomban hallhatja a közönség. Harasztovics Arnold készített interjút a... »

2019. március 29., péntek

A Mátyás-templomban is lesz sorozatuk a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek

Hat bérletet indítanak a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) a 2019/20-as évadban. A koncerteknek a Zeneakadémia, a Müpa, a Mátyás-templom és a Pesti Vigadó adnak otthont.

2019. március 28., csütörtök

Megáldották a győr-kismegyeri templom orgonáját

Nagyböjt második vasárnapján, március 17-én ünnepi szentmisére gyűlt össze a Győr kertvárosi részében található kismegyeri Szent Anna Lelkészség hívőközössége. Elkészült ugyanis a templom orgonája, melyet a szentmise keretében Hortobágyi Cirill OSB pannonhalmi főapát áldott... »

2019. március 22., péntek

Intonációk bűnbánati, nagyböjti és nagyheti énekekhez

A győri Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában megjelent Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató, tanszékvezető tanár intonációsorozata, amelyet a zeneszerző a „Szent vagy, Uram!” énektár nagyböjti énekeihez komponált.

2019. március 22., péntek

Mesterem, példaképem és jótevőm halálára – Emlékezés Pálos Frigyesre

Marozsi Ferenc László nyugalmazott váci egyházmegyés áldozópap írását adjuk közre, melyben a március 12-én elhunyt Pálos Frigyes hatvani prépostra, őrkanonokra, művészettörténészre emlékezik.

2019. március 22., péntek

A tanyák szentje – Száz éve született Mándoki Ernő piarista pap tanár

Szentmisével és emléktábla-avatással emlékeznek Mándoki Ernő piarista pap tanárra születése 100. évfordulója alkalmából március 23-án 14 órakor Debrecenben, a Wolaffka utcai Szent Antal-kápolnában. Mándoki Ernő saját kezével építette fel a jelenleg a Szent István-templomhoz... »

2019. március 21., csütörtök

Együtt Istennel az emberek között – Interjú Balogh P. Piusz premontrei apáttal

A Premontrei Rend Generális Káptalanja tavaly augusztusban apátsági rangra emelte a Gödöllői Premontrei Perjelséget. A Szent Ágostonról nevezett Gödöllői Premontrei Apátság első apátjával, az októberben benedikált Balogh Péter Piusszal beszélgettünk.

2019. március 17., vasárnap

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak szervezett lelkigyakorlatot Hajdúböszörményben

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak adott lehetőséget lelki feltöltődésre Hajdúböszörményben, a Mamre ifjúsági szállóban március 8. és 10. között. A lelkigyakorlatot Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna zenetanár, kántor vezették.

2019. március 13., szerda

A csend a 2019-es kulturális és spirituális évad témája Pannonhalmán

Március 6-án, hamvazószerdán sajtótájékoztatón mutatták be a budapesti Fuga építészeti központban az idei pannonhalmi kulturális és lelkiségi évad programjait, többek között Hortobágyi T. Cirill főapát és Dejcsics Konrád kulturális igazgató részvételével.

2019. március 7., csütörtök

Balogh Péter Piusz gödöllői apát tartott lelkigyakorlatot a Nagyváradi Egyházmegye kántorainak

Kántorai és kórusvezetői számára szervezett lelkinapot a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Egyházzenei Központja március 2-án. A hatodik alkalommal megrendezett eseményen az egyházi alkalmazásban lévő, illetve az önkéntes zenei szolgálattevők vettek részt.

2019. március 5., kedd

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra díjakat

Mások mellett a The Sign együttesnek, Fóris Ritának, a Magidomnak és Kübler Dánielnek ítélték oda idén a Szikra díjat, míg Győri János Sámuel életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket február 22-én adták át Budapesten, a Várkert Bazárban.

2019. február 25., hétfő

Jótékonysági koncert a Ráday Kollégium támogatására

Február 22-én jótékonysági koncertet tartanak a Kálvin téri református templomban a leégett budapesti Ráday Kollégium támogatására, a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében. A rendezvényen befolyt adományokból a diákokat és a tűzben elhunyt áldozat családját támogatja a... »

2019. február 21., csütörtök

Vallásos alkotóközösségeket, zenei együtteseket és zenészeket támogató programról döntött a kormány

Vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését segítő források biztosításáról is határozatot hozott a kormány – írja a január 18-i Magyar Közlöny.

2019. február 20., szerda

Felújítják a nagyváradi székesegyház orgonáját

A nagyváradi római katolikus püspökség pályázatot nyert a székesegyház orgonájának felújítására.

2019. február 20., szerda

Restaurálták az Esztergomban őrzött Ulászló-graduálét

Restaurálták az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár gyűjteményének hatalmas méretű liturgikus díszkódexét, az úgynevezett Ulászló-graduálét. A műtárgy a könyvtár honlapján digitalizált formában is megtekinthető.

2019. február 15., péntek

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle