Az orgonazenét népszerűsíti a Nagyváradi Egyházmegye

Folytatódnak a Nagyváradi Egyházmegye és a váradszöllősi római katolikus plébánia közös szervezésében létrejött, az orgonát és orgonamuzsikát népszerűsítő zenei estek.

2017. szeptember 22. péntek

Szentmise és orgonakoncert a győri Szent-Anna templomban

Szeptember 17-én Bognár István püspöki irodaigazgató, plébános szentmisét mutatott be, majd Soós Gábor orgonaművész, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének tanára adott koncertet az orsolyita nővérek Szent-Anna templomában az Ars Sacra Fesztivál keretében.

2017. szeptember 21. csütörtök

Zarándoklat és Ars Sacra Fesztivál – Őszi búcsút tartottak Péliföldszentkereszten

Zarándoklat és Ars Sacra Fesztivál – bizonyára emlékezetes marad a 2017-es őszi búcsú mindazok számára, akik úgy döntöttek, hogy eső ide, szél oda, a szeptember 16–17-ei hétvégén ellátogatnak Péliföldszentkeresztre.

2017. szeptember 19. kedd

A szombathelyi premontrei gimnáziumban koncertezett az Authentic Quartet

A régi zenét játszó együttes előadásában Franz Krommer klasszicista zeneszerző művét hallgathatták meg szeptember 15-én a premontrei gimnázium diákjai és tanárai. A koncertet Kalló Zsoltnak, az Authentic Quartet vezetőjének magyarázatai kísérték.

2017. szeptember 19. kedd

Addig keresd, fiam, amíg meg nem találod! – Dóczy Péter színművész, rendező vallomásos ajánlója

Szeptember 17-én, vasárnap 17 órakor a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében tartják Az indiszkrét ember ősbemutatóját.

2017. szeptember 17. vasárnap

Komolyzenei ritkaságok is felcsendülnek a szegedi Szent Gellért Fesztiválon

Komolyzenei ritkaságok, fiatal hazai tehetségek szólóműsorai, kamara- és katonazenekari koncert, jótékonysági est is szerepel a Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért vértanú ünnepéhez kapcsolódó, szeptember 24. és október 1. között zajló tizedik szegedi fesztivál... »

2017. szeptember 16. szombat

Bánsági orgonák és orgonaépítők a nagybecskereki kiállításon

„Bánsági orgonák és orgonaépítők“ címmel nyílt meg szeptember 4-én este Franz Metz temesvári származású, jelenleg Németországban élő orgonista, zenetudós kiállítása a nagybecskereki székesegyházban.

2017. szeptember 15. péntek

Zeneiskolások koncertje a muzslyai templom búcsúünnepén

Szűz Mária szent neve ünnepe a muzslyai templom búcsúja is. E jeles nap alkalmából szeptember 12.én a nagybecskereki Josif Marinković Zeneiskola muzslyai diákjai és tanárai közös koncertet adtak a templomban – tájékoztatott Jenován Flórián.

2017. szeptember 15. péntek

Lengyel–magyar emléktáblát avattak Győr-Újváros Urunk színeváltozása templomában

Szeptember 10-én az Urunk színeváltozása templomban emléktáblát avattak annak emlékére, hogy a II. világháború idején, 1940 januárjában lengyel katonák és a győri Palestrina kórus karácsonyi zenei áhítatot tartott e templomban, Marian Zawadzki és Halmos László győri zeneszerző... »

2017. szeptember 15. péntek

Imádkozós, csöndes este Molnár-C. Pál Mária-tiszteletének forrásairól

Szeptember 11-én, hétfőn este a Párbeszéd Házában Szűz Mária jelentősége Molnár-C. Pál művészetében címmel a művész unokája, Csillag Péter és felesége, Csillag Éva tartott meditatív előadást, a zene és a költészet segítségével megidézve az önmagát „Boldog művész”-nek... »

2017. szeptember 12. kedd

Szentmisében adtak hálát a jubiláló Collegium Musicum Jaurinense kórusért Győrben

Tizenöt évvel ezelőtt, 2002-ben Kelemen Áron szervezte újjá a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium kórusát. A Collegium Musicum Jaurinense alapításának évfordulója alkalmából szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Veres András püspök mutatott be szentmisét a győri... »

2017. szeptember 12. kedd

Exkluzív koncertsorozat indul a Szombathelyi Egyházmegyében

Egyedülálló koncertsorozattal ajándékozza meg a komolyzene kedvelőit szeptember 19-től december 19-ig a Szombathelyi Egyházmegye. A Martinus Exclusive Koncertek hangversenysorozat helyszíne a székesegyház és a püspöki palota díszterme lesz.

2017. szeptember 11. hétfő

Lezárult a Mária Rádió dalpályázata

A Mária Rádió által meghirdetett dalpályázat célja a magyar költők istenes verseinek népszerűsítése, újszerű bemutatása volt, így a jelentkezők a kiírásnak megfelelő versek megzenésített formájával tudtak pályázni. A gálakoncertet szeptember 15-én tartják.

2017. szeptember 9. szombat

Bánsági orgonákról és orgonaépítőkről nyílt kiállítás Nagybecskereken

„Bánsági orgonák és orgonaépítők” címmel nyílt meg Franz Metz temesvári származású, jelenleg Németországban élő orgonista, zenetudós kiállítása a nagybecskereki székesegyházban szeptember 4-én.

2017. szeptember 8. péntek

Múlt és jelen közös háza: ízelítő a pannonhalmi Arcus Temporum kortárs művészeti fesztiválról

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Pannonhalmán az Arcus Temporum fesztivált augusztus 25. és 27. között. A kortárs művészet valamennyi területét felölelő rendezvény Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetésével valósult meg.

2017. augusztus 31. csütörtök

Idén is megrendezik a Szent Gellért Fesztivált Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár tizedik alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A 2017. szeptember 24-től október elsejéig tartó jubileumi hangverseny-sorozaton komolyzenei ritkaságok is... »

2017. augusztus 30. szerda

Az Eucharisztia ünneplése 6.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. augusztus 27. vasárnap

„A vértanúk ártatlan vére összeköt minket” – Egyiptomi keresztény kórus magyar templomokban

Hazánkba látogat és két szerzetesi templomban koncertet ad kairói Shabab El Anba Rewis nevű kopt egyházi kórus és kamarazenekar: augusztus 31-én a pesti ferenceseknél, szeptember elsején a tihanyi bencés apátsági templomban adnak ízelítőt a kopt egyházzene gazdag és ősi... »

2017. augusztus 26. szombat

Új versszakokkal bővült az „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének

Az egyik legismertebb népénekünk a magyar szenteket sorba vevő, „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének. Mentes Mihály papköltő eredetileg négy versszakos költeményét három további versszakkal bővítették ki augusztus 20-ra készülve Pannonhalmán.

2017. augusztus 17. csütörtök

Kántortalálkozót rendeznek Sajópálfalán

A Miskolci Egyházmegye idén is hívja a kántorokat és a liturgikus énekeink iránt érdeklődőket a szeptember 23-án 10 órától kezdődő találkozóra.

2017. augusztus 16. szerda

tovább »