„Szóljon bennünk Isten dicsérete a Lélek által!” – Egyházzenei napot rendeztek Kaposváron

Tizenötödik alkalommal rendeztek november 18-án egyházzenei napot a Kaposvári Egyházmegyében. A délelőtt folyamán közös kóruspróbán vett részt a mintegy 150 jelenlévő, majd Varga László megyéspüspök celebrált szentmisét, melyen a zenei szolgálatot az énekkarok végezték.

2017. november 20. hétfő

Lépcsőfok az imádság felé – Arvo Pärt pápai elismerésére

Két másik kitüntetettel együtt Arvo Pärt észt zeneszerző kapja idén a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek-díjat a teológiában végzett tevékenységéért. A díjat november 18-án Ferenc pápa adja át a Vatikánban.

2017. november 18. szombat

Angyalszárnyak a világ fölött – A Szent Efrém férfikar Szombathelyen

November 8-án a szombathelyi székesegyházban adott koncertet a Szent Efrém férfikar.

2017. november 17. péntek

Egyedülálló egyházzenei áhítat a pécsi bazilikában Szent Cecília tiszteletére

Az ország egyházmegyei centrumaiban tevékenykedő orgonisták idén különleges módon emlékeznek meg a Musica Sacra védőszentjéről, Szent Cecíliáról – november 21-én, kedden 19 órakor közös koncertet adnak Pécsett.

2017. november 16. csütörtök

Jótékonysági koncerten gyűjtenek a budapesti jezsuita templom orgonafelújítására

A zene védőszentje, Szent Cecília napján, november 22-én, szerdán nagyszabású jótékonysági gálakoncertet szerveznek a budapesti Jézus Szíve jezsuita templom orgonájának felújítása javára.

2017. november 13. hétfő

Szent Márton-hét kezdődött a Szombathelyi Egyházmegyében

November 6-án megkezdődött a Szent Márton-hét a Szombathelyi Egyházmegyében. A programsorozat a Szent Márton Látogatóközpont megnyitása tizedik évfordulójának megünneplésével vette kezdetét.

2017. november 7. kedd

Ősbemutató is lesz a Cecília-hangversenyen a váci székesegyházban

Változatos, különleges ősbemutatót is tartalmazó műsorral készül hagyományos év végi hangversenyére a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa. A koncert november 26-án a 18 órai szentmise után kezdődik.

2017. november 6. hétfő

Dunántúli görögkatolikusok gyűltek össze Vasváron

A nyugat-dunántúli Vasváron néhány éve a verbitákra bízták az egykori domonkos plébánia vezetését. Október utolsó szombatján itt gyűlt össze a dunántúli görögkatolikusok lelkes csoportja, hogy Akatisztoszt énekeljen a Szűzanyának.

2017. november 2. csütörtök

Orgonakoncerttel zárult a templomfelújítás Napkoron

Befejeződött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község katolikus templomának felújítása. A 2012-ben kezdődött teljes külső és belső helyreállítás zárásaként október 23-án került sor a templom orgonájának megáldására.

2017. október 31. kedd

Lezárult a Halmos László-emlékév Győr-Újvárosban

Idén volt húsz éve, hogy 1997. január 26-án elhunyt Halmos László, a magyar egyházzene kiemelkedő alakja. Az évforduló alkalmából Halmos László-emlékévet hirdetett a győr-újvárosi templom énekkara és plébániai közössége, mely szeptember 17-én ért véget – tájékoztatott... »

2017. október 30. hétfő

Dvořák Stabat Matere hangzik el november 1-jén a Müpában

Dvořák ritkán hallható Stabat Matere szólal meg Riccardo Frizza vezényletével november 1-jén, mindenszentek ünnepén a budapesti Művészetek Palotájában.

2017. október 25. szerda

Korszakváltás egy nagy zenei örökséggel – Évadnyitó beszélgetés Hamar Zsolt karmesterrel

Hamar Zsolt a tavaly novemberben elhunyt Kocsis Zoltán utóda lett a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) élén. Művészi alázattal, a nagy elődnek kijáró tisztelettel, de határozott elképzelésekkel és egyéni célkitűzésekkel készült megbízatására.

2017. október 22. vasárnap

Jótékonysági koncerten gyűjt pénzt esztergomi stúdiójára a Mária Rádió

Október 27-én, pénteken jótékonysági koncertet szervez a Mária Rádió a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. A program előtt szeretettel várnak mindenkit a 18 órakor kezdődő szentmisére, melyet Monostori László plébános mutat be.

2017. október 20. péntek

Az Angster orgonagyár alapítására emlékeznek Pécsen

Jubileumi programokkal ünneplik az Angster orgonagyár alapításának 150. és a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. létrejöttének 25. évfordulóját október 19-én és 20-án a baranyai megyeszékhelyen.

2017. október 19. csütörtök

Szombaton indul a Nemzeti Filharmonikusok templomi bérletsorozata

Mozart, Respighi és Honegger művei szólalnak meg Hamar Zsolt vezényletével a Nemzeti Filharmonikusok templomi bérletsorozatának nyitó hangversenyén október 14-én a Szent István-bazilikában, Budapesten.

2017. október 13. péntek

Jótékonysági koncertet adtak a megrongált márkói Kálvária-kápolna helyreállításáért

Jótékonysági koncertet adott október 1-jén a Veszprém megyei Márkó Szent Márk-templomában a veszprémi Szent László-templom kórusa az idén nyáron vandálok által feldúlt Kálvária-kápolna helyreállítása javára.

2017. október 11. szerda

Tanúk és tanítók – Húszéves jubileumát ünnepelte a Katolikus Pedagógiai Intézet

Létrejöttének huszadik évfordulóját ünnepelte a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI). Ebből az alkalomból október 6-án a Szent István-bazilikában mutattak be hálaadó szentmisét, melynek főcelebránsa Veres András püspök, az MKPK elnöke volt. Délután gálaműsort rendeztek a Nemzeti... »

2017. október 6. péntek

Bemutatták a Győri Filharmonikus Zenekar 2017/18-as ünnepi évadát

Sajtótájékoztató keretében mutatták be október 2-án a 2018-ban alapításának ötvenedik évfordulóját ünneplő Győri Filharmonikus Zenekar új évadának programjait a győri Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben.

2017. október 5. csütörtök

Kitüntetést adtak át a váci Székesegyházi Kórusiskola növendékeinek

Szeptember 24-én a vasárnapi szentmise keretében adták át a Szent Erzsébet-kitüntetéseket a váci székesegyházban. A díjat a kórusiskola azon növendékei kapják meg, akik jó magatartásukon és példás szorgalmukon kívül egymás segítésében is kiemelkednek.

2017. szeptember 29. péntek

Ruppert István orgonaművész adott koncertet Győr-Révfaluban

A győr-révfalui Szentháromság-templomban szeptember 16-án, a Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök által bemutatott szentmisét követően adott koncertet Ruppert István orgonaművész, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének tanára, a Széchenyi István Egyetem Művészeti... »

2017. szeptember 26. kedd

tovább »