Régi zenei napok lesznek Vácon

Az idei évben Vácon rendezik meg a Régi Zenei Napok fesztivált, mely június 30. és július 7. között várja páratlan kurzus- és koncertkínálattal a historikus régi zenei tanulmányokat mesterszinten folytatni kívánó hallgatókat, valamint a régi zenét kedvelő közönséget.

2018. június 17. vasárnap

Új énekkarosok beöltözése és fogadalomtétel Vácon

Beer Miklós váci megyéspüspök öltöztette be énekkari liturgikus ruháikba a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait és a Váci Székesegyházi Kórusiskola elsős kórusosztályát június 1-jén.

2018. június 12. kedd

Ökumenikus kórustalálkozót tartottak Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás napjának előestéjén, június 3-án tartották Székelyudvarhelyen, a Bethlen-negyed városrészben lévő keresztény egyházközségek kórusainak találkozóját, amelynek házigazdája a református egyházközség volt.

2018. június 4. hétfő

Őrzők, vigyázzatok a strázsán – Folkmise Budapesten

A címben szereplő Ady-verssor jutott eszembe, amikor május 30-án a Szent István-bazilikában részt vehettem azon a szentmisén, melyet államalapító királyunk tiszteletére mutattak be. Beszámoló arról, milyen is volt részt venni egy folkmisén.

2018. május 31. csütörtök

A Szent Efrém férfikarral zárta idei görög zenei sorozatát a Lautitia kóruscsalád

Május 27-én véget ért a tavaly novemberben útjára indított, összesen négy hangversenyből álló különleges zenei csemegét kínáló sorozat, a Görög Zenei Esték Debrecenben, a görögkatolikus érsekség épületében.

2018. május 30. szerda

Először lép fel Magyarországon a bizánci egyházzenét éneklő Cappella Romana

A világhírű kórus, a Cappella Romana június 2-án a Szent Efrém Férfikarral ad koncertet a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban, június 3-án pedig Debrecenben, az Attila téri Istenszülő Oltalma görögkatolikus főszékesegyházban lép fel.

2018. május 26. szombat

Tükrözzük vissza Isten örömét! – Beszélgetés László Viktorral, az „Ez az a nap!” főszervezőjével

Az Ez az a nap! keresztény kulturális szervezőiroda „Az út” címmel tart 24 órás zenei dicsőítést június 2-án a Budapest Sportarénában. László Viktorral, az iroda alapító főszervezőjével beszélgettünk.

2018. május 18. péntek

„Együtt várunk rád” – Kiválasztották a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó himnuszát

Év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29. között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) himnuszának megalkotására. A pályázat győztese Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert „Együtt várunk rád” című dala lett.

2018. május 17. csütörtök

A szeretet házhoz megy – Jótékonysági koncert Debrecenben az üldözött szíriai keresztényekért

„A szeretet házhoz megy” címmel jótékonysági koncertet tartottak a debreceni Istenszülő Oltalma görögkatolikus főszékesegyházban május 12-én. Az adakozók jóvoltából több mint egymillió forint gyűlt össze az üldözött keresztények megsegítésére.

2018. május 16. szerda

Kántorképző tanfolyamot indít a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye felvételt hirdet kántorképző tanfolyama első évfolyamára. Jelentkezési határidő: június 15.

2018. május 14. hétfő

A Nagybecskereki Egyházmegye találkozóra hívta a liturgiában segédkezőket és a kántorokat

Május 5-én tartották a liturgiában segédkezők és kántorok püspökségi szintű találkozóját Nagybecskereken. A találkozó házigazdája Fiser János általános helynök volt, aki az összejövetel záró szentmiséjét is celebrálta.

2018. május 7. hétfő

„HAKK-pont” – Kántoroknak rendeznek szakmai napot Vácon

A Harmat Artúr Központi Kántorképző (HAKK) május 12-én tavaszi szakmai napot tart az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, Vácott. Szeretettel várják főként a HAKK tanfolyamának hallgatóit, kántorokat, de azokat is, akik érdeklődnek az egyházzene iránt.

2018. május 5. szombat

Először közvetítettek élőben koncertet a Sixtus-kápolnából

Április 22-én először nyílt lehetőség arra, hogy egy, a vatikáni Sixtus-kápolnában tartott koncertet élőben követhessen a Facebook közönsége.

2018. május 3. csütörtök

Békéscsaba lesz idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál központja

Békéscsaba lesz az idén május 15. és 20. között zajló Con Spirito Egyházzenei Fesztivál központja. A Filharmónia Magyarország fesztiválja 2018-ban az evangélikus egyházzenét állítja középpontba.

2018. április 30. hétfő

Sillye Jenő és Kovács Gábor „Kristályóriás” című misztériumjátékának bemutatója Angyalföldön

A Kedves Kartársak Zenei Műhely sikerrel mutatta be április 29-én, vasárnap az Angyalföldi Szent Mihály-templomban Sillye Jenő, a magyar evangelizáló zene megteremtője „Kristályóriás” című felújított, újrahangszerelt zeneművét. Az oratórium szövegét Kovács Gábor katolikus pap... »

2018. április 30. hétfő

Kántorokat képeztek tovább Mátraverebély-Szentkúton

Kántortovábbképző napokat tartottak Mátraverebély-Szentkúton április 19-től 21-ig a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, a Gödöllői Premontrei Perjelség és a Magyar Egyházzenei Társaság szervezésében.

2018. április 28. szombat

Iskolahimnusz-író pályázatot hirdet a domonkos nővérek kőszegi iskolája

A domonkos nővérek fenntartásában álló kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pályázatot hirdet iskolahimnusz írására. A beküldés határideje: június 30.

2018. április 23. hétfő

Már lehet csatlakozni a XII. Ars Sacra Fesztiválhoz

„Tekints az égre, és lásd meg!” mottóval rendezik meg szeptember 15. és 23. között a XII. Ars Sacra Fesztivált. A keresztény művészeteket bemutató rendezvényhez idén is csatlakozik a Nyitott Templomok Napja és a III. Ars Sacra Filmfesztivál.

2018. április 22. vasárnap

Kitavaszodóban – Két keresztény könnyűzenei CD-ről

A keresztény könnyűzene, bár pontos elnevezése, helye és szerepe máig vita tárgya, kétségkívül élő zenei köznyelvként létezik és hat. A kezdetek másolt kazettás, stencilszöveges, kézzel kottázós mozgalmi lendülete után a műfaj új lehetőségeket kapott a rendszerváltozással.... »

2018. április 22. vasárnap

Énekes imádságok Egyeken

Balogh Péter Piusz premontrei gödöllő kormányzó perjel tartott előadást az énekes imádságokról Egyeken április 18-án.

2018. április 21. szombat

tovább »