Restaurálták az Esztergomban őrzött Ulászló-graduálét

Restaurálták az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár gyűjteményének hatalmas méretű liturgikus díszkódexét, az úgynevezett Ulászló-graduálét. A műtárgy a könyvtár honlapján digitalizált formában is megtekinthető.

2019. február 15. péntek

Kántorok szakmai és lelkinapjai Csíksomlyón

Kilencvenkét kántor vett részt február 4. és 7. között a Gyulafehérvári Főegyházmegye kántorai számára tartott hagyományos lelkigyakorlatos továbbképzésen. Az eseménynek negyedszerre adott helyet a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Ház.

2019. február 12. kedd

Balogh Piusz gödöllői apáttal ünnepelték Szent Balázs napját Egyeken

Hetedik alkalommal ünnepelték Balogh Piusz gödöllői premontrei apáttal és a Gödöllői Kántorátussal Szent Balázs püspök ünnepét az egyeki Szent József-templomban február 4-én. Az eseményen részt vettek az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és óvodásai... »

2019. február 12. kedd

Koncert három (össz)hangra – Nemzetközi kórustalálkozó a Kálvin téri református templomban

Különleges zenei élményben lehet részük azoknak, akik február 15-én ellátogatnak a budapesti Kálvin téri református templomba.

2019. február 10. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 50.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. február 10. vasárnap

Szent Efrém szakmai napot rendeznek Debrecenben

Hol az énekoktatás? Hová lett? Hol tanulják meg? – Ezekre a kérdésekre keresik a választ ének-zene szakos pedagógusok a debreceni Metropóliai Hivatal Petőfi téri székházában tartandó szakmai napon február 23-án.

2019. február 9. szombat

Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

2019. február 8. péntek

Isten műveinek szekértolója – Szerdahelyi Csongor beszélgetése Miocs Józseffel

A kötetben Szerdahelyi Csongor újságíró beszélget Miocs József egyházzenész, paptanárral, aki több mint negyven éve a szabadkai Paulinum kisszeminárium és klasszikus gimnázium rektora.

2019. február 2. szombat

Latinra fordították az egyik legismertebb magyar Oltáriszentség-himnuszt

Lefordították az „Itt jelen vagyon” kezdetű népéneket latinra, valamint új harmonizációt is kapott a pécsi székesegyház orgonistájától. A feldolgozásról hangfelvétel is készült a pécsi Szent Mór Iskolaközpont diákjainak közreműködésével.

2019. január 31. csütörtök

A zene képes arra, amire a szavak nem – Egyházmegyei kántortalálkozó Temesváron

A temesvári egyházmegyei ifjúsági központ nagytermében rendezték meg a kántorok egyházmegyei találkozóját január 26-án. A programra plébánosaik is elkísérték őket, illetve az érdeklődő hívek is, akik kántornak szeretnének tanulni.

2019. január 28. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 49.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. január 27. vasárnap

Megújul és bővül a váci Karolina Katolikus Általános Iskola

A váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 206 millió forint kormányzati támogatásban részesül az épület tervezett bővítésének s korszerűsítő felújításának előkészítésére – jelentették be január 24-én, az... »

2019. január 25. péntek

„Kiskántorok” találkoztak Edelényben

Először szerveztek gyerekeknek kántorképzést a Miskolci Egyházmegyében január 19–20-án az edelényi Szent Gábriel Ifjúsági Centrum és Kollégiumban. A „mini kántorképzőn” huszonöt gyermek vett részt.

2019. január 25. péntek

Újévi koncert a miskolci minorita templomban

Újévi koncertre hívta az érdeklődőket január 13-án, vasárnap délben a miskolci minorita plébánia és az Éltető Lélek Alapítvány.

2019. január 14. hétfő

Az aprószentekre emlékezik az MR Szimfonikusok évkezdő koncertjén

Különleges koncerttel kezdi az új évet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Gyermekkórusa. Január 15-én a Zeneakadémián a két Haydn testvér remekműveit adják elő.

2019. január 11. péntek

Megújul a budapesti jezsuita templom orgonája

A budapesti Jézus Szíve jezsuita templomban január 13-án éjszaka szólal meg utoljára teljes felújítása előtt az orgona. A rendhagyó programban lesz némafilmvetítés és jazzkoncert is, valamint sípok örökbefogadásával is támogatható a felújítás.

2019. január 9. szerda

Magyar orgonaművész koncertje is hallható a szentföldi ferences kusztódia új CD-jén

Különleges zenei összeállítás jelent meg a közelmúltban Milánóban, melyben egy magyar orgonaművész előadása is szerepel. Az előadóval, Kovács Róbert orgonaművésszel a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának munkatársa beszélgetett.

2019. január 8. kedd

Ismét bemutatták Sillye Jenő és Kovács Gábor „Perzsa oratórium” című művét Angyalföldön

A Kedves Kartársak Zenei Műhely ismét sikerrel mutatta be január 5-én, vízkereszt vigíliáján az angyalföldi Szent Mihály-templomban Sillye Jenő, a magyar evangelizáló zene megteremtője felújított, újrahangszerelt zeneművét. Az oratórium szövegét Kovács Gábor katolikus pap... »

2019. január 6. vasárnap

Szent feszültség – Ismét bemutatják Sillye Jenő és Kovács Gábor „Perzsa oratórium” című művét

A két évvel ezelőtti sikeres bemutató után a Kedves Kartársak Zenei Műhely idén ismét előadja Sillye Jenő énekes, dalszerző és Kovács Gábor pap költő „Perzsa oratórium” című művét. A felújított darab apropóján Udvardy Tamással, a budapesti Szent Család-templom plébánosával... »

2019. január 2. szerda

Karácsonyi koncert Magyarország harmadik legrégebbi orgonáján

Hangverseny, ünnepi köszöntő, valamint a helyi általános iskola diákjainak műsora várta az érdeklődőket a felsőörsi karácsonyi ünnepen december 21-én.

2018. december 27. csütörtök

tovább »