Iskolahimnusz-író pályázatot hirdet a domonkos nővérek budakeszi iskolája

A domonkos nővérek fenntartásában álló Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pályázatot hirdet iskolahimnusz írására. A beküldés határideje: június 30.

16:02

Már lehet csatlakozni a XII. Ars Sacra Fesztiválhoz

„Tekints az égre, és lásd meg!” mottóval rendezik meg szeptember 15. és 23. között a XII. Ars Sacra Fesztivált. A keresztény művészeteket bemutató rendezvényhez idén is csatlakozik a Nyitott Templomok Napja és a III. Ars Sacra Filmfesztivál.

2018. április 22. vasárnap

Kitavaszodóban – Két keresztény könnyűzenei CD-ről

A keresztény könnyűzene, bár pontos elnevezése, helye és szerepe máig vita tárgya, kétségkívül élő zenei köznyelvként létezik és hat. A kezdetek másolt kazettás, stencilszöveges, kézzel kottázós mozgalmi lendülete után a műfaj új lehetőségeket kapott a rendszerváltozással.... »

2018. április 22. vasárnap

Énekes imádságok Egyeken

Balogh Péter Piusz premontrei gödöllő kormányzó perjel tartott előadást az énekes imádságokról Egyeken április 18-án.

2018. április 21. szombat

A Budapesti Fesztiválzenekar adott hangversenyt a debreceni Szent György-templomban

A Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttese adott koncertet a debrecen-józsai Szent György-templomban április 13-án. Az együttes Johann Sebastian Bach két kantátáját adta elő.

2018. április 20. péntek

Liturgikusének-versenyt rendezett a pécsi Szent Mór Iskolaközpont

Április 12-én harmadik alkalommal rendezte meg a pécsi Szent Mór Iskolaközpont a Musica Sacra Egyházzenei Énekversenyt, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a színvonalas liturgikus éneklést.

2018. április 19. csütörtök

Különleges hangverseny volt a nagyváradi püspöki palotában

Különleges hangverseny helyszíne volt a nagyváradi püspöki palota díszterme április 15-én: a Partiumi Keresztény Egyetem 2017-ben a macedóniai Ohridban, egy nemzetközi kórusversenyen első díjat nyert énekkara lépett fel, Kovács Gábor vezetésével.

2018. április 16. hétfő

Egyházzenei találkozót tartottak a Székelyföldön – KÉPRIPORT

Április 14-én tartották Székelyvarságon a székelyudvarhelyi főesperesi kerület huszadik egyházzenei találkozóját „Vígan énekelj az Úrnak, te egész Föld!” mottóval. A rendezvény a helyi plébánia és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola szervezésében valósult meg.

2018. április 14. szombat

Újra húsvéti dicsőítő koncertet tartott az Eucharist együttes Budapesten

Egy szívvel-lélekkel énekelt idős és fiatal, valamint sok kisgyerek április 9-én Budapesten, a RaM Colosseumban a katolikus Eucharist együttes Dicsőítőhétfő elnevezésű húsvéti koncertjén.

2018. április 13. péntek

Az élet győzelme a sötétség erői fölött – Kovács Gábor és Sillye Jenő Kristályóriásának bemutatója

Sillye Jenő a magyar evangelizáló zene megteremtője. „Kristályóriás” című húsvéti misztériumjátékát, melynek szövegét Kovács Gábor római katolikus pap írta, áprilisban négy alkalommal mutatja be a Kedves Kartársak Zenei Műhely. Mester Zsolt zenekarvezetővel, a darab zenei... »

2018. április 11. szerda

„Kazetta” címmel katolikus zenei tábort rendeznek a nyáron Révfülöpön – Várják a zenészeket!

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpön július 23. és 29. között. A jelentkezési határidő: május 31.

2018. április 11. szerda

A klasszikus és a minőségi cigányzene találkozott a Görög Zenei Esték legutóbbi koncertjén

Az ENSZ április 8-át a roma kultúra világnapjává nyilvánította. Ebből az alkalomból a Karaván Familia volt a Lautitia Kóruscsalád vendége a Görög Zenei Esték koncertsorozatban április 8-án Debrecenben, a metropólia székházában.

2018. április 10. kedd

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a felcsíki egyházi kórustalálkozót

Csíkkarcfalván szervezték meg április 7-én a 24. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozót, amelyen huszonegy énekkar mutatta meg tudását.

2018. április 10. kedd

Nemzetközi versenyen nyert díjakat a Lautitia kórus

Háromszoros győzelemmel és egy különdíjjal tértek haza a Lautitia kórus tagjai olaszországi útjukról. A március 25. és 28. között zajlott versenyen három kategóriában indult a debreceni kóruscsalád.

2018. április 5. csütörtök

Tavaszi hangversenyek a budai Ciszterci Szent Imre-templomban

A Kodály Zoltán Kórusiskola, az ealingi bencés apátság fiúkórusa, a Musica Profana és a Szent Efrém Férfikar ad hangversenyt áprilisban és májusban a Ciszterci Szent Imre-templomban Budapesten.

2018. április 3. kedd

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra díjakat

Mások mellett Durkó Helénának, Ferencz Péternek és a Pünkösdi Zenei Missziónak ítélték oda idén a Szikra díjat, Pajor Tamás pedig életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket március 29-én, nagycsütörtökön gála keretében adták át.

2018. április 2. hétfő

Mostantól magyarul is énekelhetjük az isteni irgalmasság rózsafüzérét

Az isteni irgalmasság rózsafüzérének magyar nyelvű szövegéhez Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház zenei igazgatója komponált könnyen elsajátítható, a tartalomhoz tökéletesen illeszkedő dallamot.

2018. március 27. kedd

Lezárultak a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatai

Március 20-án éjfélig lehetett eljuttatni a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságához a zenei pályázatokat, melyeket tavaly júliusban írtak ki hat kategóriában.

2018. március 26. hétfő

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19. hétfő

Dés Lászlóval ad koncertet a Szent Efrém férfikar Budapesten

Dés László szaxofonművésszel ad koncertet a Szent Efrém Férfikar egy hónap múlva, április 14-én, szombaton este fél 8-kor az ortodox húsvét alkalmából a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban.

2018. március 16. péntek

tovább »