Zene Isten irgalmáról és az ember reményéről – Vedres Csaba oratóriumát mutatják be Budapesten

Vedres Csaba „Miserere” című oratóriumának budapesti bemutatójára hívnak a szervezők április 9-én (virágvasárnap) este 19.15 órára a kelenföldi Szent Gellért-plébániatemplomba (Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 149.).

2017. március 23. csütörtök

Liturgikusének-verseny Hajdúdorogon – KÉPRIPORT

Március 18-án rendezték meg a liturgikusének-verseny egyházmegyei döntőjét Hajdúdorogon.

2017. március 23. csütörtök

Pro Urbe díjat kapott Katona Tibor, a győri székesegyház kántor-karnagya

A győri közgyűlés az idei nemzeti ünnepen, március 15-én négy személynek, egy iskolának és egy borlovagrendnek adományozta a címeket. Katona Tibort, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kántor-karnagyát Pro Urbe díjjal tüntették ki.

2017. március 17. péntek

Hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom kórusa

A reformáció 500. jubileumának emlékévében hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom világhírű fiúkórusa. Március 14. és 18. között négy magyarországi helyszínen, köztük a pécsi székesegyházban is fellépnek.

2017. március 11. szombat

Szakály József főesperes, plébános a vatikáni nemzetközi egyházzenei konferenciáról

A Kultúra Pápai Tanácsa és a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció március 2. és 4. között nemzetközi egyházzenei konferenciát rendezett a Vatikánban. Szakály József, a szabadkai egyházmegye papja a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia megbízásából vett részt a... »

2017. március 8. szerda

Liturgikusének-versenyt szervez a Görögkatolikus Metropólia – IDŐPONTVÁLTOZÁS

A Görögkatolikus Metropólia idén két fordulóban rendezi meg hagyományos liturgikusének-versenyét. Előbb az egyes egyházmegyék bonyolítják le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe. Az egyházmegyei fordulókra március 10-ig lehet... »

2017. március 7. kedd

Zenei hitvallás egy nemzetért – Tardy László Kodály Zoltánról

A Mátyás-templom kántor-karnagyát, zenei vezetőjét kérdeztük Kodály-emlékeiről.

2017. március 6. hétfő

Júliusban ismét megrendezik a nemzetközi gregorián fesztivált Vácott

Immár tizenöt éve kiemelkedő jelentőségű egyházzenei esemény a kétévente megrendezett váci nemzetközi gregorián fesztivál, amelyre idén július 6. és 9. között kerül sor.

2017. március 6. hétfő

Az egyházi zene Isten szépségét közvetítse – Egyházzenei konferencia résztvevőit fogadta a pápa

Az egyházi zene feladata, hogy Isten szépségével ajándékozzon meg minket, ezért ne legyen banális és felületes – fogalmazott Ferenc pápa március 4-én, amikor a Kultúra Pápai Tanácsa és a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció által az egyházi zenéről rendezett nemzetközi konferencia... »

2017. március 5. vasárnap

A kalocsai Liszt Ferenc-zeneiskola ötvenéves jubileumát ünnepelték

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelték Kalocsán, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban február 27-én. A templomban elsőként Fehérvári István, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

2017. február 28. kedd

Ecséden felújították a templomi orgonát

A Heves megyei község 18. században épült Mindenszentek-templomában évtizedek óta használaton kívül volt az épülettel egyidős orgona, amit most felújítottak. A hangszert február 25-én áldották meg.

2017. február 27. hétfő

Szívbe zárt Jézus – Archaikus népi imádságok Máriáss Péter megzenésítésében

A szentendrei Ferences Gimnázium kápolnájában február 18-án Máriáss Péter és barátai bemutatták a „Föl is föltekinte” című, archaikus népi imádságokból álló műsorukat. A zeneszerzővel beszélgetünk.

2017. február 25. szombat

Ezer hang Don Boscóért – Magyar diákok is énekeltek a szlovéniai egyházi gyermekkórusok találkozóján

Idén február 5-én tartották a szlovén főváros, Ljubljana Rakovnik negyedében működő szaléziak az egyházi gyermekkórusok találkozóját, amelyen az ország 57 gyermekkarának összesen mintegy ezer tagja énekelt Don Bosco tiszteletére, közöttük a muzslyai magyar diákok is.

2017. február 14. kedd

Az Elocuencia Barroca argentin együttes ad barokk zenei koncertet a Dóm Kőtárban Pécsett

Élőben ritkán hallható zenei különlegességnek ad otthont február 25-én, szombaton 18.00 órától a Dóm Kőtár Pécsett. Az Elocuencia Barroca nevű, hangszeres és énekes zenészekből álló argentin formáció a dél-amerikai katedrálisok barokk zenéjét hozza Magyarországra.

2017. február 4. szombat

Jótékonysági koncertet adott a Vox Mirabilis kamarakórus a Mátyás-templomban

A székesfehérvári kórus orosz ortodox kórusművekből álló önálló koncertet adott a budavári Nagyboldogasszony-templomban január 29-én – tájékoztatott Zemlényi Katica kórusvezető.

2017. február 3. péntek

Szent Efrém-napokat szerveztek Debrecenben és Nyíregyházán

A „Szentlélek hárfájának” nevezett Szent Efrémről kapta nevét a január 27–29. között tartott háromnapos zenei rendezvénysorozat, melyet a Görögkatolikus Metropólia szervezett. A Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs közös előadásában rendhagyó énekórával kezdődött... »

2017. február 1. szerda

Nagyböjti szentmisén szolgál az egri Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági Ének- és Zenekara

Március 29-én, a 19 órakor kezdődő nagyböjti szentmisén közreműködik az egri Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági Ének- és Zenekara. A szentmisét Ternyák Csaba érsek mutatja majd be az Eszterházy Károly Egyetem Líceum-kápolnájában.

2017. február 1. szerda

A Mátyás-templomban tart jótékonysági egyházzenei áhítatot a Vox Mirabilis kamarakórus

Az élénk zenei életéről híres budavári Nagyboldogasszony-, ismertebb nevén Mátyás-templomban lép fel január 29-én, vasárnap este fél nyolctól a Vox Mirabilis kamarakórus.

2017. január 27. péntek

A kultúra új lovagja: Béres György egyházzenész

Sapszon Ferenc, a Gregorián Társaság elnökének felterjesztése alapján – Szőnyi Erzsébet zeneszerző, Tardy László karnagy és Kárpáti Kázmér OFM ajánlásával – Béres György egyházzenész, a társaság alelnöke a Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült, amelyet január 22-én a... »

2017. január 22. vasárnap

Szent Efrém Napokat rendeznek január utolsó hétvégéjén

A Görögkatolikus Meropólia idén is szeretettel várja és hívja az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget január 27-e és 29-e között a Szent Efrém Napok programsorozatra Debrecenbe és Nyíregyházára.

2017. január 15. vasárnap

tovább »