Dalban adja elő az isteni irgalmasság rózsafüzérét Rob Galea, az énekes pap

Az Ausztráliában élő zeneszerző és énekes pap, Rob Galea megzenésítette az isteni irgalmasság rózsafüzérét.

2017. április 24. hétfő

Hozsannától Allelujáig

A Golgota dicsőítő csoport „A kegyelem húrjain”, valamint a Helyes_Beat „Örökkévaló” című, nemrég megjelent albumát ajánljuk.

2017. április 22. szombat

Grúz egyházi dallamok is felcsendülnek a Szent Efrém Férfikar szombati koncertjén

Április 22-én, szombaton a grúz Iberi Férfikarral ad közös koncertet a tizenötödik születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikar az „Orientale lumen” sorozat keretében a budapesti Szent István-bazilikában.

2017. április 19. szerda

Budapesten is bemutatták Vedres Csaba Miserere című oratóriumát

A pécsi ősbemutató után a kelenföldi Szent Gellért-plébániatemplomban adták elő április 9-én, virágvasárnap este – hatalmas sikerrel, több mint ötszáz fős közönség előtt – Vedres Csaba művét.

2017. április 12. szerda

Nyisd meg, Uram, ajkamat – Sötétzsolozsma a pécsi székesegyházban

Várják azokat a kórusokat a pécsi székesegyházban, akik április 12-én este 8 órakor, az elővételezett nagycsütörtöki olvasmányos imaórán a zsoltárok éneklésével csatlakoznának a pécsi papnövendékekhez, valamint a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház Palestrina... »

2017. április 8. szombat

„Értem is meghalt a kereszten” – Passiójáték a budapest-városmajori Jézus Szíve-templomban

A budapest-városmajori Jézus Szíve-templom gitáros kórusa, a Majorchestra minden nagyböjtben közös imádságra hívja a híveket. Idén is várnak minden érdeklődőt április 7-én, pénteken este 7 órára, amikor Sillye Jenő „Értem is meghalt a kereszten” című passiójátékát adják... »

2017. április 6. csütörtök

Először szólalt meg magyar nyelven Metastasio oratóriuma a Pécsi Egyházmegye templomaiban

Április első hétvégéjén Pécsen, a Lyceum-templomban és a máriagyűdi kegytemplomban hallhatta először a közönség Metastasio Passióját magyar nyelven, újonnan megzenésített formában.

2017. április 6. csütörtök

Rockoratorikus passió készült Händel művéből

Rockoratorikus passió készült Händel „Messiás” című művéből Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző hangszerelésében és rendezésében. A „Messiás.ma” című darabot április 25-én láthatja a közönség a Müpában.

2017. április 3. hétfő

Megjelent a Praeconia idei első száma

„Zene és liturgia” címmel megjelent a Praeconia magyar liturgikus szakfolyóirat idei első (húsvéti) száma, ami a sorban a 19. szám – tájékoztatott a főszerkesztő, Pákozdi István.

2017. március 30. csütörtök

Kulturális programok a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban

Kulturális programoknak, köztük a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) koncertjének is helyszíne lesz a budapest-belvárosi Nagyboldogaszony-főplébánia-templom, melynek altemploma is látogathatóvá vált a hároméves rekonstrukció után. A programokról március 29-én, szerdán tartottak... »

2017. március 29. szerda

Szóljunk mai nyelven a hitről – Erdő Péter volt a katolikus rádió közönségtalálkozójának vendége

A Magyar Katolikus Rádió március 28-án közönségtalálkozót és nyilvános felvételt szervezett, melynek vendége Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. A főpásztort Sályi András felelős szerkesztő és Szikora József főszerkesztő kérdezte.

2017. március 29. szerda

A Szent Efrém Férfikar és a CEU zenekara ingyenes koncertet ad Budapesten

A Szent Efrém Férfikar és a Közép-európai Egyetem (CEU) zenekara, a Classicus Ensemble ingyenes koncertet ad március 28-án, kedden Budapesten, az egyetem épületében.

2017. március 27. hétfő

Saját hangon az örökért – Az Erkel-díjas Virágh András Gábor zenei világa

Koncertező orgonaművész, szolgálattevő bazilikai orgonista, a hagyományra és a nagy elődökre építő, de mindig önálló hangra törekvő zeneszerző. Virágh András Gábor sikerekben és eredményekben gazdag múlt évének tán legfontosabb történése, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti... »

2017. március 27. hétfő

Zene Isten irgalmáról és az ember reményéről – Vedres Csaba oratóriumát mutatják be Budapesten

Vedres Csaba „Miserere” című oratóriumának budapesti bemutatójára hívnak a szervezők április 9-én (virágvasárnap) este 19.15 órára a kelenföldi Szent Gellért-plébániatemplomba (Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 149.).

2017. március 23. csütörtök

Liturgikusének-verseny Hajdúdorogon – KÉPRIPORT

Március 18-án rendezték meg a liturgikusének-verseny egyházmegyei döntőjét Hajdúdorogon.

2017. március 23. csütörtök

Pro Urbe díjat kapott Katona Tibor, a győri székesegyház kántor-karnagya

A győri közgyűlés az idei nemzeti ünnepen, március 15-én négy személynek, egy iskolának és egy borlovagrendnek adományozta a címeket. Katona Tibort, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kántor-karnagyát Pro Urbe díjjal tüntették ki.

2017. március 17. péntek

Hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom kórusa

A reformáció 500. jubileumának emlékévében hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom világhírű fiúkórusa. Március 14. és 18. között négy magyarországi helyszínen, köztük a pécsi székesegyházban is fellépnek.

2017. március 11. szombat

Szakály József főesperes, plébános a vatikáni nemzetközi egyházzenei konferenciáról

A Kultúra Pápai Tanácsa és a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció március 2. és 4. között nemzetközi egyházzenei konferenciát rendezett a Vatikánban. Szakály József, a szabadkai egyházmegye papja a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia megbízásából vett részt a... »

2017. március 8. szerda

Liturgikusének-versenyt szervez a Görögkatolikus Metropólia – IDŐPONTVÁLTOZÁS

A Görögkatolikus Metropólia idén két fordulóban rendezi meg hagyományos liturgikusének-versenyét. Előbb az egyes egyházmegyék bonyolítják le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe. Az egyházmegyei fordulókra március 10-ig lehet... »

2017. március 7. kedd

Zenei hitvallás egy nemzetért – Tardy László Kodály Zoltánról

A Mátyás-templom kántor-karnagyát, zenei vezetőjét kérdeztük Kodály-emlékeiről.

2017. március 6. hétfő

tovább »