A pápa felszólított egy belga szerzetesrendet, hogy ne alkalmazzanak eutanáziát intézményeikben

Ferenc pápa utasított egy belga katolikus kongregációt, amely betegek és fogyatékkal élők ellátásával foglalkozik, hogy számolja fel az eutanáziához való hozzáférést azokban a pszichiátriai kórházakban, amelyek a kezelésében állnak.

2017. augusztus 11. péntek

A Pápai Életvédő Akadémia elnöke Charlie Gard halála kapcsán: Mozdítsuk elő az elkísérés kultúráját

Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke kifejezte lelki közelségét a kis Charlie Gard szülei felé és imádkozik értük. Az érsek a kisgyermek július 28-án bekövetkezett halála kapcsán nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.

2017. július 29. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 28-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán, megemlékezve a ma elhunyt beteg kisfiúról.

2017. július 28. péntek

A londoni bírók döntése szerint a kis Charlie-t átszállítják egy hospice-ba – FRISSÍTVE

„A kis Charlie nem a kórházban és nem is otthon hal majd meg.” A londoni bírók július 26-án úgy döntöttek, hogy mielőtt lekapcsolnák a lélegeztetőgépet, amely életben tartja a kisbabát, átszállítják egy végső stádiumban lévő betegeket ápoló központba.

2017. július 28. péntek

Görögkatolikus családtábort rendeztek Siófokon

Július 17. és 22. között rendezte meg a Görögkatolikus Metropólia a családtáborát Siófokon. Több mint ötszázan vettek részt a programon az ország minden szegletéből. A tábor vendége volt Szocska Ábel apostoli kormányzó és Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

2017. július 27. csütörtök

Az angol és walesi püspökök nyilatkozata Charlie Gard szüleinek tegnapi döntése kapcsán

Az angol és walesi püspökök együttérzését fejezi ki a július 24-i sajtóközlemény.

2017. július 25. kedd

Ferenc pápa imádságra szólít – Lekapcsolják a gépekről a gyógyíthatatlan beteg brit kisfiút

Feladják a hónapok óta tartó jogi harcot a súlyos beteg brit kisfiú, Charlie Gard szülei – közölte július 24-én ügyvédjük, Grant Armstrong. A Szentatya együttérzéséről biztosította a családot és imádságra buzdít közleményében.

2017. július 24. hétfő

Harsányi Pál Ottó bioetikus: A halál elfogadása és a halálokozás két teljesen eltérő dolog

Harsányi Pál Ottó ferences erkölcsteológus, a Pápai Szent Antal Egyetem Hittudományi Karának új dékánhelyettese nyilatkozott az eutanáziára ítélt Charlie Gard ügyének bioetikai vonatkozásairól.

2017. július 6. csütörtök

A Vatikán fenntartásában működő Bambino Gesù kórház kész befogadni Charlie Gardot

A Vatikán fenntartásában működő római Ospedale Pediatrico Bambino Gesù gyermekkórház felajánlotta, hogy befogadja a súlyosan beteg Charlie Gardot – adta hírül július 3-án az intézmény vezetője, Mariella Enoc.

2017. július 4. kedd

A szentszéki szóvivő megszólalt a kis Charlie ügyében: a pápa a szülők mellett áll

Ferenc pápa ismét megszólalt a kis Charlie érdekében. Felhívásában azt kéri, hogy hallgassák meg a szülők akaratát. Július 2-án, vasárnap este Greg Burke szentszéki szóvivő tette közzé a hírt.

2017. július 3. hétfő

Ferenc pápa az élet védelmére szólít a kis Charlie története kapcsán

A londoni kórház, ahol az orvosok szerint gyógyíthatatlan betegségtől szenvedő tízhónapos kisbabát ápolják, elhalasztotta a lélegeztetőgép leállítását, amely életben tartja. A pápa június 30-i Twitter-üzenetében az élet védelmére szólít. Pénteken este a Szent Péter téren is... »

2017. július 2. vasárnap

Ma veszik le a lélegeztetőgépről a beteg kisfiút Londonban – Imavirrasztásokat tartanak világszerte

A tízhónapos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Charlie Gard esete nagy port kavart a médiában. Gépek tartják életben, a szülők a végsőkig küzdöttek az életéért, azonban Londonban, majd a Európai Bíróságnál is elutasították kérelmüket: ma leveszik a gépekről.

2017. június 30. péntek

„Family-mainstreaming” – Konferenciát tartottak a családról a KATTÁRS keretében Győrben

A katolikus társadalmi tanítás elméleti és gyakorlati megismertetését célzó KATTÁRS ötödik rendezvénye konferencia keretében hívott párbeszédre a családról június 25-én Győrben. A szomszédos országok családszervezeteinek képviselői a család, házasság társadalmi kérdéseit... »

2017. június 26. hétfő

Székesfehérváron tartotta ülését az „Egy közülünk” európai polgári kezdeményezés

A Családok XI. Világkongresszusához kapcsolódva, „Új világrend: élet és család kulturális vitáink középpontjában” mottóval tartottak nemzetközi konferenciát május 26-án a székesfehérvári városháza dísztermében.

2017. június 22. csütörtök

Ferenc pápa üzenetet küldött az angliai életvédő napra

A Szűzanya oltalmába ajánlja az életvédelem ügyét Ferenc pápa abban az üzenetben, amelyet Anglia, Wales és Skócia lakosságának küldött a június 18-i „Day for Life” elnevezésű életvédő nap alkalmából. A rendezvényt az angliai és walesi katolikus püspöki konferencia... »

2017. június 17. szombat

A biztosítás nem fedezte a kemoterápiáját – az asszisztált öngyilkosságot viszont igen

Egy négygyermekes amerikai asszony, Stephanie Packer örül minden pillanatnak, amit még férjével és gyermekeivel tölthet; mindent meg akar tenni, ami hozzásegíti, hogy akár csak egyetlen másodperccel is több időt tölthessen velük.

2017. június 9. péntek

Az abortusz áldozatainak emlékére állítanak szobrot Budapesten

600 ezer forint büntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék vallásgyalázás miatt azt a három demonstrálót, akik az Oltáriszentséget gúnyolták ki a tavaly áprilisi fővárosi abortuszpárti tüntetésen. Részben ebből az összegből a „Meg nem született gyermekek” címmel állítanak... »

2017. június 8. csütörtök

Abortuszpárti provokáció egy milánói plébánián – a lelkipásztor váratlan válasza

„Szabad abortuszt (Máriának is)” – graffitizte valaki a a milánói Szent Mihály arkangyal és Szent Rita-plébánia falára. Andrea Bellò plébános nyílt levélben válaszolt a feliratra. Írása, amelyet a plébánia Facebook-oldalán tett közzé május 29-én, viharos gyorsasággal... »

2017. június 7. szerda

Átfogó közpolitikai reformot szorgalmaz Romániában két keresztény családszervezet

A házasságkötést és a gyermekvállalást bátorító, a házasságok élettartamának növelését elősegítő közpolitikai reformot szorgalmaz Romániában a Vladimir Ghika katolikus családszervezet és a bukaresti Pro Vita egyesület.

2017. május 30. kedd

A terhességmegszakítás betiltásáért tüntettek Prágában

A terhességmegszakítás betiltásáért tüntettek április 22-én, szombaton délután a cseh fővárosban. A „Nemzeti menet az életért és a családért” elnevezésű akcióba a rendezők szerint mintegy ötezer ember kapcsolódott be.

2017. április 24. hétfő

tovább »