Ferenc pápa Twitter-üzenete október 14-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 14. szombat

Magyar résztvevője is volt a Pápai Életvédő Akadémia konferenciájának

Október 5-e és 7-e között tartotta közgyűlését a Vatikánban a Pápai Életvédő Akadémia, amelynek egyedüli magyar tagja Kovács László professzor.

2017. október 9. hétfő

A Pápai Életvédő Akadémia közgyűlésének résztvevőit fogadta a Szentatya

Ferenc pápa október 5-én a vatikáni szinódusi aulában fogadta a Pápai Életvédő Akadémia közgyűlésének résztvevőit. Az idei ülés témája: „Elkísérni az életet. Új felelősség a technológia korában”.

2017. október 6. péntek

Szinetár Dóra szívbemarkoló nyilatkozata Down-szindrómás babájáról

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán nyilatkozatot tett közzé a Facebookon, mellyel elejét szeretnék venni az újszülött babájukkal kapcsolatos pletykáknak, és hitet tesznek az élet és gyermekük szeretete, elfogadása mellett. Tanúságtevő nyilatkozatukat teljes terjedelmében... »

2017. október 5. csütörtök

Élet a születés előtt – Megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata

Keresztes Ilona, a Kossuth rádió szerkesztője és az általa alapított Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség előadásával szeptember 26-án megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében.

2017. október 2. hétfő

Életvédelmi konferenciát rendez a Magyar Bioetikai Társaság

Október 6-án és 7-én rendezi meg a Magyar Bioetikai Társaság 27. konferenciáját, melynek témája az életvédelem és tudomány kapcsolata lesz.

2017. október 2. hétfő

Akiknek a NaPro-módszer segített – Exkluzív interjú a Záhonyi házaspárral

A NaPro Technológia a gyermekre vágyó meddő párok számára nyújt természetes segítséget. Záhonyi Kata és Lajos is ezt az – Egyház által javasolt – eljárást választották, annak ellenére, hogy a próbálkozás nehéz évei alatt általában a mesterséges megtermékenyítés módszereit... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Életvédelmi programsorozat indul a Győri Egyházmegyében

A Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozatot indít a Győri Hittudományi Főiskolán. Az első alkalomra szeptember 26-án 17 órától kerül sor.

2017. szeptember 19. kedd

„Aki befogad egy ilyen gyermeket…” – A nevelőszülői hivatás örömeiről és kihívásairól

Vannak házaspárok, akiknek különféle okok miatt nem lehet gyermekük, és szeretetből arra vállalkoznak, hogy örökbe fogadnak gyermeke(ke)t. Egy másik lehetőség a nevelőszülői hivatás választása. Horváth Ádámot, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi székhelyű, országos... »

2017. szeptember 18. hétfő

Eutanázia helyett az életet választotta a pápa hatására egy kolumbiai asszony

„Bátor vagy, és szép is” – mondta a Szentatya Bogotában az 56 éves Consuelo Cordobának, akinek ez a pár szó elég volt, hogy megváltoztassa a döntését: lemondta az időpontot az eutanáziára, amit azért kért, mert tizenhét éve eltorzult arccal és testtel él.

2017. szeptember 13. szerda

Negyven nap az életért – Várják az önkénteseket Budapesten

A magyar főváros is bekapcsolódik a legnagyobb életvédő mozgalomba: szeptember 27-től november 5-ig virrasztanak és böjtölnek a kezdeményezés magyar résztvevői Budapesten.

2017. szeptember 12. kedd

Ferenc pápával készült interjúkötet jelenik meg

Dominique Wolton szociológus Ferenc pápával folytatott beszélgetése nyomán készült a Franciaországban szeptember 6-án megjelenő kötet. A Szentatya beszél a migránsok jelenlétéről, Európa gyökereiről, és azt is elárulja, hogy 42 éves korában járt pszichoanalízisre.

2017. szeptember 6. szerda

Teréz anya a kalkuttai érsekség társvédőszentje lett

Teréz anya a kalkuttai főegyházmegye társvédőszentje lett szeptember 5-én, a szent liturgikus emléknapján – jelentette be Thomas D’Souza, a város érseke.

2017. szeptember 6. szerda

NaPro Technológia – a meddőségkezelés keresztények számára is elfogadható módja

Akik eddig nem tudatosították, hogy a lombikprogram nem elfogadható eljárás a Katolikus Egyház tanítását követők számára, azokban az elmúlt hetek eseményei után felvetődhet, van-e olyan erkölcsileg elfogadható, megbízható és sikeres módszer, amely megoldást jelenthet a gyermekre... »

2017. szeptember 5. kedd

Veres András: Meg kell találnunk a fórumokat, ahol nyíltan és higgadtan beszélhetünk a témáról

A hazai sajtóban társadalmi vita bontakozott ki Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének augusztus 20-án, a Szent István-bazilika előtt mondott ünnepi szentbeszédében a lombikbébiprogram kormánytámogatásáról megfogalmazott kritikája... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Mit jelent valóban az emberi élet pártján állni a gyermektelenség fájdalmas kihívásaiban?

Az Egyház Jézus nyomában – komoly ellenszélben – korunk kihívásaira válaszolva, az emberi élet szentségét védelmezi, amikor kénytelen egyértelmű nemet mondani a mesterséges megtermékenyítésre. Nem kell csüggedniük azonban a gyermekre eddig hiába vágyó házaspároknak sem.

2017. augusztus 27. vasárnap

A pápa felszólított egy belga szerzetesrendet, hogy ne alkalmazzanak eutanáziát intézményeikben

Ferenc pápa utasított egy belga katolikus kongregációt, amely betegek és fogyatékkal élők ellátásával foglalkozik, hogy számolja fel az eutanáziához való hozzáférést azokban a pszichiátriai kórházakban, amelyek a kezelésében állnak.

2017. augusztus 11. péntek

A Pápai Életvédő Akadémia elnöke Charlie Gard halála kapcsán: Mozdítsuk elő az elkísérés kultúráját

Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke kifejezte lelki közelségét a kis Charlie Gard szülei felé és imádkozik értük. Az érsek a kisgyermek július 28-án bekövetkezett halála kapcsán nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.

2017. július 29. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 28-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán, megemlékezve a ma elhunyt beteg kisfiúról.

2017. július 28. péntek

A londoni bírók döntése szerint a kis Charlie-t átszállítják egy hospice-ba – FRISSÍTVE

„A kis Charlie nem a kórházban és nem is otthon hal majd meg.” A londoni bírók július 26-án úgy döntöttek, hogy mielőtt lekapcsolnák a lélegeztetőgépet, amely életben tartja a kisbabát, átszállítják egy végső stádiumban lévő betegeket ápoló központba.

2017. július 28. péntek

tovább »