Ítélet nélkül – gyógyító hétvége abortuszon vagy vetélésen átesetteknek

„Ne félj, nem ítéllek el!” – ezzel a mottóval szerveznek gyógyító lelkigyakorlatot az abortuszban érintettek, illetve a vetélésük miatt fájdalmat érzők számára március 23–26. között a máriabesnyői lelkigyakorlatos házban.

15:00

Krízisben lévő kismamákat támogat az Együtt az Életért Egyesület

Az Együtt az Életért Egyesület krízisben lévő kismamák megsegítésével foglalkozik. Bemutatkozó soraikat és felhívásukat adjuk közre az alábbiakban.

2017. február 11. szombat

A pápa köszöntötte az amerikai életvédő felvonulás résztvevőit

Ferenc pápa szeretetteljes támogatásáról és lelki közelségéről biztosította az életvédő felvonulást, amelyet január 27-én, pénteken tartottak Washingtonban százezrek részvételével.

2017. január 28. szombat

Donald Trump korlátozta az abortusz támogatását

Az Amerikai Egyesült Államok újonnan beiktatott elnöke rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem kormányzati szervezetek szövetségi támogatását.

2017. január 24. kedd

A pápa üzenetet küldött az életvédők szólásszabadságáért fellépő franciaországi felvonulásra

A „Felvonulás az életért” elnevezésű demonstrációt január 22-én, vasárnap tartják Párizsban. Az alkalomra Ferenc pápa üzenetet küldött a szervezőknek.

2017. január 22. vasárnap

Az ortodox pátriárka buzdítására növekszik a gyermekvállalási kedv Grúziában

A grúziai ortodox egyház vezetője, II. Illés katholikosz-pátriárka november közepén hatszáz gyermeket keresztelt meg Tbilisziben, a Szentháromság-székesegyházban. Évente négy alkalommal végez ilyen nagyszabású szertartást.

2017. január 2. hétfő

Temesváron nem végeznek abortuszt egyházi ünnepek alatt

A bánsági városban az orvosok az emberi élet tiszteletére hívják fel a figyelmet, ezért az egyházi ünnepeken megtiltják az abortuszt.

2016. december 28. szerda

A test teológiája – természetes családtervezés

Szenes István SFV, a Vianney Testvérek szerzetesközösségének elöljárója a keresztény házasság alapjairól, a szexuális forradalom következményeiről, Lukács László és felesége, Krisztina pedig a természetes családtervezésről beszélt december 10-én a Hajdú-Bihar megyei egyeki... »

2016. december 16. péntek

A francia parlament ismét az életvédő weboldalakat támadja

A francia parlament jóváhagyta a törvénytervezetet, mely ellehetetlenítené egyes életvédő weboldalak működését. A francia püspökök a törvénytervezetet a demokratikus elvek súlyos megsértésének tartják.

2016. december 6. kedd

Az örökbefogadással foglalkozott az Életvédő Fórum

A Magyar Katolikus Családegyesület Életvédő Fóruma december 2-án az MKPK budapesti székházában tartott ülésén az örökbefogadás témáját állította a középpontba. Korom Kata személyes vallomása „Örökbefogadás – örök befogadás” címmel arról szólt, mit jelent igazi... »

2016. december 2. péntek

Erdő Péter: A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése

A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése, amely minden papnak megengedi az abortusz miatti kiközösítés elengedését, a magyar gyakorlat ugyanis már évtizedek óta ez – mondta Erdő Péter bíboros november 21-én az MTI-nek.

2016. november 21. hétfő

Jog az élethez – A biztosító inkább a gyógyíthatatlan beteg eutanáziáját támogatta volna

Élénk vitát váltott ki az Egyesült Államokban, hogy egy Kaliforniában élő gyógyíthatatlan beteg asszonynak a biztosítótársaság nem volt hajlandó kifizetni a kezelés és a gyógyszerek költségeit, de a kegyes halálhoz szükséges gyógyszert igen.

2016. október 26. szerda

Hívő katolikus az ENSZ leendő főtitkára

Portugália korábbi miniszterelnöke, António Guterres az ENSZ új főtitkáraként 2017. január 1-jén lép hivatalába. A portugál püspöki konferencia üdvözölte, hogy elkötelezett katolikus politikus kerül a posztra.

2016. október 12. szerda

Willem Eijk holland bíboros az eutanázia engedélyezésének következményeiről

Willem Eijk bíboros szeptember 26-án, a kanadai katolikus püspöki konferencia találkozóján beszélt a főpásztoroknak arról, hogyan terjesztették ki Hollandiában az eutanáziát egyre több esetre annak 2002-es legalizálása óta.

2016. október 3. hétfő

104 esztendős korában elhunyt a világ legidősebb katolikus püspöke

Szeptember 20-án elhunyt Peter Gerety érsek, aki halála pillanatában a világ legidősebb katolikus püspökének számított. Felszólalt az abortusz legalizálása ellen, és védelmébe vette azokat, akik lelkiismereti okok miatt nem vonultak be a vietnami háború alatt.

2016. szeptember 25. vasárnap

Orbán Viktor: Európa sorsfordító időszakot él át

Orbán Viktor miniszterelnököt a közel-keleti keresztényüldözés és a béke esélyei mellett a leselejtezés kultúrájáról, Magyarország lehetőségeiről és Európa jövőjéről kérdeztük a hírportálunknak adott exkluzív interjúban.

2016. szeptember 24. szombat

Egy tizenhét éves fiatalon hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

A vonatkozó törvény 2014-ben történt módosítása óta először hajtottak végre eutanáziát egy kiskorún Belgiumban. Az eset kapcsán Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) elnöke tiltakozásának adott hangot, és az élet szentségét hangsúlyozta.

2016. szeptember 23. péntek

Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke volt a Szeretetláng Fesztivál főelőadója

„Minden család egy kegyhely legyen” mottóval rendezték meg a III. Szeretetláng Találkozót Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében. A mintegy kétezer érdeklődő részvételével megrendezett lelkinap főelőadója Francesco Bamonte, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke... »

2016. augusztus 28. vasárnap

A pápa létrehozta a Világiak, Család és Élet Kongregációját

Ferenc pápa Sedula Mater kezdetű motu propriójával augusztus 15-i dátummal új dikasztériumot állított fel, a Világiak, Család és Élet Kongregációját.

2016. augusztus 17. szerda

Jean Vanier hozzászólt az asszisztált öngyilkosságról szóló vitához Kanadában

A Bárka közösség alapítója szerint az asszisztált öngyilkosság kérdése helyett inkább arra kellene nagyobb figyelmet fordítani, hogy az emberek ne maradjanak magukra a szenvedésben, kapjanak segítséget ahhoz, hogy békében halhassanak meg.

2016. június 15. szerda

tovább »