Szülei akarata ellenére levehetnek a lélegeztetőgépről egy brit kisfiút

A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére úgy döntött, hogy az orvosok megszakíthatják az Alfie Evans életben tartásához szükséges kezelést. A 21 hónapos kisfiú ismeretlen idegrendszeri betegségben szenved.

2018. február 21. szerda

Céline Dion édesanyja egy pap hatására döntött úgy, hogy nem az abortuszt választja

1967-ben Thérèse Dion, tizenhárom gyermek édesanyja észrevette, hogy ismét várandós. Szegény volt a család, sokan voltak, és ő nem akart több gyereket. Elment a paphoz, akiben megbízott, és elmondta neki, hogy az abortuszon gondolkodik.

2018. február 14. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 11-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. február 11. vasárnap

Kevin Doran ír püspök lelkipásztori levele az abortusszal kapcsolatos ír népszavazás előtt

Kevin Doran elphini püspök „Az élet ajándéka – Közös felelősség” címmel január 26-án közzétett lelkipásztori üzenetének magyar fordítását közöljük. Az üzenetet a tavasszal tartandó, az abortusz legalizációjáról szóló népszavazás kapcsán írta a főpásztor.

2018. február 2. péntek

Az egyházak tiltakoznak az abortuszt szabályozó törvény elfogadása ellen Kanadában

Bár 1988 óta teljeskörűen legális, Kanadában az állam eddig nem szabályozta az abortuszt; a kormány most arra készül, hogy külön törvénnyel is elismerje a nők terhességmegszakításhoz való korlátlan jogát. Január 29-én Torontóban kanadai vallási vezetők tiltakoztak a... »

2018. január 31. szerda

Andrea Bocelli édesanyja: Azt mondták, vetessem el a fiamat, mert vak lesz

„Elmondták, olyan veleszületett betegséggel fog világra jönni a gyermekem, ami miatt el fogja veszíteni a látását. Javasolták, hogy vetessem el” – így nyilatkozott a világhírű tenor édesanyja, Edi Aringhieri a Corriera della Sera olasz napilap január 21-i, vasárnapi... »

2018. január 31. szerda

Videoüzenetben köszöntötte az Egyesült Államok elnöke az életért való 45. demonstráció résztvevőit

Több százezer ember vett részt az élethez való jogért és az abortusz ellen szervezett demonstráción az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házból videoüzenetben köszöntötte a Pro-Life-megmozdulást.

2018. január 20. szombat

Luxemburgban üléseznek az európai püspökök

Az emberi élet végének jogi szabályozása és a menekültkérdés áll az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) megbeszéléseinek középpontjában, melyet december 10-től 12-ig tartanak Luxemburgban.

2017. december 10. vasárnap

Kinek a dolga a felvilágosítás?

A Győri Egyházmegye által szervezett életvédelmi programsorozat november 28-i alkalmán Tóthné Sasvári Szilvia, Bozóné Horváth Andrea és Török Orsolya tartott interaktív ismertetőt az MFM-Projekt munkájáról. Tóthné Sasvári Szilviával, az MFM-Projekt foglalkozásvezetőjével Ikker... »

2017. december 9. szombat

Volt orvost nevezett ki Párizs érsekének Ferenc pápa

Michel Aupetit eddigi nanterre-i püspököt nevezte ki december 7-én Párizs érsekének Ferenc pápa. Aupetit a 75. életévét betöltött André Vingt-Trois bíborost követi a párizsi érseki szolgálatban.

2017. december 7. csütörtök

Nem kikerüli a problémát, hanem gyógyítja – Bemutatták a „Gyermekáldás természetesen” című könyvet

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 30-án, a budapesti Szent István-bazilika Mária termében. Az interjúkötetben a NaPro Technológiáról beszélnek szakemberek és... »

2017. december 1. péntek

Gyermekáldás természetesen – Könyvbemutató a keresztény meddőségkezelésről

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke mutatja be november... »

2017. november 28. kedd

Létezik-e gyermekhez való jog? – Szakmai nap az OLI-ban aktuális bioetikai kérdésekről

Papok, katekéták és egyházi munkatársak részére szervezett szakmai napot november 27-én Budapesten az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI). Aktuális bioetikai kérdések, kiemelten a mesterséges megtermékenyítés állt az orvos, a morálteológus, a Creighton-tanácsadó előadásának... »

2017. november 27. hétfő

Miért ér többet egy bébifóka élete egy ember életénél? – Életvédelmi konferencia a MEÖT székházában

Az abortuszról, a mesterséges megtermékenyítési eljárásokról és a pornográfia hatásairól tartottak életvédelmi konferenciát Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának dísztermében november 24-én.

2017. november 24. péntek

„Erkölcsileg is elfogadható” – Bemutatják a NaPro Technológiáról szóló kötetet

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet november 30-án, csütörtökön 16.30 órakor mutatjuk be a budapesti Szent István-bazilika Mária... »

2017. november 16. csütörtök

A Kultúra Pápai Tanácsa az antropológiai kihívásokról

November 15. és 18. között konferenciát tart a Kultúra Pápai Tanácsa, „Az emberiség jövője. Új kihívások előtt az antropológia” címmel Rómában. A tudományos találkozón részt vesz a pápai tanács munkaközösségének huszonhét tagja, köztük Kovács Gergely prelátus.

2017. november 16. csütörtök

Gyermekáldás természetesen – Előadás Győrben a Creighton-módszerről

Déri Viktória és Dervarics-Boros Ágnes, a Creighton-módszer oktatói tartottak előadást „Gyermekáldás természetesen” címmel a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében október 17-én, a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozatának második alkalmán.

2017. november 9. csütörtök

Krisztus a „betongyűrűben” – Bemutatták Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Tegzes Katalin segítő nővér, Papp Miklós morálteológus és Szőke Péter, a Szent Egyed közösség magyarországi vezetője ismertette november 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. november 7. kedd

„Chile, mindenki otthona” – Püspöki körlevél az elnökválasztás és a pápalátogatás előtt

„Chile, mindenki otthona” címmel a chilei püspöki konferencia állandó tanácsának körlevele felvázolja a chilei egyház legfőbb lelkipásztori irányvonalait egy különösen fontos pillanatban: három héttel az elnökválasztás és mintegy három hónappal Ferenc pápa látogatása előtt.... »

2017. november 4. szombat

Életvédő konferenciát szerveztek Pócspetriben

„Életek az életért” címmel életvédő konferenciát tartottak október 28-án Pócspetriben, a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületében – tájékoztatott Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense.

2017. november 2. csütörtök

tovább »