Új tagokkal bővült a Szent István Tudományos Akadémia

Megtartotta székfoglaló előadását a Szent István Tudományos Akadémia két új tagja, Vojcek László szülész-nőgyógyász, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosa és Lábady Tamás bíró, alkotmányjogász március 6-án Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudomány... »

2017. március 7. kedd

Az olasz Dj Fabo asszisztált öngyilkossága – „Az egész társadalom vereséget szenvedett”

Az olasz sajtóban nagy vihart kavart a Dj Fabo néven ismert zenész halála. Fabiano Antoniani egy három évvel korában elszenvedett autóbalesetben lebénult, megvakult, idén február 27-én asszisztált öngyilkosságot követett el egy svájci klinikán. Utánajártunk a katolikus... »

2017. március 5. vasárnap

A guatemalai püspökök felemelték szavukat a holland abortuszhajó ellen

A főpásztorok közleményben ítélték el a „Nők a hullámokon” elnevezésű holland szervezet tevékenységét, amely Guatemala partjai mellett saját hajóján ingyenes abortuszokat végzett. Az élethez való jog, a nők egészsége és a közép-amerikai állam szuverenitása elleni támadásnak... »

2017. március 1. szerda

Franciaországban megszavazták az abortuszellenes weboldalakat büntető törvényt

A francia parlament elfogadta azt a sokat vitatott törvényt, amely büntetéssel sújtja az abortuszellenes weboldalakat. A büntetés akár két év börtönt és 30 ezer eurós pénzbírságot is jelenthet.

2017. február 22. szerda

Ítélet nélkül – gyógyító hétvége abortuszon vagy vetélésen átesetteknek

„Ne félj, nem ítéllek el!” – ezzel a mottóval szerveznek gyógyító lelkigyakorlatot az abortuszban érintettek, illetve a vetélésük miatt fájdalmat érzők számára március 23–26. között a máriabesnyői lelkigyakorlatos házban.

2017. február 20. hétfő

Krízisben lévő kismamákat támogat az Együtt az Életért Egyesület

Az Együtt az Életért Egyesület krízisben lévő kismamák megsegítésével foglalkozik. Bemutatkozó soraikat és felhívásukat adjuk közre az alábbiakban.

2017. február 11. szombat

A pápa köszöntötte az amerikai életvédő felvonulás résztvevőit

Ferenc pápa szeretetteljes támogatásáról és lelki közelségéről biztosította az életvédő felvonulást, amelyet január 27-én, pénteken tartottak Washingtonban százezrek részvételével.

2017. január 28. szombat

Donald Trump korlátozta az abortusz támogatását

Az Amerikai Egyesült Államok újonnan beiktatott elnöke rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem kormányzati szervezetek szövetségi támogatását.

2017. január 24. kedd

A pápa üzenetet küldött az életvédők szólásszabadságáért fellépő franciaországi felvonulásra

A „Felvonulás az életért” elnevezésű demonstrációt január 22-én, vasárnap tartják Párizsban. Az alkalomra Ferenc pápa üzenetet küldött a szervezőknek.

2017. január 22. vasárnap

Az ortodox pátriárka buzdítására növekszik a gyermekvállalási kedv Grúziában

A grúziai ortodox egyház vezetője, II. Illés katholikosz-pátriárka november közepén hatszáz gyermeket keresztelt meg Tbilisziben, a Szentháromság-székesegyházban. Évente négy alkalommal végez ilyen nagyszabású szertartást.

2017. január 2. hétfő

Temesváron nem végeznek abortuszt egyházi ünnepek alatt

A bánsági városban az orvosok az emberi élet tiszteletére hívják fel a figyelmet, ezért az egyházi ünnepeken megtiltják az abortuszt.

2016. december 28. szerda

A test teológiája – természetes családtervezés

Szenes István SFV, a Vianney Testvérek szerzetesközösségének elöljárója a keresztény házasság alapjairól, a szexuális forradalom következményeiről, Lukács László és felesége, Krisztina pedig a természetes családtervezésről beszélt december 10-én a Hajdú-Bihar megyei egyeki... »

2016. december 16. péntek

A francia parlament ismét az életvédő weboldalakat támadja

A francia parlament jóváhagyta a törvénytervezetet, mely ellehetetlenítené egyes életvédő weboldalak működését. A francia püspökök a törvénytervezetet a demokratikus elvek súlyos megsértésének tartják.

2016. december 6. kedd

Az örökbefogadással foglalkozott az Életvédő Fórum

A Magyar Katolikus Családegyesület Életvédő Fóruma december 2-án az MKPK budapesti székházában tartott ülésén az örökbefogadás témáját állította a középpontba. Korom Kata személyes vallomása „Örökbefogadás – örök befogadás” címmel arról szólt, mit jelent igazi... »

2016. december 2. péntek

Erdő Péter: A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése

A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése, amely minden papnak megengedi az abortusz miatti kiközösítés elengedését, a magyar gyakorlat ugyanis már évtizedek óta ez – mondta Erdő Péter bíboros november 21-én az MTI-nek.

2016. november 21. hétfő

Jog az élethez – A biztosító inkább a gyógyíthatatlan beteg eutanáziáját támogatta volna

Élénk vitát váltott ki az Egyesült Államokban, hogy egy Kaliforniában élő gyógyíthatatlan beteg asszonynak a biztosítótársaság nem volt hajlandó kifizetni a kezelés és a gyógyszerek költségeit, de a kegyes halálhoz szükséges gyógyszert igen.

2016. október 26. szerda

Hívő katolikus az ENSZ leendő főtitkára

Portugália korábbi miniszterelnöke, António Guterres az ENSZ új főtitkáraként 2017. január 1-jén lép hivatalába. A portugál püspöki konferencia üdvözölte, hogy elkötelezett katolikus politikus kerül a posztra.

2016. október 12. szerda

Willem Eijk holland bíboros az eutanázia engedélyezésének következményeiről

Willem Eijk bíboros szeptember 26-án, a kanadai katolikus püspöki konferencia találkozóján beszélt a főpásztoroknak arról, hogyan terjesztették ki Hollandiában az eutanáziát egyre több esetre annak 2002-es legalizálása óta.

2016. október 3. hétfő

104 esztendős korában elhunyt a világ legidősebb katolikus püspöke

Szeptember 20-án elhunyt Peter Gerety érsek, aki halála pillanatában a világ legidősebb katolikus püspökének számított. Felszólalt az abortusz legalizálása ellen, és védelmébe vette azokat, akik lelkiismereti okok miatt nem vonultak be a vietnami háború alatt.

2016. szeptember 25. vasárnap

Orbán Viktor: Európa sorsfordító időszakot él át

Orbán Viktor miniszterelnököt a közel-keleti keresztényüldözés és a béke esélyei mellett a leselejtezés kultúrájáról, Magyarország lehetőségeiről és Európa jövőjéről kérdeztük a hírportálunknak adott exkluzív interjúban.

2016. szeptember 24. szombat

tovább »