Az ünnepekről tartott előadást Németh Gábor a győri hittudományi főiskola szabadegyetemén

Január 18-án került sor a Győri Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” elnevezésű szabadegyetemének ötödik előadására a győri szeminárium kápolnájában. Németh Gábor főiskolai tanár, plébános az ünnepekről beszélt a hallgatóságnak.

2017. január 23. hétfő

Bemutatkoznak a Szombathelyi Egyházmegye papjai

„Ismerik őt?” címmel új programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár az egyházmegye lelkipásztorainak közreműködésével.

2017. január 22. vasárnap

Februártól folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre gondolva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara meghirdette a Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) tavaszi szemeszterét.

2017. január 19. csütörtök

Hogyan lehetünk boldogok férfiként és nőként? – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

„Nő és férfi” címmel folytatódott a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadás-sorozata január 11-én. A témáról Udvardy György pécsi megyéspüspök mellett Bereczkei Tamás pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (PTE BTK) dékánja és Törőcsik Mária... »

2017. január 18. szerda

Pedagógiai továbbképzést tartottak Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a Katekétikai Központ meghívására Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató második alkalommal tartott pedagógiai továbbképzést a nagyváradi Posticum kulturális központban január 13-án és 14-én. A program címe „A nevelés az élet szolgálata”... »

2017. január 17. kedd

A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

Egészségügyben dolgozó példaképek látogattak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba

Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója és Orsós Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusa tartott előadást a diákoknak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium közösségi délutánján december 9-én.

2016. december 22. csütörtök

Démonok kívül-belül – előadás Kolozsváron

„Démonok a 20. században” címmel tartott előadást Jitianu Liviu docens, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológiai Karának filozófia- és dogmatikatanára december 14-én a kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében.

2016. december 20. kedd

A test teológiája – természetes családtervezés

Szenes István SFV, a Vianney Testvérek szerzetesközösségének elöljárója a keresztény házasság alapjairól, a szexuális forradalom következményeiről, Lukács László és felesége, Krisztina pedig a természetes családtervezésről beszélt december 10-én a Hajdú-Bihar megyei egyeki... »

2016. december 16. péntek

Merjünk ajándékká válni – Böjte Csaba tartott adventi elmélkedést Székesfehérváron

Böjte Csaba ferences szerzetes tartott adventi elmélkedést a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban november 28-án.

2016. december 9. péntek

A Szent István Tudományos Akadémia tagja lett Vizi E. Szilveszter

Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas kutatóorvos december 5-én tartotta székfoglalóját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében. Ezután a Szent István Tudományos Akadémia rendes tagságát igazoló oklevelet Erdő Péter bíborostól, a testület elnökétől vehette át az MTA... »

2016. december 6. kedd

Patsch Ferenc jezsuita szerzetes tartott előadást a Párbeszéd Házában a világ és az egyház jövőjéről

A jezsuita szerzetes „A világ jövője, az egyház jövője és Ferenc pápa” címmel tartott előadást december 4-én, vasárnap a a Jézus Társasága budapesti lelkiségi és kulturális központjában, a Párbeszéd Házában.

2016. december 5. hétfő

Tim Kasser amerikai pszichológus tart előadás-sorozatot hazánkban a fogyasztói társadalomról

A KETEG Alapítvány meghívására Magyarországra érkezik Tim Kasser amerikai pszichológus, akinek a boldogsággal és a fogyasztói társadalommal kapcsolatos kutatásai világszerte ismertek. Kasser előadásokat tart több egyetemen és a budapesti Párbeszéd Házában december 5. és 8.... »

2016. december 5. hétfő

Várnai Jakab tartott előadást a szentföldi ferencesek kulturális missziójáról

Várnai Jakab OFM, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora képekkel kísért előadást tartott a szentföldi ferencesek kulturális missziójáról november 29-én az intézmény könyvtárában.

2016. november 30. szerda

Győri szabadegyetemi előadás az ökumenikus gondolkodás kialakulásáról

A Győri Hittudományi Főiskola által szervezett „Hitünk és életünk” szabadegyetem harmadik előadását Lukácsi Zoltán, az intézmény rektora tartotta „Az ökumenikus gondolkodás kialakulása és hatásai” címmel a szemináriumi kápolnában november 23-án.

2016. november 30. szerda

Rózsa Huba előadást tartott XVI. Benedek emeritus pápa Krisztusról szóló tanításáról

A Szent István Társulat rendezvénysorozatának keretében november 28-án, hétfőn este Rózsa Huba teológus, egyetemi tanár, a társulat alelnöke tartott előadást „XVI. Benedek pápa tanítása Krisztusról” címmel Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2016. november 29. kedd

Először mutatja be Poulenc „A kármeliták” című darabját az Operaház

Először szerepel a Magyar Állami Operaház műsorán Francis Poulenc (1899–1963) francia zeneszerző „A kármeliták” című darabja, amelyet december 2-án, pénteken mutatnak be Anger Ferenc rendezésében.

2016. november 29. kedd

A Gulágra hurcolt papokra emlékeztek Szegeden

„Papi sorsok a Gulágon” címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Lénárd Ödön Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szegeden, a dóm látogatóközpontjában november 24-25-én. A konferencia záró eseményeként felavatták a Gulág áldozatainak emlékművét.

2016. november 26. szombat

XVI. Benedek pápa tanítása Krisztusról – a Szent István Társulat estje

A Szent István Társulat „Társulati estek” elnevezésű programsorozata keretében Rózsa Huba teológus tart előadást Budapesten november 28-án, hétfőn este.

2016. november 25. péntek

„Hogyan beszéljünk az igazságról a posztkeresztény korban?” – Domonkos konferencia a Sapientián

„Az igazság ragyogása a kinyilatkoztatás szívében” címmel tartottak konferenciát a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán november 19-én. A domonkosok jubileumi évében rendezett tanácskozáson külföldi előadók mutatták be a nyolcszáz éve alapított rend teológiai... »

2016. november 20. vasárnap

tovább »