Szent Márton és Szent Ferenc, a „köpönyeges” szentek – Előadás a pasaréti ferences szabadegyetemen

Sághy Marianne történész, az ELTE és a CEU oktatója tartott előadást november 13-án este a Magyar Hagiográfiai Társaság és a Pasaréti Ferences Alapítvány Kájoni Szabadegyetemének rendezvényén a ferencesek Kájoni Házában Budapesten.

2017. november 14. kedd

Diákok színielőadása Szent Márton életéről Szombathelyen

November 9-én délelőtt a szombathelyi szalézi templomban Szent Márton életélről mutatták be előadásukat a Brenner János Általános Iskola diákjai.

2017. november 9. csütörtök

Egy katolikus a migrációról – Dávid Katalin művészettörténész előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havi rendszerességgel megtartott esti rendezvénysorozatának keretében október 30-án Dávid Katalin Széchenyi- és Stephanus-díjas művészettörténész tartott előadást „Egy katolikus a migrációról” címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

2017. október 31. kedd

Szent Lászlóról rendezett konferenciát a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

„Keresztény értékek a Kárpát-medencében – Szent László lovagkirály, a hit védelmezője” címmel tartott konferenciát a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége október 27-én a Magyar Tudományos Akadémián. Az eseményen részt vett Bíró László tábori püspök és Makláry Ákos, a KÉSZ... »

2017. október 27. péntek

A Szentírás volt a témája Udvardy György októberi katekézisének

Október 26-án az esti szentmisét követően ismét püspöki katekézisen vehettek részt az érdeklődők a pécsi Dóm Kőtárban. Udvardy György megyéspüspök ez alkalommal a Szentírásról beszélt.

2017. október 27. péntek

Előadás Prohászka Ottokár püspök Szent László-képéről Székesfehérváron

Mózessy Gergely egyházmegyei gyűjteményigazgató előadására a Katolikus Kultúra Napjai rendezvény keretében a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban várták az érdeklődőket.

2017. október 27. péntek

Isten atyai arca – Elkezdődött a katolikus egyetemi lelkészség őszi előadás-sorozata Szombathelyen

A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség hetedik éve rendezi meg nyitott előadássorozatait a Savaria Egyetemi Központban. Az ELTE szombathelyi campusán október 16-án tartotta Németh Norbert egyetemi lelkész az őszi előadássorozat első előadását „Isten atyai arca” címmel.

2017. október 26. csütörtök

Ifjúsági közösségvezetők egyházmegyei találkozója Kaposváron

Október 21-én rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági közösségvezetőinek találkozóját a püspökség épületében. Bevezető előadásában Varga László megyéspüspök arról beszélt, minden közösség forrása a Szentháromság.

2017. október 24. kedd

Előadás-sorozat az egyeki plébánián: Bökő Péter plébános a kisebbségi katolikus létről

„Kisebbségi katolikus lét – A szórványvidék kihívásai” címmel tartott előadást Bökő Péter fehérgyarmati plébános október 18-án az egyeki Szent József-plébánián. Az előadás annak a programsorozatnak része volt, melyet a plébánia az egyeki közösség kettős jubileumára... »

2017. október 20. péntek

„Vászonjézus” – Királyok királya két filmen

A Párbeszéd Háza „Vászonjézus” címmel sorozatot indított, mely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. Október 10-én Cecil B. DeMille 1927-es „Királyok királya” című némafilmjéből, illetve Nicholas Ray ugyanezt a címet viselő, 1961-es mozijából... »

2017. október 11. szerda

A kereszténység a kezdetek óta jelen van Indiában – Missziós előadás Szentgotthárdon

Az indiai kereszténységről tartott előadást október 4-én Fernandes Loyd verbita szerzetes a szentgotthárdi Refektóriumban.

2017. október 7. szombat

Élet a születés előtt – Megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata

Keresztes Ilona, a Kossuth rádió szerkesztője és az általa alapított Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség előadásával szeptember 26-án megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében.

2017. október 2. hétfő

Európa keresztény jövője az összefogásban rejlik – Nemzetközi szimpóziumot tartottak Londonban

Nemzetközi szimpóziumot tartottak szeptember 22-én Oroszország nagy-britanniai nagykövetének londoni rezidenciáján „Európa keresztény jövője” címmel. A vitaindító beszédet Hilarion volokalamszki metropolita, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának vezetője tartotta.

2017. október 2. hétfő

Teréz rózsaesőt hullatott – Imaest a Nyolc Boldogság Közösséggel Budapesten

Lisieux-i Kis Szent Teréz emléknapja előestéjén, szeptember 30-án a Nyolc Boldogság Közösség idén is megrendezte a Rózsaeső imaestet a budapesti Örökimádás-templomban.

2017. október 1. vasárnap

Our Last Stand – Bemutatták Budapesten a közel-keleti keresztényüldözésről szóló dokumentumfilmet

A szíriai és iraki keresztények helyzetét bemutató dokumentumfilm vetítésére a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szent II. János Pál pápa dísztermében került sor szeptember 27-én.

2017. szeptember 28. csütörtök

Vojtěcha Hasmandová irgalmas nővér életéről tartottak előadást a lazaristák szervezésében

Szeptember 20-án Prágából Magyarországra látogatott Remigie Anna Češíková SCB nővér, Mária Vojtěcha Hasmandová SCB római posztulátora, aki vetítéssel egybekötött előadás keretében mutatta be Vojtěcha anya életét és boldoggáavatási eljárásának részleteit.

2017. szeptember 26. kedd

Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

2017. szeptember 25. hétfő

Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek

Telt ház a „szentségimádás iskolájában”

„Tanuljatok tőlem” – hív mindannyiunkat Jézus. Aki Tőle szeretne tanulni, annak szól tizenkét hétfőn keresztül „A szentségimádás iskolája” a budapesti városmajori Jézus Szíve-templomban. Madocsai Bea írását adjuk közre.

2017. szeptember 20. szerda

Aki láthatóvá teszi Istent az építészetben – előadás Antoni Gaudíról a Párbeszéd Házában

Szeptember 15-én este a Párbeszéd Házában „Gaudi, Isten építésze. A Sagrada Familia spiritualitása” címmel tartott lélekemelő előadást José Manuel Almuzara Pérez spanyol Gaudí-kutató, az Antoni Gaudí Boldoggá Avatásáért Társaság elnöke, a Gaudí Barátai Társaság rendes... »

2017. szeptember 16. szombat

tovább »