Folytatódik a Magyar Képzőművészeti Egyetem egyházművészeti előadás-sorozata

A nagy érdeklődésre való tekintettel január 27-től újraindítja szakrális témájú ismeretterjesztő előadás-sorozatát a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), valamint új kurzust is indít, amely a restaurálás szempontjából mutatja be a műtárgyakat.

2018. január 21. vasárnap

A szülőhelyen maradás Istentől való küldetés – Shomali jordán püspök előadása a Pázmányon

„A jordániai keresztény kisebbség múltja, jelene és jövője” címmel tartott előadást William Hanna Shomali jordániai püspök Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának dísztermében január 18-án este.

2018. január 19. péntek

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve – Fábry Kornél tartott előadást Pozsonyban

A pozsonyi magyar katolikus közösség január 12-én, pénteken beszélgetést szervezett Fábry Kornéllal, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának vezetőjével a Pozsonyi Magyar Intézetben. Az est szentségimádással és magyar nyelvű szentmisével kezdődött a... »

2018. január 18. csütörtök

Várják a jelentkezőket a tettyei ifjúsági passióra

Az idei év virágvasárnapján is lesz szabadtéri misztériumjáték a pécsi Tettyén. A szervezők január 16-án 17 órára várják a Mindenszentek-templom klubhelyiségébe azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az ifjúsági passióban.

2018. január 13. szombat

Egy vallásos magyar muszlim az iszlám alapjairól – Sulok Zoltán volt a KETEG-szalon vendége

Sulok Zoltán Szabolcs közgazdász, a Magyarországi Muszlimok Egyházának alapítója és elnöke volt a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban képzés által szervezett KETEG-szalon vendége január 12-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. január 13. szombat

Előadás-sorozat a felelősségről a pécsi szabadegyetemen

A közösségek és az egyén szempontjából vizsgálták a felelősség kérdését a pécsi szabadegyetem előadói januári 10-én a Magtár Látogatóközpontban. A konferenciasorozat januártól májusig tartó szemeszterében minden alkalommal három-három előadás hangzik el a témában.

2018. január 12. péntek

A Szentlélek ad számunkra erkölcsi útmutatást – Beszélgetést rendeztek a lombikmódszerről Budapesten

„Lombik? Bébi?” címmel rendeztek beszélgetést a 72 Tanítvány Mozgalom Részigazság Klubjában január 10-én. Roska Péter morálteológust és Dervarics-Boros Ágnes Creighton-oktatót Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője kérdezte a budapesti Háló Közösségi és... »

2018. január 11. csütörtök

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról tartott előadást Fábry Kornél Fertőszentmiklóson

A fertőszentmiklósi plébánia és a helyi népfőiskolai egyesület szervezésében január 8-án „miNEK? kiNEK? mindenkiNEK!” címmel tartott előadást Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára.

2018. január 9. kedd

A karácsonyi ünnepkör teológiai megközelítése – Előadás a Győri Hittudományi Főiskolán

A „Hitünk és életünk” szabadegyetem keretében Bodó Zoltán mosonmagyaróvári plébános, a Győri Hittudományi Főiskola oktatója tartott előadást a karácsonyi ünnepkör teológiai megközelítéséről december 13-án.

2018. január 3. szerda

A kísértés és a próbatétel – Püspöki katekézis Szent Józsefről Egyeken

Az egyeki Szent József-plébánia előadás-sorozattal készült 2018-as jubileumi évére: jövőre lesz 250 éve, hogy Szent József oltalma alatt áll az egyházközség. December 20-án, az előadás-sorozat utolsó alkalmán Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök beszélt a... »

2017. december 22. péntek

„Jelenti magát Jézus…” – Veres András és Ittzés János adventi elmélkedése Veszprémben

December 14-én adventi elmélkedést tartottak Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskolában. A Szvorák Katalin által előadott népdalokkal kísért esten Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, valamint Ittzés János nyugalmazott evangélikus püspök mondott beszédet.

2017. december 20. szerda

Aleppó görög melkita érseke Budapesten: Istentől kapott jog, hogy szülőföldünkön élhessünk, békében

Hazánkba látogatott Jean-Clément Jeanbart, a szíriai Aleppó görög melkita érseke, aki december 19-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának dísztermében tartott előadást.

2017. december 20. szerda

Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

Állandóság és változás – Félévzáró előadás a pécsi Szabadegyetemen

December 13-án tartotta félévzáró előadását a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme a Magtár Látogatóközpontban. Az eseményen Udvardy György pécsi megyéspüspök és Török Csaba teológus, az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára adtak elő az állandóság és változás... »

2017. december 15. péntek

„Jöjj, kövess engem!” – Kármelita lelkiségű kateketikai módszer gyerekeknek

A „Jöjj, kövess engem!” elnevezésű francia hitoktatási módszerről tartottak előadásokat december 9-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kateketikai műhelye keretében, Boldog Marie-Eugene kármelita szerzetes csontereklyéjének jelenlétében.

2017. december 9. szombat

Ahol otthon vagy – Megjelent Hári Ildikó és Mustó Péter új könyve

Hári Ildikó iskolanővér és Mustó Péter jezsuita december 6-án rendhagyó könyvbemutatót tartott a Párbeszéd Házában. Megjelent ugyanis az „Ahol otthon vagy” című új kötetük, amely immár a harmadik közös munkájuk. A bemutatót Tábori Kálmán, a könyvet gondozó Jezsuita Kiadó... »

2017. december 8. péntek

Előadás Arany János szakrális költészetéről a győri szabadegyetemen

A „Hitünk és életünk” címmel indított győri szabadegyetem idei harmadik előadására november 29-én került sor. Cs. Varga István József Attila-díjas irodalomtörténész Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán a költő szakrális költészetéről beszélt a győri... »

2017. december 7. csütörtök

A döntés – Papp Miklós tartott előadást a görögkatolikus fiatalok budapesti klubjában

Novemberben 28-án, a Budapesten működő Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) szokásos keddi találkozóján Papp Miklós parókus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára tartott előadást az életvezetés etikájáról, azon belül is a döntésről.

2017. december 4. hétfő

Szenior Akadémia a pécsi hittudományi főiskolán

Az idei félévben két témában tartott szabadon látogatható kurzusokat a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola.

2017. december 1. péntek

A várakozás időszaka – Adventi gondolatok a Kaposvári Egyetemen

Kerekasztal-beszélgetést rendeztek november 30-án a Kaposvári Egyetemen.

2017. december 1. péntek

tovább »