Érzelmi egészség a párkapcsolatban – Mihalec Gábor párterapeuta előadása Székesfehérváron

Mihalec Gábor új, „1+1=3 – Érzelmi egészség a párkapcsolatban” című könyvének bemutatóját február 5-én tartották Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. február 21. csütörtök

Az önzetlenség a boldogság kulcsa – Pál József Csaba püspök tartott előadást Temesváron

Pál József Csaba temesvári megyéspüspök tartott előadást február 15-én a Temesváron élő magyarok közösségi termében, a Küttl Klubban. A főpásztor az önzetlenség fontosságáról, a Szentírás mindig aktuális szellemiségéről és a csíksomlyói pünkösdi búcsúról beszélt a... »

2019. február 18. hétfő

Fábry Kornél tartott előadást a szegedi szentségimádás iskolája keretében

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának főtitkára tartott előadást február 11-én Szegeden a szentségimádás iskolájának második alkalmán, másnap pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegye papságának tartott rekollekción beszélt a NEK... »

2019. február 13. szerda

A teremtés fizikája – Előadás a Pázmány HTK-n

Raffai Péter asztrofizikus február 7-én „A teremtés fizikája” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK), a kar 2. Számú Keresztény Bölcseleti Tanszéke és az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezésében.

2019. február 11. hétfő

Megváltásunk egész útját a szegények szegélyezik – Beer Miklós tartott előadást Kaposváron

„Megváltásunk egész útját a szegények szegélyezik” címmel tartott előadást Beer Miklós váci megyéspüspök a kaposvári püspökségen január 30-án, az „Egyház arca 2.0” sorozat keretében.

2019. február 1. péntek

„A búzamag törvénye egészen közel jön” – Véget értek az országos lelkipásztori napok Egerben

Január 31-én véget értek Egerben az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok. Milyen életre szól meghívásunk Krisztussal, akit ismerünk, szeretünk, és aki mellett elköteleződtünk? „Eucharisztia, vértanúság, szentté válás” címmel Udvardy György püspök tanítását hallhatták a... »

2019. február 1. péntek

Lángra tudjuk lobbantani a fiatalok érdeklődését? – Az országos lelkipásztori napok harmadik napja

Az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok fő témája január 30-án az ifjúságpasztoráció volt. A napindító szentmisét Palánki Ferenc püspök mutatta be, majd Keszeli Sándor szemléletformáló előadása hangzott el.

2019. január 31. csütörtök

Hogyan válaszolt a Szombathelyi Egyházmegye a dualizmus kihívásaira? – Könyvbemutató Szombathelyen

Bemutatták Pál Ferenc történésznek, a Vas Megyei Levéltár munkatársának kötetét, mely a Szombathelyi Egyházmegye történetét dolgozza fel a kiegyezéstől az első világháborúig. A könyvbemutatót január 21-én, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban rendezték.

2019. január 26. szombat

Szegeden is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Január 23-án, szerdán este tartották a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülést segítő szentségimádás iskolájának első előadását a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

2019. január 25. péntek

Restaurálták Molnár-C. Pál „Angyali üdvözlet” című alkotását

Ünnepélyes keretek között átadták január 21-én Molnár-C. Pál (1894–1981) festőművész restaurált „Angyali üdvözlet” című, nagy méretű alkotását szülővárosában, a Békés megyei Battonyán.

2019. január 24. csütörtök

Bemutatták Boldog Brenner János egykori tanítójának novelláskötetét

Január 18-án mutatták be Szombathelyen az egykori püspöki elemi iskola pedagógusa, Finta Sándor novelláiból „Aranyból épült ház” címmel összeállított kötetet. A szerző, aki Szombathely életének jelentős közéleti szereplője volt a két világháború között, Boldog Brenner... »

2019. január 22. kedd

Magyar ókorkutatók Keresztelő Szent János nyomában – Vörös Győző előadása Pécsen

Vörös Győző ókorkutató, akadémikus tartott előadást január 6-án a pécsi Magtár Látogatóközpontban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében, a Pécsi Egyházmegye támogatásával.

2019. január 10. csütörtök

Az olimpiai aranyérmes Simona Pop tartott előadást Szilágysomlyón

Simona Pop, a Rio de Janeiró-i olimpia aranyérmes vívója tartott előadást január 5-én a Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében a szilágysomlyói római katolikus közösségi házban.

2019. január 9. szerda

Fábry Kornél Debrecenben: Aki időt tölt Jézussal, annak helyreáll a lelkivilága

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárságának főtitkára volt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében megvalósuló „NEK-tek – Veletek” programsorozat vendége január 5-én.

2019. január 8. kedd

A szentmiséről tartanak imaalkalom-sorozatot Egerben

„A szentmise – életünk középpontja” címmel indult imaalkalom-sorozat Egerben. A minden hónap első csütörtökén megrendezendő esemény célja az Eucharisztia titkának megismertetése. Az első alkalmat január 3-án tartották a Nagyboldogasszony-templomban.

2019. január 7. hétfő

Szent feszültség – Ismét bemutatják Sillye Jenő és Kovács Gábor „Perzsa oratórium” című művét

A két évvel ezelőtti sikeres bemutató után a Kedves Kartársak Zenei Műhely idén ismét előadja Sillye Jenő énekes, dalszerző és Kovács Gábor pap költő „Perzsa oratórium” című művét. A felújított darab apropóján Udvardy Tamással, a budapesti Szent Család-templom plébánosával... »

2019. január 2. szerda

Legelső fennmaradt betlehemes játékunk a piarista színpadon

A Budapesti Piarista Gimnázium hetedikes diákjai a legősibb fennmaradt karácsonyi játék, a váradi betlehemes előadásával ajándékozták meg az iskola nagy családját. Szülők, nagyszülők, testvérek, tanárok töltötték meg december 20-án az iskola kápolnáját.

2018. december 21. péntek

A jövő társadalmáról szólt a pécsi szabadegyetem decemberi alkalma

Decemberben 12-én tartották a Pécsi Egyházmegye által szervezett szabadegyetemi előadás-sorozat félévzáró alkalmát. Az estre Udvardy György megyéspüspök Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős tagját hívta meg... »

2018. december 20. csütörtök

Budapesten is bemutatta legújabb kiadványát a Fraknói Vilmos egyháztörténeti kutatócsoport

Róma után Budapesten is bemutatták a Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport „Collectanea Studiorum et Textuum” sorozatának „Formularium Ecclesiae Strigoniensis” (Esztergomi formuláskönyv) című kötetét december 13-án a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

2018. december 15. szombat

A rohanásban lemarad a lelkünk – Az eucharisztikus kongresszusra készültek Debrecenben

Csépányi Gábor, az Esztergomi Hittudományi Főiskola teológiatanára tartott előadást december 1-jén Debrecenben, a Megtestesülés-templomban a NEK-tek Veletek egyházmegyei programsorozat harmadik felkészülési alkalmán.

2018. december 5. szerda

tovább »