Isten országát építeni, a Szentlelken keresztül – Berkecz Franciska SSS előadása

A józsefvárosi Horváth Mihály téri templomban március 27-én, hétfőn este a „Legyetek irgalmasok, mint az Atya” című sorozat keretében Berkecz Franciska szociális testvér tartott előadást „Szentlelkes-szociális karizmával a megszentelő szeretet küldetésében” címmel.

2017. március 28. kedd

Osztó-Pontok: Pszichológus és teológus beszélgetett a hitről és az élet értelmének kereséséről

Március 27-én, Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban került sor az Útkeresés Háza által szervezett Osztó-Pontok programsorozat legutóbbi rendezvényére, melyen Pataky Krisztina pszichológus és Török Csaba teológus beszélgetett arról, hogy a hit segít-e megtalálni... »

2017. március 28. kedd

Orgonatörténeti előadás hangzott el a Győri Hittudományi Főiskolán

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének szervezésében Hajdók Judit orgonaművész, orgonaszakértő, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ orgona-szakreferense tartott előadást március 25-én „Kis magyar orgonatörténet” címmel.

2017. március 28. kedd

A tanítás és nevelés volt a pécsi szabadegyetem márciusi témája

A tanítás és nevelés különbségéről, fontosságáról beszéltek a pécsi szabadegyetemi konferenciasorozat előadói március 22-én a Magtár Látogatóközpontban.

2017. március 27. hétfő

A keresztény egységről tartott katekézist a pécsi püspök

Ferenc pápa gondolataihoz és a reformáció kezdetének 500. évfordulójához kapcsolódva az egységről és a benne munkáló Szentlélekről beszélt Udvardy György megyéspüspök a pécsi Dóm-kőtárban tartott katekézissorozatának március 23-i alkalmán.

2017. március 27. hétfő

Az iszlám veszélyeire figyelmeztetett budapesti előadásán Henri Boulad

„A civil állampolgári lét a megoldás – A vallások együttélésének alapvető feltételei a Közel-Keleten” címmel tartott előadást Henri Boulad a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen március 23-án. Az egyiptomi jezsuita szerzetes egy héttel korábban kapta meg a magyar... »

2017. március 24. péntek

Böjte Csaba tartott előadást a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

Böjte Csaba ferences szerzetes tartott előadást Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban Szent József emléknapján, március 19-én.

2017. március 23. csütörtök

Európa védőszentjéről, Szent Brigittáról tartottak előadást a Párbeszéd Házában

„Észak fénye: Svédországi Szent Brigitta” címmel tartott vetített képes előadást március 21-én a Párbeszéd Házában Kőrösiné Merkl Hilda, az ELTE docense Szent Brigitta általa fordított „Mennyei kinyilatkoztatások” című, a Kairosz Kiadónál megjelent könyvéről.

2017. március 22. szerda

A „fájdalom kiszeretgetésének módszeréről” beszélt Böjte Csaba Bágyonban

Bágyon (Kolozs megye) unitárius egyházközségébe látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes március 10-én.

2017. március 17. péntek

„Isten és a teológia női arca” – új előadás-sorozat indult Szombathelyen

„Isten és a teológia női arca” címmel új előadás-sorozatot szervez az egyetemi lelkészség Szombathelyen, a Savaria Egyetemi Központban. Az első előadáson március 13-án a keresztény női spiritualitásról beszélt Tornay Krisztina M. Petra Boldogasszony-iskolanővér.

2017. március 16. csütörtök

Átadták a „Zsuzsanna-vonal” háborús emlékhelyet Sitkénél

Március 9-én átadták a Vas megyei Sitke község határában, a 834-es út mellett a második világháború végén nagy sietséggel a Rába folyó közelében épített védelmi vonal egy rekonstruált részét, a „Zsuzsanna-vonal” emlékhelyet.

2017. március 14. kedd

Erdő Péter vezette az elmélkedéseket a Budapesti Görögkatolikus Helynökség máriapócsi búcsúján

Március 11–12-én tartották a Budapesti Görögkatolikus Helynökség búcsúját Máriapócson. Szombaton Erdő Péter bíboros, prímás vezette az elmélkedéseket a kegytemplomban.

2017. március 13. hétfő

Henri Boulad felveszi a magyar állampolgárságot

Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a jövő hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott, „Globalizáció és kereszténység”... »

2017. március 12. vasárnap

Kocsis Fülöp tartott előadást Kecelen

Kocsis Fülöp érsek-metropolita tartott előadást március 6-án a Bács-Kiskun megyei Kecel Szentháromság–templomában.

2017. március 11. szombat

Emberi jövő és keresztény reménység – Folytatódott Szabó Ferenc SJ előadás-sorozata

Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő március 8-án tartotta második előadását a Párbeszéd Házában. Ezúttal a történelem értelmének különböző – ateista, filozófiai, keresztény – megközelítéseiről beszélt.

2017. március 9. csütörtök

Kedd délutáni előadás a pápa lelkigyakorlatán – Ne hunyjunk szemet mások szenvedése fölött

Giulio Michelini ferences szerzetes március 7-én, kedden délután tartotta meg a pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatának negyedik elmélkedését, amelynek témája: ima a Getszemáni kertben és Jézus letartóztatása (Mt 26,36–46).

2017. március 9. csütörtök

Érteni Isten művét – Előadást tartottak Szatmárnémetiben a Laudato si’ enciklikáról

Szatmárnémetiben, a székesegyházi plébánia Keresztény Agora sorozata keretében Kovács Sándor kolozsvári főesperes, a Szent Mihály-templom plébánosa mutatta be Ferenc pápa első önálló, Laudato si’ kezdetű enciklikáját március 4-én.

2017. március 9. csütörtök

Korlátaink felszabadítanak? – egy pszichológus és egy pap beszélgetése

A budapesti Útkeresés Háza Osztó-Pontok című beszélgetéssorozata keretében március 7-én a vallási törvény és a szabad akarat viszonyáról beszélgetett Mirnics Zsuzsa klinikai szakpszichológussal és Béri Renátó kármelita szerzetessel Vigh Noémi pszichológus a Háló Közösségi és... »

2017. március 8. szerda

A hétfő délelőtti előadás a pápa nagyböjti lelkigyakorlatán – Alázatosan hallgassuk meg egymást

Hallgatok az Úr szavára, aki alázatosan beszél hozzám, vagy inkább saját érdekeimet Isten országa elé helyezem? – erről elmélkedett Giulio Michelini ferences szerzetes március 6-án, hétfőn délelőtt, a pápának és a Római Kúria tagjainak tartott nagyböjti lelkigyakorlat második... »

2017. március 7. kedd

Új tagokkal bővült a Szent István Tudományos Akadémia

Megtartotta székfoglaló előadását a Szent István Tudományos Akadémia két új tagja, Vojcek László szülész-nőgyógyász, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosa és Lábady Tamás bíró, alkotmányjogász március 6-án Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudomány... »

2017. március 7. kedd

tovább »