Égető kérdések – domonkos válaszok

„Domonkosok a társadalomért – OP 800” címmel szervezett nemzetközi konferenciát a domonkos nővérek magyar közössége a Budapesti Corvinus Egyetemen. A február 24-én tartott tanácskozás a rend társadalmi, szociális szerepvállalására, az elődök és elméleteik mai jelentőségére... »

2017. február 24. péntek

A pápa „munkaköri leírását” Jézus adta – Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő előadása Győrben

Érszegi Márk Aurél, a szentszéki magyar nagykövetség első tanácsosa, Vatikán-szakértő, kánonjogász, volt pannonhalmi bencés diák tartott ismeretterjesztő előadást a pápaságról és a pápai államról a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében február... »

2017. február 24. péntek

Ókeresztény motívumokkal díszített páratlan germán leletet mutattak be Répcelakon

Répcelak történetének egyik érdekes fejezetéről tartott előadást február 22-én Neményi Réka, a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza: germán női sírból 1955-ben előkerült ókeresztény motívumokkal díszített értékes ékszereket mutatott be az érdeklődőknek a Vas megyei... »

2017. február 24. péntek

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

Marc Fromager előadást tart Pécsen a keresztényüldözésről

Március 2-án 18 órai kezdettel a pécsi Magtár Látogatóközpontban könyvbemutatóval egybekötött előadást tart Marc Fromager, az Aide á l'Église en Détresse (AED) nevet viselő intézmény párizsi központjának igazgatója a Közel-Keleten és a világ más tájain élő keresztényeket... »

2017. február 19. vasárnap

A katolikus apák szerepéről tartott előadást Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató

„A hatékony pedagógiai kommunikáció eszköztára” címmel szervezett konferenciát február 17-én a budapesti Katolikus Pedagógiai Intézetben három pedagógusegyesület. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásában arról beszélt, hogy mi az apák szerepe a katolikus... »

2017. február 17. péntek

A Test Teológiája csoport tagjai tartottak előadást Szegeden a házasság hetében

A Test Teológiája csoport tagjai a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség meghívására tartottak előadást a házasság hete keretében február 16-án. Beszéltek családról, házasságról, szerelem és szexualitás kapcsolatáról, megosztották saját tapasztalatból eredő... »

2017. február 17. péntek

Hitoktatói rekollekciót szerveztek a veszprémi hittudományi főiskolán

Február 11-én rendezte meg a tanév második hitoktatói rekollekcióját a Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Bizottsága, Felker Zsolt hitoktatási referens, valamint Tiszttartó Dávid, a Hitoktatási Konzultációs Iroda vezetője. A program szentmisével kezdődött, amit Márfi Gyula érsek... »

2017. február 15. szerda

Iskoláink legyenek a remény forrásai – Ternyák Csaba tartott előadást a katolikus iskolák vezetőinek

A hazai katolikus iskolák vezetői számára tartott értekezletet a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) február 10-én a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A rendezvényen Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke tartott... »

2017. február 15. szerda

A házasság napját ünnepelték Székesfehérváron

A házasságot ünnepelték február 11-én Székesfehérváron a ciszterci Szent István Gimnáziumban az egyházmegyei családpasztorációs iroda szervezésében, a házasság hete rendezvénysorozatához kapcsolódva.

2017. február 15. szerda

Idő a fájdalomra – „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a pécsi szabadegyetem előadás-sorozata

Február 8-án „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a szabadegyetemi konferenciasorozat Pécsen. A témáról Udvardy György megyéspüspök, Kosztolányi György genetikus, az MTA Pécsi Területi Bizottságának elnöke és Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus tartott... »

2017. február 10. péntek

Emberi jövő és keresztény reménység – Szabó Ferenc SJ előadás-sorozatot indított a Párbeszéd Házában

„Emberi jövő és keresztény reménység” címmel tart négyrészes előadás-sorozatot a Párbeszéd Házában Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő. Az első alkalmat február 8-án, szerdán tartották.

2017. február 10. péntek

Reformáció 500 Filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Reformáció Emlékbizottság közreműködésével rendezik meg február 9. és 12. között a Reformáció 500 Filmnapokat.

2017. február 7. kedd

Ismerik őt? – A Halleluját éneklő gencsapáti plébános mutatkozott be Szombathelyen

A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár „Ismerik őt?” című programsorozatának első alkalmán, január 30-án Gombos Bálint gencsapáti plébános mutatkozott be.

2017. január 31. kedd

Előadást tartottak az Erdélyi Római Katolikus Státus történetéről Kolozsváron

Holló László egyetemi tanár, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsának elnöke tartott előadást január 26-án a kolozsvári Keresztény Értelmiségi Kör találkozójának keretében, a Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség dísztermében.

2017. január 31. kedd

Búcsú és farsang a rákosmenti plébániákon

Január 28-án tartották a rákoskeresztúri plébániához tartozó madárdombi Szent Pál-templom búcsúját, valamint a rákosligeti katolikus farsangot a Gregor József Általános Iskolában.

2017. január 31. kedd

Selyeben bibliadráma-találkozóval emlékeztek Nazianzi Szent Gergelyre

Nazianzi Szent Gergely ünnepén, január 25-én, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagintézményében megrendezték a hagyományos bibiliadráma-találkozót.

2017. január 31. kedd

Az ünnepekről tartott előadást Németh Gábor a győri hittudományi főiskola szabadegyetemén

Január 18-án került sor a Győri Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” elnevezésű szabadegyetemének ötödik előadására a győri szeminárium kápolnájában. Németh Gábor főiskolai tanár, plébános az ünnepekről beszélt a hallgatóságnak.

2017. január 23. hétfő

Bemutatkoznak a Szombathelyi Egyházmegye papjai

„Ismerik őt?” címmel új programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár az egyházmegye lelkipásztorainak közreműködésével.

2017. január 22. vasárnap

Februártól folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre gondolva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara meghirdette a Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) tavaszi szemeszterét.

2017. január 19. csütörtök

tovább »