A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a... »

2018. augusztus 17. péntek

Elköteleződni minden élet forrása mellett – Örökfogadalmat tett a domonkos Angelika nővér

Egy vallomással kell kezdenem beszámolómat Schnider Anikó Angelika domonkos nővér örökfogadalmáról, amely augusztus 8-án, a budakeszi Havas Boldogasszony-templomban volt. Bár régóta dolgozom az Új Ember munkatársaként az Egyházban, soha nem tudósítottam még szerzetesek... »

2018. augusztus 8. szerda

Ünnepélyes fogadalomtétel a jezsuiták Szent Ignác-napi miséjén

Július 31-én, a rendalapító emléknapján fogadta be véglegesen a Jézus Társasága Patsch Ferenc jezsuitát a pesti Jézus Szíve-templomban.

2018. augusztus 1. szerda

Örökfogadalmat tett Kirner Gábor Fülöp szalézi testvér

Szentmise keretében tett örökfogadalmat a péliföldszentkereszti kegytemplomban Kirner Gábor Fülöp szalézi testvér április 7-én.

2018. április 10. kedd

Rendalapítójukra emlékeztek a nagykárolyi piarista nővérek

Alapítójukra, Boldog Celestina Donatira emlékeztek március 18-án a nagykárolyi piarista nővérek. Az ünnepi szentmise keretében a szerzetesközösség tagjai Schönberger Jenő szatmárnémeti megyéspüspök előtt újították meg fogadalmukat.

2018. március 21. szerda

Ad missio fogadalmat tett három papnövendék Egerben

Március elsején három papnövendék erősítette meg az ad missio szertartás keretében papi hivatására irányuló szándékát Ternyák Csaba egri érsek, valamint tanárok, elöljárók előtt, a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szemináriumban.

2018. március 6. kedd

Egyszerű fogadalmat tett Kisnémet Fülöp Pannonhalmán

Egyszerű fogadalmat tett február 2-án, a megszentelt élet napján a reggeli dicséret keretében Kisnémet Fülöp testvér a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-bazilikájában.

2018. február 8. csütörtök

A Szombathelyi Egyházmegye szerzetesi napja – KÉPRIPORT

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet világnapján a premontrei közösség szervezte meg a Szombathelyi Egyházmegye szerzeteseinek találkozóját.

2018. február 5. hétfő

„Fény a Fényből, Krisztusunk!” – A megszentelt életet élők ünnepe a budapesti Örökimádás-templomban

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a szerzetesek világnapja is. Előestéjén, február elsején idén is szentmisére és közös imádságra várták a szerzetesrendek tagjait és a fiatalokat Budapesten, az Örökimádás-templomban, a szerzetes-elöljárói konferenciák és a Nyolc Boldogság... »

2018. február 2. péntek

Lektor- és akolitusavatás Veszprémben

Két jelöltet lektorrá, egy kispapot akolitussá avatott december 17-én Márfi Gyula érsek a veszprémi Szent Mihály-bazilikában. Az ünnepi szentmise keretében érkezett meg Veszprémbe a betlehemi láng.

2017. december 19. kedd

Fogadalomtételt ünnepelt a szüzek rendje Kaposváron

Hágen Ilona Edit és Puska Erzsébet december 3-án köteleződött el a legrégibb kifejezetten Istennek szentelt életforma mellett a kaposvári Szent Margit-templomban. A fogadalomtétel szentmise keretében történt, melyet Varga László kaposvári megyéspüspök celebrált.

2017. december 4. hétfő

Lektor- és akolitusavatás az egri szemináriumban

Krisztus Király ünnepének előestéjén, november 25-én ünnepi szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a másodéves papnövendékek az egri Érseki Papnevelő Intézetben. A szeminaristák megerősítették kispapi fogadalmukat, majd magukra öltötték a Buda Péter rektor által... »

2017. november 30. csütörtök

Lépjetek ki a vízre! – Kettős örökfogadalmat ünnepeltek Miskolcon a ferences kisnővérek

A 27 éve alapított magyar szerzetesrend, a Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja, Mészáros Judit Ráhel nővér és Szász Csilla Rita nővér tette le örökfogadalmát október 28-án a miskolc-mindszenti plébániatemplomban szentmise keretében, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri... »

2017. október 29. vasárnap

Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le... »

2017. október 13. péntek

Örömteli élet Krisztussal – Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest köszöntötték

Örökfogadalmának 50. évfordulóján szentmise keretében köszöntötték Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest Beer Miklós váci megyéspüspök, rendtársai, paptársai és hívei a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya-bazilikában augusztus 28-án. Az alábbiakban Benedek atya életútját... »

2017. szeptember 21. csütörtök

Két piarista szerzetes tett örökfogadalmat

Örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában szeptember 16-án Szabó Gábor és Vass Bálint rendtársaik, családtagjaik és barátaik körében.

2017. szeptember 21. csütörtök

Ismét fogadalomtételt ünnepeltek a Vianney Testvérek

Idén már második alkalommal ünnepelt fogadalomtételt a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség augusztus 20-án, Szent István király ünnepén Pócspetriben. Isten hívó szavára válaszolva, háromnapos lelkigyakorlata végén Tatár Bálint novícius letette első, egyszerű... »

2017. augusztus 25. péntek

Fogadalomtétel a nagyváradi premontreieknél

Urunk színeváltozásának ünnepén, augusztus 6-án, a délelőtti ünnepi szentmise keretében a premontreiek nagyváradi préposti széktemplomában Balogh Alfréd Ferenc Áron O.Præm letette szerzetesi első fogadalmát.

2017. augusztus 8. kedd

Ígéretet újítottak a Szociális Testvérek Társaságának kültagjai Marosfőn

A Szociális Testvérek Társaságának kültagjai idén is Marosfőn tartották évi lelkigyakorlatukat július 27. és 30. között.

2017. augusztus 1. kedd

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

tovább »