Lektor- és akolitusavatás Veszprémben

Két jelöltet lektorrá, egy kispapot akolitussá avatott december 17-én Márfi Gyula érsek a veszprémi Szent Mihály-bazilikában. Az ünnepi szentmise keretében érkezett meg Veszprémbe a betlehemi láng.

2017. december 19. kedd

Fogadalomtételt ünnepelt a szüzek rendje Kaposváron

Hágen Ilona Edit és Puska Erzsébet december 3-án köteleződött el a legrégibb kifejezetten Istennek szentelt életforma mellett a kaposvári Szent Margit-templomban. A fogadalomtétel szentmise keretében történt, melyet Varga László kaposvári megyéspüspök celebrált.

2017. december 4. hétfő

Lektor- és akolitusavatás az egri szemináriumban

Krisztus Király ünnepének előestéjén, november 25-én ünnepi szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a másodéves papnövendékek az egri Érseki Papnevelő Intézetben. A szeminaristák megerősítették kispapi fogadalmukat, majd magukra öltötték a Buda Péter rektor által... »

2017. november 30. csütörtök

Lépjetek ki a vízre! – Kettős örökfogadalmat ünnepeltek Miskolcon a ferences kisnővérek

A 27 éve alapított magyar szerzetesrend, a Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja, Mészáros Judit Ráhel nővér és Szász Csilla Rita nővér tette le örökfogadalmát október 28-án a miskolc-mindszenti plébániatemplomban szentmise keretében, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri... »

2017. október 29. vasárnap

Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le... »

2017. október 13. péntek

Örömteli élet Krisztussal – Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest köszöntötték

Örökfogadalmának 50. évfordulóján szentmise keretében köszöntötték Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest Beer Miklós váci megyéspüspök, rendtársai, paptársai és hívei a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya-bazilikában augusztus 28-án. Az alábbiakban Benedek atya életútját... »

2017. szeptember 21. csütörtök

Két piarista szerzetes tett örökfogadalmat

Örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában szeptember 16-án Szabó Gábor és Vass Bálint rendtársaik, családtagjaik és barátaik körében.

2017. szeptember 21. csütörtök

Ismét fogadalomtételt ünnepeltek a Vianney Testvérek

Idén már második alkalommal ünnepelt fogadalomtételt a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség augusztus 20-án, Szent István király ünnepén Pócspetriben. Isten hívó szavára válaszolva, háromnapos lelkigyakorlata végén Tatár Bálint novícius letette első, egyszerű... »

2017. augusztus 25. péntek

Fogadalomtétel a nagyváradi premontreieknél

Urunk színeváltozásának ünnepén, augusztus 6-án, a délelőtti ünnepi szentmise keretében a premontreiek nagyváradi préposti széktemplomában Balogh Alfréd Ferenc Áron O.Præm letette szerzetesi első fogadalmát.

2017. augusztus 8. kedd

Ígéretet újítottak a Szociális Testvérek Társaságának kültagjai Marosfőn

A Szociális Testvérek Társaságának kültagjai idén is Marosfőn tartották évi lelkigyakorlatukat július 27. és 30. között.

2017. augusztus 1. kedd

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

Bálint Annuska szociális testvér gyémántfogadalmát ünnepelték Gyergyóhodoson

Július 9-én a gyergyóhodosi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban ünnepelték Bálint Annuska szociális testvér fogadalomtételének hatvanadik évfordulóját.

2017. július 14. péntek

Megújították fogadalmukat az egyházközségi nővérek Piliscsabán

Az Egyházközségi Nővérek Társasága tagjai megújították szerzetesi fogadalmukat a közösség fő ünnepéhez, Szent Péter és Szent Pál apostolok napjához kapcsolódva június 28-án, Piliscsabán, a közösség központi házában.

2017. július 6. csütörtök

Jézus meghívása személyre szól – Örökfogadalom-tétel a Tihanyi Bencés Apátságban

Június 29-én, Szent Péter és Pál apostol ünnepén a tihanyi bencés közösségben ünnepélyes örökfogadalmat tett Czakó Dávid András testvér.

2017. július 3. hétfő

Hivatásukért adtak hálát Kolozsváron a romániai szociális testvérek pünkösdkor

Pünkösdvasárnap a kolozsvári Szent Mihály-templomban szentmise keretében adtak hálát a Szociális Testvérek Társasága romániai közösségének tagjai. Két ideiglenes fogadalmas testvér megújította fogadalmát, a jubileumot ünneplő testvérek pedig hálájuk jeléül újra elmondták... »

2017. június 8. csütörtök

Örökfogadalmat tett Krisztina Timurscsina, a Szent József Nővérek kongregációjának tagja

Az ukrán származású Krisztina Timurscsina nővér az isteni irgalmasság vasárnapjának előestéjén, április 22-én Pósaházán a Szent József Nővérek általános főnöknője előtt megerősítette döntését, hogy életét Isten szolgálatának szenteli. Az ünnepi szentmisét Majnek Antal... »

2017. május 4. csütörtök

Diakónust szenteltek a győri bencéseknél

Április 22-én ünnepre, diakónusszentelésre hívtak a győri bencés templom új harangjai. Tullner Jób testvért Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát-püspök szentelte fel a felelősségteljes szerpapi szolgálatra.

2017. április 23. vasárnap

A helyemen vagyok – interjú a Pécsi Egyházmegye két papnövendékével

A Pécsi Egyházmegyéből jelenleg nyolcan készülnek a papi szolgálatra Esztergomban, Budapesten vagy Rómában. A papnövendékek hazatértek a szemináriumokból a nagyhétre és a húsvéti időszakra. A hivatásról és a szemináriumi életről osztották meg gondolataikat.

2017. április 20. csütörtök

Fogadalomtételt ünnepeltek a Vianney Testvérek

Papp Attila novícius testvér letette első, egyszerű fogadalmát a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösségben nagyböjt negyedik vasárnapján, március 26-án Pócspetriben, a Szent Kereszt feltalálása-templomban.

2017. március 31. péntek

Fogadalommegújítás és gyermekek megáldása a pécsi pálosok ünnepén

Január 15-én tartották Remete Szent Pál, a pálos rend névadójának ünnepét a pécsi pálos Szent Imre-templomban. Ezen a napon a pálos szerzetesek minden évben megújítják rendi fogadalmukat az ünnepi szentmise keretében.

2017. január 28. szombat

tovább »