Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.

2017. augusztus 21. hétfő

Bemutatjuk a ferencesek gyöngyösi Autista Segítő Központját

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) az elmúlt tanévben is számos autizmussal élőnek és ezáltal családjaiknak nyújtott segítséget, biztosítva a gyermekek számára megfelelő nevelést és oktatást.

2017. augusztus 18. péntek

Mozgássérült magyar fiatalok táboroztak Salzburgban

Idén júliusban Salzburgban rendezte meg a Szuverén Máltai Lovagrend hagyományos nyári ifjúsági mozgássérült táborát. A 34. szabadidős találkozóra közel ötszáz vendég érkezett huszonöt országból Mozart szülővárosába.

2017. augusztus 12. szombat

A remény zongorája a Caritas Catolica nagyváradi idősotthonaiban

Július 10-én a nagyváradi művészeti líceum három diákja „A remény zongorája” elnevezésű projekt keretében klasszikus zenei koncertet adott Nagyváradon, az egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói számára.

2017. július 31. hétfő

Húszéves a Szent Damján-tábor

Idén már huszadik alkalommal rendezik meg az enyhe és középsúlyos fogyatékkal élők Szent Damján-táborát július 31. és augusztus 4. között a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpontban.

2017. július 29. szombat

A húszéves sárospatak-kispataki görögkatolikus kápolna búcsúját ünnepelték

A Sárospatak Kispatak városrészében található, a Tizenkét apostol tiszteletére felszentelt görögkatolikus kápolna idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A búcsú alkalmából június 29-én Orosz Atanáz megyéspüspök vezette a Szent Liturgiát.

2017. július 6. csütörtök

Együtt lenni – Pillanatok a Katolikus Karitász badacsonytomaji kézművestáborából

A karitász kezdeményezésére június 26. és 30. között harmadik alkalommal megrendezett táborban a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének veszprémi telephelyén, a Fenyveserdő Ápoló Gondozó Otthonban lakó fiatalok nyaralhattak a... »

2017. július 3. hétfő

Olvasd, hidd, tanítsd, kövesd – Diakónusokat szenteltek Vácon

Ünneplő sokaság gyűlt össze július elsején Vácon. Beer Miklós megyéspüspök a váci székesegyházban diakónussá szentelte Kovács Zsoltot és Torma Zsolt Joelt, valamint állandó diakónussá Lauer Tamást, Dénes Jánost és Molnár Andrást.

2017. július 1. szombat

Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott... »

2017. június 20. kedd

Szitanyomó műhelyt nyitott Pátyon a Máltai Szeretetszolgálat

Kreatív műhellyel bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereket foglalkoztató intézményeinek köre. A Pest megyei községben június 14-én megnyitott új üzemben szitanyomó technológiával dekorálnak majd ruházati és egyéb... »

2017. június 15. csütörtök

Jótékony céllal kávét neveztek el a GEMMA fejlesztő iskoláról Szegeden

A halmozottan sérült gyermekeket, fiatalokat ellátó GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola nevét június 2-ától egy kávékülönlegesség is viseli az A2 – Gastro Cafféban, Szegeden. Aki ilyet rendel, ötszáz forinttal támogatja az intézményt.

2017. június 4. vasárnap

Székesfehérváron is megvalósult a „Neked munka, nekem álom” karitászprogram

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Salva Vita Alapítvány támogatásával létrejött kezdeményezés helyi megszervezéséről tartottak sajtótájékoztatót május 30-án a székesfehérvári Szent István... »

2017. június 2. péntek

Egyházi kezdeményezés: Down-szindrómás fiataloknak adnak munkát egy chilei mosodában

A chilei katolikus egyház projektje keretében három éve nyílt meg az első olyan mosoda Latin-Amerikában, melyben Down-szindrómásoknak biztosítanak munkalehetőséget.

2017. május 30. kedd

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak tartottak találkozót Nagybecskereken

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak szerveztek találkozót a nagybecskereki püspöki épületben május 13-án. A gyerekekkel, fiatalokkal és nevelőikkel többéves szokást követve a vajdasági Szent András Evangelizációs Központ munkatársai foglalkoztak.

2017. május 17. szerda

„Zsongás 2017” Kapuváron

Április 21-én a „Zsongás 2017” elnevezésű kapuvári rendezvényen a Győr-Moson-Sopron megye fogyatékkal élőkkel foglalkozó kilenc intézményét látták vendégül a helyi sportcsarnokban.

2017. május 3. szerda

Ferenc pápa segítségével működhet az akadálymentesített strand Róma közelében

Fiumicino körzetében, Focene település tengerpartjának egy szakaszán található a „La Madonnina” elnevezésű strand, amelyet évekkel ezelőtt akadálymentessé tettek fogyatékkal élők számára. A területet a helyi plébánia egyesülete bérli és kezeli.

2017. április 29. szombat

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Egy fogyatékkal élő kisfiú, aki megmutatta társainak, mi a feltámadás

Jeremy az Amerikai Egyesült Államokban élt, súlyos fogyatékossága ellenére nem speciális iskolába járt, hanem egészséges gyerekekkel tanult együtt. Tanítónője sokszor türelmetlen volt vele, mégis életre szóló tanítást kapott a gyermektől.

2017. április 16. vasárnap

Szentmisét mutattak be az autizmussal élőkért Veszprémben

Április 2-án, az autizmus világnapján szentmisét mutattak be a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházben.

2017. április 3. hétfő

tovább »