Istennel a „grundon” – Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett

A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és „grundélmény” – többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe & Barban október... »

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa az értelmi fogyatékossággal élő sportolókhoz: A sport egyesítő, egyetemes nyelvezet

Október 13-án, pénteken délben a Szentatya a Kelemen teremben fogadta az értelmi fogyatékossággal élő sportolók háromszáz fős nemzetközi csoportját.

2017. október 14. szombat

Fogyatékkal élők sportnapja Székelyudvarhelyen – KÉPRIPORT

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 9-én ötödik alkalommal tartotta meg a fogyatékkal élőknek szervezett sportnapját. A rendezvény színhelye a székelyudvarhelyi sportcsarnok volt.

2017. október 13. péntek

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Elkészült a szatmárnémeti Varázskert

Bemutatta „Varázskert” elnevezésű projektjét a Szatmári Egyházmegyei Caritas a 8. Mol Gyermekgyógyító Program záróünnepségén. A szeptember 26-án Kolozsváron tartott rendezvényen a 2016-os pályázat nyertesei vettek részt.

2017. október 4. szerda

Tizenhét csapat készített idén slambucot a Szent Lukács főzőversenyen

Közel kétszázan gyűltek össze szeptember 22-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ udvarán, ahol már kora reggel felállították a bográcsállványokat.

2017. szeptember 30. szombat

Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra... »

2017. szeptember 27. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

Sérült felnőtteket segít az erdélyi Szent Gellért Alapítvány

Szeptember 13-án, szerdán vette kezdetét a sérült felnőtteket foglalkoztató program az erdélyi Szentegyházán működő Szent Gellért Alapítványnál.

2017. szeptember 24. vasárnap

Támogassuk Danit, az autisták első EB-jének résztvevőjét!

Először rendezték meg az Európai Unió támogatásával az Autista Emberek Európai Bajnokságát szeptember 6. és 10. között. Az olaszországi versenyen az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) közreműködésével összesen öt gyerek indult, egyikük a ferences rendi Autista Segítő Központ... »

2017. szeptember 11. hétfő

Varázskert épül Szatmárnémetiben

Terápiás kertet létesítettek Szatmárnémetiben mintegy száz fogyatékkal élő, valamint daganatos betegségben szenvedő gyermek számára. A kezdeményezés a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány támogatásával valósult meg a 8. MOL Gyermekgyógyító Program keretében.

2017. szeptember 8. péntek

Veres András: Meg kell találnunk a fórumokat, ahol nyíltan és higgadtan beszélhetünk a témáról

A hazai sajtóban társadalmi vita bontakozott ki Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének augusztus 20-án, a Szent István-bazilika előtt mondott ünnepi szentbeszédében a lombikbébiprogram kormánytámogatásáról megfogalmazott kritikája... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.

2017. augusztus 21. hétfő

Bemutatjuk a ferencesek gyöngyösi Autista Segítő Központját

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) az elmúlt tanévben is számos autizmussal élőnek és ezáltal családjaiknak nyújtott segítséget, biztosítva a gyermekek számára megfelelő nevelést és oktatást.

2017. augusztus 18. péntek

Mozgássérült magyar fiatalok táboroztak Salzburgban

Idén júliusban Salzburgban rendezte meg a Szuverén Máltai Lovagrend hagyományos nyári ifjúsági mozgássérült táborát. A 34. szabadidős találkozóra közel ötszáz vendég érkezett huszonöt országból Mozart szülővárosába.

2017. augusztus 12. szombat

A remény zongorája a Caritas Catolica nagyváradi idősotthonaiban

Július 10-én a nagyváradi művészeti líceum három diákja „A remény zongorája” elnevezésű projekt keretében klasszikus zenei koncertet adott Nagyváradon, az egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói számára.

2017. július 31. hétfő

Húszéves a Szent Damján-tábor

Idén már huszadik alkalommal rendezik meg az enyhe és középsúlyos fogyatékkal élők Szent Damján-táborát július 31. és augusztus 4. között a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpontban.

2017. július 29. szombat

A húszéves sárospatak-kispataki görögkatolikus kápolna búcsúját ünnepelték

A Sárospatak Kispatak városrészében található, a Tizenkét apostol tiszteletére felszentelt görögkatolikus kápolna idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A búcsú alkalmából június 29-én Orosz Atanáz megyéspüspök vezette a Szent Liturgiát.

2017. július 6. csütörtök

Együtt lenni – Pillanatok a Katolikus Karitász badacsonytomaji kézművestáborából

A karitász kezdeményezésére június 26. és 30. között harmadik alkalommal megrendezett táborban a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének veszprémi telephelyén, a Fenyveserdő Ápoló Gondozó Otthonban lakó fiatalok nyaralhattak a... »

2017. július 3. hétfő

Olvasd, hidd, tanítsd, kövesd – Diakónusokat szenteltek Vácon

Ünneplő sokaság gyűlt össze július elsején Vácon. Beer Miklós megyéspüspök a váci székesegyházban diakónussá szentelte Kovács Zsoltot és Torma Zsolt Joelt, valamint állandó diakónussá Lauer Tamást, Dénes Jánost és Molnár Andrást.

2017. július 1. szombat

tovább »