Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott... »

2017. június 20. kedd

Szitanyomó műhelyt nyitott Pátyon a Máltai Szeretetszolgálat

Kreatív műhellyel bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereket foglalkoztató intézményeinek köre. A Pest megyei községben június 14-én megnyitott új üzemben szitanyomó technológiával dekorálnak majd ruházati és egyéb... »

2017. június 15. csütörtök

Jótékony céllal kávét neveztek el a GEMMA fejlesztő iskoláról Szegeden

A halmozottan sérült gyermekeket, fiatalokat ellátó GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola nevét június 2-ától egy kávékülönlegesség is viseli az A2 – Gastro Cafféban, Szegeden. Aki ilyet rendel, ötszáz forinttal támogatja az intézményt.

2017. június 4. vasárnap

Székesfehérváron is megvalósult a „Neked munka, nekem álom” karitászprogram

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Salva Vita Alapítvány támogatásával létrejött kezdeményezés helyi megszervezéséről tartottak sajtótájékoztatót május 30-án a székesfehérvári Szent István... »

2017. június 2. péntek

Egyházi kezdeményezés: Down-szindrómás fiataloknak adnak munkát egy chilei mosodában

A chilei katolikus egyház projektje keretében három éve nyílt meg az első olyan mosoda Latin-Amerikában, melyben Down-szindrómásoknak biztosítanak munkalehetőséget.

2017. május 30. kedd

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak tartottak találkozót Nagybecskereken

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak szerveztek találkozót a nagybecskereki püspöki épületben május 13-án. A gyerekekkel, fiatalokkal és nevelőikkel többéves szokást követve a vajdasági Szent András Evangelizációs Központ munkatársai foglalkoztak.

2017. május 17. szerda

„Zsongás 2017” Kapuváron

Április 21-én a „Zsongás 2017” elnevezésű kapuvári rendezvényen a Győr-Moson-Sopron megye fogyatékkal élőkkel foglalkozó kilenc intézményét látták vendégül a helyi sportcsarnokban.

2017. május 3. szerda

Ferenc pápa segítségével működhet az akadálymentesített strand Róma közelében

Fiumicino körzetében, Focene település tengerpartjának egy szakaszán található a „La Madonnina” elnevezésű strand, amelyet évekkel ezelőtt akadálymentessé tettek fogyatékkal élők számára. A területet a helyi plébánia egyesülete bérli és kezeli.

2017. április 29. szombat

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Egy fogyatékkal élő kisfiú, aki megmutatta társainak, mi a feltámadás

Jeremy az Amerikai Egyesült Államokban élt, súlyos fogyatékossága ellenére nem speciális iskolába járt, hanem egészséges gyerekekkel tanult együtt. Tanítónője sokszor türelmetlen volt vele, mégis életre szóló tanítást kapott a gyermektől.

2017. április 16. vasárnap

Szentmisét mutattak be az autizmussal élőkért Veszprémben

Április 2-án, az autizmus világnapján szentmisét mutattak be a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházben.

2017. április 3. hétfő

A Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat összefogott Veszprémben egy halláskárosult ember érdekében

Újabb adományozás valósulhatott meg a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából: a két szervezet hallókészüléket vásárolt a veszprémi nyugdíjas Perei Endre számára.

2017. április 1. szombat

A pápa pénteki meglepetése a vakok intézetében: „Tényleg te vagy a pápa?”

Ferenc pápa március 31-én délután folytatta az irgalmasság jeleként gyakorolt pénteki meglepetéseinek sorozatát: felkereste a Rómában működő Szent Alexius és Savoyai Margit nevét viselő regionális központot, ahol vakok rehabilitációjával foglalkoznak.

2017. április 1. szombat

Nagyothallóknak rendeztek akadálymentes lelkigyakorlatot Vácott

Másodszor rendeztek hazánkban kifejezetten nagyothallók számára akadálymentesített lelkigyakorlatot március 24–26-ig a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban. A speciális nagyböjti programról Lauer Tamás főszervező tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. március 31. péntek

Négy napra kékre „festik” a gyöngyösi ferences templomot

A gyöngyösi ferences rendi Autista Segítő Központ (ASK) idén is csatlakozik a „Ragyogj kékben” világkampányhoz, mely az autizmussal élőkre irányítja a figyelmet. Kék színű megvilágítást kap március 31. és április 3. között a gyöngyös-alsóvárosi ferences templom és... »

2017. március 31. péntek

„Ragyogj kékben!” – Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az autizmus világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a „Ragyogj kékben!” nemzetközi kampány keretében a világ minden részén az autizmussal élőkre és családjaikra irányul a figyelem.

2017. március 29. szerda

Új műhelyt kaptak az autizmussal élő fiatalok Nagyváradon

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök március 21-én áldotta meg az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt.

2017. március 22. szerda

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Sabrina tragédiája – Fény volt a fogyatékkal élőknek, leküzdhetetlen nehézség saját apjának

A 44 éves Sabrina Magnolfi fogyatékkal, kerekesszékhez kötve élte örömmel, célokkal, barátokkal teli életét, sokakat segített és lelkesített – amíg március 4-én meg nem gyilkolta saját édesapja. Mintha két különböző ember története lenne az övé, attól függően, milyen... »

2017. március 9. csütörtök

tovább »