Új műhelyt kaptak az autizmussal élő fiatalok Nagyváradon

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök március 21-én áldotta meg az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt.

2017. március 22. szerda

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Sabrina tragédiája – Fény volt a fogyatékkal élőknek, leküzdhetetlen nehézség saját apjának

A 44 éves Sabrina Magnolfi fogyatékkal, kerekesszékhez kötve élte örömmel, célokkal, barátokkal teli életét, sokakat segített és lelkesített – amíg március 4-én meg nem gyilkolta saját édesapja. Mintha két különböző ember története lenne az övé, attól függően, milyen... »

2017. március 9. csütörtök

Ferenc pápa: A társadalom mércéje, hogyan fordul leggyengébb tagjaihoz

Ferenc pápa február 25-én, szombaton fogadta az olasz Capodarco Közösséget, amely munkájával segíti a fogyatékkal élőket és a peremre szorultakat.

2017. február 26. vasárnap

Ferenc pápa fogadta a téli speciális olimpia küldöttségét

Március 14. és 25. között rendezik a XI. téli speciális olimpiát Ausztriában, Grazban. Magyar versenyzők is részt vesznek a világjátékokon. Ferenc pápa február 16-án fogadta a Vatikánban a Speciális Olimpia Szövetség küldöttségét, közöttük sportolókat.

2017. február 16. csütörtök

Egy fogyatékkal élő olasz fiú barátsága menekült fiatalokkal

A kilencéves Matteo súlyos fogyatékossággal él, mégis igazi animátor, a jó előmozdítója a Catania közelében, San Gregorióban található Szent Szív Szalézi Intézetben.

2017. február 6. hétfő

A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

2017. február 1. szerda

Összefogás Székesfehérváron a Bíborszív Utcai Formáció fogyatékkal élő zenészeiért

Intézetben nevelkedett, fogyatékkal élő fiatalemberek alapították a szórakoztató zenét játszó együttest, amely korábban a város utcáin zenélt. Nemrég a Székesfehérvári Egyházmegye felkarolta őket, jelenleg lemezt készítenek velük. Január 23-án Spányi Antal püspök is... »

2017. január 26. csütörtök

Bogányi-koncert az autizmussal élők javára

A hagyományos ferences jótékonysági estet a budapesti Zeneakadémián tartják január 19-én, csütörtökön 19.30-tól. A Bogányi Gála védnökei Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. január 18. szerda

Fogyatékkal élő fiatalembert köszöntött a Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász január 13-án felköszöntötte Dobos Roland fogyatékkal élő harkai fiatalembert harmincadik születésnapja alkalmából.

2017. január 18. szerda

Együtt ünnepelték a karácsonyt a GEMMA szociális központ és fejlesztő iskola csoportjai Szegeden

A halmozottan sérült gyermekeket ellátó GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola a jövő tanévtől még több fogyatékkal élő növendékről gondoskodik majd. A december 21-i ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató... »

2016. december 29. csütörtök

A fogyatékkal élők az emberiség tanúságtevői – Megjelent a Máltai Könyvek sorozat új kötete

A Máltai Könyvek sorozatban megjelent Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu „Soha többé egyedül” című könyve.

2016. december 14. szerda

Spányi Antal püspök látogatása az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálatnál

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök november 22-én látogatást tett az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat és Szakambulancián, ahol fogyatékkal élő, illetve eltérő fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek számára biztosítanak komplex diagnosztikai és terápiás... »

2016. december 8. csütörtök

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

2016. december 1. csütörtök

Fogyatékkal élőknek szervezett sportnapot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esély Sportnapját a győri Magvassy Sportcsarnokban rendezték meg november 16-án. A fogyatékkal élők sportnapjára tizenöt városból érkeztek csapatok. 

2016. november 17. csütörtök

Az együttműködés további lehetőségeit vizsgálták a szociális intézményeket fenntartó szerzetesrendek

Október 12-én együtt gondolkodásra gyűltek össze a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán a szociális intézményeket fenntartó rendek képviselői. A konferencián előadást tartott Karmen Marie Weis osztrák szalvátor nővér és Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat... »

2016. október 18. kedd

Vietnam – Kenyeret és reményt adnak a szaléziak

Vietnam fővárosában, Ho Si Minh-városban van egy különleges hely, ahol a fogyatékkal élő fiatalok is szakmát tanulhatnak: egy pékség, ahol a szaléziak jövőt akarnak adni a fiataloknak, akiknek eddig kevés esélyük volt, hogy valamire jussanak az életben.

2016. szeptember 18. vasárnap

Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

2016. szeptember 13. kedd

Ismét Magyarországra látogat Nick Vujicic

„Stand Strong!”, azaz „Maradj erős!” címmel indult kampánykörútra a kéz és láb nélkül született világhírű tréner és motivációs prédikátor, Nick Vujicic idén januárban. Magyarországi programjáról augusztus 31-én tartottak sajtótájékoztatót a Nem Adom Fel Café &... »

2016. szeptember 1. csütörtök

Paralimpikonokkal találkozott a pápa

Két brazil és két olasz paralimpikont fogadott Ferenc pápa augusztus 24-i, szerdai audienciáján, hogy sok sikert kívánjon nekik és társaiknak a szeptember 7-én kezdődő riói játékokhoz.

2016. augusztus 25. csütörtök

tovább »