A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak tartottak találkozót Nagybecskereken

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak szerveztek találkozót a nagybecskereki püspöki épületben május 13-án. A gyerekekkel, fiatalokkal és nevelőikkel többéves szokást követve a vajdasági Szent András Evangelizációs Központ munkatársai foglalkoztak.

2017. május 17. szerda

„Zsongás 2017” Kapuváron

Április 21-én a „Zsongás 2017” elnevezésű kapuvári rendezvényen a Győr-Moson-Sopron megye fogyatékkal élőkkel foglalkozó kilenc intézményét látták vendégül a helyi sportcsarnokban.

2017. május 3. szerda

Ferenc pápa segítségével működhet az akadálymentesített strand Róma közelében

Fiumicino körzetében, Focene település tengerpartjának egy szakaszán található a „La Madonnina” elnevezésű strand, amelyet évekkel ezelőtt akadálymentessé tettek fogyatékkal élők számára. A területet a helyi plébánia egyesülete bérli és kezeli.

2017. április 29. szombat

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Egy fogyatékkal élő kisfiú, aki megmutatta társainak, mi a feltámadás

Jeremy az Amerikai Egyesült Államokban élt, súlyos fogyatékossága ellenére nem speciális iskolába járt, hanem egészséges gyerekekkel tanult együtt. Tanítónője sokszor türelmetlen volt vele, mégis életre szóló tanítást kapott a gyermektől.

2017. április 16. vasárnap

Szentmisét mutattak be az autizmussal élőkért Veszprémben

Április 2-án, az autizmus világnapján szentmisét mutattak be a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházben.

2017. április 3. hétfő

A Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat összefogott Veszprémben egy halláskárosult ember érdekében

Újabb adományozás valósulhatott meg a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából: a két szervezet hallókészüléket vásárolt a veszprémi nyugdíjas Perei Endre számára.

2017. április 1. szombat

A pápa pénteki meglepetése a vakok intézetében: „Tényleg te vagy a pápa?”

Ferenc pápa március 31-én délután folytatta az irgalmasság jeleként gyakorolt pénteki meglepetéseinek sorozatát: felkereste a Rómában működő Szent Alexius és Savoyai Margit nevét viselő regionális központot, ahol vakok rehabilitációjával foglalkoznak.

2017. április 1. szombat

Nagyothallóknak rendeztek akadálymentes lelkigyakorlatot Vácott

Másodszor rendeztek hazánkban kifejezetten nagyothallók számára akadálymentesített lelkigyakorlatot március 24–26-ig a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban. A speciális nagyböjti programról Lauer Tamás főszervező tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. március 31. péntek

Négy napra kékre „festik” a gyöngyösi ferences templomot

A gyöngyösi ferences rendi Autista Segítő Központ (ASK) idén is csatlakozik a „Ragyogj kékben” világkampányhoz, mely az autizmussal élőkre irányítja a figyelmet. Kék színű megvilágítást kap március 31. és április 3. között a gyöngyös-alsóvárosi ferences templom és... »

2017. március 31. péntek

„Ragyogj kékben!” – Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az autizmus világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a „Ragyogj kékben!” nemzetközi kampány keretében a világ minden részén az autizmussal élőkre és családjaikra irányul a figyelem.

2017. március 29. szerda

Új műhelyt kaptak az autizmussal élő fiatalok Nagyváradon

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök március 21-én áldotta meg az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt.

2017. március 22. szerda

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Sabrina tragédiája – Fény volt a fogyatékkal élőknek, leküzdhetetlen nehézség saját apjának

A 44 éves Sabrina Magnolfi fogyatékkal, kerekesszékhez kötve élte örömmel, célokkal, barátokkal teli életét, sokakat segített és lelkesített – amíg március 4-én meg nem gyilkolta saját édesapja. Mintha két különböző ember története lenne az övé, attól függően, milyen... »

2017. március 9. csütörtök

Ferenc pápa: A társadalom mércéje, hogyan fordul leggyengébb tagjaihoz

Ferenc pápa február 25-én, szombaton fogadta az olasz Capodarco Közösséget, amely munkájával segíti a fogyatékkal élőket és a peremre szorultakat.

2017. február 26. vasárnap

Ferenc pápa fogadta a téli speciális olimpia küldöttségét

Március 14. és 25. között rendezik a XI. téli speciális olimpiát Ausztriában, Grazban. Magyar versenyzők is részt vesznek a világjátékokon. Ferenc pápa február 16-án fogadta a Vatikánban a Speciális Olimpia Szövetség küldöttségét, közöttük sportolókat.

2017. február 16. csütörtök

Egy fogyatékkal élő olasz fiú barátsága menekült fiatalokkal

A kilencéves Matteo súlyos fogyatékossággal él, mégis igazi animátor, a jó előmozdítója a Catania közelében, San Gregorióban található Szent Szív Szalézi Intézetben.

2017. február 6. hétfő

A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

2017. február 1. szerda

Összefogás Székesfehérváron a Bíborszív Utcai Formáció fogyatékkal élő zenészeiért

Intézetben nevelkedett, fogyatékkal élő fiatalemberek alapították a szórakoztató zenét játszó együttest, amely korábban a város utcáin zenélt. Nemrég a Székesfehérvári Egyházmegye felkarolta őket, jelenleg lemezt készítenek velük. Január 23-án Spányi Antal püspök is... »

2017. január 26. csütörtök

tovább »