Beer Miklós püspök szolgáltatta ki a betegek szentségét Ludányhalásziban

Húshagyókedden, február 13-án Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nógrád megyei községben működő Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetben. A szertartás elején a betegek szentségében részesülhettek az otthon közösségének tagjai.

2018. február 16. péntek

Ferenc pápa Limában váratlanul megkeresztelt egy súlyos fogyatékossággal élő lányt

Miután a chilei Iquique felé tartó repülőúton a pápa spontán összeadott egy párt, akik korábban csak polgári házasságot kötöttek, apostoli útja utolsó napján a Szentatya a limai nunciatúra udvarán megkeresztelte Danielitát, a súlyos agyi károsodással, cerebrális parézissel... »

2018. január 23. kedd

Az autizmussal élőkért énekelt Harcsa Veronika a Zeneakadémián tartott ferences jótékonysági esten

Nagy sikerű, telt házas koncertet adott Harcsa Veronika zenésztársaival a Zeneakadémia nagytermében január 19-én, pénteken, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szervezésében.

2018. január 20. szombat

Beer Miklós: „Van-e merszünk szembenézni azzal az emberrel, aki előttünk áll?”

Gyermekkoráról, Istenbe vetett nagy bizalmáról, együtt érző szeretetéről, nyilvánosságról beszélgetett Beer Miklós váci püspökkel Michels Antal józsefvárosi plébános a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén január 18-án a Nem Adom Fel Café & Bárban.

2018. január 19. péntek

Újra megszervezik a nagyothallók lelkigyakorlatát Vácott

Egész hétvégés lelkigyakorlatot szerveznek nagyothallók részére február 23. és 25. között a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban.

2018. január 17. szerda

Ferenc pápa elmúlt éve dióhéjban – második rész

A 2017-es esztendő második felének Ferenc pápával kapcsolatos fontosabb híreit, eseményeit idézzük fel röviden.

2018. január 9. kedd

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsony adományai Pápán

Fogyatékkal élő ellátottait és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyven diákját hívta adventi ünnepségre december 19-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai támogató szolgálata.

2018. január 5. péntek

Katolikus iskolák diákjai látogattak el a Vöröskereszt Fogyatékkal Élők Nappali Intézményébe Tabon

A kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai karácsony előtt, december 22-én ellátogattak Tabon a Magyar Vöröskereszt Fogyatékkal Élők Nappali... »

2018. január 4. csütörtök

A zene utat nyit, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz – Interjú Harcsa Veronikával

Az autizmussal élőkért ad koncertet zenésztársaival Harcsa Veronika január 19-én a Zeneakadémia nagytermében. A Ferences Alapítvány közelgő eseményéről a Ferences Sajtóközpont igazgatója, Szerdahelyi Csongor készített interjút az énekesnővel.

2018. január 2. kedd

„Csak továbbadjuk, amit kapunk” – A nevelőszülői hivatásról

Novemberben hosszú útra indultunk a Váci Egyházmegyében Pálfay Gellérttel, a Szamaritánus Szolgálat igazgatójával. Annyira hosszúra, hogy egyszer csak karácsony lett – és nem csak a naptár szerint.

2017. december 30. szombat

Téli krízisprogram a Pécsi Egyházmegyében

A Pécsi Egyházmegyei Karitász a téli krízisprogram keretében a valódi igényeknek megfelelő támogatást tud nyújtani a rászorulóknak, nélkülöző családoknak.

2017. december 29. péntek

Ortodox karácsony: Szent Efrém férfikar a belvárosi főplébániatemplomban

A Szent Efrém férfikar a sérült gyerekekből álló Parafónia zenekart látja vendégül január 6-i karácsonyi koncertjén, mellyel megnyitják a hetedik Orientale lumen sorozatot – új helyszínén, a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban.

2017. december 29. péntek

Békejelek – Meghitt pillanatok Erdő Péter bíborossal a hallássérültek ünnepi szentmiséjén

December 26-án, Szent István vértanú-diakónus ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a hallássérült hívek hagyományos karácsonyi szentmiséjét a budapesti piarista kápolnában.

2017. december 26. kedd

Halmozottan hátrányos helyzetűekkel karácsonyozott Spányi Antal Tekerespusztán

A hagyományokhoz híven Ocskay Gábor vezetésével, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong csapata karácsonyi gyűjtést szervezett a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi-Tekerespusztán élő lakóinak. A sportolókat december 22-én elkísérte Spányi Antal székesfehérvári... »

2017. december 24. vasárnap

Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

A Szent Kristóf Ház lakóinál tett adventi látogatást Spányi Antal püspök

Fenyőfával ajándékozta meg a Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő gondozottjait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója december 12-én.

2017. december 13. szerda

Püspöki látogatás az ivánci szociális otthonban

December 8-án, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Székely János püspök szentmisét mutatott be Iváncon, a Vas Megyei Szakosított Otthonban.

2017. december 12. kedd

Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

2017. december 7. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

tovább »