Ajándékká válik a megajándékozott – Böjte Csaba és a Nemadomfel együttes Gyergyószentmiklóson

Április 12-én Böjte Csaba testvér és a Nemadomfel nevű, mozgássérült gyermekekből álló zenei együttes volt a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia vendége. A Gyergyói Hírlap írását közöljük a találkozóról.

2018. április 22. vasárnap

A legjobbat adni a gyermekeknek – Böjte Csaba adott elő Kézdivásárhelyen

Az április 13-án tartott kézdivásárhelyi pedagógustalálkozón Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke mondott beszédet.

2018. április 19. csütörtök

Karitászos összefogással újult meg egy otthon Kisbéren

A Katolikus Karitász országos központja és a Győri Egyházmegyei Karitász közös erővel segítette egy kisbéri ház szennyvízcsatornájának kiépítését.

2018. április 13. péntek

„Kék Sétát” tartottak Mátraházán az autistákért

A gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) dolgozói hatodik alkalommal rendezték meg a „Kék Séta az Autizmusért” programot az autizmus világnapja alkalmából. Április 7-én Mátraházáról a Kékestetőre gyalogoltak velük mintegy háromszázan.

2018. április 11. szerda

„Jó, hogy vagy!” – Püspöki látogatás a Napsugár Lakóotthonban

Varga László kaposvári megyéspüspök látogatott el a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonába március 21-én.

2018. március 22. csütörtök

Ismét megrendezték a „Neked munka, nekem álom” programot Székesfehérváron

Székesfehérváron ismét megvalósult a „Neked munka, nekem álom” program a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász szervezésében. A szemléletformáló nap a fogyatékkal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozását teszi lehetővé. A programról március 20-án tartottak... »

2018. március 22. csütörtök

„NaHallod!” – Találkozókat szervez nagyothallók számára a Váci Egyházmegye

2018-ban immár harmadszor rendeztek lelkigyakorlatot nagyothallók számára a Váci Egyházmegyében, ekkor merült fel az igény, hogy ne csak évente egyszer találkozzanak akadálymentes környezetben. A „NaHallod!” találkozókra a nagyothallók mellett siket és halló érdeklődőket is... »

2018. március 20. kedd

A Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat is közreműködik a családi Erzsébet-táborokban

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Zánkán, az Erzsébet-táborban március 10-én.

2018. március 12. hétfő

Ferenc pápa az ötvenéves Szent Egyed Közösséghez: A szegények a ti kincseitek!

Március 11-én késő délután a Szentatya a Santa Maria in Trastevere-bazilikába látogatott, hogy találkozzon a Szent Egyed Közösség (Sant’Egidio) tagjaival, és együtt ünnepeljen velük a közösség alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából. Beszédében a pápa a szolidaritás... »

2018. március 12. hétfő

Újabb „szuperhős” mutatkozott be a szegedi GEMMA központ adománynyűjtő kampányában

Február 20-án indította el a GEMMA fejlesztő központ adománygyűjtő kampányát azzal a céllal, hogy létrehozzák Szeged első speciális, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóterét. A kampány alatt bemutatkoznak a GEMMA „szuperhősei” is.

2018. március 8. csütörtök

Debrecenben látható a Jószolgálat díj vándorkiállítása

Március 5-én Debrecenbe érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely a 2017-ben díjazott önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2018. március 6. kedd

Érzékenyítő napokat rendeztek Rakacaszenden

Érzékenyítő napokat szervezett Rakacaszenden a Nem Adom Fel Alapítvány és a helyi görögkatolikus parókia. Február 3-án egészséges és fogyatékkal élő fiatalok találkoztak, február 24-én pedig a szendrőládi cursillo tartott zenés tanúságtételt a rakacaszendi Szent Miklós-iskolában.... »

2018. március 2. péntek

Harmadszor szerveztek lelkigyakorlatot nagyothallóknak

Február 23. és 25. között már harmadik alkalommal rendeztek nagyothallók és siketek számára lelkigyakorlatot Vácon, az Althann Vendégház és Konferencia-központban. Az alábbiakban Lauer Tamás diakónus, szervező beszámolóját tesszük közzé.

2018. február 28. szerda

A Szent Damján-tábor céljára gyűjtöttek Nyíracsádon

Február 23-án Kocsis Fülöp metropolita a nyíracsádi templomban végezte az előreszentelt áldozatok liturgiáját. A perselyadományból a fogyatékkal élő gyermekek kispapok által szervezett nyári közösségi programját, a Szent Damján-tábort támogatják.

2018. február 28. szerda

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

Európai uniós forrásból újul meg a Katolikus Karitász hálózata. A fejlesztéseknek köszönhetően javul a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízishelyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége.

2018. február 27. kedd

Elhunyt Szilágyi Vilma Mária kalocsai iskolanővér

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata tudatja, hogy február 8-án életének 92., szent fogadalmának 25. évében elhunyt Szilágyi Vilma M. Vilma kalocsai iskolanővér, aki fontos szerepet töltött be a hallássérült hívek közösségében.

2018. február 27. kedd

Don Bosco megelőző módszere életre kel „Az igazi csoda” című filmben

„Az igazi csoda” című film bájos, elgondolkoztató, vidám és léleksimogató családi mozi. A film a kis Auggie Pullmanról szól, egy arcdeformációval született gyermekről, aki először találkozik az iskolakezdés kihívásával.

2018. február 26. hétfő

Speciális játszótér javára kezdett adománygyűjtésbe a szegedi GEMMA központ

Jótékonysági adománygyűjtő kampányt indított február 20-án a GEMMA fejlesztő központ azzal a céllal, hogy létrehozzák Szeged első olyan játszóterét, melyet a fogyatékossággal élő gyermekek is örömmel használhatnak.

2018. február 26. hétfő

Beer Miklós püspök szolgáltatta ki a betegek szentségét Ludányhalásziban

Húshagyókedden, február 13-án Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nógrád megyei községben működő Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetben. A szertartás elején a betegek szentségében részesülhettek az otthon közösségének tagjai.

2018. február 16. péntek

Ferenc pápa Limában váratlanul megkeresztelt egy súlyos fogyatékossággal élő lányt

Miután a chilei Iquique felé tartó repülőúton a pápa spontán összeadott egy párt, akik korábban csak polgári házasságot kötöttek, apostoli útja utolsó napján a Szentatya a limai nunciatúra udvarán megkeresztelte Danielitát, a súlyos agyi károsodással, cerebrális parézissel... »

2018. január 23. kedd

tovább »