Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

2017. december 7. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. december 3. vasárnap

„A legnagyobb tudomány a szívünkben van!” – Püspöki látogatás a kaposfüredi Napsugár otthonban

A Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonába látogatott november 28-án délelőtt Varga László megyéspüspök.

2017. november 28. kedd

Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

2017. november 28. kedd

Így „kisebbedem” – Jean Vanier három hónapra visszavonul pihenni szívrohama után

A fogyatékkal élőket gondozó Bárka közösség alapítója, Jean Vanier legutóbbi, novemberi hírlevelében számolt be arról, hogy október 13-án szívinfarktusa volt, ezért három hónapra visszavonul pihenni.

2017. november 8. szerda

Tízéves az erdélyi Szent Gellért Alapítvány „őrangyala”

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 31-én rendhagyó „őrangyalprogramot” szervezett a helyi Gábor Áron Művelődési Házban. Az erdélyi alapítvány tíz éve vesz részt a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság integrációs... »

2017. november 5. vasárnap

Hivatásos sportolók és a fogyatékkal élők versenyeztek együtt az Esély Sportnapon Győrben

Közel 500, köztük 230 fogyatékkal élő résztvevője volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat XX. Esély Sportnapjának október 18-án Győrben. 15 városból 22 csapat érkezett. Bekapcsolódtak a Graboplast Vízisport-egyesület kajak-kenu versenyzői is, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal... »

2017. október 24. kedd

Istennel a „grundon” – Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett

A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és „grundélmény” – többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe & Barban október... »

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa az értelmi fogyatékossággal élő sportolókhoz: A sport egyesítő, egyetemes nyelvezet

Október 13-án, pénteken délben a Szentatya a Kelemen teremben fogadta az értelmi fogyatékossággal élő sportolók háromszáz fős nemzetközi csoportját.

2017. október 14. szombat

Fogyatékkal élők sportnapja Székelyudvarhelyen – KÉPRIPORT

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 9-én ötödik alkalommal tartotta meg a fogyatékkal élőknek szervezett sportnapját. A rendezvény színhelye a székelyudvarhelyi sportcsarnok volt.

2017. október 13. péntek

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Elkészült a szatmárnémeti Varázskert

Bemutatta „Varázskert” elnevezésű projektjét a Szatmári Egyházmegyei Caritas a 8. Mol Gyermekgyógyító Program záróünnepségén. A szeptember 26-án Kolozsváron tartott rendezvényen a 2016-os pályázat nyertesei vettek részt.

2017. október 4. szerda

Tizenhét csapat készített idén slambucot a Szent Lukács főzőversenyen

Közel kétszázan gyűltek össze szeptember 22-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ udvarán, ahol már kora reggel felállították a bográcsállványokat.

2017. szeptember 30. szombat

Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra... »

2017. szeptember 27. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

Sérült felnőtteket segít az erdélyi Szent Gellért Alapítvány

Szeptember 13-án, szerdán vette kezdetét a sérült felnőtteket foglalkoztató program az erdélyi Szentegyházán működő Szent Gellért Alapítványnál.

2017. szeptember 24. vasárnap

Támogassuk Danit, az autisták első EB-jének résztvevőjét!

Először rendezték meg az Európai Unió támogatásával az Autista Emberek Európai Bajnokságát szeptember 6. és 10. között. Az olaszországi versenyen az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) közreműködésével összesen öt gyerek indult, egyikük a ferences rendi Autista Segítő Központ... »

2017. szeptember 11. hétfő

Varázskert épül Szatmárnémetiben

Terápiás kertet létesítettek Szatmárnémetiben mintegy száz fogyatékkal élő, valamint daganatos betegségben szenvedő gyermek számára. A kezdeményezés a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány támogatásával valósult meg a 8. MOL Gyermekgyógyító Program keretében.

2017. szeptember 8. péntek

tovább »