Bogányi-koncert az autizmussal élők javára

A hagyományos ferences jótékonysági estet a budapesti Zeneakadémián tartják január 19-én, csütörtökön 19.30-tól. A Bogányi Gála védnökei Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. január 18. szerda

Fogyatékkal élő fiatalembert köszöntött a Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász január 13-án felköszöntötte Dobos Roland fogyatékkal élő harkai fiatalembert harmincadik születésnapja alkalmából.

2017. január 18. szerda

Együtt ünnepelték a karácsonyt a GEMMA szociális központ és fejlesztő iskola csoportjai Szegeden

A halmozottan sérült gyermekeket ellátó GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola a jövő tanévtől még több fogyatékkal élő növendékről gondoskodik majd. A december 21-i ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató... »

2016. december 29. csütörtök

A fogyatékkal élők az emberiség tanúságtevői – Megjelent a Máltai Könyvek sorozat új kötete

A Máltai Könyvek sorozatban megjelent Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu „Soha többé egyedül” című könyve.

2016. december 14. szerda

Spányi Antal püspök látogatása az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálatnál

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök november 22-én látogatást tett az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat és Szakambulancián, ahol fogyatékkal élő, illetve eltérő fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek számára biztosítanak komplex diagnosztikai és terápiás... »

2016. december 8. csütörtök

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

2016. december 1. csütörtök

Fogyatékkal élőknek szervezett sportnapot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esély Sportnapját a győri Magvassy Sportcsarnokban rendezték meg november 16-án. A fogyatékkal élők sportnapjára tizenöt városból érkeztek csapatok. 

2016. november 17. csütörtök

Az együttműködés további lehetőségeit vizsgálták a szociális intézményeket fenntartó szerzetesrendek

Október 12-én együtt gondolkodásra gyűltek össze a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán a szociális intézményeket fenntartó rendek képviselői. A konferencián előadást tartott Karmen Marie Weis osztrák szalvátor nővér és Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat... »

2016. október 18. kedd

Vietnam – Kenyeret és reményt adnak a szaléziak

Vietnam fővárosában, Ho Si Minh-városban van egy különleges hely, ahol a fogyatékkal élő fiatalok is szakmát tanulhatnak: egy pékség, ahol a szaléziak jövőt akarnak adni a fiataloknak, akiknek eddig kevés esélyük volt, hogy valamire jussanak az életben.

2016. szeptember 18. vasárnap

Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

2016. szeptember 13. kedd

Ismét Magyarországra látogat Nick Vujicic

„Stand Strong!”, azaz „Maradj erős!” címmel indult kampánykörútra a kéz és láb nélkül született világhírű tréner és motivációs prédikátor, Nick Vujicic idén januárban. Magyarországi programjáról augusztus 31-én tartottak sajtótájékoztatót a Nem Adom Fel Café &... »

2016. szeptember 1. csütörtök

Paralimpikonokkal találkozott a pápa

Két brazil és két olasz paralimpikont fogadott Ferenc pápa augusztus 24-i, szerdai audienciáján, hogy sok sikert kívánjon nekik és társaiknak a szeptember 7-én kezdődő riói játékokhoz.

2016. augusztus 25. csütörtök

A 37. Rimini Meeting harmadik napja

Augusztus 19. és 25. között tartják idén a „Népek közötti barátságért” mottóval meghirdetett nemzetközi találkozót, a Rimini Meetinget. Az esemény harmadik napjáról Varga János, a bécsi Collegium Pazmanianum rektora számolt be szerkesztőségünknek.

2016. augusztus 22. hétfő

Először tartottak lelkigyakorlatot nagyothallóknak

Júliusban első alkalommal szerveztek kifejezetten nagyothallók részére lelkigyakorlatot. A máriabesnyői bazilika szomszédságában lévő Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban tartott kétnapos programot Kocsis Imre teológiai tanár (PPKE HTK) vezette.

2016. augusztus 18. csütörtök

Harmincéves a Katolikus Szeretetszolgálat ipolytölgyesi otthona – sok fájdalom és sok öröm színtere

Augusztus 13-án, szombaton ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon, ahol testi és szellemi fogyatékossággal élő, súlyosan, halmozottan sérült embereket gondoznak. Az ünnepi szentmise szónoka Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2016. augusztus 13. szombat

„Maradj erős!” című körútján Nick Vujicic hazánkba is ellátogat

A kéz és láb nélkül született világhírű tréner és motivációs prédikátor a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezik ismét Magyarországra szeptember 21–22-én, és előadásokat tart a budapesti Tüskecsarnokban. A jegybevételt jótékony célokra fordítják a szervezők.

2016. augusztus 12. péntek

Ismét együtt vakációztak fogyatékkal élő gyermekek és önkéntes segítőik a Szent Damján-táborban

Augusztus 1. és 5. között a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpont adott újra otthont a görögkatolikus papnövendékek által az értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára szervezett Szent Damján-tábornak.

2016. augusztus 7. vasárnap

Hívom a családokat 2016 júliusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2016. július 1. péntek

Fogyatékkal élők új otthonait áldották meg Szakolyban és Balkányban

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott új, illetve felújított otthonokat június 10-én áldották meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, illetve a szomszédos Balkányban.

2016. június 13. hétfő

Ferenc pápa: Nem csukhatjuk be szemünket a betegség és fogyatékosság előtt!

Pápai ünnepi szentmisével fejeződött be június 12-én a betegek és fogyatékkal élők háromnapos szentévi zarándoklata Rómában. Most először az evangélium felolvasásával egy időben értelmi fogyatékosok a jelenet dramatizált változatát is előadták, hogy segítsék beteg társaikat a... »

2016. június 12. vasárnap

tovább »