Egyházi gimnáziumokat fejlesztenek Miskolcon

Másfél milliárd forint támogatást ad a kormány az Új Széchenyi Terv keretében a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlesztésére – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért... »

2017. április 11. kedd

A Cadbury a húsvét szó mellőzésével hirdette meg húsvéti kampányát

Theresa May brit miniszterelnök kritizálta a National Trust örökségvédelmi alapítvány döntését, akik szponzorukra, a Cadbury édességgyártó cégre hivatkozva kihagyták húsvéti tojáskeresős akciójuk nevéből a húsvét szót.

2017. április 5. szerda

Ötven éve jelent meg a Populorum progressio kezdetű enciklika

Ferenc pápa április 4-én a szinódusi aulában találkozott az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma szervezésében a Populorum progressio kezdetű pápai szociális enciklika megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából szervezett összejövetel... »

2017. április 4. kedd

Tündérkert – közösségi kert Óbudán

2014-ben a Szent József Ház kertjében őshonos gyümölcsfák ültetésével vette kezdetét a közösségi kertek létrehozása az óbuda-békásmegyeri Szent József-plébánia támogatásával.

2017. március 24. péntek

Emberközpontú gazdaság – A Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) képzés szakkönyve

A KETEG (Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban) eredetileg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola szakirányú, posztgraduális képzésének a neve, amely 2010-től működik a főiskola keretein belül, de mára már több felsőoktatási intézmény, sőt középiskola képzési... »

2017. március 13. hétfő

A földrengés sújtotta területek termékeiből vásárol a pápai alamizsnahivatal

Ferenc pápa kifejezett kérésére az Apostoli Alamizsnahivatal képviselői ezekben a napokban a közép-olaszországi földrengés sújtotta területekre látogattak.

2017. február 25. szombat

Égető kérdések – domonkos válaszok

„Domonkosok a társadalomért – OP 800” címmel szervezett nemzetközi konferenciát a domonkos nővérek magyar közössége a Budapesti Corvinus Egyetemen. A február 24-én tartott tanácskozás a rend társadalmi, szociális szerepvállalására, az elődök és elméleteik mai jelentőségére... »

2017. február 24. péntek

Vissza a gyökerekhez – Nincs gazdaság etika nélkül

Könyvbemutatót szervezett a KETEG Oikonomia Kutató Intézet Alapítvány február 23-án a Magyar Tudományos Akadémián. Stefano Zamagni közgazdász, Ferenc pápa gazdasági tanácsadója és Paul Dembinski, a Freiburgi Egyetem közgazdászprofesszora folytattak vitát a polgári közgazdaságtan... »

2017. február 24. péntek

A római katolikus egyházmegye szociális intézményeinek vezetői tanácskoztak Debrecenben

Az idei költségvetés volt a fő téma a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények vezetőségének tanácskozásán február 23-án Debrecenben.

2017. február 24. péntek

Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Őslakos népek képviselőivel találkozott a pápa

A szentatya február 15-én a VI. Pál aula kistermében találkozott a világ különböző részein élő őslakos népek képviselővel, akik Rómában gyűltek össze az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap (IFAD) 40. vezetőtanácsi ülésének alkalmából.

2017. február 15. szerda

Márk evangéliuma kézikönyv is lehet a vállalkozásokhoz – interjú Kiss Ulrich jezsuita szerzetessel

Kiss Ulrich SJ 2014-ben indította el a Management by Jesus (Légy sikeres Jézussal!) szemináriumot, amelyen azóta öt-hatszáz ember fordult meg. Vele beszélgettünk a keresztény értékrenden alapuló vállalkozói képzésről.

2017. február 13. hétfő

Ferenc pápa fogadta a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó vállalkozókat

Ferenc pápa február 4-én, szombaton beszédet intézett a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó vállalkozókhoz, akik február 1. és 5. között tartják találkozójukat Castel Gandolfóban. A találkozóra 49 országból érkeztek a résztvevők.

2017. február 4. szombat

Székelyföldi iskolák és templomok felújítását támogatja a magyar kormány

Székelyföldi iskolák és templomok felújításának támogatását jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára egy január 26-i székelyudvarhelyi sajtótájékoztatón.

2017. január 26. csütörtök

A vatikáni államtitkár a davosi világgazdasági fórumon: Adjuk vissza Európa lelkét!

A vatikáni bíboros államtitkár, Pietro Parolin is felszólalt január 18-án a davosi világgazdasági fórumon, amelyet idén 47. alkalommal rendeznek meg a svájci városban. A főpásztor a szentszéki diplomácia célkitűzéseiről, az Európai Unió válságáról, a migrációról és a... »

2017. január 21. szombat

Hogyan lehetünk boldogok férfiként és nőként? – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

„Nő és férfi” címmel folytatódott a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadás-sorozata január 11-én. A témáról Udvardy György pécsi megyéspüspök mellett Bereczkei Tamás pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (PTE BTK) dékánja és Törőcsik Mária... »

2017. január 18. szerda

Ferenc pápa a Global Foundation tagjaihoz: Az embert leselejtező gazdaság olyan, mint a bumeráng

Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Kelemen teremben fogadta a Global Foundation nyolcvanöt tagját. A szervezet január 13–14-én tartotta Rómában kerekasztal-megbeszélését a következő témában: „Együtt kötelezzük el magunkat a globális közjó érdekében”.

2017. január 16. hétfő

Megnyílt a McDonald’s a Szent Péter tér közelében

Az Apostoli Szentszék Vagyonkezelősége (APSA) adta bérbe Rómában a Borgo Pio egyik épületének néhány helyiségét a McDonald’s amerikai gyorséttermi hálózatnak. Az étterem december 30-án nyílt meg.

2017. január 4. szerda

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Adni öröm! – Karácsonyi élelmiszergyűjtés huszadik alkalommal a SPAR-csoport üzleteiben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) december 15-én huszadik alkalommal indította el a SPAR-csoport üzleteiben hat napon át tartó karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját.

2016. december 16. péntek

tovább »