In memoriam Telenkó Miklós

Obbágy László nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus pap emlékezik a január 13-án elhunyt Telenkó Miklós atyára.

2017. január 16. hétfő

A debreceni görögkatolikus roma szakkollégium felvételt hirdet

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet a 2016/2017-os tanév második félévére a debreceni felsőoktatási intézmények bármely szakán tanuló roma és/vagy hátrányos helyzetű tanulók számára.

2017. január 15. vasárnap

A békés lelkű Piroska-Eiréné, Szent László király leánya

Január 14-én Sághy Marianne, a CEU oktatója tartott előadást az isztambuli Magyar Intézetben Piroskáról, Szent László leányáról, akit szentként tisztel a görögkatolikus egyház, majd ezt követően Bulai Anton OFM magyar nyelvű szentmisét mutatott be a magyar királyi házból származó... »

2017. január 15. vasárnap

Szent Efrém Napokat rendeznek január utolsó hétvégéjén

A Görögkatolikus Meropólia idén is szeretettel várja és hívja az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget január 27-e és 29-e között a Szent Efrém Napok programsorozatra Debrecenbe és Nyíregyházára.

2017. január 15. vasárnap

Elhunyt Telenkó Miklós

Életének 56., papságának 26. évében méltósággal viselt, hosszú betegség után 2017. január 13-án elhunyt Telenkó Miklós sárospataki görögkatolikus pap.

2017. január 13. péntek

Új görögkatolikus templom épül Szikszón

A tervek szerint szeptember 8-án szentelhetik fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város új görögkatolikus templomát, amelynek építési előkészületeiről, illetve a plébániai életről Moldván Tibor parókus számolt be.

2017. január 13. péntek

Nyílt tanítási nap a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A hagyományokhoz híven a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola idén is tart nyílt tanítási napot. Az intézmény február 7-én, kedden várja az érdeklődő középiskolásokat.

2017. január 11. szerda

A Bódva patak szentelése Edelényben – KÉPRIPORT

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban január 6-án, a vízkereszti ünnepi liturgia után Marincsák László parókus, óvodalelkész és Kovács Lajos parókus, hitoktató-iskolalelkész vízszentelést végezve megáldotta a Bódva patak vizét.

2017. január 11. szerda

300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó szentelte meg a Tiszát Timáron

Január 6-án Szocska A. Ábel apostoli kormányzó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szent liturgia keretében szentelte meg a Tiszát.

2017. január 9. hétfő

Kocsis Fülöp megszentelte a Tiszát Szolnokon – KÉPRIPORT

Január 5-én, csütörtökön szentelte meg a Tisza folyót Kocsis Fülöp metropolita Szolnokon.

2017. január 7. szombat

„Kijelentetett nekünk a Szentháromság” – A Duna megszentelése úrjelenés ünnepén

Kocsis Fülöp érsek-metropolita január 6-án, úrjelenés (vízkereszt) ünnepén a Budai Görögkatolikus Egyházközség vendégeként a Fő utcai Szent Flórián-templomban tartott főpapi Szent Liturgiát, majd a hagyományoknak megfelelően a Batthyány tér mellett a Duna-parton megszentelte a... »

2017. január 6. péntek

Tricentenáriumot ünnepelnek Sajópálfalán a Mária-kép könnyezésének évfordulóján

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán őrzött kegykép háromszáz évvel ezelőtti könnyezésének évfordulója alkalmából emlékév kezdődik a községben január 7-én, szombaton.

2017. január 6. péntek

Kocsis Fülöp metropolita gondolatai az új évre

„Csak az számít, ami belül történik” – írja Kocsis Fülöp metropolita újévi üzenetében, felhívva a figyelmet a fogadalomtétel jelentőségére és arra, hogy életünk jobbá tétele belülről, lelkünkből fakad.

2017. január 3. kedd

A névadó emléknapját ünnepelték a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben

December 31-én, mely a görögkatolikus egyházban Szent Zotikosz emléknapja, ünnepelték a tolcsvai gyermekvédelmi intézmény létrejöttének harmadik évfordulóját, valamint átadták az Árvagondozó Szent Zotikosz-díjat is.

2017. január 3. kedd

Áldozópappá szentelték Magyar Mártont Balkányban – KÉPRIPORT

Karácsony másnapján, december 26-án szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita Magyar Bálint diakónust a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány város Urunk színeváltozása görögkatolikus templomában.

2016. december 29. csütörtök

Látni a gyermeket anyjával, Máriával – Orosz Atanáz püspök szentbeszéde karácsony másnapján

December 26-án, az Istenszülő emléknapján Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök Abaújszántón mutatott be Szent Liturgiát. Szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 28. szerda

Feladatunk, hogy megtaláljuk a köztünk élő Istent – karácsonyi Szent Liturgia Debrecenben

A debreceni főszékesegyházban pásztorjátékkal egybekötött Szent Liturgiát tartott december 25-én, karácsony ünnepén Seszták István, a Hajdúdorogi Metropólia főhelynöke.

2016. december 28. szerda

Kocsis Fülöp metropolita karácsonyi gondolatai

„A Gyermek-Isten eljön az életünkbe, hogy jelenlétével megszentelje azt, mi pedig megszentelődve eljussunk az ő isteni életébe.” Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita karácsonyi üzenetében arra hívja fel a figyelmet, hogy „velünk az Isten”.

2016. december 26. hétfő

Kocsis Fülöp látogatást tett a berettyóújfalui görögkatolikus közösségnél

Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezetésével emlékeztek meg a berettyóújfalui görögkatolikus hívek a szeplőtelen Istenszülő édesanyja, Szent Anna csodálatos foganásának ünnepéről december 8-án, az alkonyati zsolozsmán.

2016. december 22. csütörtök

tovább »