Adománygyűjtő vacsorát szerveznek a kecskeméti görögkatolikus kápolna felújításáért

A Kecskeméti Görögkatolikus Kápolna és Közösségi Ház felújításának javára április 21-én, pénteken 17 órától rendeznek adománygyűjtő vacsorát.

2017. április 20. csütörtök

Kocsis Fülöp metropolita gondolatai húsvét alkalmából

Kocsis Fülöp érsek, metropolita húsvét alkalmából megfogalmazott gondolatait adjuk közre.

2017. április 18. kedd

Hagyományőrző programok és rendezvények szervezésére kaptak támogatást a debreceni görögkatolikusok

A Debreceni Görögkatolikus Parókia április 9-én, virágvasárnap tartotta a „Hagyományőrző programok és rendezvények a Debreceni Görögkatolikus Egyházközségben” című nyertes pályázata nyitórendezvényét.

2017. április 13. csütörtök

Zarándoklatot szerveztek Lázár-szombaton Máriapócsra

Április 8-án, Lázár-szombaton – a virágvasárnap előtti szombaton, amikor a Görögkatolikus Egyházban Lázár feltámasztásáról emlékeznek meg – immár hatodik alkalommal zarándokoltak a hívek Máriapócsra.

2017. április 11. kedd

„Én Uram, én Istenem!” – Szabó Sándor gyémántmiséjét ünnepelték Nyíregyházán

Szabó Sándort 1957. március 31-én szentelte áldozópappá Dudás Miklós püspök – azóta eltelt hatvan esztendő a lelkipásztori szolgálatban.

2017. április 7. péntek

Palánki Ferenc megyéspüspök tartott nagyböjti lelkigyakorlatot Sajópálfalán

Sajópálfalára az Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából megrendezett emlékévben is rendszeresen érkeznek közösségek egy-egy lelkinapra. Április első hétvégéjén a Miskolci Esperesi Kerület szervezett zarándoklatot, a nagyböjti lelkigyakorlatot Palánki Ferenc... »

2017. április 7. péntek

Megrendezték az első görögkatolikus középiskolai hittanversenyt

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezésében valósult meg az első görögkatolikus középiskolai hittanverseny, amelynek döntője április 1-jén Máriapócson zajlott le az általános iskolai megmérettetéssel és a liturgikusének-versennyel egy napon.

2017. április 5. szerda

Városi keresztútra készülnek Debrecenben

Virágvasárnap a történelmi egyházak képviselői és Debrecen lakói együtt emlékeznek meg Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról. Az egyedülálló városi és egyházi összefogásról, az ünnepi programokról április 4-én tartottak sajtótájékoztatót a Kölcsey Központ Bényi Árpád... »

2017. április 5. szerda

Görögkatolikus passió a kárpátaljai Sztojka-líceum diákjainak előadásában

A kárpátaljai Karácsfalván működő Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum régi hagyománya, hogy az intézmény diákjai évről évre előadják nagyböjt idején Jézus szenvedésének történetét a magyar egyházközségekben.

2017. április 3. hétfő

„És átölel az Isten” – Ismét megbocsátás napja a görögkatolikusoknál

Április 8-án Budapesten, Dunakeszin, Pécsett és Debrecenben várják a lelki programokra az érdeklődőket. A helyszínek folyamatosan bővülnek.

2017. április 1. szombat

Örömhírvétel ünnepén áldották meg a felújított tokaji görögkatolikus templomot

A tokaji görögkatolikus templom teljes körű felújításának utolsó szakaszában a falak és az ikonosztáz képei kaptak méltó megjelenést. A templomot örömhírvétel ünnepén, március 25-én áldotta meg a miskolci egyházmegye főpásztora, Orosz Atanáz.

2017. március 31. péntek

Magyar liturgiával ünnepelték Gyümölcsoltó Boldogasszony napját Beregszászban

A Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteltére felszentelt beregszászi görögkatolikus templomban ünnepi liturgiát végeztek március 25-én a magyar hívek számára.

2017. március 31. péntek

Megkezdődött a szakmai munka a hodászi cigány egyházközség tanodájában

A Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközség tanodája 2016. november 1-jén nyílt meg az EFOP-3.3.1-15 „Tanoda programok támogatása” tárgyú pályázat keretében, a Nyíregyházi Egyházmegye által megnyert 29 655 356 forint európai uniós és állami támogatásnak... »

2017. március 31. péntek

Ülésezett az ukrán római katolikus püspöki konferencia

Március 21. és 23. között rendezték meg az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia 48. plenáris ülését a Lembergi (Lviv) Főegyházmegye szemináriumában, Lemberg-Bruhovicsban.

2017. március 30. csütörtök

„Elrej-telek” játékkatlan – görögkatolikus szabadulós játék a nagyböjtben

Március 27-én Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója megáldotta a magyarországi Görögkatolikus Metropólia kiszabadulós játékának otthont adó „Elrej-telek” játékkatlant Nyírteleken.

2017. március 29. szerda

Henri Boulad jezsuita szerzetessel találkozott Kocsis Fülöp metropolita

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes rendszeresen ellátogat hazánkba is előadásokat tartani. Legutóbb március 24-ig tartózkodott Magyarországon. Aznap, hazaindulása előtt találkozott Kocsis Fülöp metropolitával Budapesten.

2017. március 27. hétfő

Görögkatolikus templom épül Mezőkövesden

A Miskolci Egyházmegye görögkatolikus templom építését tervezi Mezőkövesden. A templomépítéshez szükséges telket az egyházmegye ingyenesen kapta meg az önkormányzattól.

2017. március 24. péntek

Görögkatolikus baba-mama klubot szerveznek Debrecenben

Március végétől görögkatolikus baba-mama klubot rendeznek kéthetente a debreceni Szent Efrém-óvodában. A „Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” elnevezésű projekt keretében megvalósuló klub célja, hogy a kisgyermekkel otthon lévő anyukáknak találkozási lehetőséget... »

2017. március 24. péntek

A hiányzó mentor – Roma szakkollégisták a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulásáért

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium növendékei kisfilmeket készítenek, melyekben a továbbtanulás lehetőségeit és a felsőoktatásban való részvétel gyakorlati tudnivalóit ismertetik a fiatalokkal. Az ötlet megálmodója Lakatos Richárd mérnökinformatikus hallgató,... »

2017. március 23. csütörtök

Liturgikusének-verseny Hajdúdorogon – KÉPRIPORT

Március 18-án rendezték meg a liturgikusének-verseny egyházmegyei döntőjét Hajdúdorogon.

2017. március 23. csütörtök

tovább »