Görögkatolikus templom épül Mezőkövesden

A Miskolci Egyházmegye görögkatolikus templom építését tervezi Mezőkövesden. A templomépítéshez szükséges telket az egyházmegye ingyenesen kapta meg az önkormányzattól.

2017. március 24. péntek

Görögkatolikus baba-mama klubot szerveznek Debrecenben

Március végétől görögkatolikus baba-mama klubot rendeznek kéthetente a debreceni Szent Efrém-óvodában. A „Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” elnevezésű projekt keretében megvalósuló klub célja, hogy a kisgyermekkel otthon lévő anyukáknak találkozási lehetőséget... »

2017. március 24. péntek

A hiányzó mentor – Roma szakkollégisták a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulásáért

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium növendékei kisfilmeket készítenek, melyekben a továbbtanulás lehetőségeit és a felsőoktatásban való részvétel gyakorlati tudnivalóit ismertetik a fiatalokkal. Az ötlet megálmodója Lakatos Richárd mérnökinformatikus hallgató,... »

2017. március 23. csütörtök

Liturgikusének-verseny Hajdúdorogon – KÉPRIPORT

Március 18-án rendezték meg a liturgikusének-verseny egyházmegyei döntőjét Hajdúdorogon.

2017. március 23. csütörtök

Hagyományteremtő kereszthódoló utat tartottak Máriapócson

A nagyböjti időszak feléhez érkezve Máriapócson a kereszthódoló vasárnapon Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita vezette a Nagy Szent Bazil-liturgiát március 19-én.

2017. március 22. szerda

Áder János tartott előadást az edelényi görögkatolikus gimnáziumban a víz világnapja alkalmából

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium dísztermében tartott március 21-én délelőtt előadást a klímaváltozásról, valamint annak társadalmi és gazdasági összefüggéseiről Áder János köztársasági elnök.

2017. március 22. szerda

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Máriapócson

Március 16. és 19. között Jézus-ima lelkigyakorlatot vezetett Máriapócson Kocsis Fülöp metropolita.

2017. március 22. szerda

Gyermekrajzokból nyílt kiállítás a hajdúböszörményi görögkatolikus templom galériájában – KÉPRIPORT

Hetvenöt művészpalánta mintegy száz alkotásából nyílt kiállítás a hajdúböszörményi görögkatolikus templom Torony Galériájában március 12-én.

2017. március 21. kedd

Két éve alakult meg a Görögkatolikus Metropólia

Ferenc pápa 2015. március 20-án alapította meg a Magyarországon élő görögkatolikusok számára a Hajdúdorogi Metropóliát, Debrecen székhellyel. A szentatya ugyanezen hatállyal Kocsis Fülöp akkori hajdúdorogi püspököt nevezte ki ennek első metropolitájává, vagyis... »

2017. március 20. hétfő

Tricentenáriumi pályázatot hirdet a Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia

A Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia rajzpályázatot, valamint vers- és novellaíró pályázatot hirdet a kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából. A rajzokat, festményeket június 1-ig várják. Az írások beérkezési határideje szeptember 10.

2017. március 18. szombat

Kocsis Fülöp Moszkvába látogatott a nemzeti ünnep alkalmából

Koncertekkel, filmvetítésekkel, irodalmi estekkel és ünnepélyes koszorúzásokkal emlékeznek világszerte a külföldi magyar intézetek és a magyar diplomáciai testületek az 1848–49-es magyar forradalomra és szabadságharcra.

2017. március 16. csütörtök

A görögkatolikus egyház történetét is bemutatják a nagyváradi várban

A görögkatolikus egyház történetét, helyi vonatkozásait bemutató részleg nyílt a nagyváradi fejedelmi palotában található Városi és Vármúzeumban március 10-én, pénteken hatalmas érdeklődés mellett.

2017. március 15. szerda

Új ikonokat áldottak meg Nyíregyháza-Örökösföldön

Két új ikont áldott meg Szocska Ábel apostoli kormányzó március 12-én a nyíregyháza-örökösföldi görögkatolikus templomban. A festett Krisztus- és Mária-ikon a korábbi nyomtatott képek helyére kerül az ideiglenes ikonosztázionban.

2017. március 14. kedd

Erdő Péter vezette az elmélkedéseket a Budapesti Görögkatolikus Helynökség máriapócsi búcsúján

Március 11–12-én tartották a Budapesti Görögkatolikus Helynökség búcsúját Máriapócson. Szombaton Erdő Péter bíboros, prímás vezette az elmélkedéseket a kegytemplomban.

2017. március 13. hétfő

Lelkipásztoroknak szervezett lelkinapot Máriapócson a Hajdúdorogi Metropólia

Lelkinapot tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye papjai számára március 4-én, szombaton Máriapócson a Görögkatolikus Metropólia szervezésében.

2017. március 11. szombat

Kocsis Fülöp tartott előadást Kecelen

Kocsis Fülöp érsek-metropolita tartott előadást március 6-án a Bács-Kiskun megyei Kecel Szentháromság–templomában.

2017. március 11. szombat

Az edelényi görögkatolikus gimnázium tanulói előadóként vettek részt a Gulág-diákkonferencián

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói, akik a Gulág Emlékbizottság országos középiskolai tanulmányi versenyén másodikok lettek, előadóként vehettek részt a Gulág-emlékév alkalmából szervezett ifjúsági konferencián és workshopon február... »

2017. március 8. szerda

Liturgikusének-versenyt szervez a Görögkatolikus Metropólia – IDŐPONTVÁLTOZÁS

A Görögkatolikus Metropólia idén két fordulóban rendezi meg hagyományos liturgikusének-versenyét. Előbb az egyes egyházmegyék bonyolítják le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe. Az egyházmegyei fordulókra március 10-ig lehet... »

2017. március 7. kedd

Görögkatolikus lelkipásztoroknak tartottak lelkinapot Máriapócson

Március 4-én a Görögkatolikus Metropólia szervezésében lelkinapot tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye papjai számára Máriapócson.

2017. március 7. kedd

Kollibaáldás Debrecenben – KÉPRIPORT

Nagyböjt első péntekén, március 3-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita végezte az Előszenteltek Liturgiáját az Attila téri Főszékesegyházban, egyúttal kollibát áldott meg.

2017. március 4. szombat

tovább »