Makkai László püspöki helynök roma közösségekhez látogat a nagyböjtben

Makkai László cigánypasztorációért felelős püspöki helynök a nagyböjt folyamán végiglátogatja a Miskolci Egyházmegye területén élő roma közösségeket. Az elsődleges cél közös imára és megbékélésre hívni a közösségeket, hiszen a nagyböjt a bűnbánatról és a... »

10:48

Lezárult a házasság hete Debrecenben

Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szent Liturgiát mutatott be a február 19-én a debreceni főszékesegyházban, amelynek végén megáldották a házaspárokat és családokat. Előző nap kerekasztal-beszélgetést rendeztek a görögkatolikus roma szakkollégiumban.

2017. február 21. kedd

A püspökség elleni 1914-es merénylet áldozatára, Jaczkovics Mihályra emlékeznek Hajdúdorogon

Halála évfordulóján, február 23-án, csütörtökön 13 órától Jaczkovics Mihály külhelynökre emlékeznek Hajdúdorogon.

2017. február 21. kedd

Liturgikusének-versenyt szervez a Görögkatolikus Metropólia

A Görögkatolikus Metropólia idén két fordulóban rendezi meg hagyományos liturgikusének-versenyét. Előbb az egyes egyházmegyék bonyolítják le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe. Az egyházmegyei fordulókra március 10-ig lehet jelentkezni.... »

2017. február 18. szombat

Argentin pszichológus könyvét mutatták be a debrecen-józsai kápolnában

Jorge Bucay „20 lépés előre” című könyvéről beszélt Szentesi Csaba szervezőlelkész február 14-én, a házasság hetének harmadik napján Debrecen Józsa városrészének görögkatolikus kápolnájában.

2017. február 16. csütörtök

Görögkatolikus központ épül Beregszászban

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa február 14-én munkalátogatáson járt Kárpátalján.

2017. február 16. csütörtök

Házszentelés a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban – KÉPRIPORT

Kocsis Fülöp metropolita február 13-án tartott házszentelést Debrecenben, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. február 16. csütörtök

Megáldották a „Házaspárok útját” Nyíregyházán

A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya római katolikus társszékesegyház és a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye együtt szervez programokat házaspárok és házasságra készülők számára a házasság hete keretében.

2017. február 15. szerda

Hodász is bekapcsolódott a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatba

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközségben az országos rendezvénysorozat keretében háromnapos programot szerveztek, melynek középpontjában mindennapi hagyományaink álltak. A február 10-i megnyitóünnepségen Kanyó Árpád helyi görögkatolikus parókus mondott köszöntőt.

2017. február 13. hétfő

Első alkalommal tartottak közösségi disznóvágást Ózdon – KÉPRIPORT

Az ózdi görögkatolikus egyházközség első alkalommal szervezett parókiai disznóvágást február 4-én. A rendezvény szervezője Bodnár Dániel helyi parókus volt, aki már több településen részt vett ilyen közösségi programon.

2017. február 11. szombat

Krízisben lévő kismamákat támogat az Együtt az Életért Egyesület

Az Együtt az Életért Egyesület krízisben lévő kismamák megsegítésével foglalkozik. Bemutatkozó soraikat és felhívásukat adjuk közre az alábbiakban.

2017. február 11. szombat

Zarándoklattal emlékeztek a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra vitelére

Ivancsó Sándor lelkipásztor és Barna Tibor szervezésében idén is többen vettek részt a máriapócsi kegykép emlékzarándoklatán, amivel az ikon 2015-ös Hajdúdorogra való elvitelére emlékeznek.

2017. február 9. csütörtök

A csernobili katasztrófa áldozataira emlékeztet a nemrég felszentelt fatemplom Londonban

Tavaly december 17-én szentelték föl az Egyesült Királyság fővárosában azt a templomot, mely az 1986-ban bekövetkezett csernobili nukleáris baleset áldozatainak állít emléket. A hagyományos belarusz stílusban emelt épület az első fatemplom Londonban az 1666-os nagy tűzvész... »

2017. február 5. vasárnap

Szent Efrém-napokat szerveztek Debrecenben és Nyíregyházán

A „Szentlélek hárfájának” nevezett Szent Efrémről kapta nevét a január 27–29. között tartott háromnapos zenei rendezvénysorozat, melyet a Görögkatolikus Metropólia szervezett. A Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs közös előadásában rendhagyó énekórával kezdődött... »

2017. február 1. szerda

Selyeben bibliadráma-találkozóval emlékeztek Nazianzi Szent Gergelyre

Nazianzi Szent Gergely ünnepén, január 25-én, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagintézményében megrendezték a hagyományos bibiliadráma-találkozót.

2017. január 31. kedd

Jótékonysági bált tartottak a debreceni görögkatolikusok

Idén is megrendezték a debreceni görögkatolikus bált. Január 28-án a Nagyerdei Stadion VIP-terme adott otthont a mulatságnak, amely jótékonysági célt is szolgált.

2017. január 30. hétfő

Az emberkereskedelem elleni fellépésről tanácskoztak a Szent Atanáz-főiskolán

A Segítő Kéz Szociális Egyesület január 26-án kerekasztal-beszélgetést szervezett a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Szent Péter-termében az emberkereskedelem elleni fellépésről.

2017. január 30. hétfő

A Miskolci Egyházmegye vendége volt Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár január 27-én a miskolci püspöki székházban folytatott megbeszéléseket az egyházmegye főpásztorával és más képviselőivel.

2017. január 30. hétfő

Nyílt napot tartanak a nyíregyházi görögkatolikus papneveldében

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola február 7-i nyílt napjához kapcsolódva a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet is várja az érdeklődő fiúkat február 6-án, hétfőn.

2017. január 26. csütörtök

Gyémántlakodalom Máriapócson

Hálaadó szent liturgia keretében ünnepelték 60. házassági évfordulójukat Szabó Sándor görögkatolikus pap és Gebri Margit január 21-én a máriapócsi kegytemplomban. Köszöntötte őket Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke és Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye... »

2017. január 26. csütörtök

tovább »