A jövőben együttműködik a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a katasztrófavédelem

A Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem közötti együttműködésről írt alá megállapodást Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelem igazgatója április 16-án a hajdúdorogi érseki... »

2019. április 19., péntek

Felújították Al-dmeine szíriai település templomát

Al-dmeine temploma azon több száz épületek egyike, melyek súlyosan megsérültek a Közel-Keleten dúló háború következtében. A magyar görögkatolikusok Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita 2017-es útja során vitt adománya is hozzájárult ahhoz, hogy az épületet... »

2019. április 19., péntek

Beiktatták a Križevci Eparchátus új apostoli adminisztrátorát

Új vezetőt jelölt ki Ferenc pápa a Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Szlovénia egész területét magába foglaló egyetlen görögkatolikus egyházmegye élére. Milan Stipić apostoli kormányzót április 13-án iktatták be az egyházmegye központjában, a horvátországi Kőrösön... »

2019. április 18., csütörtök

Isten békéje megőrzi szíveteket – Papszentelést ünnepeltek virágvasárnap Máriapócson

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök virágvasárnap, április 14-én pappá szentelte Karakó Roland diakónust a máriapócsi kegytemplomban.

2019. április 17., szerda

Ökumenikus városi keresztút Nyíregyházán és Debrecenben

Ökumenikus városi keresztutat jártak április 13-án Nyíregyházán, majd április 14-én, virágvasárnap Debrecenben is.

2019. április 16., kedd

Templom- és oltárszentelést ünnepeltek Újfehértón

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök április 13-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón megszentelte a felújított görögkatolikus templomot és az új oltárt.

2019. április 16., kedd

Taposs az egészségedért! – Egy katolikus óvoda is zöldítheti a környezetét

Beltéri Kneipp-taposókat készítettek az óvodák Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több intézményében is a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda felhívására. Az örökös zöld óvoda címet elnyert intézménynek ez az egyik különleges kezdeményezése.

2019. április 15., hétfő

Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropólia

Liturgikus zenei tábort szervez 8–14 éves gyermekek számára a Görögkatolikus Metropólia. A tábort július 8–12. között szervezik meg Debrecenben.

2019. április 14., vasárnap

A Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott az apostoli nuncius

A nyíregyházi Püspöki Hivatalban Szocska A. Ábel megyéspüspök, Papp Tibor főhelynök és Szabó Tamás pasztorális helynök fogadta Michael August Blume apostoli nunciust, valamint Depaula Flavio Silviót, a nunciatúra titkárát április 11-én, csütörtökön.

2019. április 13., szombat

Elhunyt Rakaczky M. Bazil bazilita szerzetes

A Nagy Szent Bazil Rend máriapócsi közössége Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Rakaczky M. Bazil OSBM szerzetes atya életének 89., szerzetesi örökfogadalmának 60. és pappá szentelésének 59. esztendejében, 2019. április 9-én visszaadta lelkét Teremtőjének.

2019. április 11., csütörtök

A melkita pátriárka megköszönte a magyar kormány anyagi támogatását

Jusszef Abszi (I. József) melkita görögkatolikus pátriárka április 8-án levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben megköszönte a vendéglátást és a magyar kormány pénzügyi támogatását – tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2019. április 11., csütörtök

Templombúcsút ünnepeltek Hodászon

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodász görögkatolikus egyházközsége Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepelte a templombúcsút április 7-én, vasárnap.

2019. április 11., csütörtök

Roma közösségfejlesztési projekt indul a Miskolci Egyházmegyében

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és konzorciumi partnere, a miskolci Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület európai uniós támogatást nyert az egyházak közösségfejlesztő tevékenységének bővítését célzó EFOP-program... »

2019. április 11., csütörtök

Gyermekvédelemben dolgozók számára rendeztek lelkigyakorlatot Sajópálfalán

Március 26–29. között nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Miskolci Egyházmegye gyermekvédelmi intézményeiben dolgozóknak Sajópálfalán.

2019. április 11., csütörtök

Mi köze a Boney M.-nek a görögkatolikus hittanversenyhez?

A máriapócsi Emmanuel Zarándokközpont és a Családvárban rendezték az általános és középiskolai görögkatolikus hittanversenyek metropóliai döntőjét április 6-án.

2019. április 10., szerda

Papp Miklós edzésterve, VI. rész: Bűnbánat, szentgyónás – Krisztus szemében nézem magam

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hívott mindannyiunkat: a nagyböjt hatodik hetében arra bátorít, hogy nézzünk szembe bűneinkkel.

2019. április 9., kedd

Cseh, szlovák és ukrán görögkatolikusokkal találkozott Sandri bíboros Prágában

Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa április 6-án és 7-én a cseh fővárosban találkozott a különféle nemzetiségű keleti katolikus közösségek tagjaival és képviselőivel.

2019. április 9., kedd

A gyakorlatban tanulják a cigánypasztorációt a Nyíregyházi Egyházmegye papnövendékei

A Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottsága február elejétől lehetőséget biztosít a görögkatolikus papnövendékek számára, hogy rendszeresen roma közösségekbe látogassanak.

2019. április 9., kedd

Ritka ünnep Budapesten: görögkatolikus papot szenteltek a Rózsák terén

Április 6-án, Akathisztosz szombaton Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök áldozópappá szentelte Szirmai Máté Ferenc diakónust a budapesti Rózsák terén álló Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban.

2019. április 7., vasárnap

Krétai Szent András bűnbánati kánonját végzik szerdán a miskolci székesegyházban

Minden évben egyszer, nagyböjt ötödik hetének szerda estéjén végzik a görögkatolikusok a Krétai Szent Andrástól származó nagy bűnbánati kánont. A miskolci Búza téri székesegyházban április 3-án, 18 órakor kezdődik a szertartás.

2019. április 2., kedd

tovább »