Elindult Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat

Július 21-én kora reggel indult el Tokajból Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat. A program már 20-án, a „nulladik” nappal elkezdődött. A zarándokokhoz az első napon Orosz Atanáz püspök is csatlakozott.

2017. július 21. péntek

Folytatódott a Szent Erzsébet-zarándoklat a Miskolci Egyházmegye szervezésében

A Miskolci Egyházmegye Szent Erzsébet-zarándoklata 2016-ban indult a Sárospatak–Telkibánya közötti útvonalon. Idén a Telkibánya–Kassa távot járták végig a zarándokok július 13. és 15. között.

2017. július 19. szerda

„Angyalképző” napközis tábor Örökösföldön

Július 10. és 15. között szervezték meg az „Angyalképző” névre keresztelt napközis tábort Örökösföldön, amelyet negyedik éve tartanak Szabó Tamás parókus kezdeményezésére.

2017. július 19. szerda

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

A máriapócsi harangjáték javítására gyűjtenek

A máriapócsi kegyhely harangjai megrongálódtak a viharokban – ennek orvoslására indított adománygyűjtést a Nemzeti Kegyhely.

2017. július 15. szombat

Bubnó Tamás: „Egy gazdag hagyomány méltó örököseiként igyekszünk énekelni”

Bubnó Tamás Liszt Ferenc-díjas egyházzenész, a Nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense idén is tartott egyházzenei képzést. A Nyíregyházi Egyházmegye honlapjának riportere a táborról kérdezte.

2017. július 13. csütörtök

Haladóknak tartottak ikonfestő lelkigyakorlatot

Haladóknak rendeztek ikonfestő lelkigyakorlatot Hajdúdorogon, a Szent Bazil Oktatási Központban július 2. és 9. között. A tábor szakmai vezetője Kisléghi Nagy Ádám festőművész volt.

2017. július 12. szerda

Megáldották a felújított nyírkarászi templomot

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkarász község görögkatolikus templomát Szocska Ábel apostoli kormányzó áldotta meg július 9-én, miután a közelmúltban befejeződött a tetőzet teljes felújítása.

2017. július 12. szerda

Görögkatolikus egyházzenei tábort szerveztek Egerben

Július 6. és 8. között rendezték meg Egerben a már hagyományos görögkatolikus egyházzenei képzést, Bubnó Tamás egyházzenész, érdemes művész, a Nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense vezetésével.

2017. július 11. kedd

Görögkatolikus ruszin közösségi ház épül Debrecenben

Július 7-én, pénteken tették le ünnepélyes keretek között a Debrecenhez tartozó Józsa városrészen felépülő Görögkatolikus Ruszin Közösségi Ház alapkövét. Az eseményen elhangzott: remélik, az új intézmény idővel a ruszinok vallási és társadalmi központjává válik.

2017. július 10. hétfő

Görögkatolikus papnék lelkigyakorlata Máriapócson

Kruppa Levente, a budapesti Rózsák terei parókus tartotta a Görögkatolikus Metropólia által papnék számára meghirdetett lelkigyakorlatot július 8. és 10. között.

2017. július 10. hétfő

Felvételt hirdet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és az Egyetemi és Főiskolai Kollégium

A Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, valamint a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium várja leendő tanulóit a 2017/2018-as tanévben.

2017. július 9. vasárnap

Orosz Atanáz püspök mutatott be szentmisét a zsolozsmástábor végén Sajópálfalán

A zsolozsmástáborok hagyományát megőrizve július 6-án idén is Szent Liturgiával fejeződött be a háromnapos imádságos együttlét Sajópálfalán.

2017. július 7. péntek

A húszéves sárospatak-kispataki görögkatolikus kápolna búcsúját ünnepelték

A Sárospatak Kispatak városrészében található, a Tizenkét apostol tiszteletére felszentelt görögkatolikus kápolna idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A búcsú alkalmából június 29-én Orosz Atanáz megyéspüspök vezette a Szent Liturgiát.

2017. július 6. csütörtök

Görögkatolikus családi napot tartottak a szerencsi Rákóczi-vár udvarán

Július 1-jén megtelt a szerencsi Rákóczi-vár udvara a görögkatolikus családi nap résztvevőivel, a rendezvényen jelen volt Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

2017. július 5. szerda

Konferenciával zárta a tanévet a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium

Hatodik tanévét zárta idén a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium. A 2016–17-es tanév tematikájának középpontjában a vitakultúra állt. Ennek fényében rendezték meg június 27-én az intézmény tanévzáró konferenciáját.

2017. június 30. péntek

Idén is tartanak egyházzenei képzést Egerben

Július 6. és 8. között Egerben kerül sor Bubnó Tamás Liszt Ferenc-díjas egyházzenész, érdemes művész, a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docensének vezetésével a már hagyományos görögkatolikus egyházzenei képzésre.

2017. június 30. péntek

Manel Nin püspök, Görögország apostoli exarchája vezette a Szent Liturgiát Edelényben

A Szent Liturgiát június 24-én, Keresztelő Szent János ünnepén Manel Nin püspök, Görögország görögkatolikus apostoli exarchája vezette Edelényben.

2017. június 28. szerda

„Kincses szigetek” a hittanos évzárón – KÉPRIPORT

A Miskolci Egyházmegye hittanosai játékos feladatokon keresztül gyűjtötték a kincseket a sajópálfalai évzárón június 19-én, és közösen adtak hálát az elmúlt tanévért.

2017. június 28. szerda

Tanévzáró ünnepséget rendeztek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Június 24-én tartották a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a 67. tanév záróünnepségét. Az eseménynek a Szent Atanáz terem és a Szent Miklós görögkatolikus székesegyház adott otthont.

2017. június 28. szerda

tovább »