Betegek és gyógyítók zarándokoltak Máriapócsra

A máriapócsi nemzeti kegyhelyen május 28-án, vasárnap tartották a betegek és gyógyítók búcsúját.

2017. május 29. hétfő

Pro Caritate díjat kapott Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója

A Családok Budapesti Világtalálkozóján Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója Pro Caritate díjban részesült a hátrányos helyzetben lévők érdekében végzett önzetlen karitatív tevékenysége elismeréseként.

2017. május 29. hétfő

Spárta–Athén–Bizánc – „Görög nap” a Miskolci Egyházmegyében

Május 23-án idén is megrendezték a miskolci görögkatolikus középiskolás diákok találkozóját a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

2017. május 26. péntek

Kitüntették Dobos Andrást, a budapesti apostoli nunciatúra egykori titkárát

A Magyarország és a Szentszék kapcsolatainak fejlesztése terén kifejtett munkássága elismeréseként Dobos András, a budapesti apostoli nunciatúra korábbi titkára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át május 24-én, szerdán Rómában, a Pápai Magyar Intézetben rendezett ünnepség... »

2017. május 25. csütörtök

Családi napot rendeztek Sója Miklós emlékére Nyíregyházán – KÉPRIPORT

A Huszár-telepi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola családi napot szervezett május 19-én. A programon részt vettek többek között Szocska A. Ábel apostoli kormányzó, a Sója család tagjai, valamint az intézmény támogatói is.

2017. május 25. csütörtök

Megáldották a felújított nagykállói parókiát – KÉPRIPORT

Május 20-án Szocska A. Ábel apostoli kormányzó áldotta meg a felújított nagykállói parókiát, majd a nagykállói temetőhöz közeli renovált keresztet.

2017. május 25. csütörtök

Életünk hiányait bemutató pályamunkákból szerveztek diákfotó-kiállítást Nyíradonyban

„Hiányos világ” címmel nyílt fotókiállítás a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában május 19-én. Az intézmény által negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra négy településről kilenc tanuló küldött fényképet a megadott témában.

2017. május 24. szerda

Katekumenátus a kultúrák találkozásában – Nemzetközi kongresszust szerveztek Pécsen

Nemzetközi kongresszusnak adott otthont a pécsi püspökség május 18. és 22. között. Európa tizennégy országából érkeztek a felnőtt megtérők Egyházba való beavatásával foglalkozó szakemberek, hogy megfogalmazzák tapasztalataikat és a katekumenátus új lehetőségeit.

2017. május 24. szerda

Gyermekvédelmi központok fiataljai zarándokoltak Máriapócsra

Május 20-án a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központja szervezett közös zarándoklatot Máriapócsra. Kétszáz, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatal vállalta a nem mindennapi utat.

2017. május 24. szerda

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársainak zarándoklata Sajópálfalára

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat dolgozói május 11-én, illetve 18-án tettek zarándoklatot Sajópálfalára. A két alkalom során összesen ötszázhúszan látogattak el a Miskolci Egyházmegye kegyhelyére, ahol háromszáz évvel ezelőtt könnyezett az Istenszülő képe.

2017. május 23. kedd

Futózarándoklatot és családi futófesztivált hirdettek Máriapócsra

A hajdúdorogi és nyíregyházi egyházmegyék futózarándoklatot és futófesztivált hirdettek június 10-ére a nemzeti kegyhelyre.

2017. május 19. péntek

A kárpátaljai magyar görögkatolikus lelkészek és konzulátusi munkatársak családi napja

Barátságos labdarúgó-mérkőzéssel egybekötött családi találkozót szerveztek május 14-én Karácsfalván, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban a kárpátaljai magyar konzulátusok munkatársai, a Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Kerület magyar papjai és családtagjaik... »

2017. május 19. péntek

Lakásotthonokban élő gyerekeket látogatnak a görögkatolikus roma szakkollégium diákjai

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium szakmai programjában kiemelt szerepet kap a görögkatolikus gyermekvédelmi intézmények látogatása. Bíznak benne, hogy a hallgatók sikere példaértékű a lakásotthonokban élő fiatalok számára.

2017. május 19. péntek

Régészeti feltárást végeznek a görögkatolikus székesegyház kertjében Hajdúdorogon

A hajdúdorogi önkormányzat és a görögkatolikus egyházközség közös építményt tervez a görögkatolikus székesegyház kertjében, amelyet műemléki környezetben alakítanak ki, ezért már a tervezési fázisban indokolt a terület régészeti feltárása.

2017. május 18. csütörtök

Szatmárnémetibe látogattak a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanárai

A május 15-i kiránduláson Kocsis Fülöp metropolita, Szocska A. Ábel OSBM nyíregyházi apostoli kormányzó, valamint a főiskola tanárai vettek részt.

2017. május 18. csütörtök

Energetikai fejlesztés kezdődött a nyíregyházi görögkatolikus papnevelő intézetben

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásának köszönhetően a kivitelezési munkák elkezdődtek, az épület teljes körű felújítása, műszaki átadása június elejére várható.

2017. május 16. kedd

Gyermekbúcsút tartottak Máriapócson

„Isten gyermekei vagyunk” mottóval szerveztek görögkatolikus gyermekbúcsút május 13-án a nyíradonyi Szent Mihály-iskola munkatársai a máriapócsi kegyhelyen, a Hajdúdorogi Főegyházmegye és többek között a három görögkatolikus egyházmegyei karitász támogatásával.

2017. május 15. hétfő

Boldog Hopkó Bazil görögkatolikus segédpüspök

Május 11-e a vértanúként tisztelt eperjesi görögkatolikus segédpüspök, Hopkó Bazil liturgikus emléknapja. A püspököt II. János Pál pápa avatta boldoggá 2003. szeptember 14-én Pozsonyban.

2017. május 11. csütörtök

Nevelőszülőknek szerveztek lelkinapot Máriapócson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat szervezésében április 27-én tartották a nevelőszülők lelkinapját Máriapócson, nemzeti kegyhelyünkön.

2017. május 10. szerda

A New Age és a mágia veszélyeire figyelmeztetnek a romániai püspökök

Május 3. és 5. közötti kolozsvári ülésükön a család meghatározásáról szóló kormányrendelet módosítására irányuló felhívásuk mellett a New Age veszélyeire hívják fel a figyelmet a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (CER) tagjai.

2017. május 8. hétfő

tovább »