Utótalálkozón vettek részt a 22+ gyalogos zarándoklat résztvevői

A fiatal felnőttek nyári gyalogos zarándoklata után idén ősszel is tartottak utótalálkozót a résztvevőknek. Szeptember 21-én kéttucatnyi fiatal gyűlt össze a miskolci missziós irodában.

2018. október 19. péntek

Újabb öt évre kapott szentszéki akkreditációt a Szent Atanáz-főiskola

A Katolikus Nevelés Kongregációja 2018. szeptember 27-én kelt dekrétumával újabb ötéves ciklusra megújította a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és a Pápai Keleti Intézet közötti aggregációs szerződést.

2018. október 17. szerda

Ablakokat és ikonparkot áldottak meg a nyírpazonyi templombúcsún

A Nyírpazonyi Görögkatolikus Egyházközség templombúcsúját szeptember 30-án ünnepelték. A Szent Liturgia keretében megáldották az új ablakokat és a templom körüli ikonparkot.

2018. október 17. szerda

Magvetővé válva – Karakó Roland diakónussá szentelése Nyírkarászon

„Naponta csupán egy embert szólíts meg, hogy az Krisztus tanítványává váljon” – buzdította Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök Karakó Roland alszerpapot diakónussá szentelése napján, október 14-én Nyírkarászon.

2018. október 17. szerda

Megszentelték a gyöngyösi görögkatolikus kápolna keresztjét

Október 14-én, a gyöngyösi görögkatolikus szervezőlelkészség búcsúján szentelte meg Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök azt a keresztet, amely a gyöngyösi görögkatolikus kápolnát fogja díszíteni.

2018. október 16. kedd

Görögkatolikus orvosok lelkinapja Máriapócson

Az Istenszülő oltalma ünnepét (október 1.) követő hétvégén, október 6-án és 7-én tartották a görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját Máriapócson. A csoport egyik alapítóját, Gyulainé Orosz Mártát kérdezte a Miskolci Egyházmegye munkatársa az... »

2018. október 15. hétfő

Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

2018. október 12. péntek

Egy liftben a pápával – Kocsis Fülöp rendhagyó tudósítása a szinódusról

Mi is illene jobban egy ifjúsági szinódushoz, mint egy Facebookon vezetett útinapló az eseményekről? A szinóduson részt vevő magyar főpásztorok egyike, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita a közösségi médiában számol be napról napra a szinóduson történtekről.

2018. október 11. csütörtök

Az Attila téri főszékesegyház templombúcsúját ünnepelték Debrecenben

Október 7-én tartották a debreceni Attila téri főszékesegyház búcsúját. Az Istenszülő oltalmára szentelt templomban nagyon sokan részt vettek az ünnepi szertartáson.

2018. október 11. csütörtök

Az ungvári székesegyház búcsúját ünnepelték

Szeptember 27. a Julián-naptár szerint Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe – ez a nap az ungvári főtemplom búcsúünnepe is. Az ünnepi szertartáson Milan Šašik munkácsi megyéspüspök felkérésére idén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök mondott homíliát.

2018. október 9. kedd

„Valóban az Úr van ezen a helyen” – Búcsú és diakónusszentelés Görömbölyön

Október 7-én, felszentelésének 150. évfordulóján tartották a görömbölyi templom búcsúját. Az ünnepi szertartást Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke vezette, aki a liturgián állandó diakónussá szentelte Dorcsinec Lászlót.

2018. október 8. hétfő

Ferenc pápa fogadta a 200 éves eperjesi görögkatolikus eparchia zarándokait

Október 6-án, szombaton délelőtt találkozott Ferenc pápa a VI. Pál aulában az alapítása kétszázadik évfordulóját ünneplő eperjesi görögkatolikus eparchia jubileumi zarándokcsoportjával.

2018. október 6. szombat

Mariapochról Máriapócsra – Amerikai zarándokok látogattak nemzeti kegyhelyünkre

A Parma-Ohiói Görögkatolikus Egyházmegyéből harmincöten európai zarándoklatra indultak szeptember 17-én. A résztvevők az Ohio államban, Burtonben található Shrine of Our Lady of Mariapoch kegyhelyről (Máriapócsi Miasszonyunk-kegyhely) érkeztek Máriapócsra.

2018. október 5. péntek

Hetvenöt éves az ózdi görögkatolikus parókia

Fennállásának 75 évéért adott hálát szeptember 30-án az ózdi görögkatolikus közösség. A parókia számos programmal készült a jubileumra.

2018. október 5. péntek

Megszépült a kisvárdai iskola előkertje – KÉPRIPORT

Megújult Kisvárdán a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola előkertje. Az átadási ünnepséget, melyen Szocska A. Ábel megyéspüspök is jelen volt, az Istenszülő Oltalma ünnepén, október elsején tartották. Szegediné Godek Margit beszámolóját szerkesztve... »

2018. október 4. csütörtök

Harangot szenteltek a kárpátaljai líceum családi napján – KÉPRIPORT

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum új harangot kapott, melyet a II. Sztojkás Családi Nap keretében, szeptember utolsó hétvégéjén szentelt fel Demkó Ferenc helynök.

2018. október 3. szerda

Ismét lehet jelentkezni a Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára

Október 15-ig lehet jelentkezni az államilag elismert Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

2018. október 3. szerda

Egyház és állam: döntetlen

Nyolc éve mérik össze futballtudásukat az állam és az Egyház képviselői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Idén Fényeslitkén került sor a barátságos mérkőzésekre szeptember 28-án.

2018. október 2. kedd

Kétszáz éve alapították az eperjesi görögkatolikus főegyházmegyét

Szeptember 20. és 23. között ünnepelték az eperjesi görögkatolikus egyházmegye alapításának 200. évfordulóját. Az érsekség jubileumi évének kiemelt eseménye volt az éppen az évforduló napján, szeptember 22-én tartott ünnepi Szent Liturgia.

2018. október 2. kedd

Önkéntes segítők találkoztak Debrecenben

Szeptember 25-én a debreceni karitatív iroda munkáját segítő önkéntesek találkoztak az érseki hivatalban.

2018. október 1. hétfő

tovább »