Elhunyt Krammer Rafael nyugalmazott plébános

Varga László kaposvári megyéspüspök és az egyházmegye papsága fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Krammer Rafael nyugalmazott plébános életének 88., áldozópapságának 59. évében 2017. július 17-én elhunyt.

2017. július 18. kedd

Elhunyt Erdész Ferenc, a Soproni Társaskáptalan kanonokja

Veres András győri megyéspüspök a maga, az egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság, valamint az Egyházmegyei Papi Otthon nevében is fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Erdész Ferenc életének 89., papságának 66. évében, július 17-én szentségekkel... »

2017. július 17. hétfő

Elhunyt Joaquín Navarro-Valls, II. János Pál pápa egykori szóvivője

Nyolcvanéves korában, hasnyálmirigyrák következtében 2017. július 5-én elhunyt Joaquín Navarro-Valls, aki több mint húsz éven át volt szentszéki szóvivő, a vatikáni sajtóközpont igazgatója.

2017. július 6. csütörtök

Elhunyt Joachim Meisner bíboros

Joachim Meisner váratlanul, Bad Füssingben töltött szabadsága idején békésen, örökre elaludt – tájékoztatott a kölni érsekség július 5-én, szerdán. Meisner bíboros huszonöt éven át volt Köln érseke. 83 éves volt.

2017. július 5. szerda

Elhunyt János Ágnes szociális testvér

Életének 90. évében, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve napjának első órájában, június 25-én Székelyudvarhelyen elhunyt János Ágnes szociális testvér. Rendtársa, Murányi Teréz SSS megemlékezését közöljük.

2017. június 27. kedd

Végső búcsút vettek Jókai Annától

Ternyák Csaba egri érsek vezette azt a gyászszertartást, melynek keretében utolsó útjára kísérték Jókai Anna Kossuth-nagydíjas írót, a Nemzet Művészét június 26-án a Magyar Szentek templomában, Budapesten. Jókai Anna földi maradványait a templom urnatemetőjében helyezték örök... »

2017. június 26. hétfő

Elhunyt Jaime Bonet, a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség és Missziós Család alapítója

2017. június 25-én, életének 91. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Atyai Házba Jaime Bonet Bonet, a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség és Missziós Család alapítója.

2017. június 26. hétfő

Elhunyt Kocsis István görögkatolikus esperes

A Miskolci Egyházmegye és a gyászoló család a föltámadásba és az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy a mindeneket bölcsességgel intéző egyetlen Teremtő június 20-án magához szólította Kocsis István görögkatolikus esperest, emődi szervezőlelkészt életének 74.,... »

2017. június 26. hétfő

Elhunyt Zimonyi János

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Váci Egyházmegye a saját, a rokonok, és a Főszékesegyházi Káptalan nevében is megrendült szívvel, de Isten akaratát készséges lélekkel elfogadva tudatja, hogy Zimonyi János protonotárius, kanonok, érseki tanácsos, ny. plébános életének 86.,... »

2017. június 24. szombat

Elhunyt Ivan Dias bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregációjának egykori prefektusa

81 éves korában június 19-én Indiában elhunyt Ivan Dias bíboros, Bombay nyugalmazott érseke. Halálával kétszázhúszra csökkent a bíborosok száma, ebből száztizenhat a választó bíboros.

2017. június 20. kedd

Szent Antal napján egy igazi misszionárius távozott – Elhunyt Komáromi János

Komáromi János, a ferences világi rend tagja, hittanár és festőművész életének 74. évében, Szent Antal liturgikus emléknapján, június 13-án visszaadta lelkét a Teremtőnek. Temetése július 5-én 14 órakor lesz a Farkasréti temetőben, majd lelki üdvéért gyászmisét mutatnak be a... »

2017. június 19. hétfő

Elhunyt Tarjányi Eszter

Tarjányi Eszter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatója, egyetemi docens, kandidátus június 17-én, gyors lefolyású, súlyos betegségben elhunyt.

2017. június 19. hétfő

Reinhard Marx bíboros üzenetet küldött Helmut Kohl halálára

Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke üzenetben továbbította a német püspökök együttérzését Helmut Kohl német kancellár halála kapcsán.

2017. június 18. vasárnap

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Helmut Kohl kancellár halálára

Ferenc pápa június 17-én szombaton részvéttáviratot küldött Angela Merkel kancellárnak, elődje, Helmut Kohl egykori kancellár elhalálozása kapcsán.

2017. június 17. szombat

Ferenc pápa gyászát fejezte ki a londoni tűz áldozatai miatt

A pápa szomorúan értesült a Londonban történt pusztító tűzről és a tragikus halálesetekről, valamint a sérülésekről. Június 17-én részvéttáviratot küldött Vincent Nichols bíborosnak, Westminster érsekének.

2017. június 17. szombat

Elhunyt Kiss György érseki tanácsos, nyugalmazott plébános

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját, valamint a rokonok nevében is fájdalmas szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Kiss György érseki tanácsos, ny. plébános életének 88., áldozópapságának 63. évében, 2017. június 15-én elhunyt.

2017. június 16. péntek

Elhunyt Csiszárik János

A Nyíregyházi Egyházmegye mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva, a feltámadás reményében tudatja, hogy Csiszárik János életének 93., áldozópapságának 68. évében, szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének.

2017. június 14. szerda

Elhunyt Pék Pál nyugalmazott plébános

Életének 67., áldozópapságának 40. évében június 8-án elhunyt Pék Pál, a Zala megyei Nagyrada község egykori plébánosa.

2017. június 13. kedd

Elhunyt Veres Árpád pápai prelátus, címzetes kanonok, címzetes prépost

Az Egri Főegyházmegye fájdalommal és a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Veres Árpád pápai prelátus, címzetes kanonok, címzetes prépost, nyugalmazott rektor életének 91., áldozópapságának 63. évében, június 5-én az egri kórházban szentségekkel megerősítve meghalt.

2017. június 6. kedd

Ferenc pápa levelet küldött Ljubomir Huszar bíboros temetésére

Ferenc pápa június 5-én levelet küldött Szvjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi görögkatolikus nagyérseknek Ljubomir Huszar bíboros temetésére, melyben ismételten részvétét fejezte ki a nyugalmazott nagyérsek halála miatt.

2017. június 6. kedd

tovább »