Elhunyt Gódány Róbert, a magyar Schönstatt családmozgalom meghatározó alakja

A Magyar Schönstatt Család a lelkiségi mozgalom hazánkban való meghonosodásában alapvető szerepet játszó Gódány Róberttől búcsúzik, aki szeptember 19-én hunyt el. Csermák Kálmán írását adjuk közre.

2017. szeptember 21. csütörtök

Elhunyt Galambos Ferenc

A Szatmári Egyházmegye Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy életének 99., papságának 73. évében, szeptember 19-én elhunyt Galambos Ferenc nagyprépost, kanonok, címzetes esperes, nyugalmazott plébános.

2017. szeptember 20. szerda

Elhunyt Hrotkó Géza

Veres András győri megyéspüspök az egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében tudatja, hogy Hrotkó Géza pápai prelátus, székesegyházi kanonok, főiskolai teológiai tanár életének 85., papságának 60. évében szeptember 15-én a betegek kenetével megerősítve, az örök... »

2017. szeptember 19. kedd

Ferenc pápa is együttérzését fejezte ki Velasio de Paolis bíboros halála miatt

A Szentatya részvétének adott hangot Velasio de Paolis bíboros halála miatt, aki szeptember 9-én hunyt el 81 éves korában, hosszú és fájdalmas betegség után. Lelki békében, az Úr akaratára bizalommal ráhagyatkozva élte meg a testi szenvedést.

2017. szeptember 13. szerda

Búcsú Velasio de Paolis bíborostól

Szeptember 9-én, szombaton reggel 81 éves korában elhunyt Velasio de Paolis bíboros. Alábbiakban Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora nekrológját adjuk közre.

2017. szeptember 12. kedd

Elhunyt Pásztor Béla

A Miskolci Egyházmegye Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Pásztor Béla görögkatolikus áldozópap életének 64. évében elhunyt. Az engesztelő Szent Liturgiát szeptember 12-én, kedden 18 órakor végzik a miskolc-szirmai görögkatolikus templomban.

2017. szeptember 12. kedd

Ferenc pápa Caffarra bíborosról: Az evangélium hűséges és örömteli szolgálója volt

A Szentatya gyászának adott hangot a bolognai nyugalmazott bíboros érsek halála után. A bolognai érseknek szeptember 7-én küldött részvéttáviratában a pápa kifejezte, hogy osztozik az egyházmegye közösségének és az elhunyt főpásztor hozzátartozóinak fájdalmában.

2017. szeptember 11. hétfő

Elhunyt Velasio de Paolis bíboros

Szeptember 9-én, szombaton reggel 81 éves korában elhunyt Velasio de Paolis bíboros, a Szentszék Gazdasági Ügyei Prefektúrája nyugalmazott elnöke.

2017. szeptember 10. vasárnap

Egy egész egyetem búcsúztatta Tuboly Sándor emeritus professzort

A fővárosi Rózsák terén álló Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban búcsúztatták szeptember 6-án Tuboly Sándort, az Állatorvostudományi Egyetem emeritus professzorát. A gyászmisét Pákozdi István mutatta be. Sótonyi Péter rektor írását adjuk közre.

2017. szeptember 9. szombat

Elraboltak és megöltek egy papot Nigériában

Ciriacus Onunkwo atya autóját szeptember 1-jén késő délután fegyveresek állították meg a nyugat-afrikai ország déli részén fekvő Amaifeke településen, és rabul ejtették a papot. Másnap holtan találták meg a lelkipásztort egy falu közelében.

2017. szeptember 7. csütörtök

Elhunyt Carlo Caffarra bíboros, Bologna nyugalmazott érseke

Hosszú betegség után szeptember 6-án elhunyt Carlo Caffarra bíboros, Bologna nyugalmazott érseke. A főpásztor 2004 és 2015 között vezette az észak-olaszországi főegyházmegyét.

2017. szeptember 7. csütörtök

Elhunyt Kriskó Miklós

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja a gyászoló család, hogy Kriskó Miklós görögkatolikus lelkész augusztus 18-án, életének 86., papságának 60. évében szentségekkel megerősítve elhunyt.

2017. augusztus 24. csütörtök

Elhunyt Kapás László

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett testvérünk, Kapás László tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott plébános augusztus 19-én, életének 89., papságának 66. évében, szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.

2017. augusztus 23. szerda

Elhunyt Bolla István

A kaposvári püspök, az egyházmegye papsága, valamint családja fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Bolla István balatonfenyvesi plébános életének 49., áldozópapságának 14. évében, augusztus 20-án elhunyt.

2017. augusztus 23. szerda

Egy fiatal magyar nő is elhunyt a madeirai kegyhelyen történt balesetben

Egy fiatal nő a magyar áldozata az augusztus 15-én este Madeira szigetén, a Mária mennybevétele napja alkalmából rendezett vallási ünnepen történt balesetnek. Fürjes Róbert, a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa augusztus 16-án, szerda délelőtt nyilatkozott erről az M1 aktuális... »

2017. augusztus 16. szerda

Elhunyt Láng Pál nyugalmazott plébános, spirituális

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, valamint az Egyházmegyei Redemptoris Mater Missziós Szeminárium megrendülve, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Láng Pál kanonok, nyugalmazott plébános, a szeminárium spirituálisa életének 76., papságának 52. évében, augusztus 15-én... »

2017. augusztus 15. kedd

A Házas Hétvége mozgalom megemlékezése Lábady Tamásról

A Házas Hétvége mozgalom nemzeti felelős párja, Simon Béla és Juli megemlékezését közöljük Lábady Tamás bíró, alkotmányjogászról, aki feleségével a pécsi közösség felelőse, illetve 1998-tól 2001-ig a mozgalom világi vezetője volt.

2017. augusztus 14. hétfő

Elhunyt Lábady Tamás bíró, alkotmányjogász

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora búcsúzik Lábady Tamástól (1944. július 6. – 2017. augusztus 11.).

2017. augusztus 12. szombat

Elhunyt Ruth Pfau nővér, a „pakisztáni Teréz anya”, a leprások megmentője

A német származású orvos, szerzetesnővér, Ruth Pfau, vagy ahogy a nép nevezi, „a pakisztáni Teréz anya” augusztus 10-én, 87 évesen, hosszú betegség után elhunyt. A lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a pakisztáni leprások szolgálatának szentelte... »

2017. augusztus 11. péntek

Százéves korában elhunyt a legidősebb olasz főpásztor

Giovanni Benedetti, Foligno nyugalmazott püspöke március 12-én töltötte be századik életévét, ez alkalomból számos köszöntést kapott szerte az országból. Az idős főpásztor augusztus 3-án hunyt el a helyi papi otthonban, és 5-én, szombaton Foligno Sant’Agostino-templomában vettek... »

2017. augusztus 11. péntek

tovább »