Peruban megöltek egy idős jezsuita papot

Augusztus 10-én, pénteken holtak találták otthonában a 73 éves perui Carlos Riudavest jezsuita atyát – adta hírül a perui püspöki konferencia és a perui jezsuita rendtartomány.

2018. augusztus 11. szombat

Meggyilkolták Epifaniosz kopt ortodox püspököt

Július 29-én az egyiptomi Nagy Szent Makariosz-monostorban történt a gyilkosság, amelynek körülményei még nem tisztázottak. Epifaniosz püspök volt a monostor apátja, holttestét hajnalban találták meg az épületben.

2018. július 31. kedd

Elhunyt Spányi András esperes, plébános

Életének 73., áldozópapságának 50. évében, 2018. július 25-én, szentségekkel megerősítve elhunyt Spányi András érdemes esperes, nyugalmazott plébános – tudatja fájdalmas szívvel, de Isten akaratában megnyugodva az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

2018. július 31. kedd

Elhunyt Kiss János nyugalmazott plébános

A Székesfehérvári Egyházmegye által közzétett gyászhírt olvashatják.

2018. július 27. péntek

Elhunyt Szabó József hőgyészi plébános

A pécsi megyéspüspök, a Pécsi Egyházmegye és a rokonság az örök élet hitével tudatja, hogy Szabó József tamási kerületi esperes, hőgyészi plébános életének 63., áldozópapságának 38. évében 2018. július 21-én szentségekkel megerősítve elhunyt.

2018. július 23. hétfő

Örök nyugalomra helyezték Ifi Géza nyugalmazott plébánost

Július 13-án a balatonberényi Keresztelő Szent János-templomban bemutatott szentmise után örök nyugalomra helyezték Ifi Géza nyugalmazott plébánost. A szertartást Varga László kaposvári megyéspüspök vezette.

2018. július 16. hétfő

Eltemették Jean-Louis Tauran bíborost – Sodano bíboros mondott homíliát a szertartáson

Minden jószándékú emberrel párbeszédet folytatott, s a betegség nagy súlya ellenére is tovább szolgálta az Egyházat – jellemezte Angelo Sodano bíboros a július 5-én elhunyt francia bíborost. A július 12-i liturgia végén Ferenc pápa végezte a temetési szertartás búcsúvételi... »

2018. július 12. csütörtök

Július 12-én temetik Tauran bíborost

Július 12-én, csütörtökön délelőtt a Szent Péter-bazilika katedraoltáránál Angelo Sodano bíboros, a Bíborosi Kollégium dékánja vezeti Jean-Louis Tauran bíboros temetési szertartását. A szentmise végén Ferenc pápa végzi a temetési szertartás búcsúvételi részét.

2018. július 11. szerda

Elhunyt Ifi Géza nyugalmazott plébános

A kaposvári megyéspüspök, az egyházmegye papsága, valamint a család fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Ifi Géza nyugalmazott plébános életének 69., áldozópapságának 25. évében 2018. július 8-án szentségekkel megerősítve elhunyt.

2018. július 11. szerda

Elhunyt Barlay Ödön Szabolcs

Barlay Ödön Szabolcs, a ciszterci rend és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye áldozópapja, az MTA doktora 2018. július 8-án, életének 99., papságának 75. évében tért örök nyugalomra.

2018. július 10. kedd

Eltemették Kányádi Sándort – „Szelleme itt marad, itt él, amíg verset szerető ember lesz a földön”

Örök nyugalomra helyezték székelyföldi szülőfalujában, Nagygalambfalván Kányádi Sándor írót, költőt, műfordítót július 7-én, szombaton. Az ökumenikus szertartáson rokonok, barátok, falubeliek, egyházi és világi elöljárók búcsúztatták korunk egyik legjelentősebb erdélyi... »

2018. július 7. szombat

Elhunyt Tauran bíboros

Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke július 5-én hunyt el életének 76. évében. Ferenc pápa részvéttáviratot küldött lánytestvérének, emlékeztetve a bíboros hűségére és szeretetére egyházi szolgálata során.

2018. július 6. péntek

Elhunyt Mihályi Géza, a római magyar közösség tagja

Június 30-án, 88 éves korában elhunyt a római magyar közösség egyik oszlopos tagja, Mihályi Géza. Bencés atyáktól kapta az erkölcsi alapokat és az olasz nyelv szeretetét. A Vatikáni Rádió magyar nyelvű honlapján Németh László emlékezett meg róla.

2018. július 6. péntek

Elhunyt Bencze Sándor

A Szombathelyi Egyházmegye főpásztora az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy Bencze Sándor nyugalmazott plébános életének 85., áldozópapi szolgálatának 62. évében 2018. június 29-én a szombathelyi Papi Otthonban csendesen elhunyt.

2018. július 4. szerda

Elhunyt Szabó György

Az Egri Főegyházmegye gyászhírét olvashatják.

2018. július 2. hétfő

Szavaival és jelenlétével is tanított – Búcsút vettek Péteri Páltól

A pécsi köztemető kápolnájában mondott szentmise után június 20-án délelőtt Veres András győri és Varga László kaposvári megyéspüspök örök nyugalomra helyezte Péteri Pál pápai prelátust, tiszteletbeli kanonokot, nyugalmazott plébánost.

2018. június 21. csütörtök

„Távolodóban” – Búcsú Kányádi Sándortól

A déli harangszóval érkezett a szomorú hír ma, 2018. június 20-án: meghalt Kányádi Sándor. A költőre és az emberre emlékezünk, akinek egyszer vendégei lehettünk.

2018. június 20. szerda

Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót június 20-án, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten.

2018. június 20. szerda

Elhunyt Samu András

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a rokonság a föltámadás reményében tudatja, hogy Samu András nyugalmazott plébános életének 91., papságának 47. évében, 2018. június 19-én, szentségekkel megerősítve, visszaadta lelkét Teremtőjének.

2018. június 20. szerda

Misézni készülő papot öltek meg a Fülöp-szigeteken

Richmond Nilo a harmadik pap, aki az elmúlt hat hónapban életét vesztette az ázsiai országban. A lelkipásztor Saragozza városában a Havas Boldogasszony-kápolna oltára mögött állt, amikor halálosan megsebesítették június 10-én, vasárnap.

2018. június 13. szerda

tovább »