Elhunyt Márton István nyugalmazott plébános

Udvardy György megyéspüspök, a Pécsi Egyházmegye és a rokonság az örök élet hitével tudatja, hogy Márton István címzetes prépost, tiszteletbeli esperes, nyugalmazott plébános életének 82., papságának 57. évében 2018. december 18-án szentségekkel megerősítve elhunyt.

2018. december 18. kedd

Elhunyt Nagy József atya

Veres András győri megyéspüspök az egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Nagy József székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános életének 82., papságának 58. évében szentségekkel megerősítve 2018. december... »

2018. december 12. szerda

Elhunyt Kredics László, a Veszprémi Érseki Könyvtár nyugalmazott igazgatója

Kredics László teológus, a Veszprémi Érseki Könyvtár nyugalmazott igazgatója Veszprémben hunyt el november 30-án.

2018. december 6. csütörtök

Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő... »

2018. november 20. kedd

Elhunyt Somlai Péter tüskevári plébános

A Veszprémi Főegyházmegye érseke, papsága és a rokonság fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Somlai Péter érseki tanácsos, címzetes esperes, tüskevári plébános életének 68., áldozópapságának 41. évében, 2018. november 9-én az ajkai kórházban elhunyt.

2018. november 12. hétfő

Elhunyt Vitai Attila nyugalmazott plébános

Életének 83., papi szolgálatának 51. évében elhunyt Vitai Attila tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott rákospalota-MÁV-telepi plébános.

2018. november 11. vasárnap

Ferenc pápa a Laurentino temetőben: Sose felejtsünk el emlékezni és remélni!

November 2-án délután a Szentatya a római Laurentino temetőben mutatott be szentmisét. Előtte néhány percet a kisgyermekek sírjainál imádkozott, és néhány sírra fehér virágot helyezett. A misét a „Feltámadt Jézusnak” szentelt kápolna előtti téren mutatta be.

2018. november 3. szombat

A pápa részvétét fejezte ki az indonéziai légi szerencsétlenség miatt

188 emberrel a fedélzetén október 29-én, hétfőn tengerbe zuhant egy indonéziai utasszállító repülőgép, amellyel nem sokkal felszállás után megszakadt a kapcsolat. A gép szinte vadonatúj volt, alig két hónapja tartották üzemben.

2018. október 30. kedd

November 21-én helyezik örök nyugalomra Bőzsöny Ferencet

Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió egykori főbemondója, a Központi Papnevelő Intézet korábbi retorikatanára, az V. kerület és Zebegény díszpolgára október 25-én, életének 88. évében visszatért Teremtőjéhez.

2018. október 30. kedd

Elhunyt Kisfalusi Ilona Mária Klavéria nővér

A Miskolci Egyházmegye mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Kisfalusi Ilona Mária Klavéria, a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának tagja életének 94., szerzetességének 69. évében, október 28-án visszaadta lelkét Teremtőjének.

2018. október 29. hétfő

Elhunyt Jaskó László

Az Egri Főegyházmegye a papság, valamint a rokonság nevében fájdalommal és a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Jaskó László tiszteletbeli kanonok, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános életének 75., áldozópapságának 52. évében, 2018. október 25-én Encsen, szentségekkel... »

2018. október 27. szombat

Elhunyt Gesztesy András főiskolai tanár, tiszteletbeli kanonok

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva és a feltámadás reményében tudatja, hogy Gesztesy András atyát életének 71. évében, 2018. október 22-én magához szólította az Úr. Több mint tizenöt éven keresztül volt a pécsi hittudományi... »

2018. október 26. péntek

Elhunyt Bőzsöny Ferenc

87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió egykori főbemondója, a Központi Papnevelő Intézet korábbi retorikatanára – közölte a család.

2018. október 25. csütörtök

Elhunyt Figeczki Balázs görögkatolikus főesperes

Figeczki Balázs görögkatolikus érdemes főesperes életének 90., áldozópapságának 65. évében, szentségekkel megerősítve október 24-én visszaadta lelkét Teremtőjének.

2018. október 25. csütörtök

Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci rendi áldozópap

A Ciszterci Rend Zirci Apátsága a hozzátartozók és a rendtársak nevében is fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva jelenti, hogy Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci rendi áldozópapot életének 95., szerzetességének 77., áldozópapságának 72. évében, 2018. október 21-én hazahívta a... »

2018. október 24. szerda

Elhunyt Daczó Árpád Ernő Lukács erdélyi ferences szerzetes

Életének 98., papságának 74. évében, október 16-án elhunyt Daczó Árpád Ernő Lukács ferences szerzetes.

2018. október 17. szerda

Örök nyugalomra helyezték Sopronban Barna Máté atyát

Október 9-én örök nyugalomra helyezték Barna F. Máté domonkos szerzetest a soproni Szent Mihály-temetőben. A Szent Mihály-templomban bemutatott szentmisét és a temetési szertartást Veres András győri megyéspüspök vezette.

2018. október 10. szerda

Örök nyugalomra helyezték Ács Lajos atyát

Szeptember 28-án a szanyi Szent Kereszt megtalálása templomban vettek végső búcsút a falu szülöttétől, Ács Lajos nyugalmazott plébánostól, székesegyházi kanonoktól, aki életének 81., papságának 57. évében hunyt el. A gyászmisét Veres András püspök mutatta be a paptestvérek... »

2018. október 9. kedd

Elhunyt Marik József, a magyarországi Emmánuel Közösség alapítója

Szűk családi körben, október 5-én helyezik örök nyugalomra Marik Józsefet, aki szeptember 1-jén hunyt el. Madocsai Bea, az Emmánuel Közösség tagja személyes hangú megemlékezését közöljük.

2018. október 5. péntek

Október 18-án helyezik örök nyugalomra Kállay Emil piarista szerzetest

A Piarista Rend Magyar Tartománya közleményét adjuk közre.

2018. október 2. kedd

tovább »