Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a... »

14:52

Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek

A másik ember boldogságán kell dolgoznunk – Véget ért a házasság hete a Pécsi Egyházmegyében

Február 17-én véget ért a házasság hete. A Pécsi Egyházmegye területén, Baranya és Tolna megye nyolc városában a programsorozatot szentmise és a házaspárok megáldása zárta a pécsi székesegyházban.

2019. február 22. péntek

A jó házasság tűzhely, és nem tűzfészek – A házasság hete görögkatolikus programjai Debrecenben

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hete programsorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával február 10. és 17. között. A Görögkatolikus Egyház idén is változatos programokkal várta az érdeklődőket.

2019. február 21. csütörtök

Érzelmi egészség a párkapcsolatban – Mihalec Gábor párterapeuta előadása Székesfehérváron

Mihalec Gábor új, „1+1=3 – Érzelmi egészség a párkapcsolatban” című könyvének bemutatóját február 5-én tartották Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. február 21. csütörtök

A házasság kétségből egységet csinál – Gundel Takács Gábor Pakson

Gundel Takács Gábor volt a vendége a házasság hete paksi rendezvénysorozatának február 14-én.

2019. február 21. csütörtök

A házasság hete lezárása a temesvári egyházmegyében

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében február 10. és 17. között „A házasság műszaki vizsgája” címmel zajlott a házasság hete rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, február 17-én több templomban is megáldották a szentmisék keretében a jelen lévő családokat,... »

2019. február 21. csütörtök

Tápláld a kapcsolatodat! – A házasság hete Nagyváradon

A házasság hete rendezvénysorozat, amely közel két évtizede Angliából indult el, minden évben a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A február 10. és 17. között megszervezett program keretében Nagyváradon is elmélyíthették egymás iránti szeretetüket... »

2019. február 19. kedd

Jubiláns házaspárok adtak hálát Szanyban

Február 3-án a vasárnapi szentmisén áldásban részesültek azok a 25, 40, 50, illetve 60 esztendeje szentségi házasságban élő házaspárok a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban, akik annak idején a helyi templomban esküdtek örök hűséget.

2019. február 19. kedd

Időt adni a szeretetnek – Székesfehérvári házaspárok zarándoklata a házasság hetében

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos programja a házasság hetében, hogy a házaspárok egy egész napos zarándoklaton vesznek részt: idén február 16-án Kaposváron, majd az alsószentiváni fatimai kegytemplomban jártak.

2019. február 19. kedd

A házasságot ünnepelték Jánosházán is

Február 10. és 17. között a házasságra irányult a figyelem a jánosházi plébánián is.

2019. február 19. kedd

Randevúzás, legénykérés, gyerekkérdés – Házasság hete Gyergyószentmiklóson

Húsz év házasság után is hasznos a házban a randiszoba és sosem veszteséges befektetés virágot vinni a felségnek – többek között ezekre derült fény a házasság hete rendezvénysorozat gyergyószentmiklósi programján.

2019. február 19. kedd

Gyakoroljátok hetvenszer hétszer az áldást! – Véget ért a házasság hete

A házasság hete országos rendezvénysorozata február 17-én ért véget. Az egyházmegyék záróeseményeiről nyújtunk beszámolót.

2019. február 18. hétfő

Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő

Voltál már szerelmes? – Családórán a boldogság nyomában

A családi életet, házasságot, párkapcsolatot, gyereknevelést a középpontba állító konferenciára hívták az érdeklődőket február 15-én Kecskemétre. A házasság hetéhez kapcsolódva a Családi Életre Nevelés programját mutatta be a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő... »

2019. február 17. vasárnap

Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát rendezik meg Mátraverebély-Szentkúton

Napjainkban egyre több házaspárt érint a gyermektelenség tragédiája. Február 22–24-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyen szakemberektől is kérhetnek segítséget az érintettek.

2019. február 17. vasárnap

Az a nap a tengerparton

Csodálatos képekben elmesélt, kedves, romantikus, olykor kissé szomorkás történet sodró szerelemről, elfedett sebekről és leküzdhetetlennek tűnő nehézségekről, amelyek szálai egyetlen pillanatban futnak össze a tengerparton.

2019. február 16. szombat

Milyen is a katolikus „elkötelezettségfóbia”? – A hívőként randizás tapasztalatairól

Egy katolikus társkereső oldal vezetője, a Catholic Match Institute munkatársa összegezte tapasztalatait az Aleteia portálon; elmondta, milyen nehézségeket lát a katolikus randizás területén.

2019. február 14. csütörtök

„Ezt a sebet csak szeretettel lehet gyógyítani” – Egy örökbefogadott fiatal tanúságtétele

A 33 éves Váczi J. Pétert másfél évesen fogadták örökbe, jelenleg örökbefogadásra váró házaspároknak segít a felkészülésben egy alapítványon keresztül. Vele beszélgettünk a házasság hete alkalmából, gondolva azokra a házaspárokra, akik idegen gyermek befogadására éreznek... »

2019. február 14. csütörtök

Hat éve indult a párKatt.hu katolikus társkereső

Az indulás óta elmúlt hat esztendő folyamán több mint kétszáz katolikus egyedülálló talált társat a párKatt.hu-n. Több mint száz komoly kapcsolat, eljegyzés, esküvő jött létre, és egyre több gyermek születik.

2019. február 14. csütörtök

tovább »