Hívom a családokat 2018 januárjában – Soron kívül!

Bíró László püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke, a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke köszöntője a házasság hetére, a családok évében.

2018. január 23. kedd

Eltörlik Szlovákiában az egyházi esküvőknél bevezetett illetéket

Eltörlik az egyházi esküvőknél idén januártól bevezetett illetéket Szlovákiában – közölte az MTI-vel a szlovák belügyminisztérium sajtóosztálya január 22-én.

2018. január 23. kedd

A család Isten ajándéka az embereknek – Székely János előadása Szentgotthárdon

A szentgotthárdi Keresztény Megmozdulásokért Egyesület meghívására január 17-én a családról tartott előadást Székely János szombathelyi megyéspüspök a Vas megyei városban.

2018. január 18. csütörtök

A házasságok az égben köttetnek – Ferenc pápa összeadott egy párt a repülőgépen

A Santiago de Chiléből Iquiquébe tartó repülőgépen Ferenc pápa január 18-án összeadta a személyzet két tagját. A 41 éves Carlos Ciuffardi stewardként, a 39 éves Paula Podest Ruiz hostessként dolgozik a Latam légitársaságnál.

2018. január 18. csütörtök

Online játékot hirdet a Pécsi Egyházmegye házaspárok számára

Közel két évtizede rendezik meg világszerte a házasság hete programsorozatot, amelynek célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a figyelmet. A február 11. és 18. között zajló esemény előkészületeként a Pécsi Egyházmegye online játékot hirdet.

2018. január 17. szerda

Lelkes páros – Házasságerősítő vetélkedőt rendeztek Pécsen

Különleges programot hirdetett 2017 decemberében a pécsi Jézus Szíve-plébánia házaspárok számára. A vetélkedő célja az volt, hogy tíz feladat teljesítése során a házastársak közelebb kerüljenek egymáshoz. A „Lelkes páros” kihívás feladatait Battonyai János káplán találta ki... »

2018. január 16. kedd

Jubiláló házasokat áldott meg Böcskei László Nagyváradon

Kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat áldott meg Böcskei László nagyváradi megyéspüspök január 7-én, vasárnap, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén a nagyváradi székesegyházban bemutatott szentmise végén.

2018. január 9. kedd

„Csak továbbadjuk, amit kapunk” – A nevelőszülői hivatásról

Novemberben hosszú útra indultunk a Váci Egyházmegyében Pálfay Gellérttel, a Szamaritánus Szolgálat igazgatójával. Annyira hosszúra, hogy egyszer csak karácsony lett – és nem csak a naptár szerint.

2017. december 30. szombat

Megerősödni a szolgálatra – cigánypasztorációs konferencia Egerben

„Figyelmünk központjában a család” – 15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. December 14. és 16. között a Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.

2017. december 16. szombat

Győri egyetemisták a házasságról beszélgettek Veres András püspökkel

Veres András megyéspüspök volt a vendége a „Beszélgess velem!” programsorozat november 28-i, házasságról szóló alkalmának a győri Széchenyi István Egyetemen.

2017. december 8. péntek

Ökumenikus lelkigyakorlatot tartottak házaspároknak Brassóban

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója kapcsán a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye családpasztorációs munkacsoportja november 25-én ökumenikus lelkinapot szervezett házaspároknak a brassó-bolonyai plébániához tartozó Szent Imre-házban.

2017. december 6. szerda

„Érezni lehetett a családok iránti szeretetét” – Bíró László püspök az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagját, Bíró László tábori püspököt, az MKPK család- és börtönpasztorációért felelős tagját Vértesaljai László kérdezte tapasztalatairól a... »

2017. november 28. kedd

Nényei Gáborné: A család megtestesülése avagy a megtestesült szerelem

A szerző hétgyermekes édesanya, eddig harmincegy unokája született. A Szent Gellért Kiadó által gondozott kötetben közölt írások többségét korábban már olvashattuk az „Új Ember”, illetve az „Új Kalász” című lapokban.

2017. november 26. vasárnap

Soha ne forduljunk vissza Egyiptomba! – Előadás-sorozat „A belső várkastély”-ról a D18-as kávézóban

A budapesti D18-as könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A második előadást november 24-én tartották nagy érdeklődés mellett; az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes, lelkigondozó és Baráth Évi... »

2017. november 25. szombat

Áldd meg küldetésünket! – Schönstatt-házaspárok ünnepelték elköteleződésüket

Házaspárok ünnepelték a Schönstatt mozgalom családakadémiája által nyújtott képzés elvégzését Bíró László püspökkel. A november 18-án tartott küldetésünnep keretében a budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban a házaspárok missziós szolgálatra köteleződtek el.

2017. november 19. vasárnap

Házaspárok lelkinapja Sajópálfalán

November 11-én rendezte meg a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága hagyományos lelkinapját házaspárok számára a sajópálfalai lelkigyakorlatos- és zarándokházban. Az idei lelkinap előadója Szabó Tamás nyíregyháza-örökösföldi parókus volt.

2017. november 14. kedd

Életvédő konferenciát szerveztek Pócspetriben

„Életek az életért” címmel életvédő konferenciát tartottak október 28-án Pócspetriben, a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületében – tájékoztatott Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense.

2017. november 2. csütörtök

Pécsi Rita: Az ünnep – találkozás

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az ünnepre készülődés, az ünnepre várakozás, a közös megvalósítás öröme áll e havi írásának középpontjában.

2017. október 30. hétfő

Ma mit teszünk az Úr Jézusért? – Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Kecskeméten

Az október 27-én Kecskeméten rendezett emlékkonferencián Boldog Batthyány-Strattmann László, a családapa, a férj, az orvos és a hívő ember életét mutatták be az előadók.

2017. október 27. péntek

Boldog IV. Károly király

Utolsó királyunkra, a 2004-ben boldoggá avatott IV. Károlyra emlékezünk október 21-én.

2017. október 21. szombat

tovább »