Hitvalló Eduárd, a nehézséggel küzdő és a különélő házasok védőszentje

Ötszáz évvel VIII. Henrik előtt élt egy angol király, aki igyekezett a Katolikus Egyház törvényeit követni és szüzességi fogadalmat tett egész életére. III. (Hitvalló) Eduárdot a nehézséggel küzdő és a különélő házasok védőszentjeként is tiszteljük.

2017. január 14. szombat

Gerhard Müller szerint a pápának nyílt levelet író négy bíboros kárt okoz az egyháznak

Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa ismét kifejezte, nem ért egyet a négy bíborossal, akik tavaly szeptemberben nyílt levelet intéztek Ferenc pápához, megkérdőjelezve az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdításban írtakat.

2017. január 10. kedd

Megáldották a családokat a Margit körúti ferencesek

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a budapesti Margit körúti ferences templomban az esti fél nyolcas szentmise után külön áldásban részesítették a családokat a Családok Jézusban Közösség kezdeményezésére.

2017. január 9. hétfő

Házaspárokat köszöntöttek Tiszafüreden

2005 óta minden évben köszönti a tiszafüredi egyházközség a házasságuk kerek évfordulóját ünneplő házaspárokat, általában a Szent Család vasárnapján. Idén karácsony másnapján került sor az ünnepségre.

2016. december 29. csütörtök

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Erdő Péter: Az újraházasodottakat és az új tartós kapcsolatban élőket integrálni kell

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott háromalkalmas AVE-kurzust az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét december 10-én Budapesten, a Szent Kereszt-templomban Erdő Péter bíboros mutatta... »

2016. december 21. szerda

Hogyan lassíts az iramon életed sűrű időszakaiban?

A liturgikus idők és a hétköznapok megélésében is az egyik legfontosabb tényező, hogy képesek legyünk lelassítani annyira, hogy oda tudjunk figyelni, meg tudjuk hallani Isten nekünk szóló üzenetét. Tíz ötlet Theresa Aletheia Noble FSP nővértől.

2016. december 19. hétfő

A test teológiája – természetes családtervezés

Szenes István SFV, a Vianney Testvérek szerzetesközösségének elöljárója a keresztény házasság alapjairól, a szexuális forradalom következményeiről, Lukács László és felesége, Krisztina pedig a természetes családtervezésről beszélt december 10-én a Hajdú-Bihar megyei egyeki... »

2016. december 16. péntek

Tanácskozás Pécsen – A családpasztoráció mindenkit érint

A pécsi családreferatúra házaspárjai és a plébánosok osztották meg gondolataikat egymással munkájuk örömeiről, nehézségeiről december 12-én a püspöki palotában.

2016. december 16. péntek

Először tartottak AVE-kurzust az újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott három szombaton „AVE-kurzust” az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros mutatta be december 10-én Budapesten, a Táltos utcai Szent... »

2016. december 11. vasárnap

Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa a négy bíboros által Ferenc pápának írt levélről

Gerhard Ludwig Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa az osztrák Kathpress hírügynökségnek adott interjút, melyben beszélt a négy bíboros által a közelmúltban Ferenc pápának írt és nyilvánosságra hozott levélről is.

2016. december 3. szombat

A Rota Romana dékánja szerint elfogadhatatlan a Ferenc pápát számonkérő bíborosok eljárása

A Rota Romana, az Apostoli Szentszék fellebbviteli bíróságának dékánja, Pio Vito Pinto érsek elfogadhatatlannak tartja, hogy négy bíboros nyilvánosságra hozta levelét, melyben arra kérte Ferenc pápát, pontosítsa az újraházasodottak lehetséges szentáldozásával kapcsolatban tett... »

2016. december 2. péntek

Az örökbefogadással foglalkozott az Életvédő Fórum

A Magyar Katolikus Családegyesület Életvédő Fóruma december 2-án az MKPK budapesti székházában tartott ülésén az örökbefogadás témáját állította a középpontba. Korom Kata személyes vallomása „Örökbefogadás – örök befogadás” címmel arról szólt, mit jelent igazi... »

2016. december 2. péntek

A szlovák püspökök szerint az isztambuli egyezményt jelen formájában nem szabad ratifikálni

A szlovák püspöki kar azt kéri a kormánytól, hogy ne írja alá az isztambuli egyezményt, amely a nők elleni  és a családon belüli erőszak megelőzéséről és az ellene való küzdelemről szól. Mindezt azzal indokolják, hogy a konvenciót a genderideológia ihlette.

2016. december 2. péntek

Amikor a szeretet legyőzi a halálos betegséget – Katie története

Katie Kirkpatrick legyőzte a rákot: szeretetben halt meg, egy gyönyörű esküvő után, amely éppen olyan volt, amilyennek elképzelte.

2016. november 23. szerda

Az új házassági eljárást tanulmányozó püspökökkel találkozott a pápa

Ferenc pápa november 18-án beszédet intézett azokhoz a főpásztorokhoz, akik november 17. és 19. között részt vettek a Rota Romana, az Apostoli Szentszék rendes fellebviteli bírósága által szervezett továbbképző tanfolyamon, amelynek témája az új egyházi házassági eljárás... »

2016. november 22. kedd

Négy bíboros nyílt levélben kérte Ferenc pápa segítségét az „Amoris laetitia” értelmezéséhez

A négy bíboros november 14-én hozta nyilvánosságra a levelet, amelyet szeptember 19-én írtak Ferenc pápának. Többek között az újraházasodottak lehetséges szentáldozása ügyében támadt kérdés megválaszolásában kérték a Szentatya segítségét.

2016. november 16. szerda

Házaspárok számára szerveztek lelkinapot Sajópálfalán

November 12-én házaspárok számára tartottak lelkinapot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán, a Mária Lelkigyakorlatos és Zarándokházban. A nap főelőadója Simkó Róbert gyermekgyógyász volt.

2016. november 15. kedd

Ferenc pápa papi hivatásukat elhagyott férfiakkal találkozott

November 11-én, pénteken Ferenc pápa hét családapát látogatott meg Róma egyik külvárosában, akik elhagyták papi hivatásukat. Az irgalmasság szentévében a pápa minden hónap egy-egy pénteki napján tett látogatást a társadalom peremére szorultaknál.

2016. november 12. szombat

Ne krízisről beszéljünk, hanem a szeretet öröméről! – Családkongresszus Máriabesnyőn

November 10. és 12. között rendezik a 23. családkongresszust a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. A résztvevők Bíró László családreferens püspök vezetésével azt vizsgálják, milyen helyzetben vannak a magyar családok és milyen erőforrásokra... »

2016. november 11. péntek

tovább »