Papi-szerzetesi találkozót tartott a Házas Hétvége mozgalom

A Házas Hétvége közösség szeptember 20-án Budapesten tartotta meg szokásos évi papi és szerzetesi találkozóját, ahol a meghívott résztvevők a Házas Hétvége közösségéhez tartozó papok és szerzetesek voltak.

2017. szeptember 23. szombat

Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek

Házasság és család – Ferenc pápa megújította a II. János Pál-intézetet

Ferenc pápa szeptember 8-án keltezett, szeptember 19-én nyilvánosságra hozott motu propriója értelmében újjáalakul a II. János Pál pápáról elnevezett, a család és a házasság kérdéseivel foglalkozó intézet, és bővül kompetenciájának köre.

2017. szeptember 21. csütörtök

Hogyan tesz egészségesebbé, ha valaki megölel?

Számtalan okot lehet felsorolni, melyek miatt az ölelés, az érintés fizikailag és mentálisan egészségesebbé tesz.

2017. szeptember 7. csütörtök

Az amerikai földrészen is elindult a katolikus társkereső

A párKatt.hu kolumbiai testvérhonlapja – cathClick.com – 2017. szeptember 6-ától segíti a társra vágyókat.

2017. szeptember 7. csütörtök

A családokat érő bioetikai kihívásokról is szó lesz a családpasztorációs papi találkozón

A házasságra való felkészítés az egyik kiemelt témája a Leányfalun szeptember 25. és 27. között sorra kerülő családpasztorációs papi találkozónak. Előadást tart többek között Roska Péter is „A magyar családokat érő bioetikai kihívások az Egyház tanításának fényében”... »

2017. szeptember 4. hétfő

Ti az Egyház kincsei vagytok – Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye azon jubiláló házaspárjainak részvételével, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük kerek évfordulóját.

2017. szeptember 4. hétfő

Negyvenháromezer lépés a gyermeket várókért és a gyermekáldásra várókért

Augusztus 26-án a bátorligeti Keresztelő Szent János-templomból Magyar Márton görögkatolikus áldozópap lelkivezetésével elindult az Istenszülő zarándoklat, hogy a hívek megtegyék a Mária Út mintegy 33 kilométeres szakaszát, imáikat felajánlva a gyermeket váró... »

2017. szeptember 1. péntek

Pápai kihallgatáson kérte meg barátnője kezét egy venezuelai fiatal

Hasonlóra talán még nem is volt példa Ferenc pápa jelenlétében: egy fiatal férfi térdre ereszkedett, és megkérte barátnője kezét a Szentatya előtt az Apostoli Palota Kelemen termében augusztus 27-én.

2017. augusztus 31. csütörtök

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti... »

2017. augusztus 20. vasárnap

„JÓ Tábor” harmadszor – ismét Piliscsabán

Augusztus 9. és 13. között tíz család vehetett részt a harmadik alkalommal megrendezett JÓ Táborban Piliscsabán. Az előadásokat Bíró László családreferens püspök és fiatalabb lelkipásztorok tartották; valamint Dabóczi Kálmán hétgyermekes édesapa, a BKK vezérigazgatója osztotta meg... »

2017. augusztus 18. péntek

Megtartották az orosz katolikus családok első találkozóját

Augusztus 3–6. között az oroszországi Novoszibirszkben került sor az orosz katolikus családok első találkozójára, amelyen az egész országból szülők és gyermekek százai vettek részt.

2017. augusztus 13. vasárnap

Hálaadást szervez a Győri Egyházmegye jubiláns házaspárok számára

2017. szeptember 2-án, délelőtt 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban.

2017. augusztus 12. szombat

„Életöröm a családban” – Konferencia Pócspetriben a Vianney Testvérekkel

„Életöröm a családban” címmel rendezett konferenciát Pócspetriben a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség augusztus 6-án.

2017. augusztus 11. péntek

Ezüstmiséjét ünnepelte Nagy Béla Tornyospálcán

Augusztus 6-án volt éppen huszonöt éve, hogy áldozópappá szentelték Nagy Bélát. Ebből az alkalomból gyűltek össze vasárnap a kisvárdai egyházkerület papjai, Tornyospálca és Porcsalma hívei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluban.

2017. augusztus 9. szerda

Kettős jubileumot ünnepelt Szathmáry Béla parókus Alsóregmecen

Szathmáry Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsóregmec község parókusa július 30-án szolgálati helyén ünnepelte pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. A szertartás ünnepi szónoka Orosz Atanáz miskolci püspök volt.

2017. augusztus 2. szerda

Pécsi Rita: Az új „keret” megváltoztatja az események, emberek, érzelmek jelentését

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. A szüntelen, a légkört rontó panaszkodás helyett ma az „átkeretezés” technikáját ajánlja figyelmünkbe a szerző.

2017. július 31. hétfő

A jubiláns házasokat köszöntötték Jánosháza templomaiban

A házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat köszöntötték július 16-án a jánosházai Keresztelő Szent János-plébánia több templomában.

2017. július 28. péntek

Panamai püspökök: A család védelme az Egyház küldetése és feladata

A júliusi plenáris ülésükön megfogalmazott dokumentumban a panamai püspökök a család központi szerepével, a latin-amerikai ország égető társadalmi kérdéseivel és a 2019-es ifjúsági világtalálkozó kínálta lehetőségekkel kapcsolatban foglaltak állást.

2017. július 28. péntek

Görögkatolikus családtábort rendeztek Siófokon

Július 17. és 22. között rendezte meg a Görögkatolikus Metropólia a családtáborát Siófokon. Több mint ötszázan vettek részt a programon az ország minden szegletéből. A tábor vendége volt Szocska Ábel apostoli kormányzó és Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

2017. július 27. csütörtök

tovább »