Az eucharisztikus élet pedagógiájáról tartottak képzést Szombathelyen

November 6-án hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek szervezett közös műhelymunkát Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémia, „Az eucharisztikus élet pedagógiája hittanóráinkon, plébániánkon, közösségeinkben” témában – tájékoztatott Kissné... »

2017. november 15. szerda

Főegyházmegyei kateketikai konferenciát rendeztek Egerben

A lateráni bazilika felszentelésének ünnepén, november 9-én kezdődött Egerben a főegyházmegyei kateketikai konferencia. A Nagyboldogasszony-templomban (Barátok temploma) tartott nyitó szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt, a homíliát Udvardy György pécsi megyéspüspök... »

2017. november 14. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A közösség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszonegyedik részt olvashatják.

2017. november 11. szombat

Az emmauszi úton – A családok empatikus egyházi szolgálatáról Máriabesnyőn

November 9. és 11. között Máriabesnyőn zajlik a XXIV. Családkongresszus. Pénteken ott jártunk, és meghallgattuk Udvardy György pécsi megyéspüspök előadását, majd a háromnapos programról kérdeztük Bíró Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős... »

2017. november 10. péntek

Szentek példáját idézték fel a pozsonyi magyar gyerekek és fiatalok – KÉPRIPORT

A pozsonyi magyar katolikus közösség által működtetett közösségi helyiségben, a Korona társalgóban családi programot tartottak „Szentek felvonulása” címmel november 3-án délután. A programot mindenszentek alkalmából szervezték, hogy a gyermekek is jobban megismerjék szentjeink... »

2017. november 8. szerda

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és hittanosai Máriapócsra zarándokoltak

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói és az egyházmegyei hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok október 28-án zarándoklatot tettek Máriapócsra.

2017. november 7. kedd

Görögkatolikus hittanversenyt szerveznek középiskolásoknak

A Görögkatolikus Metropólia újra megrendezi a középiskolásoknak szóló hittanversenyét, amelyre háromfős középiskolai vagy egyházközségi csapatok jelentkezhetnek. A jelentkezés határideje: november 22.

2017. november 6. hétfő

Valahányszor e kenyeret eszitek… – Hitoktatók továbbképzése Pécsett

Továbbképzést tartottak a Pécsi Egyházmegye valamennyi katekétájának október 30-án a Magtár Látogatóközpontban.

2017. november 3. péntek

Liturgikus képzési hétvégén vettek részt a szatmári egyházmegye ministránsai

Másodszor tartott képzési hétvégét a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ministránsai számára – ezúttal október 27-én és 28-án – az egyházmegyei ifjúsági iroda a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központban. Céljuk, hogy a ministránsok minél tudatosabban végezzék... »

2017. november 2. csütörtök

Jézus pedagógiai módszerei – Hitoktatók találkozója Nagybecskereken

A nagybecskereki püspökség épületében találkoztak október 28-án a helyi egyházmegye hitoktatói.

2017. október 31. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az evangelizáció

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszadik részt olvashatják.

2017. október 28. szombat

Internetes-böngészős hittanverseny 2017 – 1. forduló

Idén is útjára indult az internetes-böngészős hittanverseny, amelynek célja, hogy a versenyzők megismerkedjenek az online katolikus forrásokkal, kiegészítsék a hittanórán tanult ismereteiket és gyakorlatot szerezzenek az internetes böngészők biztonságos használatában.

2017. október 28. szombat

Palacsintasütős hittanóra Magyarcsernyén

Kihasználva a késő októberi szép időt, Szemerédi Pál atya a délvidéki magyarcsernyei hittanos gyerekeknek palacsintasütést szervezett. A délutáni hittanórára érkezve a házvezetőnők már sült palacsintával várták a gyerekeket.

2017. október 26. csütörtök

Bibliai szereplőket megjelenítő bábokat készítettek a kaposvári püspökségen

A Szentírásból ismert alakokat megjelenítő bábok készítését tanulhatta a Kaposvári Egyházmegye tíz hitoktatója október 20-a és 22-e között a püspökségen. A kurzust Gelley Anna, a Szent Jeromos Bibliatársulat munkatársa vezette.

2017. október 24. kedd

Egyházmegyei családtalálkozót és hitoktatói továbbképzést tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye találkozóra várta a családokat október 14-én Kalocsára. Ezen a napon tartották az egyházmegye hitoktatóinak őszi továbbképzését is.

2017. október 24. kedd

„A katekézis és a fogyatékkal élő emberek” című konferencia résztvevőivel találkozott a pápa

Szeretettel, befogadással forduljunk a fogyatékkal élő emberek felé, lehetővé téve számukra a hitbeli képzést, hogy építő tagjai lehessenek a közösségeknek – buzdította a pápa az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett konferencia résztvevőit október 21-én a vatikáni... »

2017. október 21. szombat

Nem kell temetni sem a német egyházat, sem a világegyházat – Beszélgetés Csiszár Klára teológussal

Ferenc pápáról, a német egyházról és a ministráns világszövetségről kérdezte a Jel folyóirat Csiszár Klárát, aki a Német Katolikus Püspöki Konferencia világegyházzal és a misszió kérdéskörével foglalkozó intézetének kutatója és a jezsuiták frankfurti filozófiai és... »

2017. október 21. szombat

Őszi egyházmegyei hittanostalálkozót tartottak Orosházán

Idén második alkalommal szerveztek hittanostalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegyében: október 7-én, szombaton az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola adott otthont a rendezvénynek, melyen közel kétszázan vettek részt.

2017. október 18. szerda

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az imádság

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenkilencedik részt olvashatják.

2017. október 14. szombat

Katekétáknak tartottak lelkigyakorlatot és továbbképzést Máriapócson

Szeptember 22. és 24. között tartották a Görögkatolikus Metropólia katekétáinak lelkigyakorlatát és szakmai továbbképzését Máriapócson. A programra csaknem nyolcvan hitoktató, hittanár és pap érkezett a három görögkatolikus egyházmegye területéről.

2017. október 5. csütörtök

tovább »