A misszió frontvonalán – Katekéták számára rendeztek tanácskozást Budapesten

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a katekéták konferenciáját, melynek ezúttal a Párbeszéd Háza adott otthont. A kétnapos tanácskozás nyitó előadását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartotta.

2017. február 18. szombat

Pályázatot hirdettek Mosonmagyaróváron Szent Lászlóról, a lovagkirályról

A mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola Szent László király trónra lépésének 940. és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából keresztény műveltségi vetélkedőt hirdetett.

2017. február 17. péntek

Hitoktatói rekollekciót szerveztek a veszprémi hittudományi főiskolán

Február 11-én rendezte meg a tanév második hitoktatói rekollekcióját a Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Bizottsága, Felker Zsolt hitoktatási referens, valamint Tiszttartó Dávid, a Hitoktatási Konzultációs Iroda vezetője. A program szentmisével kezdődött, amit Márfi Gyula érsek... »

2017. február 15. szerda

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A nagyszülők

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A hatodik részt olvashatják.

2017. február 12. vasárnap

A pápa fogadta a Katolikus Nevelés Kongregációja tagjait

A szentatya február 9-én találkozott a dikasztérium prefektusával, Giuseppe Versaldi bíborossal, az újonnan kinevezett tagokkal, illetve a Gravissimum Educationis Alapítvány tagjaival. A találkozón a kongregáció tagjaként jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás is.

2017. február 9. csütörtök

Az élményszerű hitoktatásért – Új tankönyveken dolgoznak Erdélyben

Az 5–8. osztályosoknak szóló új hittankönyvek szerkesztésének céljából találkoztak február 7-én a gyulafehérvári főegyházmegye, illetve a szatmári, temesvári és nagyváradi egyházmegyék hitoktatóinak képviselői Nagyváradon, az Egyházmegyei Pasztorális Központban.

2017. február 9. csütörtök

A magyarországi görögkatolikus és evangélikus egyház vezetőinek történelmi találkozása

Baráti találkozóra hívta meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa a Görögkatolikus Metropólia hierarcháit február 6-ára Budapestre, a felújítás után nemrég átadott Evangélikus Országos Múzeum tanácstermébe.

2017. február 7. kedd

A letenyei esperesi kerület hittanversenye

Január 28-án a Zala megyei Muraszemenyén tartották a letenyei esperesi kerület idei hittanversenyét, melynek győztes csapatai továbbjutottak az egyházmegyei döntőbe.

2017. február 7. kedd

Országos hittanversenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

A Görögkatolikus Metropólia országos hittanversenyt hirdet 5–8. osztályosok részére „Hitünk és életünk” témakörben. A megmérettetésre a hitoktatóknál és parókusoknál kell jelentkezni február 15-ig.

2017. február 7. kedd

Hitoktatók számára szervezett koordinátorképzést a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye koordinátorképzésének résztvevői összesen öt alkalommal találkoznak egy-egy hétvégére a 2016/17-es tanévben. A január 28–29-i hétvégét Kató Csaba diakónus, katekéta és felesége, Kató Ágota vezetették.

2017. február 2. csütörtök

Hitoktatóknak tartottak lelkinapot a Szombathelyi Egyházmegyében

Január 28-án tartották a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak idei első lelkinapját.

2017. február 1. szerda

Továbbképzést tartottak Máramarosszigeten a hitmélyítő csoportok vezetőinek

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális terve szerint négyéves továbbképzésen vesznek rész a máramarosszigeti esperesség hitmélyítő csoportjainak vezetői. A továbbképzéseket a pasztorális irodák képviselői vezetik, akik január 28-án kezdték meg az esperességekben való... »

2017. január 31. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A testvérek

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. Az ötödik részt olvashatják.

2017. január 28. szombat

Ha védőszentet akarsz választani az új évre: itt a „szentgenerátor”

Ha elfogadunk egy védőszentet az egész évre, vagy akár csak egy hónapra, esetleg csupán egy bizonyos ügyben, az esélyt jelent számunkra, hogy megkérhessük őt: „Taníts meg arra, amit te tudsz!”

2017. január 13. péntek

Hitoktatás napja a Pécsi Egyházmegyében

Január 7-én rendezte meg a Pécsi Egyházmegye a hitoktatás napját a pécsi Magtár Látogatóközpontban. A rendezvény célja a különböző plébániákon dolgozó hitoktatók közti találkozáson túl a közös ünneplés volt. A nap főelőadója Tokár Imre P. János OFM, a Katolikus Pedagógiai... »

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa a hivatáspasztorációról: Hallgassuk meg a fiatalokat, és adjunk nekik feladatokat!

Ferenc pápa január 5-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban az olasz püspöki kar hivatáspasztorációs konferenciájának mintegy 800 résztvevőjét. Az összejövetel témája – „Kelj föl, menj, és ne félj” – kapcsolódik a 2018-ra meghirdetett püspöki... »

2017. január 6. péntek

Hiánypótló, gyakorlatias továbbképzés indul a Sapientia-főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola módszertani-tantárgypedagógiai továbbképzést indít hitoktatók, hit- és erkölcstantanárok részére február 10-én. A jelentkezés határideje: január 30.

2017. január 4. szerda

Hogyan ünnepelte Erdő Péter bíboros gyerekként a karácsonyt?

Gyermekkorról, családról, hivatásról kérdezte Erdő Pétert a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén december 21-én Michels Antal józsefvárosi plébános a Nem Adom Fel Café & Bárban. A személyes hangvételű beszélgetés során a bíboros arról is szólt, hogyan... »

2016. december 22. csütörtök

Tanácskozás Pécsen – A családpasztoráció mindenkit érint

A pécsi családreferatúra házaspárjai és a plébánosok osztották meg gondolataikat egymással munkájuk örömeiről, nehézségeiről december 12-én a püspöki palotában.

2016. december 16. péntek

Adventi lelkinapot tartottak Székesfehérváron

A katekéta küldetése, a befogadó Egyház, a hivatásgondozás és a jövő évi programok voltak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori munkatársai közös adventi lelkinapjának kiemelt témái december 10-én.

2016. december 15. csütörtök

tovább »