A Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét tartották Csurgón

Mintegy négyszáz résztvevővel rendezték meg április 14-én Csurgón a Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét, melyen többek között a Fatimai Szűzanyáról, Szent László királyról és Brenner János vértanúról mérhették össze tudásukat a fiatalok. Az eseményről Göndics... »

2018. április 17. kedd

Kecskeméten rendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyét

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében zajlott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenye április 14-én Kecskeméten, a Piarista Iskola Czollner téri tagintézményében.

2018. április 16. hétfő

Hittanostalálkozót tartottak Szegeden – KÉPRIPORT

A tanév második hittanostalálkozóját szervezte a Szeged-Csanádi Egyházmegye, amelynek Szegeden a felsővárosi minorita templom és rendház adott otthont április 14-én, szombaton.

2018. április 16. hétfő

Szeretettel, kedvvel, erővel – Bérmálást ünnepeltek az újpesti Egek Királynéja-templomban

Április 15-én Erdő Péter bíboros, prímás a vasárnapi szentmise keretében 29 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az újpesti Egek Királynéja-templomban.

2018. április 15. vasárnap

Budapestre és Szegedre látogattak a Pápai Szalézi Egyetem diákjai

Április 3. és 6. között Magyarországra látogatott a Pápai Szalézi Egyetem nyolc végzős hallgatója és Ubaldo Montisci, az intézmény Kateketikai és Ifjúságpasztorációs Tanszékét vezető professzor.

2018. április 12. csütörtök

A hitoktatás napjai a Pécsi Egyházmegyében

Április 6-án és 7-én Pécsett találkoztak a Pécsi Egyházmegye hitoktatói, hogy a katekéta tevékenységet ünnepeljék, és a felmerülő kérdésekre közösen keressenek válaszokat.

2018. április 10. kedd

Szentgotthárdon találkoztak a Szombathelyi Egyházmegye ministránsai – KÉPRIPORT

Április 7-én Szentgotthárdon rendezték meg a Szombathelyi Egyházmegye ministránsainak idei találkozóját, melyen Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2018. április 9. hétfő

Befejeződött a nagyváradi hittanolimpia

A nagyváradi püspöki palota dísztermében hirdették ki a 2. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpia eredményeit április 5-én. A verseny április 3-án kezdődött 111 középiskolás diák részvételével.

2018. április 6. péntek

Hogy szerethetőbb világban éljünk – Elkezdődött a hittanolimpia Nagyváradon

Április 3-án megkezdődött a magyar nyelvű római katolikus hittanolimpia Nagyváradon. A 111 résztvevőt és tanáraikat Böcskei László nagyváradi megyéspüspök köszöntötte.

2018. április 5. csütörtök

A váci székesegyházi kórusiskola nagyböjti zarándoklata

Nagyszerdán, március 28-án Márianosztrára zarándokoltak a Váci Székesegyházi Kórusiskola tanulói. A húsvétra való lelki felkészülésüket Varga László zeneigazgató atya ifjúsági hittanosai játékos feladatokkal, programokkal segítették.

2018. április 4. szerda

Hitoktatói találkozó a kaposvári püspökségen

Március 18-án továbbképzést tartottak a Kaposvári Egyházmegye hitoktatói számára. A program szentmisével kezdődött, melyet Kiss Iván esperes mutatott be.

2018. március 20. kedd

Ez a boci szemlélteti a szerzetesrendek közötti különbségeket

A Magyar Kurír olvasói sokat tudnak a szerzetesrendekről, de egy népszerű mém, az interneten elterjedt tehenes illusztráció segítségével mások számára is érthetővé tudjuk tenni a szerzetesrendek karizmái közti különbségeket.

2018. március 12. hétfő

Hitoktatóknak és világi lelkipásztori munkatársaknak tartottak lelkigyakorlatot Székesfehérváron

Szentmisével nyitotta meg a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló nagyböjti lelkigyakorlatát Spányi Antal megyéspüspök március 3-án.

2018. március 7. szerda

Máriapócson tartották az általános és a középiskolások országos görögkatolikus hittanversenyét

Máriapócson március 3-án rendezték meg az „Országos görögkatolikus hit- és erkölcstanverseny az ifjúság évében” elnevezésű, általános iskolásoknak meghirdetett verseny döntőjét, párhuzamosan a Görögkatolikus Metropólia középiskolai hittanversenyének és... »

2018. március 6. kedd

Kiskönyv jelent meg a miséről gyermekeknek

A misét és a szentségeket bemutató színes, képes kiskönyvet a budapesti zugligeti plébánia vezetője, Bodor György állította össze.

2018. március 5. hétfő

Közvélemény-kutatást tartottak a Váci Egyházmegyében a hitoktatásról

Beer Miklós váci megyéspüspök karácsonyi üdvözlőkártyájának hátoldalán kérte a szülők együttműködését egy rövid, interneten elérhető kérdőív kitöltésére, mely a hitoktatásról szólt. Az anonim módon kitölthető, 19 kérdésből álló kérdőíven 632 szülő... »

2018. március 2. péntek

Elhunyt Szilágyi Vilma Mária kalocsai iskolanővér

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata tudatja, hogy február 8-án életének 92., szent fogadalmának 25. évében elhunyt Szilágyi Vilma M. Vilma kalocsai iskolanővér, aki fontos szerepet töltött be a hallássérült hívek közösségében.

2018. február 27. kedd

Rendhagyó hittanórát tartott Bábel Balázs érsek Kalocsán – KÉPRIPORT

Rendhagyó hittanórát tartott Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban a kecskeméti Piarista Gimnázium és Általános Iskola elsőáldozói számára február 24-én.

2018. február 26. hétfő

Bábel Balázs érseki kinevezésének évfordulóján beiktatta a főszékeskáptalan új tagjait

Érseki kinevezésének 19. évfordulóját ünnepelte Bábel Balázs érsek Kalocsán a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban február 24-én, Szent Mátyás apostol ünnepén.

2018. február 25. vasárnap

Erdő Péter megáldotta a főegyházmegyei hitoktatási felügyelőség új irodáját

Új irodakomplexuma megáldását ünnepelte Erdő Péter bíborossal az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének új tagokkal bővült munkatársi közössége február 22-én Budapesten.

2018. február 22. csütörtök

tovább »