A Messiás a liturgikus évben – Megjelent a Váci Egyházmegye tankönyvsorozatának legújabb kötete

„A Messiás a liturgikus évben” című hittankönyvsorozat negyedik kötete szeptemberben jelent meg a Váci Egyházmegye kiadásában.

09:50

Idén is várják a középiskolások jelentkezését a Szent Atanáz Hittanversenyre

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola harmadszor hirdeti meg a 2018/19-es tanévben a Szent Atanáz Középiskolai Görögkatolikus Hittanversenyt, melynek témája a zsoltárok világa lesz.

2018. október 11. csütörtök

A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága döntött a fotó- és rajzpályázatokról

Szeptember 29-én ülést tartott a Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága, melyen többek között a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia által kiírt, Az Eukarisztia az Egyház életének forrása című fotó- és rajzpályázatra beküldött alkotásokat értékelték.

2018. október 8. hétfő

Veni Sancte szentmisét ünnepeltek a Győri Egyházmegye hitoktatói

Szeptember 22-én Veni Sancte szentmisére gyűltek össze a Győri Egyházmegye hitoktatói a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise főcelebránsa Veres András megyéspüspök volt.

2018. október 4. csütörtök

Margittán találkoztak a Nagyváradi Egyházmegye ministránsai

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Nagyváradi Egyházmegye ministránstalálkozóját szeptember 29-én a partiumi Margittán, „Aki első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája” mottóval.

2018. október 2. kedd

Idén is lesz Görögkatolikus Tudásolimpia, ezúttal már nem csak diákoknak

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is meghirdeti a „Görögkatolikus Tudásolimpia” című levelezős tanulmányi versenyt, melyen idén nemcsak diákok, hanem családok és nyugdíjasok is részt vehetnek.

2018. szeptember 30. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a kínai katolikusokhoz és az egyetemes Egyházhoz – teljes szöveg!

Szeptember 26-án a Szentatya üzenetet küldött abból az alkalomból, hogy hosszú tárgyalások után a Szentszéknek sikerült megállapodnia a kínai hatóságokkal a püspökök kinevezését illetően, és ezáltal új fejezet nyílhat a kínai katolikusok életében.

2018. szeptember 29. szombat

Kurzust indítanak felnőtt megtérőknek Pécs-Kertvárosban

Mindenkinek vannak kérdései, amelyekre számtalan válasz létezik. E gondolatból kiindulva hirdeti szentségfelkészítő kurzusát a pécs-kertvárosi Szent Erzsébet-plébánia. A befogadó csoportba felnőtteket várnak. A kurzus első alkalma október 9-én, 19 órakor lesz.

2018. szeptember 27. csütörtök

Továbbképzéssel egybekötött lelkigyakorlatot rendeztek katekétáknak Máriapócson

Mint minden évben, idén ősszel is megrendezték a három görögkatolikus egyházmegye hitoktatóinak szervezett lelkigyakorlatot és továbbképzést Máriapócson szeptember 21–23-án.

2018. szeptember 27. csütörtök

Kateketikai tanácskozás Kolozsváron

Harmadik alkalommal rendezték meg szeptember 13–14-én a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara és a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye közös szervezésében a négy romániai magyar nyelvű egyházmegye hitoktatásért felelős szakembereinek tanácskozását... »

2018. szeptember 19. szerda

Veni Sanctét ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói

Szeptember 14-én Veni Sanctét tartottak a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban.

2018. szeptember 19. szerda

Önkénteseket vár a Gyerekmaros

A Gyerekmarost a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó részeként rendezik meg minden évben kétszer. Idén október 6-án várják a 16. életévüket betöltött fiatalokat, hogy segítsenek a nagymarosi találkozó kísérőrendezvényén részt vevő gyermekeknek.

2018. szeptember 14. péntek

A titok feltárja önmagát – Püspöki szentmisével kezdődött az akadémiai év Pécsen

Szeptember 10-én közös Veni Sancte szentmisével indította a 2018/19-es akadémiai évet a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem.

2018. szeptember 13. csütörtök

Hűnek maradni a Teremtőhöz – Veni Sancte a szombathelyi hittanárképzőn

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án reggel Székely János megyéspüspök mutatta be a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának tanévkezdő szentmiséjét a szombathelyi székesegyház Madonna-kápolnájában.

2018. szeptember 12. szerda

Ne csak termoszmeleget árasszunk! – Beszélgetés Pál József Csaba új temesvári megyéspüspökkel

Pál József Csaba kanonokot, a hegyvidéki főesperesség elöljáróját, a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosát május 16-án nevezte ki Ferenc pápa a Temesvári Egyházmegye megyéspüspökévé. Püspökké szentelésére és beiktatására augusztus 6-án került sor a temesvári... »

2018. szeptember 9. vasárnap

A boldog családokért – Képzés a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye családpasztorációs munkacsoportja meghívására Kaposváron is tartottak képzést a Családi Életre Nevelés (CSÉN) módszertan megalkotói. A háromszor két napos képzés első alkalmára júniusban, a másodikra augusztus 23–24-én került sor.

2018. szeptember 7. péntek

A Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói találkoztak

A Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatóinak találkozóját hagyományosan augusztus utolsó szombatján tartják; idén augusztus 25-én került sor a rendezvényre.

2018. szeptember 6. csütörtök

Szocska Ábel püspökkel kirándulhattak a görögkatolikus hittanverseny győztesei

Jutalomkiránduláson vett részt az előző tanév Országos Görögkatolikus Középiskolai Hittanversenyének győztes csapata és felkészítő tanáruk augusztus 27-én. Kosztyu Laura, Hadi Gergő és Gyenge Ádám Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspökkel utazhatott Kárpátaljára.

2018. szeptember 5. szerda

Megbízóleveleket adott át egyházmegyéje hitoktatóinak Beer Miklós

Hagyományteremtő módon az idén először személyesen vehették át a Váci Egyházmegye hitoktatói az új tanévre szóló megbízólevelüket. Erre ünnepi Veni Sancte szentmise keretében került sor augusztus 31-én a váci székesegyházban.

2018. szeptember 4. kedd

Új magyar nyelvű hittankönyvek jelentek meg Romániában

Az idei tanévkezdésre három új magyar nyelvű hittankönyv készült a Romániában kötelező iskolai vallásoktatásban részt vevő gyermekek számára.

2018. szeptember 4. kedd

tovább »