Szabad álmodni – Katekétáknak rendeztek konferenciát Szegeden

A katekéták munkáját segítő mentorkatekéták számára szerveztek „Legyetek egymás szolgálatára” mottóval konferenciát Szegeden. A június 8-án, a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében tartott szakmai tanácskozás a lelki erőforrások kérdésével foglalkozott.

2018. június 10. vasárnap

Hivatások születnek – Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Nagykárolyban

A tanítványok meghívásának története, a meghívás gondolata adta a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye idei ministránstalálkozójának tematikáját. A találkozót június 2-án tartották a nagykárolyi Kalazanci Szent József-plébánián.

2018. június 5. kedd

Tihanyban tartottak találkozót a Veszprémi Főegyházmegye hittanosainak

Hittanostalálkozóra gyűlt össze a Veszprémi Főegyházmegye területéről mintegy hétszáz fiatal június 2-án a Tihanyi Bencés Apátságban. A találkozó szentmisével vette kezdetét, amelyet Márfi Gyula érsek a bencés atyákkal, valamint a hittanosokkal érkezett papokkal együtt mutatott be.... »

2018. június 5. kedd

Katekéták tavaszi szakmai–lelki napja Miskolcon

A Miskolci Egyházmegye hittantanárai számára tartottak szakmai napot május 23-án Miskolcon.

2018. június 4. hétfő

Bátára zarándokoltak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosai

A 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a bátai Szent Vér-kegyhelyre, valamint Mohácsra zarándokoltak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosai június 2-án.

2018. június 3. vasárnap

A Te Deumra összegyűlt gyerekek köszöntötték Beer Miklós püspököt 75. születésnapján Vácon

Június 1-jén délelőtt 10 órától a székesegyház előtt, a Konstantin téren az egyházmegyei óvodák és iskolák műsorral, flashmobbal köszöntötték a püspököt, aki ezt követően bemutatta az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága által szervezett hálaadó szentmisét.

2018. június 1. péntek

Jézus önmagát adja nekünk – Elsőáldozók találkozója Máriagyűdön

Harmadik alkalommal szerveztek lelkinapot május 26-án a Pécsi Egyházmegye elsőáldozóinak Máriagyűdön, hogy azok a gyermekek, akik ebben a tanévben veszik magukhoz először az Oltáriszentséget, találkozhassanak egymással, és a közösségben megéljék az Egyház teljességét.

2018. május 31. csütörtök

Hálát adni, erőt gyűjteni – Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye. A kecskeméti Urunk mennybemenetele-társszékesegyházba érseki hálaadó szentmisére, az arborétumba családi majálisra hívta május 26-án a híveket a jubileumi programokat szervező Parázs Pasztorális... »

2018. május 27. vasárnap

Idén is megtartották a görögkatolikus tudásolimpiát

A nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is megrendezte a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt 7–8., illetve 9–10. évfolyamban tanulóknak. A döntőre május 18-án került sor a főiskolán.

2018. május 24. csütörtök

Tanfolyamot szerveztek katekéták továbbképzését végző szakemberek számára

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szervezésében idén indult először olyan képzés, amely a hitoktatók továbbképzésében fontos szerepet játszó szakemberek számára kínált fejlődési lehetőséget. A tanfolyam résztvevői május közepén vehették át oklevelüket.

2018. május 22. kedd

Először tartottak találkozót a dél-bánáti hittanosok

Május 12-én tartották a dél-bánáti hittanosok találkozóját a délvidéki Versecen. Ilyen jellegű összejövetelt először szerveztek a körzetben. A találkozó jelszava a zsinati „Jó nekünk itt lenni” mottó volt.

2018. május 18. péntek

Bibliaismereti játékokat rendeztek óvodásoknak Kolozsváron – KÉPRIPORT

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda szervezésében május 13-án tartották a bibliaismereti játékok hetedik fordulóját.

2018. május 16. szerda

Árnyjáték és ostyatervezés – Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Pécsen

Negyedik alkalommal szervezett hittanversenyt a Pécsi Egyházmegye felső tagozatos hittanosoknak május 10-én. A középpontban idén a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) állt.

2018. május 15. kedd

Vasvárra zarándokoltak a Szombathelyi Egyházmegye elsőáldozói

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az elsőáldozók zarándoklatát május 10-én. A helyszín ismét Vasvár volt, ahol mintegy 1300 gyermek számára rendeztek színes programokat.

2018. május 11. péntek

Május 15-ig lehet jelentkezni az Egri Hittudományi Főiskola hitoktatói és hittanári képzéseire

A képzésekre az Egri Hittudományi Főiskola saját jelentkezési lapján kell jelentkezni.

2018. május 9. szerda

Hitoktatók lelkinapja Nagybecskereken

A Szent Ferenc Kisnővérei tartottak lelkinapot május 4-én a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára. Az összejövetelt Márta nővér és Rita nővér vezette, akik változatos programmal készültek.

2018. május 8. kedd

Egyre többen vesznek részt az érsekség jegyeskurzusain Veszprémben

Minden eddiginél nagyobb létszámban, 34 jegyespár részvételével zajlott Veszprémben az érsekség családpasztorációs irodájának szervezésében az idei második központi jegyeskurzus április 27–28-án. A programnak a Padányi Katolikus Iskola adott helyet.

2018. május 8. kedd

Őrzők vagyunk – Megjelent Ferenc pápa szerdai katekéziseinek gyűjteményes kötete

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg a „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című kötet. Ferenc pápa katekéziseit Tőzsér Endre piarista szerzetes fordította magyar nyelvre, továbbá előszót írt a kötethez, melyet az alábbiakban... »

2018. május 7. hétfő

Nem a plébániának van területe, hanem egy területnek közössége – Evangelizáció a plébániákon

Mohácson rendezték meg április 23. és 25. között a XVIII. Országos Katekumenátus Konferenciát, melynek címe és fő témája ez volt: „A katekumenátus hatása a plébánia evangelizációs küldetésére”.

2018. május 4. péntek

Könyvújdonságaink a Szent István Könyvhéten

Ebben az évben az Új Ember Kiadványok sorozatban hat kötetet jelentetett meg a Magyar Kurír. Ezeket a könyveket ajánljuk most a kedves olvasók figyelmébe.

2018. május 4. péntek

tovább »