Átadni, ami megtart – Elsőáldozásra készülnek a Budai Ciszterci Szent Imre-plébánián

A Budai Ciszterci Szent Imre-plébánián hetven gyerek várja az első találkozást Jézussal. Urr Ipoly OCist plébánossal és Palotás Rozina hitoktatóval arról a szemléletről beszélgettünk, amely egy egész életre biztos alapot jelent a Krisztussal élt életben.

2017. május 28. vasárnap

Megőrizni a lélek tisztaságát – Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

Felejthetetlen napot töltöttek együtt a Szombathelyi Egyházmegye egész területéről érkezett elsőáldozók május 25-én Vasváron.

2017. május 28. vasárnap

Jubileumi öregdiák-találkozót tartottak a piaristák budapesti gimnáziumában

A budapesti Piarista Gimnázium 300 éves jubileuma alkalmából május 27-én találkozóra hívták az egykori diákokat. Emléktábla-avatás a Mikszáth téri épület falán, szentmise a Duna-parti piarista kápolnában, nosztalgiavetítés, öregdiák együttesek, anekdoták, beszélgetések idézték... »

2017. május 28. vasárnap

Elsőáldozások idején az Eucharisztiáról – Interjú Szeidel Péterrel

Az Egyházban május az elsőáldozások időszaka. Ekkor vehetik először magukhoz az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust a gyerekek. Budapesten több mint száz éve áll egy templom, melynek középpontjában „különös módon” az Eucharisztia áll – ez az Örökimádás-templom.

2017. május 27. szombat

Újdonság: YOUCAT-könyvek a bérmálásról – fiatalos nyelvezettel, játékos szemléltető ábrákkal

A YOUCAT Alapítvány 2014-ben két könyvet is kiadott Németországban: „YOUCAT – Bérmakönyv” és „YOUCAT – Kézikönyv a bérmakurzushoz” címmel. Most mindkét kiadványt megjelentette a Vigilia Kiadó. Lukács László piarista szerzetessel, a Vigilia főszerkesztőjével... »

2017. május 23. kedd

Újraindul Vácon a katekéták és lelkipásztori munkatársak képzése

2017 őszén újraindul levelező tagozaton a katekéta és lelkipásztori munkatárs alapszak a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. A jelentkezési határidő 2017. augusztus 12.

2017. május 23. kedd

Harmadszor rendezték meg Egerben a „Tea Time” utcai evangelizációs programot

Harmadik alkalommal rendezték meg a „Tea Time” elnevezésű utcai evangelizációs programot május 12-én Egerben. Az esős idő miatt most a szabad tér helyett a katolikus ifjúsági klub termében találkoztak a fiatalok.

2017. május 15. hétfő

Konferenciára várják a katekétákat Szegeden

„Motiválni, megtartani, lelkesíteni a katekéta szolgálatban” címmel 2017. június 10-én, szombaton rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye kateketikai irodája a Gál Ferenc Főiskolával közösen a második mentor-katekéta konferenciát.

2017. május 14. vasárnap

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A jegyesség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenkettedik részt olvashatják.

2017. május 13. szombat

Jól ismerik a hittanosok az egyházi évet – Több mint negyvenen indultak a pécsi versenyen

A Pécsi Egyházmegye hittanversenyét május 11-én tartották a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Két korcsoportban összesen negyvenkét diák vett részt a megmérettetésen, amelynek témájaként az egyházi év liturgiáját és a Mária-ünnepeket jelölte meg a szervező, a Pécsi Egyházmegye... »

2017. május 12. péntek

Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök

Május 11-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az MKPK Titkárságának székházában.

2017. május 11. csütörtök

Bérmálás a felsővízivárosi Szent Anna-plébánián

Erdő Péter bíboros, prímás május 7-én ünnepi szentmise keretében szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a plébániához kötődő, illetve az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba járó fiataloknak. Ötvenöten részesültek alapos felkészülés után a bérmálás szentségében.

2017. május 10. szerda

Mária oltalmában – Hittanos színjátszók találkoztak Nagybecskereken

Hittanosok vették birtokukba a vajdasági nagybecskereki püspökség épületét és a székesegyházat május 6-án. Két eseményt bonyolítottak le ezen a napon: a képzőművészeti pályázat díjkiosztóját és a hittanos színjátszók találkozóját.

2017. május 8. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A nevelés

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenegyedik részt olvashatják.

2017. április 29. szombat

Révkomáromban rendezték meg a felvidéki magyar katolikus közösségek bibliaversenyének döntőjét

Április 26-án Révkomáromban rendezték meg a szlovákiai magyar közösségek bibliaversenyének középiskolai döntőjét.

2017. április 28. péntek

Az első országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpiát rendezik Erdélyben

„Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten gyermekei” – ezzel a Római levélből (8,14) való mottóval hirdették meg a romániai magyar hittanolimpiát Kolozsváron április 26. és 28. között. A vetélkedő első ízben minősül a román oktatási minisztérium által elismert... »

2017. április 27. csütörtök

Hittanostalálkozó Szegeden – KÉPRIPORT

Április 22-én, szombaton hittanostalálkozót szerveztek a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. A 9–14 éves gyerekek egész napos programsorozaton vehettek részt.

2017. április 24. hétfő

Árnyjáték formájában mutatták be a passiót a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában

A húsvétra készülve a Debreceni Egyházmegyéhez tartozó Fülöpön a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola hatodik és nyolcadik osztályos tanulói Jézus keresztútját és feltámadásának történetét mutatták be április 12-én.

2017. április 19. szerda

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Három szó

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizedik részt olvashatják.

2017. április 8. szombat

Hittanversenyt rendeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Az espereskerületi fordulókon induló több mint ötszáz gyermek és fiatal közül kerültek ki a főegyházmegyei hittanverseny megyei döntőjének résztvevői. A versenyző hittanosok április 1-jén, szombaton gyűltek össze Kiskunfélegyházán.

2017. április 4. kedd

tovább »