Pótfelvételt hirdet a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Az alábbiakban tájékozódhatnak azokról a szakokról, melyek esetében pótfelvételt hirdettek, illetve a jelentkezési és pótfelvételi határidőkről.

2017. július 16. vasárnap

Ferenc pápa üzenetet küldött az argentínai nemzetközi kateketikai szimpózium résztvevőinek

„Boldogok, akik hisznek” – e témában szerveztek kateketikai szimpóziumot Buenos Airesben, a Pápai Katolikus Egyetem teológiai karán július 12. és 14. között. A Szentatya üzenetet küldött a nemzetközi összejövetel résztvevőinek.

2017. július 14. péntek

Giovannino álma – E-kifestőt terveztek a szaléziak gyerekeknek

A „Giovannino álma” az első e-kifestő, amely a Szaléziak a Társadalomért Szövetség SCS/CNOS ötlete nyomán jelent meg a legkisebbek számára, és a Bosco Szent János életében meghatározó szerepet játszó kilencéves kori álmát jeleníti meg nyolc rajzon, kísérőszöveggel.

2017. július 13. csütörtök

Jeleket keresünk – A találkozó, amely mélységekbe hív

Szerda délután elkezdődött a 34. egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat. Kerényi Lajos atya ezúttal is frissen, fiatalosan indította az alkalmat, elmélkedett Isten jeleiről az életünkben.

2017. július 13. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori munkatársai

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak és lelkipásztori munkatársainak nyári lelkigyakorlatát Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartotta az iszkaszentgyörgyi lelkigyakorlatos házban június 29. és július 1. között.

2017. július 13. csütörtök

Püspöki szentmisével vette kezdetét Nagyváradon a Bolyai Nyári Akadémia

Július 10. és 14. között zajlik Nagyváradon, a Posticum Keresztény Kulturális Központban az idei Bolyai Nyári Akadémia. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége mellett idén a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Kateketikai Központja vállalta a társszervező szerepét.

2017. július 12. szerda

Hatékony módszerek a hitre nevelés szolgálatában – Bolyai Nyári Akadémia 2017

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 25 éve szervezi meg a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát. Az idei, július 10–14-ig tartó találkozó témája: „Legyen játék a tanulás! – Hatékony módszerek a hitre nevelés... »

2017. július 10. hétfő

Lelkigyakorlaton vettek részt a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatói

Június 27. és 29. között tartották a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán a hagyományos, évről évre megrendezett lelkigyakorlatot a hitoktatók számára.

2017. július 5. szerda

Bibliai élménypedagógiai továbbképzést tartottak hitoktatóknak Pécsett

Szociális készségek fejlesztése bibliai történetek feldolgozásával – ezt tűzték ki célul azok a hitoktatók, akik a Pécsi Egyházmegye háromnapos kurzusán vettek részt június 28. és 30. között.

2017. július 4. kedd

Gyermekszívvel Isten házában – Interjú a ministrálásról Quadros Lytton szalézi szerzetessel

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium két tanára, Mezőkeresztesi Beatrix és Elleh Hajnalka készített interjút Ervanto Quadros Lytton indiai származású szalézi szerzetessel, hogy közelebbről is megismertessék a fiatal ministránsok szolgálatát.

2017. június 30. péntek

Te Deum a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF) június 23-án a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban megtartott hálaadó szentmisével és diplomaosztó ünnepséggel zárta a tanévet.

2017. június 29. csütörtök

„Kincses szigetek” a hittanos évzárón – KÉPRIPORT

A Miskolci Egyházmegye hittanosai játékos feladatokon keresztül gyűjtötték a kincseket a sajópálfalai évzárón június 19-én, és közösen adtak hálát az elmúlt tanévért.

2017. június 28. szerda

Szent Antal napján egy igazi misszionárius távozott – Elhunyt Komáromi János

Komáromi János, a ferences világi rend tagja, hittanár és festőművész életének 74. évében, Szent Antal liturgikus emléknapján, június 13-án visszaadta lelkét a Teremtőnek. Temetése július 5-én 14 órakor lesz a Farkasréti temetőben, majd lelki üdvéért gyászmisét mutatnak be a... »

2017. június 19. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A betegség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizennegyedik részt olvashatják.

2017. június 17. szombat

Mentor-katekéta konferenciát rendeztek Szegeden

„A szomjazóknak ingyen adok az élet forrásának vizéből!” (Jel 21,6) mottóval rendezték meg június 10-én, szombaton a II. Mentor-katekéta Konferenciát a Szeged-Csanádi Egyházmegyében.

2017. június 14. szerda

Rendhagyó hittanórát tartottak a nagybecskereki püspökségen

Első és második osztályos hittanosokat látott vendégül a püspökség épületében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök június 7-én.

2017. június 14. szerda

Befejeződött a pozsonyi magyar szabadegyetem második akadémiai éve

Immár a második tanév zárult a pozsonyi magyar szabadegyetemen, ahol a teológia, az egyháztörténelem, a lelkiség és a filozófia témaköréből hallhattak értékes előadásokat a hallgatók a havonta egy alkalommal, szombatonként megtartott tanulmányi napok során.

2017. június 13. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A szegénység

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenharmadik részt olvashatják.

2017. június 3. szombat

Szalézi Nővérek: Jégvarázzsal és bábokkal a hivatástisztázásért

Szalézi nővérek rejtőznek valójában a „Happy Nun” YouTube-felhasználó mögött; ők készítették és töltötték fel a „Do You Wanna Be a Sister?” (Akarsz nővér lenni?) című, a „Jégvarázs” (Frozen) egyik betétdalára hajazó bájos bábfilmet a videómegosztóra.

2017. május 31. szerda

Egyházmegyei hittanos találkozót tartottak Veszprémben

Hittanos találkozóra gyűltek össze a Veszprémi Főegyházmegye fiataljai május 27-én, a veszprémi várban. A rendezvény szentmisével kezdődött a Szent Mihály-székesegyházban, amit Márfi Gyula érsek mutatott be a hittanosokkal érkezett lelkipásztorokkal.

2017. május 31. szerda

tovább »