Ha védőszentet akarsz választani az új évre: itt a „szentgenerátor”

Ha elfogadunk egy védőszentet az egész évre, vagy akár csak egy hónapra, esetleg csupán egy bizonyos ügyben, az esélyt jelent számunkra, hogy megkérhessük őt: „Taníts meg arra, amit te tudsz!”

2017. január 13. péntek

Hitoktatás napja a Pécsi Egyházmegyében

Január 7-én rendezte meg a Pécsi Egyházmegye a hitoktatás napját a pécsi Magtár Látogatóközpontban. A rendezvény célja a különböző plébániákon dolgozó hitoktatók közti találkozáson túl a közös ünneplés volt. A nap főelőadója Tokár Imre P. János OFM, a Katolikus Pedagógiai... »

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa a hivatáspasztorációról: Hallgassuk meg a fiatalokat, és adjunk nekik feladatokat!

Ferenc pápa január 5-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban az olasz püspöki kar hivatáspasztorációs konferenciájának mintegy 800 résztvevőjét. Az összejövetel témája – „Kelj föl, menj, és ne félj” – kapcsolódik a 2018-ra meghirdetett püspöki... »

2017. január 6. péntek

Hiánypótló, gyakorlatias továbbképzés indul a Sapientia-főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola módszertani-tantárgypedagógiai továbbképzést indít hitoktatók, hit- és erkölcstantanárok részére február 10-én. A jelentkezés határideje: január 30.

2017. január 4. szerda

Hogyan ünnepelte Erdő Péter bíboros gyerekként a karácsonyt?

Gyermekkorról, családról, hivatásról kérdezte Erdő Pétert a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén december 21-én Michels Antal józsefvárosi plébános a Nem Adom Fel Café & Bárban. A személyes hangvételű beszélgetés során a bíboros arról is szólt, hogyan... »

2016. december 22. csütörtök

Tanácskozás Pécsen – A családpasztoráció mindenkit érint

A pécsi családreferatúra házaspárjai és a plébánosok osztották meg gondolataikat egymással munkájuk örömeiről, nehézségeiről december 12-én a püspöki palotában.

2016. december 16. péntek

Adventi lelkinapot tartottak Székesfehérváron

A katekéta küldetése, a befogadó Egyház, a hivatásgondozás és a jövő évi programok voltak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori munkatársai közös adventi lelkinapjának kiemelt témái december 10-én.

2016. december 15. csütörtök

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A gyerekek

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A negyedik részt olvashatják.

2016. december 10. szombat

Balatonalmádiban tartották a XI. Nemzeti Kateketikai Kongresszust

November 24. és 26. között tartották Balatonalmádiban a kétévente megrendezett országos kateketikai kongresszust „...az ajtóban állok” (Jel 3,20) mottóval.

2016. november 28. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az édesapa

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A harmadik részt olvashatják.

2016. november 26. szombat

Tamás Gyuláné Laszkovszky Anikó: A Jóisten mindig új utakat nyitott előttünk

Tamás Gyuláné Laszkovszky Anikóval, a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjével, a Katolikus Karitász komlói csoportjának vezetőjével beszélgettünk.

2016. november 22. kedd

A Képmás zenekar adott koncertet a nyíregyházi Arany János Gimnázium jubileumán

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus együttese, a Képmás zenekar két éve tartó turnéjának utolsó állomásán a negyvenéves nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium jubileumi programsorozatának keretében november 9-én bemutatta „Ilyen ez” című... »

2016. november 18. péntek

Húszéves a gyulafehérvári főegyházmegye tanulmányi központja

A csíksomlyói Jakab Antal Ház, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye tanulmányi központja 20. születésnapját ünnepelte november 11-én, pénteken. A rendezvény keretében ünnepi szentmisét mutattak be a helyi kegytemplomban.

2016. november 18. péntek

Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek az irgalmasság szentéve jegyében Egerben

A Főegyházmegyei Kateketikai Konzultációs Iroda az irgalmasság rendkívüli szentévének zárásához közeledve hittanvetélkedőt szervezett az állami iskolák hitoktatásában részt vevő általános iskolás korú gyermekek számára november 5-én.

2016. november 8. kedd

Szakmai napot tartottak hitoktatók számára a Kaposvári Egyházmegyében

Püspöki szentmisével kezdődött november 5-én a hitoktatók őszi szakmai napja a Kaposvári Egyházmegyében. A Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott szentmisén Balás Béla megyéspüspök Szent Imréről beszélt, aki példaképe a hitoktatóknak is.

2016. november 7. hétfő

Hittan-bemutatóórát tartottak Sopronban

A Győri Hittudományi Főiskola szervezésében október 25-én Sopronban, a Szent Orsolya Gimnáziumban a hitoktatásban részt vevő munkatársak gimnáziumi hittan-bemutatóórán, majd hitéleti-módszertani előadáson vehettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Józsefné, a... »

2016. október 28. péntek

Hitoktatói továbbképzést tartottak Székesfehérváron

Továbbképzést tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban október 22-én, szombaton.

2016. október 26. szerda

Minden hívő Isten reklámja – Milyen lehetőségek rejlenek az Alpha-kurzusokban?

Az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében az Alpha-kurzusokban rejlő hatékony evangelizációs lehetőségekről beszélt a második szakmai nap résztvevőinek Fábry Kornél és Füzes Ádám október 22-én az MKPK budapesti irodaházának előadótermében.

2016. október 24. hétfő

Görögkatolikus hittanversenyt hirdetnek középiskolásoknak

„Itt vagyok, hívtál” (1Sám 3,5) címmel a Görögkatolikus Metropólia hittanversenyt hirdet középiskolásoknak. A Szent Atanáz Görögkatolikus Középiskolai Hittanversenyre háromfős középiskolai vagy egyházközségi csapatok jelentkezhetnek.

2016. október 23. vasárnap

Cigány gyerekek hittanostalálkozója a Miskolci Egyházmegyében

Már hagyománnyá vált a Miskolci Egyházmegyében, hogy október elején találkoznak Homrogdon azok a jórészt roma gyerekek, akik a hittanórán tanultakból mérik össze tudásukat. Az október 15-i találkozón részt vett és a felnőtteknek katekézist tartott Orosz Atanáz... »

2016. október 21. péntek

tovább »