Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

2019. április 20., szombat

Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Kiskunhalason

Kiskunhalason tartották április 13-án a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének döntőjét a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A díjátadóra szentmise keretében került sor, amelyet Bábel Balázs érsek mutatott be.

2019. április 15., hétfő

Amiről Isten álmodik – Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Szombathelyen

Április 12-én rendhagyó egyházmegyei ifjúsági találkozót rendeztek Szombathelyen. Székely János megyéspüspök a beszélgetésekben és prédikációjában a hit kincsének értékét mutatta fel a körülbelül hétszáz résztvevőnek, hogy a keresztény nagykorúság felelősségére és... »

2019. április 13., szombat

Gimis különkiadással jelentkezett a Szólj be a papnak! csapata Budapesten

Nagy fába vágta a fejszéjét Budapesten a Szólj be a papnak! csapata. „Miért engedi Isten a rosszat?” címmel középiskolások kérdéseit várta Dejcsics Konrád OSB és Nagy Bálint SJ április 11-én a Patrona Hungariae Iskolaközpont dísztermében.

2019. április 12., péntek

Tanítványi lelkülettel – Pedagógusok köszöntése Pécsett

Április 6-án tartotta pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye. Az évről évre hagyományosan áprilisban szervezett találkozón idén is több mint háromszázan vettek részt.

2019. április 12., péntek

Bérmálkozók egyházmegyei találkozóját rendezték a délvidéki Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljai hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton találkoznak főpásztorukkal. Az idei összejövetelt az iskolai próbaérettségi miatt egy héttel korábban, április 6-án tartották – ezúttal nem Nagybecskereken, hanem... »

2019. április 11., csütörtök

Mi köze a Boney M.-nek a görögkatolikus hittanversenyhez?

A máriapócsi Emmanuel Zarándokközpont és a Családvárban rendezték az általános és középiskolai görögkatolikus hittanversenyek metropóliai döntőjét április 6-án.

2019. április 10., szerda

Nyílt nap a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Április 13-án, szombaton a győri és a szombathelyi képzési helyszínén tart nyílt napot a Brenner János Hittudományi Főiskola (BJHF).

2019. április 9., kedd

Nagyböjti lelkigyakorlat hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak Székesfehérváron

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló, március 30-án Székesfehérváron tartott nagyböjti lelkigyakorlatát püspöki szentmisével nyitották meg a Szent Imre-templomban – majd különleges keresztútra hívták a jelenlévőket.

2019. április 8., hétfő

Fát ültettek a bérmálkozásra készülő törökkanizsai és töröktopolyai hittanosok

Március 27-én reggel 9 órakor a törökkanizsai plébánián gyűltek össze a bérmálkozásra készülő hittanosok, hogy együtt ültessenek rózsafákat a virágoskertbe.

2019. április 5., péntek

Visszavárják Éli atyát Törökkanizsára – KÉPRIPORT

Elias Ohoiledwarin verbita atya látogatott a vajdasági Törökkanizsára március 28-án.

2019. április 4., csütörtök

Most kiderül, hogy hívják Richárd atya kutyáját

Rendszeresen imádkoznak együtt egy tized rózsafüzért a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ első osztályos diákjai. A március 20-i alkalmon Inzsöl Richárd szentpéterfai káplán volt az osztály vendége, aki az imádság után a gyermekek kérdéseire válaszolt.

2019. április 3., szerda

Hittanos keresztút Letenyén – KÉPRIPORT

Március 29-én, pénteken az esti szentmise előtt a hittanos gyerekek vezették a keresztúti imádságot a letenyei templomban.

2019. április 3., szerda

Folytatódott a vallásmódszertani továbbképzés Nagyváradon

A nagyváradi egyházmegyei kateketikai központ és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Partiumi Oktatási és Módszertani Központja közös szervezésében második alkalommal rendezték meg Nagyváradon március 21. és 23. között az elsőáldozók felkészítését szolgáló... »

2019. április 2., kedd

Hit- és erkölcstanversenyt tartottak a Miskolci Egyházmegyében

Az országos görögkatolikus hit- és erkölcstanverseny egyházmegyei fordulóját március 23-án Miskolcon rendezték meg.

2019. március 30., szombat

Hit- és erkölcstanversenyt rendeztek a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Március 23-án Hajdúdorogon rendezték meg a görögkatolikus főegyházmegye hit- és erkölcstan versenyét, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében zajlott.

2019. március 29., péntek

„Gyertek, nézzétek meg!” – Szakmai délutánt tartottak a Brenner János-főiskolán

„Gyertek, nézzétek meg!” mottóval nyilvános szakmai délutánt tartottak a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában március 25-én. A rendezvényen részt vett Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

2019. március 26., kedd

„Akarsz-e örömet okozni Istennek?” – Hitoktatói továbbképzést tartottak Kaposváron

Március 23-án hitoktatói továbbképzést tartottak a Kaposvári Egyházmegyében. Az alkalom közös szentmisével kezdődött, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

2019. március 26., kedd

A katekéta szegődjön a hívek mellé, mint Jézus az emmauszi tanítványokhoz – CCEE-konferencia Rómában

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) szervezésében tanácskozást tartanak a hitoktatásról a napokban Rómában. Magyarországot Udvardy György pécsi megyéspüspök, az Országos Hitoktatási Bizottság elnöke képviseli.

2019. március 21., csütörtök

Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle