Tanévnyitó szentmisét tartottak a nagybecskereki székesegyházban

Tanítónőjükkel és hitoktatójukkal vonultak be a tanévnyitó szentmisére szeptembe 17-én a nagybecskereki alsósok. A szentmisét msgr. Gyuris László székesegyházi plébános mutatta be, a zenei szolgálatot a Nepomuki Szent János Gyermek- és Ifjúsági Kórus látta el.

2017. szeptember 22. péntek

Ünnepi szentmisével indították a tanévet a Győri Egyházmegye hitoktatói

Tanévnyitó ünnepséget és továbbképzést szerveztek szeptember 16-án a hitoktatók számára a Győri Hittudományi Főiskolán. A továbbképzés keretében a szentségek vételére való felkészítés volt a legfőbb téma.

2017. szeptember 22. péntek

Tanszereket áldottak meg az ózdi görögkatolikus parókián

Hittanos évnyitót tartottak szeptember 16-án az ózdi görögkatolikus parókián, ahol megáldották a gyermekeket és iskolatáskáikat.

2017. szeptember 20. szerda

Szombathelyen is megáldották a tanszereket

Szeptember 10-én, vasárnap közös tanévkezdő szentmisére és első alkalommal az iskolatáskák és tanszerek megáldására gyűltek össze a szombathely-kámoni plébániához tartozó hittanosok és a helyi hívek.

2017. szeptember 16. szombat

Táskaszentelés Padén

Szeptember 10-én, a reggel 8 órakor kezdődő szentmisén a padéi Havas Boldogasszony-templomban Fiser János plébános megszentelte a diákok iskolatáskáját, tanfelszerelését.

2017. szeptember 15. péntek

Udvardy György tartott tanévnyitó előadást a pécsi hittudományi főiskolán

Udvardy György pécsi megyéspüspök szeptember 9-én évnyitó előadást tartott a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelezős hallgatóinak.

2017. szeptember 14. csütörtök

Óvodát vett át Martonvásáron a Székesfehérvári Egyházmegye

Szeptember 12-én ünnepség keretében vette át a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásába Spányi Antal megyéspüspök a martonvásári Szent László Regionális Tagóvodát.

2017. szeptember 13. szerda

Háromszáz elsőáldozó zarándokolt el a bodajki Segítő Szűzanyához

Kétnapos búcsúra gyűltek össze a Székesfehérvári Egyházmegye elsőáldozói szüleik és hitoktatóik kíséretében szeptember 9-én és 10-én a bodajki kegyhelyen. Az ünnepi szentmise mellett keresztúton és éjszakai virrasztáson is részt vehettek a gyermekek.

2017. szeptember 11. hétfő

Év eleji találkozót tartottak a nagyváradi egyházmegye területén szolgáló hitoktatók számára

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén szolgáló hitoktatók szeptember 7-én az egyházmegyei Katekétikai Központban gyűltek össze év eleji találkozóra. A résztvevők átvették Böcskei László megyéspüspöktől a 2017/2018-as iskolai évre szóló hitoktatási megbízást,... »

2017. szeptember 11. hétfő

Kétrészes egyháztörténeti tankönyvet jelentetett meg a Váci Egyházmegye

Nem csak gyermekeknek szól az a kétrészes egyháztörténeti tankönyvcsalád, amelyet augusztusban adott ki a Váci Egyházmegye „A Messiás az egyházban” címmel.

2017. szeptember 10. vasárnap

Továbbképzésen vettek részt a Váci Egyházmegye hitoktatói

A Váci Egyházmegyében 581-gyel több diák fog a hit- és erkölcstan tantárgy keretében római katolikus hittant tanulni idén, mint az elmúlt tanévben: ez több mint huszonötezer iskolást jelent.

2017. szeptember 8. péntek

Hittantábort rendeztek Bélfenyéren

Augusztus utolsó hetében rendezték meg a többéves hagyománnyal rendelkező bélfenyéri hittantábort. Az esemény a helyi római katolikus plébánia és Kolping Család Egyesület, valamint a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség támogatásával valósult meg.

2017. szeptember 7. csütörtök

A marosvásárhelyi iskola mellett foglaltak állást a kolozsvári kateketikai tanácskozás résztvevői

Kateketikai tanácskozást tartottak Kolozsváron, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karán szeptember 4-én és 5-én a négy, többségében magyar nyelvű romániai római katolikus egyházmegye módszertani felelőseinek részvételével.

2017. szeptember 6. szerda

Óvodapedagógusoknak tartottak továbbképzést a Pécsi Egyházmegyében

Szakmai délutánt szervezett a Pécsi Egyházmegye az általa fenntartott óvodákban dolgozó pedagógusoknak szeptember 4-én. A képzés témája a kisgyermek és a hit volt.

2017. szeptember 5. kedd

Továbbképzésen vettek részt a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatói

A hitoktatók Veni Sancte szentmisével, majd továbbképzéssel kezdték meg a 2017/2018-as tanévet augusztus 24-én. Az idei összejövetelt Balatonalmádiban tartották Szabó János plébános meghívására.

2017. augusztus 29. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az ünnep

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenhetedik részt olvashatják.

2017. augusztus 26. szombat

Hitoktatók tanévnyitó lelkigyakorlatát és továbbképzését tartották Pécsen

Mintegy száznegyven hitoktató vett részt azon a lelkigyakorlaton és továbbképzésen, amit a Pécsi Egyházmegye rendezett a Magtár Látogatóközpontban augusztus 21. és 23. között. Az előadások arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lehet a szentségfelkészítést a katekumenátus... »

2017. augusztus 25. péntek

Máriagyűdön táboroztak a pécsi görögkatolikus hittanosok

Háromnapos táborban vettek részt a pécsi görögkatolikus hittanosok Zajácz Gábor parókus vezetésével. Az augusztus 7-e és 9-e között megrendezett táborban a lelki feltöltődés mellett sok élmény is várta a részt vevő gyermekeket.

2017. augusztus 23. szerda

Élménypedagógiai továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye hitoktatói

Haladó bibliai élménypedagógiai továbbképzésen vett részt augusztus 16. és 19. között a Pécsi Egyházmegye tizennyolc hitoktatója. Az egyedülálló foglalkozást az alapképzésen már részt vett pedagógusok kérésére alkották meg.

2017. augusztus 22. kedd

Görögkatolikus ministránstábort szerveztek Szatmárnémetiben

Közel ötvenen vettek részt augusztus közepén a görögkatolikus ministránstáborban, amelyet a Szatmárnémeti Szent Miklós Görögkatolikus Parókia hirdetett meg, hogy így is lehetőséget nyújtson a gyermekeknek közelebb kerülni Isten oltárához. Pallai Béla tájékoztatta... »

2017. augusztus 18. péntek

tovább »