Müller bíboros „Hitnyilatkozatot” tett közzé a katolikus tanításról

„Ne nyugtalankodjék szívetek.” Ezzel a János-evangéliumból vett felhívással kezdődik a Gerhard Ludwig Müller bíboros által február 8-án közzétett hitnyilatkozat, amelyben az Egyház szentségekről, a szentáldozásról, a papság szentségéről szóló tanítását foglalja össze a... »

2019. február 14. csütörtök

Haladó szintű Kett-képzést tartottak Nagyváradon

A haladó Kett-képzést február 1. és 5. között tartották a nagyváradi Posticumban Tomás Cyril Havel és Eva Muronova, a Kett Pedagógia Intézet cseh fiókintézete két vezetőjének irányításával.

2019. február 12. kedd

Elsőáldozásra készülő „királyfiak és királylányok” találkoztak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hittanosai közül közel háromszáz leendő elsőáldozó gyermek együtt készült a nagy találkozásra február 2-án Debrecenben, a Megtestesülés-templomban a „NEKtek! – Veletek!” programsorozat szombati alkalmán.

2019. február 4. hétfő

A preevangelizációról szólt a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kateketikai konferenciája

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye X. kateketikai konferenciáját február 1-jén és 2-án rendezték meg Budapesten a Párbeszéd Házában. A konferencián Erdő Péter bíboros, prímás „A katekézis célja” címmel tartott előadást.

2019. február 2. szombat

Jézus tanítása és csodái – Rendhagyó püspöki katekézis Pécsett

„Jézus Krisztus a próféta: a tanítása, a csodái (Mt 7,24–29)” címmel január 31-én folytatódott a szokásos püspöki katekézis a pécsi székesegyházban. Ez alkalommal kivételesen nem Udvardy György megyéspüspök, hanem Nyúl Viktor pasztorális helynök katekézisét hallhatták az... »

2019. február 1. péntek

A pécsi hittudományi főiskola levelezős hallgatói vehették át diplomájukat

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelező tagozatának hallgatói vehették át oklevelüket január 25-én.

2019. január 30. szerda

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus volt a Székesfehérvári Egyházmegye hittanversenyének témája

A 2018/19-es tanévben is a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében rendezték a Székesfehérvári Egyházmegye hittanversenyét az érdi Marianum Általános Iskola és Gimnáziumban január 23-án.

2019. január 25. péntek

Megbeszélést tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatást segítő koordinátorai

Január 11-én a püspöki hivatalban tartották a Pécsi Egyházmegye koordinátor hitoktatóinak soron következő találkozóját, amelyen a résztvevők a hatékony csoportszervezéshez, a hitoktatókkal végzett közös szakmai munka támogatásához kaptak módszertani segítséget.

2019. január 16. szerda

Thaiföldön tartanak találkozót az ázsiai országok püspöki konferenciáinak hitoktatási bizottságai

Január 15. és 18. között Bangkokban rendezik meg az ázsiai országok püspöki konferenciái hitoktatási bizottságainak tanácskozását, amelyen részt vesz a Hittani Kongregáció küldöttsége is.

2019. január 14. hétfő

Ha védőszentet akarsz választani az új évre: ismét itt a „szentgenerátor”

Ha elfogadunk egy védőszentet az egész évre, vagy akár csak egy hónapra, esetleg csupán egy bizonyos ügyben, az esélyt jelent számunkra, hogy megkérhessük őt: „Taníts meg arra, amit te tudsz!”

2019. január 1. kedd

Hol lakik a Mikulás? Pécsen megmutatják

Szent Miklós legendáját múzeumpedagógiai módszerekkel ismerhetik meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek a pécsi püspökségen advent folyamán.

2018. december 6. csütörtök

Ökumenikus szimpóziumot tartottak hitoktatóknak Nyíregyházán

Református és római katolikus hitoktatók közös képzésen vettek részt a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány jóvoltából november 24-én Nyíregyházán.

2018. november 29. csütörtök

Három új könyvet mutatott be a Vigilia Kiadó

A Vigilia Kiadó három új kiadványát mutatták be november 26-án a budapesti Piarista Gimnáziumban: „DOCAT – Mit kell tennünk?” és „YOUCAT Gyónás – Megújulás” címmel, valamint Walter Kasper „Az Amoris laetitia üzenete – Ferenc pápa apostoli buzdításának hiteles... »

2018. november 27. kedd

„Örökre és tökéletesen” – Az Eucharisztia a kateketikai kongresszus középpontjában

„Élet – kenyér. Adhat-e az Eucharisztia életet?” mottóval az Eucharisztiát állította középpontba a XII. Nemzeti Kateketikai Kongresszus. November 15. és 17. között Budapesten gyűlt össze közös gondolkodásra száznyolcvan katekéta, köztük negyven pap.

2018. november 17. szombat

Közelebb az angyalokhoz – Cigány hittanosok találkozója Ózdon

Az ózdi görögkatolikus parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának október 30-án.

2018. november 14. szerda

Jelmezt öltenél mindenszentekkor? Így is lehet!

A Komárom-Esztergom megyei Mocsán november 1-jén, mindenszentek ünnepén rendhagyó módon mutatták be kedvenc szentjeiket a gyermekek.

2018. november 7. szerda

Vallásmódszertani továbbképzést szerveztek hitoktatóknak Nagyváradon

Az elsőáldozásra való felkészítés hatékonyabbá tételét szolgáló képzést tartottak hitoktatóknak október 29–31-én a nagyváradi Laikusképző Központban. Az egyházmegyei kateketikai központ és a Partiumi Oktatási és Módszertani Központ által szervezett program házigazdája... »

2018. november 6. kedd

„Tanítvánnyá kell válnunk” – Hitoktatók továbbképzése Kaposváron

November 3-án, szombaton hitoktatói továbbképzést tartottak a kaposvári püspökségen. A program szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt.

2018. november 6. kedd

Főegyházmegyei Biblia-napot rendeztek Gyulafehérváron

Az Erdélyben működő Katolikus Magyar Bibliatársulat találkozót szervezett október 27-én a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (GMGK) Borromeo Szent Károlyról elnevezett kápolnájában. Az eseményen közel százhúsz fő vett részt.

2018. november 5. hétfő

Hitoktatók őszi képzése Pécsen – Katekumenális felkészítés a szentségek felvételére

Október 29-én Pécsen tartották az őszi hitoktatói továbbképzést a Magtár Látogatóközpontban, amelynek témája szentségek felvételére való katekumenális jellegű felkészítés volt. Közel száznegyven hitoktató és plébános vett részt az eseményen.

2018. október 31. szerda

tovább »