Megtartották a szombathelyi mentorképző program idei első alkalmát

Február 16-án és 17-én folytatódott a Szombathelyi Egyházmegye mentorképző programja. A kiválasztott hittanárok a képzés során olyan mentorokká válhatnak, akiknek alapvető feladata a felsőoktatásból kikerülő katekéták kísérése és hivatásuk támogatása.

13:29

Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban... »

11:57

Hat, gyógyít, életet ad – Középpontban a szentségek az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napokon

A január 29. és február 1. között Egerben zajló Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok első tematikus egysége a bérmálás szentségéből kiindulva a fiatalok megszólításának módjára, lehetőségeire kérdezett rá. Az előadók felvetéseit fórumokon, csoportbeszélgetéseken dolgozták... »

2018. január 30. kedd

KESU Diáknap – Havi közösségformáló program a komáromi hittanosoknak

Árpád-házi Szent Margit életét és csodatetteit ismerhették meg a komáromi hittanosok a negyedik alkalommal megrendezett KESU (keresztény sulis) Diáknapon, melynek január 20-án a komáromi Szent Ignác Közösségi Ház adott otthont.

2018. január 30. kedd

Országos hittanverseny a nagyváradi Szent László-líceumban

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a nagyváradi római katolikus püspökség szervezésében január 26. és 28. között tizenkettedik alkalommal szervezték meg a „Hivatások nyomában” című, immár országos szintű hittanversenyt.

2018. január 30. kedd

Továbbképzés indul hitoktatók részére a Sapientián

Módszertani-tantárgypedagógiai továbbképzés indul hitoktatók, valamint hit- és erkölcstan-tanárok részére a Sapientia Szerzetesi Főiskolán. Február 2-ig várják a jelentkezéseket.

2018. január 25. csütörtök

Még lehet jelentkezni a Győri Hittudományi Főiskola szombathelyi képzéseire

A Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának szakkínálatát ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a közelgő jelentkezési határidő, február 15. előtt.

2018. január 16. kedd

Eszköztámogatást kaptak a Pécsi Egyházmegye hitoktatói

A Pécsi Egyházmegye hitoktatói és nevelési intézményei több mint 31 millió forint értékben pályázhattak oktatást támogató eszközökre. A pályázatok sikerétől függően a katekéták a módszertani segédletek, a szemléltető és aktivitásra késztető eszközök mellett laptopot,... »

2018. január 11. csütörtök

A Váradi Csillagok is részt vettek a csillagénekesek vatikáni találkozóján

A SzékelyKapuk – ZöldKapuk program vezetői 2017-ben a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum „Váradi Csillagok” nevű csapatát választották ki, hogy részt vegyenek a december 30. és január 1. között Rómában zajlott nemzetközi betlehemes találkozón.

2018. január 6. szombat

Ha védőszentet akarsz választani az új évre: itt a „szentgenerátor”

Ha elfogadunk egy védőszentet az egész évre, vagy akár csak egy hónapra, esetleg csupán egy bizonyos ügyben, az esélyt jelent számunkra, hogy megkérhessük őt: „Taníts meg arra, amit te tudsz!”

2018. január 1. hétfő

Mozduló betlehem

A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat központjában november 17-től 19-ig a Szentírás átadásának egy sajátos módszerével ismerkedhettek meg az érdeklődők: a főként hitoktatókat megcélzó tanfolyamon bibliai szereplőkről mintázott bábokat készítettek a társulat munkatársa, Gelley... »

2017. december 25. hétfő

Falka József szalézi szerzetesre, „Mogyoród Don Boscójára” emlékeztek 100. születésnapján

Falka József szalézi szerzetesre, kántorra, zeneszerzőre emlékeztek születésének 100. évfordulója alkalmából a mogyoródi Szent Mihály-templomban december 17-én, vasárnap – Babicz Mária beszámolóját közöljük.

2017. december 19. kedd

Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

A francia püspöki konferencia elnöke: A mai világ drámáját a tudatlanság okozza

Georges Pontier marseilles-i érsek, a francia katolikus püspöki konferencia elnöke a La Croix francia katolikus napilapnak adott interjút, amit a L’Osservatore Romano vatikáni újság december 11-i száma is átvett.

2017. december 13. szerda

Folytatódott a mentorképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

November 17-18-án tartották a mentorképzés második félévének utolsó találkozóját Szombathelyen, a Martineumban. Az élménypedagógiai képzés és a mérésértékelés tudományában való elmerülés után e hétvégén a mentoridentitással és az eredményes kíséréshez szükséges... »

2017. november 22. szerda

Hitoktatók továbbképzését tartották Székesfehérváron

A digitális kor gyermekeinek megismerése volt a témája a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói továbbképzésének október 18-án.

2017. november 22. szerda

Szent Mihály-hetet tartottak a nyíradonyi görögkatolikus általános iskolában

Óvjuk hitünket, őrizzük reményünket, oltalmazzuk szeretetünket! – E mottó jegyében rendezték meg Nyíradonyban a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában a hagyományos Szent Mihály-hetet, amely november 12-én, vasárnap kezdődött a templom búcsújával.

2017. november 21. kedd

Az eucharisztikus élet pedagógiájáról tartottak képzést Szombathelyen

November 6-án hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek szervezett közös műhelymunkát Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémia, „Az eucharisztikus élet pedagógiája hittanóráinkon, plébániánkon, közösségeinkben” témában – tájékoztatott Kissné... »

2017. november 15. szerda

Főegyházmegyei kateketikai konferenciát rendeztek Egerben

A lateráni bazilika felszentelésének ünnepén, november 9-én kezdődött Egerben a főegyházmegyei kateketikai konferencia. A Nagyboldogasszony-templomban (Barátok temploma) tartott nyitó szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt, a homíliát Udvardy György pécsi megyéspüspök... »

2017. november 14. kedd

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A közösség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszonegyedik részt olvashatják.

2017. november 11. szombat

tovább »

Mai evangélium – 2018. február 21.

Mai evangélium – 2018. február 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – 11,29–32

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle