Az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) azt kérte, hogy január 22-én, vasárnap, az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól.

2017. január 23. hétfő

Az ökumenikus imahét ötödik napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imahét ötödik napján, január 20-án a baptista imaházban gyűltek össze ismét a város keresztény hívei, hogy együtt imádkozzanak az egységért a baptista, az evangélikus, a református és a katolikus közösségek lelkipásztorai és elöljárói vezetésével.

2017. január 23. hétfő

Szent Sebestyén-búcsút tartottak Kalocsán

Az érseki kastély földszinti Szent Sebestyén-kápolnájának búcsúját ünnepelték Kalocsán január 20-án. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek mutatta be.

2017. január 23. hétfő

Úgy bánni az elesettel, mint egy királlyal – A szegények orvosára emlékeztek Felbáron

Január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László halálának évfordulóján Székely János febianai címzetes püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatott be szentmisét a felvidéki felbári Szent István-templomban.

2017. január 23. hétfő

Ferenc pápa szentmisét mutatott be a domonkos rend alapításának 800. évfordulójára emlékezve

Ferenc pápa január 21-én, szombaton a Lateráni Keresztelő Szent János-bazilikában szentmisét mutatott be annak a nemzetközi konferenciának a résztvevői számára, amellyel a római Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetemen lezárták a domonkos rend jubileumi évét.

2017. január 23. hétfő

Szentmisét mutattak be az olaszországi buszbaleset áldozataiért Szegeden – KÉPRIPORT

A Verona mellett történt buszbalesetben elhunytakért tartottak szentmisét a szegedi dómban január 22-én, vasárnap este. A misét követően a résztvevők átvonultak a Magyar Pieta-szoborhoz, ahol mécsest gyújtottak.

2017. január 23. hétfő

Keresztény–zsidó imaóra: „Zsidók és keresztények arra hivatottak, hogy áldás legyenek a világnak”

Az ökumenikus imahét nyolcadik napján, január 22-én, vasárnap keresztény–zsidó imaórát tartottak Budapesten az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. Erdő Péter bíboros és Darvas István rabbi tartott igehirdetést, a keresztény felekezetek képviselői imádságokat mondtak.

2017. január 22. vasárnap

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

Indiában mindennap szentmisében imádkoznak a Jemenben elrabolt papért

A tavaly márciusban Jemenben elrabolt szalézi pap, az indiai származású Thomas Uzhunnalil szabadon bocsátásáért imádkoztak január 12-én egy külön imaalkalom keretében a szír-malabár egyház püspökei.

2017. január 21. szombat

Ferenc pápa imádkozik a földrengés sújtotta közép-olaszországi lakosságért

Egy lavina elsöpört egy hotelt a közép-olaszországi Gran Sasso hegység lábánál található Farindola községhez tartozó Rigopianóban január 18-án. A lavinát feltehetően a földrengések okozták. Három ember holttestét emelték ki az épület romjai és a hó alól.

2017. január 20. péntek

Keresztény–zsidó imaórával zárul az ökumenikus imahét

A Krisztus-hívők egységéért tartott imahét országos záróeseménye immár hagyományosan a keresztény–zsidó imaóra, amelyet idén január 22-én tartanak a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban 17 órától Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert országos főrabbi... »

2017. január 19. csütörtök

Az ökumenikus imahét harmadik napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imanyolcad harmadik estéjén, január 17-én az evangélikus templomban imádkoztak a Krisztus-hívők egységéért Székesfehérváron.

2017. január 19. csütörtök

Ferenc pápa: Sokszor a félelem, a veszély tanít meg minket remélni és imádkozni!

Január 18-án a szentatya Jónás próféta alakját felhasználva a remény és az imádság közötti kapcsolatról elmélkedett a délelőtti általános kihallgatáson. A jelenlévők köszöntésekor többször is kérte, hogy imádkozzunk a keresztények egységéért. Katekézisét teljes... »

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imanyolcad második napján, január 16-án az öreghegyi katolikus templomban gyűltek össze a város keresztény felekezeteinek hívei közös istentiszteletre, hogy lelkipásztoraik vezetésével az egységért imádkozzanak. Az est igehirdetője Bencze András evangélikus... »

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Pécsett – KÉPRIPORT

Január 16-án, hétfőn a pécsi görögkatolikus egyházközség hívta imára a helyi keresztény gyülekezetek híveit.

2017. január 18. szerda

Búcsút vettek a múlt héten elhunyt Gilberto Agustoni bíborostól

A vatikáni Szent Péter-bazilika katedraoltáránál mutattak be szentmisét január 17-én, kedden a 93 éves korában elhunyt svájci olasz származású Gilberto Agustoni bíborosért, ezt követte a temetési szertartás.

2017. január 18. szerda

Imaórával nyitották meg Pécsett az ökumenikus imahetet

Január 15–22-éig tart idén az ökumenikus imahét. A pécsi nyitó istentiszteletet Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa tartotta az evangélikus templomban.

2017. január 17. kedd

Elkezdődött Nagyváradon az imahét a Krisztus-hívők egységéért

Idén „Krisztus szeretete sürget minket” (2Kor 5,14) mottóval hirdették meg az ökumenikus imahetet. A különböző felekezetek képviselői január 15-én, vasárnap este a nagyváradi római katolikus székesegyházban gyűltek össze.

2017. január 17. kedd

Székesfehérváron is elkezdődött az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imanyolcad első alkalmát január 15-én az evangélikus templomban tartották Székesfehérváron, tekintettel arra, hogy kezdetét vette a reformáció 2017-es jubileumi emlékéve is.

2017. január 16. hétfő

Örökfogadalom a győrújbaráti alexiánusoknál

Vendrey Leó testvér december elején tette le örökfogadalmát Győrújbaráton Daniel McCormick provinciális jelenlétében.

2017. január 16. hétfő

tovább »