„Egybeépültök az Isten hajlékává” – Taizé-lelkinap Vanyarcon

Április 21-én cigány és nem cigány magyarok Taizé-találkozóját rendezte a Nógrád megyei Vanyarcon a Ceferino Ház – Lengyel András, a taizéi közösség egyetlen magyar tagja részvételével.

2018. április 22. vasárnap

Lectio divina estet tartottak a budapesti Sziklatemplomban

Johannes Cassianus ókeresztény szerzetes és gondolkodó írásairól elmélkedtek április 15–17-én Budapesten, a Sziklatemplomban.

2018. április 21. szombat

Megjelent két, a belvárosi templom folyamatos szentségimádását segítő kiadvány

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban 2018. január elsejétől folyamatos (éjjel-nappali) szentségimádás indult. Április 20-án, pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében két, a témával kapcsolatos könyvet mutattak be az altemplomban.

2018. április 20. péntek

Ahol imádság van, nincs beletörődés – A Szent Egyed közösség imádsága Szíriáért

A világ a történelem komor óráját éli: amikor a sötétséget nem a remény, hanem a háború, a bombák és rakéták fényei világítják meg. Mi mégis kitartóan imádkozunk a békéért – hangzott el a Szent Egyed közösség imádságán, melyet Szíria és a világ békéjéért tartottak... »

2018. április 19. csütörtök

Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még tavaly májusban, püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza nevű szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián... »

2018. április 19. csütörtök

24 órás szentségimádást tartottak a Váci Irgalmasrendi Kórházban

24 órás szentségimádást tartottak április 13–14-én a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában.

2018. április 19. csütörtök

A Veszprémi Főegyházmegyébe érkezett az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során április 14-én megérkezett a Veszprémi Főegyházmegyébe. Az érsekségben a keresztet először a sümegi Urunk mennybemenetele-plébániatemplomban fogadták, ahol április 18-ig kereshették fel a... »

2018. április 18. szerda

Roma–magyar imaestet tartottak Szegeden

Hatodik alkalommal rendezték meg a roma–magyar imaestet – a nemzetközi roma naphoz kapcsolódva – a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség közös szervezésében április 15-én, vasárnap este a szegedi dómban.

2018. április 18. szerda

Elvitték Szent Pio atya szívereklyéjét Paraguayba és Argentínába

Április 10-től 19-ig Paraguay egyházmegyéiben, ezt követően pedig Argentínában imádkozhatnak a hívek a Dél-Amerikában is szeretett és tisztelt Szent Pio atya szívereklyéje előtt.

2018. április 18. szerda

Csernai Balázs mutatott be szentmisét a Fatimai Szűzanya tiszteletére Győrben

Csernai Balázs tapolcai lelkipásztor, teológiai tanár mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére április 13-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. április 17. kedd

A mennyei és a földi oltár között átjárhatóság van – Szentségimádás iskolája Debrecenben

Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartotta április 13-án a szentségimádás iskoláját a debreceni Szent László domonkos templomban.

2018. április 16. hétfő

Regionális találkozót szerveztek Nagyszalontán az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az első összejövetelt április 12-én, csütörtökön Nagyszalontán tartották.

2018. április 14. szombat

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a felvidéki Szentmárián

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 8-án Szentmáriára zarándokoltak a nagykaposi hívek. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. április 10. kedd

A Miskolci Egyházmegyében is csatlakoztak a roma kultúra világnapjához

A Miskolci Egyházmegye Cigánymissziós és Koordinációs Irodája is csatlakozott a roma kultúra világnapja kezdeményezéshez. Április 8-án az egyházmegye több templomában is a roma családokért imádkoztak.

2018. április 9. hétfő

Tegyetek ti is tanúságot rólam – Elsőcsütörtöki engesztelő imádság Székesfehérvár-Öreghegyen

A hagyományoknak megfelelően Spányi Antal megyéspüspökkel imádkoztak együtt Székesfehérvár papjai s hívei a hónap első csütörtökén, április 5-én a világ békéjéért, az üldözött keresztényekért, hazánkért, a magyar népért, papi hivatásokért és az 52. Nemzetközi... »

2018. április 6. péntek

Új keresztet állítottak Szárliget mellett nagypénteken

A budapesti székhelyű Szentimrevárosi Egyesület Szárliget lakóival közösen helyreállította a tönkrement Magyar Vértanúk Keresztjét a település melletti 384 méter magas Zuppa-tetőn. Az újonnan készített fakeresztet március 30-án, nagypénteken állították fel.

2018. április 4. szerda

A szabó, aki egy pápa mentora volt

„Szentnek lenni nem nehéz” – ezt tanította, ezt ismételte egyre Jan Tyranowski, egy elkötelezett világi szalézi Karol Wojtyłának Krakkóban a II. világháború éveiben.

2018. április 3. kedd

Városi keresztutat jártak Mosonmagyaróváron a megyéspüspök vezetésével – KÉPRIPORT

Március 30-án, nagypénteken Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint a helyi lelkipásztorok vezetésével városi keresztutat jártak a mosonmagyaróvári hívek.

2018. április 3. kedd

Nagypénteki szertartások egyházmegyéinkben

Nagypénteken, az egyházi év legcsendesebb napján, Krisztus kereszthalálára emlékezünk. Ezen a napon az Egyház az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezi ki a Krisztus halála felett érzett gyászt és keresztutat járnak a templomokban, városokban.

2018. március 31. szombat

Látlak téged, Jézus – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumnál

A Ferenc pápa által vezetett, március 30-án, nagypénteken este a Colosseumnál tartott keresztút elmélkedéseit idén római középiskolások és egyetemisták írták vallástanáruk, az író, újságíró Andrea Monda vezetésével. A keresztút elmélkedéseit és imádságait teljes... »

2018. március 30. péntek

tovább »