Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 19-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 19. szombat

Kiengesztelődés, béke és szeretetközösség – Roger testvérről halálának évfordulóján

Tizenkét évvel ezelőtt, 2005. augusztus 16-án gyilkolta meg egy megbomlott elméjű nő Roger Schütz testvért a vesperás imádkozása alatt. A Taizéi ökumenikus közösség alapítójára Charles Eugène testvér, egyik társa emlékezett a Vatikáni Rádióban adott interjúban.

2017. augusztus 19. szombat

Kajakon vitték Lampedusa szigetére a loretói Mária-szobor másolatát

Folyami és tengeri utazást követően, kajakon szállítva érkezett Lampedusára augusztus 10-én a loretói Szűzanya-szobor másolata. A kilencszáz kilométeres vízi utat Roberto Rabboni sportevezős egy hónap alatt tette meg – tájékoztat az agrigentói egyházmegye honlapja.

2017. augusztus 16. szerda

Érseki szentmisében emlékeztek meg a fatimai jelenések centenáriumáról Istenmezején

A fatimai jelenések centenáriumi évét ünnepelve augusztus 12-én Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a minden hónap tizenharmadik napján tartott engesztelő imához kapcsolódva a Heves megyei Istenmezején, a Fájdalmas Szent Szűz-templomban.

2017. augusztus 16. szerda

Fogadalmi ünnepet tartottak Székesfehérváron Nagyboldogasszony vigíliáján

Nagyboldogasszony vigíliája, augusztus 14-e Székesfehérváron fogadalmi ünnep. A Szent István-i országfelajánlás napján a Magyar Szent Család ereklyéinek jelenlétében Spányi Antal megyéspüspök a szentek és Mária közbenjárását kérte hazánkért és minden keresztény... »

2017. augusztus 15. kedd

Szent Maximilián Kolbe áldozópap és vértanú

„Senkinek sincs nagyobb szeretete, mint aki életét adja barátaiért.” Kolbe atya is ezt tette: az egész életét átható Isten iránti szeretetből adta életét társa helyett. Rá emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 14-én.

2017. augusztus 14. hétfő

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Bodrogolasziban

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezette a Jézus-ima lelkigyakorlatot, melyet augusztus 4-e és 6-a között rendeztek a Chemin Neuf közösség bodrogolaszi lelkigyakorlatos házában.

2017. augusztus 10. csütörtök

Imádkozzunk együtt kilencedet Szalézi Szent Ferenc közbenjárásáért!

Közeledik augusztus 21., Szalézi Szent Ferenc születésének 450. évfordulója. A szalézi munkatársak kilencedre hívnak mindenkit, amely augusztus 12-én, szombaton kezdődik.

2017. augusztus 10. csütörtök

Újjáéled a máriapócsi bazilita harmadrend

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően és vezetésével – megújul a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővül szeptemberben.

2017. augusztus 10. csütörtök

Szent Domonkos

A prédikáló testvérek rendjének alapítója Kasztíliában, Caleruega városában született 1170 körül. Missziós és tanítói tevékenysége során, a tévtanok elleni küzdelemben mindvégig a szegénységet és az alázatosságot követte. Legendák tanúsága szerint tőle ered a rózsafüzér... »

2017. augusztus 8. kedd

A pápa is köszöntötte a jubiláló japán buddhista imatalálkozó résztvevőit

Ferenc pápa augusztus 3-án levelet küldött a japán Hiei-hegyi imatalálkozóra, melynek mottója: „A béke új útjai”. A tendai buddhista közösség immár harmincadszor rendezett imanapot a Kiotó melletti szent hegyen.

2017. augusztus 7. hétfő

Hilarion metropolita: Az imádságról

Hilarion Alfejev orosz metropolita 2003 és 2009 között a Magyar Ortodox Egyházmegye ideiglenes kormányzója volt. Legújabb, kétnyelvű, orosz–magyar könyvében az imádságról fejti ki gondolatait, hangsúlyozva: imádkozás előtt mindig jusson eszünkbe, hogy az Élő Istennel fogunk... »

2017. augusztus 7. hétfő

Imádsággal a közöny ellen – Megemlékezés a pharrajimos és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Augusztus 3-án ökumenikus és vallásközi imaórát tartottak a Szent Egyed közösség szervezésében Budapesten, a Jézus Szíve-templomban a roma holokauszt és a kislétai cigánygyilkosság évfordulójához kapcsolódóan. Az imádságot Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök... »

2017. augusztus 4. péntek

Újmisét ünnepeltek és engesztelést tartottak Csehimindszenten – KÉPRIPORT

Július 29-én engesztelést tartottak Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, továbbá magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

2017. augusztus 3. csütörtök

Új koronák kerültek a częstochowai Fekete Madonna-kegyképre

Július 28-án, Ferenc pápa látogatásának első évfordulója alkalmából új koronákat helyeztek a częstochowai kegyképre. Ünnepi szentmisét mutatott be a Jasna Góra-i kegyhelyen a częstochowai metropolita, Wacław Depo. Szentbeszédet mondott Arnold Chrapkowski, a pálos rend generális... »

2017. augusztus 2. szerda

Három nemzedék napját tartották a Hanyi kápolnánál

Lelkinapot tartottak július 29-én az Egri Főegyházmegyében, a Dormánd és Tenk között található Szent Anna-, ismertebb nevén Hanyi kápolnánál.

2017. augusztus 1. kedd

Az Istenszülő elszenderülése ünnepére készülnek a Görögkatolikus Egyházban

A Görögkatolikus Egyházban kiemelt nap augusztus 15-e, az Istenszülő elszenderülése ünnepe, mely a liturgikus év utolsó nagy, ünnepkörrel is rendelkező ünnepe. A napot kéthetes böjti időszak előzi meg.

2017. július 31. hétfő

Engesztelő virrasztást tartanak a Szent István-bazilikában Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén

A Szent István-bazilika érseki társszékesegyházban huszonegyedik alkalommal tartják meg a Nagyboldogasszony ünnepére virradó éjszakai országos engesztelő virrasztást, mely augusztus 14-én 20 órakor kezdődik és augusztus 15-én hajnali 5 óráig tart.

2017. július 30. vasárnap

Idén már futó- és kerékpáros zarándoklat is lesz az 1Úton zarándoknapon

A Mária Út Egyesület augusztus 26-án immár negyedik alkalommal rendezi meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során idén a gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők.

2017. július 29. szombat

Szent Anna és Szent Joachim

Szent Annára és Szent Joachimra, a Boldogságos Szűz Mária szüleire emlékezünk liturgikus emléknapjukon, július 26-án.

2017. július 26. szerda

tovább »