Élő rózsafüzér-zarándoklat a Nógrád megyei Ságújfaluba

Október 14-én két Nógrád megyei településről, Karancsaljáról és Pilinyből indultak el gyalog a zarándokok Ságújfaluba, ahol a Szent László-év októberi programjai keretében fogadták a hét-hét kilométeres gyaloglás után az érkezőket.

2017. október 18. szerda

Centenáriumi zarándoklatot tartottak a Fatimai Szűz első magyar kegyhelyén

A Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon is megünnepelték a portugáliai jelenések 100. évfordulóját október 13-án, az egyházmegye hagyományos, nagyszülőknek meghirdetett zarándoklatához kapcsolódva. Az ünnepen Spányi Antal megyéspüspök megáldotta a... »

2017. október 17. kedd

Jubileumi fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a Kassai Főegyházmegyében

Fatimai engesztelő imatalálkozóra gyűltek össze a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban a Kassa környéki hívek október 13-án, a fatimai jelenések 100. és a bodollói imatalálkozók 15. évfordulóján – adta hírül Gábor Bertalan szepsi esperes.

2017. október 16. hétfő

Az ima ereje nyitja meg az utat a békéhez – Ferenc pápa fogadta a Károly Király Imaliga képviselőit

A Károly Király Imaliga október 14-én, szombaton tartotta éves közgyűlését Rómában. A pápai audiencián jelen voltak a szervezet magyar képviselői is Hittig Gusztáv és Kovács Gergely személyében.

2017. október 15. vasárnap

Hagyományteremtő szándékkal rendeznek engesztelő imanapot a fővárosi Szent Vér-kápolnában

A Szent Vér-kultusz elmélyítésének szándékával szervez október 20-án, pénteken engesztelő imanapot szentségimádással az óbuda-hegyvidéki Szentháromság-plébánia. Az imanap helyszíne a plébániához tartozó Szent Vér-kápolna lesz.

2017. október 11. szerda

Gyakran fáj a fejed? Ehhez a szenthez fordulhatsz

Párizsi Szent Dénest, a város első püspökét érdemes kérni, hogy járjon közben értünk enyhébb fejfájások vagy fájdalmas migrének idején – természetesen az orvosi segítség lehetőségeit sem hagyva figyelmen kívül.

2017. október 10. kedd

Városmisszió az óbudai Szentháromság-plébánián

A szeptember 30. és október 8. között tartott budapesti városmissziós napokhoz az óbuda-hegyvidéki Szentháromság-plébánia számos programmal csatlakozott.

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa: Isten nem áll bosszút hibáinkért és bűneinkért!

Október 8-án Ferenc pápa az evangéliumi gonosz szőlőmunkásokról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy akárhányszor utasítjuk is el Isten szeretetajánlatát, ő hűséges marad, továbbra is állandóan felkínálja nekünk szövetségét, szeretetét,... »

2017. október 8. vasárnap

„Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – Imádság és együttlét Nagymaroson

Sokakat vonzott Nagymarosra az idei őszi ifjúsági találkozó. Az imádság témájával meghirdetett október 7-i országos lelkinap főelőadója és a közös szentségimádás vezetője Nagy Bálint SJ volt. „Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – buzdított a záró... »

2017. október 8. vasárnap

Közel egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Rózsafüzér Királynője napján közel egymillió emberből álló imalánc vette körül Lengyelországot. A hívek több mint 3500 kilométer hosszan, az országhatár közelében kijelölt mintegy 4 ezer helyen, 320 templomban, valamint hajókon, hegycsúcsokon és repülőtereken is rózsafüzért... »

2017. október 7. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 7-én, Rózsafüzér Királynője emléknapján

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 7. szombat

Rózsafüzér Királynője

Október a rózsafüzér hónapja egyházunkban, október 7. Rózsafüzér Királynője (Regina Rosarii), az „Olvasós Boldogasszony” emléknapja: hálaünnep Mária közbenjárásáért, Isten segítségéért.

2017. október 7. szombat

Tiszta szerelem! Lehetséges? – Országszerte imaestre várják a fiatalokat

Kilencedszer rendezik meg országszerte azt az imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Idén október 18-án, szerdán gyűlnek össze szinte minden egyházmegyében és a határokon túli magyarlakta településeken a tisztán megélt szerelemért... »

2017. október 7. szombat

Boldog Bartolo Longo

Az Egyház október 5-én emlékezik Bartolo Longóra. II. János Pál pápa, amikor 1980-ban boldoggá avatta, „Mária emberének” nevezte őt. Az olasz férfi ötven évig dolgozott – ahogyan ő mondta – „a Hölgyéért”. Ám nagyon nagy utat járt be addig, amíg Rózsafüzér Királynője... »

2017. október 5. csütörtök

Ferenc pápa: Kérjük Jézustól a bátorságot, hogy közelről kövessük őt

„Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. Követeket küldött maga előtt…” – a Szent Márta-ház kápolnájában tartott reggeli szentmisén október 3-án a Szentatya a napi evangéliumi szakasz kezdősoraira... »

2017. október 3. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 3. kedd

Szombaton ismét Nagymarosra várják a fiatalokat

Október 7-én rendezik meg a nagymarosi ifjúsági találkozót, amelynek programjai ezúttal az imádság köré szövődnek majd. A főelőadást Nagy Bálint, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja. A délutáni szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatja... »

2017. október 3. kedd

Teréz rózsaesőt hullatott – Imaest a Nyolc Boldogság Közösséggel Budapesten

Lisieux-i Kis Szent Teréz emléknapja előestéjén, szeptember 30-án a Nyolc Boldogság Közösség idén is megrendezte a Rózsaeső imaestet a budapesti Örökimádás-templomban.

2017. október 1. vasárnap

Lisieux-i Kis Szent Teréz – A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító

Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a „kis út” szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.

2017. október 1. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 30-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. szeptember 30. szombat

tovább »