Kísértésbe vihet-e minket Isten? – Ferenc pápa válasza

Az elmúlt napokban az a hír járta be a világsajtót, hogy a Szentatya meg akarja változtatni a Miatyánk egyik mondatának megszokott fordítását. Erről nincs szó. Egy televíziós műsorban mutatott rá a kérdéses mondat értelmére.

2017. december 8. péntek

Ferenc pápa imája a Szeplőtelen Szűz szobránál Rómában

December 8-án délután a Szentatya ismét ellátogatott a Szeplőtelen Szűz Mária szobrához, amely a Piazza di Spagnán áll. Imát mondott, és megkoszorúzta a szobrot. A rövid szertartást követően egyesével köszöntötte a téren egybegyűlt betegeket.

2017. december 8. péntek

Az ima üzemanyag az egység útján – Ferenc pápa találkozott a Lutheránus Világszövetség elnökségével

Ferenc pápa december 8-án fogadta a Lutheránus Világszövetség elnökségét. Beszédében hangsúlyozta: az imádság megtisztítja az emlékezetünket, elmélyíti az egy keresztségben gyökerező közös keresztény eredetünket és megóv attól, hogy megálljunk a párbeszéd útján.

2017. december 8. péntek

Adventi imaestet szervezett az egri egyetemi lelkészség

December 5-én, a késő esti órákban adventi szentségimádást és virrasztást tartottak az egri Jézus Szíve-plébánián, az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében. Az egyetemisták és a város hívei ezzel a programmal kezdték meg az adventi készületet.

2017. december 6. szerda

Ne fordítsunk hátat Istennek! – Veres András megáldotta a megújuló győri székesegyházat

Fél év elteltével, a felújítási munkálatok első szakaszának befejezését követően főpásztori szentmisével nyíltak meg a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kapui december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 4. hétfő

Ajándéklistánkra írjuk fel a szeretetet! – Megnyílt az Adventi Udvar Székesfehérváron

Advent első vasárnapja előtti szombaton, december 2-án ismét megnyílt a székesfehérvári püspöki palota kertjében az Adventi Udvar, hogy csendes, békés, imádságos légkörben készülhessenek a város lakói karácsony szent ünnepére.

2017. december 3. vasárnap

Szombathelyen is bekapcsolódtak a Krisztus király ünnepén tartott egyórás szentségimádásba

November 25-én, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum és a Szombathelyi Esti 8-as szervezésében tartottak szentségimádást a Jézus... »

2017. november 30. csütörtök

Pozsonyban is csatlakoztak az eucharisztikus kongresszusra készülve szervezett szentségimádáshoz

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve egyórás szentségimádásra hívták a híveket Krisztus király ünnepének előestéjén, november 25-én. A pozsonyi magyar katolikus hívek is csatlakoztak a kezdeményezéshez a ferences templomban.

2017. november 29. szerda

Előadás a csodáséremről Nagyváradon

A nagyváradi Katalin-telepi plébániatemplomban lezárult az a lazarista előadás-sorozat, amelyben a rend alapítóját, lelkiségét, működését mutatták be a jubileumi év alkalmából. November 19-én a csodáséremről tartott előadást Barta Szabolcs CM magyar tartományfőnök.

2017. november 29. szerda

Dél-Szudán és Kongó békéjéért imádkozott a pápa

„Hisszük, hogy az imádság Isten erejével működik, akinek semmi nem lehetetlen” – Ferenc pápa november 23-án délután a Szent Péter-bazilikában azért imádkozott, hogy a két erőszak sújtotta övezetben megbékéljenek a szemben álló felek.

2017. november 25. szombat

„Feloldozlak téged” – Pio atya különleges szobra Amerikában

A pennsylvaniai Greensburgben, a bencés nővérek Szent Emma-kolostorának kertjében áll Pietrelcinai Szent Pio atya különleges szobra. A kanadai művészt, Timothy P. Schmalzot – a „Hajléktalan Jézus” című szobor alkotóját – egy névtelen adományozó bízta meg az életnagyságú szobor... »

2017. november 23. csütörtök

Megjelent az „Egyetemisták imakönyve” bővített kiadása

Az „Egyetemisták imakönyve” immár ötödik kiadása jelent meg a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség gondozásában, ez az eddigiekhez képest bővített és javított változat.

2017. november 20. hétfő

Fatimai imaestet tartottak Dozmaton

November 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony község hívei a dozmati templomban együtt imádkoztak a fatimai Szűzanyához: szentségimádáson, szentmisén és körmeneten vettek részt – tájékoztatott Magyar Ákos.

2017. november 16. csütörtök

„Taníts vezetni éberen, hibátlanul” – Gépjárműveket áldottak meg Ózdon

Az ózdi görögkatolikus templomban november 12-én, vasárnap Szent Mihály arkangyal és az összes mennyei erők ünnepéhez kapcsolódva megáldották a gépjárműveket.

2017. november 15. szerda

A családi sebek gyógyulásáért imádkoztak a kaposvári Szent Imre-templomban

Az emberi élet különböző szakaszaiban kapott sebek gyógyulásáért imádkoztak Kaposváron, a Szent Imre-templomban november 12-én tartott imaesten.

2017. november 14. kedd

Ferenc pápa az olasz katolikus tévében: A történelmet Jézus a szegényekkel írja

A történelem főszereplője a koldus. A történelem így a legszegényebbekkel íródik, és ők az üdvtörténet főszereplői. Ezt fogalmazta meg Ferenc pápa a „Miatyánk” című olasz televízióműsor harmadik adásában, amelyet november 8-án este sugárzott a TV2000 katolikus... »

2017. november 10. péntek

Egyéves a zselickislaki katolikus idősotthon

Egy évvel ezelőtt adták át a Zselic Katolikus Idősek Otthonát a Somogy megyei Zselickislakon, ahol jelenleg 95-en élnek. Az évfordulót szentmisével ünnepelte az intézmény, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

2017. november 8. szerda

Megáldották a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári otthonának felújított kápolnáját

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök november 3-án a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári Szent Vince Otthonának felújított kápolnáját.

2017. november 6. hétfő

Elesett hőseinkért – ima 1956 novemberéből

Hatvanegy éve, 1956. november 4-én a szovjet csapatok bevonultak Budapestre, hogy leverjék a magyar forradalmat és szabadságharcot. A nemzeti gyásznapon Ijjas Antal imájával emlékezünk 1956 hőseire.

2017. november 4. szombat

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.

2017. november 4. szombat

tovább »