Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a budapesti Szent József-templom búcsúján

A Szent József-napi búcsú alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás celebrálta az ünnepi szentmisét március 19-én, vasárnap a Horváth Mihály téri Szent József-templomban, Michels Antal plébános koncelebrálásával.

2017. március 19. vasárnap

A győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak a pannonhalmi egyházközség tagjai

A Szűzanya könnyezésének 320. évfordulójának alkalmából március 17-én, Szent Patrik emléknapján a pannonhalmi egyházközség tagjai a győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak.

2017. március 19. vasárnap

Pápai Lajos szentmisét mutatott be a győri Könnyező Szűzanya ünnepén

A Könnyező Szűzanya búcsújának alkalmából szentmisét mutatott be Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban március 17-én este.

2017. március 18. szombat

Folytatódott a nagyböjti stációs szentmisejárás Szombathelyen

Nagyböjtben stációs szentmiséket mutatnak be Szombathely különböző templomaiban. Március 17-én Császár István egyházmegyei kormányzó mutatta be a kora reggeli szentmisét a Szent Márton-templomban.

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában

Március 17-én, pénteken Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában. Szentgyónást végzett más papokkal együtt, majd meggyóntatott néhány hívőt.

2017. március 18. szombat

Isten kezdeményez és megszólít – Böcskei László a győri Könnyező Szűzanya ünnepén

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök vezette március 17-én a győri Könnyező Szűzanya-búcsú papi zarándoklatának lelkigyakorlatát, majd ünnepi szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András győri megyéspüspökkel és Pápai Lajos nyugalmazott... »

2017. március 17. péntek

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartott Zalaegerszegen Márfi Gyula veszprémi érsek – KÉPRIPORT

Március 11. és 13. között tartotta nagyböjti lelkigyakorlatát a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia. A lelkigyakorlatot Márfi Gyula veszprémi érsek vezette.

2017. március 17. péntek

Az örökimádás-kápolna mindent megváltoztatott a mexikói Juárezben

Az Észak-Mexikóban található Juárezt 2008 és 2010 között a világ egyik legveszélyesebb városának tartották a drogkereskedelemmel kapcsolatos erőszakos cselekmények miatt. Az örökimádás-kápolna azonban mindent megváltoztatott.

2017. március 16. csütörtök

A lengyel püspökök imádságra hívnak Európáért

Varsóban tartotta 375. közgyűlését március 13–14-én a lengyel katolikus püspöki konferencia. A püspökök imádságra szólítanak Európáért; Isten rendjének és minden földrészünkön élő embernek tiszteletben tartásáért.

2017. március 16. csütörtök

Tizedik alkalommal rendeztek Jakab Antal-emléknapot Kilyénfalván

A néhai erdélyi püspök születésének évfordulója alkalmából idén március 10-én, immár tizedik alkalommal rendezték meg a Gyergyói-medence általános iskolás diákjai számára a Jakab Antal-emléknapot a Hargita megyei Kilyénfalván.

2017. március 13. hétfő

Huszonöt éve szolgál Brieber László Balatonszentgyörgy plébánosaként

Március 8-án, szerdán este ünnepi szentmise keretében adott hálát Brieber László huszonöt éves balatonszentgyörgyi szolgálatáért.

2017. március 13. hétfő

Lelki hétvégét tartott Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség

A Cor et Lumen Christi karizmatikus közösség lelki hétvégéjét március 11–12-én tartották a budapesti Folyondár Sport- és Táncközpontban. A találkozó második napján Erdő Péter bíboros, prímás Ferenc pápa megválasztásának negyedik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét... »

2017. március 13. hétfő

Linzben is csatlakoztak a Szent László-emlékévhez

Március 5-én a linzi Jó Pásztor-templomban szentmisével és előadással emlékeztek meg Szent László királyról – tudatta szerkesztőségünkkel Székely Pálma.

2017. március 13. hétfő

Sablonok helyett életszentség – tavaszi lelkinapokat tartottak Szatmárban

Az alábbiakban beszélgetést olvashatnak Heidelsperger Istvánnal, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szatmári kerületének esperesével, mátészalkai plébánossal, aki március 6. és 8. között lelkinapokat tartott a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjai számára.

2017. március 11. szombat

Lelkipásztoroknak szervezett lelkinapot Máriapócson a Hajdúdorogi Metropólia

Lelkinapot tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye papjai számára március 4-én, szombaton Máriapócson a Görögkatolikus Metropólia szervezésében.

2017. március 11. szombat

Kocsis Fülöp tartott előadást Kecelen

Kocsis Fülöp érsek-metropolita tartott előadást március 6-án a Bács-Kiskun megyei Kecel Szentháromság–templomában.

2017. március 11. szombat

Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája március 8-án második alkalommal szervezett „Face2Face” címmel imaestet ifjúsági közösségek, lelkiségi mozgalmak, plébániák és a szegedi egyetemi lelkészség csoportjai számára. Az est középpontjában az Eucharisztia... »

2017. március 10. péntek

A jánoshalmi esperesi kerület híveit látták vendégül Kalocsán

Március 5-én a jánoshalmi esperesi kerület hívei zarándokoltak Kalocsára, Asztrik püspök sírjához.

2017. március 9. csütörtök

Erdő Péter elsőszombati szentmisét mutatott be Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, érsek az előző évekhez hasonlóan a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik és mutat be szentmisét az év elsőszombatjain az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye különböző templomaiban. Március 4-én a józsefvárosi Szent Rókus-templomban celebrált... »

2017. március 7. kedd

Ahová csak a zene világít be – Szentmisét mutattak be Kodály Zoltán halálának évfordulóján

Március 6-án ünnepi szentmisében és az azt követő zenei áhítattal emlékeztek Kodály Zoltánra halálának ötvenedik évfordulóján. A szentmisét Snell György esztergom-budapesti segédpüspök celebrálta. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kodály Zoltánné Péczely Sarolta... »

2017. március 7. kedd

tovább »