Megáldották a felújított rozsályi görögkatolikus templomot

Amint az június 18-án, Aranyszájú Szent János Isteni és Szent Liturgiáján elhangzott Rozsályon, a templom 2013-14-ben jelentős pályázati forrásból újult meg. A közel 30 millió forintos beruházással a 90 éves épület kívül-belül megszépült.

14:00

Imavirrasztás Eger városáért

Az egri Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség június 9-én, pénteken 18 órától szombat reggel 6 óráig imavirrasztásra hívta a város lakóit a várban található Golgotához.

2017. június 23. péntek

Papszentelést ünnepeltek Hévízen

Márfi Gyula érsek június 17-én Hévízen, a Szentlélek-templomban áldozópappá szentelte Tóth Gábor Norbert diakónust.

2017. június 22. csütörtök

Püspöki szentmisével ünnepelték a homrogdi templom búcsúját

A homrogdi Krisztus Teste és Vére templom búcsújának ünnepén, június 18-án, vasárnap Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét.

2017. június 21. szerda

Ministránstalálkozót tartottak a szatmári egyházmegyében

Huszonkét plébánia kétszázharminc ministránsának részvételével tartottak egyházmegyei találkozót június 17-én, szombaton a krasznabéltelki Szent László-plébánián, „Barátaimnak mondalak titeket” (Jn 15,15) mottóval.

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa üzenetet küldött egy máltai Mária-kegyhely mozaikjainak megáldására

A szentatya június 19-én videoüzenetben fejezte ki örömét a máltai Gozo szigetén található Ta’ Pinu Mária-kegyhely mozaikjainak megáldása alkalmából. Az ábrázolások egyikén a Szent Szűz látható a gyermek Jézussal.

2017. június 20. kedd

Életünk középpontja az Eucharisztia – Papokat és diakónust szentelt az egri érsek

Holló Gábor és Maksó Péter diakónust pappá, Czókoly Sándort pedig diakónussá szentelte Ternyák Csaba érsek június 17-én. Az egri bazilikában tartott ünnepi szentmisén részt vett a főegyházmegye papsága, a papnövendékek és a hívők sokasága.

2017. június 18. vasárnap

Az áldozatvállalás mértéke a krisztusi mérték – Papszentelés a Győri Egyházmegyében

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke június 17-én szentmise keretében áldozópappá szentelte Magyaros László diakónust a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye papságának jelenlétében.

2017. június 17. szombat

Pap- és diakónusszentelést tartottak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi egyházmegyében pap- és diakónusszentelést tartottak június 17-én a Szent Anna-székesegyházban. Palánki Ferenc megyéspüspök áldozópappá szentelte Papp Tamás diakónust, és diakónussá szentelte Dobai Barna Ottó akolitust.

2017. június 17. szombat

Nyíregyházára érkezik Szent László király koponyaereklyéje

A Szent László-emlékévben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi ünnepségét június 24-én tartják Szabolcs községben. A szentmise előtt és után a jelenlevők tiszteletüket tehetik a lovagkirály koponyaereklyéje előtt.

2017. június 15. csütörtök

Megalakult a magyar piarista testvériség

Ünnepi szentmise keretében, pünkösd vigíliáján, június 3-án megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának testvérisége. A csoport tagjai a budapesti piarista kápolnában fejezték ki elköteleződésüket.

2017. június 14. szerda

Újra megnyitották Németország legmagasabban épült templomát

Két évig tartó felújítási munkálatok után ismét megnyitották a Bajor-Alpokban található Wendelstein-templomot. Az ünnepi alkalomból június 11-én, vasárnap Reinhard Marx bíboros megáldotta az 1730 méter magas hegycsúcson épült kis kőtemplomot, és szabadtéri szentmisét mutatott be a... »

2017. június 13. kedd

A harmadik regionális Szent László-találkozót rendezték a Nagyváradi Egyházmegyében

A Bihar megyei Mezőbikácson tartották a Nagyváradi Egyházmegye harmadik regionális Szent László-találkozóját június 9-én. A falu plébániatemplomában találkoztak a Nagyszalontáról, Biharsályiból, Tenkéről, Bélfenyérről, Bélből, Belényesből és Rézbányáról érkező... »

2017. június 13. kedd

Ökumenikus imatalálkozót tartottak Nagybecskereken

Ökumenikus imatalálkozót tartottak a vajdasági Nagybecskereken május 29. és június 7. között, melynek fő témája a kiengesztelődés volt.

2017. június 13. kedd

Megáldották a külsőleg felújított tormaföldei templomot

Június 10-én, szombaton Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a Zala megyei Tormafölde község felújított templomát. A település I. világháborús hőseinek emlékoszlopokat állítottak.

2017. június 13. kedd

Székesfehérvári egyházmegyei zarándoklatot szerveztek Máriaremetére

Június 11-én kilencvenedik alkalommal hirdettek egyházmegyei zarándoklatot a csodatevő máriaremetei Szűzanya-kegyképhez, őrizve a Prohászka Ottokár és Shvoy Lajos püspök indította búcsújáró hagyományt. A szentmisén Spányi Antal püspök Mária példáját kiemelve a... »

2017. június 13. kedd

Beer Miklós püspök megáldotta a pálos nővérek kibővített erdőkürti monostorát

A pálos nővérek többévi fáradságos munka után befejezték monostoruk bővítését a Nógrád megyei Erdőkürtön. Május 24-én, Szűz Mária, a keresztények segítsége ünnepén Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke megáldotta a kibővített kápolnát és az új... »

2017. június 13. kedd

Zarándoklatot szerveztek Brenner János szolgálati helyére, Rábakethelyre

Június 3-án a Balogunyomi Egyházközség Tanácsadói Testülete zarándoklatot szervezett Rábatkethelyre, Brenner János lelkipásztor szolgálati helyére, a Brenner-emlékévhez kapcsolódóan.

2017. június 8. csütörtök

Vasmiséjét ünnepelte Horváth Lóránt Ödön csornai nyugalmazott apát

Június 6-án, a premontrei rend alapítója, Szent Norbert főünnepén mutatta be vasmiséjét Horváth Lóránt Ödön a csornai Nagyboldogasszony-templomban.

2017. június 7. szerda

Szent Erzsébet kanonizációjára emlékeztek Sárospatakon

Június 5-én, pünkösdhétfőn Dominik Duka bíboros, prágai érsek mutatta be az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek koncelebrálásával Sárospatakon, Szent Erzsébet szentté avatásának 782. évfordulóján.

2017. június 7. szerda

tovább »