Papi osztálytalálkozót tartottak Celldömölkön

A húsvétot követő napokban Kirner Antal Zoltán celldömölki plébános látta vendégül egykori évfolyamtársait a gyulafehérvári papnevelő intézetből. A huszonkét lelkipásztor április 18-án érkezett a Vas megyei városba, ahol három napot töltöttek együtt.

10:34

Jézus Szíve Családok találkozója Mándokon

Az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án találkoztak a Jézus Szíve Családok a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. Az eseményen Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke mutatott be szentmisét a jelen lévő papok részvételével.

2017. április 27. csütörtök

Tamásvasárnap pappá szentelték Iski Pétert

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón Kocsis Fülöp metropolita az egyházi rend szentségében részesítette Iski Pétert.

2017. április 26. szerda

Belépni a hit kapuján – Fakultatív képzést tartottak a Pécsi Egyházmegye papjainak

Püspökszentlászlón tartott előadást Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a Pécsi Egyházmegye papjainak április 24–25-én.

2017. április 26. szerda

Szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben

Szentmisét mutatott be a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal püspök, aki Szeidl Tamás ezredes, megbízott parancsnok és Tornyai Gábor börtönlelkész meghívására érkezett a fegyintézetbe április 24-én.

2017. április 26. szerda

Termőföldek megáldása Debrecenben – KÉPRIPORT

A latin szertartásban Szent Márk (április 25.), a bizánci szertartásban Szent György (április 23.) emléknapjához kapcsolódik a határ, a termőföldek megáldása, vagy ismertebb nevén a búzaszentelés hagyománya.

2017. április 25. kedd

A Brenner-iskola rózsafüzér társulata Pusztacsatárra zarándokolt

Április 21-én, a fényes hét péntekjén a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ rózsafüzér társulatának tagjai a Zala megyei pusztacsatári Mária-kegyhelyre zarándokoltak. Több mint száz diák vett részt a közös imádságban, melyet az üldözött keresztényekért ajánlottak... »

2017. április 25. kedd

Meghallani Jézus szelíd hívását – Dicsőítő hétfőt tartott az Eucharist együttes

Az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Eucharist (korábban: Testvérek; Gável Testvérek) együttes április 24-én Budapesten – a budapesti Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom felajánlására – a RaM Colosseumban nagy sikerű hálaadó koncertet és dicsőítést... »

2017. április 25. kedd

„Ébredj fel, dicsőségem” – Imádság Háza Konferenciát rendeznek április utolsó hétvégéjén Budapesten

Április 29. és május 1. között rendezik meg az Imádság Háza Konferenciát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A konferencia mottója: „Ébredj fel, dicsőségem!” (Zsolt 57,9)

2017. április 25. kedd

Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos keddi katekézise keretében április 4-én megalakult az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulata.

2017. április 25. kedd

Ministránstalálkozót tartottak Nyíregyházán

Április 22-én Nyíregyházán, a Szent Imre-gimnáziumban rendezték meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ministránstalálkozóját.

2017. április 24. hétfő

Ferenc pápa köszöntötte a „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom tagjait

A „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom április 22–25. között Olaszországban, Riminiben tartotta 40. nemzeti gyűlését. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő közösség találkozójának mottója: „Ujjongjatok, mert az Úr cselekedett! Örvendjetek: az Úr megmutatta... »

2017. április 24. hétfő

Ferenc pápa a Szent Bertalan-bazilikában: Vértanúk azok is, akik hűek a szeretet szelíd hatalmához!

Április 22-én este a szentatya vezette azt az imaliturgiát, amelyet a 20. és 21. század „új vértanúira” emlékezve a Szent Egyed közösség szervezett Rómában, a Tiberis-szigeten található Szent Bertalan-bazilikában.

2017. április 24. hétfő

Együtt imádkoztak a koreai egyházak húsvétkor a békéért

„Uram, tanítsd meg nekünk elvetni a tolerancia, a szeretet, a szolgálat magvait! Add, hogy áldásoddal hozzon gazdag termést a föld! Áldd meg népünket olyan élettel, amely tele van örömmel és harmóniával” – hangzott a Koreai-félsziget keresztény egyházait képviselők közös imája... »

2017. április 20. csütörtök

Az európai keresztény egyházak imádkoznak az üldözöttekért

„Imádkozzunk a keresztényekért, akiket üldöznek és akiknek megtiltották, hogy szabadon és békében megünnepeljék a feltámadást” – áll abban a közös üzenetben, amelyet az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) adott ki húsvét... »

2017. április 18. kedd

Imaszövetséget alapított Udvardy György pécsi megyéspüspök

Udvardy György pécsi megyéspüspök főpásztori felelősségétől indíttatva húsvétvasárnap, április 16-án megalakította a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének imádságos támogatása.

2017. április 18. kedd

Jézus lábnyomaiba lépni – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumnál

Az idei római, Ferenc pápa által április 14-én, nagypénteken este vezetett Via Crucis elmélkedéseit Anne-Marie Pelletier francia hermeneutika- és egzegéziskutató írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.

2017. április 14. péntek

Ferenc pápa az új vértanúk emlékezetét ünnepli április 22-én

Április 12-én adta hírül a Vatikáni Sajtóiroda, hogy Ferenc pápa április 22-én, szombaton a római Szent Bertalan-templomba látogat, ahol igeliturgia keretében emlékezik meg a 20. és 21. század vértanúiról.

2017. április 13. csütörtök

Roma–magyar imaestet tartottak a szegedi dómban

Ötödik alkalommal rendeztek közös roma–magyar áhítatot a szegedi dómban április 8-án, szombaton. A nemzetközi roma napon a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség együtt hívta imára a város fiataljait.

2017. április 11. kedd

Társnak lenni Jézus szenvedésében – keresztút Szegeden

Az újszegedi Szent Erzsébet-templomból indultak, és a város tizennégy pontján megállva Krisztus keresztútjáról, haláláról és sírba tételéről elmélkedtek a szegedi keresztút részvevői április 7-én, pénteken.

2017. április 11. kedd

tovább »