A pápa kéri: Most pénteken imádkozzunk és böjtöljünk a békéért!

Ferenc pápa arra hívja a világegyház tagjait és minden jóakaratú embert, hogy február 23-án tartson külön böjti és imanapot a békéért, amelynek hiányától sok helyen szenvednek szerte a világban.

2018. február 21. szerda

Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban... »

2018. február 21. szerda

Ismét konferenciát rendeznek a Jézus-imáról a Sapientián

Március 3-án, szombaton a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán újra konferenciát rendeznek a Jézus-imáról.

2018. február 21. szerda

Kilencedet tartottak a betegek világnapja alkalmából a vajdasági Pádén

A vajdasági Pádén is rendszeresen imádkozzák a hívek a lourdes-i kilencedet, amit a világ szenvedő betegeiért, valamint ápolóikért, segítőikért ajánlanak fel. Az idei betegek világnapjához kapcsolódva az egyházközség tagja, Lobár Mária és a helyi imacsoport hívta össze az... »

2018. február 21. szerda

„Hiányosságom váljék jósággá benned” – A Mária Légió tagjainak lelkigyakorlata Szatmárnémetiben

Február 16–17-én lelkigyakorlatot tartott a Mária Légió „Keresztények Segítsége” Regiája Szatmárnémetiben, a Szent Alajos Konviktusban. A programon a lelkiségi mozgalom százhatvan tagja vett részt Szatmár és Bihar megye településeiről, plébániáiról.

2018. február 20. kedd

Mai evangélium – 2018. február 20.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 6,7–15

2018. február 20. kedd

Unitas 2018: Tudok-e örülni annak, ami vagyok?

A pap- és szerzetesnövendékek hagyományos találkozóját február 17-én tartották Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az apostoli élet és imádság kapcsolatára rákérdező téma elgondolkodni hívott. Elkezdeni imádkozni, nem abbahagyni, és innen indítani minden... »

2018. február 18. vasárnap

Hogyan győzte le Szent Antal az ördögöt?

Egyedül élt a sivatagban, mégsem volt egyedül. Hogyan győzte le Szent Antal az ördögöt? – teszi fel a kérdést Philip Kosloski az Aleteia nemzetközi katolikus portálon.

2018. február 15. csütörtök

Fatimai engesztelő imaestet tartottak Bucsuban

Február 13-án a Vas megyei Bucsu községben gyűltek össze a toronyi plébánia hívei, hogy imaest keretében kérjék a Szűzanya közbenjárását, valamint imádkozzanak hazánkért és lelki megújulásáért.

2018. február 15. csütörtök

A pápa az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapján: Elég az álszentségből!

Ferenc pápa február 12-én fogadta az emberkereskedelem elleni negyedik nemzetközi imanap száztizenegy résztvevőjét az Apostoli Palota Kelemen termében.

2018. február 14. szerda

Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet a nagyböjtre szülők számára

Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak! – tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze a szülők... »

2018. február 14. szerda

Nagyböjt kívül és belül – Harminc kérdés és válasz segít a készületben

Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgikatanárát kérdeztük a nagyböjtről – a készületről és annak eszközeiről –, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is).

2018. február 13. kedd

Nincs kedved imádkozni? Próbáld ki XI. Kelemen imáját

Az alábbi, XI. Kelemen pápának tulajdonított imádság segít szavakat találni azokban az időkben, amikor valami akadályoz minket ebben.

2018. február 10. szombat

Krisztus szomjazik rátok – Szentségimádás iskolája indult a Lehel téri templomban

A budapesti Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban február 8-án a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve „Szentségimádás iskolája” címmel tizenkét részes képzés indult, melynek minden alkalma szentmiséből, énektanulásból, előadásból és... »

2018. február 9. péntek

Bakhita Szent Jozefina

Február 8. a szudáni származású rabszolga, később szerzetesnő, Bakhita Jozefina liturgikus emléknapja. E napot Ferenc pápa 2015-ben az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította, és imanapot hirdetett az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság... »

2018. február 8. csütörtök

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását a templomban. Gyertyaszentelő Boldogasszonyt 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa. Egyházmegyéinkben püspöki szentmisét mutattak be ezen a napon a megszentelt élet képviselőinek... »

2018. február 8. csütörtök

Engesztelés Csehimindszenten

Január 29-én megtartották az esztendő első engesztelését Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

2018. február 6. kedd

Ferenc pápa felhívása: Február 23-án tartsunk imanapot és böjtöt a békéért!

Február 4-én délben a Szentatya a napi evangélium alapján Jézus evangéliumhirdető és gyógyító tevékenységéről elmélkedett, az Angelus elimádkozása után pedig azt szorgalmazta, hogy álljuk ellen a leselejtezés kultúrájának, tevőlegesen védelmezzük az életet és szolgáljuk a... »

2018. február 4. vasárnap

Márfi Gyula érsek tartott elmélkedést az ökumenikus imahét záró imaóráján Veszprémben

Január 21. és 28. között rendezték meg a Krisztus-hívők egységéért hirdetett ökumenikus imahetet. Veszprémben is minden este más templomban tartottak elmélkedéseket. Január 28-án, az imahét záró imaóráján a református nagytemplomban Márfi Gyula érsek mondott beszédet.

2018. február 3. szombat

„Fény a Fényből, Krisztusunk!” – A megszentelt életet élők ünnepe a budapesti Örökimádás-templomban

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a szerzetesek világnapja is. Előestéjén, február elsején idén is szentmisére és közös imádságra várták a szerzetesrendek tagjait és a fiatalokat Budapesten, az Örökimádás-templomban, a szerzetes-elöljárói konferenciák és a Nyolc Boldogság... »

2018. február 2. péntek

tovább »