Pakisztán, ahol a keresztények megbocsátanak támadóiknak

A „tisztaság földje”, Pakisztán keresztényei emlékezetükben hordozzák vértanúikat, de a megbocsátást hirdetik a nehéz időkben is.

19:58

Almát ajándékoztak a betegeknek az önkéntes beteglátogatók Debrecenben

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a betegek világnapja alkalmából a debreceni katolikus beteglátogató szolgálat önkéntesei ajándékozták meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában ápolt betegeket február 11-én.

2018. február 13. kedd

Valóban Krisztus-követők vagyunk, vagy látszatkeresztények? – Ökumenikus imahét Egerben

Január 21-én kezdetét vette az ökumenikus imahét. Egerben a református templomban nyitották meg az imahét rendezvényeit. Az imaórát Tóth Imre református lelkész vezette, az elmélkedést Ternyák Csaba egri érsek tartotta.

2018. január 27. szombat

Vedres Csaba tartott előadást az „Egyház arca 2.0” keretében Kaposváron

„Kegyelem és irgalom” címmel tartott előadást január 24-én Vedres Csaba zeneszerző Kaposváron az „Egyház arca 2.0” előadás-sorozat keretében, melyet Tolnai Mária, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának docense szervez.

2018. január 27. szombat

Beer Miklós: „Van-e merszünk szembenézni azzal az emberrel, aki előttünk áll?”

Gyermekkoráról, Istenbe vetett nagy bizalmáról, együtt érző szeretetéről, nyilvánosságról beszélgetett Beer Miklós váci püspökkel Michels Antal józsefvárosi plébános a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén január 18-án a Nem Adom Fel Café & Bárban.

2018. január 19. péntek

Az Irgalmasság Háza önkéntesei találkoztak Kaposváron

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza szolgálat önkéntesei találkoztak a kaposvári püspökségen január 12-én, pénteken este.

2018. január 15. hétfő

Ferenc pápa elmúlt éve dióhéjban – második rész

A 2017-es esztendő második felének Ferenc pápával kapcsolatos fontosabb híreit, eseményeit idézzük fel röviden.

2018. január 9. kedd

Irgalmasság péntekje: Gyermekkórházba látogatott váratlanul Ferenc pápa

Gyermekkórházat látogatott meg január 5-én délután Ferenc pápa a Rómához közeli Palidoróban. Az intézmény a római Bambino Gesù kórház kihelyezett egysége. A látogatás nem volt bejelentve.

2018. január 6. szombat

Lelkinapon vettek részt a Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkéntesei a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei lelkinapon vettek részt a püspökségen december 30-án. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról tartott elmélkedést.

2017. december 31. vasárnap

Ferenc pápa: Sebeinkben mutatkozik meg leginkább Isten gyöngédsége

Ferenc pápa a gyöngédségről mint Isten meghatározó jegyéről beszélt december 14-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában. A napi olvasmány Izajás könyvéből és a zsoltár is Isten gyöngédségét dicséri.

2017. december 14. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 24-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. november 24. péntek

„Feloldozlak téged” – Pio atya különleges szobra Amerikában

A pennsylvaniai Greensburgben, a bencés nővérek Szent Emma-kolostorának kertjében áll Pietrelcinai Szent Pio atya különleges szobra. A kanadai művészt, Timothy P. Schmalzot – a „Hajléktalan Jézus” című szobor alkotóját – egy névtelen adományozó bízta meg az életnagyságú szobor... »

2017. november 23. csütörtök

Ferenc pápa fogadta az olasz közúti és vasúti rendőrség munkatársait

Ferenc pápa november 20-án találkozott a Vatikánban az olasz közúti és vasúti rendőrség központi igazgatóságának vezetőivel és alkalmazottaival. Elismeréssel és hálával szólt munkájukról és buzdította őket, hogy folytassák szolgálatukat az egyre összetettebb és felgyorsult... »

2017. november 21. kedd

Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Megáldották a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten

Pintér Gábor érsek, Belarusz apostoli nunciusa áldotta meg november 3-án a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten. A keresztet a népkonyhát üzemeltető Karol Wojtyła Barátság Központ állíttatta a karitatív intézményük előtti téren.

2017. november 3. péntek

Ferenc pápa: A jó pásztor közel jön, és együttérez

A jó pásztor közel megy a megvetettekhez, képes az együttérzésre, és nem szégyelli megérinteni a beteg testet – fogalmazott Ferenc pápa homíliájában október 30-án, hétfőn reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 30. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 27-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 27. péntek

Hajléktalanokkal találkoztak a kaposvári püspökségen

A szeretetről, elfogadásról beszélgettek a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Nyitott Kapu Hajléktalangondozási Központjának lakóival az október 26-án a kaposvári püspökségen szervezett est résztvevői, köztük Varga László megyéspüspök.

2017. október 27. péntek

Ferenc pápa: Isten üdvössége ingyenes

Isten közelségéről, az üdvösség ingyenességéről, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről beszélt homíliájában a Szentatya október 19-én, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. Igyekezzünk olyan emberekké válni, akik segítik kinyitni az ajtót önmaguk és mások előtt... »

2017. október 19. csütörtök

Boldog Jan Beyzym

Október 12-én emlékezik az Egyház Boldog Jan Beyzym szerzetesre. A lengyel származású jezsuita tizennégy évig szolgálta Madagaszkáron a leprás betegeket. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 2002-ben Krakkóban.

2017. október 12. csütörtök

tovább »