Ferenc pápa fogadta az olasz közúti és vasúti rendőrség munkatársait

Ferenc pápa november 20-án találkozott a Vatikánban az olasz közúti és vasúti rendőrség központi igazgatóságának vezetőivel és alkalmazottaival. Elismeréssel és hálával szólt munkájukról és buzdította őket, hogy folytassák szolgálatukat az egyre összetettebb és felgyorsult... »

2017. november 21. kedd

Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Megáldották a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten

Pintér Gábor érsek, Belarusz apostoli nunciusa áldotta meg november 3-án a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten. A keresztet a népkonyhát üzemeltető Karol Wojtyła Barátság Központ állíttatta a karitatív intézményük előtti téren.

2017. november 3. péntek

Ferenc pápa: A jó pásztor közel jön, és együttérez

A jó pásztor közel megy a megvetettekhez, képes az együttérzésre, és nem szégyelli megérinteni a beteg testet – fogalmazott Ferenc pápa homíliájában október 30-án, hétfőn reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 30. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 27-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 27. péntek

Hajléktalanokkal találkoztak a kaposvári püspökségen

A szeretetről, elfogadásról beszélgettek a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Nyitott Kapu Hajléktalangondozási Központjának lakóival az október 26-án a kaposvári püspökségen szervezett est résztvevői, köztük Varga László megyéspüspök.

2017. október 27. péntek

Ferenc pápa: Isten üdvössége ingyenes

Isten közelségéről, az üdvösség ingyenességéről, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről beszélt homíliájában a Szentatya október 19-én, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. Igyekezzünk olyan emberekké válni, akik segítik kinyitni az ajtót önmaguk és mások előtt... »

2017. október 19. csütörtök

Boldog Jan Beyzym

Október 12-én emlékezik az Egyház Boldog Jan Beyzym szerzetesre. A lengyel származású jezsuita tizennégy évig szolgálta Madagaszkáron a leprás betegeket. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 2002-ben Krakkóban.

2017. október 12. csütörtök

Varga László püspök Marcaliban: Engedjük-e, hogy átváltozzunk irgalommá?

Varga László megyéspüspök október 9-én szentmisét celebrált a marcali Boldog Gizella-templomban. A főpásztor megáldotta a Kling József szobrászművész által alkotott keresztelőkutat, a keresztút stációkat, és a Marcali Önkormányzat által készített díszburkolatot.

2017. október 10. kedd

Ferenc pápa: Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy Krisztus tette!

„Vegyük gondjainkba a sebesülteket, amint az irgalmas szamaritánus tette! Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy maga Krisztus tette, aki továbbra is »fizet« értünk!” – buzdított a Szent Márta-ház kápolnájában hétfő reggel elmondott homíliájában Ferenc pápa.

2017. október 9. hétfő

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa: Isten nem áll bosszút hibáinkért és bűneinkért!

Október 8-án Ferenc pápa az evangéliumi gonosz szőlőmunkásokról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy akárhányszor utasítjuk is el Isten szeretetajánlatát, ő hűséges marad, továbbra is állandóan felkínálja nekünk szövetségét, szeretetét,... »

2017. október 8. vasárnap

Ferenc pápa az evangelizálásról: Az Egyház legyen mindig az irgalmasság eszköze

Az Egyház ebben a történelmi pillanatban úgy érzi, meg kell újítania erőfeszítéseit és lelkesedését az evangelizálás örökös küldetésében – erről beszélt a pápa szeptember 29-én az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa tagjainak, akik ezekben a napokban tartották ülésüket a... »

2017. szeptember 30. szombat

A pápa szentmisét mutatott be a vatikánvárosi csendőrség létrehozásának évfordulója alkalmából

Keressük az Urat, változtassuk meg életünket, és térjünk meg – Izajás próféta buzdítását idézte homíliája elején Ferenc pápa, aki szeptember 24-én szentmisét mutatott be a Vatikáni Kertek lourdes-i barlangjánál a vatikánvárosi csendőrség ünnepe alkalmából.

2017. szeptember 26. kedd

Ferenc pápa: A katolikusok sokszor megbotránkoznak az irgalmasságon

„Az ajtó, amelyen keresztül találkozhatunk Jézussal, akkor nyílik meg, ha elismerjük bűnösségünket” – mondta Ferenc pápa szeptember 21-én, csütörtök reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. szeptember 21. csütörtök

Ferenc pápa videoüzenetet küldött a kolumbiai népnek apostoli útja előestéjén

„A remény és a béke zarándokaként jövök, hogy veletek ünnepeljem az Urunkba vetett hitet, és hogy tanuljak a szeretetetekből és kitartásotokból a béke és a harmónia keresésében.” Ezekkel a szavakkal kezdi Ferenc pápa videoüzenetét, amelyet Kolumbia népének küldött szeptember... »

2017. szeptember 6. szerda

Eloldozva: Az Istenben való szabadság felé – lelkigyakorlat Kaposváron

A megváltás által Jézus szabaddá tett minket – nemcsak valamitől, hanem valamiért. Az Istenben való szabadság elérésének meghatározó lépéséiről szólt a kaposvári püspökségen augusztus 30–31-én tartott, „Eloldozva – Szabadság Krisztusban” című lelkigyakorlat, Matt Lozano... »

2017. szeptember 2. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 20-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 20. vasárnap

Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

Szentszéki ENSZ-megfigyelő: Az idősek egyre kiszolgáltatottabbak a társadalomban

Bernardito Auza érsek, apostoli nuncius, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője a világ népességének elöregedéséről New Yorkban rendezett munkaülésen kifejtette: elő kell mozdítani az idősek iránti tiszteletet, akik értéket jelentenek a társadalom számára.

2017. július 11. kedd

tovább »