Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

Folytatódott a Szent Erzsébet-zarándoklat a Miskolci Egyházmegye szervezésében

A Miskolci Egyházmegye Szent Erzsébet-zarándoklata 2016-ban indult a Sárospatak–Telkibánya közötti útvonalon. Idén a Telkibánya–Kassa távot járták végig a zarándokok július 13. és 15. között.

2017. július 19. szerda

Szent Miklós híd Kelet és Nyugat között – Hívek milliói róják le tiszteletüket ereklyéje előtt

Hosszú sorokban, órákon keresztül várakoznak a hívők, hogy megcsókolhassák a Szent Miklós ereklyéjét tartalmazó tékát, melyet május 21-én Bariból Moszkvába, július 12-én pedig Szentpétervárra szállítottak. Az eseményről Hyacinthe Destivelle domonkos szerzetes nyilatkozott a... »

2017. július 19. szerda

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

Huszadszor szerveztek zarándoklatot Mariazellbe Gencsapátiból

Július 13-án érkeztek vissza Mariazellből a Vas megyei Gencsapátiba a 20. jubileumi zarándoklat résztvevői. A zarándokokat Székely János szombathelyi megyéspüspök köszöntötte.

2017. július 15. szombat

Hinduból ateista és agnosztikus, majd anglikánból katolikus és szerzetes pap lett

Július 15-én új szakaszába ér Robert Krishna domonkos szerzetes figyelemre méltó lelki utazása: Anthony Fisher OP érsek pappá szenteli a sydney-i Broadway-en lévő Szent Benedek-templomban.

2017. július 14. péntek

Befogadás és vendégszeretet – Pásztorlevél a Szent Jakab-út mentén fekvő egyházmegyék püspökeitől

Azon főpásztorok, kiknek egyházmegyéit érinti a Szent Jakab-út, gyalog megtették a zarándokút utolsó szakaszát. Ezután a püspökök értekezletet tartottak július 11-én és 12-én, melynek végén pásztorlevelet tettek közzé „Befogadás és vendégszeretet a santiagói zarándokúton”... »

2017. július 14. péntek

Giovannino álma – E-kifestőt terveztek a szaléziak gyerekeknek

A „Giovannino álma” az első e-kifestő, amely a Szaléziak a Társadalomért Szövetség SCS/CNOS ötlete nyomán jelent meg a legkisebbek számára, és a Bosco Szent János életében meghatározó szerepet játszó kilencéves kori álmát jeleníti meg nyolc rajzon, kísérőszöveggel.

2017. július 13. csütörtök

Oblátusok elköteleződésével ünnepelték Szent Benedek-napját Bakonybélben

Varga László megyéspüspökkel hét testvér oblációját, életfelajánlását ünnepelték Bakonybélben július 11-én, Szent Benedek, Európa védőszentje napján. Az ország különböző részeiből érkezett oblátusok megtöltötték a Szent Mauríciusz-monostor templomát.

2017. július 11. kedd

Interjú Anders Arboreliusszal, az első svéd bíborossal az ökumenéről

Anders Arborelius, az első svéd bíboros, június 12-én adott interjút Stockholmban a Crux angol nyelvű katolikus magazin munkatársának. Június 28-án kreálta bíborossá Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában.

2017. július 9. vasárnap

Megújították fogadalmukat az egyházközségi nővérek Piliscsabán

Az Egyházközségi Nővérek Társasága tagjai megújították szerzetesi fogadalmukat a közösség fő ünnepéhez, Szent Péter és Szent Pál apostolok napjához kapcsolódva június 28-án, Piliscsabán, a közösség központi házában.

2017. július 6. csütörtök

„Föld és ég között” címmel nyílt kiállítás a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban

Az Istent kereső ember áll a „Föld és ég között” című kiállítás középpontjában, mely a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyílt meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A tárlatot Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész nyitotta meg a Városház téren... »

2017. június 29. csütörtök

Ne maradjon pásztor nélkül a nyáj – Hivatásgondozás Pécsen

VI. Pál pápa szerint Isten minden egyes ember életét valamely hivatás betöltésére rendelte (Populorum progressio, 15.). A valódi hivatás megtalálását, a keresztény életvezetés alapján, az Istennel való állandó kapcsolat segítheti elő.

2017. június 22. csütörtök

„Boldogok vagyunk, mert keresztények lehetünk” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele

Roni Szalím egyike azon négy iraki szír katolikus papnak, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vendégeként érkeztek Magyarországra. Portálunknak adott interjújában az iraki keresztények helyzetéről, üldöztetésükről, a szenvedésben való kitartásukról és az örömről... »

2017. június 16. péntek

„A könyvek új látásmódot adhatnak” – Egy éves a keresztény könyves kávéház a fővárosban

A Belvárosban, nem messze a Magyar Állami Operaháztól, a Dessewffy utca 18–20. szám alatt nyílt meg egy évvel ezelőtt a D18 Könyves Kávéház. A két tulajdonos-vezetővel, Bobok Beatrixszal és Csány Mártával beszélgetünk az első évforduló alkalmából.

2017. június 16. péntek

Életműve élni segít – Jókai Annára emlékeztek a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A nemrég elhunyt Kossuth-díjas és Kossuth-nagydíjas írónőre, a nemzet művészére emlékeztek június 15-én azon az irodalmi esten, amelyet Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) tartottak.

2017. június 16. péntek

Zarándoklatot szerveztek Brenner János szolgálati helyére, Rábakethelyre

Június 3-án a Balogunyomi Egyházközség Tanácsadói Testülete zarándoklatot szervezett Rábatkethelyre, Brenner János lelkipásztor szolgálati helyére, a Brenner-emlékévhez kapcsolódóan.

2017. június 8. csütörtök

Ferenc pápa: Isten apukaként szeret minket, nem tud meglenni nélkülünk!

A szentatya június 7-én délelőtt folytatta a keresztény reményről szóló katekézissorozatát, most a Miatyánk első szaváról, Isten megszólításáról, az ő különleges apaságáról elmélkedett. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. június 7. szerda

„A Krisztus-hitben megingathatatlan vagyok” – Jókai Anna emlékezete

Június 5-én, pünkösdhétfőn, életének 85. esztendejében visszaadta lelkét Teremtőjének Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja, a spirituális realizmus megteremtője.

2017. június 6. kedd

tovább »