Telt ház a „szentségimádás iskolájában”

„Tanuljatok tőlem” – hív mindannyiunkat Jézus. Aki Tőle szeretne tanulni, annak szól tizenkét hétfőn keresztül „A szentségimádás iskolája” a budapesti városmajori Jézus Szíve-templomban. Madocsai Bea írását adjuk közre.

2017. szeptember 20. szerda

A szerzetesi közösség hozta létre a kismarosi ciszterci monostor keresztútját

A finom lekvárokat, mézet biztosan megkóstolja a betérő vendég a ciszterci nővéreknél, gyönyörködik a templom lépcsőjéről a dunai panorámában. De ne menjen el innen senki a nélkül, hogy ne járná végig a gyönyörű keresztutat! – ajánljuk Kóczián Mária Talita.hu-n megjelent cikke... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Ferenc pápa arra hív, hogy a kereszt szempontjából tekintsünk minden fájdalomra

A Szentatya szeptember 13-án, a szerdai általános kihallgatás végén a különböző nyelvű hívek csoportjait – közöttük a magyar zarándokokat – köszöntve emlékeztetett arra, hogy az Egyház szeptember 14-én a Szent Kereszt felmagasztalását ünnepli.

2017. szeptember 14. csütörtök

Jézus hív! – Ifjúsági találkozót tartottak Bajon

Szeptember 9-én rendezték meg a hagyományos ITT – Ifjúsági Találkozó Tata – elnevezésű rendezvényt, amelynek idén a baji Assisi Szent Ferenc-plébánia adott otthont.

2017. szeptember 13. szerda

Az ima Istenhez emel – Mindszenty-zarándoklat a Városmajorból Máriaremetére

Mindszenty József bíboros, hercegprímás kezdeményezésére és vezetésével 1947. szeptember 14-én százezres hívő tömeg zarándokolt a budapesti Városmajorból Máriaremetére. A 70. évfordulóra emlékezve szeptember 16-án engesztelő gyalogos zarándoklatot tartanak ugyanezen az útvonalon.... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Csodálatos gyógyulásáért állíttatott emlékhelyet Szűz Máriának egy hevesi asszony

Súlyos betegségből épült fel az a heves-alatkai asszony, aki hálából az égiek oltalmáért szobrot állíttatott a Boldogasszonynak.

2017. szeptember 8. péntek

A pokol létezik – A villámcsapás után csodálatos módon felépült Gloria Polo tett tanúságot hazánkban

„Tüzet tűzzel oltunk – a gyűlölet tüzét a szeretet tüzével!” mottóval rendezték meg a IV. Szeretetláng Fesztivált Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében.

2017. augusztus 27. vasárnap

Várja a jelentkezőket a pozsonyi magyar szabadegyetem

A pozsonyi magyar katolikus közösség szeretettel ajánlja minden hittani ismereteit elmélyíteni vágyó felnőtt figyelmébe az ősztől újrainduló, magyar nyelvű teológiai szabadegyetemet.

2017. augusztus 26. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 20-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 20. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 14-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 14. hétfő

Rácsok mögött szabadon – Boros Lajos vallomásos könyvéről

A kötet ötvennyolc éves szerzője több mint harminc évet töltött börtönben, rablások és tolvajlások miatt. Megtért, ma az Igét hirdeti egy baptista gyülekezetben, és könyvet írt az életéről.

2017. augusztus 8. kedd

Engesztelő virrasztást tartanak a Szent István-bazilikában Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén

A Szent István-bazilika érseki társszékesegyházban huszonegyedik alkalommal tartják meg a Nagyboldogasszony ünnepére virradó éjszakai országos engesztelő virrasztást, mely augusztus 14-én 20 órakor kezdődik és augusztus 15-én hajnali 5 óráig tart.

2017. július 30. vasárnap

Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

Folytatódott a Szent Erzsébet-zarándoklat a Miskolci Egyházmegye szervezésében

A Miskolci Egyházmegye Szent Erzsébet-zarándoklata 2016-ban indult a Sárospatak–Telkibánya közötti útvonalon. Idén a Telkibánya–Kassa távot járták végig a zarándokok július 13. és 15. között.

2017. július 19. szerda

Szent Miklós híd Kelet és Nyugat között – Hívek milliói róják le tiszteletüket ereklyéje előtt

Hosszú sorokban, órákon keresztül várakoznak a hívők, hogy megcsókolhassák a Szent Miklós ereklyéjét tartalmazó tékát, melyet május 21-én Bariból Moszkvába, július 12-én pedig Szentpétervárra szállítottak. Az eseményről Hyacinthe Destivelle domonkos szerzetes nyilatkozott a... »

2017. július 19. szerda

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

Huszadszor szerveztek zarándoklatot Mariazellbe Gencsapátiból

Július 13-án érkeztek vissza Mariazellből a Vas megyei Gencsapátiba a 20. jubileumi zarándoklat résztvevői. A zarándokokat Székely János szombathelyi megyéspüspök köszöntötte.

2017. július 15. szombat

Hinduból ateista és agnosztikus, majd anglikánból katolikus és szerzetes pap lett

Július 15-én új szakaszába ér Robert Krishna domonkos szerzetes figyelemre méltó lelki utazása: Anthony Fisher OP érsek pappá szenteli a sydney-i Broadway-en lévő Szent Benedek-templomban.

2017. július 14. péntek

Befogadás és vendégszeretet – Pásztorlevél a Szent Jakab-út mentén fekvő egyházmegyék püspökeitől

Azon főpásztorok, kiknek egyházmegyéit érinti a Szent Jakab-út, gyalog megtették a zarándokút utolsó szakaszát. Ezután a püspökök értekezletet tartottak július 11-én és 12-én, melynek végén pásztorlevelet tettek közzé „Befogadás és vendégszeretet a santiagói zarándokúton”... »

2017. július 14. péntek

tovább »