Örökre elveszett? – A „Szeretet nélkül” című filmről

Andrej Petrovics Zvjagincev orosz rendező „Szeretet nélkül” című drámáját 2018-ban Oscar-díjra jelölték.

2018. február 18. vasárnap

Van-e még értelme a házasságnak? – Szentendrén is „beszóltak a papnak”

Szentendrén folytatódott a „Szólj be a papnak!” beszélgetéssorozat február 15-én, ezúttal a szerelem, párválasztás és a szexualitás témájában. Az érdeklődők Bécser Róbert ferencest, Író Sándor vérteskéthelyi plébánost, Édes Gábor református, valamint Steiner József... »

2018. február 16. péntek

Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet a nagyböjtre szülők számára

Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak! – tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze a szülők... »

2018. február 14. szerda

Zarándoklaton Gyökössy Endrével

A Szent Gellért Kiadó által tavaly megjelentetett kötetben Gyökössy Endre zarándokútra hív bennünket „Ahhoz, Aki Út, Aki Igazság, és Aki annyira Élet, hogy most ebben a pillanatban is belőle és általa élünk”.

2018. február 3. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. február 3. szombat

Andrea Bocelli édesanyja: Azt mondták, vetessem el a fiamat, mert vak lesz

„Elmondták, olyan veleszületett betegséggel fog világra jönni a gyermekem, ami miatt el fogja veszíteni a látását. Javasolták, hogy vetessem el” – így nyilatkozott a világhírű tenor édesanyja, Edi Aringhieri a Corriera della Sera olasz napilap január 21-i, vasárnapi... »

2018. január 31. szerda

Isten számít ránk – Boldog Özséb rendalapítóra emlékeztek a pálosok Márianosztrán

Boldog Özséb halálának 748. évfordulójára emlékeztek a pálosok Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában január 24-én. Az ünnepi szentmise celebránsa és szónoka Beer Miklós püspök, pálos konfráter volt.

2018. január 24. szerda

A teljességre törekvő ember – Korzenszky Richárd előadása Tihanyban

A holisztikus emberképről, azaz a teljességre, az egészre törekvő, a világot egységben, összefüggéseiben láttató szemléletről tartott vetítéssel egybekötött előadást Tihanyban a „Tetőtéri esték” január 12-i alkalmán Korzenszky Richárd tihanyi perjel.

2018. január 24. szerda

Másokat Istenhez vezetni – Hivatásukért adtak hálát a piarista nővérek Nagykárolyban

A piarista nővérek szerte a világon a hivatások évét ünneplik 2018-ban. A nagykárolyi nővérek is csatlakoztak a kezdeményezéshez: január 20-án szentmise keretében adtak hálát minden piarista nővéri hivatásért és kértek a Jóistentől új hivatásokat.

2018. január 23. kedd

A lélegeztetőgéppel járó pap örömet sugárzó tanúságtétele a számára szenvedést hozó elmúlt évről

A brazíliai Marlon Mucio 2017 májusában került intenzív terápia alá súlyos izombetegsége miatt. Az atya rekeszizma nem működik, emiatt misézni is csak lélegeztetőgéppel tud. Közösségi oldalán meglepően pozitívan értékelte azt az évet, amely betegséget hozott számára.

2018. január 18. csütörtök

Mindnyájan Isten szeretettjei vagyunk – Beszélgetés Baráth Évi mentálhigiénés orvossal

Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember, feleség, hat gyermek édesanyja. Isten szeretettjének tartja magát, és vallja, hogy a lelkiség, az orvoslás és a pszichológia kiegészítik egymást.

2017. december 31. vasárnap

Német László nagybecskereki püspök: Az Egyház sikeressége nem a struktúrákon múlik

Német László nagybecskereki püspökkel készítettünk interjút a külhoni egyházmegye múltjáról, a szorványlét adta keretek közötti jelenről, a meghirdetett zsinatról, a kihívásokról, erősségekről, gyengeségekről, misszióról, ifjúságról és a karácsonyról.

2017. december 19. kedd

Eucharisztikus találkozások – A pasaréti plébánia hívei vallanak tapasztalataikról

Karácsonyra jelent meg a pasaréti plébánia kiadványa, amely a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként az egyházközség 38 tagjának ima- és eucharisztikus tapasztalatát örökíti meg „A Mi Arcaink – pasaréti hitvallások” sorozat harmadik köteteként.

2017. december 18. hétfő

Facebook-kampányba kezdett a 999 éves bakonybéli bencés monostor

A jövőre ezeréves Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei a legnépszerűbb közösségi oldalon vallanak munkájukról, életükről és arról, hogy miért választották a szerzetesi hivatást.

2017. december 16. szombat

Előadás Arany János szakrális költészetéről a győri szabadegyetemen

A „Hitünk és életünk” címmel indított győri szabadegyetem idei harmadik előadására november 29-én került sor. Cs. Varga István József Attila-díjas irodalomtörténész Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán a költő szakrális költészetéről beszélt a győri... »

2017. december 7. csütörtök

Ismét hivatástisztázó kurzust szerveznek a Sacré Coeur nővérek

A Sacré Coeur nővérek 2017/18 folyamán is várják hivatástisztázó kurzusukra a 24 és 35 év közötti fiatal lányokat, akik azt szeretnék eldönteni, hogy van-e szerzetesi hivatásuk.

2017. november 20. hétfő

Ferenc pápa: A botrányosan élő keresztények távolítják el Istentől az embereket

Lehetetlen, hogy ne forduljanak elő botrányok, de jaj annak, aki okozza őket – idézte Ferenc pápa Jézus szavait november 13-án a napi evangéliumi szakaszból (Lk 17,1–6) a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmiséjén.

2017. november 13. hétfő

Életben vagy?!

A Balázs Zsuzsa és Kékesi Enikő által szerkesztett könyvben hat ember – három szerzetes, egy hatgyermekes orvos, egy orgonaművész és egy iskolapszichológus – vall az élet lényegéről, a minőségben, szeretetben megélt életről.

2017. november 4. szombat

Arany 200 – Az istenes versekről

A 2017-es esztendő egyik legfontosabb „születésnaposa”, Arany János éppen a reformáció születésének háromszázadik esztendejében látta meg a napvilágot. Költészetében az „aranypor-szitálás” türelmes módszerével juthatunk hitvalló versek, versrészletek birtokába.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 26-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 26. csütörtök

tovább »