Ne maradjon pásztor nélkül a nyáj – Hivatásgondozás Pécsen

VI. Pál pápa szerint Isten minden egyes ember életét valamely hivatás betöltésére rendelte (Populorum progressio, 15.). A valódi hivatás megtalálását, a keresztény életvezetés alapján, az Istennel való állandó kapcsolat segítheti elő.

15:43

„Boldogok vagyunk, mert keresztények lehetünk” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele

Roni Szalím egyike azon négy iraki szír katolikus papnak, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vendégeként érkeztek Magyarországra. Portálunknak adott interjújában az iraki keresztények helyzetéről, üldöztetésükről, a szenvedésben való kitartásukról és az örömről... »

2017. június 16. péntek

„A könyvek új látásmódot adhatnak” – Egy éves a keresztény könyves kávéház a fővárosban

A Belvárosban, nem messze a Magyar Állami Operaháztól, a Dessewffy utca 18–20. szám alatt nyílt meg egy évvel ezelőtt a D18 Könyves Kávéház. A két tulajdonos-vezetővel, Bobok Beatrixszal és Csány Mártával beszélgetünk az első évforduló alkalmából.

2017. június 16. péntek

Életműve élni segít – Jókai Annára emlékeztek a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A nemrég elhunyt Kossuth-díjas és Kossuth-nagydíjas írónőre, a nemzet művészére emlékeztek június 15-én azon az irodalmi esten, amelyet Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) tartottak.

2017. június 16. péntek

Zarándoklatot szerveztek Brenner János szolgálati helyére, Rábakethelyre

Június 3-án a Balogunyomi Egyházközség Tanácsadói Testülete zarándoklatot szervezett Rábatkethelyre, Brenner János lelkipásztor szolgálati helyére, a Brenner-emlékévhez kapcsolódóan.

2017. június 8. csütörtök

Ferenc pápa: Isten apukaként szeret minket, nem tud meglenni nélkülünk!

A szentatya június 7-én délelőtt folytatta a keresztény reményről szóló katekézissorozatát, most a Miatyánk első szaváról, Isten megszólításáról, az ő különleges apaságáról elmélkedett. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. június 7. szerda

„A Krisztus-hitben megingathatatlan vagyok” – Jókai Anna emlékezete

Június 5-én, pünkösdhétfőn, életének 85. esztendejében visszaadta lelkét Teremtőjének Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja, a spirituális realizmus megteremtője.

2017. június 6. kedd

A nemzet szolgálatában, az irgalom útján – A büntetés-végrehajtásban dolgozók első zarándoklata

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezték meg a Büntetés-végrehajtási Szervezet személyi állományának zarándoklatát május 31-én Mátraverebély-Szentkúton, ahol Bíró László tábori püspök volt a zarándokmise főcelebránsa.

2017. május 31. szerda

Máriagyűdre zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye papjai

A Pécsi Egyházmegye papjai zarándoklaton vettek részt május 23-án, kedden Máriagyűdön. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök előadása a papi identitás megerősítéséről szólt.

2017. május 26. péntek

Ferenc pápa: Isten a legnagyobb levertségünkben is velünk van, és lelket önt belénk

A szerda délelőtti általános kihallgatás keretében május 24-én a szentatya az emmauszi tanítványok tapasztalatáról mint a remény útjáról elmélkedett.

2017. május 24. szerda

A gyermek áldás, nem teher – babakocsis családi zarándoklat Budapesten

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök május 21-én babakocsis zarándoklatra hívott édesanyákat és édesapákat, nagyszülőket, hogy együtt ünnepeljék a családi élet szépségét. A Mária Út Egyesület meghívója gyorsan terjedt közösségi oldalakon, elektronikus... »

2017. május 22. hétfő

Matematika és rózsafüzér – Egy hajdan ateista blogger vall megtéréséről

Leah Libresco ateista író és blogger hosszú intellektuális úton jutott el a megtéréshez. 2012-ben keresztelkedett meg, s azóta katolikus perspektívából folytatja a blogírást.

2017. május 21. vasárnap

Több ezren zarándokoltak Máriagyűdre hétvégén – KÉPRIPORT

A Pécs és Máriagyűd közötti zarándoklatot kilencedik alkalommal rendezték meg május 13-án, szombaton, több ezer résztvevővel. Udvardy György megyéspüspök az ünnepi szentmisében elmondta: a zarándokúton kialakult kapcsolatokkal a kultúrát is formáljuk.

2017. május 17. szerda

Szombaton ismét Nagymaros!

Május 20-án rendezik meg a nagymarosi ifjúsági találkozót, amelynek témája az igazság. A domonkos nővérek bevezető előadása után fakultációkon vehetnek részt a fiatalok. A délutáni szentmisét Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke mutatja be.

2017. május 17. szerda

Bogner Mária Margitra emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az érd-óvárosi plébániatemplomban.

2017. május 16. kedd

Nincs elrontott élet – Egyedülállók zarándokoltak Bátára

Egyedülálló szülők zarándokoltak május 14-én, vasárnap a Tolna megyei Báta községbe, hogy gyermekeikért imádkozzanak.

2017. május 15. hétfő

A hit kérdésével foglalkozó műveket visz színre a Grazi Színház

Graz színháza a 2017/18-as színházi évadban többek között a vallás témájára, a „Valójában miben hiszünk?” kérdésre építi repertoárját. Műsorra tűzik többek között Joseph Roth Jóbról szóló történetét és Lessing Bölcs Náthán című művét – tájékoztat a Kathpress... »

2017. május 9. kedd

Fatimában felajánlották a Cursillo mozgalmat a Szűzanyának

Május 6-án, szombaton a Cursillo ötödik világtalálkozóján sok ezer zarándok jelenlétében felajánlották a mozgalmat Szűz Máriának Fatimában.

2017. május 8. hétfő

Kilencedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye

Kilencedik alkalommal szerveznek egyházmegyei zarándoklatot Máriagyűdre. Május 13-án, szombaton ismét elindulhatnak a hívek a 25 kilométeres távon, amelyen imákkal, énekekkel, elmélkedéssel kísért gyalogos vagy kerékpáros túrát tehetnek, hogy fohászaikat a máriagyűdi kegyhelyhez... »

2017. május 4. csütörtök

Regionális karizmatikus találkozót tartottak Törökbálinton

Május 1-jén, hétfőn Törökbálinton rendezték meg a 19. Regionális Karizmatikus Találkozót Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök részvételével.

2017. május 3. szerda

tovább »