Belépni a hit kapuján – Fakultatív képzést tartottak a Pécsi Egyházmegye papjainak

Püspökszentlászlón tartott előadást Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a Pécsi Egyházmegye papjainak április 24–25-én.

15:31

Szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben

Szentmisét mutatott be a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal püspök, aki Szeidl Tamás ezredes, megbízott parancsnok és Tornyai Gábor börtönlelkész meghívására érkezett a fegyintézetbe április 24-én.

12:25

„Ébredj fel, dicsőségem” – Imádság Háza Konferenciát rendeznek április utolsó hétvégéjén Budapesten

Április 29. és május 1. között rendezik meg az Imádság Háza Konferenciát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A konferencia mottója: „Ébredj fel, dicsőségem!” (Zsolt 57,9)

2017. április 25. kedd

Ferenc pápa köszöntötte a „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom tagjait

A „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom április 22–25. között Olaszországban, Riminiben tartotta 40. nemzeti gyűlését. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő közösség találkozójának mottója: „Ujjongjatok, mert az Úr cselekedett! Örvendjetek: az Úr megmutatta... »

2017. április 24. hétfő

Fénynek kell lenniük – beszélgetés Anna Lucia D’Ospinával, a piarista nővérek generálisával

Nagykárolyi látogatása alkalmával beszélgettek a piarista nővérek generálisával a kongregáció világban és Nagykárolyban betöltött helyéről, feladatáról a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye munkatársai.

2017. április 19. szerda

Városi családi keresztutat tartottak Székesfehérváron

A családok hagyományos virágvasárnapi, április 9-i keresztútjárása Székesfehérváron idén is a Szent Kristóf-templomtól indult. A szabadtéri stációkat – a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szervezésében – gyermek szereplőkkel jelenítették meg.

2017. április 11. kedd

Nagypénteken keresztutat járnak Győr belvárosában

Április 14-én, nagypénteken Jézus Krisztus kínszenvedésére és kereszthalálára emlékezve Veres András megyéspüspök „Utat váltságunkra nyit” mottóval keresztutat vezet Győr belvárosában.

2017. április 9. vasárnap

Önkéntes szolgálatra ad lehetőséget a Manréza Lelkigyakorlatos Ház

A dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Ház abból a célból hirdette meg önkéntes programját, hogy elsősorban a fiatalok számára kínáljon lehetőséget néhány hónapos elvonulásra.

2017. április 7. péntek

Fáklyás keresztutat tartanak az egri vársétányon nagypénteken

Az egri Fájdalmas Anya-plébánia szervezésében a keresztút tizennégy állomását elmélkedik végig a részt vevő hívek április 14-én, nagypénteken az egri várban.

2017. április 6. csütörtök

Veres András püspök Kapuváron: Növekednünk kell a hitben

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tartott előadást április 2-án Kapuváron, az Assisi Szent Ferenc-templomban a Gartai Népfőiskola hagyományos, évente megszervezett „Hangverseny a KALOT szellemében” elnevezésű rendezvényén.

2017. április 3. hétfő

„És átölel az Isten” – Ismét megbocsátás napja a görögkatolikusoknál

Április 8-án Budapesten, Dunakeszin, Pécsett és Debrecenben várják a lelki programokra az érdeklődőket. A helyszínek folyamatosan bővülnek.

2017. április 1. szombat

Nagyböjti ifjúsági szentmisét tartottak az egri Eszterházy Károly Egyetemen

Március 29-én este az Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában nagyböjti szentmisét mutattak be, amelyben a fiatalokért imádkoztak. A szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.

2017. március 30. csütörtök

Plébániai missziót szerveztek a verbiták részvételével Pápán

Március 23. és 26. között a pápai Szent Anna-plébánián szerveztek missziós napokat, amelyre az Isteni Ige Társasága szerzeteseit (verbiták) hívták vendégül. Az esemény záró szentmiséjét Márfi Gyula érsek celebrálta március 26-án, vasárnap a Szent József-kápolnában.

2017. március 29. szerda

Ferenc pápa: „Ateista katolikusok” leszünk, ha kemény a szívünk

Hallgatnunk kell Isten szavára, hogy elkerüljük a szív megkeményedésének veszélyét. A pápa erről beszélt március 23-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 23. csütörtök

Gundel Takács Gábor indított rovatot a SZEMlélek blogon

„Több értéket a médiába!” címmel tartott sajtóbeszélgetést március 21-én a Centrál Kávéházban a SZEMlélek katolikus online magazin. A találkozón Gégény István főszerkesztő mellett Gundel Takács Gábor – aki nemrég csatlakozott a honlap csapatához – fejtette ki... »

2017. március 21. kedd

Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a budapesti Szent József-templom búcsúján

A Szent József-napi búcsú alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás celebrálta az ünnepi szentmisét március 19-én, vasárnap a Horváth Mihály téri Szent József-templomban, Michels Antal plébános koncelebrálásával.

2017. március 19. vasárnap

A győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak a pannonhalmi egyházközség tagjai

A Szűzanya könnyezésének 320. évfordulójának alkalmából március 17-én, Szent Patrik emléknapján a pannonhalmi egyházközség tagjai a győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak.

2017. március 19. vasárnap

Pápai Lajos szentmisét mutatott be a győri Könnyező Szűzanya ünnepén

A Könnyező Szűzanya búcsújának alkalmából szentmisét mutatott be Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban március 17-én este.

2017. március 18. szombat

Folytatódott a nagyböjti stációs szentmisejárás Szombathelyen

Nagyböjtben stációs szentmiséket mutatnak be Szombathely különböző templomaiban. Március 17-én Császár István egyházmegyei kormányzó mutatta be a kora reggeli szentmisét a Szent Márton-templomban.

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában

Március 17-én, pénteken Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában. Szentgyónást végzett más papokkal együtt, majd meggyóntatott néhány hívőt.

2017. március 18. szombat

tovább »