Ismét hivatástisztázó kurzust szerveznek a Sacré Coeur nővérek

A Sacré Coeur nővérek 2017/18 folyamán is várják hivatástisztázó kurzusukra a 24 és 35 év közötti fiatal lányokat, akik azt szeretnék eldönteni, hogy van-e szerzetesi hivatásuk.

2017. november 20. hétfő

Ferenc pápa: A botrányosan élő keresztények távolítják el Istentől az embereket

Lehetetlen, hogy ne forduljanak elő botrányok, de jaj annak, aki okozza őket – idézte Ferenc pápa Jézus szavait november 13-án a napi evangéliumi szakaszból (Lk 17,1–6) a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmiséjén.

2017. november 13. hétfő

Életben vagy?!

A Balázs Zsuzsa és Kékesi Enikő által szerkesztett könyvben hat ember – három szerzetes, egy hatgyermekes orvos, egy orgonaművész és egy iskolapszichológus – vall az élet lényegéről, a minőségben, szeretetben megélt életről.

2017. november 4. szombat

Arany 200 – Az istenes versekről

A 2017-es esztendő egyik legfontosabb „születésnaposa”, Arany János éppen a reformáció születésének háromszázadik esztendejében látta meg a napvilágot. Költészetében az „aranypor-szitálás” türelmes módszerével juthatunk hitvalló versek, versrészletek birtokába.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 26-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 26. csütörtök

Isten atyai arca – Elkezdődött a katolikus egyetemi lelkészség őszi előadás-sorozata Szombathelyen

A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség hetedik éve rendezi meg nyitott előadássorozatait a Savaria Egyetemi Központban. Az ELTE szombathelyi campusán október 16-án tartotta Németh Norbert egyetemi lelkész az őszi előadássorozat első előadását „Isten atyai arca” címmel.

2017. október 26. csütörtök

Ferenc pápa: Aki megismerte Jézust, már semmitől sem fél!

A keresztény remény témájának szentelt katekézissorozat végére ért október 25-én a délelőtti általános kihallgatáson a Szentatya; a mennyországról, a keresztény ember végcéljáról elmélkedett.

2017. október 25. szerda

Istennel a „grundon” – Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett

A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és „grundélmény” – többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe & Barban október... »

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa: Ne alakítsuk a hitet ideológiává!

Ne essünk az oktalanság hibájába, mert romlottá tesz minket, ha nem vagyunk képesek meghallgatni Isten szavát – erről prédikált Ferenc pápa október 17-én reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 17. kedd

A bizalom új korszaka – Testvéri közösségben a verbitáknál

Október 14-én a keresztény közösség erejét, derűjét tapasztalhattuk meg Budatétényben, a misszió 16. országos ünnepén, az Isteni Ige Társasága vendégeiként. Varga László kaposvári püspök a nap fő témáiról, a kenyér színébe öltöző Krisztusról és evangelizációs... »

2017. október 15. vasárnap

Közel egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Rózsafüzér Királynője napján közel egymillió emberből álló imalánc vette körül Lengyelországot. A hívek több mint 3500 kilométer hosszan, az országhatár közelében kijelölt mintegy 4 ezer helyen, 320 templomban, valamint hajókon, hegycsúcsokon és repülőtereken is rózsafüzért... »

2017. október 7. szombat

Ott éreztem igazán azt, hogy élek! – Interjú Laczkó-Dávid Zsófia onkológussal az El Caminóról

Laczkó-Dávid Zsófia 2016-ban végigjárta a Santiago de Compostelába vezető híres zarándokút spanyolországi részét, majd a magyar Szent Jakab-utat, az El Camino magyarországi szakaszát is. A Kézdivásárhelyről származó onkológussal Dénes Gabriella készített interjút, mely a RomKat... »

2017. október 7. szombat

Kilenc szó, mely segít, ha elveszítesz minden reményt

A szeptember 27-i általános kihallgatáson Ferenc pápa a csüggedteket bátorította, s többek között a Jézus-ima szavait ajánlotta figyelmükbe.

2017. szeptember 28. csütörtök

Új közösségeket és koordinátorképzést indít a Pure program

Új ifjúsági csapatokat indít szeptemberben és októberben Budapesten és Székesfehérváron a Pure program. A korábban Pure Fashion néven ismert szervezet koordinátorképzést is tart.

2017. szeptember 28. csütörtök

A pápa szentmisét mutatott be a vatikánvárosi csendőrség létrehozásának évfordulója alkalmából

Keressük az Urat, változtassuk meg életünket, és térjünk meg – Izajás próféta buzdítását idézte homíliája elején Ferenc pápa, aki szeptember 24-én szentmisét mutatott be a Vatikáni Kertek lourdes-i barlangjánál a vatikánvárosi csendőrség ünnepe alkalmából.

2017. szeptember 26. kedd

Telt ház a „szentségimádás iskolájában”

„Tanuljatok tőlem” – hív mindannyiunkat Jézus. Aki Tőle szeretne tanulni, annak szól tizenkét hétfőn keresztül „A szentségimádás iskolája” a budapesti városmajori Jézus Szíve-templomban. Madocsai Bea írását adjuk közre.

2017. szeptember 20. szerda

A szerzetesi közösség hozta létre a kismarosi ciszterci monostor keresztútját

A finom lekvárokat, mézet biztosan megkóstolja a betérő vendég a ciszterci nővéreknél, gyönyörködik a templom lépcsőjéről a dunai panorámában. De ne menjen el innen senki a nélkül, hogy ne járná végig a gyönyörű keresztutat! – ajánljuk Kóczián Mária Talita.hu-n megjelent cikke... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Ferenc pápa arra hív, hogy a kereszt szempontjából tekintsünk minden fájdalomra

A Szentatya szeptember 13-án, a szerdai általános kihallgatás végén a különböző nyelvű hívek csoportjait – közöttük a magyar zarándokokat – köszöntve emlékeztetett arra, hogy az Egyház szeptember 14-én a Szent Kereszt felmagasztalását ünnepli.

2017. szeptember 14. csütörtök

Jézus hív! – Ifjúsági találkozót tartottak Bajon

Szeptember 9-én rendezték meg a hagyományos ITT – Ifjúsági Találkozó Tata – elnevezésű rendezvényt, amelynek idén a baji Assisi Szent Ferenc-plébánia adott otthont.

2017. szeptember 13. szerda

Az ima Istenhez emel – Mindszenty-zarándoklat a Városmajorból Máriaremetére

Mindszenty József bíboros, hercegprímás kezdeményezésére és vezetésével 1947. szeptember 14-én százezres hívő tömeg zarándokolt a budapesti Városmajorból Máriaremetére. A 70. évfordulóra emlékezve szeptember 16-án engesztelő gyalogos zarándoklatot tartanak ugyanezen az útvonalon.... »

2017. szeptember 10. vasárnap

tovább »