Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a... »

2018. augusztus 14. kedd

Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

2018. augusztus 9. csütörtök

Gyógyászati eszközöket adott át a Karitász Kőrösmezőn

A Katolikus Karitász orvosmissziója több mint ötven óvodásnak és kisiskolásnak adott át szemüvegeket és talpbetéteket a kárpátaljai Kőrösmezőn.

2018. augusztus 6. hétfő

Elindult a Karitász iskolakezdési akciója

A Katolikus Karitász idén is elindította „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel segélyprogramját, hogy országos összefogással minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést.

2018. augusztus 3. péntek

Szén-monoxid-érzékelőket kaptak a rászoruló családok

A győri Somogyi Electronic és a Kisalföld napilap összefogásával, hét partnerszervezet lebonyolításában szén-monoxid-érzékelőkhöz juthattak ingyenesen a rászoruló családok Győr-Moson-Sopron megyében. A tavasszal szervezett akcióban a Győri Egyházmegyei Karitász is részt... »

2018. augusztus 1. szerda

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye gyűjtést hirdet az árvízkárosultak megsegítésére

Jakubinyi György érsek körlevelét olvashatják az alábbiakban a július 29-ére, vasárnapra meghirdetett templomi gyűjtésről.

2018. július 26. csütörtök

Újra megnyílt a Váci Egyházmegyei Karitász adományboltja

Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg július 24-én a Váci Egyházmegyei Karitász felújított adományboltját. Az üzlet keddtől péntekig újra várja a vásárlókat.

2018. július 26. csütörtök

Győri egyházmegyés gyerekek nyaraltak a Karitász segítségével a zánkai Erzsébet-táborban

Ahogy a korábbi években is, a Katolikus Karitász idén is segítséget nyújtott rászorulóinak: a szervezet ismét jelentkezett az Erzsébet-táborokba, így mintegy 300 gyermek nyaralhatott a kormányzati táboroztatási program keretében Zánkán, az egykori úttörőtáborban.

2018. július 26. csütörtök

Idősek otthonát nyit Csíkszeredában a Caritas

A Gyulafehérvári Caritas heteken belül megnyitja Csíkszeredában azt a nyugati mintára működő házat, amelyben állandó felügyelet mellett élhetnek a beköltöző idősek.

2018. július 25. szerda

Álláskeresők készségfejlesztő tréningjét tartották Pécsen

Idén szervezett először három alkalomból álló készségfejlesztő tréninget a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a munkahelyet kereső, és ebből a szempontból hátrányos helyzetűnek számító embereknek.

2018. július 24. kedd

Győri egyházmegyés gyerekek az ivói Erzsébet-táborban

Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, az Erzsébet-táborok keretében idén először Erdélyben is vakációzhattak szegény sorsú gyerekek. A június 24. és 30. között megrendezett tábornak a Hargita megyei Ivó adott otthont.

2018. július 23. hétfő

Öngondoskodó háztartások a Pécsi Egyházmegyében

Az „Öngondoskodó háztartások” programcsoport a Katolikus Karitász családokat támogató modellprogramja. Három karitászprogram tartozik ebbe a körbe: az „Akarom”, a „Zöldellő kertek”, valamint a „Szép otthonok”. Utóbbi tavaly indult útjára a Pécsi Egyházmegyében.

2018. július 16. hétfő

A Gyulafehérvári Caritas gyűjtést kezdeményez az árvízkárosultak megsegítésére

A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak Románia nagy részén. Háromszéken is, ahol különösen két településen volt súlyos a helyzet: a Kökös községhez tartozó Bácsteleken és a Dobollóhoz tartozó Márkosréten. A gyulafehérvári Caritas munkatársai ellátogattak... »

2018. július 14. szombat

Kinesztetikaképzést tartottak a nagyváradi idős- és beteggondozóknak

A nagyváradi Caritas Catolica idős- és beteggondozással foglalkozó szakápolói részére szerveztek haladó szintű kinesztetikaképzést július 4. és 6. között annak érdekében, hogy a friss, korszerű tudással hatékonyabban láthassák el mindennapi feladataikat.

2018. július 13. péntek

Magyaróvári karitászosok aktív segítsége nyári fesztiválokon

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia karitászcsoportja június 23-án a Mosonmagyaróváron tartott vízifesztiválnak, június 24-én pedig a plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulójához kapcsolódóan szervezett Szent László-napi főzőversenynek volt... »

2018. július 11. szerda

Használtáru-boltot nyitott a Caritas Catolica Nagyváradon

Böcskei László megyéspüspök július 5-én áldotta meg a nagyváradi egyházmegyei karitász új használtáru-boltját a nagyváradi Ion Creangă tér 2. szám alatt levő Szent József Központban.

2018. július 9. hétfő

Új igazgatója van a szatmári Caritasnak

Július 3-án ünnepélyes keretek között iktatták be a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet központi székhelyén az intézmény új igazgatóját.

2018. július 7. szombat

Időslátogató és otthoni segítségnyújtó tréninget tartottak karitászönkénteseknek Dombóváron

Időslátogató és otthoni segítségnyújtó tréninget szervezett a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a helyi karitászcsoport közreműködésével Dombóváron június 29-én.

2018. július 6. péntek

Önkéntes beteglátogatók köpenyének átadása a Hetényi kórház kápolnájában

A szolnoki Hetényi kórház Lelkigondozói Szolgálatának régi és új önkéntesei június 28-án, csütörtökön vehették át ünnepélyesen a közös szolgálatot jelképező köpenyeket a Hetényi kórház kápolnájában.

2018. július 5. csütörtök

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat ételt osztott a rászorulóknak

Július elsején a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat karitatív irodája ismét ételosztást tartott, melynek köszönhetően 340 rászoruló ember lakhatott jól vasárnap.

2018. július 5. csütörtök

tovább »