Ferenc pápa második Twitter-üzenete október 21-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. október 21. vasárnap

Fáradhatatlanul adni és szeretni – 25 éves a székesfehérvári Prohászka Karitászcsoport

A fehérvári Prohászka-emléktemplomban működő karitászcsoport életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel negyed évszázaddal ezelőtt kezdhették el újra az egyházközség önkéntesei hivatalosan is karitatív szolgálatukat.

2018. október 20. szombat

Idén is kigyúltak a csillagok a szegényekért Erdély tíz településén

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció keretében október 12-én és 13-án ismét felragyogtak az együttérzés lángjai Erdély tíz településén. Az akcióhoz Bereck is csatlakozik, ott október 26-án lehet gyertyát gyújtani a szegényekért.

2018. október 15. hétfő

Munkába állást segítő programot szerveztek hátrányos helyzetű fiataloknak a Szatmári Egyházmegyében

A The Future is Ours 3 (A jövő a mienk 3) projekt keretében a szatmári egyházmegyei karitász szakemberei hátrányos helyzetű fiataloknak nyújtottak segítséget a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Százharmincegy fiatal vett részt a tréningeken.

2018. október 12. péntek

„Mindenben meglátni Isten csodáját” – Hetedik alkalommal adták át a Caritas Hungarica díjat

Október 6-án a budapesti Magyar Szentek templomában ünnepi szentmisében adott hálát Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, az egyházmegyei karitászigazgatók és mintegy 200 önkéntes és vendég azokért, akik önzetlenül segítik a rászorulókat.

2018. október 7. vasárnap

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tízmillió forintos gyorssegélyt küld Indonéziának

Alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményét adjuk közre.

2018. október 6. szombat

Karitászönkénteseknek tartottak alapképzést Pannonhalmán

A „Jól segíteni” program keretében szeptember 29-én a pannonhalmi Nagyboldogasszony-plébánián rendezték meg a Győri Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság karitászönkénteseinek szóló szociális-karitatív alapképzést, amelyen a két egyházmegyéből összesen hetvenhatan... »

2018. október 3. szerda

Az Egri Főegyházmegye karitászönkénteseinek találkozója

Az Egri Főegyházmegyében működő karitászönkéntesek találkoztak szeptember 29-én az egri bazilikában. A találkozón hatvan karitászcsoport hatszáz önkéntese vett részt, köztük negyvenöt caritas junior taggal.

2018. október 1. hétfő

Önkéntes segítők találkoztak Debrecenben

Szeptember 25-én a debreceni karitatív iroda munkáját segítő önkéntesek találkoztak az érseki hivatalban.

2018. október 1. hétfő

Integráció zenével és művészettel – A szatmári karitász új projektje

A Szatmári Egyházmegyei Karitász új projektje harminc hátrányos helyzetű szatmárnémeti gyermek integrációját segíti elő.

2018. szeptember 27. csütörtök

Páli Szent Vince áldozópap

Szeptember 27-én Páli Szent Vincére, „a szegények atyjára”, a Misszióstársaság alapítójára emlékezik Egyházunk. A lazaristák néven is ismert szerzetesrend célja a falusi nép oktatása és a papság mélyreható képzése volt.

2018. szeptember 27. csütörtök

Egyéves a Karitász Orvosmissziója

Egy évvel ezelőtt, 2017 őszén indult első útjára a Katolikus Karitász Orvosmissziója. A misszió célja, hogy Kárpátalján és Délvidéken ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, és szükség szerint gyógyászati segédeszközökkel, vagy további orvosi ellátással segítse a... »

2018. szeptember 24. hétfő

Szüreti bált rendeztek a szatmárnémeti Reménység központban

Kulturális műsorral ünnepelték a szüret beköszöntét szeptember 20-án a Szatmári Egyházmegyei Karitász Reménység Nappali Idősközpontját látogató nyugdíjasok.

2018. szeptember 24. hétfő

Alzheimer Café Szatmárnémetiben

Első alkalommal szervezett Alzheimer Cafét a Szatmári Egyházmegyei Karitász az Alzheimer-kórban szenvedő betegek, hozzátartozóik, valamint gondozóik számára szeptember 17-én Szatmárnémetiben.

2018. szeptember 22. szombat

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

2018. szeptember 21. péntek

Hétköznapi hősök Nagyváradon – Akik mások segítésével töltötték az egész vakációt

A vakáció nem minden diáknak szólt a felhőtlen szórakozásról. Voltak, akik munkát vállaltak, hogy pénzt gyűjtsenek táborokra, kirándulásokra vagy tandíjuk fedezésére, de voltak olyanok is – bár jóval kevesebben –, akik nem fizetségért dolgoztak... Szombati-Gille Tamás írását... »

2018. szeptember 19. szerda

Hogyan segítsünk jól? – Az Embertárs folyóirat jubileuma Pál Ferivel

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte az Embertárs mentálhigiénés folyóirat szeptember 15-én a budapesti Párbeszéd Házában. A kiadvány jubileumi estjén jeles szakemberek: Pál Ferenc atya, Kály-Kullai Károly és Csáky-Pallavicini Zsófia tartottak előadást.

2018. szeptember 17. hétfő

Szegényekkel, menekültekkel és egykori fogvatartottakkal ebédelt a pápa Palermóban

A szicíliai Palermóban tett látogatása során Ferenc pápa szeptember 15-én délután felkereste Biagio Conte testvér „Reménység és Szeretet” misszióját, és együtt étkezett 160 általuk segített rászorulóval, köztük szegényekkel, menekültekkel és egykori fogvatartottakkal.

2018. szeptember 17. hétfő

Karitászigazgatók tanácskoztak Hajdúszoboszlón

Országos értekezletet tartottak szeptember 10–11-én az egyházmegyék karitászigazgatói Hajdúszoboszlón, a Szent László római katolikus plébániához tartozó zarándokház és kápolna épületében.

2018. szeptember 11. kedd

Kiút a hajléktalanságból: Bemutatkozik a pécsi Remény Háza

A pécs-kertvárosi Szent Erzsébet-plébánián működő Remény Háza naponta hatvan-hetven embernek nyújt ellátást. A nappali melegedő reggelit, meleg ebédet, tisztálkodási és mosási lehetőséget, gyógyszerosztást, szociális ügyekben szakszerű segítségnyújtást és kikapcsolódási... »

2018. szeptember 10. hétfő

tovább »