A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

10:05

Nagyváradon a nyomortelep lakóinak vittek ételt a fiatalok

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Vár-lak Ifjúsági Központjának vezetői és néhány önkéntese kereste fel január 11-én a város szélén fekvő nyomortelep lakóit.

2017. január 13. péntek

Fűtött helyre kell vinni az átázott ruhájú hajléktalan embereket

Az alábbiakban közöljük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat január 12-én közzétett felhívását.

2017. január 12. csütörtök

Kríziskészenlétben a Katolikus Karitász

Az elmúlt napokban kialakult tartósan alacsony hőmérséklet országszerte nehézségeket okoz. Több ezer család, egyedülálló, idős ember küszködik a hideg elleni védekezéssel otthonában. Az utcán élőknek ezekben a napokban nagy szükségük van segítségre a hidegben való... »

2017. január 11. szerda

Több tízezer családot segített a Katolikus Karitász karácsonykor

A Katolikus Karitász az elmúlt karácsonyi időszakban országszerte több mint 15 ezer családhoz juttatott el élelmiszercsomagot. Emellett a gyermekeknek ajándékokkal is készültek az önkéntesek, valamint ezer fenyőfát is szétosztottak a rászoruló családoknak.

2017. január 11. szerda

Morvay Imre Pio: Akkor segítünk, ha jól segítünk

Péksüteménnyel, tejtermékkel és ruhával is segít a Betegápoló Irgalmasrend a rászorulóknak Pécsett. Hó- és esőálló ételládába teszik az élelmiszert, a ruhákat pedig a karitászcsoportokon keresztül juttatják el a rászorulóknak. Morvay Imre Pio házfőnök szerint akkor segítünk,... »

2017. január 10. kedd

Film készült Dorotea de Chopiteáról, „Barcelona szegényeinek anyjáról”

Születésének kétszázadik évfordulóján dokumentumfilmet forgattak Spanyolországban Dorotea de Chopiteáról, aki Don Bosco kortársaként és barátjaként talán a legtöbbet tette a 19. századi Barcelonában a szociális munka elterjesztéséért.

2017. január 8. vasárnap

A titokzatos jótevő, a „láthatatlan angyal” csak Ferenc pápának fedné fel kilétét

Egy olasz vállalkozó évek óta segít bajba jutott családokon: kifizeti adósságaikat, albérletüket, orvosi kezelésük költségeit, ügyvédi költségeiket, tandíjukat, amire éppen szükségük van. Senki nem tudja, ki a láthatatlan jótevő.

2017. január 7. szombat

Vigyél magaddal, ha fázol! – Sálak a rászorulóknak a váci főtéren

Vízkereszt napján délután több tucat sál került fákra, padtámlákra, korlátokra, kopogtatókra Vác főterén, miután igen sokan csatlakoztak az alsóvárosi plébánia Szent Anna karitászcsoportjának jótékonysági kezdeményezéséhez.

2017. január 6. péntek

Isten közelsége örömteli ünnep – Interjú Molnár Tamással, a pozsonyi magyarok lelkipásztorával

A Körkép.sk felvidéki magyar hírportál számára Hajdók Katinka készített interjút Molnár Tamással, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorával, aki a közösségről, a kommunikációs csatornák adta lehetőségekről, valamint az ünnepi várakozásról és a személyes találkozások... »

2017. január 6. péntek

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

Negyed évszázados fennállását ünnepli Szibériában a Caritas

Tavaly decemberben emlékeztek meg az oroszországi régióban a helyi szervezet létrejöttének 25. évfordulójáról. Gracjan Piotrowski lengyel ferences, a szibériai karitász igazgatója nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a szervezet működéséről, történetéről és eddig megtett... »

2017. január 4. szerda

Székesegyházzá vált Bologna központi pályaudvara karácsony vigíliáján

December 24-én, karácsony vigíliáján Bologna központi pályaudvarának egyik várótermében celebrált szentmisét Matteo Maria Zuppi érsek-metropolita. A szentmise végén a hajléktalanok számára karácsonyi kalácsot, pandorót és forrócsokoládét kínáltak.

2017. január 1. vasárnap

A nápolyi székesegyházban Sepe bíboros szolgálta fel az ünnepi ebédet a szegényeknek

December 27-én a nápolyi székesegyház a szegények éttermévé változott. Több mint hatszázan ülték körül a megterített asztalokat a főhajóban. Nápoly érsek-metropolitája, Crescenzio Sepe bíboros is kötényt öltött, és házigazdaként szolgálta a vendégeket.

2016. december 30. péntek

Ferenc pápa közel 6 millió eurót küld a humanitárius válság enyhítésére Ukrajnába

Az ukrajnai humanitárius válság láttán a szentatya konkrét segítséget nyújt a lakosságnak. A támogatás szétosztását a Cor Unum Pápai Tanács végzi. Giovanni Pietro Dal Toso prelátus, a dikasztérium titkára nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak az adományozásról.

2016. december 29. csütörtök

A mennyei lakoma előíze – karácsonyi ebéd a Szent Egyed közösséggel

December 25-én, karácsony napján a Szent Egyed közösség együtt ünnepelt szegény barátaival Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban. A szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke celebrálta Michels Antal... »

2016. december 25. vasárnap

Időseknek rendezett karácsonyi ünnepséget a szombathelyi karitász Körmenden

December 19-én, hétfőn a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász körmendi csoportja időseknek szervezett karácsonyi ünnepséget a Szent Erzsébet-plébánián – tájékoztatott Némethy Mária, a szombathelyi karitász sajtóreferense.

2016. december 21. szerda

A Katolikus Karitász ajándékokat adott át a szabadkai nagycsaládosok számára

A Szabadkai Nagycsaládos Egyesület december 20-i karácsonyi ünnepségén részt vett Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

2016. december 20. kedd

A szeretet tettekre sarkall – Szociális intézményekbe látogatott a győri megyéspüspök

Karácsony ünnepéhez közeledve Veres András megyéspüspök december 15-én felkereste a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthont, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthont, valamint a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi szállóját.

2016. december 16. péntek

Átadták az idei győri Szeretet Napok adományait Böjte Csabának

Veres András győri megyéspüspök december 14-én személyes találkozás keretében adta át a XIV. Győri Szeretet Napok adományait Böjte Csaba ferences szerzetesnek.

2016. december 15. csütörtök

tovább »