A jövő a mienk! – A fiatalok tartós munkavállalását segíti a szatmári egyházmegyei karitász

Száz fiatal munkába állását és a munka területén való megtartását támogatja a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által gyakorlatba ültetendő projekt.

2018. január 18. csütörtök

Máriagyűdön találkoztak a karitászigazgatók

Ismét a Pécsi Egyházmegye adott otthont a karitászigazgatók évnyitó szakmai értekezletének január 15-én és 16-án. A Katolikus Karitász országos központjának vezetősége mellett tizenhat magyarországi egyházmegye karitászigazgatója vett részt a máriagyűdi évnyitó találkozón.... »

2018. január 17. szerda

Téli remény – Adakozásból több rászorulónak tud segíteni a nagyváradi karitász

A nagyváradi egyházmegye híveinek támogatásával idén hatvannal több rászoruló kaphat meleg ételt a Caritas Catolica nagyváradi, margittai és tasnádi szegénykonyháin a téli hónapokban. Az ellátottak számának növelését a 2017-es Szent Erzsébet-napi gyűjtés tette lehetővé.

2018. január 16. kedd

Inhaláló készülékekkel segíti a Katolikus Karitász a munkácsi gyermekkórházat

Tizenkét darab inhaláló készüléket adott át a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház pulmonológiai osztályának január 10-én a Katolikus Karitász.

2018. január 12. péntek

Baleset-megelőzést segítő láthatósági mellényeket adtak át Munkácson

Háromezer láthatósági mellényt adtak át január 10-én Munkácson. Az adományt jelképesen Majnek Antal megyéspüspök vette át; a mellényeket a karitász helyi szervezetein keresztül fogják szétosztani a környéken élőknek.

2018. január 12. péntek

Több ezer adag meleg étel a Karitásztól

A karácsonyt megelőző napokban a Katolikus Karitász munkatársai számos módon segítik a nehézségekkel küzdők hétköznapjait. A Tárjátok ki szíveteket! segélyakció utolsó napjaiban több száz adag meleg ételt, több ezer élelmiszer- és ajándékcsomagot, szaloncukrot és fenyőfát adnak... »

2017. december 23. szombat

Sopronból érkeztek adományok a Nyíregyházi Egyházmegyébe

December 20-án egy kisbusznyi adományt kapott a Nyíregyházi Egyházmegye, hogy a felajánlások itt találhassanak gazdára a nehéz sorsúak között. A Határok Nélkül Alapítvány által gyűjtött ajándékok a soproni karitász és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének segítségével... »

2017. december 21. csütörtök

„Pótunokák” – Szépkorúakkal készültek a karácsonyra a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói

Karácsonyi ajtódíszeket készítettek a Caritas Catolica által működtetett váradszőllősi Szent Márton Idősotthon lakóival a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hallgatói december 18-án.

2017. december 20. szerda

Német László nagybecskereki püspök: Az Egyház sikeressége nem a struktúrákon múlik

Német László nagybecskereki püspökkel készítettünk interjút a külhoni egyházmegye múltjáról, a szorványlét adta keretek közötti jelenről, a meghirdetett zsinatról, a kihívásokról, erősségekről, gyengeségekről, misszióról, ifjúságról és a karácsonyról.

2017. december 19. kedd

Ajándékcsomagokat adott át a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

Év végi sajtótájékoztatóját követően osztotta ki a rászoruló családok számára összeállított ajándékcsomagjait a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász. A december 14-én tartott ünnepségnek Márfi Gyula érsek is a vendége volt.

2017. december 19. kedd

Huszonöt éves az aszódi karitászcsoport

Beer Miklós váci megyéspüspökkel és Fieszl Andrással, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatójával ünnepelte alapításának 25. évfordulóját december 11-én az aszódi karitászcsoport.

2017. december 14. csütörtök

Adventi jótékonysági estet tartottak Székesfehérváron a határon túli magyarokért

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg december 8-án a Székesfehérvári Református Egyházközség szervezésében, a Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és sokak támogatásával az adventi jótékonysági estet a Szent István Hitoktatási és... »

2017. december 13. szerda

Egymillió csillag a szegényekért – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

A győri Széchenyi téren került sor a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket” programsorozatának kiemelt eseményére, az „Egymillió csillag a szegényekért” akció országos megnyitójára december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 5. kedd

Sárospatakra zarándokoltak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászönkéntesei

Szent Erzsébet szülővárosába látogattak november 18-án a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászcsoportjai. Zarándoklatuk során püspöki szentmisén vettek részt a sárospataki bazilikában; Szent Erzsébet életéről és szeretetszolgálatáról hallhattak előadást.

2017. december 5. kedd

Közösen támogatják Kelet-Közép-Európa püspöki konferenciái a Libanoni Karitászt

A cseh, horvát, lengyel, szlovák és magyar püspöki konferenciák képviselői december 4-én, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy közösen kívánják támogatni a Libanoni Karitász áldozatkész munkáját.

2017. december 4. hétfő

Visken járt a Katolikus Karitász kárpátaljai orvosi missziója

Közel száz magyar óvodást vizsgáltak meg a Katolikus Karitász orvosi missziója keretében Visken – számolt be Vojcek László professzor, a küldöttség vezetője a viski Mustármag Óvodában december 3-án megtartott sajtótájékoztatón.

2017. december 4. hétfő

Diákok segítettek a nagyváradi karitász adománygyűjtésében

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által szervezett zöldségek és gyümölcsök hete idején az nagyváradi egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett szociális konyha ellátottainak javára gyűjtöttek friss élelmiszereket november közepén a Constantin Brâncuşi Szakközépiskola... »

2017. december 3. vasárnap

Újból bemutatták a Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot Körmenden

November 25-én újból bemutatták a Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Hársfa Házának gondozottjai és vezetői Körmenden.

2017. november 30. csütörtök

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciói 2017 adventjén

Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak advent ideje, az ünnepi készülődés a karácsonyra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára a legfontosabb, hogy az általa egész évben segített emberek a máltai önkéntesekkel és munkatársakkal közösségben élhessék meg a... »

2017. november 29. szerda

A szatmári egyházmegyei karitász is küzd az iskolaelhagyás ellen

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozata és a szatmári egyházmegyei karitász együtt keresnek megoldást a gyermekek iskolaelhagyásának problémájára.

2017. november 27. hétfő

tovább »