Tisztálkodási szereket adományoztak a kikindai befogadóközpontnak

Háromszáz, női tisztálkodási szereket tartalmazó és százharminc csecsemő és kisgyermekek számára készített tisztálkodási csomagot adott át a Nagybecskereki Püspökségi Caritas július 5-én a kétszáznyolcvan migránst befogadó kikindai központnak.

2017. július 14. péntek

A helyi Caritas szerint egyre súlyosabb a válság Görögországban

Maria Koutatzi, a görögországi Caritas szociálpolitikai szektorának felelőse a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozott a görög válságról, amely hét év után sem enyhül.

2017. július 12. szerda

Két nagy horderejű projekt valósulhat meg – Magyar kormánytámogatást kapott a Gyulafehérvári Caritas

A Bethlen Gábor Alap közreműködésével nyújt 494 millió forint támogatást az idei központi költségvetésből a Gyulafehérvári Caritas segélyszervezet programjának, célkitűzéseinek és beruházásainak megvalósításához a magyar kormány.

2017. június 30. péntek

Július 2-án gyűjtik a péterfilléreket

A Magyar Katolikus Egyház június 29., a Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.

2017. június 30. péntek

Ne diszkrimináljuk a vallási szervezeteket az Európai Unióban

„Az Európai Uniónak el kell ismernie az egyházak, vallási szervezetek szociális tevékenységét” – hangsúlyozta Hölvényi György, az Európai Parlament kereszténydemokrata képviselője az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának konferenciáján... »

2017. június 29. csütörtök

Lélekkel és emberséggel a szenvedélybetegekért – 20 éves a székesfehérvári RÉV Ambulancia

20 éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek és hozzátartozóik körében a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia Székesfehérváron. A fenntartó Alba Caritas Hungarica Alapítvány közösségi napot és ünnepséget rendezett június 22-én a társintézmények képviselői, a szakemberek és... »

2017. június 29. csütörtök

Katasztrófavédelmi műhelymunka a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a természeti katasztrófák kockázataira való felkészülés jegyében kétnapos műhelymunkát szervezett június 23-án és 24-én. A foglalkozásokat Nagybecskereken és Muzslyán tartották.

2017. június 27. kedd

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek Szent László jubileumára

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek a június 25. és 27. között megrendezendő Szent László-napokra: a segélyszervezet külön sátorral képviselteti magát a háromnapos rendezvényen.

2017. június 23. péntek

Intézményvezetőt keres a RÉV Szolgálat

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata pályázatot hirdet nappali ellátásába intézményvezető munkakör betöltésére Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

Vár a nyár! – Megnyitották a karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsóperén

Márfi Gyula veszprémi érsek június 20-án misével nyitotta meg az idei karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsópere édeni pagonyában. Tíz hét alatt több mint ötezer gyerek táborozhat ingyen, szerezhet barátokat és maradandó élményeket, élvezheti a karitász munkatársainak... »

2017. június 21. szerda

Szombaton rajtol a szatmárnémeti jótékonysági maraton

Június 10-én immár tizenegyedik alkalommal szerveznek Caritas-maratont Szatmárnémetiben, ezúttal az egyházmegyében élő idősekért.

2017. június 9. péntek

Szociális civil szervezetek mutatkoztak be a nagyváradi karitász fesztiválján

A Caritas Catolica egyházmegyei szervezete első alkalommal rendezte meg Nagyváradon a Szociális Civil Szervezetek Regionális Fesztiválját (SociONGfest) május 29-én.

2017. június 2. péntek

Székesfehérváron is megvalósult a „Neked munka, nekem álom” karitászprogram

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Salva Vita Alapítvány támogatásával létrejött kezdeményezés helyi megszervezéséről tartottak sajtótájékoztatót május 30-án a székesfehérvári Szent István... »

2017. június 2. péntek

Tagle Fülöp-szigeteki bíboros: „Fel kell mutatnunk a reményt!”

Luis Antonio Tagle Fülöp-szigeteki bíboros, manilai érsek Erdő Péter bíboros, prímás meghívására a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye pedagógusainak tartott konferencia vendége volt május 25-én, csütörtökön. Ebből az alkalomból adott interjút szerkesztőségünknek.

2017. május 29. hétfő

Tagle manilai érsek a katolikus pedagógiai konferencián Esztergomban: Jó embereket kell nevelnünk!

Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi... »

2017. május 25. csütörtök

A római Damiáni Szent Péter-plébániára látogat vasárnap a pápa

Május 21-én, vasárnap a Róma déli peremkerületében lévő plébánia várja püspöke, Ferenc pápa látogatását, aki a fiatalokkal, betegekkel, családokkal, az elmúlt évben keresztelt gyermekekkel és a lelkipásztori munkatársakkal való találkozás után meggyóntat négy hívőt, majd... »

2017. május 18. csütörtök

Karitász-napokat tartottak Szécsényben

A szécsényi római katolikus plébánia, a ferences Betánia Idősek Otthona és az egyházközség jótékonysági csoportja első alkalommal rendezett Karitász-napokat a május 13–14-i hétvégén, „Embertől emberig” címmel.

2017. május 16. kedd

Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú

Salkaházi Sárára emlékezünk liturgikus emléknapján. A Szociális Testvérek Társasága nővére 1944. december 27-én életét adta az üldözöttekért.

2017. május 11. csütörtök

Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

A Pápai Alapítvány tagjaival találkozott a szentatya

Ferenc pápa április 27-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban a Pápai Alapítvány (The Papal Foundation) 225 tagját, akik évente megrendezett zarándoklatuk keretében tartózkodnak Rómában.

2017. április 27. csütörtök

tovább »