Tagle manilai érsek a katolikus pedagógiai konferencián Esztergomban: Jó embereket kell nevelnünk!

Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi... »

2017. május 25. csütörtök

A római Damiáni Szent Péter-plébániára látogat vasárnap a pápa

Május 21-én, vasárnap a Róma déli peremkerületében lévő plébánia várja püspöke, Ferenc pápa látogatását, aki a fiatalokkal, betegekkel, családokkal, az elmúlt évben keresztelt gyermekekkel és a lelkipásztori munkatársakkal való találkozás után meggyóntat négy hívőt, majd... »

2017. május 18. csütörtök

Karitász-napokat tartottak Szécsényben

A szécsényi római katolikus plébánia, a ferences Betánia Idősek Otthona és az egyházközség jótékonysági csoportja első alkalommal rendezett Karitász-napokat a május 13–14-i hétvégén, „Embertől emberig” címmel.

2017. május 16. kedd

Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú

Salkaházi Sárára emlékezünk liturgikus emléknapján. A Szociális Testvérek Társasága nővére 1944. december 27-én életét adta az üldözöttekért.

2017. május 11. csütörtök

Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

A Pápai Alapítvány tagjaival találkozott a szentatya

Ferenc pápa április 27-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban a Pápai Alapítvány (The Papal Foundation) 225 tagját, akik évente megrendezett zarándoklatuk keretében tartózkodnak Rómában.

2017. április 27. csütörtök

Zsebpénzből adomány – Gyerekek is segíthetnek a rászorulókon

Zsebpénzéből vásárolt élelmiszert Nagy Lili ajkai általános iskolás a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciójára.

2017. április 25. kedd

Családi krízisintervenciós képzést tartottak a nagyváradi karitász szervezésében

Tíz, szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt április 22-én Nagyváradon azon a családi krízisintervenciós képzésen, amelyet a nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.

2017. április 25. kedd

Az olasz karitász jelentést készített a 2015-ös nepáli földrengés következményeiről

Az India és Kína között fekvő, 32 milliós Nepál történetének második legnagyobb földrengésére emlékezik a napokban, amely 2015. április 25-én pusztított az ország északi részén.

2017. április 24. hétfő

Ausztriai diákok működtek közre egy nagyváradi szociális központ felújításában

A többéves együttműködést folytatva, április első hetében az alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola huszonöt diákja dolgozott a Szent József Szociális Központ (egykori Szent József Kórház) épületének felújításán a nagyváradi Caritas Catolica önkéntesprogramjának... »

2017. április 14. péntek

Tavaszi vásárral a hátrányos helyzetű fiatalokért

Április 11-én és 12-én tavaszi vásárt rendeztek Nagyváradon hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, illetve a Szacsvay Imre Általános Iskolában.

2017. április 13. csütörtök

Veres András látogatást tett egy Győr kertvárosi részében található hajléktalanszállón

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke április 12-én a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi telephelyén együtt ebédelt az ott élő hajléktalanokkal.

2017. április 13. csütörtök

„Tartós szeretet” a családoknak – Sikeres volt a Katolikus Karitász nagyböjti adománygyűjtő akciója

Több mint 190 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció keretében, amelyből mintegy 26 ezer csomagot készítettek a Karitász önkéntesei országszerte. Az utolsó kétszáz csomag átadására április 12-én kerül sor Budapesten.

2017. április 10. hétfő

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegyében

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett az egyházmegyékben, amivel a rászoruló, szegény családokat szeretnék támogatni. A Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegye beszámolóit tesszük közzé.

2017. április 7. péntek

A Győri Egyházmegyei Karitász kiosztotta a nagyböjti tartósélelmiszer-adományokat

Családonként 8-10 kilogramm tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, illetve a nagycsaládosok Győrben, akik április 3-án vehették át az egyházmegyei karitászközpontban a csomagokat.

2017. április 6. csütörtök

Idén háromezer öngondoskodó családot segít a Katolikus Karitász

Megkezdődött a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja. Idén több mint 2 ezer családot ajándékoz meg vetőmagokkal a segélyszervezet országos központja. Emellett az egyházmegyei központok saját forrásukból is kiegészítik a programot, így további ezer családot... »

2017. április 4. kedd

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg a jánosházi közösségi Dorottya-kertet

Március 24-én áldotta meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által kialakított kertet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a jánosházi plébánia udvarán. Az ünnepi avatást megelőzően szentmisét mutatott be. A program cigány családtalálkozóval és műsorokkal folytatódott... »

2017. április 3. hétfő

A Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat összefogott Veszprémben egy halláskárosult ember érdekében

Újabb adományozás valósulhatott meg a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából: a két szervezet hallókészüléket vásárolt a veszprémi nyugdíjas Perei Endre számára.

2017. április 1. szombat

Újabb adományok átadásával folytatódott a Katolikus Karitász kórházmissziója Kárpátalján

Két éve kezdődött kórházmissziós munkája keretében orvosi műszereket és betegszobai berendezéseket juttatott Kárpátaljára a Katolikus Karitász. Az adományok átadása alkalmából Écsy Gábor igazgató látogatott el az ungvári és a munkácsi gyermekkórházba március 28-án.

2017. március 29. szerda

Szakmai napot tartott a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász

Szakmai napot rendezett március 11-én Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász. Számos önkéntes, illetve pap gyűlt össze a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. március 18. szombat

tovább »