Hatályba lépett az azonos neműek házasságát legalizáló törvény Szlovéniában

Tíz hónappal elfogadása után hatályba lépett az azonos neműek házasságát legalizáló törvény Szlovéniában, amely azonban nem engedi meg, hogy a párok gyermeket fogadjanak örökbe – jelentette a helyi sajtó február 24-én.

2017. február 25. szombat

Pályázatot hirdetnek egyházaknak és civil szervezeteknek közösségfejlesztésre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára február 24-én, egy Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón jelentette be: pályázatot hirdetnek az egyházak és a civil szervezetek számára a... »

2017. február 24. péntek

Morális világválság?

Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter jegyzetét adjuk közre.

2017. február 20. hétfő

Az lesz a felebarátunk, akivel együtt tudunk érezni – A pápa üzenete a népi mozgalmak találkozójára

Ferenc pápa üzenetet írt a népi mozgalmak találkozójára, amelyet február 16. és 19. között tartanak a kaliforniai Modestóban. A találkozón a világ tizenkét országából érkezett közel hétszáz vallási vezető tanácskozik négy napon át. A Vatikánt Peter Turkson bíboros... »

2017. február 18. szombat

A kolumbiai püspökök szerint a korrupció tönkreteszi országukat

Múlt héten tartotta a kolumbiai püspöki konferencia 102. közgyűlését. A megbeszélések során négy kiemelkedő témával foglalkoztak: a korrupció, az egészség, a béke és az oktatás kérdésével – hangzott el a február 10-i sajtótájékoztatón.

2017. február 18. szombat

A román ortodox egyház a keresztény család védelmében szólítja utcára híveit

„Menetelés az életért 2017” elnevezéssel országos megmozdulást hirdetett a román ortodox egyház március 25-ére a „hagyományos keresztény család” értékeinek népszerűsítéséért – közölte február 10-én a Mediafax hírügynökség.

2017. február 12. vasárnap

A szeretet győz: százak oltalmazták élő pajzsként a misére érkező katolikus híveket Amerikában

Egy héttel azután, hogy rasszista támadás érte a szentmisén részt vevő hispán katolikusokat az Egyesült Államokban, az oregoni Portlandben, a helyiek összefogtak, és február 5-én, vasárnap élő pajzsot alkotva védték a híveket.

2017. február 10. péntek

„Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

Egynapos nemzetközi konferenciát szervezett a Mika Sándor Egyesület (az Eötvös Collegium Történész Műhelyének egykori tagjaiból alakult társaság) a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 9-én „Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel.

2017. február 9. csütörtök

„Veled kiteljesedve” – Vasárnap kezdődik a házasság hete

Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a házasság hetét. A február 12. és 19. között sorra kerülő országos rendezvénysorozatot február 9-én sajtótájékoztatón mutatták be a fővárosi I. számú Központi Házasságkötő Teremben.

2017. február 9. csütörtök

Egyházi intézményeket támogatnak a negyedik Budapesti Székely Bál bevételéből

Negyedik alkalommal rendezték meg február 4-én a Budapesti Székely Bált a Várkert Bazárban. A jótékonysági rendezvény bevételéből egyházi intézményeket támogatnak.

2017. február 7. kedd

Franciaországban megnőtt a keresztény helyek elleni nem vallási jellegű bűncselekmények száma

A keresztény helyek ellen a korábbinál több nem vallási jellegű bűncselekményt követtek el tavaly – közölte február 1-jén a francia belügyminisztérium. Csökkent viszont az antiszemita és a muszlimellenes cselekmények száma egy évre rá, hogy 2015-ben kimagasló volt az ilyen bűnesetek... »

2017. február 3. péntek

Katolikus püspökök és szerzetesek szólaltak fel a mexikói határon épülő fal ellen

Donald Trump január 25-én két elnöki rendeletet hozott, melyben az Egyesült Államok déli határán át érkező bevándorlókkal szemben sürget szigorúbb fellépést. Döntései ellen tiltakoztak a katolikus püspökök és a szerzetesrendek képviselői is.

2017. január 31. kedd

Az Amerikai Egyesült Államok püspökei tiltakoznak Trump menekülteket sújtó rendeletei ellen

Az Amerikai Egyesült Államok püspökei közül többen tiltakoztak Donald Trump elnök menekülteket és bevándorlókat kirekesztő döntései ellen, közülük kiemeljük Joseph W. Tobin bíboros, newarki érsek és Blase J. Cupich bíboros, chicagói érsek írásait.

2017. január 30. hétfő

A mexikói püspökök elutasítják a falépítést

A mexikói püspöki konferencia január 27-én közleményt adott ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó között tervezett fal építése kapcsán.

2017. január 28. szombat

A pápa köszöntötte az amerikai életvédő felvonulás résztvevőit

Ferenc pápa szeretetteljes támogatásáról és lelki közelségéről biztosította az életvédő felvonulást, amelyet január 27-én, pénteken tartottak Washingtonban százezrek részvételével.

2017. január 28. szombat

Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a keresztényüldözés elleni összefogásról

Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára január 27-én a budapesti nemzetközi konferencián.

2017. január 27. péntek

Folytatódott az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok – Családban élünk

A házasság teológiatörténeti megközelítése, a család élete és annak segítése a megváltozott világban állt az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok január 24-i előadásainak középpontjában. A pasztorális fórum műhely- és kiscsoportos beszélgetésekkel folytatódott... »

2017. január 24. kedd

Az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) azt kérte, hogy január 22-én, vasárnap, az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól.

2017. január 23. hétfő

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

A vatikáni államtitkár a davosi világgazdasági fórumon: Adjuk vissza Európa lelkét!

A vatikáni bíboros államtitkár, Pietro Parolin is felszólalt január 18-án a davosi világgazdasági fórumon, amelyet idén 47. alkalommal rendeznek meg a svájci városban. A főpásztor a szentszéki diplomácia célkitűzéseiről, az Európai Unió válságáról, a migrációról és a... »

2017. január 21. szombat

tovább »