Az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) azt kérte, hogy január 22-én, vasárnap, az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól.

2017. január 23. hétfő

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

A vatikáni államtitkár a davosi világgazdasági fórumon: Adjuk vissza Európa lelkét!

A vatikáni bíboros államtitkár, Pietro Parolin is felszólalt január 18-án a davosi világgazdasági fórumon, amelyet idén 47. alkalommal rendeznek meg a svájci városban. A főpásztor a szentszéki diplomácia célkitűzéseiről, az Európai Unió válságáról, a migrációról és a... »

2017. január 21. szombat

Új humanitárius folyosót nyitottak Olaszország és Etiópia között

Január 12-én Rómában, a miniszterelnöki hivatal épületében aláírták az egyezményt új humanitárius folyosó nyitására. Ennek segítségével a következő hónapokban 500 eritreai, szomáliai és dél-szudáni menekült érkezhet Olaszországba.

2017. január 21. szombat

Első világháborús emlékműveket avattak Esztergomban

Felavatták január 20-án Esztergomban, az egykori Szent Anna temetőben „A Béke Angyala” emlékművet, amely a város közelében fekvő hajdani első világháborús hadifogolytábor 3500 áldozatára emlékeztet, valamint a szovjet Vörös Hadsereg környékbeli harcokban elesett katonáinak... »

2017. január 20. péntek

Ferenc pápa a Global Foundation tagjaihoz: Az embert leselejtező gazdaság olyan, mint a bumeráng

Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Kelemen teremben fogadta a Global Foundation nyolcvanöt tagját. A szervezet január 13–14-én tartotta Rómában kerekasztal-megbeszélését a következő témában: „Együtt kötelezzük el magunkat a globális közjó érdekében”.

2017. január 16. hétfő

Meg kell találnunk minden nap szépségét – Michels Antal Soltész Miklóssal beszélgetett

A „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat keretében Michels Antal józsefvárosi plébános Soltész Miklós államtitkárral beszélgetett január 11-én a budapesti Nem Adom Fel Caféban.

2017. január 12. csütörtök

A madéfalvi veszedelem évfordulójára emlékeztek

A madéfalvi veszedelem 253. évfordulóján rendezett megemlékezés a székelyföldi falu katolikus templomában szentmisével kezdődött január 7-én, melynek főcelebránsa Antal József tekerőpataki plébános volt.

2017. január 12. csütörtök

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Január 5-én Becket Szent Tamás-emléknapot tartottak az esztergomi királyi vár lovagtermében a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében.

2017. január 6. péntek

Elutasították a marosvásárhelyi katolikus gimnázium igazgatójának fellebbezését

A január 4-ei zárt körű törvényszéki tárgyalás eredményeként elutasították Tamási Zsoltnak, a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának fellebbezését.

2017. január 5. csütörtök

Ismeretlen tettesek iszlám feliratokat írtak egy katolikus kápolnára Ljubljana közelében

Ismeretlenek „Allahu akbar!” (Isten a leghatalmasabb!) és „saría” (iszlám törvénykezés) feliratot festettek egy katolikus kápolnára Ljubljana közelében, a népszerű Smarna Gora-i kirándulóhelyen – közölte a helyi sajtó január 3-án.

2017. január 5. csütörtök

Megnyílt a McDonald’s a Szent Péter tér közelében

Az Apostoli Szentszék Vagyonkezelősége (APSA) adta bérbe Rómában a Borgo Pio egyik épületének néhány helyiségét a McDonald’s amerikai gyorséttermi hálózatnak. Az étterem december 30-án nyílt meg.

2017. január 4. szerda

Meghosszabbították a marosvásárhelyi katolikus gimnázium igazgatója elleni kényszerintézkedéseket

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hatvan nappal meghosszabbította a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatója elleni kényszerintézkedéseket. Tamási Zsolt fellebbezett a döntés ellen. A december végén hozott döntésről maga az igazgató számolt be az MTI-nek január... »

2017. január 3. kedd

Átadták a Korrektúra médiadíjakat – A Magyar Katolikus Rádió is a díjazottak között

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat december 20-án, kedden Budapesten. Az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

2016. december 23. péntek

Ferenc pápa kiugrott egy római üzletbe cipőt venni

December 20-án, kedden délután Ferenc pápa egy Vatikánvároshoz közeli, gyógyászati segédeszközöket árusító boltba tért be, hogy egy pár gyógycipőt vásároljon.

2016. december 21. szerda

Szobrot állítottak Szent II. János Pál pápának Szombathelyen

Felavatták II. János Pál pápa egész alakos, bronzból készített köztéri szobrát december 21-én, szerdán Szombathelyen.

2016. december 21. szerda

Átadták a 2016. évi Báró Gelsey Vilmos-díjakat

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait december 5-én, a budapesti Gellért Szállóban megtartott ünnepségen adták át a magyar köznevelés kiemelkedő pedagógusi, gazdasági szakértői teljesítményeinek elismerésére.

2016. december 9. péntek

Pro Cultura Christiana díjban részesült Rieger Tibor szobrászművész

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díjat adományozott Rieger Tibor szobrásznak. A kitüntetést az MKPK nevében a testület elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át december 7-én, Budapesten.

2016. december 7. szerda

Megszentségtelenítették az izraeli Kafr Jaszif-i keresztény temetőt

A jeruzsálemi latin patriarkátus a szentföldi egyházakkal együtt határozottan elítélte a galileai kisvárosban, Kafr Jaszifban végrehajtott vandál cselekedetet a helyi keresztény temető ellen.

2016. december 6. kedd

Tim Kasser amerikai pszichológus tart előadás-sorozatot hazánkban a fogyasztói társadalomról

A KETEG Alapítvány meghívására Magyarországra érkezik Tim Kasser amerikai pszichológus, akinek a boldogsággal és a fogyasztói társadalommal kapcsolatos kutatásai világszerte ismertek. Kasser előadásokat tart több egyetemen és a budapesti Párbeszéd Házában december 5. és 8.... »

2016. december 5. hétfő

tovább »