Az éhezőkért emelt szót a pápa az ENSZ mezőgazdaság-fejlesztési alapjának közgyűlésén

Ferenc pápa február 14-én részt vett és spanyol nyelven beszédet mondott Rómában az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alapja (IFAD) Kormányzó Tanácsa, vagyis legfőbb irányító testülete 42. ülésének megnyitóján.

2019. február 14. csütörtök

A migráció kérdéseit vitatták meg olasz és spanyol polgármesterek Rómában

A vatikáni sajtóközpont február 9-én tette közzé a hírt, hogy Ferenc pápa előző nap fogadta Manuela Carmena madridi és Ada Colau barcelonai polgármestert, valamint a Proactiva Open Arms spanyol civil szervezet alapítóját, Óscar Campst, akik egy, a migrációval foglalkozó találkozóra... »

2019. február 14. csütörtök

José Amaro atya: „Az a bűnöm, hogy nem hallgattam az igazságtalanságok láttán”

A föld nélküli parasztok, kistulajdonosok és az őslakosok jogainak védelmezőjét, az észak-brazíliai Altamira körzetében szolgáló José Amarót 2018. március 27-én tartóztatták le. A Cath.ch svájci katolikus portál latin-amerikai tudósítója, Jean-Claude Gerez tavaly év végén... »

2019. február 8. péntek

„Az Egyház hatékony jelzőrendszerré válhat” – Interjú egy szerzetesnővérrel az emberkereskedelemről

A holnapi imanap kapcsán Borda Máté kérdezte a SOLWODI Hungary egyesületben dolgozó szerzetesnővérek egyikét a rabszolgatartás modern kori formáiról, és arról, hogy mi mit tehetünk ez ellen.

2019. február 7. csütörtök

Az egyházak javára tett 1 százalékos rendelkezés automatikusan tovább él

Az egyházak javára tett 1 százalékos szja-felajánlást 2018 óta automatikusan figyelembe veszi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2019. február 7. csütörtök

Ferenc pápa üzenetet küldött a nemzetek közötti egyensúlyt előmozdító kubai konferenciára

Január 28. és 31. között a havannai kongresszusi palotában tartották meg a IV. Nemzetközi Konferencia a Világ Egyensúlyáért címet viselő tanácskozást. Minden kontinensről részt vettek küldöttek a konferencián, amely egy nemzetközi projekt egy szakaszának záró eseménye volt.

2019. február 4. hétfő

Átadták a Média a családért díjakat

Király Eszter, a hétköznapi apákat bemutató „Én vagyok az apád” blog ötletgazdája, aki a Magyar Kurírnak is rendszeresen ír, vehette át egyik interjújáért a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a családért díját január 30-án Budapesten.

2019. február 1. péntek

Megosztott a hazád? Corsini Szent Andráshoz imádkozhatsz a békéért

A kármelita Corsini Szent Andráshoz (1302–1373) imádkoztak régen a zavargások, felkelések idején békéért.

2019. január 30. szerda

Ászja Bibi Kanadában kap menedéket

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt nyilatkozta, országa menedéket nyújt Ászja Bibinek és családjának. Egy helyi katolikus püspök is megszólalt az ügyben.

2019. január 30. szerda

Novak Djokovic: Fontosabb az, hogy ortodox keresztény vagyok, mint az, hogy sportoló

A szerb teniszezőnek biztos helye lenne a legnagylelkűbb sportolók listáján, és kereszténységéről is gyakran tanúságot tesz.

2019. január 29. kedd

„A nagy teljesítmény a kis feladatok megoldásából áll össze” – Boldog Nikolaus Groß

Január 23-án emlékezik az Egyház Nikolaus Großra, akit 2001-ben avatott boldoggá II. János Pál pápa. A hétgyermekes családapát a nácik végezték ki 1945-ben.

2019. január 23. szerda

Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

2019. január 23. szerda

A béke és a közjó érdekében emelt szót a San Salvador-i érsek az elnökválasztás előtt

José Luis Escobar Alas, San Salvador érseke arra buzdította a salvadori lakosságot, hogy felelősséggel szavazzanak a február 3-i elnökválasztáson.

2019. január 16. szerda

A lengyel püspökök a gdański polgármester meggyilkolásáról: „Soha ne történhessen hasonló tragédia”

Lengyelországot megrendítette a merénylet, amelyben a gdański polgármester január 14-én életét vesztette. Az emberek az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. Politikusok, egyházi személyek nyilvánítottak részvétet, gyászmiséket mutattak be országszerte.

2019. január 15. kedd

Ferenc pápa a Pax Christi mozgalomhoz: Tovább a nukleáris leszerelés útján

Ferenc pápa január 12-én magánkihallgatáson fogadta a Pax Christi nemzetközi békemozgalom tanácsosait. A velük folytatott beszélgetés során a békére nevelésről és az atomfegyverek leszereléséről volt szó – mondta el a Vatikáni Rádiónak Giovanni Ricchiuti, a mozgalom... »

2019. január 15. kedd

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a közbeszéd eldurvulása ellen

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöksége január 14-i közleményében a közéletben egyre inkább terjedő közönséges stílus ellen emel szót. A dokumentumot az alábbiakban olvashatják.

2019. január 14. hétfő

Harminchat lelkipásztor várta a híveket a Debrecen Eye óriáskeréken

Január 5-én a Debrecen Eye óriáskerék kabinjaiban harminchat lelkipásztor várta az érdeklődőket, hogy ég és föld között beszélgessenek velük. Az eseményt a „Szólj be a papnak!” csapata szervezte.

2019. január 8. kedd

Jacques Noyer püspök: Ebben az évben nem ünneplünk karácsonyt!

Amiens emeritus püspöke kulcsfontosságúnak tartja a szegények támogatását, az igazságosság erényének gyakorlását, az Egyház tanításának gyakorlattá váltását. A napjainkban nagy erővel felszínre törő szociális problémák kezelése láttán megfogalmazott gondolatait a La Croix... »

2018. december 27. csütörtök

Az etiópiai bíboros köszönetet mondott a hazájának nyújtott magyar segítségért

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felelős államtitkár december elején az etióp fővárosba látogatott és ott megbeszélést folytatott Berhaneyesus Souraphiel bíborossal is – tájékoztatott a Vatikáni Rádió etiópiai... »

2018. december 20. csütörtök

Bábel Balázs érsek Baja város díszpolgára lett

December 15-én a bajai városháza dísztermében adták át az elismeréseket azoknak, akik sokat tettek Bajáért. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a várostól díszpolgári címet kapott.

2018. december 17. hétfő

tovább »