Pedagógusok lelkinapját tartották Kalocsán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében rendezték meg április 6-án Kalocsán az egyházmegyei köznevelési intézmények lelkinapját. Az eseményen ünnepi szentmisét mutatott be Bábel Balázs érsek.

2019. április 16., kedd

Budapesti egyetemisták tihanyi lelkigyakorlata

Április 12–14-én Tihanyban tartották a fővárosban tanuló katolikus egyetemisták tavaszi-nagyböjti lelkigyakorlatát – a közelmúltban elhunyt Olofsson Placid bencés atyára emlékezve.

2019. április 15., hétfő

Cantalamessa ötödik nagyböjti prédikációja: A mindenható Isten erőtlenségben váltotta meg a világot

Április 12-én tartotta meg utolsó nagyböjti elmélkedését Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka Ferenc pápa és a Római Kúria tagjai jelenlétében az Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájában. Prédikációjában a krisztusi megváltás módját elemezte.

2019. április 14., vasárnap

Családos lelkinapot tartottak Veszprémben

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja idén is megszervezte a családokat hívó nagyböjti lelkinapot április 6-án Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskolában.

2019. április 14., vasárnap

„Erősen ajánlott” – Szubjektív beszámoló a szombathelyi apa-fia hétvégéről

Március 29. és 31. között „Van időm Rád!” címmel apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A hétvégi programról Varga Péter és fia, Benedek írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

2019. április 13., szombat

Százezrek haltak meg az elmúlt években Dél-Szudánban – Ferenc pápa kivételes gesztust tett a békéért

Dél-Szudán legmagasabb rangú állami és egyházi vezetői kétnapos lelkigyakorlaton vettek részt a Vatikánban április 10–11-én. A lelkigyakorlat résztvevői a második napon Ferenc pápával is találkoztak, aki beszéde végén egy erőteljes és kivételes gesztust tett a béke... »

2019. április 12., péntek

Lelkigyakorlat az Eucharisztiáról Leányfalun

Kovács Cs. Albert atya, a tatai Szent Imre-templom plébánosa az Eucharisztia mélyebb megismeréséhez vezető „időutazásra” hívta az érdeklődőket április 1. és 4. között a leányfalui lelkigyakorlatos házba.

2019. április 12., péntek

Kolping Családok lelkigyakorlata Székelykeresztúron

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében jelen lévő Kolping Családok közössége március 29. és 31. között háromnapos lelkigyakorlatot tartott Székelykeresztúron, a 16. zsoltárból idézett mottóval: „Megmutatod nekem az öröm teljességét”.

2019. április 12., péntek

Induljunk el a másik ember felé! – Várszegi Asztrik nagyböjti triduumának befejező része

Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát triduumának harmadik előadását tartotta április 10-én a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Nagyböjti Estéinek keretében a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

2019. április 11., csütörtök

Pillantás a jezsuita rend gépházába – Lukács János tartott előadást a Párbeszéd Házában

„Miért nem változtatnak meg bennünket olyan mélyen a lelkigyakorlatok, ahogyan azt szeretnénk?” Elsősorban erre a kérdésre igyekezett választ adni Lukács János jezsuita szerzetes, a Manréza Lelkigyakorlatos Ház vezetője a budapesti Párbeszéd Házában április 10-én tartott... »

2019. április 11., csütörtök

Gyermekvédelemben dolgozók számára rendeztek lelkigyakorlatot Sajópálfalán

Március 26–29. között nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Miskolci Egyházmegye gyermekvédelmi intézményeiben dolgozóknak Sajópálfalán.

2019. április 11., csütörtök

Békéltető lelkigyakorlat zajlik a Vatikánban a dél-szudáni vezetők részvételével

Dél-Szudán legfelsőbb polgári és egyházi vezetői kétnapos lelkigyakorlaton vesznek részt a vatikáni Szent Márta-házban. Ferenc pápa április 11-én, csütörtökön intéz beszédet hozzájuk.

2019. április 10., szerda

Lektorokat és akolitusokat avattak Gyulafehérváron

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet hagyománya szerint feketevasárnap, április 7-én a gyulafehérvári székesegyházban tartott szentmise keretében Jakubinyi György érsek lektorrá avatta a harmadéves kispapokat és akolitussá a negyedéves szeminaristákat.

2019. április 10., szerda

Idén is ANGYAL várja a gyónni vágyókat Budapesten

Április 11–13. között háromnapos lelkigyakorlattal, április 16-án pedig adventi és nagyböjti gyónási alkalommal (ANGYAL) segíti a húsvéti felkészülést a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége.

2019. április 9., kedd

Mohos Gábor Debrecenben: Jézust nem a szegek tartották a kereszten, hanem az irántunk való szeretete

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök meghívására Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök szentmisével egybekötött lelkinapot tartott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalában dolgozók részére április 4-én a debreceni Szent László Katolikus... »

2019. április 8., hétfő

Lelkinapon vettek részt a nagyváradi püspökség munkatársai

A húsvéti készület jegyében Kárásztelekre szervezett zarándoklatot alkalmazottai számára a nagyváradi római katolikus püspökség április 2-án Böcskei László főpásztor vezetésével.

2019. április 8., hétfő

Nagyböjti lelkigyakorlat hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak Székesfehérváron

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló, március 30-án Székesfehérváron tartott nagyböjti lelkigyakorlatát püspöki szentmisével nyitották meg a Szent Imre-templomban – majd különleges keresztútra hívták a jelenlévőket.

2019. április 8., hétfő

A jóléti erkély magasából? – A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom lelkinapja a Párbeszéd Házában

Mi a gazdagok hivatása? – tette fel a résztvevőknek a kérdést a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) által kezdeményezett lelkinap. A keresztény szakmai találkozóhelyen válaszokat kerestek, összefogva a Párbeszéd Házával és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, április 6-án a... »

2019. április 7., vasárnap

Neal Lozano: Eloldozva

Neal Lozano az amerikai Pennsylvaniában él, római katolikus, „Az Atya szíve” nevű evangelizációs szolgálat alapítója és vezetője. Feleségével (Janet) együtt a világ számos országában tartott és tart előadásokat Isten szeretetéről. Négy felnőtt gyermeke és nyolc unokája... »

2019. április 6., szombat

Cantalamessa negyedik nagyböjti prédikációja: A legmélyebb keresztény létforma az imádás

„Imádd Uradat, Istenedet!” – vette Raniero Cantalamessa április 5-én, negyedik prédikációjában az első parancsolatot, és ebből kiindulva a keresztény létforma legnagyobb mélységére mutatott rá, mely nem más, mint Isten imádása, és ennek csúcsaként az Eucharisztia előtti... »

2019. április 6., szombat

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle