Udvardy György pécsi megyéspüspök vezette a komlói pedagógusok lelkigyakorlatát

A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda nevelőtestülete lelkinapon vett részt december 12-én Püspökszentlászlón, az Életrendezés Házában, az elmélkedések középpontjában a boldogság és a szeretetre irányuló emberi vágy témája állt.

2016. december 15. csütörtök

Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

Jézus születésének ünnepére felkészítő adventi lelkigyakorlatra várták a híveket december 9. és 11. között Mohácson. A három nap alatt lehetőség volt szentgyónásra, a szentmiséken elhangzott lelkigyakorlatos beszédek pedig az egyéni lelki készületet segítették.

2016. december 14. szerda

A csendes szentségimádás erejéről beszélt Varga László Biatorbágyon

A szív ébredése címmel lelki napot tartottak a Biatorbágyi MÉCS Családközösség, a Szent Anna Oltáregylet és az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében december 3-án a Pest megyei Biatorbágyon.

2016. december 12. hétfő

Andrew Garfield 30 napos lelkigyakorlattal készült a Scorsese-film jezsuita szerzetesének szerepére

Andrew Garfield, a Silence (Némaság) című új Scorsese-film sztárja egy interjúban arról beszélt, hogyan került személyes kapcsolatba Jézussal a portugál jezsuita szerepére való felkészülés során.

2016. december 6. kedd

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium adventi lelkinapja Bécsben

December 3-án, advent harmadik vasárnapján a szombathelyi II. János Pál-kollégium diákjai a bécsi Pázmáneumban tartották lelkinapjukat, amelyen előadást tartott Varga János rektor. A szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta.

2016. december 6. kedd

Raniero Cantalamessa megtartotta idei első adventi beszédét az Apostoli Palotában

December 2-án, pénteken délelőtt tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes első adventi beszédét az Apostoli Palota Redemptoris Mater-kápolnájában, Ferenc pápa és a római kúria tagjai jelenlétében.

2016. december 3. szombat

Adventváró lelkinapot tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában működő katolikus köznevelési intézmények dolgozóinak adventváró lelkinapját november 26-án rendezték meg Kalocsán. A program szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, melyet Bábel Balázs érsek mutatott... »

2016. november 28. hétfő

Házaspárok számára szerveztek lelkinapot Sajópálfalán

November 12-én házaspárok számára tartottak lelkinapot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán, a Mária Lelkigyakorlatos és Zarándokházban. A nap főelőadója Simkó Róbert gyermekgyógyász volt.

2016. november 15. kedd

Szolgálattevőknek rendeztek lelkinapot Máriapócson

A Rómanosz Melódosz Diakónusi Kör október 8-án lelkinapot szervezett Máriapócson felolvasók, alszerpapok és szerpapok részére. Tóth Lóránt alszerpap meghívására Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Kanyó Árpád parókus és Nyirán János protodiakónus osztotta meg gondolatait a... »

2016. október 17. hétfő

A katonacsaládok egységéért szerveztek házasságerősítő hétvégét

Házasság- és családerősítő hétvégét szervezett a katolikus tábori püspökség aktív és nyugállományú katonáknak, honvédségi dolgozóknak, valamint családjaiknak október első hétvégéjén Balatonakarattyán – tájékoztatott Singer Éva hadnagy.

2016. október 15. szombat

„Csináld magad” lelkigyakorlat az időszűkében élőknek

Amit Theresa Aletheia Noble FSP nővér javasol, és amit szinte mindenki számára megvalósíthatónak tart, a havi fél- vagy egynapos mini-lelkigyakorlat – nevezhetjük egyszemélyes lelkinapnak is.

2016. szeptember 16. péntek

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa a lectio divináról

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot augusztus 29-től szeptember 1-ig a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjainak. „Isten szeretetének megtapasztalása kell hogy erősödjön bennünk” – hangsúlyozta a lelkigyakorlat kapcsán vele... »

2016. szeptember 10. szombat

Tanévnyitó lelkigyakorlatot tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatóinak

A Pécsi Egyházmegye oktatási intézményeinek 120 hitoktatója vett részt az augusztus 22. és 24. között tartott tanévnyitó lelkigyakorlaton a pécsi Magtár Látogatóközpontban. A lelkigyakorlat első két napját Udvardy György megyéspüspök vezette.

2016. augusztus 30. kedd

Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke volt a Szeretetláng Fesztivál főelőadója

„Minden család egy kegyhely legyen” mottóval rendezték meg a III. Szeretetláng Találkozót Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében. A mintegy kétezer érdeklődő részvételével megrendezett lelkinap főelőadója Francesco Bamonte, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke... »

2016. augusztus 28. vasárnap

Az irgalmasság volt a témája a hegyeshalmi lelkinapnak

A Ferenc pápa által meghirdetett rendkívüli szentév jegyében az irgalmasság volt a témája az augusztus 13-án a Stettni-tó mellett megrendezett XIII. hegyeshalmi lelkinapnak, melyet idén is Kerényi Lajos piarista szerzetes vezetett.

2016. augusztus 26. péntek

Először tartottak lelkigyakorlatot nagyothallóknak

Júliusban első alkalommal szerveztek kifejezetten nagyothallók részére lelkigyakorlatot. A máriabesnyői bazilika szomszédságában lévő Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban tartott kétnapos programot Kocsis Imre teológiai tanár (PPKE HTK) vezette.

2016. augusztus 18. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szatmári Egyházmegye kórházpasztorációs munkatársai

Felfrissülni, töltekezni mentek az egyházmegyei önkéntes beteglátogatók augusztus 8–9-én Erdődhegyre. A találkozót és lelkigyakorlatot Gáspár Annamária kórház-pasztorációs referens vezette.

2016. augusztus 12. péntek

Püspökszentlászlón tartják lelkigyakorlatukat a Boldogasszony Iskolanővérek

Idén először nem saját rendházukban és iskolájukban tartják az éves közösségi lelkigyakorlatot a Boldogasszony Iskolanővérek, hanem a Mecsekben, Püspökszentlászlón július 22. és 29. között.

2016. július 28. csütörtök

Pedagógusok lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadémián

Június 20-22. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián, amelynek mottója: „Az ízét vesztett só...” (A keresztény hitelesség). A lelkigyakorlatot Farkas István piarista szerzetes vezette.

2016. július 6. szerda

Isten irgalmassága szabaddá tesz – hitoktatók lelkigyakorlata a Székesfehérvári Egyházmegyében

Június 30. és július 2. között tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori kisegítői számára az éves lelkigyakorlatot Iszkaszentgyörgyön, az egyházmegye lelkigyakorlatos házában.

2016. július 6. szerda

tovább »