Az Egyház és én – Udvardy György lelki útravalója pécsi és paksi érettségizőknek

Március 24–25-én három végzős gimnáziumi osztálynak, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott lelkigyakorlatot Udvardy György megyéspüspök a máriagyűdi kegyhelyen.

2017. március 28. kedd

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Máriapócson

Március 16. és 19. között Jézus-ima lelkigyakorlatot vezetett Máriapócson Kocsis Fülöp metropolita.

2017. március 22. szerda

„Sokat bízok rád!” – Lelkigyakorlaton a Budai Ciszterci Szent Imre-plébánia ifjúsága

Március 17. és 19. között tartja éves, az ifjúsági katekéziscsoportok számára szervezett lelkigyakorlatát a Budai Ciszterci Szent Imre-plébánia. Az idei összejövetel jelmondata: „Sokat bízok rád”, amely a talentumokról szóló példabeszéden keresztül a tehetség kibontakoztatását... »

2017. március 18. szombat

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartott Zalaegerszegen Márfi Gyula veszprémi érsek – KÉPRIPORT

Március 11. és 13. között tartotta nagyböjti lelkigyakorlatát a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia. A lelkigyakorlatot Márfi Gyula veszprémi érsek vezette.

2017. március 17. péntek

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak az egri katolikus leánykollégiumban

„Élet GPS” címmel tartották meg idén a hagyományos nagyböjti lelkigyakorlatot az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Leánykollégiumban március 10–11-én.

2017. március 12. vasárnap

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek beszélt a főegyházmegye köznevelési intézményeinek lelkinapján

Március 11-én Kiskunmajsán rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények nagyböjti lelkinapját. A program szentmisével kezdődött, melyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrált.

2017. március 12. vasárnap

A Vatikáni Rádió magyar adásának főszerkesztője vezetett nagyböjti lelkigyakorlatot Sopronban

Háromnapos lelkigyakorlat kezdődött március 6-án a soproni Szent György-dómtemplomban Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar adása főszerkesztőjének vezetésével. Az eseményről Szupper Fanni számolt be.

2017. március 11. szombat

A csütörtök délelőtti előadás a pápa lelkigyakorlatán – Jézus halála igaz, mert botrányos

Március 9-én, csütörtökön délelőtt Giulio Michelini OFM, Ferenc pápa és a Római Kúria lelkigyakorlatának vezetője Krisztus megváltó haláláról elmélkedett Aricciában, a paulinus lelkigyakorlatos házban.

2017. március 10. péntek

Közfoglalkoztatottak lelkinapja Máriapócson

Március 6-án, hétfőn a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményeiben dolgozó közfoglalkoztatottak lelkinapon vettek részt Máriapócson.

2017. március 10. péntek

A szerda délutáni elmélkedés a pápa lelkigyakorlatán – Isten álmai és a hataloméhség

Aricciában ezekben a napokban tartják Ferenc pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatát. Március 9-én, szerdán délután Giulio Michelini elmélkedésében a Jézus elleni perről és Pilátus feleségéről (Mt 27,11–26) beszélt.

2017. március 10. péntek

A szerda délelőtti előadás a pápa lelkigyakorlatán – Júdás tette és a hit elvesztésének veszélye

Júdás személyéről, a hit elvesztésének veszélyéről, az Egyháznak a bűnösök felkutatására irányuló küldetéséről elmélkedett március 9-én, szerdán délelőtt Giulio Michelini ferences szerzetes a pápának és a Római Kúria tagjainak tartott nagyböjti lelkigyakorlaton.

2017. március 9. csütörtök

Kedd délutáni előadás a pápa lelkigyakorlatán – Ne hunyjunk szemet mások szenvedése fölött

Giulio Michelini ferences szerzetes március 7-én, kedden délután tartotta meg a pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatának negyedik elmélkedését, amelynek témája: ima a Getszemáni kertben és Jézus letartóztatása (Mt 26,36–46).

2017. március 9. csütörtök

Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

2017. március 9. csütörtök

A kedd délelőtti előadás a pápa lelkigyakorlatán – Találjuk meg az egységet az Úr vacsorájánál

A kenyér és a test, a bor és a vér volt Giulio Michelini ferences elmélkedésének témája az utolsó vacsora Máté-evangéliumi története alapján március 7-én, kedden délelőtt. Ez volt a harmadik elmélkedése annak a lelkigyakorlatnak, amelyen a pápa és a Római Kúria tagjai vesznek... »

2017. március 8. szerda

A hétfő délutáni előadás a pápa lelkigyakorlatán – Sose válasszuk szét az imát és a jótetteket

A Rómához közeli Aricciában március 6-án megkezdődött Ferenc pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlata. Hétfőn délután Giulio Michelini, a lelkigyakorlat vezetője elmondta második elmélkedését, amelynek témája: Jézus utolsó szavai és a passió kezdete Máté evangéliuma... »

2017. március 8. szerda

Görögkatolikus lelkipásztoroknak tartottak lelkinapot Máriapócson

Március 4-én a Görögkatolikus Metropólia szervezésében lelkinapot tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye papjai számára Máriapócson.

2017. március 7. kedd

Megkezdődött a pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlata

Március 5-én megkezdődött a pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlata, melynek témája „Jézus kínszenvedése, halála és feltámadása Máté evangéliuma szerint”, vezetője Giulio Michelini ferences szerzetes.

2017. március 6. hétfő

Az ima és a játék napja – Márfi Gyula az imáról, Béri Renátó a helyes istenképről szólt Veszprémben

Az érsekség családpasztorációs irodája március 4-én nagyböjti családi lelkinapot rendezett Veszprémben, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskolában.

2017. március 5. vasárnap

Elváltak számára szerveztek lelki hétvégét Szombathelyen

Február 17. és 19. között a Martineum Felnőttképző Akadémia elváltak számára szervezett lelki hétvégét Bíró László családreferens püspök vezetésével.

2017. február 28. kedd

Újítsd meg csodáidat! – Lelki hétvége a Cor et Lumen Christi közösséggel

Lelki hétvégét rendez Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség március 11–12-én. A meghívott előadó Damian Stayne, a közösség alapítója. A találkozó két napján szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás és Székely János segédpüspök.

2017. február 27. hétfő

tovább »