Újra megszervezik a nagyothallók lelkigyakorlatát Vácott

Egész hétvégés lelkigyakorlatot szerveznek nagyothallók részére február 23. és 25. között a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban.

2018. január 17. szerda

Párkereső egyedülállók lelkigyakorlatát rendezik Mátraverebély-Szentkúton

„Változtatni, amin tudok változtatni, és elfogadni azt, amin már nem” mottóval párkereső egyedülállók lelkigyakorlatát rendezik március 16. és 18. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen.

2018. január 6. szombat

Lelkinapon vettek részt a Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkéntesei a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei lelkinapon vettek részt a püspökségen december 30-án. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról tartott elmélkedést.

2017. december 31. vasárnap

Mire kapta Sámson az erejét? – Székely János tartott lelkinapot a premontrei gimnázium tanárainak

December 21-én, csütörtökön a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanárai adventi lelkinapon vettek részt Székely János megyéspüspök vezetésével.

2017. december 27. szerda

Jerikó 2017: egy lelkigyakorlat, ahol a falak leomlanak

A Chemin Neuf Közösség francia eredetű, ökumenikus elhivatottságú, katolikus, karizmatikus közösség. Tevékenysége igen szerteágazó: családosoknak, egyedülállóknak, fiatal egyetemistáknak és gimnazistáknak kínál imaalkalmat, lelkigyakorlatot. Varga Mónika készített interjút a... »

2017. december 27. szerda

A hétköznapok Istene – Adventi lelkigyakorlat a Martineumban

Háromnapos adventi lelkigyakorlatot szervezett december 15–17. között a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen. Az elmélkedéseket Bejczi Tibor domonkos szerzetes tartotta.

2017. december 23. szombat

Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

2017. december 21. csütörtök

Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

Négy mohácsi katolikus nevelési intézmény mintegy kilencven dolgozója vett részt az advent harmadik hétvégéjén tartott lelkigyakorlaton.

2017. december 19. kedd

Lelki és kulturális adventi programok a pozsonyi magyar katolikus közösségben

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora a közösség adventi készüléséről, programjaikról, az advent jelentőségéről osztotta meg gondolatait a Felvidék.ma portálon.

2017. december 12. kedd

Pedagógusok és iskolai munkatársak részesültek a bérmálás szentségében Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói adventi lelkinapra gyűltek össze Kalocsán december 9-én.

2017. december 11. hétfő

Lelkigyakorlatot szervezett a Pure Alapítvány Pannonhalmán

A Pure program keretében lelkigyakorlatot szerveztek december első hétvégéjén az elsőéves budapesti és székesfehérvári csapatok számára Pannonhalmán. A hétvége során a szabadság, a döntések, a felelősségvállalás témájával foglalkoztak.

2017. december 11. hétfő

Eucharisztikus lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Adventi lelkinapot szerveztek december 9-én Zalaegerszegen, a Mindszenty József Általános Iskolában. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

2017. december 11. hétfő

„A tüzet csak tűzzel lehet átadni” – Bemutatták Bruno Secondin „Az élő Isten prófétái” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Székely János szombathelyi megyéspüspök ismertette december 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. december 7. csütörtök

Ökumenikus lelkigyakorlatot tartottak házaspároknak Brassóban

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója kapcsán a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye családpasztorációs munkacsoportja november 25-én ökumenikus lelkinapot szervezett házaspároknak a brassó-bolonyai plébániához tartozó Szent Imre-házban.

2017. december 6. szerda

Három nap telefon nélkül – A debreceni ifjúsági hittanosok lelkigyakorlata Nyírbátorban

November 24–26. között a nyírbátori minorita templom zarándokházában vett részt lelkigyakorlatos hétvégén a debreceni Megtestesülés-plébánia ifjúsági közössége Törő András vezetésével. Néhányan ráadásul telefon nélkül érkeztek, hogy kimozduljanak... »

2017. december 5. kedd

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Cigánypasztorációs lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelkinapot rendeztek Zalaegerszegen december 3-án. A Szombathelyi Egyházmegyében első alkalommal megszervezett eseménynek a Mindszenty-iskola adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Az élő Isten prófétái – Bemutatják Bruno Secondin könyvét

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg Bruno Secondin „Az élő Isten prófétái” című könyve. A kötetet Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatja be december 6-án, szerdán Budapesten.

2017. december 1. péntek

Életünk GPS-e Krisztus – Lelkigyakorlatot tartottak az egri egyetemi leánykollégiumban

„Élet GPS” címmel tartottak kétnapos lelkigyakorlatot az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Leánykollégiumban november 17–18-án.

2017. november 21. kedd

Brenner Jánosról szóló színdarabot mutattak be a jánosházi katolikus iskola lelkinapján

November 15-én lelkinapot tartottak a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában. Az elmélkedéseket Székely János szombathelyi megyéspüspök tartotta, aki a nap kezdetén szentmisét mutatott be a helyi lelkipásztorokkal.

2017. november 20. hétfő

tovább »