„Minden ember valaki – és valakié” – Ismét lelkinapot tartottak Hegyeshalomban

Tizenötödik alkalommal rendezték meg augusztus 11-én a Hegyeshalmi Lelkinapot a településhez közeli Stettni-tó partján. Az elmélkedéseket Kerényi Lajos piarista tartotta „Minden ember valaki – és valakié” mottóval.

2018. augusztus 13. hétfő

CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

Jézus nevét ízlelgették a bodrogolaszi lelkigyakorlaton

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak augusztus 6-tól 9-ig a Chemin Neuf közösség bodrogolaszi lelkigyakorlatos házában, Kiss Attila Gellért sajópálfalai és Szabó Antal gávavencsellői parókusok útmutatásával. A záró Szent Liturgiát Orosz Atanáz püspök vezette. Rubóczkiné Kiss... »

2018. augusztus 11. szombat

Együtt a pusztában – Ifjúsági lelkigyakorlatot rendeztek Pusztacsatáron

A Szombathelyi Egyházmegye sátras lelkigyakorlatot rendezett fiatal felnőttek számára július 27–29. között a Zala megyei Pusztacsatáron.

2018. augusztus 8. szerda

„Hozzánk tartozol” – A közösség, amely Isten gyengédségébe hív

Augusztus 2-ától 5-éig a Nyolc Boldogság közösség lelkigyakorlata zajlott Kecskeméten. Betánia-napok a neve, és a pihenés spirituális formáját kínálta.

2018. augusztus 5. vasárnap

Bogár-élet nyáron – Beszámoló a Szentjánosbogár-közösség programjairól

Nyáron elcsendesedik a Bogár-élet a Párbeszéd Házában, szünetelnek a klubok, hiszen immár 27. éve lelkinapokra gyűlnek össze az ország számos pontján a Szentjánosbogár-közösség tagjai. E programokról Zólyomi Kata Bogár-koordinátor írt összefoglalót – melyet szerkesztve... »

2018. augusztus 5. vasárnap

Mély hittel közvetíteni Krisztust – Egyházmegyei papi lelkigyakorlatot tartottak Székesfehérváron

Idén július 30-tól augusztus 2-ig zajlott Székesfehérváron a szokásos éves egyházmegyei papi lelkigyakorlat. A napi imák, elmélkedések, beszélgetések vezérfonalát idén Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök gondolatai adták.

2018. augusztus 3. péntek

Kispapok tartottak lelkigyakorlatot Vácon a papi hivatáson gondolkodó fiataloknak

Háromnapos lelkigyakorlatot szerveztek a váci püspökségen július 27. és 29. között „Mire szán engem az Isten?” címmel, amelyen hét fiatal fiú vett részt, akik úgy érzik, meghívást kaptak a Jóistentől a papi hivatásra.

2018. augusztus 2. csütörtök

Nyári szabadegyetemet rendeztek papoknak és kispapoknak Csíksomlyón

Július közepén zajlott a Teljes Szívvel Clerical elnevezésű, nyári szabadegyetem jellegű képzés, amelyet a gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) második alkalommal szervezett meg papoknak és kispapoknak a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

2018. július 26. csütörtök

Hitoktatóknak tartott lelkigyakorlatot Székely János püspök Szombathelyen

Július 18. és 21. között a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói lelkigyakorlaton vettek részt a Martineum Felnőttképző Akadémián, Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével.

2018. július 23. hétfő

Varga László püspök mutatott be szentmisét a homokkomáromi lelkigyakorlatos táborban

Idén 22. alkalommal rendezték meg a Tábor Hegyi Napokat (THN) Homokkomáromban július 17. és 22. között. A Nyolc Boldogság Közösség által szervezett lelkigyakorlatos táborban mintegy százhetven 16 és 35 év közötti fiatal vett részt.

2018. július 23. hétfő

Több mint fitnesz – Test és lélek imája Pannonhalmán

Július 16-ától 19-éig Dejcsics Konrád OSB vezetésével fitnesz lelkigyakorlatot rendeztek Pannonhalmán.

2018. július 22. vasárnap

Nemzetközi ökumenikus szerzetesi találkozót rendeztek Németországban

Tizenhárom ország harmincnyolc képviselője vett részt a 37. Nemzetközi Ökumenikus Szerzetesi Találkozón (EIIR) július 4. és 10. között a németországi Selbitzben. Magyarországot Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita képviselte.

2018. július 19. csütörtök

Lelkigyakorlatot szerveztek hajléktalanoknak Püspökszentlászlón

Július 6–9. között a Remény Háza – Domus Spei Nappali Melegedő lelkigyakorlatot szervezett a Pécsi Egyházmegye püspökszentlászlói táborozóhelyén.

2018. július 14. szombat

A szemem, a kezem, a szívem… – Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Házaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot június 29. és július 1. között Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián, Fekete Szabolcs Benedek vezetésével.

2018. július 10. kedd

Fitnesz lelkigyakorlat Pannonhalmán

Sport és spiritualitás, fitnesz és imádság nem egymást kizáró fogalmak. Nem mindennapi lelkigyakorlatra invitálnak a pannonhalmi bencések július közepén.

2018. július 9. hétfő

Lelkigyakorlatot tartottak a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatóinak

A Veszprémi Főegyházmegyében évről évre megrendezik a hitoktatók lelkigyakorlatát, melyet idén június 2. és 4. között tartották a Boldog Gizella Szemináriumban.

2018. július 9. hétfő

Papi találkozó Bélapátfalván

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték a többnapos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára. A záró szentmisét a bélapátfalvi ciszterci templomban ünnepelték június 21-én.

2018. június 23. szombat

Pál Feri nem csak görögkatolikus papnéknak: Néha egyensúly, néha egyensúlyvesztés kell a családban

Máriapócson tartották a papnék idei első lelkigyakorlatát június 4-én. A Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök vezette Paraklisz után Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember tartott előadást a tisztelendő asszonyoknak a zarándokhelyen.

2018. június 22. péntek

Eucharisztikus ifjúsági találkozót tartottak Homrogdon

„Az Eucharisztia élet és szentség forrása” – ezzel a mottóval rendeztek ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban június 2-án és 3-án. A templom búcsúünnepéhez kapcsolódó eseményen Ternyák Csaba egri érsek és Bíró László püspök... »

2018. június 5. kedd

tovább »