Szentmártoni Mihály SJ: Jézussal kettesben

Szentmártoni Mihály jezsuita pap, pszichológus, a Pápai Gergely Egyetem professzora, a Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusa, több római Kollégium lelkivezetője és az ott élő papok, növendékek gyóntatója. Ez a kötete egy nyolcnapos lelkigyakorlat anyagát tartalmazza.

2018. október 6. szombat

Az élet útjára tanítasz engem – Szent Gellért Ifjúsági Napot rendeztek Szegeden

Szeptember 29-én újra megrendezték a hagyományos Szent Gellért Ifjúsági Napot, melynek a szeged-alsóvárosi ferences templom és a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont.

2018. október 1. hétfő

Országos cursillotalálkozót tartottak Vácott

A hetedik országos ultreyát rendezték meg szeptember 22-én a váci székesegyházban, a Váci Egyházmegye cursillósainak szervezésében. Az eseményről Bölönyi Gabriella írt összefoglalót.

2018. szeptember 27. csütörtök

Továbbképzéssel egybekötött lelkigyakorlatot rendeztek katekétáknak Máriapócson

Mint minden évben, idén ősszel is megrendezték a három görögkatolikus egyházmegye hitoktatóinak szervezett lelkigyakorlatot és továbbképzést Máriapócson szeptember 21–23-án.

2018. szeptember 27. csütörtök

Egészségügyi dolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdre

Október 12. és 14. között orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi szakdolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdön, a Domus Mariae lelkigyakorlatos házba.

2018. szeptember 22. szombat

Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló... »

2018. szeptember 18. kedd

A kereszténység élet, és nem elmélet – Plébániai munkatársak lelkigyakorlata Máriagyűdön

Idén ősszel négy alkalommal szervez lelkigyakorlatot a Pécsi Egyházmegye azonos hivatást gyakorlóknak, hasonló élethelyzetben lévőknek. Augusztus 31-én és szeptember 1-jén plébániai munkatársak találkoztak Máriagyűdön.

2018. szeptember 12. szerda

Pécsi hittudományi főiskolások tanévkezdő lelkigyakorlata

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola közel ötven nappali tagozatos hallgatója vett részt az intézmény tanévkezdő lelkigyakorlatán Máriagyűdön augusztus 29. és 31. között.

2018. szeptember 10. hétfő

Görögkatolikus papfeleségek lelkigyakorlata Máriapócson

Nagy Bálint jezsuita atya vezetésével, „Rátalálni a szőlőtőre, ahol vagyok, ahol lenni szeretnék” mottóval rendezték meg augusztus 24. és 26. között a papfeleségek lelkigyakorlatát Máriapócson. Zolcsák Istvánné Mária számolt be a programról, amelyen harminchat görögkatolikus... »

2018. szeptember 7. péntek

Egyházmegyés papi zarándoklat Bodajkra

Idén is, ezúttal augusztus 30-án a bodajki búcsújáróhelyre tettek zarándoklatot a Székesfehérvári Egyházmegye papjai, ahová a hagyomány szerint Szent István király és Imre herceg együtt jártak imádkozni.

2018. szeptember 6. csütörtök

Szombathelyen tartották az első hazai női cigány cursillót

Szombathelyen rendezték meg augusztus 16–19. között az első női cigány cursillót Magyarországon, melyről egy résztvevő, Horváth Lászlóné beszámolóját adjuk közre.

2018. szeptember 5. szerda

Újítsd meg csodáidat! – Szeptember végén lesz a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciája

Szeptember 29–30-án tartja a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciáját, amelynek címe: „Újítsd meg csodáidat!”

2018. szeptember 4. kedd

Éljünk magunkra reflektálva és helyet hagyva a belső csendre – Tanácsok papoknak és híveknek

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjai augusztus 27. és 30. között Erdődhegyen. A lelkigyakorlat témáiról Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébánossal az egyházmegye sajtóreferense, Józsa János készített interjút, ezt közöljük szerkesztve.

2018. szeptember 2. vasárnap

„Én csak kiszállítom a pizzát” – Napló egy különleges lelkivezetői képzésről

Monty Williams a közelmúltban egyhetes filmes lelkigyakorlatot és háromnapos műhelyt tartott Dobogókőn – utóbbit lelkivezetők számára. A kanadai jezsuita védjegye, hogy a mélyen megélt misztika nem zárja ki nála a keresetlenséget, a humort, és hogy radikálisan őszinte. Kóczián Mária... »

2018. szeptember 2. vasárnap

A međugorjei Ljubo Kurtović a Szeretetláng Fesztiválon: A családot a közös étkezés és ima tartja meg

A Szeretetláng magyar eredetű katolikus lelkiségi világmozgalom országos fesztiválját ötödször rendezték meg Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében augusztus 25-én. Mintegy ezerötszázan vettek részt a lelkinapon, amelynek főelőadója Ljubo Kurtović međugorjei ferences szerzetes... »

2018. augusztus 26. vasárnap

Lélekemelő – Varga László kaposvári püspök nyári lelkigyakorlata

Augusztus 17. és 19. között tartotta meg Varga László huszadik nyári lelkigyakorlatát, idén is a püspökké szentelése előtti szolgálati helyén, a kaposvári Szent Imre-templomban. A programot a főpásztor mellett lelkes csapat szervezte és alakította – szavaik szerint a Szentlélek... »

2018. augusztus 22. szerda

Egy asztalnál Jézussal – Imatábort rendezett a Kaposvári Egyházmegye

Közel százhetven gyermek és fiatal, valamint több mint hatvan segítő táborozott augusztus első hetében Nagykanizsa környékén, a Jézus Szíve-plébánia táboraiban. A huszonegyedik alkalommal megrendezett imatábor mottója idén ez volt: „Egy asztalnál Jézussal”.

2018. augusztus 21. kedd

„Minden ember valaki – és valakié” – Ismét lelkinapot tartottak Hegyeshalomban

Tizenötödik alkalommal rendezték meg augusztus 11-én a Hegyeshalmi Lelkinapot a településhez közeli Stettni-tó partján. Az elmélkedéseket Kerényi Lajos piarista tartotta „Minden ember valaki – és valakié” mottóval.

2018. augusztus 13. hétfő

CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

Jézus nevét ízlelgették a bodrogolaszi lelkigyakorlaton

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak augusztus 6-tól 9-ig a Chemin Neuf közösség bodrogolaszi lelkigyakorlatos házában, Kiss Attila Gellért sajópálfalai és Szabó Antal gávavencsellői parókusok útmutatásával. A záró Szent Liturgiát Orosz Atanáz püspök vezette. Rubóczkiné Kiss... »

2018. augusztus 11. szombat

tovább »