Lectio divina estet tartottak a budapesti Sziklatemplomban

Johannes Cassianus ókeresztény szerzetes és gondolkodó írásairól elmélkedtek április 15–17-én Budapesten, a Sziklatemplomban.

14:01

Első hétvégét tartott a Házas Hétvége soproni közössége

Április 6–8. között tartotta a Házas Hétvége soproni közössége az „első hétvége” elnevezésű rendezvényét Kőszegen Varga János, a bécsi Collegium Pazmaneum rektorának vezetésével. A részt vevő házaspárokat segítette Gál Áron és Melinda, Orosz Árpád és Mária, valamint... »

2018. április 20. péntek

Egymásra hangolva – Apa-fia hétvégét tartottak Szombathelyen

Április 6. és 8. között apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. Az eseményről Gyenese Balázs írt összefoglalót, aki fiával, a tizenkét éves Jakabbal vett részt a programon.

2018. április 19. csütörtök

Varga László püspök tartott lelkigyakorlatot a kaposvári Szent Margit-óvodában

Varga László megyéspüspök volt a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda vendége április 16-án, ahol az óvodások szüleinek és nagyszüleinek tartott lelkigyakorlatot.

2018. április 18. szerda

Új tagokkal bővült a vendégváró kolostorok nemzetközi hálózata – Pannonhalma is feltöltődésre hív

Az osztrák alapítású Klösterreich egyesület az idei évben is bővült új tagokkal. A huszonhat tagot számláló nemzetközi kolostorhálózat Bécsben, a Melker Stiftkellerben tartotta évadnyitó tájékoztatóját április 11-én. Pannonhalmát, a hálózat egyedüli magyar tagját Dejcsics... »

2018. április 13. péntek

A Mária Rádió stábjának húsvéti lelkigyakorlata Kismaroson

Április 9–10-én a Mária Rádió stábjának tagjai lelkigyakorlaton vettek részt Béri László Renátó kármelita szerzetes vezetésével a Ciszterci Nővérek kismarosi monostorában.

2018. április 13. péntek

„Értékes vagy!” – Feleségeknek, édesanyáknak szerveztek lelkinapot Székelyudvarhelyen

Édesanyák és feleségek lelkihétvégéjét tartották Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, „Értékes vagy!” címmel április 6. és 8. között.

2018. április 12. csütörtök

Jézus Krisztus a férfiak példaképe – Férfiak lelkigyakorlata Nyíregyházán

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot április 7-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban „Jézus Krisztus a férfiak példaképe” mottóval.

2018. április 10. kedd

Megerősít az „Amoris laetitia” – Házas Hétvége Budapesten

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom „megerősítő hétvége” elnevezéssel évek óta rendez olyan lelkigyakorlatokat, melyek a pápai írások kibontására épülnek. A mostani, ötödik lelkigyakorlatra április 6. és 8. között került sor a budapesti Piarista Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Az esküvő egy napra, a szentségi házasság egy életre szól – Jegyes hétvégét tartottak Gödöllőn

Április 6. és 8. között a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom keretében jegyes hétvégét tartottak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Idén is lesz motoros búcsú Máriapócson

2018. június 23-án tartják a motorosok búcsúját a máriapócsi nemzeti kegyhelyen. A találkozót június 21-22-én a motorosok lelkigyakorlata előzi meg.

2018. április 6. péntek

Lelkinap Újlakon

A március 24-i lelkinapon Kozma Imre OH és Lendvai Zalán OFM tartott előadást az újlaki Sarlós Boldogasszony-templomban.

2018. április 6. péntek

Háromnapos nagyböjti püspöki lelkigyakorlatot tartottak Székesfehérváron

Nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeket tartott Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári székesegyházban, a nagyhét első három napján, március 26. és 28. között.

2018. március 30. péntek

Varga László püspök tartott nagyböjti lelkigyakorlatot a veszprémi bazilikában

Március 25-én, a hagyományoknak megfelelően virágvasárnap kezdődött a nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat a Szent Mihály-bazilikában, Veszprémben.

2018. március 29. csütörtök

Megalakult a munkácsi egyházmegyei pasztorális tanács

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében ez év elején alakult meg a pasztorális tanács, melynek tagjai számára március 9. és 11. között szerveztek lelkigyakorlatot Beregszászban, a Pásztor Ferenc Lelkigyakorlatos és Zarándokházban.

2018. március 29. csütörtök

Lelkinap a jánosházai Szent Imre-iskolában Török Csaba teológus vezetésével

A jánosházai Szent Imre Általános Iskola március 22-én tartotta nagyböjti lelkinapját Török Csaba teológus vezetésével.

2018. március 29. csütörtök

A kereszt nemcsak egy kivégzőeszköz, hanem lelki fegyver – Lelkigyakorlat Debrecenben

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot a debreceni Szent Anna-székesegyházban március 25–27-ig.

2018. március 28. szerda

Közösségvezetőket képeztek a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 23–25. között kezdődött meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye „Vitorla” nevű közösségvezető képzésének második évfolyama. A domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban tartott nyitó hétvégén tizennégy, plébániához, illetve lelkészséghez kötődő fiatal vett... »

2018. március 28. szerda

Lentiben rendezték meg a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági találkozóját

Március 24-én ifjúsági találkozót rendezett a Szombathelyi Egyházmegye Lentiben. Az egyik előadó Székely János megyéspüspök volt.

2018. március 27. kedd

Cursillós küldetés: „Nekünk azokhoz kell elmennünk, akik a kegyelem szélére sodródtak”

Idén március 15. alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Berecz Balázs, a Börtöncursillós Titkárság volt világi koordinátora.

2018. március 27. kedd

tovább »