Isten szeretet, mert Szentháromság – Cantalamessa atya második adventi elmélkedése

Raniero Cantalamessa kapucinus atya a vatikáni Redemptoris Mater kápolnában tartotta meg december 14-én, pénteken reggel az adventi időszak második prédikációját a Szentatya és a Római Kúria tagjai számára.

2018. december 15. szombat

Kiút az öncsalás és illuzórikus vágykielégítés útvesztőiből – Ötven éve hunyt el Thomas Merton

Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola docense, a Vigilia főszerkesztő-helyettese írását adjuk közre.

2018. december 11. kedd

Adventi rekollekciót rendeztek a Győri Egyházmegye papsága számára

Tóth András görögkatolikus pap, a Nyíregyházi Egyházmegye családpasztorációs referense tartott rekollekciót a Győri Egyházmegye papságának december 10-én. A lelkipásztor az adventi küldetésről beszélt a hallgatóságnak.

2018. december 11. kedd

Budakalászon fogadták a missziós keresztet

Budakalászra érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. December 7. és 12. között a Szent Kereszt felmagasztalása-templomban, december 16-ig pedig a Szent István-templomban kereshetik fel a hívek.

2018. december 11. kedd

Óvodások szüleinek rendeztek lelkigyakorlatot Vác-Deákváron

Advent első hetében a vác-deákvári plébánia és a Szent Család Katolikus Óvoda lelkigyakorlatot szervezett az óvodások szüleinek, amelynek célja a lelki feltöltődés és a szülők közötti kapcsolat elmélyítése volt.

2018. december 11. kedd

Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt... »

2018. december 9. vasárnap

„Van Isten, és ez elég nekem!” – Raniero Cantalamessa első adventi elmélkedése a Vatikánban

Az Apostoli Palota Redemptoris Mater-kápolnájában december 7-én, pénteken reggel tartotta idei első adventi elmélkedését Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes Ferenc pápa és a Római Kúria tagjai jelenlétében.

2018. december 9. vasárnap

A müncheni magyarok is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

Az új egyházi év kezdetén a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség több programmal is készült, hogy a hívek lelkileg feltöltődve indulhassanak el a várakozás útján. Az idei advent közös rózsafüzér imádsággal és ünnepélyes gyertyagyújtással vette kezdetét.

2018. december 7. péntek

Vendéget várnak a szatmárnémeti fiatalok

Ifjúsági imaórákkal készülnek karácsonyra vasárnap esténként a szatmárnémeti fiatalok. Az első imaalkalmat, melyen a szeretetről elmélkedtek, december 2-án tartották a helyi Szent Család-templomban.

2018. december 6. csütörtök

Adventi lelkigyakorlatot tartott Zalaegerszegen Székely János püspök

A zalaegerszegi Mária Magdolna-templomban tartott adventi lelkigyakorlatot Székely János szombathelyi megyéspüspök november 30-tól december 2-ig.

2018. december 6. csütörtök

Elkezdődött Barsi Balázs konferenciabeszéd-sorozata

Advent beköszöntével folytatódik Barsi Balázs előadás-sorozata. A pesti ferences templomban tartott elmélkedések advent minden vasárnapján az esti fél hetes szentmise után kezdődnek. A ferences rendtartomány a szentmisét és a konferenciabeszédet is élőben közvetíti.

2018. december 5. szerda

A Szentlélekről nevezték el a sajópálfalai görögkatolikus lelkigyakorlatos házat

November 30-án Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök áldotta meg a sajópálfalai templom és a monostor dombjának lábánál álló új lelkigyakorlatos házat, mely az elcsendesedő imádságra vágyó zarándokok szálláshelyéül szolgál... »

2018. december 4. kedd

Pedagógusoknak tartottak adventváró lelkinapot Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeiben dolgozók, valamint az iskolalelkészek adventváró lelkinapját rendezték meg Kalocsán december 1-jén.

2018. december 3. hétfő

Magányosoknak, elváltaknak, gyerekre vágyóknak rendeznek lelkigyakorlatokat Mátraverebély-Szentkúton

Többek között párt kereső fiataloknak, gyermekre vágyó pároknak és magányosoknak szerveznek programokat az elkövetkezendő időszakban Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen januárban Böjte Csabát is vendégül látják, valamint az elváltak, egyedül maradtak számára is lesz... »

2018. november 28. szerda

Karitászönkénteseknek tartottak lelkinapot Budapesten

A Szent Erzsébet Karitász Központ lelkinapot tartott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászönkénteseinek november 17-én a budapesti Magyar Szentek templomában.

2018. november 26. hétfő

Létavértesen tartották a Hajdúdorogi Főegyházmegye kántorainak hagyományos lelkigyakorlatát

November 16. és 18. között Létavértesen rendezték meg a Hajdúdorogi Főegyházmegye kántorainak idei második lelkigyakorlatát. A találkozóról Furó József pesterzsébeti kántor írt beszámolót.

2018. november 26. hétfő

„Legyél te a változás!” – A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom, a Háló és a 72 óra közös lelkinapja

Három szervezet hívott közös gondolkodásra november 24-én Budapest belvárosába, a Háló Egyesület közösségi központjába. A téma az önkéntesség kultúrája volt.

2018. november 25. vasárnap

Lelki hétvégét tartottak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

A Pécsi Egyházmegyében 42 karitászcsoport közel 500 önkéntese végzi szolgálatát. Hogy segítő szolgálatuk eredményes legyen, november 16–17-én ismét lelki hétvégét rendeztek számukra a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2018. november 24. szombat

Banális dolgok nincsenek – Lelkinap a monasztikus lelkiség jegyében Pécsett

A monasztikus lelkiségről szóló előadások hangzottak el november 17-én a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola lelkinapján, melyet a helyi pálos rendházban tartottak.

2018. november 23. péntek

Befejeződött az anyaországi és határon túli magyar püspökök lelkigyakorlata

November 19. és 23. között tartották a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban az anyaországi és határon túli magyar püspökök lelkigyakorlatát, amelyre minden második évben kerül sor.

2018. november 23. péntek

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle