Fekete Károly református püspök vezette a görögkatolikus rekollekciót Ajakon

A Nyíregyházi Egyházmegye rendszeresen szervez rekollekciót a területén szolgáló papok számára. Az idei első alkalmat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon tartották február 19-én.

2017. február 23. csütörtök

Ítélet nélkül – gyógyító hétvége abortuszon vagy vetélésen átesetteknek

„Ne félj, nem ítéllek el!” – ezzel a mottóval szerveznek gyógyító lelkigyakorlatot az abortuszban érintettek, illetve a vetélésük miatt fájdalmat érzők számára március 23–26. között a máriabesnyői lelkigyakorlatos házban.

2017. február 20. hétfő

Máté evangéliuma alapján lelkigyakorlatozik idén a pápa a nagyböjtben

Jézus kínszenvedése, halála és feltámadása Máté evangéliuma szerint – ez lesz a témája a nagyböjti lelkigyakorlatnak, amelyet idén Giulio Michelini ferences vezet a pápa és a Római Kúria tagjai számára az aricciai Isteni Mesterről nevezett lelkigyakorlatos házban március 5. és 10.... »

2017. február 19. vasárnap

Máriabesnyőn tartja éves ülését a magyarországi Cursillo mozgalom

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn tartja meg következő éves ülését – tájékoztatta szerkesztőségünket Fabók Ildikó világi vezető.

2017. február 13. hétfő

Nagyothallók számára szerveznek lelkigyakorlatot a nagyböjtben

Március 24. és 26. között második alkalommal tartják meg a láthatatlan fogyatékosok, a nagyothallók lelkigyakorlatát. A váci Althann házban tartandó lelkihétvégét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök vezeti.

2017. február 12. vasárnap

Megkezdődtek a papi rekollekciók Székesfehérváron

Február 9-én megkezdődtek a rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. A papi továbbképzések keretében „Emberség – kereszténység – papság” címmel Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora tart hatrészes előadás-sorozatot.

2017. február 10. péntek

A pap személyiségével, szolgálatával mindig csak gyógyítson – Lelkipásztori napot tartottak Győrben

Február 6-án lelkinapot tartottak a Győri Egyházmegye papsága számára a győri szeminárium dísztermében. Az előadó, Lukácsi Zoltán kanonok, szemináriumi rektor az idei Szent László-év kapcsán a lovagkirály Győrben őrzött fejereklyéjéről és a herma művészettörténeti... »

2017. február 9. csütörtök

„Élen kell járnunk a félelmek oszlatásában” – Interjú Vízi Elemérrel

A jezsuiták új provinciálisával a béke szolgálatáról beszélgettünk.

2017. január 29. vasárnap

A mozgás lelkisége, gyaloglás Jézussal – Könyvbemutató a Loyola Caféban

Január 26-án, csütörtökön este Budapesten, a Loyola Caféban nagy érdeklődés mellett mutatták be „A mozgás lelkisége” című könyvet, melynek írói Molnár Renáta és Hofher József SJ. A két szerzővel Horváth Árpád SJ, A Szív jezsuita folyóirat főszerkesztője beszélgetett.... »

2017. január 27. péntek

Udvardy György pécsi megyéspüspök vezette a komlói pedagógusok lelkigyakorlatát

A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda nevelőtestülete lelkinapon vett részt december 12-én Püspökszentlászlón, az Életrendezés Házában, az elmélkedések középpontjában a boldogság és a szeretetre irányuló emberi vágy témája állt.

2016. december 15. csütörtök

Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

Jézus születésének ünnepére felkészítő adventi lelkigyakorlatra várták a híveket december 9. és 11. között Mohácson. A három nap alatt lehetőség volt szentgyónásra, a szentmiséken elhangzott lelkigyakorlatos beszédek pedig az egyéni lelki készületet segítették.

2016. december 14. szerda

A csendes szentségimádás erejéről beszélt Varga László Biatorbágyon

A szív ébredése címmel lelki napot tartottak a Biatorbágyi MÉCS Családközösség, a Szent Anna Oltáregylet és az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében december 3-án a Pest megyei Biatorbágyon.

2016. december 12. hétfő

Andrew Garfield 30 napos lelkigyakorlattal készült a Scorsese-film jezsuita szerzetesének szerepére

Andrew Garfield, a Silence (Némaság) című új Scorsese-film sztárja egy interjúban arról beszélt, hogyan került személyes kapcsolatba Jézussal a portugál jezsuita szerepére való felkészülés során.

2016. december 6. kedd

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium adventi lelkinapja Bécsben

December 3-án, advent harmadik vasárnapján a szombathelyi II. János Pál-kollégium diákjai a bécsi Pázmáneumban tartották lelkinapjukat, amelyen előadást tartott Varga János rektor. A szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta.

2016. december 6. kedd

Raniero Cantalamessa megtartotta idei első adventi beszédét az Apostoli Palotában

December 2-án, pénteken délelőtt tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes első adventi beszédét az Apostoli Palota Redemptoris Mater-kápolnájában, Ferenc pápa és a római kúria tagjai jelenlétében.

2016. december 3. szombat

Adventváró lelkinapot tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában működő katolikus köznevelési intézmények dolgozóinak adventváró lelkinapját november 26-án rendezték meg Kalocsán. A program szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, melyet Bábel Balázs érsek mutatott... »

2016. november 28. hétfő

Házaspárok számára szerveztek lelkinapot Sajópálfalán

November 12-én házaspárok számára tartottak lelkinapot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán, a Mária Lelkigyakorlatos és Zarándokházban. A nap főelőadója Simkó Róbert gyermekgyógyász volt.

2016. november 15. kedd

Szolgálattevőknek rendeztek lelkinapot Máriapócson

A Rómanosz Melódosz Diakónusi Kör október 8-án lelkinapot szervezett Máriapócson felolvasók, alszerpapok és szerpapok részére. Tóth Lóránt alszerpap meghívására Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Kanyó Árpád parókus és Nyirán János protodiakónus osztotta meg gondolatait a... »

2016. október 17. hétfő

A katonacsaládok egységéért szerveztek házasságerősítő hétvégét

Házasság- és családerősítő hétvégét szervezett a katolikus tábori püspökség aktív és nyugállományú katonáknak, honvédségi dolgozóknak, valamint családjaiknak október első hétvégéjén Balatonakarattyán – tájékoztatott Singer Éva hadnagy.

2016. október 15. szombat

„Csináld magad” lelkigyakorlat az időszűkében élőknek

Amit Theresa Aletheia Noble FSP nővér javasol, és amit szinte mindenki számára megvalósíthatónak tart, a havi fél- vagy egynapos mini-lelkigyakorlat – nevezhetjük egyszemélyes lelkinapnak is.

2016. szeptember 16. péntek

tovább »