Országos találkozót tartottak a magyar világi domonkos közösségek

Október 14-én, szombaton tartották a magyar világi domonkos közösségek (Domonkos-rend világi harmadrendje) őszi országos találkozóját Hódmezővásárhelyen.

2017. október 16. hétfő

Böjte Csaba tartott rekollekciót Máriapócson a görögkatolikus papnék számára

A Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus lelkipásztorainak feleségei számára Böjte Csaba ferences szerzetes tartott Máriapócson elmélkedést szeptember 28-án, Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó közreműködésével.

2017. október 6. péntek

„Isten szeretetből akarta, hogy legyünk!” – Hitoktatói lelkinapot tartottak a kaposvári püspökségen

Hitoktatók számára szerveztek lelkinapot szeptember 30-án a kaposvári püspökségen. A program szentmisével kezdődött, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

2017. október 3. kedd

Papi lelkigyakorlatot szerveznek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

Határon innen és túlról várják a papokat, szerzetes testvéreket és a szeminaristákat a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) első felkészítő rekollekciójára, amelyet november 8–9-én rendeznek Esztergomban.

2017. szeptember 30. szombat

Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök

Az Eucharisztia gyógyszer a halál ellen – Orvostalálkozót és lelkigyakorlatot tartottak Száron

Tizenhetedik alkalommal szerveztek a Fejér megyei Száron találkozót és lelkigyakorlatot orvosoknak augusztus 26-án. A lelkinap nyitó szentmiséjét és első előadását Udvardy György pécsi megyéspüspök tartotta.

2017. szeptember 13. szerda

„Belső zarándoklaton” vettek részt a Kaposvári Egyházmegye hívei

Rumszauer Miklós vezetésével eredtek Szent László nyomába a kaposvári és Kaposvár környéki plébániák hívei szeptember 3-án.

2017. szeptember 8. péntek

Immár görögkatolikus iskolában nyílt meg az új tanév Mucsonyban

Újabb oktatási intézménnyel bővült a Miskolci Egyházmegye. A Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola pedagógusainak Juhász Géza atya, az intézmény lelkivezetője tartott lelkinapot Irotán augusztus 24-én.

2017. szeptember 6. szerda

Lelkigyakorlatot tartottak görögkatolikus intézmények pedagógusainak

Augusztus 21-e és 23-a között rendezték meg az egri Szent János Lelkigyakorlatos Házban a görögkatolikus iskolák és óvodák pedagógusainak nyári lelkigyakorlatát. Az elmélkedéseket Makkai László görögkatolikus lelkipásztor, cigánypasztorációs helynök, pasztorálpszichológus... »

2017. szeptember 5. kedd

Eloldozva: Az Istenben való szabadság felé – lelkigyakorlat Kaposváron

A megváltás által Jézus szabaddá tett minket – nemcsak valamitől, hanem valamiért. Az Istenben való szabadság elérésének meghatározó lépéséiről szólt a kaposvári püspökségen augusztus 30–31-én tartott, „Eloldozva – Szabadság Krisztusban” című lelkigyakorlat, Matt Lozano... »

2017. szeptember 2. szombat

Bíró László a szatmári papoknak: A lelkipásztori szolgálat ne váljon „favágássá”

Vigyázni kell arra, hogy a lelkipásztori munka meg ne ölje a papságot – mondta Bíró László püspök a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztorainak augusztus 28-a és 31-e között Erdőhegyen tartott lelkigyakorlaton.

2017. augusztus 31. csütörtök

Joseph Vadakkel tartott lelkiestet a felvidéki Szentmárián

Ismét Szlovákiába látogatott Joseph Vadakkel. Ezúttal a szentmáriai Béke Királynője-templomban találkozhattak vele a hívek augusztus 25-én. Nagykaposról autóbusszal érkeztek zarándokok a „Kövess engem!” (vö. Lk 5,27) mottóval rendezett lelkiestre. Jeso Eszter tájékoztatott.

2017. augusztus 29. kedd

Hitoktatók tanévnyitó lelkigyakorlatát és továbbképzését tartották Pécsen

Mintegy száznegyven hitoktató vett részt azon a lelkigyakorlaton és továbbképzésen, amit a Pécsi Egyházmegye rendezett a Magtár Látogatóközpontban augusztus 21. és 23. között. Az előadások arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lehet a szentségfelkészítést a katekumenátus... »

2017. augusztus 25. péntek

„JÓ Tábor” harmadszor – ismét Piliscsabán

Augusztus 9. és 13. között tíz család vehetett részt a harmadik alkalommal megrendezett JÓ Táborban Piliscsabán. Az előadásokat Bíró László családreferens püspök és fiatalabb lelkipásztorok tartották; valamint Dabóczi Kálmán hétgyermekes édesapa, a BKK vezérigazgatója osztotta meg... »

2017. augusztus 18. péntek

Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

2017. augusztus 16. szerda

Gyémántcsiszolás – Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a bugaci ifjúsági lelkigyakorlatos tábort

Augusztus 6–13-ig zajlott a 26. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Idén közel száznegyven gyermek, fiatal, valamint a szervezésben segítő felnőtt vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye több mint negyedszázados múltra visszatekintő rendezvényén a Móricgát és Bugac... »

2017. augusztus 16. szerda

„Megtérés – nincs más lehetőség” címmel tartott lelkigyakorlatot Varga László püspök Kaposváron

A megtérés mint a szeretetben való növekedés spirituális útja témában tartott lelkigyakorlatot a Kaposvári Egyházmegye főpásztora augusztus 10. és 12. között a kaposvári Jézus Szíve-templomban, az ország különböző településeiről érkezett közel háromszáz hívőnek.

2017. augusztus 14. hétfő

„Megerősödtem papi elhivatottságomban” – MÉCS lelkigyakorlatot tartottak papoknak

Házaspárok tanúságtételével tartott papoknak MÉCS lelkigyakorlatot Bíró László püspök augusztus 7. és 10. között a fővárosban.

2017. augusztus 14. hétfő

Levelezős hallgatók lelkinapja Püspökszentlászlón

Augusztus 5-én lelkinapon vettek részt a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelező tagozatos hallgatói Püspökszentlászlón. A kastély parkjában tartott közös elmélkedés középpontjában az Istennel való személyes kapcsolattartás, az ima állt.

2017. augusztus 10. csütörtök

Lelkigyakorlatra gyűltek össze a Székesfehérvári Egyházmegye papjai

Idén is Székesfehérváron rendezték az egyházmegye papjainak éves lelkigyakorlatát. A július 31-től augusztus 4-ig tartó esemény napi imáinak, elmélkedéseinek és beszélgetéseinek vezérfonalát Lukácsi Zoltánnak, a Győri Hittudományi Főiskola rektorának gondolatai adták.

2017. augusztus 4. péntek

tovább »