Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

2017. augusztus 16. szerda

Gyémántcsiszolás – Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a bugaci ifjúsági lelkigyakorlatos tábort

Augusztus 6–13-ig zajlott a 26. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Idén közel száznegyven gyermek, fiatal, valamint a szervezésben segítő felnőtt vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye több mint negyedszázados múltra visszatekintő rendezvényén a Móricgát és Bugac... »

2017. augusztus 16. szerda

„Megtérés – nincs más lehetőség” címmel tartott lelkigyakorlatot Varga László püspök Kaposváron

A megtérés mint a szeretetben való növekedés spirituális útja témában tartott lelkigyakorlatot a Kaposvári Egyházmegye főpásztora augusztus 10. és 12. között a kaposvári Jézus Szíve-templomban, az ország különböző településeiről érkezett közel háromszáz hívőnek.

2017. augusztus 14. hétfő

„Megerősödtem papi elhivatottságomban” – MÉCS lelkigyakorlatot tartottak papoknak

Házaspárok tanúságtételével tartott papoknak MÉCS lelkigyakorlatot Bíró László püspök augusztus 7. és 10. között a fővárosban.

2017. augusztus 14. hétfő

Levelezős hallgatók lelkinapja Püspökszentlászlón

Augusztus 5-én lelkinapon vettek részt a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelező tagozatos hallgatói Püspökszentlászlón. A kastély parkjában tartott közös elmélkedés középpontjában az Istennel való személyes kapcsolattartás, az ima állt.

2017. augusztus 10. csütörtök

Lelkigyakorlatra gyűltek össze a Székesfehérvári Egyházmegye papjai

Idén is Székesfehérváron rendezték az egyházmegye papjainak éves lelkigyakorlatát. A július 31-től augusztus 4-ig tartó esemény napi imáinak, elmélkedéseinek és beszélgetéseinek vezérfonalát Lukácsi Zoltánnak, a Győri Hittudományi Főiskola rektorának gondolatai adták.

2017. augusztus 4. péntek

Nordic & Biblia – Mozgással egybekötött lelkinapot tartottak Szombathelyen

Július 22-én egynapos Cor-Way® Lépéskurzust szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia. A programot Molnár Renáta négygyermekes édesanya, Cor-Way® életmódtréner, lelkigyakorlat-vezető, testnevelő tanár, személyi edző, a „Jézusi gyaloglás” lelkigyakorlat egyik kidolgozója... »

2017. augusztus 4. péntek

Győrben tartották a Veszprémi Főegyházmegye családtáborát

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája tizenegyedik alkalommal szervezte meg a családtábort július 26. és 30. között Győrben, az Apor Vilmos Iskolaközpont kollégiumában.

2017. augusztus 3. csütörtök

Ígéretet újítottak a Szociális Testvérek Társaságának kültagjai Marosfőn

A Szociális Testvérek Társaságának kültagjai idén is Marosfőn tartották évi lelkigyakorlatukat július 27. és 30. között.

2017. augusztus 1. kedd

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

A házaspárok idei lelkigyakorlatát július 7. és 9. között Mikolás Attila salomvári plébános vezette a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián.

2017. július 18. kedd

A Biblia imádságos olvasására épülő lelkigyakorlatot tartottak Máriagyűdön

A Szentírás imádságos olvasása Isten szavának jobb megismerésében segít. A Pécsi Egyházmegye honlapján megjelenő sorozat után július 10. és 13. között lelkigyakorlaton is népszerűsítették a Lectio Divina módszerét.

2017. július 16. vasárnap

Jeleket keresünk – A találkozó, amely mélységekbe hív

Szerda délután elkezdődött a 34. egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat. Kerényi Lajos atya ezúttal is frissen, fiatalosan indította az alkalmat, elmélkedett Isten jeleiről az életünkben.

2017. július 13. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori munkatársai

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak és lelkipásztori munkatársainak nyári lelkigyakorlatát Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartotta az iszkaszentgyörgyi lelkigyakorlatos házban június 29. és július 1. között.

2017. július 13. csütörtök

Haladóknak tartottak ikonfestő lelkigyakorlatot

Haladóknak rendeztek ikonfestő lelkigyakorlatot Hajdúdorogon, a Szent Bazil Oktatási Központban július 2. és 9. között. A tábor szakmai vezetője Kisléghi Nagy Ádám festőművész volt.

2017. július 12. szerda

Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

2017. július 10. hétfő

Görögkatolikus papnék lelkigyakorlata Máriapócson

Kruppa Levente, a budapesti Rózsák terei parókus tartotta a Görögkatolikus Metropólia által papnék számára meghirdetett lelkigyakorlatot július 8. és 10. között.

2017. július 10. hétfő

„Kaptunk jelet” – Jövő héten kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12.-16. között tartják az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az ötnapos programot immár 34. alkalommal rendezik meg.

2017. július 6. csütörtök

tovább »