Eucharisztikus ifjúsági találkozót tartottak Homrogdon

„Az Eucharisztia élet és szentség forrása” – ezzel a mottóval rendeztek ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban június 2-án és 3-án. A templom búcsúünnepéhez kapcsolódó eseményen Ternyák Csaba egri érsek és Bíró László püspök... »

2018. június 5. kedd

Sekrestyéseknek szerveztek lelkinapot Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége május 31-én lelkinapra hívta az egyházmegye egész területéről azokat, akik sekrestyési szolgálatot látnak el.

2018. június 5. kedd

Férfiaknak szóló lelkigyakorlatot tartottak a kaposvári püspökségen

A Joppé Evangelizációs Központ szervezésében április 3-án elindult Kaposváron az Élet a Lélekben szeminárium férfiak részére, mely május végén fejeződött be. A többalkalmas lelkigyakorlatra 27 férfi jelentkezett.

2018. június 4. hétfő

Az eucharisztikus élet napja – Lelkinapra hívnak az Örökimádás-templomba

Az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében május 26-án, szombaton rendezik meg az eucharisztikus élet napját Budapesten, az Örökimádás-templomban.

2018. május 24. csütörtök

A családi élet nem önmagunk feladása – Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Nagyváradon

Szeretni tudók és szerethetők vagyunk – hangsúlyozta Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a nyolcadik alkalommal megszervezett egyházmegyei családtalálkozón május 12-én, szombaton.

2018. május 15. kedd

Cserháti Ferenc püspök lelkipásztori látogatása az amerikai magyar máltai lovagoknál

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök május 9. és 21. között lelkipásztori látogatást tart az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Május 10-én a virginiai Viennában vezetett lelkigyakorlatot magyar máltai... »

2018. május 13. vasárnap

Konvent-lelkigyakorlat a csornai premontreieknél

Május 7. és 9. között éves konvent-lelkigyakorlatukat tartották a csornai premontrei szerzetesek. Az eseményről Fazakas Zoltán Márton csornai premontrei apát tájékoztatott.

2018. május 10. csütörtök

Lelkinapot tartottak Vácon az egyházmegyei karitászcsoportok számára

A Váci Egyházmegyei Karitász április 28-án lelkinapot szervezett az egyházmegyében szolgáló karitászönkénteseknek. A Beer Miklós megyéspüspök által a váci Barátok templomában celebrált szentmisén és az azt követő programon több mint kétszáz önkéntes vett részt ötven... »

2018. május 4. péntek

Könyvújdonságaink a Szent István Könyvhéten

Ebben az évben az Új Ember Kiadványok sorozatban hat kötetet jelentetett meg a Magyar Kurír. Ezeket a könyveket ajánljuk most a kedves olvasók figyelmébe.

2018. május 4. péntek

MÉCS Napokat szerveztek társkeresőknek Budapesten – tizedszer

Tizedik alkalommal tartottak MÉCS Napokat társkereső egyedülállóknak Budapesten április 27. és 29. között, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

2018. május 3. csütörtök

Először vezetett magyar pap lelkigyakorlatot Koreában

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Koreai Katolikus Egyetem között egy éve kialakított szoros kapcsolat részeként Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora tartott lelkigyakorlatot április 24-én a Szöuli Érseki Szeminárium papnövendékeinek.

2018. május 2. szerda

Lectio divina estet tartottak a budapesti Sziklatemplomban

Johannes Cassianus ókeresztény szerzetes és gondolkodó írásairól elmélkedtek április 15–17-én Budapesten, a Sziklatemplomban.

2018. április 21. szombat

Első hétvégét tartott a Házas Hétvége soproni közössége

Április 6–8. között tartotta a Házas Hétvége soproni közössége az „első hétvége” elnevezésű rendezvényét Kőszegen Varga János, a bécsi Collegium Pazmaneum rektorának vezetésével. A részt vevő házaspárokat segítette Gál Áron és Melinda, Orosz Árpád és Mária, valamint... »

2018. április 20. péntek

Egymásra hangolva – Apa-fia hétvégét tartottak Szombathelyen

Április 6. és 8. között apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. Az eseményről Gyenese Balázs írt összefoglalót, aki fiával, a tizenkét éves Jakabbal vett részt a programon.

2018. április 19. csütörtök

Varga László püspök tartott lelkigyakorlatot a kaposvári Szent Margit-óvodában

Varga László megyéspüspök volt a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda vendége április 16-án, ahol az óvodások szüleinek és nagyszüleinek tartott lelkigyakorlatot.

2018. április 18. szerda

Új tagokkal bővült a vendégváró kolostorok nemzetközi hálózata – Pannonhalma is feltöltődésre hív

Az osztrák alapítású Klösterreich egyesület az idei évben is bővült új tagokkal. A huszonhat tagot számláló nemzetközi kolostorhálózat Bécsben, a Melker Stiftkellerben tartotta évadnyitó tájékoztatóját április 11-én. Pannonhalmát, a hálózat egyedüli magyar tagját Dejcsics... »

2018. április 13. péntek

A Mária Rádió stábjának húsvéti lelkigyakorlata Kismaroson

Április 9–10-én a Mária Rádió stábjának tagjai lelkigyakorlaton vettek részt Béri László Renátó kármelita szerzetes vezetésével a Ciszterci Nővérek kismarosi monostorában.

2018. április 13. péntek

„Értékes vagy!” – Feleségeknek, édesanyáknak szerveztek lelkinapot Székelyudvarhelyen

Édesanyák és feleségek lelkihétvégéjét tartották Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, „Értékes vagy!” címmel április 6. és 8. között.

2018. április 12. csütörtök

Jézus Krisztus a férfiak példaképe – Férfiak lelkigyakorlata Nyíregyházán

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot április 7-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban „Jézus Krisztus a férfiak példaképe” mottóval.

2018. április 10. kedd

Megerősít az „Amoris laetitia” – Házas Hétvége Budapesten

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom „megerősítő hétvége” elnevezéssel évek óta rendez olyan lelkigyakorlatokat, melyek a pápai írások kibontására épülnek. A mostani, ötödik lelkigyakorlatra április 6. és 8. között került sor a budapesti Piarista Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

tovább »