„Állandó ébrenlét a szerető Isten előtt” – Rekollekciót tartottak a győri szeminaristák

Február 15-én és 16-án Béri László Renátó OCD vezetésével rekollekción vettek részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjai.

2019. február 23. szombat

Ferenc pápa levelet küldött a jezsuiták általános rendfőnökének

Arturo Sosának, a jezsuita rend általános elöljárójának küldött levelet február 6-án Ferenc pápa, melyben a Jézus Társasága által a 2019 és 2029 közötti időszakra kijelölt célkitűzéseket értékelte.

2019. február 20. szerda

Kiemelkedő érdeklődés a Szentlélek szeminárium iránt Debrecenben

A debreceni Szent László domonkos plébánián várakozáson felüli az érdeklődés a február 14-én kezdődött kilenc alkalmas karizmatikus lelkigyakorlat iránt.

2019. február 18. hétfő

Elvált és gyermeküket egyedül nevelő szülőket várnak lelkigyakorlatra Mátraverebély-Szentkútra

A ferences rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát március 15. és 17. között. Tavaly mintegy hatvanan vettek részt a lelki programon.

2019. február 13. szerda

Kántorok szakmai és lelkinapjai Csíksomlyón

Kilencvenkét kántor vett részt február 4. és 7. között a Gyulafehérvári Főegyházmegye kántorai számára tartott hagyományos lelkigyakorlatos továbbképzésen. Az eseménynek negyedszerre adott helyet a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Ház.

2019. február 12. kedd

Kapcsolatépítés Jézus nyomán – Ifjúsági csoportvezetők találkoztak Felsőbányán

Az igazi barátságok keresésére és értékelésére buzdította a fiatalokat Veres Attila plébános a szatmári egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők téli találkozóján, amelyet február 8. és 11. között tartottak a Máramaros megyei Felsőbányán.

2019. február 12. kedd

Párkeresőket hívnak lelkigyakorlatra Mátraverebély-Szentkútra

„Feladat és kegyelem” mottóval lelkigyakorlatot rendeznek párkereső egyedülállók számára február 15. és 17. között a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen.

2019. február 7. csütörtök

Befejeződött a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház felújítása

Sajtótájékoztató keretében áldották meg február 1-én a felújított máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házat és Konferenciaközpontot. A korszerűsítés a Váci Egyházmegye és a magyar kormány támogatásával valósult meg.

2019. február 6. szerda

A megszentelt élet ünnepe a külhoni magyar egyházmegyékben

Szent II. János Pál pápa február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet ünnepévé nevezte ki: ezen a napon az egész világegyházban hálát adnak Istennek a szerzetesi hivatásokért. Így tettek a határon túli magyar egyházmegyékben is.

2019. február 5. kedd

Megszállták a fiatalok a váci püspöki palotát

Február 2-án, szombaton a váci Püspöki Palotában az Észak-Duna menti ifjúsági közösség találkozóján több mint száz fiatal töltötte együtt a napot.

2019. február 4. hétfő

Fiatal nőket vár kétféle lelkigyakorlatra a Jézus Szíve Társasága

A jezsuita lelkiségű női rend, a Jézus Szíve Társasága (SJC) 18 és 35 év közötti fiatal nőket vár hivatástisztázó kurzusára, illetve ugyancsak fiatal nőknek szerveznek lelkiségi műhelyt, hogy megerősödhessen női identitásuk.

2019. február 1. péntek

Elváltaknak, egyedülálló szülőknek hirdetnek lelkigyakorlatot Budapesten

Közeledik a házasság hete. Akinek az életén sebet ütött a válás, ilyenkor talán gyötrődik magában. Pedig jó volna, ha tudna arról a három hétvégéből álló sorozatról, az AVE-kurzusról, amely egyedülálló szülőknek szól.

2019. január 27. vasárnap

Lelkinapot tartottak a missziós kereszt előtt Kassán

Január 24-én ismét Kassára vitték a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét, ahol a premontrei templomban rótta le előtte tiszteletét a nagykaposi és a szepsi esperesi kerület papsága és hívei.

2019. január 25. péntek

A Szentlélek jelenlétében – A Pápai Ház szónoka tartott lelkigyakorlatot az amerikai püspököknek

Ferenc pápa kérésére Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes, a Pápai Ház szónoka tartott elmélkedést az egyesült államokbeli püspököknek, akik január 2-től 8-ig a Chicagóhoz közeli mundeleini szemináriumban gyűltek össze lelkigyakorlatra.

2019. január 14. hétfő

Michael August Blume nuncius látogatást tett a Szent Gyermekség Műve animátorainak lelkigyakorlatán

Michael August Blume apostoli nuncius, verbita szerzetes vízkereszt előestéjén, január 5-én meglátogatta a Pápai Missziós Művek égisze alatt működő Szent Gyermekség Művében szolgálatot teljesítő animátorok lelkigyakorlatát Budapesten.

2019. január 8. kedd

Téli és tavaszi programok a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

Az alábbiakban közreadjuk a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely következő hónapokban tervezett lelkigyakorlatos programjait.

2019. január 4. péntek

Ne félj, nem ítéllek el – Gyógyító lelkigyakorlatra várják az abortuszon átesetteket Leányfalura

Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó és férje, Kovács Ferenc diakónus évek óta szervez gyógyító lelkigyakorlatokat abortuszon átesett és magzatukat vetélésben elvesztett nőknek. Idén január 24. és 27. között, Bíró László püspök vezetésével tartanak lelki... »

2019. január 2. szerda

Minden ajándék, ami körülvesz – Beer Miklós tartott elmélkedést az Apor Vilmos-főiskola lelkinapján

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola idén decemberben is szervezett lelkinapot a hallgatók és oktatók részére, amelyen Beer Miklós váci megyéspüspök lelki útravalót adott a jelenlévőknek az adventi készülethez.

2018. december 23. vasárnap

INIGO-csoport: Hogyan lehet élmény a lelkinap egy csapat gimnazistának?

Két jezsuita, Szabó Ferenc és Koronkai Zoltán, az INIGO-csoport és egy csapat fiatal felnőtt (INIGO társai) lelkinapot tartott december 1-jén a budai Szent Margit Gimnáziumban.

2018. december 20. csütörtök

Isten bennünk van – Püspöki lelkigyakorlat pedagógusoknak Mohácson

December 14-én Udvardy György megyéspüspök tartott lelkigyakorlatot a mohácsi katolikus intézmények dolgozóinak a Park Utcai Katolikus Általános Iskolában.

2018. december 18. kedd

tovább »