Lelkigyakorlatot tartottak az erdélyi katolikus nőszövetségek egyesületének Kolozsváron

Az Erdélyi Római Katolikus Nőszövetségek Egyesülete tagjai számára évente két lelkigyakorlatot tartanak, ősszel és tavasszal. Az utóbbit 2010 óta hagyományosan Kolozsváron szervezik meg, idén május 8. és 10. között találkoztak a szervezetek képviselői.

2017. május 18. csütörtök

Család vagyunk – Először tart pünkösdi családos lelkinapokat a szalézi rend

Első alkalommal szerveznek a Don Bosco Szaléziak pünkösdi családos lelkinapokat június 2. és 5. között Péliföldszentkereszten. A rendezvény témája a 2017-es szalézi vezérgondolat – „Család vagyunk” –, valamint Szalézi Szent Ferenc születésének 450. évfordulója.

2017. május 17. szerda

Rendkívüli papi lelkigyakorlatot tartottak Brenner János emlékére Szentgotthárdon

Május 8-án tartotta rendkívüli rekollekcióját a Szombathelyi Egyházmegye papsága, melyen megemlékeztek a hatvan évvel ezelőtt vértanúhalált halt Brenner Jánosról.

2017. május 11. csütörtök

Ferences Ösvény Erdélyben – A szárhegyi kolostorban indul a programsorozat

Az erdélyi ferencesek idén is megrendezik a „Ferences Ösvény” lelki programsorozatot. Az első találkozóra május 19. és 21. között a Hargita megyei szárhegyi kolostorban kerül sor.

2017. május 9. kedd

Csendes hétvégéken vesznek részt a sátoraljaújhelyi katolikus középiskola diákjai

A 2015/16-os tanév óta szerveznek az V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola középiskolai tagintézményében „Csendes hétvégék” programot a diákoknak. Legutóbb április 21-től az egyik tizedikes osztály vett részt a lelki... »

2017. május 9. kedd

Konvent-lelkigyakorlaton vettek részt a premontreiek Csornán

Május 1. és 3. között konvent-lelkigyakorlatot tartottak Csornán, melyen a helyiek mellett jelen voltak a nagyváradi premontrei szerzetesek is.

2017. május 3. szerda

Máriával együtt szemléljük Krisztust – Lelkinapot tartottak Nagybecskereken

„Totus Tuus” (Egészen a tiéd) címmel tartott lelkinapot Ohoiledwarin Ellias verbita szerzetes a nagybecskereki Nepomuki Szent János-plébánián április 22-én, a Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye tematikus Mária-évéhez kapcsolódóan.

2017. április 24. hétfő

Misztagógikus püspöki katekézis

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök tartott előadást „Húsvéti misztagógikus katekézis a keleti egyházatyák hagyományában” címmel Nyírcsaholyban.

2017. április 24. hétfő

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartott Cserháti Ferenc püspök Veszprémben

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök tartott lelkigyakorlatot a veszprémi Szent Mihály-bazilikában április 9. és 11. között, virágvasárnap estétől nagykeddig, az esti szentmisék keretében.

2017. április 13. csütörtök

A Pápai Ház szónoka megtartotta ötödik nagyböjti prédikációját

Április 7-én Ferenc pápa jelenlétében tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus ötödik nagyböjti elmélkedését a Redemptoris Mater-kápolnában. Arról szólt, miként lehet a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját kegyelmi eseménnyé és az egész Egyház kiengesztelődésévé... »

2017. április 8. szombat

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a gyulafehérvári szeminárium kispapjai számára

„Neki növekednie kell, nekem kisebbednem” (Jn 3,30) – ezzel a mottóval tartott lelkigyakorlatot a gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjai számára Pék Sándor, a nagyváradi Szent László-templom plébánosa, március 27. és április 1. között.

2017. április 5. szerda

Budapesti egyetemisták lelkigyakorlatoztak Tihanyban

Mintegy félszáz egyetemista lelkigyakorlatozott az elmúlt hétvégén a tihanyi apátságban. A budapesti római katolikus egyetemi lelkészséghez tartozó fiataloknak Korzenszky Richárd bencés perjel, Kiss Domonkos bencés szerzetes és Egri László orvos-diakónus tartottak nagyböjti... »

2017. április 5. szerda

Virrasztást tartottak Boldog Apor Vilmos halálának évfordulóján Győrben

Április 1-jén, Boldog Apor Vilmos mennyei születésnapjának előestéjén a Győri Egyházmegye virrasztást szervezett a vértanú püspök tiszteletére. A megemlékezésen Barsi Balázs ferences szerzetes tartott elmélkedést, majd Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke mutatott be... »

2017. április 3. hétfő

Nagyothallóknak rendeztek akadálymentes lelkigyakorlatot Vácott

Másodszor rendeztek hazánkban kifejezetten nagyothallók számára akadálymentesített lelkigyakorlatot március 24–26-ig a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban. A speciális nagyböjti programról Lauer Tamás főszervező tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. március 31. péntek

Farkas István piarista szerzetes tartott nagyböjti lelkigyakorlatot Hegyeshalomban

Március 24-én nagyböjti lelkigyakorlatot tartott Farkas István piarista szerzetes, dunaszigeti plébános a hegyeshalmi Szent Bertalan-templomban.

2017. március 31. péntek

Lelkigyakorlatot tartottak hitoktatók és lelkipásztori munkatársak számára Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök szentmisével nyitotta meg a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak tartott nagyböjti lelkigyakorlatát március 25-én. A szentmise után Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartott előadást a résztvevőknek.

2017. március 29. szerda

Az Egyház és én – Udvardy György lelki útravalója pécsi és paksi érettségizőknek

Március 24–25-én három végzős gimnáziumi osztálynak, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott lelkigyakorlatot Udvardy György megyéspüspök a máriagyűdi kegyhelyen.

2017. március 28. kedd

Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Máriapócson

Március 16. és 19. között Jézus-ima lelkigyakorlatot vezetett Máriapócson Kocsis Fülöp metropolita.

2017. március 22. szerda

„Sokat bízok rád!” – Lelkigyakorlaton a Budai Ciszterci Szent Imre-plébánia ifjúsága

Március 17. és 19. között tartja éves, az ifjúsági katekéziscsoportok számára szervezett lelkigyakorlatát a Budai Ciszterci Szent Imre-plébánia. Az idei összejövetel jelmondata: „Sokat bízok rád”, amely a talentumokról szóló példabeszéden keresztül a tehetség kibontakoztatását... »

2017. március 18. szombat

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartott Zalaegerszegen Márfi Gyula veszprémi érsek – KÉPRIPORT

Március 11. és 13. között tartotta nagyböjti lelkigyakorlatát a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia. A lelkigyakorlatot Márfi Gyula veszprémi érsek vezette.

2017. március 17. péntek

tovább »