Közzétették Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját

A pápa a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából május 12-én kétnapos látogatásra utazik a portugál zarándokhelyre. Február 13-án közzétették az apostoli út logóját.

2017. február 14. kedd

Döntéseink nyomában – Az „Utazók” és „A fegyvertelen katona” című filmekről

Nemrég került a mozikba Morten Tyldum „Utazók” és Mel Gibson „A fegyvertelen katona” című filmje. S bár a két film műfajukat tekintve (is) messze állnak egymástól – sci-fi és dráma –, mégis érdemes egymás mellé állítani a két alkotást.

2017. február 12. vasárnap

A La Civiltà Cattolica szerkesztőségét fogadta a pápa a 4000. lapszám megjelenése alkalmából

Ferenc pápa február 9-én fogadta az olasz jezsuiták szerkesztésében immár 167 éve, havonta két számmal megjelenő La Civiltà Cattolica katolikus folyóirat teljes szerkesztőségét, nővéreket, világi munkatársakat és valamennyi alkalmazottat.

2017. február 10. péntek

Okostelefonokat áldott meg egy olasz pap

Az umbriai Città di Castellóban Giorgio Mariotti katolikus pap megáldotta február 5-én az okostelefonokat; azért, hogy ezzel is a kommunikációs eszközök tudatosabb használatára ösztönözze a hívőket.

2017. február 9. csütörtök

Februártól újra kéthavonta jelenik meg a „Várak, kastélyok, templomok” magazin

Február 16-tól újra kéthavonta jelenik meg az elmúlt három évben kizárólag évkönyv formában publikált történelmi és örökségturisztikai magazin – közölte az orgánum felelős szerkesztője február 7-én, kedden az MTI-vel.

2017. február 8. szerda

Pörös Géza: Krzysztof Zanussi világa

Krzysztof Zanussi (1939) a lengyel és az egyetemes filmművészet világszerte elismert, kiemelkedő alkotója, több mint félszáz játék- és televíziós filmet, számos rövid- és dokumentumfilmet készített. Olyan jelentős műveket rendezett, mint a „Közjáték”, az „Illumináció”, vagy... »

2017. február 5. vasárnap

A főegyházmegyei média munkatársait látta vendégül az egri érsek

Szalézi Szent Ferenc napjához kapcsolódóan január 31-én Ternyák Csaba érsek a szokott módon vendégül látta az Egri Főegyházmegye területén működő katolikus médiumok szerkesztőségeinek, a Szent István Rádió és Televízió, az Egyházmegyei Hírek havilap és az egyházmegyei portál... »

2017. február 2. csütörtök

70 éves a Kathpress osztrák katolikus hírügynökség

Hetvenedik születésnapját ünnepli a Kathpress, a bécsi székhelyű osztrák katolikus hírügynökség, az osztrák püspöki konferencia sajtóorgánuma.

2017. február 1. szerda

A PPKE továbbra is kiemelt egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Rektori Hivatala január 27-én közleményt adott ki egy, az intézményről megjelent cikkel kapcsolatban. A közlemény az alábbiakban olvasható.

2017. január 27. péntek

Út a csillagokig – a „Kaliforniai álom” című filmről

A hét Golden Globe-díjat nyert, és rekordszámú, tizennégy Oscar-díj jelölést kapott „Kaliforniai álom” című filmről adunk közre kritikai írást.

2017. január 26. csütörtök

Összefogás Székesfehérváron a Bíborszív Utcai Formáció fogyatékkal élő zenészeiért

Intézetben nevelkedett, fogyatékkal élő fiatalemberek alapították a szórakoztató zenét játszó együttest, amely korábban a város utcáin zenélt. Nemrég a Székesfehérvári Egyházmegye felkarolta őket, jelenleg lemezt készítenek velük. Január 23-án Spányi Antal püspök is... »

2017. január 26. csütörtök

Szent István-emlékek Rómában – filmbemutató Székesfehérváron

Január 20-án mutatták be Székesfehérváron, a városháza dísztermében a „Szent István-emlékek Rómában” című filmet, és megnyílt a forgatáshoz kapcsolódó fotókiállítás.

2017. január 26. csütörtök

A szeretet erejével elvezetni az embereket a Jóistenhez – Interjú Prontvai Verával

Amint arról január 19-én hírt adtunk, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Prontvai Verát, a Mária Rádió főszerkesztőjét tüntette ki a Szalézi Szent Ferenc-ösztöndíjjal. Hivatásáról, terveiről és a Mária Rádióról kérdeztük a díjazottat.

2017. január 24. kedd

Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció... »

2017. január 21. szombat

A médiában dolgozókért – Átadták a Szalézi-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 19-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke a... »

2017. január 19. csütörtök

Megújult a „plébánosok lapja”, a L’Osservatore Romano

A L’Osservatore Romano megújult olasz nyelvű hetilap-változatát szentszéki sajtótájékoztatón mutatták be, amelyen jelen volt Giovanni Maria Vian főszerkesztő, Angelo Becciu érsek, helyettes államtitkár, valamint a vatikáni Kommunikációs Titkárság prefektusa, Dario Edoardo Viganò... »

2017. január 19. csütörtök

Csillagok világháborúja – A legújabb Star Wars-filmről

Valamikor régen egy ismerősöm lakonikusan jegyezte meg: a „Csillagok háborúját” a tizenéves gyerekeken kívül csak olyanok nézik, akik képtelenek elolvasni egy normális könyvet. Az elsőként elkészült részekre ez talán igaz volt, ám az újabb epizódok kritikáját már nem lehetett... »

2017. január 14. szombat

Elkészült a Biblia „hangos” változata

Benyik György, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója számolt be arról, hogyan készült az „500 hangú Biblia”.

2017. január 14. szombat

„Szentimrés vagyok! Büszke vagyok!” – Identitáskampány indult egy fővárosi plébánián

Január 2-án identitáskampány indult a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Facebook-oldalán. Elsőként Urr Ipoly ciszterci szerzetes, plébános szerepelt a kampányban – őt kérdeztük a kezdeményezésről.

2017. január 11. szerda

Film készült Dorotea de Chopiteáról, „Barcelona szegényeinek anyjáról”

Születésének kétszázadik évfordulóján dokumentumfilmet forgattak Spanyolországban Dorotea de Chopiteáról, aki Don Bosco kortársaként és barátjaként talán a legtöbbet tette a 19. századi Barcelonában a szociális munka elterjesztéséért.

2017. január 8. vasárnap

tovább »