Széchenyi plakettet kapott a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsora

Idén is átadták a Széchenyi plaketteket szeptember 21-én. Az idei díjazottak között van a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsora; a díjat Keresztes Ilona főszerkesztő, a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) közösség alapítója, a 2014-es házasság hete egyik arca vette... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Százéves Antonio Stefanizzi, a pápák rádiósa

Szeptember 18-án töltötte be századik életévét a Vatikáni Rádió egykori főigazgatója, Antonio Stefanizzi. Vértesaljai László, a Vatikáni Rádió magyar adása főszerkesztőjének jegyzetét közöljük.

2017. szeptember 23. szombat

Egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek szervez találkozót Pécsett a MAKÚSZ

Az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek XVI. országos találkozóját Pécsett tartja a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) október 13. és 15. között. A szakmai, lelki és kulturális programokat is magába foglaló eseményre október 1-jéig lehet jelentkezni.

2017. szeptember 22. péntek

Együttműködési megállapodást írt alá a jezsuita rend és a vatikáni Kommunikációs Titkárság

A Jézus Társasága és a vatikáni Kommunikációs Titkárság közötti együttműködés aláírására szeptember 21-én, néhány nappal Antonio Stefanizzi, a Vatikáni Rádió egykori igazgatója századik születésnapja után került sor – mondta Dario Edoardo Viganò prelátus, a Kommunikációs... »

2017. szeptember 22. péntek

Jézus hív! – Ifjúsági találkozót tartottak Bajon

Szeptember 9-én rendezték meg a hagyományos ITT – Ifjúsági Találkozó Tata – elnevezésű rendezvényt, amelynek idén a baji Assisi Szent Ferenc-plébánia adott otthont.

2017. szeptember 13. szerda

Faces of Love – A feltámadás csodái Manilában

A Műegyetemi Katolikus Közösség szervezésében szeptember 8-án Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa épületében bemutatták „A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?” című dokumentumfilmet a Mária Misszionáriusai nővérközösség manilai... »

2017. szeptember 12. kedd

Lezárult a Mária Rádió dalpályázata

A Mária Rádió által meghirdetett dalpályázat célja a magyar költők istenes verseinek népszerűsítése, újszerű bemutatása volt, így a jelentkezők a kiírásnak megfelelő versek megzenésített formájával tudtak pályázni. A gálakoncertet szeptember 15-én tartják.

2017. szeptember 9. szombat

Plébániák, iskolák, egyházi intézmények sajtóapostolainak indítanak képzést Szombathelyen

Egyházközségi és iskolai kiadványok, internetes oldalak munkatársainak, sajtófelelőseinek kínál továbbképzési lehetőséget a Martineum Felnőttképző Akadémia. Jelentkezési határidő: október 2.

2017. szeptember 9. szombat

Bocsánatot kért a Lidl a keresztek eltüntetéséért

Nemzetközi felháborodást váltott ki a Lidl görög élelmiszereinek csomagolása, mely a Santorini szigetén található Athanaszisz-templomot ábrázolja, kupoláján azonban nem látható a kereszt, mert leretusálták a képről. Az áruházlánc közleményben kért bocsánatot a kifogásolt fotó... »

2017. szeptember 8. péntek

Szombathelyen is fogható lesz a Mária Rádió

A Mária Rádió, „a Lélek hangja” október 7-étől Szombathelyen is hallható lesz az FM 88,4 Mhz-en. Az adományokból fenntartott rádió a beruházás költségeire kétnapos adománygyűjtő adást szervezett szeptember 7-én és 8-án.

2017. szeptember 8. péntek

Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági önkéntes akció keretében

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi immár tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek „Több vagy, ha adsz!” mottóval.

2017. szeptember 5. kedd

Online ingyenesen elérhető a Mária Rádió teljes műsortára

A Mária Rádió célja minél szélesebb rétegekhez közelebb vinni Isten igéjét. Ennek érdekében létrehozott egy internetes oldalt hangtar.mariaradio.hu címen a műsorok visszahallgatására, hogy ne csak a rádióban, hanem az online térben is szólhasson a Lélek hangja.

2017. augusztus 30. szerda

Ifjúsági találkozót rendeznek Bajon – A téma a kommunikáció

Aradi László bakonyszombathelyi plébániai adminisztrátor szentmisét mutat be szeptember 9-én 10 órai kezdettel a helyi Assisi Szent Ferenc-templomban, valamint megnyitja a „Bajban a kommunikáció?” címmel meghirdetett ifjúsági találkozót.

2017. augusztus 29. kedd

A budapesti Szent István-ünnephez kapcsolódva családtalálkozót is szerveznek

Erdő Péter bíboros, prímás felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió idén is buszos és gyalogos zarándoklatok szervezésére buzdít az augusztus 20-i szentmisére és Szent Jobb-körmenetre. Előző este Böjte Csaba testvér és az általa felkarolt gyermekek részvételével... »

2017. augusztus 13. vasárnap

Francia katolikus sajtódíjat hoztak létre Jacques Hamel emlékére

„A béke és a vallásközi párbeszéd érdekében indított minden kezdeményezés támogatására” a francia Katolikus Médiaszövetség (FMC) létrehozta a Jacques Hamel-díjat a francia pap halálának első évfordulóján, július 26-án.

2017. augusztus 10. csütörtök

Már négy papot és hét újságírót öltek meg idén Mexikóban

2017-ben már tíz papot öltek meg a világon. José Miguel Machorrót a mexikóvárosi székesegyházban késelték meg május 15-én, szentmise bemutatása után. Aggodalomra ad okot az erőszakhullám Mexikóban, amely elsősorban az Egyház és a sajtó képviselőit sújtja.

2017. augusztus 9. szerda

Webboltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió

Egyedülálló kezdeményezésként webboltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió. A virtuális áruházban, mely július 31-től elérhető hangjátékokat, meséket, irodalmi adaptációkat, felolvasásokat vásárolhat a közönség.

2017. augusztus 4. péntek

Személyesen Bayer Zsoltnak – a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökének nyílt levele

Az alábbiakban közöljük Makláry Ákos görögkatolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökének nyílt levelét Bayer Zsolt újságírónak, amelyet a szerző július 28-án juttatott el szerkesztőségünknek.

2017. július 28. péntek

Az angyal és a démonok – Mundruczó Kornél új filmjéről

Mundruczó Kornél „Jupiter holdja” című filmdrámájának világpremierje a 70. cannes-i fesztiválon volt idén májusban, ahol jelölték az Arany Pálmára. Magyarországon júniusban került a mozikba.

2017. július 22. szombat

Oroszországba látogat Pietro Parolin bíboros államtitkár

A vatikáni államtitkár a pápa munkatársaként látogat augusztusban Oroszországba, ahol a tervek szerint találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel.

2017. július 20. csütörtök

tovább »