Erdő Péter: Szent István a kereszténységet helyezte a magyar kultúra középpontjába

Szent István a kereszténységet helyezte a magyar kultúra középpontjába, ez alapján bontotta ki a magyar értékeket – mondta az esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában augusztus 18-án.

2018. augusztus 18. szombat

Szalézi Szent Ferenc élete és lelkisége

A Lengyel Erzsébet szerkesztette kötet három, Szalézi Szent Ferenc (1567–1622) életét, lelkiségét bemutató tanulmányt közöl, melynek szerzői Gianni Ghiglione szalézi szerzetes, Rónay György katolikus író és Sík Sándor piarista szerzetes, költő.

2018. augusztus 18. szombat

Nemzeti ünnep a közmédiában – A Szent Jobb-körmenetet is közvetíti a televízió

Augusztus 18-án, szombaton és augusztus 20-án, hétfőn, a nemzeti ünnepnapon a Duna, a Duna World, az M3 retrocsatorna és az M5 kulturális televízió több műsora is az államalapító Szent István királyra emlékezik.

2018. augusztus 17. péntek

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 19-i száma

Az Új Ember ez évi 33. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 17. péntek

Az évfordulóra megújult a munkácsi egyházmegye honlapja

Augusztus elején új arculatot öltött a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapja. A kárpátaljai egyház ma, augusztus 14-én ünnepli önállóvá válásának 25. évfordulóját.

2018. augusztus 14. kedd

„Mi leszel? Adathalász vagy emberhalász?” – Bugaci lelkigyakorlatos tábor huszonhetedik alkalommal

„Mi leszel? Adathalász vagy emberhalász?” – ezzel a címmel rendezték meg XXVII. Bugaci Lelkigyakorlatos Tábort augusztus 5. és 12. között, a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán.

2018. augusztus 13. hétfő

Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjére érkezik a missziós kereszt

Augusztus 10-én a székesfehérvári püspöki palotában sajtótájékoztatót tartottak az egyházmegye közelgő ünnepi eseményeiről: a fogadalmi szentmisére érkezik a városba az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje; idén is átadják a Szent Istvánról elnevezett érdemérmet és... »

2018. augusztus 11. szombat

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 12-i száma

Az Új Ember ez évi 32. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 10. péntek

Utazás a digitális és a valós világban – Vatikáni üzenet a turizmus világnapjára

Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma prefektusa üzenetet tett közzé a turizmus világnapjára, melyet idén „A turizmus és a digitális átalakulás” témában tartanak, szeptember 27-én.

2018. augusztus 7. kedd

Krisztust kell megszerettetnünk – Beszélgetés Harmath Károly ferences szerzetessel

Negyven évvel ezelőtt indult útjára az Agapé Kiadó. A katolikus szellemiségű könyvek és kiadványok megjelentetésével, terjesztésével foglalkozó vállalkozás lelke és motorja a kezdetektől Harmath Károly ferences szerzetes volt. A jubileum alkalmából kérdeztük a múltról, a jelenről... »

2018. augusztus 5. vasárnap

II. Tavadrosz pátriárka megtiltotta a közösségi média használatát a szerzeteseknek

Epifaniosz püspök vértanúsága után, akit a Szent Makariosz-kolostorban gyilkoltak meg július 29-én, a kopt ortodox egyház 12 új szabályt hozott a monasztikus életforma hagyományos formájának megőrzése érdekében: mindenekelőtt a világ forgatagától való elvonulást értve ez alatt.... »

2018. augusztus 4. szombat

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 5-i száma

Az Új Ember ez évi harmincadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 3. péntek

Élőben is követhető lesz a temesvári püspökszentelés

Augusztus 6-án, hétfőn a temesvári Szent György-székesegyházban püspökké szentelik Pál József Csabát, a Temesvári Egyházmegye új főpásztorát. Az esemény élőben is követhető lesz rádión, televízión, valamint az interneten keresztül.

2018. augusztus 2. csütörtök

Kiterjesztett valóság (AR) applikáció a ministránstalálkozóra

A ministránstalálkozó kapcsán egy olyan applikációt hoztak létre a Nyíregyházi Egyházmegyében, amelynek segítségével az AR (kiterjesztett valóság) innovatív technológiáját felhasználva bemutathatják röviden az egyházmegyét, bepillantást engedhetnek eseményeikbe.

2018. augusztus 1. szerda

Megújult az MKPK honlapja

Július 30-ától megújult formában, kibővült tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapja.

2018. július 31. kedd

Szent István Camino – Online zarándoklat tizenöt napon át

Nyár van. A pihenés, a feltöltődés, a kirándulások és zarándoklatok időszaka. A Laudetur Kiadó egy különleges, ingyenes, online zarándoklatot indít „Szent István Camino” néven, ami augusztus 6-tól tizenöt napon át, Szent István király ünnepéig tart.

2018. július 28. szombat

Acta Pintériana – A Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata

Az Acta Pintériana a Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata. Ez a szervezet a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő intézmények tudományosan kvalifikált szakembereit fogja össze, és a Ferences Alapítvány égisze alatt működik.

2018. július 28. szombat

Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”? – 2. rész

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő július 15-én megjelent írásának második részét adjuk közre.

2018. július 25. szerda

Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Facebook-oldala

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus már a legnagyobb közösségi oldalon is elérhető. Ha naprakész információkat szeretne az előkészületekről, és hozzászólásával, megosztásaival építője akar lenni a kongresszusnak, csatlakozzon az Iec2020 Facebook-oldalhoz.

2018. július 25. szerda

Jó büszkének és magyarnak lenni Fatimában – Minizarándoklat Ákossal

A több évtizede a könnyűzene élvonalában szereplő Ákos két koncertje között Portugáliába látogatott, elsősorban azért, hogy a magyar vonatkozásokban is bővelkedő kegyhelyre, Fatimába zarándokoljon. Útjáról július 23-án a videoblogján is beszámolt.

2018. július 24. kedd

tovább »