Melania Trump szóvivője közölte: a first lady gyakorló katolikus

Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A szlovén származású first lady sokakat meglepett hitre utaló gesztusaival.

2017. május 25. csütörtök

Kárpát-medencei összefogással gyűjtöttek a felvidéki és a délvidéki Mária Rádió javára

Eredményesen zárult a Kárpát-medencei magyar nyelvű Mária Rádiók összefogása május 18–20. között. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó közös adománygyűjtő akciót szervezett, hogy a felvidéki és a délvidéki magyarlakta területekre is eljuthasson az... »

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa fog szerepelni Wim Wenders dokumentumfilmjében

Ferenc pápa lesz az első katolikus egyházfő, aki szerepet vállalt egy dokumentumfilmben. A hírt a cannes-i filmfesztiválon jelentette be a Focus Features filmstúdió május 19-én.

2017. május 23. kedd

Matematika és rózsafüzér – Egy hajdan ateista blogger vall megtéréséről

Leah Libresco ateista író és blogger hosszú intellektuális úton jutott el a megtéréshez. 2012-ben keresztelkedett meg, s azóta katolikus perspektívából folytatja a blogírást.

2017. május 21. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 51. világnapjára

Magyarországon idén május 21-én ünnepeljük a tömegtájékoztatás világnapját. A szentatya idei üzenetének témája: „Ne félj hát, mert veled vagyok!” (Iz 43,5) – A reményt és a bizalmat kommunikálni korunkban.

2017. május 20. szombat

Új kezdetre hív Varga László kaposvári püspök

A Kaposvári Egyházmegye új főpásztora május 18-án sajtótájékoztatót tartott a kaposvári püspökségen, Lőrincz Sándor újságíró, az egyházmegye kommunikációs bizottságának tagja; Kiss Iván marcali esperes, plébános, a kommunikációs bizottság vezetője, valamint a média... »

2017. május 19. péntek

Kárpát-medencén átívelő szolidaritás a felvidéki és a délvidéki Mária Rádiókért

A kölcsönös szeretet és felelősségvállalás jegyében fogtak össze a Kárpát-medencében működő magyar nyelvű Mária Rádiók. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó a délvidéki és felvidéki Mária Rádió megerősítésére és fejlesztésére gyűjt... »

2017. május 19. péntek

A szentszéki Kommunikációs Titkárság együttműködésre hívja az egyházmegyei sajtóirodákat

Május 28-án, Urunk mennybemenetele ünnepén tartja az Egyház a tömegtájékoztatás ötvenegyedik világnapját. A Kommunikációs Titkárság ez alkalomból az egyházmegyei kommunikációs irodák által készített lelkipásztori és multimédiás anyagok megosztására hív.

2017. május 13. szombat

Zarándokvonattal az ország lelki szívébe

A Boldogasszony-zarándokvonat június 1-jén Csíksomlyóra, a Fekete Madonna-vonat pedig június 26-án Lengyelországba indul. A szervező Misszió Tours Utazási Iroda május 11-én tájékoztatta a sajtó munkatársait a részletekről.

2017. május 11. csütörtök

Saját magát alakítja Ferenc pápa egy filmben

Saját magát játssza Ferenc pápa a „Beyond the Sun” című filmben, melyet a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó nemzetközi filmvásáron szeretne értékesíteni az olasz Ambi Pictures produkciós cég – értesült a Variety.com.

2017. május 8. hétfő

A váci piarista diákok médiacsoportja Labancz Zsolt SP tartományfőnököt kérdezte – KÉPRIPORT

Labancz Zsolt SP piarista tartományfőnökkel készített interjút a váci piarista gimnázium médiacsoportja az iskola újraindulásának 25 éves jubileuma kapcsán; a werkfilm és a diákok fotói már megtekinthetők.

2017. május 7. vasárnap

Bemutatták a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Mária-tiszteletét dokumentáló Mária-enciklopédiát

A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár kiadásában jelent meg 2016 nyarán a főegyházmegyében 1850–1950 között élő Mária-tiszteletet bemutató „Mária-enciklopédia”. Lakatos Andor és Lakatos Adél, a levéltár vezetője és munkatársa tartottak könyvismertető előadást Budapesten, a... »

2017. május 6. szombat

Kovács Ákost választották a SIGNIS Europe új elnökének

Kovács Ákost, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikációs Intézetének és a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének (MAKÚSZ) filmes munkacsoportjának vezetőjét európai elnökének választotta a katolikus média világszövetség (SIGNIS).

2017. május 6. szombat

Egyházi állást szeretne? Keressen az erre szakosodott portálon!

2015 októberében indított állásportált a közoktatási intézményeket fenntartó hét rendből álló szerzetesi konzorcium.

2017. május 5. péntek

A család öröme címmel hirdetnek filmpályázatot fiataloknak a Katolikus Társadalmi Napok szervezői

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a 2017-es Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) kapcsán filmpályázatot hirdet, „A család öröme” címmel.

2017. április 27. csütörtök

Elkezdődött a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat képzése

Fontos állomásához érkezett az Egri Főegyházmegye Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózatának szervezése. A Szent István Rádió és Televízió irányításával április 24-én elkezdődött a gyakorlati képzés az egyházmegye iskoláiban.

2017. április 27. csütörtök

Csehországban találkoztak az európai szalézi könyvkiadók

A szalézi rend tömegtájékoztatási bizottságának szervezésében tartották meg Prágában az európai szalézi könyvkiadók találkozóját április 20–23. között.

2017. április 27. csütörtök

Ferenc pápa a TED2017 résztvevőihez: Szükségünk van egymásra!

Április 25-én a szentatya videoüzenetet küldött a kanadai Vancouverben megrendezett TED2017 konferenciára: a találkozás kultúráját, a testvériséget, a szolidaritást, a reményt, a gyengédség forradalmát hangsúlyozta.

2017. április 27. csütörtök

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

tovább »