Dokumentumfilm készül Jakab Antal erdélyi püspökről

A közeljövőben elkészül az első, Jakab Antal erdélyi püspök életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm. A részletekről a Jakab Antal Keresztény Kör két alapító-vezetője, a film megvalósítását kezdeményező és koordináló Varga Gabriella újságíró és Vencser László... »

2018. június 23. szombat

Irodalmi művek, képekben elbeszélve – Képregény-kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Azt mondják, a képregény mostoha műfaj. Van benne igazság, mostanában mintha tényleg teljesen eltűnt volna a közönség látóköréből – úgy tűnik, a karikatúrával együtt lomtárba került. Persze nyilvánvalóan létezik egy szűkebb kör, amely ma is szívesen látná ezeket a rajzos... »

2018. június 23. szombat

Megjelent az Új Ember június 24-i száma

Az Új Ember ez évi huszonötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. június 22. péntek

M.I.N.D. – A magyar jezsuiták új kiadványt indítottak Gonzága Szent Alajos emlékévében

Emlékévet hirdetett Arturo Sosa SJ általános rendfőnök a 450 évvel ezelőtt született jezsuita, Gonzága Szent Alajos tiszteletére. Ez alkalomból jelentette meg a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya a „M.I.N.D. – Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére” című füzet első... »

2018. június 21. csütörtök

„Mi magunk vagyunk az Egyház” – Médianapot tartottak Nagyváradon

Idén kétnaposra bővült a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye által hagyományosan megszervezett médianap. Június 15-én, pénteken este „A hit kiárusítása” című dokumentumfilmet vetítették le a Posticum kulturális központban, másnap a hamis hírek kártékonyságáról értekeztek... »

2018. június 20. szerda

Egyházmegyei médianapot tartottak Nagyváradon

Június 16-án a nagyváradi Posticumban szervezte meg nyolcadik médianapját a Nagyváradi Egyházmegye.

2018. június 18. hétfő

Megjelent az Új Ember június 17-i száma

Az Új Ember ez évi huszonnegyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. június 15. péntek

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Vanity Fair felhívja a figyelmet a vallásuk miatt üldözött nőkre

A Vanity Fair magazin olasz kiadásában a Szükséget Szenvedő Egyház szervezet híres színésznőkhöz fordul, hogy hívják fel a figyelmet a rabszolgasorba vetett nők helyzetére, törjék meg a tragédiát övező közönyt: a #MeToo legyen mindenkié, azoké a nőké is, akik hitük miatt... »

2018. június 8. péntek

Megjelent az Új Ember június 10-i száma

Az Új Ember ez évi huszonharmadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. június 8. péntek

Ferenc pápa júniusi imaszándéka: az internet segítse a szolidaritást

Júniusban imádkozzunk azért, hogy a világháló és a közösségi oldalak „ne nullázzák le” személyiségünket, hanem segítsék elő a szolidaritást és a másik ember tiszteletét a maga különbözőségében – szól június 5-i videóüzenetében a pápa.

2018. június 6. szerda

Ferenc pápa az újságírókhoz: Beszéljetek a perifériákról, az igazságról és a reményről

A Szentatya június 4-én, hétfőn délben az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta a neves olasz újságíró, Biagio Agnes nevét viselő alapítvány hetvenfős küldöttségét.

2018. június 6. szerda

Vászonjézus – William Wyler Ben Hur című filmje a Párbeszéd Házában

„Vászonjézus” címmel indított sorozatot a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. A sorozat záróakkordjaként június 1-jén este William Wyler „Ben Hur” című, 1959-ben készült, 11 Oscar-díjas filmjét vetítették.

2018. június 2. szombat

Kedvenc Caravaggio-képe másolatát ajándékozták Ferenc pápának

A „Caravaggio – Lélek és vér” című film készítői a május 30-i, szerdai általános kihallgatás előtt adták át a pápának ajándékukat: a Máté meghívását ábrázoló festmény másolatát.

2018. május 31. csütörtök

Vallási tematikájú ismeretterjesztő filmeket is támogat a Médiatanács

A Magyar Média Mecenatúra Programban a Médiatanács hat magyarországi és négy határon túli alkotónak összesen 100,9 millió forint támogatást ítélt oda ismeretterjesztő filmek, illetve sorozatok gyártásának finanszírozására az idei Kollányi Ágoston-pályázat első fordulójában.... »

2018. május 28. hétfő

A magyar szülők harmada naponta hagyja felügyelet nélkül tévézni három év alatti gyermekét

A szülők közel harmada naponta hagyja felügyelet nélkül tévézni gyermekét – állapította meg a három éven aluli gyerekek médiahasználati szokásairól a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által készített felmérés, amelyről az NMHH Kommunikációs Igazgatósága május... »

2018. május 27. vasárnap

Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek

Székely János püspök is felszólalt a szombathelyi filmszemléhez kapcsolódó konferencián

Május 23-án, szerdán kezdődött az V. Savaria Nemzetközi Filmszemle Szombathelyen. A háromnaposra bővült filmszemléhez a második napon egy konferencia is kapcsolódott, amelynek központi témája a film mint közösségformáló eszköz volt.

2018. május 25. péntek

Szíriai keresztényekről szóló dokumentumfilmet mutat be a Duna Televízió

A Közel-Keleten élő keresztények helyzetét mutatja be az „Övék a mennyek országa” című dokumentumfilm-sorozat, amelynek harmadik, Szíriáról szóló része május 21-én, pünkösdhétfőn este lesz látható a Duna Televízióban.

2018. május 19. szombat

Pünkösd a közmédiában – A Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói búcsút

Változatos műsorokkal készül pünkösd ünnepére a közmédia. Szombaton, május 19-én 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsút.

2018. május 18. péntek

Megjelent az Új Ember május 20-i száma

Az Új Ember ez évi huszadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. május 18. péntek

tovább »