Csillagok világháborúja – A legújabb Star Wars-filmről

Valamikor régen egy ismerősöm lakonikusan jegyezte meg: a „Csillagok háborúját” a tizenéves gyerekeken kívül csak olyanok nézik, akik képtelenek elolvasni egy normális könyvet. Az elsőként elkészült részekre ez talán igaz volt, ám az újabb epizódok kritikáját már nem lehetett... »

2017. január 14. szombat

Elkészült a Biblia „hangos” változata

Benyik György, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója számolt be arról, hogyan készült az „500 hangú Biblia”.

2017. január 14. szombat

„Szentimrés vagyok! Büszke vagyok!” – Identitáskampány indult egy fővárosi plébánián

Január 2-án identitáskampány indult a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Facebook-oldalán. Elsőként Urr Ipoly ciszterci szerzetes, plébános szerepelt a kampányban – őt kérdeztük a kezdeményezésről.

2017. január 11. szerda

Film készült Dorotea de Chopiteáról, „Barcelona szegényeinek anyjáról”

Születésének kétszázadik évfordulóján dokumentumfilmet forgattak Spanyolországban Dorotea de Chopiteáról, aki Don Bosco kortársaként és barátjaként talán a legtöbbet tette a 19. századi Barcelonában a szociális munka elterjesztéséért.

2017. január 8. vasárnap

Szent István-rajzpályázatot hirdet a Mária Rádió

A Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével a Mária Rádió államalapító szent királyunk emlékezetére rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók számára.

2017. január 8. vasárnap

Isten közelsége örömteli ünnep – Interjú Molnár Tamással, a pozsonyi magyarok lelkipásztorával

A Körkép.sk felvidéki magyar hírportál számára Hajdók Katinka készített interjút Molnár Tamással, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorával, aki a közösségről, a kommunikációs csatornák adta lehetőségekről, valamint az ünnepi várakozásról és a személyes találkozások... »

2017. január 6. péntek

Nyelv és idő – Gondolatok az Érkezés című filmről

Az utóbbi évek legérdekesebb sci-fijét alkotta meg Denis Villeneuve. A Ted Chiang novellája alapján készült filmben nem harcolnak lézerkarddal, a galaxisközi háború legújabb fejezetébe sem nyerünk betekintést, ám annál többet tudunk meg önmagunkról. Az Érkezés tükör, amelyben egy... »

2017. január 3. kedd

Tíz éve hunyt el Nagy Gáspár költő

Tíz éve, 2007. január 3-án hunyt el Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő, a Magyar Katolikus Rádió kulturális szerkesztőségének vezetője. Halála 10. évfordulóján 18 órakor szentmisét mutat be Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a katolikus rádió vezérigazgatója a budapesti... »

2017. január 3. kedd

Ferenc pápa üdvözli a L’Osservatore Romano argentin kiadását

Ferenc pápa egy saját kezűleg írt levéllel fejezte ki örömét a L’Osservatore Romano hetilap argentin kiadása kapcsán. Az első lapszám december 30-án jelent meg.

2016. december 31. szombat

A váci piarista gimnázium diákjai Nagy Attila kecskeméti igazgatóval készítettek interjút

A váci piarista gimnázium újraindulásának 25. évében olyan emberekkel készítettek interjúkat a médiagyakorlatos diákok, akik az elmúlt 25 évben fontos szerepet játszottak az iskolában.

2016. december 30. péntek

A közmédia karácsonyi műsorajánlója

A közmédia karácsonykor is a jeles napokhoz illő műsorokkal, filmekkel járul hozzá az ünnepekhez.

2016. december 23. péntek

Átadták a Korrektúra médiadíjakat – A Magyar Katolikus Rádió is a díjazottak között

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat december 20-án, kedden Budapesten. Az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

2016. december 23. péntek

Megjelent az Új Ember karácsonyi dupla száma

Az Új Ember 2016. december 25. – 2017. január 1. ünnepi (dupla) számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2016. december 22. csütörtök

A pápa bekapcsolódott az olasz köztévé reggeli adásába

Ferenc pápa december 22-én telefonon keresztül élő adásban beszélt a RAI Uno olasz állami televízió népszerű, elindulása 30. évfordulóját ünneplő, „Unomattina” című műsorában.

2016. december 22. csütörtök

Péterffy András filmrendező kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet december 20-án adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2016. december 22. csütörtök

Egyedülálló ismeretterjesztő film mutatja be a Vatikán rejtett csodáit

Az olasz Rai Uno csatornán december 27-én este lesz látható a közkedvelt paleontológus, újságíró Alberto Angela ismeretterjesztő műsora, amelyben a Vatikán – esetenként nem is látogatható – különleges ékességeit ismerhetik meg a tévénézők.

2016. december 21. szerda

„Nyitott szemmel, nyitott lélekkel” – Megjelent a SZEMlélek blog alapítójának interjúkötete

Beer Mikós püspök, Gundel Takács Gábor és D. Tóth Kriszta is részt vett a SZEMlélek blog alapítója, Gégény István vendégeként a harminc interjút tartalmazó kötet bemutatóján december 19-én Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban.

2016. december 21. szerda

Jótékonysági koncertet rendeztek a Vatikánban

December 17-én a VI. Pál-teremben több, mint 150 olasz zenész közreműködésével „Tiéd lesz” (Avrai) címmel rendezték meg azt a jótékonysági koncertet, amelynek bevételéből a bangui gyermekkórház felújítási munkálatait, illetve a közép-olaszországi földrengés áldozatait... »

2016. december 21. szerda

Az ember nem tudja önmagát egyedül megmenteni – Véget ért a Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának december 16-ai, utolsó vetítésén a transzcendentális filmművészet egyik legnagyobb alakjának 1983-ban készült, A pénz című alkotását láthatta az ezúttal is nagyszámú nézősereg.

2016. december 18. vasárnap

Kihirdették az idei Média Építészeti Díja győzteseit

Nagyszabású gálaesten jelentették be a 12. Média Építészeti Díja győzteseit, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én, vasárnap este.

2016. december 12. hétfő

tovább »