Lucia de Narnia valóban létezett

Az igazi Lucia de Narnia az umbriai Narniban született a 15. században, és november 16-án ünnepli emléknapját a világegyház. Akár ismerte C. S. Lewis Boldog Lúciát, akár nem, a 15. század végén született olasz kislány élete talán még csodálatosabban alakult, mint a Narnia-beli... »

2017. november 20. hétfő

Márton Áron püspök a legnépszerűbb erdélyi magyar egy szavazás szerint

A Transindex erdélyi hírportál szeptember közepétől október végéig tartó négyfordulós versenyt indított Box Populi néven, hogy kiderítsék, olvasóik számára ki a legnépszerűbb erdélyi magyar.

2017. november 18. szombat

Politikai célú dezinformációs hadjáratok – A „fake news” világa

Az alábbiakban Charles de Pechpeyrou publicisztikáját adjuk közre magyar nyelven, mely a L’Osservatore Romano vatikáni napilapban jelent meg november 16-án.

2017. november 17. péntek

Hálaadó érseki szentmise a Szent István Rádióért és Televízióért Egerben

Munkatársak, önkéntesek, hallgatók együtt adtak hálát november 10-én a Szent István Rádió tizenhét, valamint a Szent István Televízió hatéves fennállásáért az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban.

2017. november 16. csütörtök

A Hajdúdorogi Főegyházmegye sms-ekkel segíti az adventi felkészülést

A korábbi évekhez hasonlóan a Hajdúdorogi Főegyházmegye idén is arra vállalkozik, hogy naponta érkező sms-ekkel segítse a görögkatolikusok felkészülését karácsony ünnepére. Mivel a görögkatolikusoknál hathetes az advent, így már november 19-én elkezdődik az ünnepi... »

2017. november 15. szerda

Idén a Máltai Szeretetszolgálat javára várnak adományokat a közmédia „Jónak lenni jó!” kampányában

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. november 13. hétfő

Tüzesen buktak alá – A „Szárnyas fejvadász” regényben és filmen

Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? címmel 1968-ban megjelent regénye adta az alapját Ridley Scott kultuszfilmjének, a Szárnyas fejvadásznak, amelynek második részét Denis Villeneuve rendezte. Ennek címe: Szárnyas fejvadász 2049.

2017. november 12. vasárnap

Elindultam világ útján… – A nyolcvanéves Korniss Péter kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában

Korniss Péter fotográfus idén ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. A munkásságát bemutató fotókiállítás 2018. január 7-ig látható a Magyar Nemzeti Galéria C épületében.

2017. november 11. szombat

Ferenc pápa az olasz katolikus tévében: A történelmet Jézus a szegényekkel írja

A történelem főszereplője a koldus. A történelem így a legszegényebbekkel íródik, és ők az üdvtörténet főszereplői. Ezt fogalmazta meg Ferenc pápa a „Miatyánk” című olasz televízióműsor harmadik adásában, amelyet november 8-án este sugárzott a TV2000 katolikus... »

2017. november 10. péntek

Megjelent az Új Ember november 12-i száma

Az Új Ember ez évi negyvenhatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. november 10. péntek

Esztergomban rendezték meg a katolikus televíziók nemzetközi konferenciáját

Október 24. és 26. között tartotta meg Esztergomban közös nemzetközi konferenciáját az EWTN katolikus televízió és a Bonum TV.

2017. november 5. vasárnap

Amit egy arc elmondhat – William Oldroyd „Lady Macbeth” című filmjéről

William Oldroyd első nagyjátékfilm-rendezése, a hazánkban előbb a miskolci Cinefesten, majd szeptember legvégén az országos mozikban is bemutatott „Lady Macbeth” nézőpróbáló film.

2017. november 4. szombat

Ferenc pápa novemberi imaszándéka

A Szentatya ebben a hónapban Ázsiáért és az ott kisebbségben élő keresztényekért kéri a hívek imáját.

2017. november 4. szombat

Megjelent az Új Ember november 5-i száma

Az Új Ember ez évi negyvenötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. november 3. péntek

„Vászonjézus” – Jézus Krisztus szupersztár

„Vászonjézus” címmel új sorozatot indított a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. Október 31-én este Andrew Lloyd Webber és Tim Rice „Jézus Krisztus szupersztár” című rockoperájának filmváltozatát vetítették.

2017. november 2. csütörtök

Néha imádkozva alszom, kisgyermekként az Isten kezében – Ferenc pápa az olasz tévében

Ferenc pápa a nemrég indult „Miatyánk” című olasz tévésorozat második részének előzetesében beszélgetett Marco Pozzával, a fiatal padovai börtönlelkésszel. A műsort november 1-én este adja le a TV 2000 csatorna.

2017. november 1. szerda

Üvegvilág – „A kör” című filmről

A felvilágosodás egyik meghatározó bölcselője úgy gondolta, hogy a jövő házai átlátszóak lesznek. Nem csak függönyökre nem lesz szükség, de falakra sem. Mégpedig azért nem, mert az „egyenlők társadalmában” senkinek nem lesz titkolnivalója.

2017. október 29. vasárnap

Megjelent az Új Ember október 29-i száma

Az Új Ember ez évi negyvennegyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. október 27. péntek

Katolikus rádiósok találkoztak Máltán

A Keresztény Rádiók Európai Konferenciája (ECCR) idei összejövetelén, amelyet október 17. és 19. között rendeztek a máltai Rabatban – a jövő évi szinódusra készülve – az ifjúság volt a fő téma. Az egri Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségét Tikotivs Ernő és... »

2017. október 25. szerda

Múltidéző siklósi várséta – Itt forgatták „A Tenkes kapitánya” című tévésorozatot

Barátainkkal belefeledkezünk a látványba. Távlat és történelem viaskodik bennünk, míg kortyoljuk a feketét a vár északi teraszán. Több mint hétszáz év tör elő a magyar históriából, ám hogy annak minden részletét áttanulmányozzuk, nem elegendő egy-két óra, talán még egy nap... »

2017. október 23. hétfő

tovább »