Az angyal és a démonok – Mundruczó Kornél új filmjéről

Mundruczó Kornél „Jupiter holdja” című filmdrámájának világpremierje a 70. cannes-i fesztiválon volt idén májusban, ahol jelölték az Arany Pálmára. Magyarországon júniusban került a mozikba.

2017. július 22. szombat

Oroszországba látogat Pietro Parolin bíboros államtitkár

A vatikáni államtitkár a pápa munkatársaként látogat augusztusban Oroszországba, ahol a tervek szerint találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel.

2017. július 20. csütörtök

Új honlapot indított a Világiak, Család és Élet Kongregációja

A Világiak, Család és Élet Kongregációja új honlapot indított július 10-én. A weboldalon híreket közölnek a dikasztérium, valamint Ferenc pápa tevékenységéről, láthatók a hivatal közösségi hálókon közzétett bejegyzései, illetve videók is megtekinthetők.

2017. július 20. csütörtök

Az apostoli vikárius nyilatkozott a katari válságról

A Vatikáni Rádió munkatársa beszélgetett Camillo Ballín püspökkel, észak-arábiai apostoli vikáriussal a Katar és az arab országok között kialakult konfliktusról.

2017. július 7. péntek

Elhunyt Joaquín Navarro-Valls, II. János Pál pápa egykori szóvivője

Nyolcvanéves korában, hasnyálmirigyrák következtében 2017. július 5-én elhunyt Joaquín Navarro-Valls, aki több mint húsz éven át volt szentszéki szóvivő, a vatikáni sajtóközpont igazgatója.

2017. július 6. csütörtök

Dokumentumfilm készül Ferenc pápa művészetről írt könyvéből

2015 decemberében jelent meg a Vatikáni Múzeum és az olasz Mondadori kiadó közös kiadásában a „Ferenc pápa – Elképzelésem a művészetről” című könyv. Hamarosan dokumentumfilmen is láthatjuk, mit gondol a Szentatya a művészetről, a műalkotások szerepéről.

2017. június 30. péntek

Magyar résztvevője is volt a SIGNIS kanadai világkongresszusának

Június 19. és 22. között a kanadai Québec városában tartotta világkongresszusát a SIGNIS, a Tömegkommunikáció Katolikus Világszövetsége. A találkozón a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) is képviseltette magát.

2017. június 29. csütörtök

„Family-mainstreaming” – Konferenciát tartottak a családról a KATTÁRS keretében Győrben

A katolikus társadalmi tanítás elméleti és gyakorlati megismertetését célzó KATTÁRS ötödik rendezvénye konferencia keretében hívott párbeszédre a családról június 25-én Győrben. A szomszédos országok családszervezeteinek képviselői a család, házasság társadalmi kérdéseit... »

2017. június 26. hétfő

Az egyházi kommunikációról tanácskoztak Nagyváradon

A tömegtájékoztatás 51. világnapjához kapcsolódott a június 17-én nyolcadik alkalommal megszervezett nagyváradi egyházmegyei médianap. A „Remény és bizalom a kommunikációban” címmel és témában szervezett szakmai találkozón előadások hangzottak el és műhely-beszélgetéseket... »

2017. június 22. csütörtök

Filmforgatással ünnepelték Terézia anya születésnapját az iskolanővérek – KÉPRIPORT

220 éve, 1797. június 20-án született a Boldogasszony Iskolanővérek rendalapítója, Boldog Terézia anya, világi nevén Gerhardinger Karolina. A rend születésének történetét bemutató filmsorozat harmadik részét forgatták a Patrona kórustáborosainak közreműködésével.

2017. június 21. szerda

Pápai üzenet a katolikus média kanadai világkongresszusára

Ferenc pápa üzenetet küldött a katolikus tömegtájékoztatás munkatársainak, akik részt vesznek a SIGNIS, a Tömegkommunikáció Katolikus Világszövetsége kongresszusán Québec városában június 19–22. között.

2017. június 21. szerda

Az Oltáriszentségben Isten maradandó jelenlétét ünnepeljük

A Katolikus Egyház ma ünnepli az Úrnapját, amely az Oltáriszentség, vagyis Jézus kenyér és bor általi maradandó jelenlétének ünnepe – mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseki titkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

2017. június 18. vasárnap

Dokumentumfilm készült a Váci Egyházmegye Szent Lászlóhoz kötődő három templomáról

A Szent László-év alkalmából a Duna Tv a Váci Egyházmegye három templomáról készített műsort „Tanúságtevők” című sorozatában. A dokumentumfilmben, amelyet május 7-én mutattak be, Pálos Frigyes prépost, művészettörténész, a váci Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója... »

2017. június 17. szombat

Idén is megrendezték az ökumenikus diákfilmszemlét

A Sapientia Szerzetesi Főiskola látta vendégül június 10-én az ország különböző részeiből érkező diákfilmes csapatokat. A filmszemle idén is a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák tanulóit hívta rövidfilmek készítésére – tájékoztatott Wettstein... »

2017. június 14. szerda

Közeledik a Szent László-napok és a KATTÁRS győri rendezvénysorozata

Közös sajtótájékoztatón számolt be június 13-án a Győri Egyházmegye és Győr városa a Szent László-napok programjairól. A város június 23-i, az egyházmegye június 25-i kezdettel ünnepli Szent László jubileumát. A média munkatársait Veres András megyéspüspök és Borkai Zsolt... »

2017. június 13. kedd

Fókuszban „A Másik” – Idén is meghirdetik a magyar jezsuiták film- és fotószemléjét

Immár 21. éve hívják versenyre a jezsuiták a kezdő filmeseket és fotósokat. A 2017-es szemle témája „A Másik”, a megmérettetésre október 9-ig lehet jelentkezni.

2017. június 8. csütörtök

Abortuszpárti provokáció egy milánói plébánián – a lelkipásztor váratlan válasza

„Szabad abortuszt (Máriának is)” – graffitizte valaki a a milánói Szent Mihály arkangyal és Szent Rita-plébánia falára. Andrea Bellò plébános nyílt levélben válaszolt a feliratra. Írása, amelyet a plébánia Facebook-oldalán tett közzé május 29-én, viharos gyorsasággal... »

2017. június 7. szerda

Új honlapot indított a lourdes-i kegyhely

Európa egyik legnagyobb és legkedveltebb Szűz Mária-kegyhelye, a Lourdes-i Miasszonyunk-szentély új honlapot indított május 31-én.

2017. június 6. kedd

A kiskorúakat fenyegető internetes veszélyekről rendez ősszel kongresszust a Pápai Gergely Egyetem

Milyen veszélyeket rejt az internet a kiskorúak számára, és hogyan lehet megóvni ezektől a gyermekeket? Erre a kihívásra keresik a választ október 3. és 6. között Rómában, a Pápai Gergely Egyetem nemzetközi kongresszusán, melyet „A kiskorúak méltósága a digitális világban”... »

2017. június 5. hétfő

Légörvényben – Az „Utóhatás” című filmről

A 2002-ben történt überlingeni légikatasztrófa tragikus eseményeit és nem kevésbé megrázó következményeit feldolgozó film Darren Aronofsky („Rekviem egy álomért”, „Fekete hattyú”, „Noé”) produceri keze alatt készült.

2017. június 3. szombat

tovább »