Elkezdődött az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok Egerben

A január 23–26. között Egerben tartott Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok kezdetén Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét. Idén az emberi kapcsolatok állnak a rendezvény fókuszában. Varga László kaposvári plébános nyitó előadása a Krisztussal megélt kapcsolatunkra kérdezett... »

20:57

Az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) azt kérte, hogy január 22-én, vasárnap, az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól.

17:33

Jánosházán is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A nemzeti gyásznapon, január 23-án a jánosházi Vendel-kápolnában Bodorkós Imre plébános mutatott be szentmisét az olaszországi buszbaleset elhunytjaiért. Vargáné Steiner Gyöngyi igazgatóhelyettes tudósítását olvashatják.

16:46

Úgy bánni az elesettel, mint egy királlyal – A szegények orvosára emlékeztek Felbáron

Január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László halálának évfordulóján Székely János febianai címzetes püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatott be szentmisét a felvidéki felbári Szent István-templomban.

14:30

A Szent István-bazilika egész nap nyitva áll a buszbaleset áldozataira emlékezők előtt

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A tragédia miatt a kormány január 23-ra, a mai napra gyásznapot hirdetett.

13:02

Szentmisét mutattak be az olaszországi buszbaleset áldozataiért Szegeden – KÉPRIPORT

A Verona mellett történt buszbalesetben elhunytakért tartottak szentmisét a szegedi dómban január 22-én, vasárnap este. A misét követően a résztvevők átvonultak a Magyar Pieta-szoborhoz, ahol mécsest gyújtottak.

11:45

Első világháborús emlékműveket avattak Esztergomban

Felavatták január 20-án Esztergomban, az egykori Szent Anna temetőben „A Béke Angyala” emlékművet, amely a város közelében fekvő hajdani első világháborús hadifogolytábor 3500 áldozatára emlékeztet, valamint a szovjet Vörös Hadsereg környékbeli harcokban elesett katonáinak... »

2017. január 20. péntek

A magyar kultúra napján először lesz látható együtt a Himnusz eredeti kottája és kézirata

Először tekintheti meg együtt a nagyközönség a Himnusz eredeti kottáját és kéziratát: a történelmi dokumentumok a magyar kultúra napja alkalmából január 20-án, pénteken és január 21-én, szombaton lesznek láthatók Gyulán.

2017. január 18. szerda

Fáy Dávid jezsuita misszionáriusra emlékeztek szülőfalujában

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Fáy Dávid jezsuita misszionárius halálának 250. évfordulója alkalmából a Borsod megyei Fáj település Szentháromság-templomában.

2017. január 16. hétfő

Székesfehérváron is elkezdődött az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imanyolcad első alkalmát január 15-én az evangélikus templomban tartották Székesfehérváron, tekintettel arra, hogy kezdetét vette a reformáció 2017-es jubileumi emlékéve is.

2017. január 16. hétfő

In memoriam Telenkó Miklós

Obbágy László nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus pap emlékezik a január 13-án elhunyt Telenkó Miklós atyára.

2017. január 16. hétfő

Ökumenikus megemlékezést tartottak a pákozdi Don-kanyar-emlékkápolnánál

Huszonharmadik alkalommal emlékeztek meg a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról Pákozdon, a Don-kanyar-emlékkápolnánál. Január 12-én visszaemlékezésekkel, ökumenikus imádsággal és kegyeleti tűzgyújtással tisztelegtek a magyar királyi 2. honvéd hadsereg 1942–43-ban... »

2017. január 13. péntek

A doni katasztrófa magyar áldozataira emlékeztek

Katonai tiszteletadással egybekötött, Bíró László tábori püspök főcelebrálásával megtartott szentmisén emlékeztek a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg Don-kanyarban elhunyt katonáira január 12-én a budavári Nagyboldogasszony-templomban.

2017. január 12. csütörtök

A madéfalvi veszedelem évfordulójára emlékeztek

A madéfalvi veszedelem 253. évfordulóján rendezett megemlékezés a székelyföldi falu katolikus templomában szentmisével kezdődött január 7-én, melynek főcelebránsa Antal József tekerőpataki plébános volt.

2017. január 12. csütörtök

217 éve született Jedlik Ányos

Kétszáztizenhét éve, 1800. január 11-én született Jedlik Ányos természettudós, akadémikus, az „elektromótor”, „a csöves villamszedő”, a „dinamo” és még jó néhány „készület” feltalálója.

2017. január 11. szerda

A málenkij robotra hurcolt gyulai németekre emlékeztek

Január 7-én, szombaton Gyulán a német ajkúak málenkij robotra hurcolásának 72. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést, amelyen részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is.

2017. január 9. hétfő

Lengyelországban Albert Chmielowski-emlékévet hirdettek 2017-re

A lengyel püspöki konferencia és a parlament a 2017-es évet Szent Albert Adam Chmielowski testvérnek szenteli.

2017. január 7. szombat

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Január 5-én Becket Szent Tamás-emléknapot tartottak az esztergomi királyi vár lovagtermében a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében.

2017. január 6. péntek

Ferenc pápa 2016-os éve három percbe foglalva

A vatikáni Kommunikációs Titkárság közzétett egy háromperces videós összeállítást, amelyben Ferenc pápa találkozásainak, apostoli útjainak fontos momentumait emelik ki, az év tizenkét hónapját sorra véve.

2016. december 31. szombat

Isten, aki jó végre viszi dolgainkat – Megtartották az év utolsó engesztelő napját Mohácson

Az idei év utolsó engesztelő napját tartotta a mohácsi plébánia december 29-én a Magyarok Nagyasszonya fogadalmi templomban.

2016. december 31. szombat

tovább »