Boldog Scheffler Jánosra emlékeztek a szatmári egyházmegyében

Az egyházmegye minden plébániatemplomában Boldog Scheffler János tiszteletére mutattak be szentmisét május 17-én, a vértanú püspök emléknapján. Tiszteletére a szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő püspök mutatta be a legszentebb áldozatot, a helyi hívek és kálmándi... »

2017. május 18. csütörtök

Kiállítás nyílt a veszprémi érseki palotában „Kiegyezés és koronázás – 1867” címmel

A veszprémi Gizella-napok rendezvénysorozat kezdetével párhuzamosan, május 4-én nyitották meg a tárlatot.

2017. május 16. kedd

Túry László piarista konfráter gyémántmiséje Temesváron

Május 7-én, 89. születésnapján Túry László nyugalmazott plébános pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját ünnepelte Temesváron.

2017. május 16. kedd

A főegyházmegyei rózsafüzér társulatok tagjai találkoztak Egerben

Ternyák Csaba érsek újévi körlevelében hirdette meg a találkozót, melyre május 13-án került sor az Egri Főegyházmegye papsága és a rózsafüzér társulatok tagjainak részvételével.

2017. május 16. kedd

Bogner Mária Margitra emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az érd-óvárosi plébániatemplomban.

2017. május 16. kedd

Salkaházi Sára nyomában – szepsi diákok zarándoklata Kassára

Május 11-én Kassára zarándokoltak a felvidéki Szepsiben található Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai és tanárai.

2017. május 15. hétfő

Megemlékeztek a vészkorszakban Pécsről elhurcolt zsidó polgárokról

Május 9-én, este 6 órai kezdettel a pécsi gettó felállításának 73. évfordulóján a Pécsi Zsidó Hitközség és a Szent Egyed közösség szervezésében megemlékeztek az 1944-ben elhurcolt pécsi és baranyai zsidó polgárokról.

2017. május 11. csütörtök

Mindszenty József bíborosra emlékeztek Bécsben halálának 42. évfordulóján

Május 7-én, vasárnap Varga János, a Pázmáneum rektora szervezésében emlékeztek meg Mindszenty József bíborosról a bécsi irgalmasrendi kórházban. A megemlékezésen részt vett Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete, a Mindszenty Alapítvány megbízott... »

2017. május 10. szerda

Valentiny Géza egykori ausztriai magyar főlelkészre emlékeztek Bécsben

Valentiny Géza (1927–2011) pápai prelátus, egykori nyugat-németországi, ausztriai magyar főlelkész születésének 90. évfordulója alkalmából a bécsi „Europa”-Club és a Pázmáneum május 6-án közös megemlékezést tartott, melyről Varga Gabriella, a Kőrösi Csoma Sándor Program... »

2017. május 9. kedd

Uhl Antalra, az embermentő papra emlékeztek Mohácson

Uhl Antal, a Pécsi Egyházmegye papja mintegy ezerkétszáz zsidó család életét mentette meg a második világháborúban a biztos haláltól. A mohácsi származású katolikus pap emlékére szülőházán táblát helyeztek el, amelyet május 5-én Udvardy György pécsi megyéspüspök áldott... »

2017. május 9. kedd

Passauban mutatott be szentmisét Korzenszky Richárd tihanyi perjel Boldog Gizella tiszteletére

A magyar államalapításról és Európa keresztény értékeiről beszélt Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel május 3-án, szerdán Passauban, a Boldog Gizella tiszteletére bemutatott szentmisén.

2017. május 9. kedd

A katolikusok küzdenek a szeptember 11-i emlékhely és kápolna bezárása ellen New Yorkban

„Azt ígértük, nem felejtünk, és máris szinte elfelejtettük.” Bezárni készülnek a katolikus Szent József-kápolnát, ahonnan a mentést koordinálták 2001. szeptember 11-én, és ahol a tragédiának emlékművet állított a helyi közösség.

2017. május 6. szombat

A Kultúra Pápai Tanácsának elnöke mutatott be szentmisét Mindszenty bíboros emlékére Rómában

Mindszenty József bíboros halálának 42. évfordulója alkalmából május 4-én, csütörtökön este olasz nyelvű szentmisét tartottak egykori címtemplomában, a római Santo Stefano Rotondo-bazilikában.

2017. május 6. szombat

Szegedre látogatott Milan Šášik munkácsi görögkatolikus püspök

Milan Šášik, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspöke volt a szegedi görögkatolikus egyházközség vendége április 30-án. Homíliájában a szolgálatról, egymás elfogadásáról és Isten vigasztalásáról beszélt.

2017. május 4. csütörtök

Milassin Bertalan Miklós püspökre emlékeztek Székesfehérváron

Székesfehérvár második püspökére, Milassin Bertalan Miklósra (1736–1811) emlékeztek születésének 281. évfordulóján a főpásztor sírjánál, a fehérvári Szent István-székesegyház altemplomában május 2-án.

2017. május 4. csütörtök

Kelemen Didákra emlékeztek a miskolci minorita templomban

Április 28-án, halálának évfordulóján emlékeztek meg Isten szolgája Kelemen Didák egykori tartományfőnökről a miskolci Nagyboldogasszony minorita templomban.

2017. május 2. kedd

A zene ökumenikus nyelvén – Ünnepi hangverseny a reformáció emlékéve alkalmából Kerepesen

Ünnepi hangversenyt tartottak a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából Kerepesen, a Szent Anna katolikus plébániatemplomban április 29-én. A rendezvényen megemlékeztek Szabó Magda születésének centenáriumáról is, aki utolsó éveiben Kerepesen élt.

2017. április 30. vasárnap

Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeztek Litéren

Az április 22-i ünnepség a litéri temetőben, Bódi Mária Magdolna sírjánál kezdődött, majd Márfi Gyula érsek vezetésével a dicsőséges rózsafüzért imádkozva a vértanúság helyére vonultak.

2017. április 23. vasárnap

Bémer László püspökre emlékeztek a debreceni katolikus gimnáziumban

A Debreceni Kossuth Társaság és a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium a magyar Függetlenségi nyilatkozat kiállításnak 168. évfordulója alkalmából koszorúzási ünnepséget tartott báró Bémer László püspök emléktáblájánál április 20-án.... »

2017. április 21. péntek

Ferenc pápa az új vértanúk emlékezetét ünnepli április 22-én

Április 12-én adta hírül a Vatikáni Sajtóiroda, hogy Ferenc pápa április 22-én, szombaton a római Szent Bertalan-templomba látogat, ahol igeliturgia keretében emlékezik meg a 20. és 21. század vértanúiról.

2017. április 13. csütörtök

tovább »