A Szombathelyi Egyházmegye területén élő nemzetiségek találkoztak

Első alkalommal találkoztak június 9-én a Szombathelyi Egyházmegye német, horvát és szlovén nemzetiségű hívei a Vas megyei Kőszegfalván.

2018. június 14. csütörtök

A kommunizmus áldozataira emlékezett a bosznia-hercegovinai bíboros Horvátországban

Vinko Puljič bosznia-hercegovinai bíboros június 5-én, kedden szentmisét mutatott be a kommunista rezsim áldozatai emlékére a horvátországi Macelj városban.

2018. június 7. csütörtök

Engesztelés Csehimindszenten

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

2018. június 6. szerda

Ökumenikus kórustalálkozót tartottak Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás napjának előestéjén, június 3-án tartották Székelyudvarhelyen, a Bethlen-negyed városrészben lévő keresztény egyházközségek kórusainak találkozóját, amelynek házigazdája a református egyházközség volt.

2018. június 4. hétfő

Fát ültettek a székesfehérvári püspökség kertjében az első világháború hőseinek emlékére

A székesfehérvári püspökség kertjében május 29-én egy díszkörtefát ültettek, amivel az „Ültessünk fát az I. világháború emlékére a Kárpát-medencében!” címmel indított akcióhoz csatlakoztak.

2018. június 1. péntek

A két éve elhunyt Tempfli József megyéspüspökre emlékeztek Nagyváradon

Fodor József általános helynök mutatott be szentmisét a két éve elhunyt Tempfli József nagyváradi megyéspüspök lelki üdvéért május 25-én a nagyváradi székesegyházban.

2018. június 1. péntek

A katonahősökre emlékeztek a Don-kanyar-emlékkápolnánál

Május utolsó vasárnapján a hagyományokhoz híven katonahősökre emlékeztek Pákozdon, a katonai emlékpark doni kápolnájánál. Spányi Antal megyéspüspök képviseletben Ugrits Tamás pasztorális helynök mutatott be szentmisét az elesett katonákért, a háborúk áldozataiért.

2018. június 1. péntek

Koszovóban is a hősökre emlékeztek

Különleges katonai szertartással tisztelegtek az MH KFOR Kontingens katonái az első világháborúban elesett hősök előtt Koszovóban. Az eseményen részt vett Csombók János dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese, valamint Bozsik Béla, Magyarország pristinai nagykövetségének első... »

2018. május 30. szerda

Megáldották a kaposvári Hősök temetőjét

Varga László megyéspüspök és Bellai Zoltán református lelkész a hősök napján, május 27-én megáldották az első világháborúban hősi halált halt katonák felújított sírjait a kaposvári Hősök temetőjében.

2018. május 30. szerda

Nem fogyhatnak el az aszkétaszívek! – Boldog Apor Vilmos püspökre emlékeztek Győrben

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök szentmisét mutatott be Boldog Apor Vilmos püspök ünnepén, május 23-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmisén Veres András győri megyéspüspök, Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök, valamint a Győri Egyházmegye papsága... »

2018. május 28. hétfő

Kondákor Gyula atyára emlékeztek Lentiben

Az öt éve elhunyt Kondákor Gyula plébánosra emlékeztek Lentiben, a Szent Mihály-templomban május 14-én.

2018. május 24. csütörtök

A németek kitelepítésére emlékeztek Mosonmagyaróváron

Német nyelvű szentmise keretében emlékeztek meg május 18-án a mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János-templomban a mosoni németek kitelepítéséről.

2018. május 23. szerda

Althann Mihály Frigyes bíboros hagyatéka – Beszélgetés Beer Miklós váci megyéspüspökkel

Háromszáz éve nevezték ki váci püspökké Althann Mihály Frigyes bíborost. E jubileum alkalmából május 11–12-én nagyszabású programsorozatot szervezett a Váci Egyházmegye. Az esemény apropóján Bölönyi Gabriella kérdezte Beer Miklós váci megyéspüspököt elődje műveiről,... »

2018. május 21. hétfő

Erények embere – Boldog Scheffler Jánosra emlékeztek Szatmárnémetiben

Jó volna kérnünk Scheffler püspöktől, hogy járjon közben értünk, hogy mi is bölcsen tudjunk élni, észrevenni a mindennapokban Isten jelenlétét és okosan tervezni az életünket – mondta Ruppert József Boldog Scheffler János emléknapján, május 17-én a szatmári székesegyházban... »

2018. május 18. péntek

Nepomuki Szent Jánosra emlékeztek Csömörön

Május 16-án Nepomuki Szent János emléknapját ünnepelték Csömörön. A Nepomuki Szent János-szobrot, mely a település legrégebbi építészeti műemléke, 1771-ben készíttette gróf Grassalkovich Antal a csömöri lakosoknak.

2018. május 18. péntek

A Balatonon zárult a nemesvámosiak fatimai emlékéve

Idősek, fiatalok, kisgyermekes családok imádkoztak rózsafüzért és vettek részt szentmisén május 13-án, az első fatimai jelenés 101. évfordulóján a Balaton vizén, a Szent Miklós hajón.

2018. május 17. csütörtök

Bogner Mária Margit vizitációs nővérre emlékeztek Érden

Érd-Óvárosban május 12-én ünnepi szentmise keretében emlékezett meg Spányi Antal püspök az egyházmegye papságával Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulójáról, majd a sírnál imádkoztak a nővér boldoggá avatásáért.

2018. május 15. kedd

Jubileumi eseménysorozatot szerveztek Vácott Althann Mihály Frigyes püspök tiszteletére

Konferenciával, kamarakoncerttel, tematikus kiállítással, püspöki szentmisével, keresztmegáldással tisztelegtek május 11-én és 12-én Vácott a városépítő két Althann püspök, elsősorban a háromszáz évvel ezelőtt a püspökség élére kinevezett Althann Mihály Frigyes emléke... »

2018. május 13. vasárnap

Ajtaja nyitva állt mindenki előtt – Rév Líviára emlékezünk

Emlékestet tartottak Rév Lívia zongoraművész tiszteletére április 19-én Budapesten, a Fugában.

2018. május 13. vasárnap

A múlt tisztelete reményt nyújt a jövőnek – Jubileumi ünnepség Dorogon

Május 12-én szentmisével, kiállítással és konferenciával emlékeztek a nyolcvan esztendővel ezelőtt, az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére rendezett helyi eseményekre Dorogon. Az ünnepi program az Erdő Péter bíboros, prímás által bemutatott szentmisével és... »

2018. május 13. vasárnap

tovább »