Átadták „A hit szolgálatában” díjat a Bogdánffy Szilárd tiszteletére tartott vesperáson Nagyváradon

Bogdánffy Szilárd születésének 106. évfordulóján, február 21-én a vértanú püspök tiszteletére imádkozta el a székeskáptalan a nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban a vesperást. Az imádság végén Madarász Klára értarcsai hívő átvette „A hit szolgálatában”... »

2017. február 24. péntek

Virtuális oratóriumot nyitottak Don Bosco tiszteletére Nápolyban

„Don Bosco – Fiatalok a fiatalok apostolai” elnevezéssel avatta fel Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök azt a virtuális oratóriumot, amelyet február 17-én Nápolyban, a Béke Múzeumában hoztak létre Don Bosco tiszteletére.

2017. február 24. péntek

Szent Lászlóra és Asztrik érsekre emlékeznek a kiskunhalasi katolikus iskolában

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda február 20-tól hamvazószerdáig programsorozattal kapcsolódik az idei Szent László-évhez és Asztrik-évhez.

2017. február 23. csütörtök

A püspökség elleni 1914-es merénylet áldozatára, Jaczkovics Mihályra emlékeznek Hajdúdorogon

Halála évfordulóján, február 23-án, csütörtökön 13 órától Jaczkovics Mihály külhelynökre emlékeznek Hajdúdorogon.

2017. február 21. kedd

Jézus maga lesz a gyógyszer – A betegek világnapját ünnepelték Nagyváradon

Február 11-én, szombaton Böcskei László megyéspüspök mutatott be szentmisét a nagyváradi székesegyházban, és a jelen lévő papokkal együtt kiszolgáltatta a betegek kenetét a szentség felvételére jelentkezett híveknek.

2017. február 17. péntek

Budapest ostromakor hősi halált halt katonákra és civilekre emlékeztek

Az 1945-ös budapesti harcokban hősi halált halt katonákra, valamint a polgári áldozatokra emlékeztek február 13-án Budapesten. A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban egy amerikai dandártábornok fényképhagyatékából nyílt kiállítással mutatják be a főváros egykori ostromát.

2017. február 14. kedd

Ezer hang Don Boscóért – Magyar diákok is énekeltek a szlovéniai egyházi gyermekkórusok találkozóján

Idén február 5-én tartották a szlovén főváros, Ljubljana Rakovnik negyedében működő szaléziak az egyházi gyermekkórusok találkozóját, amelyen az ország 57 gyermekkarának összesen mintegy ezer tagja énekelt Don Bosco tiszteletére, közöttük a muzslyai magyar diákok is.

2017. február 14. kedd

Annus mirabilis – Mayer Mihály és Várszegi Asztrik hálaadása püspökké szentelésük évfordulóján

Február 10–11-én Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök és Várszegi Asztrik OSB püspök, főapát Pannonhalmán közös hálaadást és emlékezést tartottak püspökké szentelésük évfordulója alkalmából.

2017. február 13. hétfő

Negyvenöt éve szentelték püspökké Jakab Antal gyulafehérvári püspököt

1972. február 13-án szentelte a Gyulafehérvári Egyházmegye segédpüspökévé VI. Pál pápa Jakab Antalt, Márton Áron későbbi utódját. A Jakab Antal Keresztény Kör nevében Vencser László méltatja a főpásztort.

2017. február 13. hétfő

A benső hang – Takács Klára emlékére

A január 21-én elhunyt Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima díjas mezzoszoprán énekesre, Takács Klárára emlékezünk.

2017. február 11. szombat

Márton Áronra emlékeztek Kolozsváron

Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 78. évfordulójához közeledve a boldog emlékű főpásztorra emlékeztek Magyarország kolozsvári főkonzulátusán február 8-án.

2017. február 10. péntek

„Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

Egynapos nemzetközi konferenciát szervezett a Mika Sándor Egyesület (az Eötvös Collegium Történész Műhelyének egykori tagjaiból alakult társaság) a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 9-én „Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel.

2017. február 9. csütörtök

Száz éve hunyt el báró Hornig Károly veszprémi püspök

A Veszprémi Főegyházmegye honlapján Karlinszky Balázs, a Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár igazgatója emlékezik az egyházmegye püspökére.

2017. február 9. csütörtök

Bélyeget bocsátottak ki a Gulág áldozatainak tiszteletére

Alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Gulág-Gupvi áldozatairól a Magyar Posta. A bélyeget február 6-án mutatták be.

2017. február 7. kedd

Az alapítóra, Németh Lászlóra emlékeztek a Prohászka Ottokár Gimnáziumban

A budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium alapítójáról, Németh László esperes-plébánosról emlékeztek meg születésének századik évfordulója alkalmából az intézmény aulájában február 3-án.

2017. február 6. hétfő

Gulágra hurcolt egyházi személyekre emlékeztek a Közi Horváth József Népfőiskolán

Február 4-én mutatták be az agyagosszergényi művelődési házban a Közi Horváth József Népfőiskola kiadásában megjelent „Emlékek a táborokból – Harangozó Ferenc és Mészáros Tibor Gulag-rabok megpróbáltatásai” című kötetet. A rendezvényen jelen volt Veres András győri... »

2017. február 6. hétfő

A holokauszt áldozataira emlékeztek Veszprémben

Nagy Károly címzetes apát, kanonok, a bazilika plébánosa mutatott be szentmisét január 29-én a veszprémi Szent Mihály-bazilikában.

2017. február 2. csütörtök

Emlékezés Halmos László zeneszerzőre halálának 20. évfordulóján

Halmos László zeneszerző, karnagy, tanár húsz évvel ezelőtt, 1997. január 26-án adta át lelkét Teremtőjének. Győr díszpolgáráról a Győr-újvárosi Urunk színeváltozása-templom honlapján Horváth Csaba emlékezik meg.

2017. január 29. vasárnap

A Gulág áldozatairól tartottak konferenciát Szegeden

Nemzetközi konferenciát tartottak Szegeden január 27-én, pénteken a Katolikus Ház nagytermében „Hívők és egyházi emberek a Gulágon” címmel.

2017. január 28. szombat

Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Körmenden

1931. január 22-én költözött az örökkévalóságba Boldog Batthyány-Strattmann László. Az évfordulóra, egyben a boldog orvos emléknapjára kilenceddel készültek a körmendi hívek Batthyány-Strattmann László közbenjárását kérve, illetve szentté avatásáért imádkozva.

2017. január 27. péntek

tovább »