Segítség a fagyos télben a röszkei és tompai határnál várakozóknak

A Szent Egyed közösség néhány tagja január 22-én, vasárnap a határaink előtt várakozó menekültekhez látogatott, hogy takarót, brikettet és ennivalót vigyenek nekik.

2017. január 23. hétfő

Olaszországban kért menedékjogot egy Pakisztánban káromlással megvádolt keresztény diáklány

Noreen édesapja egy röpcédulát kapott muszlim szélsőségesektől, amelyen ez állt: „A lányod istenkáromló, meg kell gyilkolni”. A diáklány vétke az volt, hogy dolgozatot írt a káromlási törvényről. A 28 éves lány elmenekült Pakisztánból, és politikai menedékjogot kért... »

2017. január 22. vasárnap

Új humanitárius folyosót nyitottak Olaszország és Etiópia között

Január 12-én Rómában, a miniszterelnöki hivatal épületében aláírták az egyezményt új humanitárius folyosó nyitására. Ennek segítségével a következő hónapokban 500 eritreai, szomáliai és dél-szudáni menekült érkezhet Olaszországba.

2017. január 21. szombat

Elhagyták a menekültek a körmendi plébániát

Január 20-án elhagyták a körmendi plébániát azok a menekültek, akiket decemberben fogadott be Németh Zoltán plébános. Az alábbiakban közzétesszük a lelkipásztor közleményét.

2017. január 20. péntek

Az olasz keresztény egyházak üzenetet fogalmaztak meg az ökumenikus imahétre

Az Olaszországban jelen lévő keresztény egyházak közös üzenetet fogalmaztak meg az ökumenikus imahét alkalmából, amit katolikus részről Ambrogio Spreafico püspök, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) ökumenizmusért és párbeszédért felelős tagja írt alá.

2017. január 19. csütörtök

A magyar jezsuiták tervei 2017-ben

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának provinciálisa, Forrai Tamás január 17-én a budapesti Párbeszéd Házában értékelte a jezsuiták elmúlt évét és bemutatta az idén várható programokat.

2017. január 17. kedd

Adománygyűjtés a téli hidegben

A Szent Egyed közösség tagjai Budapesten minden héten kimennek az utcákra, hogy meleg ételt, teát vigyenek az utcán éjszakázóknak. A határok mentén várakozó menekülteknek havonta visznek segítséget. Szívesen fogadnak adományokat és várják önkéntesek jelentkezését.

2017. január 17. kedd

Ferenc pápa a Global Foundation tagjaihoz: Az embert leselejtező gazdaság olyan, mint a bumeráng

Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Kelemen teremben fogadta a Global Foundation nyolcvanöt tagját. A szervezet január 13–14-én tartotta Rómában kerekasztal-megbeszélését a következő témában: „Együtt kötelezzük el magunkat a globális közjó érdekében”.

2017. január 16. hétfő

Ferenc pápa: Az Egyháznak is Jézust és nem önmagát kell hirdetnie!

Január 15-én a vasárnap déli Mária-imádsághoz fűzött beszédében a szentatya a Jézusra mutató Keresztelő János alakját állította a hívők elé. Nyomatékosan felhívta a figyelmet a sok veszélynek kitett gyermekekkel való különleges törődésre is. Beszédét teljes terjedelemben... »

2017. január 15. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 15-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 15. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a vándorlók és menekültek 103. világnapjára

Az elvándorlók és menekültek világnapján, melyet idén január 15-én ünneplünk, a Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a katolikus hívekhez. Ferenc pápa „A sérülékeny és hangtalan kiskorú vándorlók” címmel közzétett gondolatait az alábbiakban olvashatják.

2017. január 14. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 13-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 13. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 12-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 12. csütörtök

A menekültek helyzetével is foglalkoznak a Szentföldi Koordinációs Csoport éves zarándoklatán

Január 15-én lesz az elvándorlók és menekültek 103. világnapja. Ez alkalomból a Szentföldi Koordinációs Csoport tagjai éves szentföldi zarándoklatuk első napján, január 14-én az Izraelben jelen levő keresztény migránsok és menekültek helyzetéről tájékozódnak.

2017. január 11. szerda

A regensburgi Don Bosco Központ szakácskönyvet állított össze menekült fiatalok receptjeiből

A bajországi Regensburgban működő Don Bosco Központban közel negyven kísérő nélkül érkezett kiskorú menekült él. A Johann Keltsch Alapítvány támogatásával 2016-ban nemzetközi szakácskönyvet állítottak össze a fiatalok, hogy megismertessék egymással és másokkal otthonuk... »

2017. január 9. hétfő

A közel-keleti helyzet és a migráció is téma volt az Emmi delegációjának iraki látogatásán

A közel-keleti helyzet és a migráció lehetséges európai következményei is szóba kerültek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár háromnapos... »

2017. január 7. szombat

Mentőangyallá vált két csendőr Rómában

A Szent Péter-bazilika környékén december 29-éről 30-ára virradó éjjel két szolgálatot teljesítő csendőr mentett meg egy fiatal kongói édesanyát és hároméves kislányát a fagyhaláltól. Nem találtak számukra átmeneti szállást, ezért úgy határoztak: befizetik őket egy... »

2017. január 5. csütörtök

A testvériesség a béketeremtés egyetlen útja – Véget ért a taizéi találkozó Rigában

A lettországi Rigában rendezték meg december 28. és január 1. között a taizéi találkozót, amelyre mintegy 15 ezer katolikus, ortodox és protestáns fiatal érkezett egész Európából. 2017 végén Svájcban, Bázelben rendezik meg a 40. találkozót – jelentette be Alois testvér, a taizéi... »

2017. január 3. kedd

A menekülteknek állít emléket a homokbetlehem Jesolóban

Jesolo városában 2002 óta minden évben december 8-tól január végéig egy különleges kiállítást lehet megtekinteni, amelynek „Homokbetlehem” a címe.

2016. december 30. péntek

Ferenc pápa: Adjunk hangot és adjunk testet a reménynek!

December 25-én délben a szentatya a szokásnak megfelelően elmondta karácsonyi üzenetét a Szent Péter-bazilika középső erkélyéről, az úrangyala elimádkozása után pedig „Urbi et Orbi” áldás adott Rómára és az egész világra. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 25. vasárnap

tovább »