Ünnepi szentmise a Mátyás-templomban Boldog IV. Károly király koronázásának centenáriumán

Boldog IV. Károly magyar királlyá koronázásának századik évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét december 30-án a Mátyás-templomban Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Cserháti Ferenc püspök és Varga Lajos váci segédpüspök... »

2016. december 30. péntek

Foucauld atyáért adtak hálát halála 100. évfordulóján

Boldog Charles de Foucauld halálának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a budapesti Páli Szent Vince-plébániatemplomban november 12-én. A délutáni előadások és szentségimádás után az ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello nuncius mutatta be.

2016. november 13. vasárnap

Szent Sír-lovagokat avattak Budapesten

Edwin Frederick O’Brien, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend bíboros nagymestere hét lovagot avatott a Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás-) templomban október 22-én. Az új lovagok közt van Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius.

2016. október 22. szombat

„Ez a templom a teljes magyar történelemről beszél” – negyedszázados évforduló a Sziklatemplomban

Huszonöt éve, 1991. október 13-án Angelo Acerbi érsek, a Szentszék magyarországi nunciusa szentelte fel a pálosok budapesti Sziklatemplomának oltárát. Az évfordulón Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius mutatott be ünnepi szentmisét a Gellért-hegyi templomban – tájékoztatott Parák... »

2016. október 14. péntek

„Küldetése a mi küldetésünk” – magyarországi jelenlétük centenáriumát ünnepelték a verbiták

Idén múlt száz éve, hogy a verbiták (Isteni Ige Társsága) Magyarországra érkeztek. Október 8-án, szombaton a Világmisszió 15. Országos Ünnepével összekapcsolva tartották a jubileumi év záróeseményét Budatétényben, a Názáret Missziósházban.

2016. október 9. vasárnap

„Hálát adok az Úrnak mindenért” – Aranymiséjére készül Alberto Bottari de Castello nuncius

Szeptember 9-én a Szent István-bazilikában mutatja be aranymiséjét Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa. Ebből az alkalomból kérdeztük papi hivatásáról, életútjáról.

2016. szeptember 8. csütörtök

Püspökké szentelték Pintér Gábort

Pintér Gábort, a Belarusz Köztársáság kinevezett apostoli nunciusát július 15-én szentelték püspökké Vácott. A főszentelő Pietro Parolin bíboros államtitkár, a társszentelők Erdő Péter bíboros és Beer Miklós megyéspüspök voltak.

2016. július 15. péntek

Pénteken szentelik püspökké Pintér Gábor belarussziai apostoli nunciust

Július 15-én, pénteken 10.30 órakor a váci székesegyházban dr. Pintér Gábor pápai prelátust, szentszéki diplomatát, a váci egyházmegye papját, a Belarusz Köztársaság apostoli nunciusát püspökké szenteli Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár, a vatikáni diplomácia első... »

2016. július 14. csütörtök

Kinevezték az új moszkvai apostoli nunciust

Ferenc pápa május 28-án, szombaton kinevezte moszkvai apostoli nunciussá Celestino Migliore érseket, aki ez idáig Lengyelország nunciusa volt.

2016. június 1. szerda

Miguel Maury Buendía érsek az új pápai nuncius Bukarestben

A Szentszék sajtóterme december 5-én tette közzé, hogy Ferenc pápa Kazahsztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán eddigi nunciusát küldi Bukarestbe a nyáron, a Francisco-Javier Lozano érsek távozásával megüresedett diplomáciai szolgálati hely betöltésére.

2015. december 6. vasárnap

Ünnepélyesen megerősítették a Szent II. János Pál Iskolaközpont új nevét

A budapesti intézményben Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius celebrált ünnepi szentmisét november 6-án abból az alkalomból, hogy a volt Szent Benedek Iskolaközpont felvette Szent II. János Pál pápa nevét, és a névadó szent ereklyéjét elhelyezték az iskolában.

2015. november 6. péntek

Rózsafüzért imádkozók találkozóját tartották a százéves Rózsafüzér Királynője-templomban

Október 3-án tartották a rózsafüzért imádkozók hatodik országos találkozóját a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templomban. Ez a nap egyúttal a templom felszentelésének századik évfordulója is volt.

2015. október 3. szombat

Konferenciát rendeztek az embermentő vatikáni diplomata, Gennaro Verolino emlékére

Szeptember 28-án a budapesti Gennaro Verolino-iskolában megrendezett konferencián Alberto Bottari de Castello pápai nuncius köszöntötte a résztvevőket. Rosalba Verolino, a névadó unokahúga mutatta be nagybátyja életét, a vészkorszak alatt Budapesten végzett tevékenységét.

2015. szeptember 28. hétfő

Erdő Péter: Isten évszázadok óta megmutatta irgalmát Szentkúton

Erdő Péter bíboros szeptember 5-én ünnepi szentmise keretében megáldotta a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely új létesítményeit és felszentelte szabadtéri oltárát. A kegyszobor előtt nemzetünket a Magyarok Nagyasszonya oltalmába ajánlotta.

2015. szeptember 5. szombat

KATTÁRS Debrecenben – fókuszban a katolikus nevelés és oktatás

A Magyarországon 2013 óta megrendezett Katolikus Társadalmi Napok idén ősszel Debrecenbe költözik. A szeptember 12-i esemény kiemelt témaköre a katolikus oktatás és nevelés.

2015. szeptember 4. péntek

A Szent Benedek Iskolaközpont ősztől Szent II. János Pál néven folytatja működését

A fővárosban 1994 óta működő Szent Benedek Iskolaközpont a mai naptól, szeptember 1-jétől Szent II. János Pál Iskolaközpont néven folytatja tevékenységét – tájékoztat a Krisztus Légiója Kongregáció sajtóközleménye.

2015. szeptember 1. kedd

Elhunyt Józef Wesołowski érsek, egykori apostoli nuncius

Augusztus 27-én reggel a vatikáni saját lakásában elhunyt Józef Wesołowski érsek, a Dominikai Köztársaság egykori apostoli nunciusa. A hivatalos vatikáni orvosi vizsgálat szerint a lengyel érsek természetes halállal halt meg – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. augusztus 29. szombat

Ünnepélyes omoforátadás Hajdúdorogon

Kocsis Fülöp föltámadási vecsernye keretében öltötte fel először az érseki rangot jelző ruhadarabot, a görögkatolikus püspökök rendi jelvényét, az omofort a hajdúdorogi székesegyházban augusztus 1-jén – tájékoztat a Hajdúdorogi Metropólia.

2015. augusztus 4. kedd

Megkezdi munkáját a Szociális Testvérek Társasága XV. általános káptalanja

Augusztus 6-án kezdetét veszi a Szociális Testvérek Társasága XV. általános káptalanja, amely hatévente kerül megrendezésre – tájékoztat a Szociális Testvérek Társasága.

2015. augusztus 1. szombat

Emléktáblát állítottak Hollai Antalnak Albertfalván

Emléktábla avatásával, szentmisével és az elmélkedéseiből szerkesztett könyv bemutatójával emlékeztek az 56 évesen elhunyt Hollai Antal pápai káplán, c. apát, esperes, plébánosra halála első évfordulóján, július 29-én Albertfalván – tájékoztatta szerkesztőségünket Mihályi... »

2015. július 30. csütörtök

tovább »