Mario Zenari bíboros, szíriai nuncius drámai beszámolója a „földi pokolról”

A Szíriában zajló véres polgárháborúnak egyre több civil esik áldozatul. Mario Zenari bíboros, Szíria apostoli nunciusa szerint az országban uralkodó káosz maga a „földi pokol”, elsősorban pedig a gyermekek számára, aki a legsebezhetőbbek. A bíboros március 9-én számolt be a... »

2018. március 11. vasárnap

Sok szép emléket viszek magammal Magyarországról – Interjú Alberto Bottari de Castello nunciussal

Alberto Bottari de Castello búcsúzik Magyarországtól, és egyben a nunciusi feladataitól is. Nyugalmazását követően szülőföldjén folytatja papi szolgálatát. Az elmúlt évekről, a tapasztalatairól kérdeztük.

2017. november 26. vasárnap

Köztetek másként legyen – Asztrik érseket ünnepelték mennyei születésnapján Kalocsán

Kalocsa első, szent életű érsekének emléknapját ünnepelték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Áder János köztársasági elnök jelenlétében november 12-én Kalocsán. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik főapát... »

2017. november 12. vasárnap

Isten a maga szabadságával ajándékoz meg – A belaruszi nuncius mutatott be szentmisét Várpalotán

Pintér Gábor címzetes velebusdói érsek, az Apostoli Szentszék belaruszi követe mutatott be szentmisét október 15-én Várpalotán.

2017. október 18. szerda

Misszionáriusok találkozója Vácon

Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi misszionáriusok érkeztek Vácra szeptember 16-án. A találkozót immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.

2017. szeptember 19. kedd

A pápa kinevezte az új izraeli nunciust

Ferenc pápa szeptember 13-án, szerdán kinevezte Leopoldo Girelli érseket Izrael apostoli nunciusává, illetve Jeruzsálem és Palesztina apostoli delegátusává.

2017. szeptember 14. csütörtök

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében, a budapesti Szent József-templomban ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk... »

2017. június 24. szombat

Ökumenikus imaórán emlékeztek Budapesten korunk vértanúira és az egyiptomi kopt áldozatokra

Alberto Bottari de Castello pápai nuncius vezette az imádságot napjaink vértanúiért április 10-én az Egyetemi templomban. Az imaórán külön is megemlékeztek az egyiptomi merényletek áldozatairól. A Szent Egyed közösség által szervezett áhítaton több keresztény felekezet képviselői... »

2017. április 11. kedd

Ünnepi szentmise a Mátyás-templomban Boldog IV. Károly király koronázásának centenáriumán

Boldog IV. Károly magyar királlyá koronázásának századik évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét december 30-án a Mátyás-templomban Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Cserháti Ferenc püspök és Varga Lajos váci segédpüspök... »

2016. december 30. péntek

Foucauld atyáért adtak hálát halála 100. évfordulóján

Boldog Charles de Foucauld halálának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a budapesti Páli Szent Vince-plébániatemplomban november 12-én. A délutáni előadások és szentségimádás után az ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello nuncius mutatta be.

2016. november 13. vasárnap

Szent Sír-lovagokat avattak Budapesten

Edwin Frederick O’Brien, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend bíboros nagymestere hét lovagot avatott a Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás-) templomban október 22-én. Az új lovagok közt van Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius.

2016. október 22. szombat

„Ez a templom a teljes magyar történelemről beszél” – negyedszázados évforduló a Sziklatemplomban

Huszonöt éve, 1991. október 13-án Angelo Acerbi érsek, a Szentszék magyarországi nunciusa szentelte fel a pálosok budapesti Sziklatemplomának oltárát. Az évfordulón Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius mutatott be ünnepi szentmisét a Gellért-hegyi templomban – tájékoztatott Parák... »

2016. október 14. péntek

„Küldetése a mi küldetésünk” – magyarországi jelenlétük centenáriumát ünnepelték a verbiták

Idén múlt száz éve, hogy a verbiták (Isteni Ige Társsága) Magyarországra érkeztek. Október 8-án, szombaton a Világmisszió 15. Országos Ünnepével összekapcsolva tartották a jubileumi év záróeseményét Budatétényben, a Názáret Missziósházban.

2016. október 9. vasárnap

„Hálát adok az Úrnak mindenért” – Aranymiséjére készül Alberto Bottari de Castello nuncius

Szeptember 9-én a Szent István-bazilikában mutatja be aranymiséjét Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa. Ebből az alkalomból kérdeztük papi hivatásáról, életútjáról.

2016. szeptember 8. csütörtök

Püspökké szentelték Pintér Gábort

Pintér Gábort, a Belarusz Köztársáság kinevezett apostoli nunciusát július 15-én szentelték püspökké Vácott. A főszentelő Pietro Parolin bíboros államtitkár, a társszentelők Erdő Péter bíboros és Beer Miklós megyéspüspök voltak.

2016. július 15. péntek

Pénteken szentelik püspökké Pintér Gábor belarussziai apostoli nunciust

Július 15-én, pénteken 10.30 órakor a váci székesegyházban dr. Pintér Gábor pápai prelátust, szentszéki diplomatát, a váci egyházmegye papját, a Belarusz Köztársaság apostoli nunciusát püspökké szenteli Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár, a vatikáni diplomácia első... »

2016. július 14. csütörtök

Kinevezték az új moszkvai apostoli nunciust

Ferenc pápa május 28-án, szombaton kinevezte moszkvai apostoli nunciussá Celestino Migliore érseket, aki ez idáig Lengyelország nunciusa volt.

2016. június 1. szerda

Miguel Maury Buendía érsek az új pápai nuncius Bukarestben

A Szentszék sajtóterme december 5-én tette közzé, hogy Ferenc pápa Kazahsztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán eddigi nunciusát küldi Bukarestbe a nyáron, a Francisco-Javier Lozano érsek távozásával megüresedett diplomáciai szolgálati hely betöltésére.

2015. december 6. vasárnap

Ünnepélyesen megerősítették a Szent II. János Pál Iskolaközpont új nevét

A budapesti intézményben Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius celebrált ünnepi szentmisét november 6-án abból az alkalomból, hogy a volt Szent Benedek Iskolaközpont felvette Szent II. János Pál pápa nevét, és a névadó szent ereklyéjét elhelyezték az iskolában.

2015. november 6. péntek

Rózsafüzért imádkozók találkozóját tartották a százéves Rózsafüzér Királynője-templomban

Október 3-án tartották a rózsafüzért imádkozók hatodik országos találkozóját a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templomban. Ez a nap egyúttal a templom felszentelésének századik évfordulója is volt.

2015. október 3. szombat

tovább »