Erdőtündék és törpök a Bács-Kiskun megyei cserkészek táborában Apostagon

Harmadik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun megyében lévő tizenegy csapat közös nyári táborát július 7. és 16. között. Július 9-én, vasárnap Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tábori szentmisét mutatott be a táborozóknak.

2017. július 25. kedd

A debreceni görögkatolikus szakkollégium is bemutatkozott a Campus Fesztiválon

Július 19-23. között rendezték meg a legnagyobb debreceni fesztivált, ahol idén lehetőség nyílt rá, hogy bemutatkozzon a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is.

2017. július 25. kedd

Agráregyetemistákat várnak a premontreiek gödöllői kollégiumába

A Gödöllői Premontrei Perjelség 2015-ben alapította meg a Norbertinum Premontrei Kollégiumot a Szent István Egyetem mellett.

2017. július 25. kedd

Az egyedüllétből az együttlétbe – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én

2017. október 7-én rendezik meg a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai ez alkalommal az imádság köré szövődnek majd. Az őszi találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja.

2017. július 25. kedd

BoscoFeszt 2017 – A család jegyében Péliföldszentkereszten

Harmadik alkalommal tartották meg július 17. és 21. között Péliföldszentkereszten a Don Bosco Szaléziak, a Don Bosco Nővérek és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljainak közös szervezésében a BoscoFeszt elnevezésű, fesztivál jellegű tábort, amelyen idén mintegy százhatvan fiatal vett... »

2017. július 24. hétfő

Személyre szabott törődés és négyezer palacsinta – Elkezdődött a XXI. ÁGOTA-tábor

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el július 22-én délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, a Békés megyei Doboz-Szanazugon.

2017. július 24. hétfő

Felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium

A belvárosi, komfortos katolikus szakkollégium várja a 2017/18-as tanévben is az egyetemre készülőket, valamint a már egyetemre, főiskolára járókat Szombathelyen.

2017. július 24. hétfő

Merjük megmutatni, miben vagyunk jók! – Tehetséggondozás a székesfehérvári ciszterci gimnáziumban

„Tehetséges szülő – tehetséges gyerek” címmel indított programot a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, hagyományteremtő céllal. Endrey Irma és Endrey-Nagy Ágoston, a festőművész édesanya és írásaival, fényképeivel díjakat nyerő kilencedikes fia mutatkoznak be... »

2017. július 22. szombat

A szalézi központ erősíti az egységet a keresztények és a muszlimok között Albániában

A tiranai Don Bosco Központ, amelyet több mint ezer katolikus, ortodox és muszlim gyermek és tizenéves látogat, nagyszerű példa az együttélésre.

2017. július 21. péntek

Megújul és bővül a nyíregyházi görögkatolikus általános iskola

Második szakaszába lépett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium általános iskola épületének tetőtér-beépítése. A munkálatok a tervek szerint szeptember 1-jére befejeződnek.

2017. július 21. péntek

A szerzetesi hivatást népszerűsítik a szalézi középiskolában a Fülöp-szigeteken

Makatiban, a Don Bosco Műszaki Intézetben elindítottak egy szerzetesi hivatás-népszerűsítő programot a tanév elején, mindössze három héttel a tanítás megkezdése után. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de ha megismerjük indokaikat, megértjük, miért döntöttek így.

2017. július 21. péntek

Idén is megrendezték a gitártábort Tasnádszántón

Immár ötödik alkalommal rendeztek gitártábort „Indulj és menj!” címmel a Szatmár megyei Tasnádszántó plébániáján július 12. és 16. között. Évről évre nő a résztvevők száma, idén nyolcvanöt tanulni vágyó fiatal táborozott, kezdők és haladók egyaránt.

2017. július 20. csütörtök

A „Sándor-jelenség” – A szalézi jelenlét Magyarországon

Nádudvari Géza szalézi testvér, a Szent István királyról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány ekonómusa a magyarországi szalézi jelenlétről írt az ANS nemzetközi szalézi hírügynökség oldalán.

2017. július 20. csütörtök

Játékos feladatlap segítségével ismerhetik meg az egyházi műemlékeket a látogatók Pécsen

A pécsi püspökség a múzeumpedagógia módszereivel igyekszik élményszerűbbé tenni az érdeklődők számára a turisztikai helyszíneken eltöltött időt. Ezt a célt szolgálják a sétálólapok is, amelyek játékos felfedezőútra hívják a látogatókat.

2017. július 19. szerda

„Angyalképző” napközis tábor Örökösföldön

Július 10. és 15. között szervezték meg az „Angyalképző” névre keresztelt napközis tábort Örökösföldön, amelyet negyedik éve tartanak Szabó Tamás parókus kezdeményezésére.

2017. július 19. szerda

Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

A házaspárok idei lelkigyakorlatát július 7. és 9. között Mikolás Attila salomvári plébános vezette a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián.

2017. július 18. kedd

Pótfelvételt hirdet a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Az alábbiakban tájékozódhatnak azokról a szakokról, melyek esetében pótfelvételt hirdettek, illetve a jelentkezési és pótfelvételi határidőkről.

2017. július 16. vasárnap

5 nevelési tanács Louis és Zelie Martintól, a szentektől, akik szenteket neveltek

Nehéz a gyermeked fegyelmezni? Minden rossz szokásodat lemásolja? Aggódsz miatta, mert képes akár a földhöz vágni magát hiszti közben? Nem vagy egyedül. Louis és Zelie Martinnak, Lisieux-i Szent Teréz szüleinek hasonló problémákkal szembesülve kellett rájönniük, miként neveljék jól... »

2017. július 15. szombat

Az Apor Vilmos-iskolaközpont diákja viszi a magyar zászlót az európai ifjúsági olimpia megnyitóján

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 9. osztályos diákja, Sipőcz Richárd cselgáncsozó viszi a magyar zászlót az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitóünnepségén, július 23-án, Győrben az ETO Parkban.

2017. július 13. csütörtök

Jeleket keresünk – A találkozó, amely mélységekbe hív

Szerda délután elkezdődött a 34. egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat. Kerényi Lajos atya ezúttal is frissen, fiatalosan indította az alkalmat, elmélkedett Isten jeleiről az életünkben.

2017. július 13. csütörtök

tovább »