Szent László gyermekszemmel – Katolikus óvodások és iskolások alkotásaiból nyílt kiállítás Győrben

A katolikus óvodák, iskolák számára a Szent László-év alkalmából meghirdetett rajz-, tárgyalkotó és fotópályázatok díjnyertes alkotásaiból, valamint a szakképző intézmények diákjai által készített mestermunkákból nyílt kiállítás május 26-án Győrben, az Egyházmegyei... »

2017. május 26. péntek

Spárta–Athén–Bizánc – „Görög nap” a Miskolci Egyházmegyében

Május 23-án idén is megrendezték a miskolci görögkatolikus középiskolás diákok találkozóját a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

2017. május 26. péntek

Első kézből a venezuelai válságról – A piaristák kiállnak diákjaikért

Első kézből számol be a kritikus venezuelai helyzetről Javier Alonso piarista május 20-i blogbejegyzésében, melyet Urbán József SP generálisi asszisztens, korábbi tartományfőnök és gimnáziumi igazgató fordításában közlünk.

2017. május 26. péntek

Hálát adtak az elmúlt tanévért az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanévzáró hálaadó szentmiséjét május 22-én tartották meg a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatta be, Sánta János koncelebrálásával.

2017. május 26. péntek

Felújítják a Boldogasszony Iskolanővérek egykori zárdáját Nagybecskereken

Német László SVD megyéspüspök május 23-án sajtótájékoztatót tartott az egykor a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett nagybecskereki zárda épületének sorsáról.

2017. május 26. péntek

Tagle manilai érsek a katolikus pedagógiai konferencián Esztergomban: Jó embereket kell nevelnünk!

Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi... »

2017. május 25. csütörtök

Tanszereket osztottak a nyíregyháza-örökösföldi templomban

Tanszereket osztottak május 21-én a nyíregyházi Örökösföldi Egyházközségben hagyományteremtő szándékkal. Idén 27 gyermeket ajándékozott meg az egyházközség, azokat a ministránsokat, hittanosokat, akik közösségük aktív tagjai.

2017. május 25. csütörtök

Családi napot rendeztek Sója Miklós emlékére Nyíregyházán – KÉPRIPORT

A Huszár-telepi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola családi napot szervezett május 19-én. A programon részt vettek többek között Szocska A. Ábel apostoli kormányzó, a Sója család tagjai, valamint az intézmény támogatói is.

2017. május 25. csütörtök

Családi napot rendeztek a debreceni Svetits-iskolában – KÉPRIPORT

A Boldogasszony Iskolanővérek 120 éves jubileumát ünneplő iskolájában május 20-án családi napot rendeztek, melynek témája a honfoglalás volt.

2017. május 24. szerda

Nyolcvan éve vannak Magyarországon a szalézi nővérek

A Segítő Szűz Mária Leányai (Don Bosco Nővérek) magyarországi letelepedésének 80. és társalapítójuk, Mazzarello Szent Mária Dominika születésének 180. évfordulója alkalmából május 20-án Pesthidegkúton ünnepeltek a szalézi nővérek általános elöljárójuk, Yvonne Reungoat... »

2017. május 24. szerda

Életünk hiányait bemutató pályamunkákból szerveztek diákfotó-kiállítást Nyíradonyban

„Hiányos világ” címmel nyílt fotókiállítás a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában május 19-én. Az intézmény által negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra négy településről kilenc tanuló küldött fényképet a megadott témában.

2017. május 24. szerda

Katolikus iskolák történelemversenyének döntőjét tartották Kiskunhalason

A katolikus tanintézmények XIII. Országos Takáts Sándor Történelemversenyének döntőjét rendezték meg május 20-án a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

2017. május 24. szerda

„Ne félj, csak higgy!” – Komplex művészeti vetélkedőt rendeztek Tenken

Az idén első alkalommal kiírt verseny, amelyre tizenkét katolikus iskola nevezett, két levelező és egy helyi fordulóból állt. A döntőt a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában tartották május 19-én.

2017. május 24. szerda

Marosvásárhelyre utazik a katolikus iskola ügyében a Vatikán nagykövete

Közös munkamegbeszélésre hívja május 31-én délután 1 órára, a Keresztelő Szent János plébánia épületébe a Római Katolikus Státus Alapítvány és a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői bizottsága az iskola ügyében érintett intézmények... »

2017. május 24. szerda

Bálint Sándorra emlékeztek a kettős jubileumot ünneplő szegedi Karolina-iskola tanulói

A Boldogasszony Iskolanővérek fenntartásában működő, alapításának 145. és újraindításának 25. évfordulóját ünneplő Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium közössége május 10-én megkoszorúzta Bálint Sándornak az iskola falán... »

2017. május 24. szerda

Tanév végi hálaadást tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Aki nem tud hálát adni, az nem értékeli igazán, amit kapott!” – Németh Norbert igazgató ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium hálaadó szentmiséjét, amelyet május 18-án tartott a közösség Szombathelyen a Szent Norbert-zárdatemplomban.

2017. május 24. szerda

Gyermekvédelmi központok fiataljai zarándokoltak Máriapócsra

Május 20-án a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központja szervezett közös zarándoklatot Máriapócsra. Kétszáz, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatal vállalta a nem mindennapi utat.

2017. május 24. szerda

Újraindul Vácon a katekéták és lelkipásztori munkatársak képzése

2017 őszén újraindul levelező tagozaton a katekéta és lelkipásztori munkatárs alapszak a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. A jelentkezési határidő 2017. augusztus 12.

2017. május 23. kedd

Felvidékre utaztak az albertfalvi Don Bosco-iskola diákjai

A Határtalanul program keretében kirándult a Felvidékre az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik évfolyama május 10–12. között. Mikszáth Kálmán, Madách Imre, Tompa Mihály és Rákóczi Ferenc nyomában vezetett útjuk.

2017. május 23. kedd

Volt szalézi növendékek nyerték az Eurovíziós Dalfesztivált

A portugál testvérpár, Salvador és Luísa Sobral volt szalézi növendékek nyerték a 62. Eurovíziós Dalfesztivált.

2017. május 22. hétfő

tovább »