Veres András püspök megáldotta a soproni Szent Orsolya Tagóvoda új játszóterét

Veres András győri megyéspüspök február 20-án megáldotta a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új játszóterét – tájékoztatott Kovács András igazgató.

2017. február 23. csütörtök

Szent Lászlóra és Asztrik érsekre emlékeznek a kiskunhalasi katolikus iskolában

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda február 20-tól hamvazószerdáig programsorozattal kapcsolódik az idei Szent László-évhez és Asztrik-évhez.

2017. február 23. csütörtök

A Föld mint a csodálkozás helye – továbbképzés hitoktatóknak, pedagógusoknak Nagyváradon

Február 17–19-e között egységes értelemorientált pedagógiai képzést tartottak a hitoktatóknak, egyházi iskolai tanítóknak, óvodapedagógusoknak, valamint a módszer iránt érdeklődőknek a nagyváradi Posticumban. A valláspedagógiai továbbképzést Franz Kett és Cyril Havel... »

2017. február 23. csütörtök

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

Először rendeztek bencés bált Tihanyban – KÉPRIPORT

Február 18-án, szombaton első alkalommal rendeztek bencés bált a rend tihanyi iskolájában. Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel fotói idézik fel az estét.

2017. február 22. szerda

Villámcsődület és örömkönnyek Nagyváradon – házasság heti meglepetés a Szent László-líceumban

A házasság hete keretében, február 17-én megható pillanatokat élhettek át egy villámcsődület résztvevőiként a szülői közösség tagjai a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban.

2017. február 21. kedd

Szalézi önkéntesként HIV-fertőzött fiúk között

Des Williams a Bosco Önkéntes Akció (Bosco Volunteer Action – BOVA) önkénteseként négy hónapot töltött az indiai Szálemben egy otthonban, ahol HIV-fertőzött fiúkat gondoznak. Tapasztalatait a Szaléziak.hu tette közzé.

2017. február 20. hétfő

Fotópályázatot hirdet diákoknak a nyíradonyi görögkatolikus iskola

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola „Hiányos világ” címmel fotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

2017. február 19. vasárnap

A Mindszenty-iskola nyerte idén a Szén János Kupát

Befejeződtek az 5-6. osztályosoknak kiírt labdarúgó küzdelmek az esztergomi Prímás-szigeti Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A Mindszenty József Katolikus Általános Iskola minden mérkőzését biztosan nyerve került az első helyre.

2017. február 18. szombat

Liturgikusének-versenyt szervez a Görögkatolikus Metropólia

A Görögkatolikus Metropólia idén két fordulóban rendezi meg hagyományos liturgikusének-versenyét. Előbb az egyes egyházmegyék bonyolítják le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe. Az egyházmegyei fordulókra március 10-ig lehet jelentkezni.... »

2017. február 18. szombat

A misszió frontvonalán – Katekéták számára rendeztek tanácskozást Budapesten

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a katekéták konferenciáját, melynek ezúttal a Párbeszéd Háza adott otthont. A kétnapos tanácskozás nyitó előadását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartotta.

2017. február 18. szombat

Ferenc pápa első alkalommal látogatott el római állami egyetemre

A szentatya január 17-én, pénteken délelőtt látogatást tett a Roma Tre Tudományegyetemen. Találkozott a hallgatókkal, a tanárokkal és a felsőoktatási intézmény más munkatársaival. Előre megírt beszédét átadva kötetlen szavakkal válaszolt négy egyetemista kérdéseire.

2017. február 17. péntek

A katolikus apák szerepéről tartott előadást Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató

„A hatékony pedagógiai kommunikáció eszköztára” címmel szervezett konferenciát február 17-én a budapesti Katolikus Pedagógiai Intézetben három pedagógusegyesület. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásában arról beszélt, hogy mi az apák szerepe a katolikus... »

2017. február 17. péntek

A szegedi Karolina Óvoda ovisai mesélnek vulkánokról a Móra Ferenc Múzeum új videóján

A szegedi Móra Ferenc Múzeum videójában a Karolina Óvodába járó gyerekek mesélnek a tűzhányók működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell a kitörést megakadályozni… A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a... »

2017. február 17. péntek

InfoPontot kapott a Pécsi Tudományegyetem

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora adta át, Udvardy György pécsi megyéspüspök pedig megáldotta február 14-én a Pécsett, a Széchenyi téren kialakított PTE InfoPontot.

2017. február 16. csütörtök

Fegyverszünet – Kolumbiai gyerekkatonák reintegrációjáról szóló dokumentumfilmet mutattak be

Madridban, a kolumbiai nagykövetségen mutatták be február 9-én az „Alto el fuego” (Fegyverszünet) című dokumentumfilmet, amely a medellíni (Kolumbia) szaléziak munkáját mutatja be, melyet a polgárháború idején katonaként harcoló gyerekek reintegrációjáért végeznek.

2017. február 16. csütörtök

Félévkezdő értekezletet tartottak az egyházmegyei nevelési intézmények vezetői Kalocsán

Közös értekezlettel kezdték a tavaszi tanítási félévet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői Kalocsán február 15-én.

2017. február 16. csütörtök

Házszentelés a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban – KÉPRIPORT

Kocsis Fülöp metropolita február 13-án tartott házszentelést Debrecenben, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. február 16. csütörtök

Hitoktatói rekollekciót szerveztek a veszprémi hittudományi főiskolán

Február 11-én rendezte meg a tanév második hitoktatói rekollekcióját a Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Bizottsága, Felker Zsolt hitoktatási referens, valamint Tiszttartó Dávid, a Hitoktatási Konzultációs Iroda vezetője. A program szentmisével kezdődött, amit Márfi Gyula érsek... »

2017. február 15. szerda

Iskoláink legyenek a remény forrásai – Ternyák Csaba tartott előadást a katolikus iskolák vezetőinek

A hazai katolikus iskolák vezetői számára tartott értekezletet a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) február 10-én a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A rendezvényen Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke tartott... »

2017. február 15. szerda

tovább »