Megtartották a szombathelyi mentorképző program idei első alkalmát

Február 16-án és 17-én folytatódott a Szombathelyi Egyházmegye mentorképző programja. A kiválasztott hittanárok a képzés során olyan mentorokká válhatnak, akiknek alapvető feladata a felsőoktatásból kikerülő katekéták kísérése és hivatásuk támogatása.

13:29

Mi van a nyúlon túl? – Múzeumpedagógiai foglalkozások a pécsi püspökségen

Húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozást szervez a pécsi püspökség a 7–11 éves gyermekeknek. Az egyéni jelentkezéseket március 24-re várják, de csoportok számára előzetes időpont-egyeztetéssel az egész nagyböjti időszak alatt elérhető a foglalkozás.

2018. február 20. kedd

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye pedagógusainak

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak február 15. és 17. között Iszkaszentgyörgyön. Az elmélkedéseket Ugrits Tamás általános pasztorális helynök vezette.

2018. február 20. kedd

Rockpassió a szombathelyi székesegyházban

A szentpéterfai Talentumok együttes az idei nagyböjtben is előadja a Máté evangéliuma szerint feldolgozott rockpassiót, Fodor Gábor hangszerelésében.

2018. február 20. kedd

Felvételt hirdet a nyíregyházi Szent Zsófia Görögkatolikus Kollégium

A Szent Zsófia Görögkatolikus Kollégium felvételt hirdet a 2017/18-as tanév II. félévére felsőoktatásban tanuló nappali tagozatos főiskolai és egyetemi hallgatók részére. A jelentkezéseket február 28-ig kell benyújtani.

2018. február 19. hétfő

A hangzó katedrálisokért – Műhelybeszélgetés a Zeneakadémia egyházzene tanszékén

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem legpatinásabb épületében, a Liszt Ferenc Emlékmúzeumot- és Kutatóközpontot is magában foglaló Régi Zeneakadémián találkoztunk az egyházzene tanszék egykori hallgatóival, akik ma már ifjú oktatóként erősítik intézményüket.

2018. február 18. vasárnap

A reformáció útja: egyértelmű jelen, predesztinált jövő? – Beer Miklós és Lackner Pál beszélgetett

Február 8-án este megtelt a Párbeszéd Háza kápolnaterme érdeklődő fiatalokkal: a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium és az Építész Klub szervezésében Beer Miklós váci püspök és Lackner Pál evangélikus püspök beszélgetett.

2018. február 18. vasárnap

Unitas 2018: Tudok-e örülni annak, ami vagyok?

A pap- és szerzetesnövendékek hagyományos találkozóját február 17-én tartották Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az apostoli élet és imádság kapcsolatára rákérdező téma elgondolkodni hívott. Elkezdeni imádkozni, nem abbahagyni, és innen indítani minden... »

2018. február 18. vasárnap

Megújított szenttudományi képzés

Ferenc pápa január 29-én kihirdette azt a 2017. december 8-án kelt apostoli konstitúciót, mely az egyházi egyetemek, valamint egyházi fakultások működését részletesen szabályozó Sapientia christiana kezdetű apostoli konstitúció megújítására hivatott.

2018. február 17. szombat

A fiatalok érzelmi és szexuális nevelése lesz a tavaszi családpasztorációs papi találkozó témája

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 12-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Arról a nevelési anyagról lesz szó, amelyet a Világiak, Család és Élet Kongregációja dolgoz ki a fiatalok érzelmi és szexuális nevelésével... »

2018. február 16. péntek

Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

2018. február 16. péntek

Megújult az esztergomi Vitéz János német nemzetiségi katolikus iskola

Felújították az esztergomi Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolát. A megújult intézményt február 16-án áldotta meg Snell György esztergom-budapesti segédpüspök.

2018. február 16. péntek

Megújult a jászberényi katolikus középiskola

Befejeződött a Jászberényi Katolikus Iskola és Középiskola Liska József Tagintézménye épületeinek energetikai fejlesztése. A hamarosan záruló projektet az Egri Főegyházmegye kezdeményezte a KEOP-7.13.0/15 pályázat keretében. Az épület átadása és megáldása január 31-én... »

2018. február 16. péntek

Hamvazószerdai szentmise a jánosházi katolikus iskolában

Február 14-én, hamvazószerdán a tanítási nap kezdetén Böjti Balázs káplán szentmisét mutatott be a jánosházai Szent Imre Általános Iskolában.

2018. február 16. péntek

Lehetünk a holnap bajnokai?

A „Holnap” című dokumentumfilmet tekintették meg az érdeklődők a teremtett világ védelmével foglalkozó Naphimnusz Műhely e félévi első alkalmán, február 14-én, hamvazószerdán. A szervezők a nagyböjt szellemében arra irányították a figyelmet, hogy lemondásaink egyben pozitív... »

2018. február 15. csütörtök

A szerzetesrendek összefogása jegyében új képzéssorozat indul a Sapientia Főiskolán

2018 első felében a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán új képzéseket indítanak szerzetesek számára. A kurzusokat a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának Irodája szervezi. A kezdeményezésről január 27-én tájékoztató napot tartottak az intézményben.

2018. február 15. csütörtök

Nem a vidámság ellen harcoltak a farsangolók Szekszárdon

Idén első alkalommal szerveztek farsangi mulatságot a szekszárdi belvárosi általános iskola felső tagozatos korosztályának február elején.

2018. február 15. csütörtök

Nyílt napokat hirdet a piaristák növendékháza

A Piarista Rend Magyar Tartományának Kalazantínum növendékháza nyílt napokat szervez a piarista hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára február 23. és 25. között.

2018. február 15. csütörtök

A Katolikus Egyház vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök február 13-án, kedden a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjaival találkozott.

2018. február 14. szerda

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye négy iskolájának energetikai felújítása

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye KEHOP 5.2.3-16 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című projektje, melyből négy egyházmegyei fenntartású általános iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult... »

2018. február 14. szerda

tovább »

Mai evangélium – 2018. február 21.

Mai evangélium – 2018. február 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – 11,29–32

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle