Tanszereket áldottak meg az ózdi görögkatolikus parókián

Hittanos évnyitót tartottak szeptember 16-án az ózdi görögkatolikus parókián, ahol megáldották a gyermekeket és iskolatáskáikat.

17:24

Szent Gellért püspökre emlékeztek Komlón

Püspöki szentmisén vettek részt a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tanulói és tanárai szeptember 18-án, hétfőn reggel a komlói plébániatemplomban.

09:00

Petíciót tettek közzé a marosvásárhelyi katolikus iskola megmentéséért

A „Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!” címmel megjelent petícióval azt szeretné elérni a CitizenGo nemzetközi aláírásgyűjtő oldal, hogy a román hatóságok szüntessenek meg minden, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellen hozott törvénytelen... »

2017. szeptember 19. kedd

Erdei iskolában tanultak a tolnai katolikus iskolások

Második alkalommal szervezett erdei iskolát tanulói számára a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola. Szeptember 11. és 15. között Püspökszentlászlót és környékét fedezhették fel a diákok.

2017. szeptember 19. kedd

Folytatódnak az esti 8-as szentmisék a szombathelyi Zárdatemplomban

A nyári szünet után ismét megnyitja kapuit hívei előtt vasárnap esténkét a szombathelyi Szent Norbert-templom (Zárdatemplom).

2017. szeptember 19. kedd

Miskolcon tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáját szeptember 15–17-én tartották; házigazdája a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma volt.

2017. szeptember 19. kedd

Zene mindenkinek Mezőnyárádon és Tardon

A tardi katolikus templom, Mezőnyárádon pedig a katolikus plébánia és a Boldog Sándor István-iskola vendége volt szeptember 15-én Kiss Márton zongoraművész. A fiatal tehetség zenei missziója, hogy az ország minden településére elvigye a komolyzenét gyermekeknek, felnőtteknek... »

2017. szeptember 19. kedd

A szombathelyi premontrei gimnáziumban koncertezett az Authentic Quartet

A régi zenét játszó együttes előadásában Franz Krommer klasszicista zeneszerző művét hallgathatták meg szeptember 15-én a premontrei gimnázium diákjai és tanárai. A koncertet Kalló Zsoltnak, az Authentic Quartet vezetőjének magyarázatai kísérték.

2017. szeptember 19. kedd

Vecsernyével indult a tanév a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban tartották szeptember 14-én a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitó vecsernyéjét. Az ünnepi alkonyati istentiszteleten a főiskolai közösséggel együtt imádkozott Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök.

2017. szeptember 19. kedd

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

A marosvásárhelyi iskolaépületek visszaszolgáltatásának felülvizsgálatát kezdeményezte egy képviselő

Az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium marosvásárhelyi épületei 2004-es visszaszolgáltatásának felülvizsgálatát kezdeményezte Marius Pascan, Maros megye volt prefektusa. Szeptember 14-én tartott sajtótájékoztatójáról az Agerpres hírügynökség számolt be.

2017. szeptember 16. szombat

Megáldották a jászapáti katolikus középiskola kápolnáját

Kápolnává alakították a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola egykori dísztermét. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 8-án került sor.

2017. szeptember 16. szombat

Szombathelyen is megáldották a tanszereket

Szeptember 10-én, vasárnap közös tanévkezdő szentmisére és első alkalommal az iskolatáskák és tanszerek megáldására gyűltek össze a szombathely-kámoni plébániához tartozó hittanosok és a helyi hívek.

2017. szeptember 16. szombat

A Váci Egyházmegyei Karitász támogatta a rászoruló gyerekek iskolakezdését

A Váci Egyházmegye területén működő 104 karitászcsoport több száz családot támogatott a beiskolázás idején, hogy minél több gyermeknek jelenthessen örömöt az iskolakezdés.

2017. szeptember 16. szombat

Tanévnyitó az egri szemináriumban

Szeptember 9-én megkezdődött az új tanév az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet növendékei számára is.

2017. szeptember 15. péntek

Imaiskola Pozsonyban – Várják az egyetemista korú fiatalokat

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus közösség lelkipásztora, a Pozsonyi Főegyházmegye magyar ifjúságáért felelős papja felhívását adjuk közre.

2017. szeptember 15. péntek

Táskaszentelés Padén

Szeptember 10-én, a reggel 8 órakor kezdődő szentmisén a padéi Havas Boldogasszony-templomban Fiser János plébános megszentelte a diákok iskolatáskáját, tanfelszerelését.

2017. szeptember 15. péntek

Zeneiskolások koncertje a muzslyai templom búcsúünnepén

Szűz Mária szent neve ünnepe a muzslyai templom búcsúja is. E jeles nap alkalmából szeptember 12.én a nagybecskereki Josif Marinković Zeneiskola muzslyai diákjai és tanárai közös koncertet adtak a templomban – tájékoztatott Jenován Flórián.

2017. szeptember 15. péntek

Veres András püspök celebrálta a győri egyetemi lelkészség tanévnyitó szentmiséjét

Szeptember 12-én a győri Szentháromság-templomban bemutatott szentmisén koncelebrált Németh László püspöki helynök, Bognár István plébános, a Győri Hittudományi Főiskola elöljárói, Lukácsi Zoltán rektor, Martos Levente Balázs prefektus és Kaposi Gábor egyetemi lelkész,... »

2017. szeptember 15. péntek

Új játszóudvart kaptak az esztergomi óvodások

Átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tagintézményi óvodájának új játszóudvarát szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt Esztergomban. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megáldotta az új játékokat, a gyerekek pedig birtokba vehették az... »

2017. szeptember 15. péntek

tovább »