Szalézi missziós megbízott látogatott hazánkba

Alfred Maravilla, a szalézi rend missziós dikasztériumának tagja a szalézi missziós önkéntességről beszélt az érdeklődőknek február 19-én Péliföldszentkereszten.

2017. február 21. kedd

Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest

Tömegek búcsúztatták február 19-én, vasárnap a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest a dél-lengyelországi Libiążban. A 25 éves Helena Kmieć állami temetésben részesült, és halála után magas lengyel kitüntetést kapott.

2017. február 20. hétfő

„Nyughatatlanság van bennem, ha szegény országokról hallok” – Szalézi önkéntesként Kamerunban

Az andalúziai Cádiz városból származó Isabel Pérez Camacho 2016 nyarán Kamerunban, Ebolowa városban dolgozott szalézi önkéntesként. Tapasztalatairól a spanyol Solidaridaddonbosco.org oldal készített vele interjút, melyből részletet közlünk.

2017. január 7. szombat

Önkéntes beteglátogatók képzése indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

Évente két alkalommal szervezi meg az önkéntes beteglátogatók képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség: ősszel – általában október elejétől, illetve télen – január végétől. Most ez utóbbira várják a szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok... »

2016. december 29. csütörtök

Díjat nyert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett önkéntes pszichológiai tanácsadás

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes programja, a pszichológiai tanácsadás nyerte „Az év civil szervezeti önkéntes programja” elismerést, melyet december 7-én vettek át a program munkatársai.

2016. december 12. hétfő

Önkéntesek jelentkezését várja a győri Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász önkénteseket keres élelmiszer-gyűjtési akciójához november 25. és 28. között.

2016. november 9. szerda

Németországi önkéntes munkára hirdet pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatot hirdet Németországban, az Initiative Christen für Europa (ICE) egyesületnél eltöltendő egyéves, 2017. január 1. – december 31. közötti időszakra szóló önkéntes szolgálatra.

2016. november 7. hétfő

Ábrahám vendégsége: az irgalmasság a zsidó, a keresztény és a muszlim vallásban

Október 30-án Budapesten, a Deák téri evangélikus lelkészségen a három nagy monoteista vallás képviselői az irgalmasságról tanácskoztak az assisi vallásközi béketalálkozó szellemében. A résztvevők előzőleg fiatal zsidó, keresztény és muszlim önkéntesekkel ünnepi ebéden láttak... »

2016. október 31. hétfő

Karitász-lelkinapot tartottak Vácon

A Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai október 15-én lelkinapot szerveztek az egyházmegyében karitatív munkát végző önkéntesek részére Vácon.

2016. október 27. csütörtök

Már készülnek az ajándékok a karácsonyi karitászvásárra Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász már elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára: kedden délutánonként az ÁGOTA Alapítvány szegedi közösségi házában várják az önkénteseket, ott készülnek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket decemberben a szegedi nagyáruházban lehet... »

2016. október 18. kedd

Több ezren beleadták magukat – Véget ért a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció

Október 9-én lezárult az idén kilencedik alkalommal megrendezett „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű, háromnapos, szociális önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Budapest főváros támogatásával.

2016. október 11. kedd

Átadták a Caritas Hungarica díjakat

53 önkéntes részesült az idei kettős jubileumi évben a Caritas Hungarica elismerésben, amelyet október 8-án, szombaton adott át Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek templomában Budapesten.

2016. október 9. vasárnap

„Add magad!” – a 72 óra mottója krisztusi gondolat

A hétvégén zajló „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű szociális-önkéntes akció céljairól október 7-én sajtótájékoztatót tartottak Budapesten. A történelmi egyházak, a kormányzat képviselői és a 72 óra fővédnöke önkéntes munkát is végzett a Vakok Battyány László... »

2016. október 7. péntek

Elindult az idei „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció

Október 6-án elindult a „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos szociális, önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

2016. október 7. péntek

Karitatív szervezeteket tüntettek ki a menekültválság idején végzett munkájuk elismeréseként

Hat karitatív szervezet képviselője vehetett át miniszteri elismerő oklevelet Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól szeptember 27-én,... »

2016. szeptember 27. kedd

Megkezdődött a Karitász jubileumi zarándoklata

A sümegi Urunk mennybemenetele-főplébánia-templom elől indultak útnak szeptember 22-én Nagy József plébános és Szijártó László, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója áldásával a Katolikus Karitász megalakulásának 85. évfordulója alkalmából szervezett gyalogos... »

2016. szeptember 22. csütörtök

„Idegen voltam, és befogadtatok” – a Jezsuita Menekültszolgálat franciaországi tapasztalatai

Szeptember 13-án Michel Croc, a Jesuit Refugee Service France (JRS France) vezetője és felesége, Elisabeth Croc volt a Süveges Gergő vezette beszélgetéssorozat vendége a budapesti Párbeszéd Házának Pedro Arrupe termében.

2016. szeptember 14. szerda

Elindult a jelentkezés az idei 72 óra kompromisszum nélkül programra

Az október 6. és 9. között megrendezendő 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes programra már lehet jelentkezni. A három történelmi egyház által támogatott akciót új szlogennel, Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnőjének fővédnöksége alatt szervezik... »

2016. augusztus 4. csütörtök

12 fiatallal ebédelt szombaton Krakkóban Ferenc pápa

Egy német zarándok, Jana Szargiej egyike volt annak a 12 fiatalnak, akik részt vettek a Ferenc pápával elköltött ebéden július 30-án Krakkóban. Személyén keresztül kicsit mi, magyarok is ott ültünk a fehér asztalnál, hiszen Jana egy éven át Budapesten önkénteskedett a Regnum Christi... »

2016. augusztus 2. kedd

Önfeledt szórakozás a Balatonnál – akadálymentes máltai tábor mozgáskorlátozottaknak

250 fiatal részvételével rendezi meg július 11–17. között Balatonföldváron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat harmadik táborát a mozgáskorlátozottak számára. Fürdés, vitorlázás, rally, diszkó: vendég és kísérő önkéntes együtt nyaral az akadálymentesített tóparton.

2016. július 15. péntek

tovább »