Karitászönkéntesek lelkigyakorlata Pécsett

November 10–11-én lelkigyakorlatot tartottak a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkénteseinek. A találkozó résztvevői a tanulásról, a tapasztalatszerzésről, az információcseréről, a fejlődésről hallhattak előadásokat és folytattak eszmecserét.

2017. november 19. vasárnap

Ifjúsági önkéntes hálózatot hoz létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

867,03 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatalok képzésére, önkéntes utánpótlás-nevelésre – jelentette be Rétvári Bence államtitkár november 16-án a karitatív szervezet Batthyány téri központjában tartott sajtótájékoztatón.

2017. november 18. szombat

Idősotthon kertjét rendezték a nagyváradi gimnazisták

November 10-én a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum négy diákja vállalta, hogy önkéntes munkával rendbe teszi a nagyvárad-szőllősi Szent Márton Idősotthon kertjét.

2017. november 17. péntek

Szalézi munkatársak éves fóruma Péliföldszentkereszten

Péliföldszentkereszten tartották a szalézi munkatársak éves fórumát november 10. és 12. között. Az eseményen nagy hangsúlyt fektettek a Budapesten rendezendő 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésre is.

2017. november 16. csütörtök

A jövő évi ifjúsági találkozót előkészítő önkéntesképzőt tartottak Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben szervezik 2018. július 25. és 29. között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT). Az önkéntesek első csoportjának tartottak képzést november 11-én Szatmárnémetiben, a püspökség Szent István termében.

2017. november 16. csütörtök

Karitászvezetőt tüntettek ki a szociális munka napján Székesfehérváron

Pro Caritate Albae Regiae díjat kapott Kádár Sándorné Gáthy Katalin, a székesfehérvár-öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia karitászcsoportjának vezetője. A díjat november 13-án, a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen adta át Cser-Palkovics András,... »

2017. november 14. kedd

Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Németországi önkéntes szolgálatra vár fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben végzendő önkéntes szociális segítő munkára keres önkéntes fiatalokat a 2018. február 12-től 2019. február 28-ig... »

2017. november 7. kedd

Megújult a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházat jelző tábla az autópálya mentén

Megújult az Istenszülő bevezetése a templomba titulusú főszékesegyházat jelző tábla az M3-as autópálya mentén október 31-én.

2017. november 2. csütörtök

A Gyulafehérvári Caritas önkéntesei találkoztak Csíkszeredában

Október 20–21-én a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban találkoztak a Gyulafehérvári Caritas önkéntesei. A résztvevők az ismerkedés mellett megosztották egymással tapasztalataikat, valamint bevezették az új önkénteseket a karitásztevékenységek rejtelmeibe.

2017. október 29. vasárnap

Több vagy, ha adsz! – A „72 óra kompromisszum nélkül” akció egyházmegyéinkben

Idén tizedik alkalommal rendezte meg Magyarországon a három történelmi egyház a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akciót közhasznú feladatok végzésére október 12. és 15. között. A beszámolók tanúsága szerint több mint hétezren csatlakoztak országszerte a mintegy... »

2017. október 19. csütörtök

Huszonöt éves a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász október 14-én. A szeretetszolgálat munkatársai hálaadó szentmisével, kiállítással és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra.

2017. október 19. csütörtök

Sikeresen zárult az idei 72 óra hazánkban

Tizedik alkalommal rendezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót, „Több vagy, ha adsz!” mottóval. A közel nyolcezer résztvevő kilencvenhat településen több mint háromszáz szociális, ökológiai és fejlesztő projektet vállalt a... »

2017. október 16. hétfő

„Elég volt már a szép szavakból” – 72 óra az önkéntesség öröméért

Október 12-én délután a Tesla Budapest kulturális központban sajtótájékoztatót követően megkezdődött a tizedik, jubileumi 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciósorozat. A csapatok átvették „Több vagy, ha adsz!” feliratú pólóikat, és megtudták, mi lesz a feladatuk.

2017. október 13. péntek

„Hídépítő projekt vagyunk” – Tízéves a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció

Október 13. és 15. között megint fiatalok ezreit mozgatja meg az evangélikus, református és katolikus összefogással szervezett önkéntes akciósorozat. Darvas Márton főkoordinátorral beszélgettünk róla.

2017. október 12. csütörtök

Lehet még csatlakozni – Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a „72 óra” önkéntes akció

A nagy érdeklődésre való tekintettel október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12. és 15. között zajló „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

2017. október 6. péntek

Szombathelyen és környékén is fogható október 7-től a Mária Rádió

Október 7-től Szombathelyen és közel száz környező településen is megkezdi adását a Mária Rádió. A közösségi rádióadó az FM 88,4 Mhz-en lesz fogható.

2017. október 5. csütörtök

Kórházmisszióval segített Kárpátalján a Magyarországi Katolikus Karitász

A Caritas Hungarica és a magyarországi Via et Vita Nagycsaládos Egyesület együttműködésében újabb kórházmissziós program valósult meg szeptember 23–24-én a kárpátaljai Gyertyánligeten (Kobilecka Poljana), a szórványban élő magyarság körében.

2017. október 5. csütörtök

Elkészült a szatmárnémeti Varázskert

Bemutatta „Varázskert” elnevezésű projektjét a Szatmári Egyházmegyei Caritas a 8. Mol Gyermekgyógyító Program záróünnepségén. A szeptember 26-án Kolozsváron tartott rendezvényen a 2016-os pályázat nyertesei vettek részt.

2017. október 4. szerda

Videobloggerek is bekapcsolódnak az idei 72 óra önkéntes akcióba

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót idén tizedik alkalommal rendezi meg október 12. és 15. között a három történelmi keresztény egyház Magyarországon. Az akció keretében összefogásra hívják a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a... »

2017. szeptember 22. péntek

tovább »