Karitászönkéntesek találkozója és szakmai napja Pécsett

Március 29-én és 30-án tartották a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkéntesei idei első lelki hétvégéjét a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2019. április 5., péntek

Szociális-karitatív alapképzést tartottak Debrecenben

Szociális-karitatív alapképzést tartottak mintegy nyolcvan önkéntesnek és érdeklődőnek a Hajdúdorogi Egyházmegye debreceni érseki hivatalában, Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója vezetésével március 30-án.

2019. április 4., csütörtök

Új önkéntesek tettek fogadalmat a szolnoki Hetényi kórházban

Március 27-én szentmise keretében tartották a Hetényi Kórház Lelkigondozói Szolgálata új önkénteseinek fogadalomtételét Szolnokon.

2019. március 29., péntek

Az identitást és a környezettudatosságot erősítette az idei Tesz-Vesz Tavasz

Március 18-án kezdődött és 24-én zárult a Szeged-Csanádi Egyházmegye önkéntes programja, a Tesz-Vesz Tavasz.

2019. március 28., csütörtök

Egyházmegyei családreferensek tartottak megbeszélést Csíksomlyón

Március 19–20-án a csíksomlyói Jakab Antal-házban és a kegytemplomban tartották az egyházmegyék családreferenseinek találkozóját a gyulafehérvári főegyházmegye szervezésében. Az eseményen részt vett Pál József Csaba temesvári püspök, a családpasztorációs találkozók korábbi... »

2019. március 26., kedd

Hordozzuk egymás terhét – Megkezdődött a jelentkezés a Szent Damján-táborba

Idén nyáron is megrendezik a Szent Damján-tábort, ahol egymás terhét hordozva tölthetnek együtt egy vidám hetet a fogyatékkal élő emberek és önkéntes segítőik. Az augusztus 4. és 9. között sorra kerülő tábort felkészítő nap előzi meg az önkéntes segítők számára.

2019. március 24., vasárnap

Több módon is lehet csatlakozni a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéséhez

Március 24. és 31. között rendezik meg idén hazánk templomaiban a „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtést.

2019. március 21., csütörtök

Tavaszi képzési napot tartott a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

A nemsokára tizenöt éves Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata minden esztendőben két „váci napot” tart. Minden lelkigondozó és önkéntes beteglátogató összegyűlik tavasszal képzési, ősszel pedig szakmai napra. Március 9-én közel nyolcvan munkatárs találkozott Vácott, a... »

2019. március 11., hétfő

Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról – Húsz kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.

2019. február 28., csütörtök

Mit gondolnak a fiatalok az önkéntességről?

Gyakran azzal vádolják a fiatalokat, hogy bezárkóznak a saját kis világukba. De vajon mit gondolnak a fiatalok az önkéntességről és milyen kapcsolatban állnak vele? A Szaléziak.hu Claudia Gualtieri szociológus írásából válogatott.

2019. február 27., szerda

Díjjal ismerték el nagyváradi karitászönkéntesek munkáját

Elismerő oklevélben részesítette február 14-én Böcskei László nagyváradi megyéspüspök és a Caritas Catolica vezetősége a segélyszervezet azon önkénteseit, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek.

2019. február 19., kedd

Átvették megbízólevelüket a Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészségének önkéntesei

Február 10-én, a betegek világnapjának előestéjén keresztet és megbízólevelet vettek át Udvardy György pécsi megyéspüspöktől azok az önkéntesek, akik ezentúl pasztorációs feladatot látnak el a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészségén.

2019. február 13., szerda

Új terepjáró segíti a görögkatolikus speciális mentők munkáját

Jelentős összeget nyert a Hajdúdorogi Főegyházmegye égisze alatt működő LEGOTT Kutató Mentőcsoport az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. A pénzből terepjárót vásárolt a speciális egység, az új járművet február 7-én áldotta meg Kocsis Fülöp... »

2019. február 12., kedd

Karitász-önkéntesek alapképzése Érden

Önkéntesek számára tartott alapképzést a Katolikus Karitász február 4-én Érden.

2019. február 11., hétfő

Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára

A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok” (Mt 10,8).

2019. február 10., vasárnap

Jószolgálat díj – A kerecsendi plébánia világi elnöke lett az év önkéntese

Idén is több ezer szavazat érkezett a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire január 21–31. között. Az év önkéntese Elekné Román Katalin lett, aki a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközségben két évtizede segíti a cigányok beilleszkedését.

2019. február 3., vasárnap

Ferenc pápa sajtótájékoztatója: A cölibátus ajándék, nem értek egyet, hogy választható legyen

Január 27-én Panamából hazatérőben is elbeszélgetett a Szentatya az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Több aktuális kérdést is érintett: papi cölibátus, a gyermekek szexuális nevelése, a kiskorúakkal szembeni visszaélések elleni fellépés, a bevándorlás összetett... »

2019. január 30., szerda

„Ha csak egy pohár vizet adtok...” – A beteglátogató szolgálat egy önkéntes szemével

Aradi Istvánné Katát kérdezte Bartucz Katalin a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinikáján végzett önkéntes beteglátogató szolgálatáról.

2019. január 28., hétfő

Beteglátogató önkénteseket keresnek Budapesten

Február 9-én indítja idei első képzését önkéntes beteglátogatók részére a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség.

2019. január 13., vasárnap

Szegeden látható a Jószolgálat díj kitüntetettjeit bemutató kiállítás

A Jószolgálat díj 2017/18-as évadát bemutató szabadtéri kiállítás a szegedi Klauzál térre érkezett. A február 10-ig ingyen megtekinthető tárlat a hivatásos szociális munkások és önkéntes segítők példaértékű tevékenységét; a szervezetek, civil közösségek sokrétű és... »

2019. január 12., szombat

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle