Videobloggerek is bekapcsolódnak az idei 72 óra önkéntes akcióba

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót idén tizedik alkalommal rendezi meg október 12. és 15. között a három történelmi keresztény egyház Magyarországon. Az akció keretében összefogásra hívják a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a... »

2017. szeptember 22. péntek

A szépség napja Pécsett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi létesítményében szépségnapot tartottak augusztus 16-án, amelyen az iskolakezdésre készítették fel az anyukákat és a gyermekeket.

2017. szeptember 19. kedd

Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.

2017. szeptember 19. kedd

A Győri Kórházlelkészség önkéntesek jelentkezését várja

A Győri Kórházlelkészség beteglátogatói szolgálatra várja önkéntesek jelentkezését – tájékoztatott Benkó Attila kórházlelkész.

2017. szeptember 18. hétfő

A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

2017. szeptember 11. hétfő

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

2017. szeptember 10. vasárnap

Varázskert épül Szatmárnémetiben

Terápiás kertet létesítettek Szatmárnémetiben mintegy száz fogyatékkal élő, valamint daganatos betegségben szenvedő gyermek számára. A kezdeményezés a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány támogatásával valósult meg a 8. MOL Gyermekgyógyító Program keretében.

2017. szeptember 8. péntek

Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági önkéntes akció keretében

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi immár tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek „Több vagy, ha adsz!” mottóval.

2017. szeptember 5. kedd

Elindult a szalézi missziós önkéntesség Magyarországon

Idén nyáron, miután befejezték a felkészítő képzéseket, két fiatalnak lehetősége volt rövid külföldi missziós önkéntes szolgálatra, a harmadik pedig egy zarándoklaton vett részt korábbi önkéntesekkel. Ezzel elindult a missziós önkéntes mozgalom a Magyar Szalézi Tartományban,... »

2017. augusztus 28. hétfő

Együtt érezzük jól magunkat – ismét akadálymentes tábor a máltaiak szervezésében a Balatonnál

Balatonfenyvesen a református gyermek- és ifjúsági üdülő ad otthont a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) negyedik Kárpát-medencei mozgássérült magyar fiatalok nyári táborának. Augusztus 21. és 27. között háromszáz táborozó éli át együtt a nyár örömeit a Balatonon.

2017. augusztus 24. csütörtök

Töltsd Don Boscóval a nyári szüneted!

Az északi félteke számos országában a fiatalok júliusban és augusztusban vakációznak. A szünet azonban nemcsak a pihenésé, hanem egyben lehetőség is, például a misszionárius önkéntességre.

2017. augusztus 14. hétfő

Itt vagyok, mert hívtál – Imatábor gyerekeknek Homokkomáromban

Huszadik alkalommal rendeztek imatábort a Kaposvári Egyházmegyében. A francia mintára született kezdeményezés sok száz gyermeket segített közelebb Istenhez, örömet adva nekik az ima különböző formáit gyakorolva. Varga László kaposvári megyéspüspök ünnepelt a gyerekkel augusztus 3-án... »

2017. augusztus 4. péntek

Zarándoklás és önkéntesség – Konferenciát tartott a Mária Út Egyesület

A Mária Út Egyesület konferenciát tartott Celldömölkön július 28-án a zarándoklás és az önkéntesség jövőjéről a Mária Út által érintett települések, valamint sport- és turistaegyesületek képviselői, illetve a zarándokúthoz kapcsolódó önkéntesek részvételével.

2017. július 29. szombat

Véget ért a Caritas Catolica másfél éves VOLO-projektje

Regionális önkénteshálózat jött létre azon a projekten keresztül, melynek zárókonferenciáját július 27-én tartották a nagyváradi Continental szállóban. A projektvezető partner a váradi Caritas Catolica Egyesület.

2017. július 29. szombat

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

Az egyedüllétből az együttlétbe – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én

2017. október 7-én rendezik meg a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai ez alkalommal az imádság köré szövődnek majd. Az őszi találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja.

2017. július 25. kedd

Ferenc pápa találkozott az Olasz Rákellenes Szövetség tagjaival

A Szentatya június 26-án a vatikáni Kelemen teremben fogadta az Olasz Rákellenes Szövetség tagjainak mintegy százötven fős csoportját.

2017. június 27. kedd

Katasztrófavédelmi műhelymunka a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a természeti katasztrófák kockázataira való felkészülés jegyében kétnapos műhelymunkát szervezett június 23-án és 24-én. A foglalkozásokat Nagybecskereken és Muzslyán tartották.

2017. június 27. kedd

A Magyar Jezsuita Menekültszolgálat pedagógusokat vár önkéntes szolgálatra Irakba

A Magyar Jezsuita Menekültszolgálat angolul jól beszélő pedagógusok jelentkezését várja, akik önkéntesként tanítanának Irakban, Erbílben. A programról Sajgó Szabolcsot, a Párbeszéd Háza igazgatóját kérdeztük.

2017. június 27. kedd

Szociális civil szervezetek mutatkoztak be a nagyváradi karitász fesztiválján

A Caritas Catolica egyházmegyei szervezete első alkalommal rendezte meg Nagyváradon a Szociális Civil Szervezetek Regionális Fesztiválját (SociONGfest) május 29-én.

2017. június 2. péntek

tovább »