Süteménysütő versenyt hirdet a jubileumát ünneplő mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébánia

Idén ünnepli az országos műemlékek között nyilvántartott mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából „A plébánia tortája” címmel süteménysütő versenyt hirdet az... »

2018. március 18. vasárnap

Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

2018. március 10. szombat

A Szent Család – pályázati felhívás fiataloknak

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös pályázatot hirdet a Szent Családról. A pályázatra esszét, kisfilmet vagy a Szent Család témaköréhez kapcsolódó képzőművészeti alkotást várnak a 15–25 éves egyéni vagy csoportos pályázóktól április... »

2018. március 8. csütörtök

Különdíjat nyertek a nyíracsádi görögkatolikus iskola diákjai a megyei klímastratégiai pályázaton

Két különdíjat nyertek a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által szervezett, klímastratégiai pályázaton, melynek eredményhirdetését március 1-jén tartották Debrecenben.

2018. március 2. péntek

Kihirdették a családi plakátpályázat nyerteseit Veszprémben

A házasság hete alkalmából családi plakátpályázatot hirdettek Veszprémben. A díjátadót február 17-én tartották a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. február 28. szerda

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

Európai uniós forrásból újul meg a Katolikus Karitász hálózata. A fejlesztéseknek köszönhetően javul a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízishelyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége.

2018. február 27. kedd

Kortárs egyházművészeti kiállítására várja alkotók jelentkezését a Párbeszéd Háza

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez májusban. A kiállításon való részvételre április 23-ig várják az alkotók jelentkezését.

2018. február 26. hétfő

Új görögkatolikus templom épül Debrecenben – építész-tervezők jelentkezését várják

A Hajdúdorogi Főegyházmegye tervpályázatot hirdet, így szeretnék kiválasztani a debreceni Tócóskertben épülő Szentháromság görögkatolikus templom építész-tervezőjét és a templom tervét is. A pályázatokat április 6-ig kell benyújtani.

2018. február 22. csütörtök

Az én napom! – A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére

A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére és megtartására középiskolák, katolikus felsőoktatási intézmények, keresztény közösségek és intézmények számára. A pályázatok beadási határideje: 2018. március 10.

2018. február 17. szombat

Megújult a jászberényi katolikus középiskola

Befejeződött a Jászberényi Katolikus Iskola és Középiskola Liska József Tagintézménye épületeinek energetikai fejlesztése. A hamarosan záruló projektet az Egri Főegyházmegye kezdeményezte a KEOP-7.13.0/15 pályázat keretében. Az épület átadása és megáldása január 31-én... »

2018. február 16. péntek

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye négy iskolájának energetikai felújítása

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye KEHOP 5.2.3-16 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című projektje, melyből négy egyházmegyei fenntartású általános iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult... »

2018. február 14. szerda

Átadták a nyíracsádi görögkatolikus iskola gyermekrajz-pályázatának díjait

Teréz anya gondolata jegyében, „A béke egy mosollyal kezdődik” mottóval hirdetett országos rajzpályázatot tavaly szeptemberben a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola humán munkaközössége. A rajzpályázat díjait Kocsis Fülöp metropolita adta át február 7-én... »

2018. február 10. szombat

Pályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monstranciájának elkészítésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága pályázatot hirdet a kongresszus reprezentatív monstranciájának művészi tervezésére és elkészítésére. A pályázóknak február 28-án tájékoztató szimpóziumon vehetnek részt.

2018. február 9. péntek

Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébánia műemlék épülete

A Mária Magdolna-templomhoz tartozó plébániaépület rehabilitációja a „Zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont” projekt részeként, a „Modern Városok Program” keretében valósult meg. Az épületet január 30-án adták át.

2018. február 9. péntek

Március végéig lehet jelentkezni a Mária Rádió kisfilmpályázatára

A Mária Rádió mint missziós műhely a műsorkészítés mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Mostani kisfilmpályázatuk középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól; témája az... »

2018. február 4. vasárnap

Megáldották a várpalotai katolikus iskola felújított épületét

Befejeződött a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A felújított épületet Márfi Gyula érsek áldotta meg január 29-én.

2018. január 31. szerda

„Újrajátszva” címmel rendezik meg a 7. Ökumenikus Diákfilmszemlét

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti hetedik országos... »

2018. január 28. vasárnap

Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

2018. január 21. vasárnap

„Menő menza” a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Alapítványa húszmillió forint támogatásban részesült a „Menő menzák az iskolában – egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázaton, melynek megvalósítására 2018 végéig kerül sor, a gimnázium... »

2018. január 14. vasárnap

Befejeződött a budapesti Patrona Hungariae Iskolaközpont energetikai korszerűsítése

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a KEHOP-5.2.3-16-2016-00078 azonosítószámú pályázat keretében a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont épületének energetikai felújítását valósította meg.

2018. január 4. csütörtök

tovább »

Mai evangélium – 2018. március 22.

Mai evangélium – 2018. március 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 8,51–59

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. március 22.

Nagyböjti kalendárium – 2018. március 22.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle