Fotópályázatot hirdet diákoknak a nyíradonyi görögkatolikus iskola

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola „Hiányos világ” címmel fotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

2017. február 19. vasárnap

Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.

2017. február 8. szerda

Ötödször hirdettek egyházmegyei Ki mit tud?-ot Székesfehérváron

A megmérettetésre február 28-ig lehet regisztrálni. Hétféle művészeti ágban, korosztályi bontás szerint négy kategóriában várják a nevezéseket.

2017. február 6. hétfő

A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

2017. február 1. szerda

Megnyílt a Szent Márton Galéria a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli központjában

Január 26-án nyitották meg Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régióközpontjának művészeti galériáját, amelyet az irgalmas püspökről, Tours-i Szent Mártonról neveztek el.

2017. január 30. hétfő

Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció... »

2017. január 21. szombat

Képek a szegénységről és a szegénységben segítőkről – A karitász jubileumi fotókiállítása

„A szegénység (h)arcai” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában. A Katolikus Karitász tavalyi kettős jubileumi évében meghirdetett fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt tárlatot Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója nyitotta... »

2017. január 17. kedd

A nyíracsádi görögkatolikus általános iskola pályázatot hirdet Arany János emlékére

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola a költő születésének 200., halálának 135. évfordulóján rajzpályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére „Keltsük életre Arany János hőseit!” címmel.

2017. január 13. péntek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap 2,6 milliárd forint keretösszegű kiírása alapján – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

2016. december 15. csütörtök

Gyerekesély program indul a leghátrányosabb helyzetű országrészekben

Harmincegy járásban, közel nyolcszáz településen indul gyerekesély program, amelynek célja, hogy egy gyermeket se kelljen elszakítani a családjától anyagi okok miatt. Az ötéves projektet bemutató nyitókonferenciát november 23-án tartották Budapesten.

2016. november 24. csütörtök

Csillagfény Tanoda nyílt Somlóvásárhelyen

A somlóvásárhelyi plébánia és a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola 30 millió forint támogatást nyert „Mindenki jó valamiben!” című közös projektjükkel a „Széchenyi 2020” elnevezésű program keretében a tanodaprogramok támogatására kiírt pályázaton.... »

2016. november 17. csütörtök

Németországi önkéntes munkára hirdet pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatot hirdet Németországban, az Initiative Christen für Europa (ICE) egyesületnél eltöltendő egyéves, 2017. január 1. – december 31. közötti időszakra szóló önkéntes szolgálatra.

2016. november 7. hétfő

Nézzünk vissza! – Fotópályázatot hirdetett a MentePont

A MentePont, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség budapesti irodája fotópályázatot hirdetett „Nézzünk vissza!” címmel. A pályázatra a 2016-os nyár eseményeit bemutató, a régiós táborokban, illetve a krakkói ifjúsági világtalálkozón (IVT) készült fényképeket... »

2016. október 17. hétfő

„Az élő Szent László” – pályázat fiataloknak

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, a Szent László-emlékév kapcsán meghirdetett pályázatának kiírását olvashatják.

2016. október 16. vasárnap

Domonkosnak lenni kis- és nagybetűvel – A domonkos nővérek a rend jubileumát ünnepelték Kőszegen

A kőszegi domonkos nővérek október 6-án és 7-én, két, programokban gazdag, lelkileg és szellemileg intenzív nappal ünnepelték a domonkos rend alapításának 800. évfordulóját. A programok között volt kiállításmegnyitó, hangverseny, szentmise, színpadi előadás, valamint... »

2016. október 8. szombat

Október 10-ig lehet nevezni a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára

Meghosszabbított határidővel, október 10-ig várja a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmesek és fotósok munkáit az irgalom témájában meghirdetett idei pályázatára.

2016. szeptember 20. kedd

„Döntsetek az Úr mellett!” – Szentmisével zárult a katolikus iskolák Szent Márton-zarándoklata

Szeptember 17-én, szombaton a Kattárs programjaival összefonódva rendezték meg a katolikus iskolák Szent Márton-zarándoklatát. Az esemény közös szentmisével zárult a Szent István-bazilikában, amelyet Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát mutatott be.

2016. szeptember 17. szombat

Idén is lehet pályázni a Szent Imre-ösztöndíjra

A Katolikus Központi Alapítvány 2016-ban is pályázatot hirdet a Szent Imre-ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden magyarországi középiskolában tanuló vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő katolikus fiatal.

2016. augusztus 28. vasárnap

Az irgalom a 20. Faludi Filmszemle témája

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti jubileumi, 20. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az akadémia az irgalmasság évéhez kapcsolódóan idén az irgalmat választotta a szemle hívószavának.

2016. július 24. vasárnap

Győztest hirdettek a máltai mozdony bemutatására kiírt fotópályázaton

Két hét alatt számos fotó és videó érkezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatára, melyre a szervezet üzeneteivel ellátott mozdonyról készült alkotásokat várták.

2016. július 16. szombat

tovább »