Képek a szegénységről és a szegénységben segítőkről – A karitász jubileumi fotókiállítása

„A szegénység (h)arcai” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában. A Katolikus Karitász tavalyi kettős jubileumi évében meghirdetett fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt tárlatot Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója nyitotta... »

2017. január 17. kedd

A nyíracsádi görögkatolikus általános iskola pályázatot hirdet Arany János emlékére

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola a költő születésének 200., halálának 135. évfordulóján rajzpályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére „Keltsük életre Arany János hőseit!” címmel.

2017. január 13. péntek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap 2,6 milliárd forint keretösszegű kiírása alapján – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

2016. december 15. csütörtök

Gyerekesély program indul a leghátrányosabb helyzetű országrészekben

Harmincegy járásban, közel nyolcszáz településen indul gyerekesély program, amelynek célja, hogy egy gyermeket se kelljen elszakítani a családjától anyagi okok miatt. Az ötéves projektet bemutató nyitókonferenciát november 23-án tartották Budapesten.

2016. november 24. csütörtök

Csillagfény Tanoda nyílt Somlóvásárhelyen

A somlóvásárhelyi plébánia és a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola 30 millió forint támogatást nyert „Mindenki jó valamiben!” című közös projektjükkel a „Széchenyi 2020” elnevezésű program keretében a tanodaprogramok támogatására kiírt pályázaton.... »

2016. november 17. csütörtök

Németországi önkéntes munkára hirdet pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatot hirdet Németországban, az Initiative Christen für Europa (ICE) egyesületnél eltöltendő egyéves, 2017. január 1. – december 31. közötti időszakra szóló önkéntes szolgálatra.

2016. november 7. hétfő

Nézzünk vissza! – Fotópályázatot hirdetett a MentePont

A MentePont, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség budapesti irodája fotópályázatot hirdetett „Nézzünk vissza!” címmel. A pályázatra a 2016-os nyár eseményeit bemutató, a régiós táborokban, illetve a krakkói ifjúsági világtalálkozón (IVT) készült fényképeket... »

2016. október 17. hétfő

„Az élő Szent László” – pályázat fiataloknak

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, a Szent László-emlékév kapcsán meghirdetett pályázatának kiírását olvashatják.

2016. október 16. vasárnap

Domonkosnak lenni kis- és nagybetűvel – A domonkos nővérek a rend jubileumát ünnepelték Kőszegen

A kőszegi domonkos nővérek október 6-án és 7-én, két, programokban gazdag, lelkileg és szellemileg intenzív nappal ünnepelték a domonkos rend alapításának 800. évfordulóját. A programok között volt kiállításmegnyitó, hangverseny, szentmise, színpadi előadás, valamint... »

2016. október 8. szombat

Október 10-ig lehet nevezni a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára

Meghosszabbított határidővel, október 10-ig várja a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmesek és fotósok munkáit az irgalom témájában meghirdetett idei pályázatára.

2016. szeptember 20. kedd

„Döntsetek az Úr mellett!” – Szentmisével zárult a katolikus iskolák Szent Márton-zarándoklata

Szeptember 17-én, szombaton a Kattárs programjaival összefonódva rendezték meg a katolikus iskolák Szent Márton-zarándoklatát. Az esemény közös szentmisével zárult a Szent István-bazilikában, amelyet Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát mutatott be.

2016. szeptember 17. szombat

Idén is lehet pályázni a Szent Imre-ösztöndíjra

A Katolikus Központi Alapítvány 2016-ban is pályázatot hirdet a Szent Imre-ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden magyarországi középiskolában tanuló vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő katolikus fiatal.

2016. augusztus 28. vasárnap

Az irgalom a 20. Faludi Filmszemle témája

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti jubileumi, 20. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az akadémia az irgalmasság évéhez kapcsolódóan idén az irgalmat választotta a szemle hívószavának.

2016. július 24. vasárnap

Győztest hirdettek a máltai mozdony bemutatására kiírt fotópályázaton

Két hét alatt számos fotó és videó érkezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatára, melyre a szervezet üzeneteivel ellátott mozdonyról készült alkotásokat várták.

2016. július 16. szombat

„Az én papom” – Útnak indul új kampányunk olvasóink írásaiból

Nagysikerű „Az én szerzetesem” kampányunk mintájára július 1-jén útnak indítjuk „Az én papom” kampányt, melynek keretében szeretettel várjuk olvasóink írásait 500-2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg-formátumban).

2016. július 1. péntek

Elvitt engem Jézushoz – esszépályázat Szent Márton évében gyerekeknek és felnőtteknek

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága Szent Márton évében esszépályázatot hirdet „Elvitt engem Jézushoz” címmel.

2016. június 10. péntek

A Cédrus Művészeti Alapítvány nyílt pályázatot hirdet Szent Márton születésének évfordulóján

Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából a Napkút Kiadó és a Cédrus Művészeti Alapítvány arra tesz kísérletet, hogy egybegyűjtse mindazt, amit Szent Márton életéről tudni lehet. A készülő almanachhoz keres segítséget a meghirdetett pályázattal.

2016. május 6. péntek

Az én templomom – rajzpályázat alsó tagozatosoknak

A Közi Horváth József Népfőiskola országos rajzpályázatot hirdet általános iskolai alsó tagozatos tanulók részére. A pályázat témája: „Az én templomom”.

2016. április 24. vasárnap

Fiataloknak hirdet zenei pályázatot az MKPK Ifjúsági Bizottsága

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága dalpályázatot hirdet új gitáros ifjúsági énekek írására.

2016. április 13. szerda

Pályázat a Domonkos-rend 800 éves jubileuma alkalmából

Az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Domonkos Nővérek Apostoli Kongregációja pályázatot hirdetett a rend 800 éves jubileuma alkalmából két megadott témában: a domonkos szentekről és a mai domonkosokról várják a pályamunkákat öt kategóriában.

2016. február 2. kedd