Betlehemkészítő versenyt hirdet az egri érseki palota látogatóközpontja

Az adventi időszakra betlehemkészítő versenyt hirdet az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont. Az alkotásokat december 14-ig várják a szervezők.

2017. november 20. hétfő

„A legnagyobb szeretet” címmel hirdetnek gyermekrajzpályázatot

A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány „A legnagyobb szeretet” címmel nemzetközi gyermekrajzpályázatot hirdet óvodás kortól a gimnazista korosztályig. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

2017. november 19. vasárnap

Megszentelték a nyíregyházi Szent Miklós-iskola új közösségi terét

November 8-án új közösségi teret vehettek birtokba a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói. A tetőtér-beépítéssel kialakított helyiséget Szocska A. Ábel apostoli kormányzó szentelte meg Mihály és Gábor főangyalok ünnepén.

2017. november 16. csütörtök

Megújult a zsédenyi templom

Megújult Vas megye egyik legrégebbi Szent Márton-temploma. A felújított épületet november 12-én, Szent Márton ünnepe alkalmából áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2017. november 14. kedd

Idén is várják a középiskolások jelentkezését a Cultura Nostra történelmi vetélkedőre

A Pannonhalmi Főapátság idén is megrendezi középiskolások számára a Cultura Nostra történelmi vetélkedőt. A tizenhetedik alkalommal megszervezett verseny témája Magyarország története 1867–1918 között, a dualizmus kora lesz.

2017. november 13. hétfő

Pályázatot nyert a bujáki plébánia

22 millió 232 ezer 589 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a bujáki római katolikus plébánia a Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című pályázaton.

2017. november 8. szerda

Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

Összesen mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre – közölte sajtótájékoztató keretében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős... »

2017. november 2. csütörtök

Püspöki áldás a megújult érdi Marianum iskolára

Hálaadó szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök október 5-én a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő, teljes energetikai korszerűsítéssel felújított Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát Érden.

2017. október 18. szerda

Fejlesztésekre nyert pályázatot az egri Andrássy György-középiskola

Új, kétszintes tornaterem épül az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban, emellett közösségfejlesztő programra is nyert forrást az intézmény. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

2017. október 18. szerda

Az én Rómám – Pályázatot hirdet a Római Magyar Akadémia

Videópályázatot hirdet a Római Magyar Akadémia „Az én Rómám” címmel. A játék, mely az intézmény alapításának 90. évfordulójához kapcsolódik, december 10-én zárul.

2017. október 11. szerda

Megáldották a felújított sárospataki görögkatolikus óvodát

Befejeződtek a sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda épületének korszerűsítési munkálatai. A felújított épületet október 3-án áldotta meg Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök.

2017. október 11. szerda

Megújul a soproni Szent Orsolya-iskola

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megújul a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épülete. A projekt megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy hatékony működést biztosító, korszerű nevelési, oktatási környezet... »

2017. október 6. péntek

Elkészült a szatmárnémeti Varázskert

Bemutatta „Varázskert” elnevezésű projektjét a Szatmári Egyházmegyei Caritas a 8. Mol Gyermekgyógyító Program záróünnepségén. A szeptember 26-án Kolozsváron tartott rendezvényen a 2016-os pályázat nyertesei vettek részt.

2017. október 4. szerda

Fotópályázatot hirdet a Szatmári Egyházmegyei Caritas

A Szatmári Egyházmegyei Caritas az idősek világnapja alkalmából fotópályázatot hirdet „Ezüst hajjal arany korban” címmel. A pályázat beküldési határideje október 8-a.

2017. október 3. kedd

Betlehemkészítő versenyt hirdet általános iskolások számára a Győri Egyházmegyei Kincstár

A művek beérkezésének határideje november 8. Tetszőleges technikával és anyagból készülhetnek, méretük maximum 50 × 50 × 50 centiméter lehet.

2017. október 2. hétfő

Uniós pályázatnak köszönhetően felújítják a szatmárnémeti székesegyházat

Egy, a regionális operatív programba illeszkedő európai uniós pályázatnak köszönhetően megújul a következő években a szatmárnémeti Urunk mennybemenetele székesegyház.

2017. október 2. hétfő

Vatikáni díjat nyert Baritz Sarolta Laura nővér

A Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány „Tágabb értelem” elnevezésű pályázatán két kategóriában két-két indulót díjaztak, köztük Baritz Sarolta Laura domonkos nővért. A Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (KETEG) képzés megszervezője szeptember 27-én veheti... »

2017. szeptember 27. szerda

Egy évre bezárt a bakonybéli templom

Különleges jubileumra készül Bakonybél: az 1300 lelkes település nemcsak alapítása ezredik évfordulóját ünnepli, de egy pályázatnak köszönhetően temploma is megújul a jeles alkalomra. A szeptember 24-i templomzáró szentmisét Várszegi Asztrik bencés főapát mutatta be.

2017. szeptember 26. kedd

Rajzpályázatot hirdet a veszprémi Szaléziánum

A Szent László-év alkalmából rajz- és képzőművészeti pályázatot hirdet a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ gyermekek és fiatalok számára. A pályamunkák október 10-ig adhatók be.

2017. szeptember 23. szombat

A béke egy mosollyal kezdődik – Rajzpályázat általános iskolásoknak

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek, melynek a címe: „A béke egy mosollyal kezdődik” (Teréz anya). Beérkezési határidő: 2018. január 12.

2017. szeptember 17. vasárnap

tovább »