Nemzetközi gyermek- és ifjúsági rajzpályázat a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely és a Tilma a Gyermekművészeti Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdet nemzetközi rajzpályázatot gyerekek, fiatalok részére óvodástól középiskolás korig bezárólag. A pályamunkák beküldési határideje: április 30.

2017. március 19. vasárnap

Tricentenáriumi pályázatot hirdet a Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia

A Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia rajzpályázatot, valamint vers- és novellaíró pályázatot hirdet a kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából. A rajzokat, festményeket június 1-ig várják. Az írások beérkezési határideje szeptember 10.

2017. március 18. szombat

Egyházi és civil szervezetek együttműködését támogatja az állam

„A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” című felhívással kapcsolatban rendeztek sajtótájékoztatót Székesfehérváron február 24-én Spányi Antal püspök, valamint Soltész Miklós és Schanda Tamás... »

2017. március 1. szerda

Pályázatot hirdetnek egyházaknak és civil szervezeteknek közösségfejlesztésre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára február 24-én, egy Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón jelentette be: pályázatot hirdetnek az egyházak és a civil szervezetek számára a... »

2017. február 24. péntek

Fotópályázatot hirdet diákoknak a nyíradonyi görögkatolikus iskola

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola „Hiányos világ” címmel fotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

2017. február 19. vasárnap

Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.

2017. február 8. szerda

Ötödször hirdettek egyházmegyei Ki mit tud?-ot Székesfehérváron

A megmérettetésre február 28-ig lehet regisztrálni. Hétféle művészeti ágban, korosztályi bontás szerint négy kategóriában várják a nevezéseket.

2017. február 6. hétfő

A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

2017. február 1. szerda

Megnyílt a Szent Márton Galéria a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli központjában

Január 26-án nyitották meg Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régióközpontjának művészeti galériáját, amelyet az irgalmas püspökről, Tours-i Szent Mártonról neveztek el.

2017. január 30. hétfő

Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció... »

2017. január 21. szombat

Képek a szegénységről és a szegénységben segítőkről – A karitász jubileumi fotókiállítása

„A szegénység (h)arcai” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában. A Katolikus Karitász tavalyi kettős jubileumi évében meghirdetett fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt tárlatot Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója nyitotta... »

2017. január 17. kedd

A nyíracsádi görögkatolikus általános iskola pályázatot hirdet Arany János emlékére

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola a költő születésének 200., halálának 135. évfordulóján rajzpályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére „Keltsük életre Arany János hőseit!” címmel.

2017. január 13. péntek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek

December 15-től pályázhatnak működési támogatásra a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap 2,6 milliárd forint keretösszegű kiírása alapján – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

2016. december 15. csütörtök

Gyerekesély program indul a leghátrányosabb helyzetű országrészekben

Harmincegy járásban, közel nyolcszáz településen indul gyerekesély program, amelynek célja, hogy egy gyermeket se kelljen elszakítani a családjától anyagi okok miatt. Az ötéves projektet bemutató nyitókonferenciát november 23-án tartották Budapesten.

2016. november 24. csütörtök

Csillagfény Tanoda nyílt Somlóvásárhelyen

A somlóvásárhelyi plébánia és a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola 30 millió forint támogatást nyert „Mindenki jó valamiben!” című közös projektjükkel a „Széchenyi 2020” elnevezésű program keretében a tanodaprogramok támogatására kiírt pályázaton.... »

2016. november 17. csütörtök

Németországi önkéntes munkára hirdet pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázatot hirdet Németországban, az Initiative Christen für Europa (ICE) egyesületnél eltöltendő egyéves, 2017. január 1. – december 31. közötti időszakra szóló önkéntes szolgálatra.

2016. november 7. hétfő

Nézzünk vissza! – Fotópályázatot hirdetett a MentePont

A MentePont, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség budapesti irodája fotópályázatot hirdetett „Nézzünk vissza!” címmel. A pályázatra a 2016-os nyár eseményeit bemutató, a régiós táborokban, illetve a krakkói ifjúsági világtalálkozón (IVT) készült fényképeket... »

2016. október 17. hétfő

„Az élő Szent László” – pályázat fiataloknak

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, a Szent László-emlékév kapcsán meghirdetett pályázatának kiírását olvashatják.

2016. október 16. vasárnap

Domonkosnak lenni kis- és nagybetűvel – A domonkos nővérek a rend jubileumát ünnepelték Kőszegen

A kőszegi domonkos nővérek október 6-án és 7-én, két, programokban gazdag, lelkileg és szellemileg intenzív nappal ünnepelték a domonkos rend alapításának 800. évfordulóját. A programok között volt kiállításmegnyitó, hangverseny, szentmise, színpadi előadás, valamint... »

2016. október 8. szombat

Október 10-ig lehet nevezni a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára

Meghosszabbított határidővel, október 10-ig várja a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmesek és fotósok munkáit az irgalom témájában meghirdetett idei pályázatára.

2016. szeptember 20. kedd

tovább »