Eucharisztikus világkongresszus: Pályázatot hirdetnek miseordinárium komponálására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága által kiírt pályázat célja olyan új misetételek megalkotásának inspirálása, amelyek gazdagítják a Katolikus Egyház énekkincsét. December 20-ig várják a pályamunkákat.

2017. július 22. szombat

Pályázatot hirdettek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának megírására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága pályázatot írt ki a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszára.

2017. július 12. szerda

Fotópályázatot hirdet a huszonöt éves Martineum Felnőttképző Akadémia

A Szombathelyi Egyházmegye felnőttképző intézménye, mely idén ünnepli alapítása huszonötödik évfordulóját, fotópályázatot hirdet amatőröknek „Pillanatképek a Martineum Felnőttképző Akadémia 25 évéből” címmel.

2017. július 10. hétfő

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Piarista Rend Magyar Tartománya a rend alapításának jubileumán

A kalazanciusi jubileumi évben a Piarista Rend Magyar Tartománya képzőművészeti pályázatatot hirdet „Csodás történetek Kalazanci Szent József életéből” címmel.

2017. július 2. vasárnap

Az erdélyi ferencesek várják a jelentkezőket nyári programjaikra – ifjúsági zarándoklat és tábor

Július 28. és augusztus 2. szervezik meg a XV. Ferences Ifjúsági Zarándoklatot (FerIZa), melyre 16 és 35 év közötti fiatalokat várnak. Az idei „fiú_csapat_tábor” – a tavalyihoz hasonlóan – Assisiben lesz augusztus 24. és 31. között.

2017. június 26. hétfő

„A könyvek új látásmódot adhatnak” – Egy éves a keresztény könyves kávéház a fővárosban

A Belvárosban, nem messze a Magyar Állami Operaháztól, a Dessewffy utca 18–20. szám alatt nyílt meg egy évvel ezelőtt a D18 Könyves Kávéház. A két tulajdonos-vezetővel, Bobok Beatrixszal és Csány Mártával beszélgetünk az első évforduló alkalmából.

2017. június 16. péntek

Rendhagyó hittanórát tartottak a nagybecskereki püspökségen

Első és második osztályos hittanosokat látott vendégül a püspökség épületében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök június 7-én.

2017. június 14. szerda

Fókuszban „A Másik” – Idén is meghirdetik a magyar jezsuiták film- és fotószemléjét

Immár 21. éve hívják versenyre a jezsuiták a kezdő filmeseket és fotósokat. A 2017-es szemle témája „A Másik”, a megmérettetésre október 9-ig lehet jelentkezni.

2017. június 8. csütörtök

Kihirdették a Kárpát-medencei történelmi gyermekrajzpályázat eredményeit Székesfehérváron

Ötödik alkalommal hirdetett hadtörténeti gyermekrajzpályázatot a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a nagyváradi Tanoda Egyesület. A beérkezett munkákból május 26-án nyílt kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2017. június 2. péntek

Átadták a Katolikus Pedagógiai Intézet Szent László-évi pályázatának díjait

Alberto Bottari de Castello, hazánk apostoli nunciusa adta át a díjakat a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) által kiírt Szent László-évi pályázatok nyerteseinek. Az eseményre a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi termében került sor május 29-én.

2017. május 29. hétfő

Életünk hiányait bemutató pályamunkákból szerveztek diákfotó-kiállítást Nyíradonyban

„Hiányos világ” címmel nyílt fotókiállítás a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában május 19-én. Az intézmény által negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra négy településről kilenc tanuló küldött fényképet a megadott témában.

2017. május 24. szerda

Veres András áldotta meg a Győri Egyházmegyei Karitász házának felújított épületrészét

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg május 12-én a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házának felújított épületrészét.

2017. május 16. kedd

Görögkatolikus egyházi iskolák diákjai találkoztak Hajdúdorogon

Közös programot szerveztek a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő két középiskolának: a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ és a debreceni Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola 9. és 10. évfolyamon tanuló diákjai találkoztak április... »

2017. május 4. csütörtök

A család öröme címmel hirdetnek filmpályázatot fiataloknak a Katolikus Társadalmi Napok szervezői

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a 2017-es Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) kapcsán filmpályázatot hirdet, „A család öröme” címmel.

2017. április 27. csütörtök

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

Rajzpályázatot hirdetnek a máriapócsi búcsún részt vevő gyermekeknek

A máriapócsi gyermekbúcsú szervezői rajzversenyt hirdetnek, amelynek témája: „Isten gyermekei vagyunk.” A rajzokat a búcsúban, május 13-án a regisztrációnál kell majd leadni korcsoportok szerint (1–4. és 5–8. osztály).

2017. április 19. szerda

Apor Vilmos-rajzpályázatot hirdet a Szent László Látogatóközpont

A Győri Egyházmegye Szent László Látogatóközpontja Boldog Apor Vilmos győri püspök vértanúságára emlékezve idén is meghirdeti rajzpályázatát általános iskolás diákok részére.

2017. április 18. kedd

Pályázatot hirdet a magyar Jezsuita Menekültszolgálat középiskolai diákok és tanárok számára

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) a menekültválság feldolgozását segítő pályamunkákra írt ki pályázatot május 1-i határidővel.

2017. április 12. szerda

Dalpályázatot hirdet a Mária Rádió

A Mária Rádió régóta törekszik zenetára megújítására, akár új dalokkal, zenékkel is felfrissítenék azt. Ebből a célból dalpályázatot hirdetnek, melynek további célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a feltörekvő új zenekarok, dalszerzők számára is.

2017. április 1. szombat

tovább »