Rajzpályázatot hirdet a veszprémi Szaléziánum

A Szent László-év alkalmából rajz- és képzőművészeti pályázatot hirdet a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ gyermekek és fiatalok számára. A pályamunkák október 10-ig adhatók be.

2017. szeptember 23. szombat

A béke egy mosollyal kezdődik – Rajzpályázat általános iskolásoknak

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek, melynek a címe: „A béke egy mosollyal kezdődik” (Teréz anya). Beérkezési határidő: 2018. január 12.

2017. szeptember 17. vasárnap

2,1 milliárdot kaphatnak az egyházi szervezetek közösségi programokra

Megjelent az a pályázati felhívás, melynek alapján 2,1 milliárd forintot kaphatnak az egyházak, az egyházi szervezetek és szereplők közösségi célú programok elindítására – közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára... »

2017. szeptember 16. szombat

Jótékonysági árverést rendez a Katolikus Pedagógiai Intézet Szent László évében

A Szent László-év alkalmából a Katolikus Pedagógiai Intézet pályázatsorozatot hirdetett, amelyen a katolikus óvodák, iskolák növendékei vettek részt. Most három pályázat díjnyertes alkotásait – rajzokat, fotókat, tárgyakat – bocsátják jótékonysági árverésre.

2017. szeptember 14. csütörtök

Lezárult a Mária Rádió dalpályázata

A Mária Rádió által meghirdetett dalpályázat célja a magyar költők istenes verseinek népszerűsítése, újszerű bemutatása volt, így a jelentkezők a kiírásnak megfelelő versek megzenésített formájával tudtak pályázni. A gálakoncertet szeptember 15-én tartják.

2017. szeptember 9. szombat

Rajzolj a cigánybúcsúra! – Rajzpályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyházmegye

A pályázatot „A cigányság és az Egyház” témában hirdetik meg több korosztály számára.

2017. szeptember 5. kedd

Épületek energetikai felújítására nyert pályázatot a Szeged-Csanádi Egyházmegye

A KEHOP–5.2.3–16–2016–00032 azonosítószámú pályázata keretében 270 millió forint segíti a „Köznevelési intézmény energetikai felújítása a Szeged-Csanádi Egyházmegyében” projekt megvalósulását.

2017. augusztus 30. szerda

Káptalandomb régen és most – Fotópályázatot hirdet a győri egyházmegyei látogatóközpont

A Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum fotópályázatot hirdet „Káptalandomb régen és most” címmel.

2017. augusztus 27. vasárnap

Idén is lehet pályázni a Szent Imre-ösztöndíjra

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a 2017/18. évi Szent Imre-ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9–15. osztályos középiskolás, valamint felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló... »

2017. augusztus 23. szerda

Állást hirdet a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász RÉV Szenedélybeteg-segítő Szolgálata pályázatot hirdet intézményvezető munkakör betöltésére.

2017. augusztus 22. kedd

Tervezd meg és nevezd el! – Pályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyházmegye

Szocska Ábel apostoli kormányzó nemrégiben döntött arról, hogy megalapítja a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági irodáját. Kovács Csaba, az egyházmegye ifjúsági referense pályázatot hirdetett az ifjúsági iroda logójának megtervezésére és a szervezet elnevezésére.

2017. augusztus 21. hétfő

Felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium

A belvárosi, komfortos katolikus szakkollégium várja a 2017/18-as tanévben is az egyetemre készülőket, valamint a már egyetemre, főiskolára járókat Szombathelyen.

2017. július 24. hétfő

Eucharisztikus világkongresszus: Pályázatot hirdetnek miseordinárium komponálására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága által kiírt pályázat célja olyan új misetételek megalkotásának inspirálása, amelyek gazdagítják a Katolikus Egyház énekkincsét. December 20-ig várják a pályamunkákat.

2017. július 22. szombat

Pályázatot hirdettek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának megírására

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága pályázatot írt ki a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszára.

2017. július 12. szerda

Fotópályázatot hirdet a huszonöt éves Martineum Felnőttképző Akadémia

A Szombathelyi Egyházmegye felnőttképző intézménye, mely idén ünnepli alapítása huszonötödik évfordulóját, fotópályázatot hirdet amatőröknek „Pillanatképek a Martineum Felnőttképző Akadémia 25 évéből” címmel.

2017. július 10. hétfő

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Piarista Rend Magyar Tartománya a rend alapításának jubileumán

A kalazanciusi jubileumi évben a Piarista Rend Magyar Tartománya képzőművészeti pályázatatot hirdet „Csodás történetek Kalazanci Szent József életéből” címmel.

2017. július 2. vasárnap

Az erdélyi ferencesek várják a jelentkezőket nyári programjaikra – ifjúsági zarándoklat és tábor

Július 28. és augusztus 2. szervezik meg a XV. Ferences Ifjúsági Zarándoklatot (FerIZa), melyre 16 és 35 év közötti fiatalokat várnak. Az idei „fiú_csapat_tábor” – a tavalyihoz hasonlóan – Assisiben lesz augusztus 24. és 31. között.

2017. június 26. hétfő

Határtalanul: Felvidéken jártak a Patrona diákjai

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont két hetedikes osztálya tett körutazást június első hetében a Felvidéken a Felvidéken. Meglátogatták Jóka kéttannyelvű iskoláját.

2017. június 20. kedd

„A könyvek új látásmódot adhatnak” – Egy éves a keresztény könyves kávéház a fővárosban

A Belvárosban, nem messze a Magyar Állami Operaháztól, a Dessewffy utca 18–20. szám alatt nyílt meg egy évvel ezelőtt a D18 Könyves Kávéház. A két tulajdonos-vezetővel, Bobok Beatrixszal és Csány Mártával beszélgetünk az első évforduló alkalmából.

2017. június 16. péntek

Rendhagyó hittanórát tartottak a nagybecskereki püspökségen

Első és második osztályos hittanosokat látott vendégül a püspökség épületében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök június 7-én.

2017. június 14. szerda

tovább »