Életünk hiányait bemutató pályamunkákból szerveztek diákfotó-kiállítást Nyíradonyban

„Hiányos világ” címmel nyílt fotókiállítás a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában május 19-én. Az intézmény által negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra négy településről kilenc tanuló küldött fényképet a megadott témában.

2017. május 24. szerda

Veres András áldotta meg a Győri Egyházmegyei Karitász házának felújított épületrészét

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg május 12-én a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házának felújított épületrészét.

2017. május 16. kedd

Görögkatolikus egyházi iskolák diákjai találkoztak Hajdúdorogon

Közös programot szerveztek a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő két középiskolának: a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ és a debreceni Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola 9. és 10. évfolyamon tanuló diákjai találkoztak április... »

2017. május 4. csütörtök

A család öröme címmel hirdetnek filmpályázatot fiataloknak a Katolikus Társadalmi Napok szervezői

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a 2017-es Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) kapcsán filmpályázatot hirdet, „A család öröme” címmel.

2017. április 27. csütörtök

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

Rajzpályázatot hirdetnek a máriapócsi búcsún részt vevő gyermekeknek

A máriapócsi gyermekbúcsú szervezői rajzversenyt hirdetnek, amelynek témája: „Isten gyermekei vagyunk.” A rajzokat a búcsúban, május 13-án a regisztrációnál kell majd leadni korcsoportok szerint (1–4. és 5–8. osztály).

2017. április 19. szerda

Apor Vilmos-rajzpályázatot hirdet a Szent László Látogatóközpont

A Győri Egyházmegye Szent László Látogatóközpontja Boldog Apor Vilmos győri püspök vértanúságára emlékezve idén is meghirdeti rajzpályázatát általános iskolás diákok részére.

2017. április 18. kedd

Pályázatot hirdet a magyar Jezsuita Menekültszolgálat középiskolai diákok és tanárok számára

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) a menekültválság feldolgozását segítő pályamunkákra írt ki pályázatot május 1-i határidővel.

2017. április 12. szerda

Dalpályázatot hirdet a Mária Rádió

A Mária Rádió régóta törekszik zenetára megújítására, akár új dalokkal, zenékkel is felfrissítenék azt. Ebből a célból dalpályázatot hirdetnek, melynek további célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a feltörekvő új zenekarok, dalszerzők számára is.

2017. április 1. szombat

Nemzetközi gyermek- és ifjúsági rajzpályázat a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely és a Tilma a Gyermekművészeti Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdet nemzetközi rajzpályázatot gyerekek, fiatalok részére óvodástól középiskolás korig bezárólag. A pályamunkák beküldési határideje: április 30.

2017. március 19. vasárnap

Tricentenáriumi pályázatot hirdet a Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia

A Sajópálfalai Görögkatolikus Parókia rajzpályázatot, valamint vers- és novellaíró pályázatot hirdet a kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából. A rajzokat, festményeket június 1-ig várják. Az írások beérkezési határideje szeptember 10.

2017. március 18. szombat

Egyházi és civil szervezetek együttműködését támogatja az állam

„A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” című felhívással kapcsolatban rendeztek sajtótájékoztatót Székesfehérváron február 24-én Spányi Antal püspök, valamint Soltész Miklós és Schanda Tamás... »

2017. március 1. szerda

Pályázatot hirdetnek egyházaknak és civil szervezeteknek közösségfejlesztésre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára február 24-én, egy Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón jelentette be: pályázatot hirdetnek az egyházak és a civil szervezetek számára a... »

2017. február 24. péntek

Fotópályázatot hirdet diákoknak a nyíradonyi görögkatolikus iskola

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola „Hiányos világ” címmel fotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

2017. február 19. vasárnap

Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.

2017. február 8. szerda

Ötödször hirdettek egyházmegyei Ki mit tud?-ot Székesfehérváron

A megmérettetésre február 28-ig lehet regisztrálni. Hétféle művészeti ágban, korosztályi bontás szerint négy kategóriában várják a nevezéseket.

2017. február 6. hétfő

A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

2017. február 1. szerda

Megnyílt a Szent Márton Galéria a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli központjában

Január 26-án nyitották meg Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régióközpontjának művészeti galériáját, amelyet az irgalmas püspökről, Tours-i Szent Mártonról neveztek el.

2017. január 30. hétfő

Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció... »

2017. január 21. szombat

tovább »