Színjátszó-találkozót rendeztek Kisvárdán

Május 16-án általános iskolás színjátszócsoportok találkozóját rendezték a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában. Az állhatatosságról szóló darabokat Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is megtekintette.

2019. május 22., szerda

Renovabis-zarándokok Kelet-Magyarországon és Nagyváradon

Támogatói számára szervezett zarándoklatot a Renovabis németországi egyházi segélyszervezet Kelet-Magyarországon és Románia nyugati egyházmegyéiben április 29. és május 3. között. A huszonnégy adakozót az alapítvány négy munkatársa kísérte el.

2019. május 10., péntek

Barokk építészet Veszprémben – Pályázat középiskolások és felnőttek számára

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény „Barokk építészet Veszprémben” címmel képző- és fotóművészet kategóriában pályázatot hirdet középiskolások és felnőttek számára, 2019. május 5-i benyújtási határidővel.

2019. április 23., kedd

Tanítványi lelkülettel – Pedagógusok köszöntése Pécsett

Április 6-án tartotta pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye. Az évről évre hagyományosan áprilisban szervezett találkozón idén is több mint háromszázan vettek részt.

2019. április 12., péntek

Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek a pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte... »

2019. március 22., péntek

Szocska Ábel megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást

Március 8. és 10. között Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást. A háromnapos vizitációról Ivancsó Sándor parókus írt összefoglalót, amit szerkesztve közlünk.

2019. március 14., csütörtök

Kár lenne kihagyni! – Várják a pályázókat a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Programra

A Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Program kalandot ígér, és egy jó ügy elkötelezett szolgálatát.

2019. március 14., csütörtök

A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjaira. A Kőrösi-programba egyházi pályázók jelentkezését is várják.

2019. március 8., péntek

Az Andorka Eszter-program szervezői március 10-ig várják a pályázatokat

„Minden szép kezdeményezésre nyitottak vagyunk, és hangsúlyozottan nem csak evangélikus, sőt nem csak egyházi projekteket támogatunk. A több mint 16 éve elhunyt Andorka Eszter szelleméhez hűen, aki mindig határokon átnyúlva akart segíteni” – mondja Bence Orsolya kuratóriumi... »

2019. március 3., vasárnap

Kihirdették az Anna-réti miséző- és emlékhely ötletpályázatának eredményét

Február 21-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban tették közzé a Budapest Főváros XII. Kerületi Hegyvidéki Önkormányzat és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tavaly ősszel meghirdetett pályázatának eredményét.

2019. február 27., szerda

Művészeti versenyt hirdetnek Choli Daróczi József emlékére

A debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium pályázatot hirdet 8 és 17 év közötti fiatalok számára. A versenyen a tavaly elhunyt cigány költő, népművelő, Choli Daróczi József egy-egy művét kell feldolgozni valamelyik művészeti ágban.

2019. február 27., szerda

Díjnyertes alkotás a kiskunmajsai Tomori Pál-gimnáziumból

Pajlovics Bianka, a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület „állatbarát” plakátpályázatán – felnőtt kategóriában – az első tíz díjazott alkotó közé került.

2019. február 24., vasárnap

Kihirdették a Budakalász magja 2018 nyerteseit

Kihirdették a „Budakalász magja 2018” című pályázat nyerteseit a helyi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A fiatal építészeket megszólító versenyt tavaly hirdette meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a budakalászi Kálvária-domb rekonstrukciójára.

2019. január 27., vasárnap

Nyolcadik alkalommal hirdetik meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét

Várják a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjainak jelentkezését a 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére. Az idei pályázatra „Árral szemben” témájú alkotásokkal lehet nevezni.

2019. január 26., szombat

Várják a jelentkezéseket az Ortutay Elemér VI. Keresztény Tudományos Diákköri Konferenciára

Két beregszászi intézmény, a Görögkör, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Görögkatolikus Lelkészsége és az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium keresztény tudományos diákköri konferenciát szervez.

2019. január 26., szombat

Februártól egyházi épületek felújítására is lehet pályázni kistelepüléseken

Egyházi, valamint önkormányzatok által üzemeltetett közösségi terek felújítására és létrehozására lehet pályázni elsőként a „Magyar falu” program keretében – hangsúlyozta január 5-i budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős... »

2019. január 5., szombat

Kiállítás a betlehemkészítő pályázatra beérkezett művekből Egerben – KÉPRIPORT

Az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont november közepén második alkalommal hirdetett betlehemkészítő pályázatot. A beérkezett betlehemeket december 15-én Buda Péter, az egri Érseki Papnevelő Intézet rektora áldotta meg. Ekkor tartották az eredményhirdetést is.

2018. december 20., csütörtök

Betlehemi szép csillag – Kiállítás Székesfehérváron

December 1-jétől látható a XVI. Betlehemi szép csillag kiállítás Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Spányi Antal... »

2018. december 8., szombat

Átadták a kecskeméti piarista iskola megújult kollégiumát

Rövid szünet után, ünnepélyes keretek közt ismét megnyitotta kapuját a 304 éve alapított kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvodához tartozó kollégium november 28-án.

2018. november 30., péntek

Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és... »

2018. november 17., szombat

tovább »