Ferenc pápa: Krisztus papságának titka a megbocsátás

Ferenc pápa január 23-án, hétfőn a Szent Márta-ház kápolnájában folytatta a Zsidókhoz írt levél olvasmányainak magyarázatát.

18:25

Ferenc pápa: Isten megbocsátja és elfelejti a rosszat

Szükségünk van az életünk megváltoztatására, arra, hogy az új szövetség átalakítsa az életünket – hangsúlyozta Ferenc pápa január 20-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában.

2017. január 20. péntek

Ferenc pápa: A keresztény élet mindennapos küzdelem a kísértések ellen

A keresztény élet küzdelem, engedjük, hogy Jézus magához vonzzon bennünket – buzdított Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmiséjén január 19-én.

2017. január 19. csütörtök

Ferenc pápa: Legyetek bátor keresztények!

Legyetek bátor keresztények, a reménybe horgonyozva, viseljétek el a nehéz pillanatokat is – erre buzdított a pápa január 17-én, kedden reggel a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. január 17. kedd

Ferenc pápa: A jelen a szívünkben dől el

Az életünk a mában zajlik, nem megismételhető módon. Ne keményítsük meg a szívünket, ne legyünk hitetlenek, hanem nyíljunk meg az Úr előtt! A szívünkben dől el ugyanis a jelen – mondta január 12-én a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén a pápa.

2017. január 12. csütörtök

Ferenc pápa: Jézusnak van hatalma, mert szolgál

Jézusnak azért volt hatalma, mert szolgálta az embereket, közel állt hozzájuk és hiteles volt, nem úgy, mint a törvénytudók, akik hercegeknek érezték magukat – Jézus hatalmának e három jellemzőjét emelte ki a pápa január 10-i reggeli homíliájában a Szent Márta-házban.

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa: Ismerjük meg, imádjuk és kövessük Jézust

A karácsonyi szünet után újrakezdődtek a reggeli pápai szentmisék a vatikáni Szent Márta-házban. A szentatya január 9-én, hétfőn reggel arról beszélt a híveknek, hogy a keresztény élet egyszerű.

2017. január 9. hétfő

Ferenc pápa: János alázatos háttérbe húzódása modell a keresztények számára

A keresztények tekintsenek a „nagy” Keresztelő Jánosra mint a Jézusról szóló alázatos tanúságtétel modelljére, aki egészen a halálig megalázza magát, hogy ezzel is jelezze az Isten Fia eljövetelét – mondta a pápa a december 16-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2016. december 16. péntek

Ferenc pápa: A lelkipásztorok az igazat mondják, elfogadva az emberek első lépéseit

A lelkipásztorok igazat szóljanak, de fogadják el az embereket azzal együtt, amit adni tudnak. Ez az első lépés, a többiről gondoskodik az Úr – fogalmazott Ferenc pápa december 15-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. december 15. csütörtök

Ferenc pápa: A klerikalizmus rossz, mert eltávolítja a népet az egyháztól

A klerikalizmus lelkülete rossz, ami ma is jelen van az egyházban és áldozata a nép, amely kiselejtezettnek és visszaélés áldozatának érzi magát – fogalmazott Ferenc pápa december 13-i reggeli szentmiséjén a Szent Márta-ház kápolnájában.

2016. december 13. kedd

Ferenc pápa: Őszintén adjuk át bűneinket az Úrnak!

Hagyjuk, hogy Jézus átalakítson és újjáteremtsen bennünket, megszabadítva bűneiktől – foglalta össze Izajás próféta üzenetét Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában december 5-én, hétfőn bemutatott szentmiséjén mondott homíliájában.

2016. december 5. hétfő

Ferenc pápa: Ismerjük fel a kegyelemmel szembeni ellenállást!

Mindannyiunk szívében jelen van az ellenállás a kegyelem iránt. Ezt meg kell találni, és kérni az Úr segítségét, elismerve, hogy bűnösök vagyunk – buzdított Ferenc pápa december 1-jén, csütörtök reggeli homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2016. december 1. csütörtök

Ferenc pápa: A keresztény alázat a kicsinyek erénye, nem szerepjátszás

Nem a bölcseknek és az okosoknak, hanem a kicsinyeknek tárja fel az Úr az üdvösség misztériumát. A kicsinyek erénye az istenfélő magatartás, az alázat – mondta Ferenc pápa november 29-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. november 29. kedd

Ferenc pápa: A hit nem elmélet, hanem találkozás Jézus Krisztussal

A keresztény hit nem egy elmélet vagy filozófia, hanem találkozás Jézussal – ezt emelte ki advent kezdetén, november 28-án reggel bemutatott szentmiséjén Ferenc pápa.

2016. november 28. hétfő

Ferenc pápa: A korrupció civilizációja el fog bukni

A korrupció az istenkáromlás egyik formája, annak a Babilonnak a nyelve, amely számára nem létezik Isten, csak a pénz, a jólét és a kizsákmányolás istene – fogalmazott a szentatya november 24-én a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmisén.

2016. november 24. csütörtök

Ferenc pápa: Nem kell félnünk a haláltól, ha hűségesek vagyunk az Úrhoz

Az Úrhoz való hűségben soha nem csalatkozunk; még halálunk óráján és Isten ítélőszéke előtt sem, mert ha hűek voltunk hozzá, nem fogunk félni – erről beszélt a pápa november 22-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. november 22. kedd

Ferenc pápa: Milyen a ti viszonyotok a pénzhez? Ragaszkodtok hozzá?

Az emberek nem bocsátják meg, ha egy pap ragaszkodik a pénzhez. Az Úr adja meg a keresztény szegénység kegyelmét nekik – fohászkodott november 18-i, péntek reggeli homíliájában Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. november 18. péntek

Ferenc pápa: Ismerjük föl, amikor Jézus eljön hozzánk

Isten „őrült szeretete népe iránt” és a mi hűtlenségünk – e két gondolat köré épült Ferenc pápa homíliája, amelyet november 17-én, csütörtökön reggel mondott a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. november 17. csütörtök

Ferenc pápa: A langyos keresztények nyugalma megtévesztő

Óvakodjunk attól, hogy langyos keresztényekké váljunk, mert így szem elől tévesztjük az Urat – figyelmeztetett a pápa november 15-én, kedden reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. november 15. kedd

Ferenc pápa: A keresztény szeretet konkrét, nem olyan, mint a tévésorozatok langyos szeretete

A november 11-én, pénteken reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén a pápa óva intett az ideológiáktól és az intellektualizmustól, ami testetlenné teszi az egyházat.

2016. november 11. péntek

tovább »