Ferenc pápa: Fogadjuk el életünket, ahogy van, és menjünk hittel előre

Higgyünk Jézusban, és fogadjuk el életünket olyannak, amilyen, így haladjunk előre örömmel, panasz nélkül, anélkül hogy megbénítana minket a restség bűne – erre buzdított Ferenc pápa március 28-án, kedden reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 28. kedd

Ferenc pápa: „Ateista katolikusok” leszünk, ha kemény a szívünk

Hallgatnunk kell Isten szavára, hogy elkerüljük a szív megkeményedésének veszélyét. A pápa erről beszélt március 23-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 23. csütörtök

Ferenc pápa: A gyóntatószék nem tisztító, bűneink miatt szégyenkeznünk kell

Megbocsátani és bocsánatot nyerni olyan misztérium, amit nehéz megérteni. Imádság, bűnbánat és szégyenkezés kell hozzá – mutatott rá homíliájában Ferenc pápa március 21-én, kedden reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 21. kedd

Ferenc pápa: Szent József segít minket, hogy szép és nagy dolgokat álmodjunk

Szent József a gyengeség, a mi gyengeségeink őrzője, aki képes arra, hogy a gyengeségeinkből oly sok szép dolgot fakasszon – mondta a pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott március 20-i reggeli szentmise homíliájában.

2017. március 20. hétfő

Ferenc pápa: Ne zárjuk be szívünket a szegények előtt!

Vigyázzunk, hogy ne lépjünk rá az útra, amely a bűntől a romlottsághoz visz – figyelmeztetett Ferenc pápa március 16-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 16. csütörtök

Ferenc pápa: Induljunk el a nagyböjti megtérés útján, tanuljunk meg jót tenni

Tartsuk magunkat távol a gonosztól, tanuljunk meg jót tenni, és hagyjuk, hogy az Úr vezessen minket előre – buzdított Ferenc pápa március 14-én, kedden reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában.

2017. március 14. kedd

Ferenc pápa: Az igazi böjt azt jelenti, hogy segítünk másokon

A valódi böjt embertársunk megsegítését jelenti, míg a hamisan böjtölő összevegyíti a vallásosságot a piszkos üzleti ügyekkel és a „hiúság csúszópénzeivel” – figyelmeztetett a pápa március 3-án, pénteken reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2017. március 3. péntek

Ferenc pápa: A keresztények iránytűje egy hús-vér Isten

A keresztények iránytűként a keresztre feszített Krisztust követik, nem egy meg nem testesült istent, hanem egy hús-vér Istent, aki magán viseli testvéreink sebeit – fogalmazott a pápa a Szent Márta-házban bemutatott március 2-i reggeli szentmisén.

2017. március 2. csütörtök

Ferenc pápa: Isten nem tud kevesebbet adni, mint mindent

„Kövessük Jézust, aki mindent odaad nekünk, épp ezért ne keressük a gazdagságot!” – tanította a pápa február 28-án, kedden reggeli homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 28. kedd

Ferenc pápa: Nem könnyű az irgalom és igazságosság útja, de boldoggá tesz

„A keresztény ember nem alkudozik az igazságról, ugyanakkor igaznak kell lennie az irgalomban is, ahogy ezt Jézus tanította nekünk” – emelte ki Ferenc pápa a február 24-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában tartott szentmise homíliájában.

2017. február 25. szombat

Ferenc pápa: Ne éljünk kettős életet, ne halogassuk a megtérést!

Ne botránkoztassuk meg a kicsinyeket kettős élettel, mert a botrány rombol. Ne késlekedjünk megtérni az Úrhoz – erre buzdított homíliájában Ferenc pápa február 23-án, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 23. csütörtök

Ferenc pápa: A „szent szégyen” mentsen meg minket az ambíciók kísértésétől

Az Úr adja meg a „szent szégyen” kegyelmét az ambíciók és törtetés kísértésével szemben, amely mindenkit érint, az egyházi közösséget is. Ezért fohászkodott a pápa február 21-én, kedden reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 21. kedd

Ferenc pápa: Két kezünkkel kell megteremteni a békét!

A háború az ember szívében kezdődik, ezért mindannyian felelősek vagyunk a béke megőrzéséért – erre figyelmeztetett Ferenc pápa február 16-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 16. csütörtök

Ferenc pápa: Bátorság, ima és alázat vezérelte az igehirdetésben Szent Cirillt és Metódot

Melyek azok a jegyek, amelyek megkülönböztetik a nagy hírvivőket, akik segítették az Egyház növekedését a világban, és hozzájárultak annak missziós jellegéhez? Erről beszélt Ferenc pápa február 14-i, keddi homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa: Ne álljunk szóba a kísértővel, imádkozzunk Istenhez!

A szentatya a kísértésről elmélkedett február 10-én, pénteken reggeli szentmiséjében a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 10. péntek

Ferenc pápa: A nő teremti meg a harmóniát, ami széppé teszi a világot

Nők nélkül nincs harmónia a világban – jelentette ki a szentatya február 9-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 9. csütörtök

Ferenc pápa: A keresztény a szeretet, nem pedig a kötelesség rabszolgája

A mereven gondolkodók félnek attól a szabadságtól, amit Isten ad nekünk, félnek a szeretettől – emelte ki Ferenc pápa február 6-án, hétfőn a Szent Márta-házban mondott homíliájában.

2017. február 6. hétfő

Ferenc pápa: Jézus mindig az emberek között jár

Ha állhatatosan Jézusra függesztjük tekintetünket, csodálkozva vesszük észre, hogy ő az, aki szeretettel néz mindannyiunkra. Erről beszélt Ferenc pápa január 31-én, Bosco Szent János liturgikus emléknapján a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. január 31. kedd

Ferenc pápa: Az Egyház legnagyobb ereje ma az üldözött helyi egyházakban van

Ma több vértanú van, mint a Krisztus utáni első századokban, de a média nem beszél róluk, mert nincs hírértékük – mondta a pápa a Szent Márta-ház kápolnájában megtartott reggeli szentmisén január 30-án.

2017. január 30. hétfő

Ferenc pápa: Emlékezzünk rá, hogy az Úr miként mentett ki minket bajainkból!

A keresztény az emlékezet embere – hangsúlyozta a Zsidókhoz írt levélből való napi olvasmányt elemezve Ferenc pápa január 27-i homíliájában, amely a Szent Márta-ház kápolnájában tartott reggeli szentmisén hangzott el.

2017. január 27. péntek

tovább »