Ferenc pápa: Ne töröljük ki szótárunkból a gyengédség szót!

A vatikáni Szent Márta-házban december 11-én reggel bemutatott szentmiséjén a pápa a vigasztalódásról beszélt, és utalt a mai kor vértanúira, köztük a három éve a líbiai tengerparton megölt kopt keresztényekre.

2018. december 11. kedd

Ferenc pápa: A hit bátorságával készüljünk karácsonyra

December 10-én, hétfőn reggel, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén Ferenc pápa arra buzdította a híveket, hogy advent második hetében kérjék a hit kegyelmét, és így készüljenek karácsony ünneplésére. „Nem egyszerű megőrizni, megvédeni a hitet” – hangsúlyozta a... »

2018. december 10. hétfő

Ferenc pápa: Legyünk a béke emberei!

Karácsonyra készülve lelkünket is tegyük rendbe: igyekezzünk békét teremteni családunkban és a világban ahelyett, hogy háborúznánk. Amikor békét teremtünk, követjük Isten példáját – mondta homíliájában a pápa december 4-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2018. december 4. kedd

Ferenc pápa: Karácsonykor nem a karácsonyfa születik

Az advent kiváltságos idő a lélek megtisztítására – hangzott el Ferenc pápa homíliájában december 3-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. december 3. hétfő

Ferenc pápa: A tanúságtétel azt jelenti, hogy kockára teszem az életemet

November 30-án Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában tartott szentmise homíliájában arra buzdított, hogy lélekben legyünk közel a konstantinápolyi egyházhoz, melynek védőszentje Szent András apostol. A pápa kifejezte: imádkozik az egyházak egységéért, amihez hiteles... »

2018. november 30. péntek

Ferenc pápa: Elpusztul az a civilizáció, amely pogánnyá válik

A keresztény élet nem békíthető össze a világias élettel – fogalmazott a pápa november 29-én, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. november 30. péntek

Ferenc pápa: Bölcs dolog életünk végére gondolni

A Szent Márta-ház kápolnájában november 27-én reggel bemutatott szentmise homíliájában Ferenc pápa a végidőkről beszélt a napi olvasmány alapján.

2018. november 27. kedd

Ferenc pápa: Túl gyakran engedünk a feltűnés kísértésének

Az Egyház az egyszerűségben, a csöndben, a dicséretben, az eucharisztikus áldozatban, a testvéri közösségben növekszik, ahol mindenki szereti egymást. A vértanúk által is növekszik az Egyház, akik ma sokan vannak, de a világ elhallgatja ezt – mondta a pápa november 15-i miséjén a Szent... »

2018. november 15. csütörtök

Ferenc pápa: Nem az számít, jól prédikálunk-e, csak az alázat és a szolgálat

Szent Jozafát vértanú püspök emléknapján, november 12-én Ferenc pápa a püspöki szolgálatról elmélkedett a napi olvasmány alapján a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

2018. november 12. hétfő

Ferenc pápa: A templomok ne váljanak piaccá!

A Szent Márta-ház kápolnájában november 9-én, pénteken reggel bemutatott szentmisén a pápa a templom megtisztításáról szóló evangéliumi részről (Jn 2,13–22) beszélt.

2018. november 9. péntek

Ferenc pápa: A tanúságtétel segíti növekedni az Egyházat

November 8-án reggel a tanúságtételről beszélt Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában. A szentmisén részt vettek és koncelebráltak a romániai püspöki konferencia tagjai, akik a napokban végzik ad limina látogatásukat a Vatikánban.

2018. november 8. csütörtök

Ferenc pápa: Ne mondjunk nemet Jézus meghívására!

Isten országát gyakran úgy képzeljük el, mint egy lakomát. Jézus meghív bennünket, hogy Vele ünnepeljünk. Hányszor találunk kifogást arra, hogy elutasítsuk meghívását? – tette fel a kérdést a pápa november 6-án, kedden reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmiséje... »

2018. november 6. kedd

Ferenc pápa: Jézust követve önzetlenül, ingyenesen tegyük a jót

Ferenc pápa november 5-én, hétfőn a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában arra buzdított: a keresztény ember hagyjon el mindenféle versengést. Csak tegye a jót, és kövesse Jézus példáját, vagyis cselekedjék ingyenesen.

2018. november 5. hétfő

Ferenc pápa: Az alázat, a szelídség és a türelem a béke útja

Erősítsük meg az egységet a világban, válasszuk a béke útját, mely az alázat, a szelídség és a türelem révén megvalósulhat nemcsak a társadalomban, de saját családunkban is – erről beszélt Ferenc pápa október 26-án, pénteken reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2018. október 26. péntek

Ferenc pápa: Ki számodra Jézus?

Az első lépés ahhoz, hogy valóban megismerjük Jézust, ha elismerjük, hogy bűnösök vagyunk. Ezután imádkozzunk az Úrhoz, hogy tárja föl előttünk Jézus misztériumát. Kérjük ezt mindennap, jót fog tenni – mondta október 25-én reggeli homíliájában Ferenc pápa, a Szent... »

2018. október 25. csütörtök

Ferenc pápa: A remény örömteli várakozás, hogy találkozunk Jézussal

Az áldott állapotban lévő édesanya mindennap megcirógatja pocakját és örömmel várja a találkozást megszülető gyermekével. A pápa ezt a képet választotta hasonlatnak, amikor a reményről tanított október 23-án, kedden reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmiséjén.

2018. október 23. kedd

Ferenc pápa: A Szentlélek a keresztények kovásza

A Szentlélek kovász, aki segít növekedni, hogy elérjük az Úr által ránk hagyott örökséget – fogalmazott október 19-én reggel Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmiséjén.

2018. október 19. péntek

Ferenc pápa: Jézus tanítványa ne féljen a szegénységtől

Ferenc pápa a szegénység három formájáról elmélkedett október 18-án, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. október 18. csütörtök

Ferenc pápa: Ne a látszatra figyeljünk, nyissuk meg szívünket az ima előtt!

Óvakodjunk a merev keresztényektől, és tartsuk szívünket nyitva az ima, az alamizsnálkodás és a jó cselekedetek szabadsága előtt – kérte Ferenc pápa október 16-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén.

2018. október 16. kedd

Ferenc pápa: Óvakodjunk a „jól nevelt ördögöktől”, akik megrontanak minket

Az ördög el akar minket pusztítani: káros szenvedélyeket ébreszt, háborúkat gerjeszt, vagy éppenséggel jól nevelten próbálkozik és világias szellemre szoktat – figyelmeztetett Ferenc pápa az október 12-i péntek reggeli szentmisén.

2018. október 12. péntek

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle