A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

Ferenc pápa üzenete a G20-csúcstalálkozóra: A döntéseknél elsőbbséget kell adni a szegényeknek

A világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-ak vezetői július 7–8-án Hamburgban üléseznek. A találkozóra üzenetet küldött Ferenc pápa.

2017. július 7. péntek

Tóth Katalin földművelésügyi helyettes államtitkár a FAO-konferenciáról

Tóth Katalin helyettes államtitkár a magyar delegáció vezetőjeként vesz részt Rómában az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének július 3–8-ig tartó konferenciáján, melynek fő témája a klímaváltozás, a mezőgazdaság és az élelmezésbiztonság.

2017. július 7. péntek

Ferenc pápa üzenetet küldött az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet konferenciájára

A tanácskozás a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) római székhelyén kezdődött július 3-án. A pápa üzenetét államtitkára, Pietro Parolin bíboros olvasta fel a jelenlévőknek.

2017. július 4. kedd

De Donatis érsek, a pápa új római helynöke megkezdte hivatalát

Róma védőszentjei, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén, június 29-én kezdte meg hivatalosan általános helynöki mandátumát Angelo De Donatis érsek, aki immár a Lateráni Szent János-bazilika főpapja is. Ferenc pápa május 26-án őt választotta a leköszönő Agostino Vallini... »

2017. július 1. szombat

Július 2-án gyűjtik a péterfilléreket

A Magyar Katolikus Egyház június 29., a Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.

2017. június 30. péntek

„Ti adjatok nekik enni!” – Beer Miklós felszentelte az új kápolnát Csévharaszton

A június 24-i XIII. Váci Egyházmegyei Találkozó házigazdája a csévharaszti Szentháromság-plébánia volt; mottóul a következő igehelyet választották a szervezők: „Ti adjatok nekik enni!” (Mk 6,37). A rendezvény során Beer Miklós váci megyéspüspök felszentelte az új kápolnát és... »

2017. június 28. szerda

Ferenc pápa humanitárius segélyt küld Dél-Szudán szenvedő lakosságának

„A pápa Dél-Szudánért” – ez a neve annak a humanitárius segélynek, amellyel Ferenc pápa szeretné kifejezni szeretetét és lelki közelségét a 2013 óta polgárháborúban szenvedő dél-szudáni lakosság iránt. A kezdeményezést június 21-én ismertették a vatikáni sajtóközpontban.... »

2017. június 26. hétfő

Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba

Mintegy félmillió dolláros egészségügyi, mezőgazdasági és oktatási segítséggel támogatja Dél-Szudán lakosságát Ferenc pápa – derül ki A pápa Dél-Szudánért nevű humanitárius projektből, amelyet szerdán mutattak be a Vatikánban.

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa: Legyünk a szegények Egyháza és keressük a távollevőket

A Szentatya a Cremona és Mantova között fekvő Bozzolo és a Firenze közelében található Barbiana olasz településekre utazott félnapos magánlátogatásra június 20-án reggel. Bozzolóban felkereste Primo Mazzolari atya sírját, Barbianában pedig Lorenzo Milani atya sírjánál... »

2017. június 20. kedd

A szaléziak utcagyerekeket fogadnak be a mianmari Mandalajban

Peter Myo Khin szalézi pap és munkatársai Mandalajban, Mianmar második legnépesebb városában, Felső-Burma gazdasági, oktatási, egészségügyi és kulturális központjában az utcákat, vasút- és autóbuszállomásokat járják, hogy segítsenek az utcán élő fiúknak.

2017. június 18. vasárnap

Szent Albert Chmielowski

Június 17-én emlékezik az Egyház Szent Albert Chmielowski testvérre, a Szegények Szolgái vagy más néven albertinus szegénygondozói rend alapítójára. Lengyelországban 2017-re Szent Albert Chmielowski-évet hirdetett a lengyel püspöki konferencia és a parlament.

2017. június 17. szombat

November 19-én első alkalommal tartják meg a szegények világnapját az Egyházban

Első ízben tartják meg az Egyházban a szegények világnapját idén, az évközi 33. vasárnapon, november 19-én. Ferenc pápa tavaly, az irgalmasság szentéve végén hirdette meg ezt a világnapot.

2017. június 13. kedd

Utcagyerekeknek építenek egészségügyi központot a szaléziak Afrikában

A Mbuji-Mayiban (Kongói Demokratikus Köztársaság) található Muetu Don Bosco szalézi komplexum és a spanyol Manos Unidas civil szervezet kezdeményezésére egészségügyi központ épül utcagyerekek számára, akik közül sokan titokban, illegálisan részt vesznek a... »

2017. június 10. szombat

Iskolatáska-gyűjtést hirdet a miskolci görögkatolikus Missziós Iroda

A görögkatolikus Missziós Iroda használt, de még jó állapotú iskolatáskákkal, tolltartókkal, tornazsákokkal szeretné segíteni a szeptembertől iskolát kezdő, nehezebb sorsú családok gyermekeit.

2017. június 10. szombat

Teremtésvédelmi kalendárium – Júniusi virágtenger

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal egy „haszontalan” koranyári virágtengerből merítünk újfajta gondolatokat.

2017. június 9. péntek

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium gyűjtött a rászoruló nagyváradi fiataloknak

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium gyűjtést szervezett a Böjte Csaba alapítványához tartozó nagyváradi Szent Angéla Ház fiataljainak. Az összegyűlt adományok a múlt héten értek célba.

2017. május 31. szerda

Játékos gyermeknapot szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A karitatív szervezet jóvoltából a legszegényebb településeken élő gyerekek is átélhetik a játék örömét a nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódva a május 27–28-i hétvégén, illetve az a körüli napokban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte közel tízezer kisgyermek... »

2017. május 30. kedd

Pro Caritate díjat kapott Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója

A Családok Budapesti Világtalálkozóján Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója Pro Caritate díjban részesült a hátrányos helyzetben lévők érdekében végzett önzetlen karitatív tevékenysége elismeréseként.

2017. május 29. hétfő

tovább »