Ferenc pápa meglátogatott három családot egy milánói lakótelepen

A szentatya március 25-i milánói útja során ellátogatott a Forlanini negyed úgynevezett „fehér házaiba” is: az egyik családban ágyhoz kötött beteg a férj; a másikban egy idős asszony néhány napja kórházba került, a pápa felhívta telefonon; a harmadik egy marokkói muszlim család... »

2017. március 27. hétfő

Ferenc pápa Szent Ambrus városában – A szegényeké az elsőbbség Milánóban is

Miközben Rómában Európa vezetői megújítják a 60 évvel ezelőtt született Római Szerződést, Ferenc pápa egynapos apostoli látogatásra Milánóba érkezett.

2017. március 25. szombat

A hajléktalanságról mutatnak be operát Budapesten

Április 8-án „Az egyetlen hajléktalan” címmel mutatják be Col Legno operáját az Óbudai Kulturális Központban.

2017. március 25. szombat

Egyiptomi missziós nővérek – Egész életükkel tanúskodnak a hitükről

Maria Clara Caramagno, a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Ferences Misszionárius Nővérei kongregáció egyiptomi provinciálisa nyilatkozott a Zenit hírügynökségnek a legszegényebbek között végzett tevékenységükről, és arról, milyen nagy örömmel várják a pápát, aki április... »

2017. március 24. péntek

Bagnasco bíboros: Beszéljünk őszintén egymással a társadalmi problémák megoldásáról

Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az olasz püspöki konferencia, valamint a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) elnöke március 19-én a genovai Szent Lőrinc-székesegyházban mondott homíliájában Szent József alakját méltatta és társadalmi összefogásra, cselekvésre... »

2017. március 21. kedd

Elhunyt hajléktalanokért mutattak be szentmisét Pécsen

„Miklós miséjének” nevezik a szertartást, amelyen a Szent Egyed közösség évről évre megemlékezik Pécsen azokról a szegényekről, akik a nélkülözés és a betegségek következtében hunytak el városukban. Idén, március 18-án Morvay Imre Pio irgalmasrendi szerzetes mutatta be a... »

2017. március 20. hétfő

Szeméthegy temetett maga alá több száz embert Etiópia fővárosában

Az etiópiai fővárosban, Addisz-Abebában március 11-én leomlott egy hulladéklerakó szeméthegye. A hulladék rengeteg embert temetett maga alá, a Reuters legfrissebb információi szerint már 115 ember életét követelte a baleset. Etiópiában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

2017. március 19. vasárnap

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 19. és 26. között ismét megrendezik hazánk templomaiban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

2017. március 17. péntek

Ferenc pápa: Ne zárjuk be szívünket a szegények előtt!

Vigyázzunk, hogy ne lépjünk rá az útra, amely a bűntől a romlottsághoz visz – figyelmeztetett Ferenc pápa március 16-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 16. csütörtök

Ferenc pápa üzenete a Páli Szent Vince alapította szeretetszolgálat 400. évfordulójára

Az ember fejlesztése és hiteles felszabadítása nélkül nem lehet hirdetni az evangéliumot – jelenti ki üzenetében Ferenc pápa, aki a Páli Szent Vince alapította nemzetközi szeretetszolgálat (AIC) tagjainak írt a szervezet megalapításának négyszázadik évfordulóján.

2017. március 15. szerda

Éhínség Dél-Szudánban – Egy szalézi szerzetes beszámolója a humanitárius válságról

Dél-Szudán kormánya és az ENSZ február végén hivatalosan is deklarálta az országot sújtó éhínséget. A háború és a rossz időjárás teljesen tönkretette az egyébként termékeny országot. Kritikussá vált a súlyosan alultáplált gyerekek száma.

2017. március 13. hétfő

A pestszentimrei karitászcsoport meleg ebéddel látja vendégül a rászorulókat

Régi hagyomány, hogy a Katolikus Karitász pestszentimrei (Budapest, XVIII. kerület) csoportja évente több alkalommal vendégül látja ebédre azokat, akiknek nehezebb rendszeresen meleg ételhez jutniuk. Ilyenkor bárkit szívesen látnak, aki betér a Szent Imre-templom kertjébe.

2017. március 10. péntek

Több mint két és fél ezer szíriai családot támogat a lengyel katolikus karitász

Több mint 680 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatást nyújtanak több mint két és fél ezer szíriai család számára a lengyel katolikusok a lengyel Caritas felhívására – közölte március 6-án a lengyel egyházi segélyszervezet.

2017. március 9. csütörtök

Versekkel köszöntötték Csuja Imre színművészt a máltai hajléktalanszálló lakói

Az Örkény Színház színésze több alkalommal lépett már fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat – Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyén, ahol március 3-án önzetlen szolgálatáért mondtak neki köszönetet az ott élő emberek.

2017. március 8. szerda

Istenes Szent Jánosnak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Istenes Szent Jánosnak, a Betegápoló Irgalmasrend alapítójának, az újkori betegápolás előfutárának állítottak szobrot a rend fenntartásában működő Szent Erzsébet Otthonban, Pilisvörösváron. Március 5-én Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes áldotta meg az otthon kertjében elhelyezett... »

2017. március 6. hétfő

Ökumenikus imanapot tartanak ma világszerte

Március 3-án, pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Fülöp-szigeteken élő keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az MTI-vel.

2017. március 3. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 3-án

A szentatya az alábbi üzenetet tette közzé Twitter-oldalán.

2017. március 3. péntek

Karitászszolgálat a budapest-újlaki plébánián

A budai hegyekben és a Duna partján élő hajléktalanoknak is próbál segíteni a budapest-újlaki plébánia karitászcsoportja.

2017. március 2. csütörtök

Egyházi és civil szervezetek együttműködését támogatja az állam

„A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” című felhívással kapcsolatban rendeztek sajtótájékoztatót Székesfehérváron február 24-én Spányi Antal püspök, valamint Soltész Miklós és Schanda Tamás... »

2017. március 1. szerda

A Karitász segíti a kárpátaljai családokat

Rászoruló gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket és könyveket adott át a beregszászi járási Mezőváriban több mint harminc családnak a Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület február 16-án.

2017. február 28. kedd

tovább »