Mentőautókat küldött a Katolikus Karitász Etiópiába

Két mentőautóval segíti a Katolikus Karitász az egészségügyi ellátást Etiópiában. A járműveket november 12-én a szervezet csepeli telephelyén indította útjára Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Tadesse Eyassau, a Magyar–Etióp Barátság és Együttműködés... »

2018. november 13. kedd

A Vörösmarty téri vásárban kezdődött a gyűjtés a szegények karácsonyi ebédjére

A Sant’Egidio közösség idén is karácsonyi ebédre várja szegény barátait december 25-én Budapesten, Pécsen és Monoron. November 12. és 15. között Budapesten, a Vörösmarty téri vásárban felállított standnál várják az adományokat.

2018. november 13. kedd

Egy héten át ingyenes orvosi ellátást kapnak a rászorulók a Szent Péter téren

November 12-én nyílt meg a Vatikánban az az ideiglenes orvosi rendelő, amely november 18-ig, a szegények világnapjáig ingyenes egészségügyi szolgáltatást nyújt hajléktalanoknak, migránsoknak és minden rászorulónak.

2018. november 13. kedd

Kétnapos egészségügyi szűrést végzett a Katolikus Karitász orvosmissziója a kárpátaljai Rahón

Felnőttek és gyermekek egészségügyi szűrését végezte el október 27-én és 28-án a Katolikus Karitász orvosmissziója Rahón, a magyarok által is lakott kárpátaljai településen.

2018. november 13. kedd

Megáldották a krízishelyzetbe került embereket befogadó Szent Márton Házat Szombathelyen

Székely János megyéspüspök november 10-én áldotta meg a vasi megyeszékhelyen a krízishelyzetbe került emberek, családok számára átmeneti szállást biztosító házat, amelyet egy már nem működő általános iskola épületéből alakítottak át.

2018. november 12. hétfő

Rászoruló családok karácsonyi asztalát terítik meg a Kaposvári Egyházmegyében

A Családok éve 2018 – Varázsasztal elnevezésű jótékonysági kezdeményezés sajtótájékoztatóját tartották a kaposvári püspökségen november 9-én.

2018. november 12. hétfő

Ferenc pápa: Isten nem a mennyiséget, hanem a minőséget nézi!

November 11-i beszédében a Szentatya először a vasárnapi evangéliumról elmélkedett, utána pedig megemlékezett az első világháború befejezésének centenáriumáról, a tegnap boldoggá avatott spanyol vértanúkról és a szegények jövő vasárnap esedékes világnapjáról.

2018. november 11. vasárnap

Karitász a lakhatásért: Győrben is bevezetik a kártyás vízórákat

A Győri Egyházmegyei Karitász közbenjárása nyomán kártyás, előrefizető vízórát szereltek fel a GyőrSzol Zrt. munkatársai október 31-én egy rászoruló részére Győrben. A felszerelt eszköz az első ilyen jellegű vízóra a városban.

2018. november 9. péntek

Ferenc pápa: Azt birtoklom ténylegesen, amit oda tudok adni!

November 7-én a pápa a „Ne lopj!” paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a bibliai kinyilatkoztatás tág összefüggésében kell gondolkodnunk: életünkkel, javainkkal az egész emberiségért és az utánunk jövő nemzedékekért... »

2018. november 7. szerda

Megáldották a felújított Befogadás Házát Békásmegyeren

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapest-békásmegyeri, Kelta utcai Befogadás Háza. Kétéves felújítási időszak után, november 2-án áldották meg az intézményt. Az eseményről Tárnok György intézményvezető tájékoztatott.

2018. november 6. kedd

Erdélyben kilenc éve segít a krízisvonal – Sajó Norbert a Telefonos Szeretetszolgálatról

A Vatikáni Rádió kérdezte a szolgálat alapítóját és ügyvezetőjét, Sajó Norbert református teológust, az Erdélyi Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetőjét.

2018. november 4. vasárnap

A hondurasi püspökök átérzik a hazájukat kényszerűségből elhagyók fájdalmát

A hondurasi püspöki konferencia levelében kifejezte fájdalmát amiatt, hogy sok ezer ember hagyja el hazáját, Hondurast a szegénység és az erőszak miatt, és csatlakoznak az Egyesült Államok felé tartó migránskaravánhoz.

2018. november 1. csütörtök

Szobrot állítanak Szent Margitnak a Margitszigeten

Az újlaki plébánia kezdeményezésére és a Fővárosi Közgyűlés döntése nyomán szobrot kap Árpád-házi Szent Margit a róla elnevezett fővárosi szigeten. Október 27-én, szombaton este az újlaki templomban imádkoznak a szent királylány közbenjárásáért.

2018. október 27. szombat

Londonban is otthonra talál a hajléktalan Jézus

Bár hivatalosan csak januárban fogják a szobrot leleplezni, a hajléktalan Jézus bronzba öntött alakja már ott fekszik Londonban, az előkelő Mayfair negyedben, a Farm Streeten található jezsuita templom Hétfájdalmú Szűzanya-kápolnájában.

2018. október 26. péntek

Ferenc pápa: Jézus tanítványa ne féljen a szegénységtől

Ferenc pápa a szegénység három formájáról elmélkedett október 18-án, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. október 18. csütörtök

Aporofóbia – félelem a szegényektől

Október 15-én hatályba léptek a hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok. A témával kapcsolatban Szőke Péternek, a magyarországi Sant'Egidio közösség vezetőjének írását adjuk közre.

2018. október 15. hétfő

Idén is kigyúltak a csillagok a szegényekért Erdély tíz településén

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció keretében október 12-én és 13-án ismét felragyogtak az együttérzés lángjai Erdély tíz településén. Az akcióhoz Bereck is csatlakozik, ott október 26-án lehet gyertyát gyújtani a szegényekért.

2018. október 15. hétfő

Türelemmel és együttérzéssel – A Máltai Szeretetszolgálat közleménye a téli krízisidőszak kezdetén

A hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődik a téli krízisidőszak a hajléktalanellátásban.

2018. október 13. szombat

Szentté avatás előtt: A megújulás hűségében, hitvalló lelkülettel, figyelmes és nyitott szívvel

Ferenc pápa október 14-én szentté avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Teológusokat kértünk, hogy a szentté avatás előtti napokban ismertessék meg olvasóinkkal Giovanni Battista Montini életét és szolgálatát. Török Csaba egyetemi tanár... »

2018. október 13. szombat

Szentté avatás előtt: „Egyház, mit mondasz magadról?” – A párbeszédtől a világ szolgálatáig

Ferenc pápa október 14-én szentté avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Teológusokat kértünk, hogy a szentté avatás előtti napokban ismertessék meg olvasóinkkal Giovanni Battista Montini életét és szolgálatát. Lukács László SchP írását adjuk... »

2018. október 12. péntek

tovább »