Áldás a Remény Házán – Házszentelést tartottak a pécs-kertvárosi hajléktalanellátóban

Január eleje, vízkereszt ünnepe nyomán, a házszentelések időszaka. Sas Norbert pécs-kertvárosi káplán a hajléktalanokat ellátó Remény Házában is tartott házszentelést január 3-án. Ehhez kapcsolódva készítettek vele interjút, ami a Pécsi Egyházmegye honlapján jelent meg.

2019. január 17. csütörtök

A béke és a közjó érdekében emelt szót a San Salvador-i érsek az elnökválasztás előtt

José Luis Escobar Alas, San Salvador érseke arra buzdította a salvadori lakosságot, hogy felelősséggel szavazzanak a február 3-i elnökválasztáson.

2019. január 16. szerda

Püspöki látogatás a kaposvári Nyitott Kapu hajléktalangondozási központban

Január 14-én este Varga László megyéspüspök a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott.

2019. január 15. kedd

A misszióban nem szabad önelégültté válnunk – Beszélgetés Fodor Réka és Csókay András orvosokkal

„Mennyország és pokol az orvosmisszióban” címmel tartott előadást a Párbeszéd Házában január 8-án este Fodor Réka háziorvos és Csókay András idegsebész. A két orvosmisszionáriussal az előadás előtt beszélgettünk.

2019. január 10. csütörtök

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése Afrikáért

Közös kutatási programokkal, konferenciák szervezésével segítik a magyar Afrika-kutatást, humanitárius és nemzetközi fejlesztési programok előkészítését – erről írt alá együttműködési megállapodást a közelmúltban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Pécsi... »

2019. január 10. csütörtök

Magyar szakácsok főztek ünnepi ebédet szegényeknek Rómában

Ismét a Kapuvári ÍzvadÁszok főztek ünnepi ebédet a szegényeknek Rómában január 6-án. A menü marhapörkölt volt tarhonyával, vitaminsalatával és csemegeuborkával.

2019. január 8. kedd

Eljön-e a víg esztendő? – Csaba László közgazdász újévi elemzése

Csaba László közgazdász, egyetemi tanár évkezdő gondolatait adjuk közre a hazai gazdasági kilátásokról.

2019. január 7. hétfő

Karácsonyi liturgia Szocska Ábellel a huszártelepi kápolnában

Karácsonyi liturgia Szocska Ábel püspökkel, ajándékozás, ünnepi műsorok és közös agapé volt december 23-án a nyíregyházi huszártelepi kápolnában.

2019. január 2. szerda

Adjunk hálát azért, amink van – Karácsonyi szeretetebéd az esztergomi Gondviselés Házában

Gulyáslevessel, buktával és egymásra figyeléssel várták december 24-én délben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi intézményében a hajléktalan és magányos embereket. Az ebédet egy munkaerő-közvetítő cég készítette el és kínálta a rászoruló embereknek.

2018. december 27. csütörtök

Jacques Noyer püspök: Ebben az évben nem ünneplünk karácsonyt!

Amiens emeritus püspöke kulcsfontosságúnak tartja a szegények támogatását, az igazságosság erényének gyakorlását, az Egyház tanításának gyakorlattá váltását. A napjainkban nagy erővel felszínre törő szociális problémák kezelése láttán megfogalmazott gondolatait a La Croix... »

2018. december 27. csütörtök

Ferenc pápa karácsony éjjel: Jézus, te vagy életem kenyere, aki a jászolban fekszel!

December 24-én a karácsonyéjjeli szentmisén a Szentatya Betlehemről mint a kenyér házáról és Dávid házáról elmélkedett. A pásztorokat állította példaképül, akik kimozdultak kényelmükből, és elindultak. Nekünk is el kell indulnunk, hogy rátaláljunk életünk teljes értelmére, a... »

2018. december 24. hétfő

Nemcsak testi, hanem lelki táplálékot is kaptak a rászorulók a debreceni székesegyház udvarán

Az „Egy tányér szeretet” egy jókedvű fiatal vállalkozókból álló baráti társaság kezdeményezése, akik 300 adag gulyáslevessel fejezték ki december 22-én segítő szándékukat a Szent Anna-székesegyház udvarán.

2018. december 23. vasárnap

Ferenc pápa karácsonyi ajándéka: új orvosi rendelőintézet a hajléktalanoknak és a zarándokoknak

Karácsonyra a Szentatya új járóbeteg-ellátót ajándékoz a hajléktalanoknak a Szent Péter tér jobboldali árkádsora alatt.

2018. december 22. szombat

Jótékonysági gyűjtést szerveztek a gilvánfai óvoda számára

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia közössége Osztie Zoltán plébános vezetésével 2018 októberében indított jótékonysági gyűjtést a Baranya megyei, négyszáz lakosú Gilvánfa község Csupaszív óvodája számára. Az adományokat december 18-án adták át az... »

2018. december 22. szombat

„Mindenki karácsonya” Szombathelyen

Betlehemes műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal várta a rászorulókat a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat december 20-án.

2018. december 21. péntek

Sikeresen zárult a 22. „Adni öröm!” akció – KÉPRIPORT

Hat nap alatt 165 áruházban 284 729 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország „Adni öröm!” akciójában. Az adományokból készített több mint 34 ezer csomagot még az ünnepek előtt átadták a rászorulóknak.

2018. december 20. csütörtök

Adventi léleknyitogató a kaposvári püspökségen

December 13-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége a kaposvári püspökség nagytermében rendezte meg hagyományos adventi konferenciáját „Adventi léleknyitogató” címmel.

2018. december 19. szerda

Ajándékcsomagokkal, kályhával és tűzifával segít a Katolikus Karitász Kárpátalján

Karácsonyhoz közeledve egyre több adományozási programot szervez a Katolikus Karitász országszerte és határon túl. Kárpátalján december 14-én kétszáz ajándékcsomagot, valamint édességet – szaloncukrot, bejglit –, friss Lipóti kenyeret, kályhákat és tűzifát adtak át a... »

2018. december 18. kedd

Minden megváltozhat, ha hálát adunk – Nehéz helyzetben lévő embereket láttak vendégül Kaposváron

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász és az OTP Bank kaposvári fiókjának dolgozói közösen hívtak meg ebédre nehéz helyzetben lévő embereket december 15-ére.

2018. december 18. kedd

Ad multos annos, Franciscus! – Ferenc pápa 82 éves

Ferenc pápa december 17-én betöltötte 82. életévét; ez a hatodik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A tényleges ünneplés tegnap történt: a vatikáni gyermekkórház kis betegeivel fogyasztott el egy hatalmas tortát.

2018. december 17. hétfő

tovább »