Tegyetek tanúságot! – Három papot szentelt Veszprémben Márfi Gyula érsek

Márfi Gyula érsek június 16-án a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban áldozópappá szentelte Bacsa Dávid, Gyulai Péter István és Varga-Csikász Bence diakónust.

2017. június 23. péntek

Úrnapja egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Az egyházmegyék tudósításaiból készült összeállítást adjuk közre a 2017-es úrnapjáról, az Eucharisztia, Krisztus Testének és Vérének ünnepéről, melyet Magyarországon június 18-án ünnepeltek a katolikus hívek.

2017. június 21. szerda

Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Pap- és diakónusszentelést tartottak a pécsi székesegyházban június 17-én. Udvardy György megyéspüspök Sas Norbertet pappá, Fekete Zoltánt diakónussá szentelte.

2017. június 19. hétfő

Pápai Lajos pappá szentelte Kaszás Csabát Szombathelyen

Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök június 17-én áldozópappá szentelte Kaszás Csaba diakónust a szombathelyi székesegyházban.

2017. június 19. hétfő

Háromnyelvű papszentelés volt Máriapócson

Máriapócson június 18-án, a nagyszülők és unokák búcsújának keretében szentelték a Hajdúdorogi Főegyházmegye papjává Lakatos Péter diakónust. A szentelés három nyelven: magyar, romani és jelnyelven zajlott.

2017. június 19. hétfő

Ferenc pápa: Az Eucharisztia segít, hogy odafigyeljünk rászoruló embertársainkra

Június 18-án délben a szentatya arról elmélkedett, hogy az Oltáriszentség milyen fontos szerepet tölt be életünkben, az Angelus elimádkozása után pedig a menekültekkel való személyes találkozás szükségességét emelte ki.

2017. június 18. vasárnap

A szicíliai püspökök a családpasztorációval kapcsolatos irányelveket fogalmaztak meg

„Lelkipásztori Irányelvek. Elkísérni, megkülönböztetni, integrálni a törékenységet az Amoris laetitia nyolcadik fejezetének útmutatásai szerint” címmel adtak ki dokumentumot a szicíliai püspökök, amelynek célja, hogy új útvonalakat jelöljön ki a családok lelki... »

2017. június 18. vasárnap

Az Oltáriszentségben Isten maradandó jelenlétét ünnepeljük

A Katolikus Egyház ma ünnepli az Úrnapját, amely az Oltáriszentség, vagyis Jézus kenyér és bor általi maradandó jelenlétének ünnepe – mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseki titkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

2017. június 18. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 18-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. június 18. vasárnap

Életünk középpontja az Eucharisztia – Papokat és diakónust szentelt az egri érsek

Holló Gábor és Maksó Péter diakónust pappá, Czókoly Sándort pedig diakónussá szentelte Ternyák Csaba érsek június 17-én. Az egri bazilikában tartott ünnepi szentmisén részt vett a főegyházmegye papsága, a papnövendékek és a hívők sokasága.

2017. június 18. vasárnap

Az áldozatvállalás mértéke a krisztusi mérték – Papszentelés a Győri Egyházmegyében

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke június 17-én szentmise keretében áldozópappá szentelte Magyaros László diakónust a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye papságának jelenlétében.

2017. június 17. szombat

A feleségét elvesztett férj tanúságtétele: „A félelem ellentéte nem a bátorság, hanem a hit”

Chiara 28 éves volt, amikor 2012. június 13-án, nem sokkal kisfia születése után rosszindulatú daganatos betegségben meghalt. Mennyei születésnapjának ötödik évfordulóján férje, Enrico Petrillo nyilatkozott az Aleteia katolikus hírportálnak.

2017. június 15. csütörtök

A lelkipásztori utánpótlás helyzete a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Kevesen vannak a hívők és a gyermekek – ez is az oka annak, hogy nincs elég pap Magyarországon. A Szeged-Csanádi Egyházmegyében például 110 plébániára 80 lelkipásztor jut, de van, ahol rosszabb a helyzet – nyilatkozta a Szegedma.hu portálnak Kovács József, az egyházmegyei szeminárium... »

2017. június 15. csütörtök

Akolitusok az Egri Főegyházmegye szolgálatában

Ternyák Csaba egri érsek június 10-én akolitusokat avatott Egerben, a Szent Bernát-templomban.

2017. június 13. kedd

Görögkatolikus papszentelést ünnepeltek Miskolcon

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök áldozópappá szentelte június 10-én Balogh Győzőt a miskolc-belvárosi Nagyboldogasszony görögkatolikus székesegyházban.

2017. június 12. hétfő

Pap- és diakónusszentelés Kassán

Június 10-én Bernard Bober érsek négy diakónust szentelt pappá. Megbízásából június 9-én Marek Forgáč segédpüspök öt akolitust szentelt diakónussá, köztük a szepsi egyházközség tagját, Schmotzer Pétert és Kristián Karchot, aki szintén beszél magyarul.

2017. június 11. vasárnap

Erdő Péter az esztergomi pap- és diakónusszentelésen: Egy jó pap jelenléte megeleveníti a közösséget

A papi hivatás szűnni nem akaró nyugtalan fáradozás és keresés, hogy Isten országa terjedjen a szívekben, eljusson minden emberhez, és megváltoztassa a világ életét – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros június 10-én az esztergomi bazilikában tartott pap- és diakónusszentelésen.

2017. június 10. szombat

Híd a pap és a hívek között – Erdő Péter bíboros, prímás az állandó diakonátusról

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek június 10-én az esztergomi főszékesegyházban négy papot, három diakónust és hat állandó diakónust szentel. Ebből az alkalomból az állandó diakónus küldetéséről, szolgálatáról kérdeztük a főpásztort.

2017. június 9. péntek

Pünkösd ünnepe a püspöki székhelyeken – FRISSÍTVE

Húsvét után ötven nappal ünnepeljük a Szentlélek eljövetelét, az Egyház születését és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét. A püspökök pünkösdkor szolgáltatják ki a bérmálás szentségét az arra felkészülteknek, akik az olajjal való felkenéssel a Szentlélek... »

2017. június 8. csütörtök

Pap- és diakónusszentelések 2017-ben

Június hagyományosan a papszentelések hónapja. Az elkövetkező időszakban tizenkilenc újmisés pappal gazdagodik a Magyar Katolikus Egyház. Részletes összeállításunkban közöljük az idei pap- és diakónusszentelések időpontjait egyházmegyék szerinti bontásban.

2017. június 7. szerda

tovább »