ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda

Ferenc pápa: Miért menjünk misére vasárnap?

December 13-án a Szentatya folytatta a szentmiséről tartott katekéziseit. Ma a vasárnapi szentmise értelmére mutatott rá. Ferenc pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 13. szerda

Pedagógusok és iskolai munkatársak részesültek a bérmálás szentségében Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói adventi lelkinapra gyűltek össze Kalocsán december 9-én.

2017. december 11. hétfő

Szovjet emlékműből oltár – Megújult az alsószentiváni fatimai kegytemplom

„Az alsószentiváni fatimai kegyhely oltárát képező kőtömb, amely a szovjet hatalom dicsőségét hirdető hősi emlékmű alapja volt, mostantól jelképezze, hogy az emberiség történelme Isten kezében van” – mondta Spányi Antal püspök december 3-án, a Fejér megyei község kegytemplom... »

2017. december 4. hétfő

Ferenc pápa diakónusokat és papokat szentelt Bangladesben

A pápa december 1-jén délelőtt szentmisét mutatott be Banglades fővárosában, Dakkában, a Suhrawardy Udyan Parkban, melynek keretében tizenhat diakónust és tizenhat papot szentelt.

2017. december 1. péntek

Szombathelyen is bekapcsolódtak a Krisztus király ünnepén tartott egyórás szentségimádásba

November 25-én, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum és a Szombathelyi Esti 8-as szervezésében tartottak szentségimádást a Jézus... »

2017. november 30. csütörtök

A mi életünkben király-e Krisztus? – Érseki szentmise a veszprémi székesegyházban

Krisztus, a mindenség királya ünnepén, november 26-án este ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek Veszprémben, a Szent Mihály-bazilikában.

2017. november 28. kedd

Keresztelőt tartottak a Lea Otthonban

November 18-án tizenkét kisgyermek és öt édesanya részesült a keresztség szentségében a Székesfehérvári Egyházmegye Lea Családok Átmeneti Otthonában. A szertartást Hajdú Ferenc, az intézmény püspöki biztosa végezte.

2017. november 27. hétfő

„A Ferenc pápával való találkozást a Lélek vezette” – Kocsis Fülöp az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20–24-ig ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről november 21-én a... »

2017. november 27. hétfő

Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

2017. november 22. szerda

A kegyelem éve kezdődik a szatmári egyházmegyében

Advent első vasárnapjával új egyházi év kezdődik – a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében ekkor nyitják meg az új tematikus évet, a kegyelem évét.

2017. november 22. szerda

Szent Ányos ünnepén diakónusszentelést tartottak Tihanyban

Hálaadó szentmisével emlékeztek a Tihanyi Bencés Apátság védőszentjére, Szent Ányosra november 17-én. A szentmisében Székely János szombathelyi megyéspüspök diakónussá szentelte Czakó András testvért.

2017. november 19. vasárnap

A magyar szentek, boldogok és vértanúk tiszteletére szenteltek kápolnát Csíkszentkirályon

A magyar szentek, boldogok és vértanúk tiszteletére szenteltek római katolikus kápolnát november 13-án a székelyföldi Csíkszentkirályon. A jeles eseményen ünnepi szentmisét mutatott be Jakubinyi György gyulafehérvári érsek.

2017. november 14. kedd

Kelet-Afrikából menekült – katolikus pappá szentelték Németországban

Hazájában, Eritreában veszélyben volt az élete, Szudánban börtönbe zárták, mégsem rendült meg Medhanie Uqbamichael hite Isten szeretetében. November 4-én szentelték pappá a frankfurti Szent Hedvig-templomban, a dobokkal kísért keleti Ge’ez rítus szerint, a griesheimi eritreai közösség... »

2017. november 7. kedd

Papszentelést és beöltözést ünnepeltek a győri bencések

Október 25-én, a győri bencés perjelség védőszentje, Szent Mór püspök ünnepén Fiskál Ármin magára öltötte a bencés ruhát és megkezdte a noviciátust. Október 28-án Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát pappá szentelte Tullner Jób bencést.

2017. október 30. hétfő

Három diakónust szenteltek Veszprémben

Október 28-án, Szent Simon és Tádé apostolok ünnepén Márfi Gyula veszprémi érsek diakónussá szentelte Merva Pétert, Simon Lászlót, valamint Szabó Zoltánt, a Veszprémi Főegyházmegye papnövendékeit.

2017. október 29. vasárnap

Növekedjetek a szeretetben – Bátára zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

Az Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében Varga László kaposvári megyéspüspök zarándoklatra hívta egyházmegyéje híveit. Hazánk egyik legrégebbi kegyhelyére, Bátára október 28-án érkeztek a Kaposvári Egyházmegye zarándokai.

2017. október 28. szombat

„Még abban az órában” elkezdeni, amire az Úr hív – Jezsuita papszentelés Budapesten

Aki megismeri Isten szeretetét, egyetlen dologra vágyik: viszonozni azt – mutatott rá Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke október 21-én a Jézus Szíve jezsuita templomban bemutatott szentmisén, melyben áldozópappá szentelte Bellovics Gábor... »

2017. október 22. vasárnap

Gondoltál már arra, milyen jó lenne telefonon keresztül gyónni?

Telefonon keresztül gyónni? Erről a témáról írt nemrég Joshan Rodrigues, a mumbai érsekség papja, aki jelenleg egyházi kommunikációt tanul a római Szent Kereszt Egyetemen.

2017. október 19. csütörtök

Rómában szentelték diakónussá a debreceni Németh István papnövendéket

Rómában, a Szent Ignác-bazilikában szentelték diakónussá október 10-én a Pápai Német–Magyar Kollégium debreceni papnövendékét, Németh István akolitust a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára.

2017. október 17. kedd

tovább »