Katekumenek bérmálása Székesfehérváron – KÉPRIPORT

Katekumeneket bérmált Spányi Antal megyéspüspök november 8-án, az esti szentmisében a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban.

13:42

Felejthetetlen élményt akarnak nyújtani a közös elsőáldozással – Erdő Péter a NEK előkészületeiről

2020 szeptemberében rendezik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). Ennek fontos előkészítő lépéseként november 8. és 10. között az Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága tanácskozást tart Rómában. A kongresszusról Erdő Péter bíboros nyilatkozott a... »

2018. november 8. csütörtök

Vallásmódszertani továbbképzést szerveztek hitoktatóknak Nagyváradon

Az elsőáldozásra való felkészítés hatékonyabbá tételét szolgáló képzést tartottak hitoktatóknak október 29–31-én a nagyváradi Laikusképző Központban. Az egyházmegyei kateketikai központ és a Partiumi Oktatási és Módszertani Központ által szervezett program házigazdája... »

2018. november 6. kedd

Benedikálták Gödöllő első premontrei apátját

Október 30-án a gödöllői Szentlélek és Gyümölcsoltó Boldogasszony-plébániatemplomban benedikálták a Szent Ágostonról elnevezett Gödöllői Premontrei Apátság első apátját, Balogh Péter Piusz eddigi perjelt.

2018. november 5. hétfő

„Nem tanár, hanem tanítvány vagyok köztetek” – A diakónusképző növendékeivel találkozott a nuncius

Füzes Ádámnak, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye állandó diakonátusért felelős referensének, a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet igazgatójának írását adjuk közre.

2018. november 1. csütörtök

Cserháti Ferenc az ausztráliai Adelaide városában élő magyarokhoz látogatott

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök harmadik alkalommal látogatott el az ausztráliai Adelaide városába, ahol október 28-án, vasárnap szentmisét mutatott be és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.

2018. október 29. hétfő

Feledkezzünk bele Isten rólunk alkotott álmába – Karizmatikus találkozó volt Miskolcon

Október 27-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 27. országos találkozóját Miskolcon. James Murphy, a megújulás nemzetközi szolgálatának elnöke és Varga László püspök, az MKKM szövetségének tiszteletbeli elnöke mondott tanítást. Ternyák Csaba érsek által celebrált... »

2018. október 28. vasárnap

Ferenc pápa: A jegyeseket tényleges katekumenátussal kell felkészíteni a házasságra!

Október 24-én a Szentatya a „Ne törj házasságot!” paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Hangsúlyozta, hogy a hűség olyan életstílus és életmód, amelynek kialakítása sok időt és komoly erőfeszítést igényel. Állhatatosságunk végső és állandó... »

2018. október 24. szerda

25 éves az akolitusi szolgálat a 25 éves Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Az egyházmegye eddigi történetének szerves része a lelkipásztori kisegítők és akolitusok szolgálata. Csermely Tibor akolitus személyes emlékeit idézi fel a jubileum alkalmából.

2018. október 24. szerda

Magyar fiatalokat szenteltek diakónussá Rómában

A római Szent Ignác-templomban Felix Gmür bázeli püspök október 10-én diakónussá szentelte Kulcsár Dávid veszprémi főegyházmegyés, Kovács Szabolcs gyulafehérvári és Vito Urbanija ljubljanai papnövendékeket; továbbá pappá szentelte a bázeli egyházmegye diakónusát, Philipp... »

2018. október 18. csütörtök

Szentté avatás előtt – VI. Pál: A szegények Krisztus jelenlétének jelei, az Úr szentségei

Ferenc pápa október 14-én szentté avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Teológusokat kértünk, hogy a szentté avatás előtti napokban ismertessék meg olvasóinkkal Giovanni Battista Montini életét és szolgálatát. Görföl Tibor egyetemi tanár... »

2018. október 11. csütörtök

Bosák Nándor püspök megáldotta az új zarándokházat Jánkmajtison

Október 7-én Bosák Nándor nyugalmazott püspök látogatott el Jánkmajtis középkori templomába, megáldotta a „Csonka-Szatmár” katolikus hitéletét bemutató egyháztörténeti gyűjtemény épületét, valamint a Jánki Lukács zarándokházat, és hét fiatalnak kiszolgáltatta a bérmálás... »

2018. október 9. kedd

Örök nyugalomra helyezték Ács Lajos atyát

Szeptember 28-án a szanyi Szent Kereszt megtalálása templomban vettek végső búcsút a falu szülöttétől, Ács Lajos nyugalmazott plébánostól, székesegyházi kanonoktól, aki életének 81., papságának 57. évében hunyt el. A gyászmisét Veres András püspök mutatta be a paptestvérek... »

2018. október 9. kedd

„Valóban az Úr van ezen a helyen” – Búcsú és diakónusszentelés Görömbölyön

Október 7-én, felszentelésének 150. évfordulóján tartották a görömbölyi templom búcsúját. Az ünnepi szertartást Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke vezette, aki a liturgián állandó diakónussá szentelte Dorcsinec Lászlót.

2018. október 8. hétfő

Diakónus- és papszentelést ünnepeltek a piaristáknál

Várszegi Asztrik OSB püspök október 6-án diakónussá szentelte Balla János örökfogadalmas piaristát és pappá szentelte Molnár Lehel piarista diakónust a budapesti piarista kápolnában.

2018. október 8. hétfő

Az örömhír hirdetői vagytok a világ számára – Missziós ünnep és diakónusszentelés Budapesten

Eucharisztia, ami missziós közösségbe gyűjt egybe minket – az eucharisztikus kongresszusra való felkészülés jegyében ez volt a mottója a Világmisszió 17. Országos Ünnepének, amit október 6-án rendeztek meg az Isteni Ige Társasága budapest-budatétényi missziósházának... »

2018. október 7. vasárnap

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó: Új módon látni magunkat, ahogy az Atya ismer minket

„Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény” (2Kor 5,17). E mottó jegyében október 6-án tartották meg az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelyen a beavató szentségek (keresztség, bérmálás) lényegéről volt szó.

2018. október 7. vasárnap

Az igazi missziós terület az ember szíve – A három új verbita diakónus tanúságtétele

A Világmisszió Országos Ünnepe keretében október 6-án, Budapesten Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök diakónussá szentelte Ngamba Mungwala Albert, Mawasala Mbela Fabien és Hernandez Elmer verbita szerzeteseket. Az ő bemutatkozásukat és tanúságtételüket olvashatják.

2018. október 6. szombat

Diakónussá szentelték Kopácsi Mátét Veszprémben

Márfi Gyula veszprémi érsek szeptember 29-én, Szent Mihály, Szent Gábriel és Szent Rafael főangyalok ünnepén a veszprémi főszékesegyházban diakónussá szentelte Kopácsi Máté papnövendéket.

2018. október 3. szerda

Ferenc pápa: Alaposabb házassági felkészítésre és a fiatal párok kísérésére van szükség

Szeptember 27-én a Lateráni Szent János-bazilikában a Rota Romana Bíróság és a római egyházmegye által a házasság és család témában szervezett továbbképzés részvevőivel találkozott a pápa. Beszédében többek között kiemelte az alapos házassági felkészítés és a párok... »

2018. szeptember 28. péntek

tovább »