Ferenc pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét

Mindenki meglepetésére maga a pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét július 14-én. Minden előzetes bejelentés nélkül megjelent a vatikáni Santo Stefano degli Abissini-templomban, és a sekrestyében felkészült a ceremóniára.

2018. július 17. kedd

Mennyire személyesen szeret bennünket Isten! – Villanófényben Héray András

Életéről, hivatásáról tesz tanúságot Héray András, a „Krisztus Ügye” Lelki Család (Familia Spiritualis Opus, FSO) tagja, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia búcsúzó irodaigazgatója.

2018. július 10. kedd

Bízzál az Úrban, s a jót cselekedd – Diakónusszentelés Nyíregyházán

Július 7-én Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök diakónussá szentelte Gánicz Tamás alszerpapot a Szent Miklós-székesegyházban. A püspöki titkár szolgálatának vezérgondolataként a 37. zsoltár sorait kapta püspökétől.

2018. július 8. vasárnap

Bemutatkoznak a Váci Egyházmegye új állandó diakónusai

Június 16-án a váci székesegyházban Beer Miklós megyéspüspök állandó diakónusokat is szentelt. Írásunkban Bakos Péter, Ferencz Zoltán, Katona Pál és Szakali Tibor bemutatkozó sorait adjuk közre.

2018. július 7. szombat

A Te arcodat keresem, Uram – Papszentelés Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő püspök július 7-én a szatmárnémeti székesegyházban pappá szentelte Turtureanu Róbert diakónust.

2018. július 7. szombat

Tiszta szívből – Az Egri Főegyházmegye elsőmiséseivel beszélgettünk

Egerben június 16-án Czókoly Sándor és Drahos Dávid állt Ternyák Csaba érsek elé, hogy a felszentelő ima és a kézrátétel által részesüljön a Krisztustól kapott áldozópapi küldetésben.

2018. július 6. péntek

Méltónak találtattak – Papszentelés Gyulafehérváron

Június 29-én a gyulafehérvári székesegyházban bemutatott szentmisén Jakubinyi György érsek pappá szentelte a csíkszépvízi Antal Zoltán Lászlót, a galócási Fülöp Zsombort, a borzonti Kovács Józsefet, a kézdivásárhelyi Pasca Szilárdot és a petrozsényi Popesc Mihăiță... »

2018. június 29. péntek

„Legyetek Krisztus követői, hogy mások is Krisztus követői legyenek! – Papszentelés Kalocsán

Június 29-én, Szent Péter és Pál apostol főünnepén Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldozópappá szentelte Czele József, Pecsmán Viktor és Tuzson Attila diakónusokat a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. június 29. péntek

Jubiláns paptestvéreit köszöntötte Spányi Antal megyéspüspök

Jubiláns paptestvéreit köszöntötte Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Keresztelő Szent János születése ünnepének előnapján, június 23-án, a székesfehérvári egyházmegye papszentelésén.

2018. június 29. péntek

Vedd Krisztus evangéliumát, amelynek hirdetője lettél! – Diakónust szentelt Jakubinyi György érsek

Jakubinyi György érsek szentmise keretében diakónussá szentelte a gyergyóditrói Fülöp Sándor Szabolcs akolitust. A szertartásra a gyulafehérvári főegyházmegye szokásához híven Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét megelőzően, a székesegyház felszentelésének emléknapján,... »

2018. június 28. csütörtök

Többszörös ünnep Berhidán

Márfi Gyula érsek mutatott be ünnepi szentmisét a Veszprém megyei Berhidán június 18-án. A szertartás során megemlékeztek három, a településhez kötődő lelkipásztor papi jubileumáról, és megáldották a szentély új berendezését. Új ereklyével is gazdagodott a berhidai Szent... »

2018. június 28. csütörtök

Útjára indult az egyeki plébánia vándorbölcsője

Keresztelő Szent János születésének főünnepén, június 24-én szentmise keretében áldották meg a jubileumát ünneplő egyeki Szent József-templom vándorbölcsőt, illetve azoknak a házaspárokat, akiknek most született gyermekük, vagy a közeljövőben várják gyermekük érkezését.... »

2018. június 28. csütörtök

Bérmálás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

A müncheni Szent Erzsébet-templomban június 17-én tizenhét magyar fiatal részesült a bérmálás szentségében.

2018. június 28. csütörtök

Tegyük láthatóvá, hogy Krisztushoz tartozunk! – Templombúcsút ünnepeltek Horvátzsidányban

A Vas megyei Horvátzsidány hívei Veres András győri megyéspüspökkel ünnepelték plébániatemplomuk búcsúját június 24-én, Keresztelő Szent János születésének napján.

2018. június 27. szerda

„Köszönjük, hogy vagy, és visszajöttél közénk” – Első miséjét mutatta be Dobai Barna Ottó Kisvárdán

A kisvárdai római katolikus templomban tartotta első szentmiséjét Dobai Barna Ottó újmisés június 24-én. A hagyomány szerint az újonnan felszentelt papok szülőfalujuk, szülővárosuk templomában mutatják be első szentmiséjüket, primíciájukat.

2018. június 26. kedd

Szent II. János Pál-ereklyét kapott a galgahévízi templom

Bérmálási szentmise keretében helyezték el Szent II. János Pál pápa ereklyéjét a galgahévízi Szent Miklós-templomban június 17-én.

2018. június 26. kedd

Jubiláns házaspárok ünnepe a szombathelyi székesegyházban

Több mint 550, kerek házassági évfordulóját ünneplő házaspár vett részt június 23-án a szombathelyi székesegyházban tartott szentmisén, melyet Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be.

2018. június 25. hétfő

Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.

2018. június 24. vasárnap

Folytatva Krisztus tanítói, papi és pásztori küldetését – Pap- és diakónusszentelés Székesfehérváron

A Keresztelő Szent János születésének ünnepe előtti napon, június 23-án Spányi Antal megyéspüspök Székesfehérváron pappá szentelte Rohrbacher János diakónust, és diakónussá szentelte Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd akolitusokat.

2018. június 24. vasárnap

A 25 éves egyházmegye legszebb ajándékai – Pap- és diakónusszentelést ünnepeltek Debrecenben

Az apostoli küldetés és hatalom átadását ünnepelték Debrecenben június 23-án. Az imádság és a kegyelem órájában Palánki Ferenc megyéspüspök a Szent Anna-székesegyházban áldozópappá szentelte Németh István és Dobai Barna Ottó diakónusokat és diakónussá szentelte Sziklai Dávid... »

2018. június 24. vasárnap

tovább »