Betegek világnapja a győri Szent Anna Otthonban

Február 11-én, a betegek világnapján szentmise keretében szolgáltatták ki a betegek szentségét a győri Szent Anna Otthonban.

2017. február 16. csütörtök

Püspöki szentmisét mutattak be a betegek világnapja alkalmából Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő megyéspüspök február 11-én szentmisét mutatott be a betegek világnapjához kapcsolódva a Krisztus Mennybemenetele-székesegyházban. A Szatmári Római Katolikus Püspökség kórház-pasztorációs irodája által előkészített misére idén is sokan érkeztek az egyházmegye... »

2017. február 15. szerda

Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

2017. január 17. kedd

Ferenc pápa a földrengés sújtotta olasz térségben született gyermekeket keresztelt

Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában megkeresztelt tizenhárom kisgyermeket, akik a földrengés sújtotta olasz térségben születtek az augusztus 24-i természeti katasztrófa után.

2017. január 16. hétfő

„A kereszténységet nem lehet magányosan megélni” – Beszélgetés Puss Sándor jezsuita szerzetessel

Puss Sándor felvidéki jezsuita szerzetessel Havasi Péter beszélgetett a Pátria Rádió katolikus műsorában Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a keresztség szentségéről és arról, mennyire tartják fontosnak a szülők a felvidéki magyarság körében a gyermekek... »

2017. január 9. hétfő

Ferenc pápa: Szeretek arra gondolni, hogy Jézus első prédikációja a sírás volt!

Január 8-án, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a szentatya huszonnyolc újszülöttet keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. Rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.

2017. január 8. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 8-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 8. vasárnap

A Szigeti-féle Magyar mise új feldolgozásának budapesti ősbemutatója

Budapesti ősbemutatója volt a Szigeti Kilián OSB Magyar miséje új feldolgozásának a Magyar Szentek templomában január 6-án, vízkereszt ünnepén.

2017. január 7. szombat

Isten közelsége örömteli ünnep – Interjú Molnár Tamással, a pozsonyi magyarok lelkipásztorával

A Körkép.sk felvidéki magyar hírportál számára Hajdók Katinka készített interjút Molnár Tamással, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorával, aki a közösségről, a kommunikációs csatornák adta lehetőségekről, valamint az ünnepi várakozásról és a személyes találkozások... »

2017. január 6. péntek

Szentségimádással köszöntötték az új esztendőt Veszprémben

Egész napos szentségimádással vette kezdetét az új év a Veszprémi Főegyházmegye főtemplomában, a Szent Mihály-székesegyházban. Az Oltáriszentséget a Márfi Gyula érsek által celebrált délelőtti ünnepi szentmisét követően helyezték ki január 1-jén.

2017. január 5. csütörtök

A pápa kereszteli meg a földrengés óta Amatricében és Accumoliban született gyerekeket

Január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában tartják a keresztelőjét annak a nyolc csecsemőnek, akik az augusztusi földrengés óta születtek azokon a településeken, amelyeket a leginkább sújtott a természeti katasztrófa.

2017. január 2. hétfő

Áldozópappá szentelték Magyar Mártont Balkányban – KÉPRIPORT

Karácsony másnapján, december 26-án szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita Magyar Bálint diakónust a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány város Urunk színeváltozása görögkatolikus templomában.

2016. december 29. csütörtök

Bábel Balázs érsek szentmisét mutatott be a Kalocsai Fegyház és Börtönben

Tizenhét éve ünnepel együtt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a karácsony előtti napokban a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjaival. Idén december 20-án mutatott be szentmisét a büntetés-végrehajtási intézetben, melynek keretében három fogvatartottat a bérmálás... »

2016. december 21. szerda

Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

Jézus születésének ünnepére felkészítő adventi lelkigyakorlatra várták a híveket december 9. és 11. között Mohácson. A három nap alatt lehetőség volt szentgyónásra, a szentmiséken elhangzott lelkigyakorlatos beszédek pedig az egyéni lelki készületet segítették.

2016. december 14. szerda

Megérkezett Veszprémbe a betlehemi békeláng

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés Templomában égő láng lett. A békelángot minden évben repülővel viszik Bécsbe, majd ott „szétosztják”: több, kisebb fáklyát gyújtanak meg.

2016. december 12. hétfő

A csendes szentségimádás erejéről beszélt Varga László Biatorbágyon

A szív ébredése címmel lelki napot tartottak a Biatorbágyi MÉCS Családközösség, a Szent Anna Oltáregylet és az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében december 3-án a Pest megyei Biatorbágyon.

2016. december 12. hétfő

Telefonos alkalmazás mutatja meg a legközelebbi gyóntatópapot Spanyolországban

Telefonos alkalmazás mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő gyóntatópapot Spanyolországban. Az applikáció egy katolikus pap ötletéből származik, és december 8-tól, szeplőtelen fogantatás ünnepének napjától érhető el.

2016. december 9. péntek

Gyóntatói továbbképzést szerveznek Mátraverebély-Szentkúton

December 14-én, szerdán gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton, amelynek témája az elégtétel, a penitencia. A nemzeti kegyhely ezzel szeretné segíteni a papság adventi szolgálatát.

2016. december 6. kedd

Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnepet tartottak Székesfehérváron

Ismét összegyűltek Székesfehérvár hívei, hogy a hónap első csütörtökén, december 1-jén közösen imádkozzanak a megyéspüspök vezetésével egyházunkért, a papi hivatásokért és a családokért. A liturgikus év első alkalmát a székesegyházban tartották.

2016. december 3. szombat

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

2016. december 1. csütörtök

tovább »