Rómában szentelték diakónussá a debreceni Németh István papnövendéket

Rómában, a Szent Ignác-bazilikában szentelték diakónussá október 10-én a Pápai Német–Magyar Kollégium debreceni papnövendékét, Németh István akolitust a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára.

15:20

Eucharisztikus készület az Eucharisztia templomában Homrogdon

Magyarország egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült templomának közössége – miután az MKPK meghirdette a Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való hároméves készületet – megszólítva érezte magát Homrogdon. Veress Zoltán plébános... »

2017. október 14. szombat

Diakónust szenteltek Máriapócson

Grunda Dávid alszerpapot szentelte diakónussá október 6-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita a máriapócsi kegytemplomban.

2017. október 12. csütörtök

Krisztus ikonjának lenni – Diakónust szenteltek Nyíregyházán

Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke szeptember 30-án, Világosító Szent Gergely emléknapján diakónussá szentelte a Nyíregyházi Egyházmegye számára Szemán András alszerpapot a Szent Miklós-székesegyházban.

2017. október 9. hétfő

Akolitusokat avattak Vácon

Idén is a szent főangyalok ünnepéhez legközelebb eső szombaton, szeptember 30-án avatta fel Beer Miklós megyéspüspök a Váci Egyházmegye új akolitusait. Az ünnepségre a váci székesegyházban, az este hat órakor kezdődő szentmisén került sor.

2017. október 6. péntek

Orosz Atanáz diakónust szentelt Penészleken

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök szentelte diakónussá Aranyics Arnoldot szeptember 26-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken. A szertartáson részt vett Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó is.

2017. október 4. szerda

Diakónusokat szenteltek a váci piarista templomban

Szeptember 30-án a váci Szent Anna piarista templomban Beer Miklós megyéspüspök három örökfogadalmas szerzetest szentelt diakónussá rendtársaik, családtagjaik, barátaik körében.

2017. október 4. szerda

Saját „kis utunkon” haladva válhatunk szentté – 80 éves a rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templom

Nyolcvan éve szentelték fel a budapest-rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templomot. A jubileumi búcsúi szentmisét október 1-jén Snell György esztergom-budapesti segédpüspök mutatta be, melynek keretében huszonöt fiatalnak kiszolgáltatta a bérmálás szentséget.

2017. október 2. hétfő

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

„A pokolban már voltam” – Tudósítás a börtönlelkészi hivatás frontvonalából

Szeptember 18–19-én Veszprémben rendezték a katolikus börtönlelkészek éves országos találkozóját. Felemelő és megrázó pillanatok tanúi voltunk.

2017. szeptember 19. kedd

Ferenc pápa az új püspökökhöz: A megkülönböztetés a Lélek adománya az Egyháznak

A Szentatya szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta az idén felszentelt püspökök római szemináriumának tagjait, köztük Varga László kaposvári megyéspüspököt.

2017. szeptember 16. szombat

Egységre hívó szentségimádást tartottak Székesfehérváron

A Krisztus Király-templomban gyűltek össze Székesfehérvár katolikus hívei Spányi Antal püspök vezetésével szeptember 7-én, a hagyományos elsőcsütörtöki szentmisén és szentségimádáson, hogy együtt imádkozzanak új papi hivatásokért, a családokért és a világ... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Szubdiakónust avattak a Szatmári Egyházmegyében

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján, a templombúcsúi Szent Liturgia előtt Vasile Bizău máramarosi megyéspüspök alszerpappá avatta Simon István teológust Kökényesden. Pallai Béla parókus tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. szeptember 13. szerda

Háromszáz elsőáldozó zarándokolt el a bodajki Segítő Szűzanyához

Kétnapos búcsúra gyűltek össze a Székesfehérvári Egyházmegye elsőáldozói szüleik és hitoktatóik kíséretében szeptember 9-én és 10-én a bodajki kegyhelyen. Az ünnepi szentmise mellett keresztúton és éjszakai virrasztáson is részt vehettek a gyermekek.

2017. szeptember 11. hétfő

Az amerikai földrészen is elindult a katolikus társkereső

A párKatt.hu kolumbiai testvérhonlapja – cathClick.com – 2017. szeptember 6-ától segíti a társra vágyókat.

2017. szeptember 7. csütörtök

Kivételesen nyáron lettek elsőáldozók a görömbölyi gyerekek

A Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia, a püspöki ajánlásnak megfelelően, szokatlan módon nyáron, augusztus 27-én, vasárnap tartotta a harmadikos és negyedikes gyermekek elsőáldozását.

2017. szeptember 6. szerda

Gyóntál már mentőautóban? – Egy különleges misszió Louisiana államban

Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában egy pap, Michael Champagne mobil gyóntatószékké alakított át egy mentőautót, hogy „másfajta gyógyítást” végezhessen.

2017. szeptember 5. kedd

Jezsuita szerzetest szentelt pappá Ternyák Csaba érsek Miskolcon

Ternyák Csaba egri érsek szeptember 3-án a miskolc-avasi Isteni Ige-templomban pappá szentelte Petrovics László jezsuitát.

2017. szeptember 4. hétfő

Ti az Egyház kincsei vagytok – Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye azon jubiláló házaspárjainak részvételével, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük kerek évfordulóját.

2017. szeptember 4. hétfő

Búcsút ünnepeltek a tízéves gödöllői Szentháromság-templomban

Augusztus 27-én a gödöllői Szentháromság-templom felszentelésének tizedik évfordulóján Beer Miklós megyéspüspök mutatott be szentmisét a templomban. Az ünnepen hálát adtak Szecsődi Péter egykori plébános negyvenéves papi szolgálatáért, valamint tizenegyen részesültek a... »

2017. augusztus 29. kedd

tovább »