Diakónust szenteltek Veszprémben

Márfi Gyula érsek május 19-én a veszprémi Szent Mihály-bazilikában ünnepi szentmise keretében szentelte diakónussá Tóth Tamást, a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékét.

2017. május 22. hétfő

Cserháti Ferenc püspök az észak-amerikai magyarokhoz látogatott

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök május 12. és 22. között lelkipásztori úton van Kanadában és az Egyesült Államokban – tájékoztatott Kiss G. Barnabás ferences, detroiti plébános, a Kanadai Magyar Papi Egység... »

2017. május 20. szombat

Új kezdetre hív Varga László kaposvári püspök

A Kaposvári Egyházmegye új főpásztora május 18-án sajtótájékoztatót tartott a kaposvári püspökségen, Lőrincz Sándor újságíró, az egyházmegye kommunikációs bizottságának tagja; Kiss Iván marcali esperes, plébános, a kommunikációs bizottság vezetője, valamint a média... »

2017. május 19. péntek

Elsőáldozási gyémántjubileumot ünnepeltek Herényben

Május 9-én egy hétköznaphoz képest szokatlanul sokan gyűltek össze az esti litániára és szentmisére a Szombathelyhez tartozó Herény Szent György-templomában.

2017. május 17. szerda

Ferenc pápa: Isten népe mindig úton van

„Isten megmutatkozott a történelemben. Üdvösségének nagy és hosszú története van.” Reggeli homíliájában, a Szent Márta-ház kápolnájában május 11-én bemutatott szentmisén az Apostolok cselekedeteiből vett napi olvasmányból (ApCsel 13,13–25) indult ki a szentatya.

2017. május 11. csütörtök

A pápa üzenetet küldött II. Tavadrosz pátriárkának első találkozásuk évfordulóján

Ferenc pápa levelet küldött II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárkának 2013. május 10-i első találkozásuk negyedik évfordulója alkalmából. Ez a dátum immár a kopt ortodox és a katolikus egyház közötti barátság napjaként is ismert – fogalmazott a szentatya.

2017. május 10. szerda

Bérmálás a felsővízivárosi Szent Anna-plébánián

Erdő Péter bíboros, prímás május 7-én ünnepi szentmise keretében szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a plébániához kötődő, illetve az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba járó fiataloknak. Ötvenöten részesültek alapos felkészülés után a bérmálás szentségében.

2017. május 10. szerda

Ferenc pápa tíz papot szentelt Jó Pásztor vasárnapján

Május 7-én, a hónap első vasárnapján – a húsvéti időszak negyedik, a napi evangélium alapján a Jó Pásztor vasárnapján, a hivatások 54. világnapján – a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén a szentatya tíz diakónust szentelt pappá.

2017. május 8. hétfő

Ciszterci papokat és diakónusokat szentelt a heiligenkreuzi apátságban a bécsi érsek

Április 30-án két testvér pappá szentelését és két szeminarista diakónussá szentelését ünnepelte az ausztriai heiligenkreuzi ciszterci közösség. Az apátság templomában bemutatott szentmisét Christoph Schönborn bíboros vezette.

2017. május 3. szerda

Szalézi püspököt kap Kijev

Ferenc pápa április 30-án Vitalij Krivickij szalézi atyát, az odesszai Szent Péter-templom plébánosát nevezte ki az ukrajnai Kijev-Zsitomiri Egyházmegye élére.

2017. május 2. kedd

Jezsuita diakónusokat szenteltek Budapesten

Április 29-én Budapesten, a Jézus Szíve jezsuita templomban Székely János esztergom-budapesti segédpüspök diakónussá szentelte Bellovics Gábor és Petrovics László jezsuita skolasztikusokat.

2017. május 2. kedd

Kettős ünnepet ültek Nagyrákoson

Márfi Gyula veszprémi érsek április 23-án megáldotta a felújított nagyrákosi műemlék templomot, és szentmise keretében a bérmálás szentségében részesítette az arra felkészült fiatalokat.

2017. április 28. péntek

Luís Dri, a mindig a gyóntatószékben ülő pap

Április 17-én ünnepelte születésnapját Ferenc pápa honfitársa, a kapucinus Luís Dri, akire a szentatya is sokszor hivatkozik beszédeiben. A pápa legutóbb a nagyböjt kezdetén ajándékozott neki egy kötetet, amely római papok tanúságtételeit gyűjti egybe „Ne félj megbocsátani”... »

2017. április 21. péntek

Gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton

Idén április 23. és 26. között „Lelki betegség, bűn, megszállottság – határterületek és megkülönböztetések” címmel rendeznek gyóntatói továbbképzést Mátraverebély-Szentkúton, amelyre várják a papságot és a papságra készülő diakónusokat. A továbbképzés előadói:... »

2017. április 9. vasárnap

Nézd, mennyire szereti őt az Isten! – Betegek szentmiséje Nagybecskereken

Április 2-án, vasárnap a nagybecskereki székesegyházban Német László SVD megyéspüspök mutatta be a betegek szentmiséjét Gyuris László székesegyházi plébánossal együtt.

2017. április 6. csütörtök

„És átölel az Isten” – Ismét megbocsátás napja a görögkatolikusoknál

Április 8-án Budapesten, Dunakeszin, Pécsett és Debrecenben várják a lelki programokra az érdeklődőket. A helyszínek folyamatosan bővülnek.

2017. április 1. szombat

Szentségimádási nap a soproni orsolyita templomban

Március 21-én tartották a soproni Szeplőtelen Fogantatás orsolyita templom szentségimádási napját Kovács Gergő Vilmos templomigazgató vezetésével.

2017. március 31. péntek

Nézz tükörbe Ferenc pápával a húsvéti gyónásod előtt!

Ferenc pápa március 17-én bűnbánati liturgiát vezetett a Szent Péter-bazilikában; az alkalomra összeállított lelki tükröt adjuk közre, hogy segítsünk a húsvéti szentgyónásra való felkészülésben.

2017. március 31. péntek

Ferenc pápa: A gyóntatószék nem tisztító, bűneink miatt szégyenkeznünk kell

Megbocsátani és bocsánatot nyerni olyan misztérium, amit nehéz megérteni. Imádság, bűnbánat és szégyenkezés kell hozzá – mutatott rá homíliájában Ferenc pápa március 21-én, kedden reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 21. kedd

Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában

Március 17-én, pénteken Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában. Szentgyónást végzett más papokkal együtt, majd meggyóntatott néhány hívőt.

2017. március 18. szombat

tovább »