Megáldották a magyar segítséggel helyreállított templomot a földrengés sújtotta Tolentinóban

Megáldották, december 9-én, szombaton a közép-olaszországi Tolentinóban a Szent Szív és Szent Benedek-templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.

2017. december 10. vasárnap

Közösen segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a DM

Idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot kérte fel partnerként karácsonyi ajándékozási akciójához a Drogerie Markt (DM) Magyarország, hogy a kisgyermekes családoknak szánt ajándékcsomagjaik a leginkább rászoruló emberekhez jussanak el.

2017. december 9. szombat

Budapesti hajléktalanoknál járt az MKK Mikulása

A Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség legnagyobb csoportja, a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) az idei Mikulás-ünnepséget formabontó módon tervezte meg. December 7-én két szervezet közreműködésével a fiatalok ételt, italt és igelapokat osztottak a főváros... »

2017. december 8. péntek

Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

2017. december 7. csütörtök

Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.

2017. december 7. csütörtök

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 5-én és 6-án megtartotta téli rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára december 7-én számolt be az ülésen tárgyalt témákról.

2017. december 7. csütörtök

A Mikulás-bevetés – Gyermekbűvölőben a Máltai Szeretetszolgálattal

Három Mikulást együtt életemben most láttam először. Felkészítőik, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentendrei csoportjának két vezetője karácsony előtti készülődésükről is beszámoltak a Magyar Kurírnak, mielőtt „a szeretet nagyköveteit” útnak indították december... »

2017. december 6. szerda

Óvjuk a hidegben éjszakázó embereket!

Az egyre hűvösödő éjszakai időjárás miatt figyelemfelhívással fordult az emberekhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. december 6. szerda

Ételt osztott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Debrecenben

Ételt osztott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat december 3-án. A szervezők mintegy háromszáz főt láttak vendégül egy tál meleg étellel.

2017. december 6. szerda

Egymillió csillag a szegényekért – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

A győri Széchenyi téren került sor a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket” programsorozatának kiemelt eseményére, az „Egymillió csillag a szegényekért” akció országos megnyitójára december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 5. kedd

Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat díj szabadtéri kiállítása

December 2-án Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2017. december 5. kedd

Karácsonyi csomagküldést szervez fogvatartottaknak a Mécses Szeretetszolgálat

A hazai börtönökben körülbelül 150 olyan fogvatartott él, aki senkitől sem számíthat karácsonyi ajándékra – nekik próbál segíteni a Magyar Börtönpasztorációs Társaság Mécses Szeretetszolgálata, melynek Beer Miklós váci megyéspüspök a védnöke.

2017. december 4. hétfő

Közösen támogatják Kelet-Közép-Európa püspöki konferenciái a Libanoni Karitászt

A cseh, horvát, lengyel, szlovák és magyar püspöki konferenciák képviselői december 4-én, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy közösen kívánják támogatni a Libanoni Karitász áldozatkész munkáját.

2017. december 4. hétfő

Esztergomba érkezett a hajléktalan Jézus szobra

December 2-án Esztergomba érkezett a Hajléktalan Jézus című alkotás. Az együttérzés emlékműve advent első hetében lesz látható az észak-magyarországi városban. A szobrot a főtéren, a betlehem mellett helyezték el.

2017. december 4. hétfő

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Magyar dokumentumfilm mutatja be a kopt keresztények mindennapjait

A kopt keresztények mindennapjait, szenvedéseiket és közösségüket mutatja be az „Övék a mennyek országa” című magyar dokumentumfilm, amely december 18-án lesz látható a Duna televízióban. A film Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes kairói látogatása alkalmával... »

2017. december 4. hétfő

Tárjuk ki szívünket! – Beszélgetés Spányi Antal püspökkel, a Katolikus Karitász elnökével

A Katolikus Karitász november 26-án indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, melynek során adománygyűjtő programokat hirdet, és segíti a rászoruló családokat az adventi, a karácsonyi és a téli időszakban. Spányi Antal székesfehérvári... »

2017. december 3. vasárnap

25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja

November 26-án ünnepelte alapításának negyedszázados évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A szeretetszolgálat önkéntesei számos programot szerveznek a rászoruló emberek megsegítésére a városban, a környező falvakban és a határon túli szórványban élő... »

2017. december 3. vasárnap

Diákok segítettek a nagyváradi karitász adománygyűjtésében

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által szervezett zöldségek és gyümölcsök hete idején az nagyváradi egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett szociális konyha ellátottainak javára gyűjtöttek friss élelmiszereket november közepén a Constantin Brâncuşi Szakközépiskola... »

2017. december 3. vasárnap

tovább »