Újabb adományok átadásával folytatódott a Katolikus Karitász kórházmissziója Kárpátalján

Orvosi műszereket és betegszobai berendezéseket juttatott Kárpátaljára a Katolikus Karitász két éve kezdődött kórházmissziós munkája legújabb állomásaként. Az átadás alkalmából Écsy Gábor igazgató látogatott el az ungvári és munkácsi gyermekkórházakba március 28-án.... »

10:44

Muszlim nők élőláncot alkottak a Westminster hídon a terrorizmus elleni tiltakozás jeleként

Március 27-én öt percen át álltak Londonban, a hídon egymás kezét fogva muszlim nők, élőláncot alkotva ott, ahol néhány nappal korábban valaki az ő Istenük nevében terrortámadást követett el. Így tiltakoztak a terrorizmus ellen és bizonyították, nem pusztíthatja el az emberek... »

2017. március 28. kedd

Újabb támogatásból folytathatja a szakmai munkát a nyíregyházi Huszár-telepi görögkatolikus tanoda

2016. november 1-jén ismét megnyitotta kapuját a Huszár-telepi Magvető Görögkatolikus Tanoda az EFOP-3.3.1-15 Tanoda programok támogatása pályázat keretében a Nyíregyházi Egyházmegye által megnyert 29 786 754 forint európai uniós és állami támogatásának köszönhetően.

2017. március 28. kedd

Ferenc pápa a milánói börtönben: „Az Úr úgy szeret engem, mint benneteket”

A szentatya milánói apostoli útjának talán legmeghatóbb állomása a San Vittore börtönben történt látogatás volt: 130 fogvatartottal találkozott, együtt ebédelt velük, majd a börtönlelkész szobájában töltötte félórás délutáni pihenőjét.

2017. március 28. kedd

Egy szíriai falu újjáépítéséhez gyűjt adományokat a Görögkatolikus Egyház

Al-Dmeine al-Sarqije ősi keresztény szíriai település újjáépítéséhez gyűjt adományokat a magyarországi Görögkatolikus Egyház.

2017. március 27. hétfő

Megalakult a Kavalier Penta Liga Pápán

Lovagi szentmisével, szövetségkötési szertartással és egy lovagrendi terem felavatásával ünnepelte meg öt, Magyarországon karitatív munkát végző lovagrend nagymesterei szövetségének, a Kavalier Penta Ligának megalakulását március 25-én, szombaton Pápán.

2017. március 27. hétfő

Ferenc pápa meglátogatott három családot egy milánói lakótelepen

A szentatya március 25-i milánói útja során ellátogatott a Forlanini negyed úgynevezett „fehér házaiba” is: az egyik családban ágyhoz kötött beteg a férj; a másikban egy idős asszony néhány napja kórházba került, a pápa felhívta telefonon; a harmadik egy marokkói muszlim család... »

2017. március 27. hétfő

Szalézi szolidaritási kampány az áradásokkal sújtott Peruban

A hatalmas esőzések húsz éve nem látott áradásokat indítottak meg Peruban március közepén. A vészhelyzet az ország lakosságának több mint a felét érinti. Sok kistelepülést teljesen elzártak az áradások. A természeti katasztrófa áldozatainak száma napról napra növekszik.

2017. március 27. hétfő

Ferenc pápa beszéde az Európai Unió államainak és központi intézményeinek vezetőihez

Március 24-én este a szentatya is fogadta az Európai Unió vezetőit, valamint a tagállamok állam- és kormányfői – közöttük Orbán Viktor miniszterelnököt –, akik az 1957-es római szerződések aláírásának hatvanadik évfordulója alkalmából tartottak közös megemlékezést... »

2017. március 27. hétfő

Ferenc pápa Szent Ambrus városában – A szegényeké az elsőbbség Milánóban is

Miközben Rómában Európa vezetői megújítják a 60 évvel ezelőtt született Római Szerződést, Ferenc pápa egynapos apostoli látogatásra Milánóba érkezett.

2017. március 25. szombat

A hajléktalanságról mutatnak be operát Budapesten

Április 8-án „Az egyetlen hajléktalan” címmel mutatják be Col Legno operáját az Óbudai Kulturális Központban.

2017. március 25. szombat

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” – 60 éve írták alá a római szerződést

Az 1957. március 25-én, hatvan évvel ezelőtt Rómában aláírt, és 1958. január 1-jén hatályba lépett nemzetközi szerződés hozta létre az Európai Gazdasági Közösséget. Ennek emlékére Ferenc pápa az Európai Unió országainak vezetőivel találkozik a Vatikánban március 24-én este... »

2017. március 24. péntek

Scola bíboros: Lehet evangelizálni egy olyan gazdag nagyvárost is, mint Milánó

Milánó újjászületőben van, aminek már láthatók a jelei a munka, a kultúra, a szolidaritás, a polgárok közötti barátság terén, igaz, ellentmondásosan. Angelo Scola bíboros, milánói érsek így jellemezte városát a Vatikáni Rádiónak adott interjújában, a pápa május 25-i, szombati... »

2017. március 24. péntek

Ferenc pápa fogadta a Fidzsi-szigetek elnökét

Március 24-én Ferenc pápa a Vatikánban találkozott Jioji Konousi Konrotéval, a Fidzsi-szigeteki Köztársaság elnökével. A politikus a pápai audiencia után megbeszélést folytatott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok... »

2017. március 24. péntek

Juncker: A norciai bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Renato Boccardo spoleto-norciai érseknek minap írt levelében úgy fogalmaz: a Szent Benedek-bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele, hanem a kulturális, társadalmi és történelmi örökség helyreállításának... »

2017. március 24. péntek

Egyiptomi missziós nővérek – Egész életükkel tanúskodnak a hitükről

Maria Clara Caramagno, a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Ferences Misszionárius Nővérei kongregáció egyiptomi provinciálisa nyilatkozott a Zenit hírügynökségnek a legszegényebbek között végzett tevékenységükről, és arról, milyen nagy örömmel várják a pápát, aki április... »

2017. március 24. péntek

Újabb tények bizonyítják, hogy XII. Piuszt igazságtalanul nevezték „Hitler pápájának”

A történészek többsége napjainkban már elismerően nyilatkozik az ötven évig félreismert Eugenio Pacelli a nácizmus ellen és a zsidók védelmében tett erőfeszítéseiről; újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő, melyek kétségtelenné teszik XII. Piusz hősiességét.

2017. március 23. csütörtök

A hiányzó mentor – Roma szakkollégisták a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulásáért

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium növendékei kisfilmeket készítenek, melyekben a továbbtanulás lehetőségeit és a felsőoktatásban való részvétel gyakorlati tudnivalóit ismertetik a fiatalokkal. Az ötlet megálmodója Lakatos Richárd mérnökinformatikus hallgató,... »

2017. március 23. csütörtök

A milánói Caritas 55 lakást ajánl fel rászoruló családoknak

Ferenc pápa hétvégi látogatása alkalmából jelképesen neki adják át a rászorulóknak szánt lakásokat. A kezdeményezés annak a jele, hogy az irgalmasság szentévének hosszú távú hatásai vannak.

2017. március 22. szerda

Új műhelyt kaptak az autizmussal élő fiatalok Nagyváradon

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök március 21-én áldotta meg az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt.

2017. március 22. szerda

tovább »