Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában

Ägidius Zsifkovics kimartoni megyéspüspökkel is találkoztak az ausztriai magyar és magyarul beszélő katolikus lelkészek ez évi összejövetelük keretében, melyet január 9–11. között tartottak Kismartonban (Eisenstadt).

2017. január 16. hétfő

Orbán Viktor fogadta a szír katolikus egyház vezetőjét

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én fogadta III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárkát az Országházban.

2017. január 12. csütörtök

Az al-Azhar szunnita központ főimámja személyesen köszöntötte a kopt pátriárkát karácsony alkalmából

Ahmad et-Tajjeb főimám január 4-én látogatást tett II. Tavadrosz (Teodor) kopt pátriárkánál Kairóban, és köszöntötte őt karácsony alkalmából, melyet a kopt ortodox egyház január 7-én ünnepelt.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál tett látogatást

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál, Emmanuel Adamakisnál tett látogatást január 10-én. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk a főpásztor ez alkalomból elmondott köszöntőbeszédét.

2017. január 11. szerda

Nem a gonoszé az utolsó szó – A pápa üzenetet küldött a rigai taizéi találkozóra

A pápa december 27-én üzenetet küldött a 39. taizéi találkozóra, melyet ez alkalommal a lett fővárosban, Rigában tartanak meg december 28. és január elseje között. Fiatalok tízezrei vesznek részt minden év végén a taizéi felekezetközi szerzetesközösség közel négy évtizede... »

2016. december 27. kedd

Nyugaton rendezik meg február elején a KELET-et

2017. február 3. és 5. között Szombathely ad otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának, a KELET-nek. A főszervezővel, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetőjével, Németh Norberttel Molnár Péter beszélgetett.

2016. december 27. kedd

Huszadik alkalommal rendezték meg a dél-bánáti betlehemestalálkozót

A hertelendyfalvi Testvériség-Egység Általános Iskolában tartották a huszadik „Dél-bánáti karácsonyi szokások és betlehemes játékok találkozóját” december 17-én.

2016. december 21. szerda

Adventi lelkinapot tartottak Székesfehérváron

A katekéta küldetése, a befogadó Egyház, a hivatásgondozás és a jövő évi programok voltak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói és lelkipásztori munkatársai közös adventi lelkinapjának kiemelt témái december 10-én.

2016. december 15. csütörtök

A Habsburgok küldetése a 21. században – Családi találkozó Rómában

November 5-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban a Habsburg család tagjait, akik az irgalmasság évében zarándoklattal egybekötött családi találkozót tartottak Rómában. Az eseményről Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete számolt be a Catholic Herald internetes... »

2016. december 12. hétfő

A pápa fogadta a katolikus agrártermelőket és a pugliai XI. Piusz-szeminárium közösségét

December 10-én, szombaton Ferenc pápa fogadta a Nemzetközi Katolikus Agrár Társulat értekezletének résztvevőit, végül pedig a XI. Piusz nevét viselő pugliai pápai szeminárium közösségét.

2016. december 12. hétfő

Ferenc pápa Máriára irányítja a figyelmet a következő ifjúsági világnapokon

Szűz Máriának szentelt témákat választott Ferenc pápa a következő három ifjúsági világnapra.

2016. december 8. csütörtök

Ferenc pápa megáldotta a győri bencés templom új harangjait

Ferenc pápa a december 7-i általános kihallgatás előtt megáldotta a győri bencés templom új harangjait a vatikáni VI. Pál terem előterében.

2016. december 8. csütörtök

Olimpikonokat látott vendégül a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium

November 24-én, csütörtökön a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium olimpikonokat hívott meg, akikkel sikerről és küzdelemről beszélgettek.

2016. november 30. szerda

Ferenc pápa a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniója tagjainak: az egyháznak szegénynek kell lennie

Ferenc pápa november 25-én az új szinódusi aulában köszöntött mintegy 140 szerzetest, számos szerzetesrend képviselőjét, akik a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának 88. közgyűlésére érkeztek Rómába.

2016. november 30. szerda

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom zarándoklatot szervez a rigai taizéi találkozóra

A Fiatalok Európai Találkozóját, azaz a hagyományos év végi taizéi találkozót idén Lettország fővárosában, Rigában rendezik december 28. és január 1. között.

2016. november 14. hétfő

Találkozóra hívták a keresztény orvosokat Szatmárnémetiben

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának diakónia munkacsoportja szervezett találkozót Szatmárnémetiben november 12-én az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő, illetve az egyházmegyei Karitász intézményeivel, csoportjaival kapcsolatban álló... »

2016. november 14. hétfő

Ferenc pápa a hajléktalanoknak: Bocsássatok meg, amikor elfordítottuk tekintetünket!

November 11-én Ferenc pápa azokkal a hajléktalanokkal, koldusokkal találkozott a vatikáni VI. Pál-teremben, akik a társadalomból kirekesztett személyek jubileumi találkozójára érkeztek Rómába.

2016. november 12. szombat

Ferenc pápa a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa plenáris ülésének tagjaival találkozott

A keresztények egysége hitünk alapvető elvárása – hangsúlyozta Ferenc pápa a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa plenáris ülésének tagjaihoz intézett november 10-i, csütörtöki beszédében.

2016. november 12. szombat

Papi rekollekciót tartottak Győrben

November 7-én egész napos papi rekollekciót tartottak a győri szeminárium dísztermében, melyen Maróti Gábor bírósági helynök, gönyűi plébános a keresztény házasság egyházjogi vonatkozásairól beszélt.

2016. november 11. péntek

Budapesti hajléktalanok zarándokolnak a Vatikánba a Máltai Szeretetszolgálattal

Hajléktalan emberekből és az őket kísérő segítőkből álló zarándokcsoportot indított a Vatikánba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. November 11. és 13. között Ferenc pápa rendkívüli audiencián találkozik a társadalom peremén élő emberekkel.

2016. november 10. csütörtök

tovább »