Ifjúsági csoportok imádkoztak a keresztények egységéért Nagyváradon

Január 20-án keresztény felekezetek ifjúsági csoportjai végeztek közös imádságot a nagyváradi római katolikus székesegyházban az ökumenikus imahét alkalmából. Jelen voltak a római katolikus, a görögkatolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek fiataljai, valamint... »

2018. január 23. kedd

Kaposváron találkoztak az egyházmegyei családreferensek

Kaposváron tartották január 19–20-án az egyházmegyei családreferensek szokásos országos évindító találkozóját. A referensek a püspökségen gyűltek össze tíz római és két görögkatolikus egyházmegye képviseletében, Bíró László családokért felelős püspök... »

2018. január 23. kedd

Máriagyűdön találkoztak a karitászigazgatók

Ismét a Pécsi Egyházmegye adott otthont a karitászigazgatók évnyitó szakmai értekezletének január 15-én és 16-án. A Katolikus Karitász országos központjának vezetősége mellett tizenhat magyarországi egyházmegye karitászigazgatója vett részt a máriagyűdi évnyitó találkozón.... »

2018. január 17. szerda

Alsóőrön találkoztak az Ausztriában szolgáló magyar papok

Ünnepi szentmisével kezdődött az Ausztriában szolgáló magyar és magyarul beszélő papok találkozója január 10-én a burgenlandi Alsóőrön (Unterwart). Az összejövetelre tizenkét lelkipásztor érkezett, akik a szentmise után Őriszigetre (Siget in der Wart) és Felsőőre (Oberwart)... »

2018. január 16. kedd

Elkészült a romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó idei logója

Hét hónappal a Szatmárnémetiben szervezendő romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) kezdete előtt elkészült a rendezvény logója.

2018. január 12. péntek

Több mint tízezren vettek részt az idei augsburgi imakonferencián

Imádság, koncertek, előadások, dicsőítés szerepeltek a január 4. és 7. között Augsburgban tartott találkozó programjában, mely idén több mint 10 ezer embert vonzott a bajor városba. Tíz évvel ezelőtt szervezte az első karizmatikus imakonferenciát az augsburgi Imádság Háza, akkor 150... »

2018. január 10. szerda

Szalézi munkatársak formációs felelősei találkoztak Óbudán

Január 6-án, vízkereszt ünnepén tartották találkozójukat a szalézi munkatársak formációs felelősei az óbudai tartományfőnökségen.

2018. január 8. hétfő

Rendszeres Szent Liturgiára várják a magyar görögkatolikusokat Londonban

Húsvétig előreláthatóan minden hónap utolsó vasárnapján várják magyar nyelvű Szent Liturgiára az Angliában élő magyar görögkatolikusokat a londoni ukrán görögkatolikus székesegyházban.

2018. január 8. hétfő

Alois testvér Bázelben bejelentette: Madridban lesz a következő taizéi találkozó

Szabó Máté hitoktató és Geiszelhardt Sára teológushallgató számolt be a bázeli taizéi találkozóról a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásában.

2018. január 3. szerda

Bázelben rendezték meg az idei európai taizéi találkozót

December 28. és január 1. között rendezték meg Bázelben az európai taizéi találkozót. Idén is több tízezer fiatal – köztük magyarok is – vett részt a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség alapítója indított el az... »

2018. január 1. hétfő

Lelkinapon vettek részt a Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkéntesei a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei lelkinapon vettek részt a püspökségen december 30-án. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról tartott elmélkedést.

2017. december 31. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a taizéi találkozóra: Növeljétek az irgalmasság kultúráját!

A Taizéi Közösség európai találkozóját idén Svájcban, Bázel városában tartják december 28. és január 1. között. Több tízezer fiatal – köztük magyarok is – vesz részt a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség... »

2017. december 28. csütörtök

Kántorok lelkigyakorlata Máriapócson

Mintegy harminc kántor vett részt a december 15. és 17. között Máriapócson megrendezett lelkigyakorlaton. A találkozón Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita a megújuló liturgikus nyelvezetet és dallamvilágot is ismertette a kántorokkal.

2017. december 22. péntek

Ki mit tud? – Görögkatolikus gyermekvédelmi központok vetélkedtek Hajdúnánáson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központjának közös megmérettetése zajlott Hajdúnánáson az immár hagyományosnak számító Ki mit tud? vetélkedőn december 4-én.

2017. december 15. péntek

Betlehemes hagyományőrzők találkoztak a felvidéki Jánokon

A szlovákiai Jánokon rendezték meg a XVI. Nemzetközi Betlehemestalálkozót az első adventi hétvégén, december 2-án és 3-án. A szabadtéri rendezvényen felvidéki és magyarországi hagyományőrző csoportok mutatták be betlehemes műsoraikat.

2017. december 6. szerda

Cigánypasztorációs lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelkinapot rendeztek Zalaegerszegen december 3-án. A Szombathelyi Egyházmegyében első alkalommal megszervezett eseménynek a Mindszenty-iskola adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Egyházmegyei kórustalálkozót tartottak Érmihályfalván – KÉPRIPORT

Összesen tizennégy kórus vett részt a november 25-én az Érmihályfalván megrendezett találkozón, amelyet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zenei életének fellendítése érdekében szerveznek meg évről évre.

2017. december 2. szombat

Szlovéniában rendezték meg a szalézi munkatársak közép- és észak-európai régiójának konferenciáját

November 23. és 27. között tartották a szalézi munkatársak közép- és észak-európai régiójának konferenciáját a szlovéniai Veržejben. A találkozóról Bángi-Magyar Anna és Sárvári Miklós szalézi munkatársak, a Magyar Szalézi Munkatársak Egyesülete tartományi tanácsának tagjai... »

2017. november 27. hétfő

Szép énekekkel Istent dicsérni... – Egyházmegyei kórustalálkozót tartottak Nyíregyházán

Harmadik alkalommal rendezték meg a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskolában a Szent Imre Egyházi Kórustalálkozót november 18-án délelőtt, közel háromszáz énekes részvételével – tájékoztatott Pur Tibor, az iskola vezetője.

2017. november 27. hétfő

tovább »