Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek

Utótalálkozón vettek részt a 22+ gyalogos zarándoklat résztvevői

A fiatal felnőttek nyári gyalogos zarándoklata után idén ősszel is tartottak utótalálkozót a résztvevőknek. Szeptember 21-én kéttucatnyi fiatal gyűlt össze a miskolci missziós irodában.

2018. október 19. péntek

Regionális taizéi találkozót rendeznek Grazban

Regionális taizéi találkozót rendeznek október 25. és 27. között az ausztriai Grazban, melyre 16–35 éves fiatalok jelentkezését várják október 18-ig.

2018. október 17. szerda

Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!

Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.

2018. október 16. kedd

Európai keresztény szakmai találkozón vettek részt az egri rádiósok

A Keresztény Rádiók Európai Konferenciája elnevezésű szakmai szervezet éves találkozóját október 10-én tartották Lisszabonban, Portugáliában, melyen részt vettek az egri Szent István Rádió munkatársai is.

2018. október 16. kedd

A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke... »

2018. október 15. hétfő

Az ökumené jegyében – Katolikus püspök látogatott az evangélikus lelkészakadémiára

Történelmi jelentőségű esemény zajlott október 7–10. között a Veszprém megyei Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, ahol egy katolikus és egy evangélikus püspök is részt vett a lelkészek találkozóján. Az Evangélikus.hu oldal beszámolóját adjuk... »

2018. október 15. hétfő

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében találkoztak az állandó diakónusok

Október 11. és 13. között huszonharmadik alkalommal szervezték meg a magyar egyházmegyék állandó diakónusainak összejövetelét. Az immár hagyományosan a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban megrendezett találkozón mintegy ötvenen vettek részt, többen házastársukkal... »

2018. október 15. hétfő

Görögkatolikus orvosok lelkinapja Máriapócson

Az Istenszülő oltalma ünnepét (október 1.) követő hétvégén, október 6-án és 7-én tartották a görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját Máriapócson. A csoport egyik alapítóját, Gyulainé Orosz Mártát kérdezte a Miskolci Egyházmegye munkatársa az... »

2018. október 15. hétfő

Rózsafüzér társulatok találkozóját tartották Csíksomlyón – KÉPRIPORT

„A Szűzanya igenje formálja a szenteket, formáljon engem is” mottóval rendezték meg a rózsafüzér társulatok egyházmegyei találkozóját október 6-án a csíksomlyói kegytemplomban. Az imádságos lelkinapon Tamás József püspök mutatott be szentmisét.

2018. október 9. kedd

Először találkoztak a Szeged-Csanádi Egyházmegye ministránsai

Először rendezett egyházmegyei ministránstalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegye október 6-án. „Az Úr házában van elültetve, Istenének csarnokában bont virágot” mottóval szervezett rendezvénynek, melyre százharmincegy fiatal érkezett, a szegedi dóm és a Szent Gellért Szeminárium... »

2018. október 9. kedd

„Isten távollétében” – Plébánosok és teológusok napjára invitálnak Pannonhalmára

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Pannonhalmi Szent Mór szerzetespüspök ünnepe alkalmából évek óta megrendezi a plébánosok napját. Idén október 18-ára várják Pannonhalmára az ott tanuló diákok plébánosait és lelkipásztorait, hogy közösen gondolkodjanak, dolgozzanak egymás jobb... »

2018. október 8. hétfő

Egyeken tartotta országos találkozóját a Teréz-misszió imamozgalom

Papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak szeptember 29-én, a Teréz-misszió imamozgalom 11. országos találkozóján a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A találkozó az egyeki plébánia jubileumi évének kiemelt eseménye volt.

2018. október 8. hétfő

A rózsafüzért imádkozók találkozóján Varga László püspök mutatott be szentmisét

A budapesti Rózsafüzér Királynője-templomban rendezték meg október 6-án a Rózsafüzért Imádkozók IX. Országos Találkozóját. A búcsúi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatta be.

2018. október 7. vasárnap

A brezjei Segítő Szűz Mária-kegyhelyen találkoztak az Európai Máriás Háló képviselői

Éves találkozóját tartotta szeptember 25. és 28. között a húsz ország huszonkét nemzeti Mária-kegyhelyét tömörítő Európai Máriás Háló Szlovénia nemzeti kegyhelyén, Brezjében.

2018. október 5. péntek

Krisztus tanítása az élet – Pasztorális megújulás indult Szekszárdon

A Pécsi Egyházmegye pasztorális tervében kitűzött célok helyi szintű megvalósításába kezdtek Szekszárdon. Szeptember 29-én találkozott először az a közel száz fő, akik elkötelezett munkát vállaltak a megújulásért az evangelizáció, a szeretetszolgálat, a közösség és a liturgia... »

2018. október 4. csütörtök

Találkozót tartottak Székesfehérváron a hazánkban szolgálatot teljesítő misszionáriusok – KÉPRIPORT

Idén Székesfehérváron rendezték meg a Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi misszionáriusok találkozóját szeptember 29-én. Az összejövetelt immár hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és Pápai Missziós Művek.

2018. október 3. szerda

Margittán találkoztak a Nagyváradi Egyházmegye ministránsai

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Nagyváradi Egyházmegye ministránstalálkozóját szeptember 29-én a partiumi Margittán, „Aki első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája” mottóval.

2018. október 2. kedd

Az élet útjára tanítasz engem – Szent Gellért Ifjúsági Napot rendeztek Szegeden

Szeptember 29-én újra megrendezték a hagyományos Szent Gellért Ifjúsági Napot, melynek a szeged-alsóvárosi ferences templom és a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont.

2018. október 1. hétfő

Az Egri Főegyházmegye karitászönkénteseinek találkozója

Az Egri Főegyházmegyében működő karitászönkéntesek találkoztak szeptember 29-én az egri bazilikában. A találkozón hatvan karitászcsoport hatszáz önkéntese vett részt, köztük negyvenöt caritas junior taggal.

2018. október 1. hétfő

tovább »