Mudrák Attila fotóművésszel találkozott a közönség az esztergomi városi könyvtárban

Mudrák Attila műtárgyfotós volt a Helischer József Városi Könyvtár „Köztünk élnek” programsorozatának vendége február 20-án. Mudrák Attila képein a műalkotások mellett a Kárpát-medence szakrális, kulturális öröksége, illetve az építészet és a táj kapcsolata jelenik... »

2017. február 26. vasárnap

Péliföldszentkereszten tartották az Európában szolgáló szalézi misszionáriusok találkozóját

Az Európa környező országaiban szolgáló, angol nyelven beszélő szalézi misszionáriusok összejövetelére február 20. és 23. között került sor a Komárom-Esztergom megyei Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten. A találkozón Guillermo Basañes, a szalézi rend missziós megbízottja... »

2017. február 24. péntek

Ülésezett a Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága Máriabesnyőn

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án Máriabesnyőn tartotta éves értekezletét – tájékoztatta szerkesztőségünket a titkárság világi elnöke, Fabók Ildikó.

2017. február 21. kedd

Imából forrásozó segítségnyújtás – A Mária Légió tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Február 17-én és 18-án a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiája hatodik alkalommal rendezte meg találkozóját Szatmárnémetiben, amelyen Schönberger Jenő püspök is részt vett.

2017. február 20. hétfő

Abuna Matthias etióp pátriárka ellátogatott a Szent Egyed közösséghez

Etiópia ortodox pátriárkája, Abuna Matthias február 12-én Rómában meglátogatta a Szent Egyed közösséget, amelyhez régi barátság köti.

2017. február 15. szerda

Ölelj át jelenléteddel – karizmatikus közösségek regionális találkozója Miskolcon

„Ölelj át jelenléteddel” – ez volt a mottója a karizmatikus közösségek február 11-én Miskolcon megrendezett harmadik regionális találkozójának. A Mindszent Karizma Közösség által szervezett eseményről Fojtán László tájékoztatott.

2017. február 13. hétfő

Máriabesnyőn tartja éves ülését a magyarországi Cursillo mozgalom

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn tartja meg következő éves ülését – tájékoztatta szerkesztőségünket Fabók Ildikó világi vezető.

2017. február 13. hétfő

Megkezdődtek a papi rekollekciók Székesfehérváron

Február 9-én megkezdődtek a rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. A papi továbbképzések keretében „Emberség – kereszténység – papság” címmel Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora tart hatrészes előadás-sorozatot.

2017. február 10. péntek

A La Civiltà Cattolica szerkesztőségét fogadta a pápa a 4000. lapszám megjelenése alkalmából

Ferenc pápa február 9-én fogadta az olasz jezsuiták szerkesztésében immár 167 éve, havonta két számmal megjelenő La Civiltà Cattolica katolikus folyóirat teljes szerkesztőségét, nővéreket, világi munkatársakat és valamennyi alkalmazottat.

2017. február 10. péntek

Böjte Csaba egy brüsszeli kerekasztal-beszélgetésen: Európa jövője a kereszténység

Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett február 7-i esti kerekasztal-beszélgetésen.

2017. február 9. csütörtök

A magyarországi görögkatolikus és evangélikus egyház vezetőinek történelmi találkozása

Baráti találkozóra hívta meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa a Görögkatolikus Metropólia hierarcháit február 6-ára Budapestre, a felújítás után nemrég átadott Evangélikus Országos Múzeum tanácstermébe.

2017. február 7. kedd

A Vatikánba látogatott a német evangélikus egyház ökumenikus küldöttsége

Ferenc pápa február 6-án, hétfőn fogadta a német evangélikus egyház küldöttségét, mely Heinrich Bedford-Strohm püspök vezetésével érkezett a Vatikánba. A pápai audiencián jelen volt Reinhardt Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke is.

2017. február 6. hétfő

A „last minute generáció” körében dolgozunk – Németh Norbert az egyetemi lelkészségek találkozójáról

Február 3. és 5. között Szombathely volt a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának (KELET) helyszíne. A város legelfoglaltabb embere ezen a hétvégén, de már a megelőző napokban is a főszervező, Németh Norbert szombathelyi egyetemi lelkész lehetett.

2017. február 6. hétfő

Beer Miklós nyitotta meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját Szombathelyen

Szombathely február 3-a, péntek délutánra megbolydult. Már amikor három előtt leszállunk a vonatról, többfelé fiatalok csoportjai állnak a peronon. A KELET-re, azaz a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójára érkeztek.

2017. február 5. vasárnap

Ferenc pápa köszöntötte a megszentelt élet képviselőit

A szentatya január 28-án, szombaton találkozott a Megszentelt Élet Intézményei (Istituti di Vita Consacrata) és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának (Società di Vita Apostolica) tagjaival, akik a héten tartották közgyűlésüket a „Hűség és az elhagyás” téma... »

2017. január 28. szombat

A pap célja az Istenre mutató élet – Udvardy György előadása az országos lelkipásztori napokon

Mi a pap feladata, hogy a plébánia betöltse hivatását? – ezt a kérdést tárgyalta Udvardy György püspök a „Papként a XXI. században” című előadásában az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok harmadik napján, január 25-én Egerben, az Érseki Hittudományi Főiskola és Papnevelő... »

2017. január 25. szerda

Máriapócson rendezte évnyitó tanácskozását az MKPK Családbizottsága

A hagyományos évnyitó tanácskozást Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családbizottságának elnöke hívta össze január 20–21-ére.

2017. január 23. hétfő

Hogyan készülnek a szervezők az idei KELET-re?

Január 20-ig lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójára, melyet február 3. és 5. között rendeznek Szombathelyen. A szervezők, a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium diákjai beszéltek a találkozó előtti felkészülésről, várakozásról.... »

2017. január 19. csütörtök

Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában

Ägidius Zsifkovics kimartoni megyéspüspökkel is találkoztak az ausztriai magyar és magyarul beszélő katolikus lelkészek ez évi összejövetelük keretében, melyet január 9–11. között tartottak Kismartonban (Eisenstadt).

2017. január 16. hétfő

Orbán Viktor fogadta a szír katolikus egyház vezetőjét

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én fogadta III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárkát az Országházban.

2017. január 12. csütörtök

tovább »