Ferenc pápa fogadta a Keleti Egyházakat Segítő Intézmények Értekezlete plenáris ülésének résztvevőit

Június 22-én ért véget az 1968-ban létrejött Keleti Egyházakat Segítő Intézmények Értekezlete (Riunione delle Opere in Aiuto alle Chiese Orientali – ROACO) 90. közgyűlése. A szervezet karitatív tevékenységgel és szolidaritási projektekkel segíti a Keleti Egyházak Kongregációja... »

2017. június 23. péntek

Ministránstalálkozót tartottak a szatmári egyházmegyében

Huszonkét plébánia kétszázharminc ministránsának részvételével tartottak egyházmegyei találkozót június 17-én, szombaton a krasznabéltelki Szent László-plébánián, „Barátaimnak mondalak titeket” (Jn 15,15) mottóval.

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa részt vett a római egyházmegye találkozóján

A pápa június 19-én, hétfőn este a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházban találkozott az egyházmegye segédpüspökeivel, papjaival és lelkipásztori munkatársaival.

2017. június 21. szerda

Pápai üzenet a katolikus média kanadai világkongresszusára

Ferenc pápa üzenetet küldött a katolikus tömegtájékoztatás munkatársainak, akik részt vesznek a SIGNIS, a Tömegkommunikáció Katolikus Világszövetsége kongresszusán Québec városában június 19–22. között.

2017. június 21. szerda

„Nem álláspontunk, hanem küldetésünk van” – A menekültkérdésről szerveztek szakmai napot Budapesten

Június 19-én, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti országos központjában szakmai találkozót tartottak a migrációs válságban segítséget nyújtó egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

2017. június 19. hétfő

Nyolcszáz éve érkeztek a ferencesek a Szentföldre

Újraindulni onnan, ahol minden kezdődött 1217-ben – ezzel a céllal gyűltek össze Akkóban a jeruzsálemi és galileai ferencesek június 11-én. Nyolc évszázaddal ezelőtt ennél a földközi-tenger-parti városnál kötöttek ki az első Szentföldre érkező ferences szerzetesek.

2017. június 15. csütörtök

Ökumenikus imatalálkozót tartottak Nagybecskereken

Ökumenikus imatalálkozót tartottak a vajdasági Nagybecskereken május 29. és június 7. között, melynek fő témája a kiengesztelődés volt.

2017. június 13. kedd

Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Nagyváradon

„Öltsétek föl az Isten fegyverzetét! (Ef 6,11)” mottóval szervezte meg a püspökség június 10-én Nagyváradon a VIII. Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót, melyen több száz fiatal vett részt.

2017. június 12. hétfő

Pünkösdhétfőn tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye családi napját

Június 5-én a Baja közelében található Máriakönnye-Vodica kegyhelyen, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családpasztorációs Bizottságának szervezésében tartották a főegyházmegye családi napját.

2017. június 12. hétfő

Huszonöt éves a budapesti műszaki egyetem katolikus közössége

Sok más fővárosi ifjúsági közösség között, nem túl hangosan, mégis hatékonyan működik immár huszonöt éve a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség legnagyobb csoportja, az MKK (Műegyetemi Katolikus Közösség) – tájékoztatott Pákozdi István egyetemi... »

2017. június 12. hétfő

A pápa megnyitotta a Schola Occurrentes római székházát

Június 9-én, pénteken délután a római San Calisto palotában Ferenc pápa megnyitotta a Schola Occurrentes római székházát. A pápai jogú intézmény a szentatya személyes kezdeményezésével született.

2017. június 11. vasárnap

„Bátorság!” mottóval szerveztek pünkösdi ifjúsági találkozót Pálosszentkúton

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hagyományos tavaszi ifjúsági találkozóját tartották június 2–3-án Petőfiszállás-Pálosszentkúton Ivanics Zoltán ifjúsági referens vezetésével, az ifjúságpasztorációban elkötelezett papok és a Parázs Pasztorális Központ... »

2017. június 9. péntek

Kecskeméten rendezik meg a passiójáték-csoportok nemzetközi találkozóját

Tizennégy ország harmincöt passiójáték-csoportja vesz részt az Europassion színházi szövetség 33. kongresszusán, illetve az ahhoz kapcsolódó kulturális programsorozaton június 8. és 11. között Kecskeméten.

2017. június 8. csütörtök

Húszéves a délvidéki Háló mozgalom

Két évtizeddel ezelőtt Zentáról indult a Kárpát-medencei Háló mozgalom kapcsolat- és közösségépítő tevékenysége a Délvidéken. Huszonkét bácskai, bánsági és magyarországi helységből gyűltek össze kétnapos jubileumi találkozásra a vajdasági településen május 26-án és... »

2017. június 8. csütörtök

Egyházmegyei napot rendeztek pünkösdhétfőn Székesfehérváron

Június 5-én rendezték meg a 12. Egyházmegyei Napot Székesfehérváron. Spányi Antal megyéspüspök a találkozó kezdetén az egyházmegye papságával együtt mutatott be szentmisét. A Bregyó Közi Sport-, Ifjúsági és Szabadidőközpontban megrendezett egyházmegyei találkozóra számos család... »

2017. június 7. szerda

KIDS-kupa Esztergomban – Mert sportolni jó!

A 24. KIDS-kupáját tartotta a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége június 2. és 4. között Esztergomban. Mintegy 800 gyerek küzdött négy labdajátékban. „Győzni, de nem mindenáron” – a szövetség mottója üzen a gyerekeknek, hogy a verseny másról is szól: találkozásról,... »

2017. június 5. hétfő

Ferenc pápa elmélkedést tartott a katolikus karizmatikus megújulás tagjainak

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa részvételével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

Ferenc pápa a katolikus családegyesületek képviselőinek: A család egy emberibb világ kovásza

„Európa továbbra is tartsa legértékesebb kincsének a családot!” – buzdította Ferenc pápa június 1-jén délben a Katolikus Családegyesületek Európai Szövetsége (FAFCE) által szervezett találkozó résztvevőit. A szervezet 14 európai ország egyesületeit tömöríti.

2017. június 1. csütörtök

Egyházmegyei hittanos találkozót tartottak Veszprémben

Hittanos találkozóra gyűltek össze a Veszprémi Főegyházmegye fiataljai május 27-én, a veszprémi várban. A rendezvény szentmisével kezdődött a Szent Mihály-székesegyházban, amit Márfi Gyula érsek mutatott be a hittanosokkal érkezett lelkipásztorokkal.

2017. május 31. szerda

Harmadszor rendezték meg a „Szent István Városa” kórustalálkozót

A Vox Mirabilis Kamarakórus immár harmadik alkalommal rendezte meg a Szent István Városa elnevezésű kórustalálkozót Székesfehérváron május 28-án. A kétévente szervezett zenei programnak a Ciszterci Szent István Gimnázium adott helyet – tájékoztatott Zemlényi Katica.

2017. május 31. szerda

tovább »