Szombathelyen tartották a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját

Szombathelyen május 20-án rendezték meg a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját. A lelkinapon Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

11:45

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Győrben a bencés öregdiák-találkozón

Az egykori bencés diákok május 20-án, szombaton tartott találkozója a győri Szent Ignác-templomban ünnepi szentmisével vette kezdetét, melyet a Czuczor Gergely-gimnáziumban 45 éve érettségizett Ternyák Csaba egri érsek mutatott be a bencés papokkal együtt.

2017. május 22. hétfő

A reformáció éve jegyében találkoztak az ökumenikus lelkészkörök

Az Ökumenikus Lelkészkörök 12. Országos Találkozóját május 18-án tartották Budapesten, a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, a városligeti lelkészkör szervezésében.

2017. május 20. szombat

Idén is találkoztak az Észak-Amerikában szolgáló magyar papok

Szent László jubileumi évében május 15. és 17. között találkoztak az észak-amerikai magyar katolikus közösségekben szolgáló magyar lelkipásztorok a kanadai Ancasterben (Ontario) – tájékoztatott Licskó Szabolcs montreali plébános, a Kanadai Magyar Papi Egység (KMPE) titkára.

2017. május 19. péntek

Ferenc pápa Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportjával találkozott

Május 18-án, csütörtökön Ferenc pápa kihallgatáson fogadta a vatikáni VI. Pál teremben a Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportját hozzátartozóikkal együtt. A találkozót e betegségnek szentelték, amely Dél-Amerikában a leginkább elterjedt.

2017. május 18. csütörtök

Lelkigyakorlatot tartottak az erdélyi katolikus nőszövetségek egyesületének Kolozsváron

Az Erdélyi Római Katolikus Nőszövetségek Egyesülete tagjai számára évente két lelkigyakorlatot tartanak, ősszel és tavasszal. Az utóbbit 2010 óta hagyományosan Kolozsváron szervezik meg, idén május 8. és 10. között találkoztak a szervezetek képviselői.

2017. május 18. csütörtök

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak tartottak találkozót Nagybecskereken

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak szerveztek találkozót a nagybecskereki püspöki épületben május 13-án. A gyerekekkel, fiatalokkal és nevelőikkel többéves szokást követve a vajdasági Szent András Evangelizációs Központ munkatársai foglalkoztak.

2017. május 17. szerda

Mária örökmécs, mely soha nem alszik ki – Fatimai engesztelő imaestet tartottak Mátészalkán

Közel ezer zarándok vett részt a Szűzanya első fatimai jelenésének századik évfordulóján, május 13-án rendezett engesztelő imaesten a mátészalka-ráczkerti Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban. A rendezvényen Palánki Ferenc megyéspüspök szentmisét mutatott be a jelen lévő... »

2017. május 16. kedd

A főegyházmegyei rózsafüzér társulatok tagjai találkoztak Egerben

Ternyák Csaba érsek újévi körlevelében hirdette meg a találkozót, melyre május 13-án került sor az Egri Főegyházmegye papsága és a rózsafüzér társulatok tagjainak részvételével.

2017. május 16. kedd

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a KÖVET fesztivált Kisvárdán

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye május 26-án hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a KÖVET fesztivált, amelyre az egyházmegye középiskoláinak tanulóit hívják meg. A rendezvénynek, melynek mottója: „Mester, követlek Téged, ahová csak mész!” (Mk 8,19), idén Kisvárda ad... »

2017. május 12. péntek

Ministránstalálkozót tartottak a Kaposvári Egyházmegyében

Nyolcvan ministráns találkozott május 6-án, szombaton a kaposvári Jézus Szíve-templomban.

2017. május 12. péntek

Elnökségi találkozót tartott a nemzetközi ministránsszövetség

A szervezet vezetősége május 5. és 7. között a nagybecskereki püspökség épületében találkozott, Német László SVD püspök elnökletével. Az ülés fő témája a 2018-as római nemzetközi ministránszarándoklat előkészítése és a 2017. szeptember 4–7. között Belgrádban tartandó... »

2017. május 12. péntek

Szerzetesek találkozója a csíkszeredai Piarista Tanulmányi Házban

A húsvéti Emmausz-járás jegyében tartották tavaszi találkozójukat az erdélyi szerzetesek április 29-én, ezúttal a csíkszeredai Piarista Tanulmányi Házban.

2017. május 12. péntek

Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök

Május 11-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az MKPK Titkárságának székházában.

2017. május 11. csütörtök

Nevelőszülőknek szerveztek lelkinapot Máriapócson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat szervezésében április 27-én tartották a nevelőszülők lelkinapját Máriapócson, nemzeti kegyhelyünkön.

2017. május 10. szerda

A szalézi rend nemzetközi szemináriumot rendezett az új tartományi ökonómusok számára

A római rendfőnökségen zajlott május 1. és 5. között a nemzetközi szeminárium az új tartományi ökonómusok (vagyonkezelők) számára, amelyen a magyar rendtartományt Nádudvari Géza tartományi ökonómus képviselte.

2017. május 9. kedd

Megkezdődtek a nagybecskereki egyházmegyei zsinat előkészületei

2017 és 2020 között kerül sor a Nagybecskereki Egyházmegye zsinatára, amelynek koordináló bizottsága május 3-án tartotta alakuló ülését a nagybecskereki püspökség épületében.

2017. május 8. hétfő

Mária oltalmában – Hittanos színjátszók találkoztak Nagybecskereken

Hittanosok vették birtokukba a vajdasági nagybecskereki püspökség épületét és a székesegyházat május 6-án. Két eseményt bonyolítottak le ezen a napon: a képzőművészeti pályázat díjkiosztóját és a hittanos színjátszók találkozóját.

2017. május 8. hétfő

Fatimában felajánlották a Cursillo mozgalmat a Szűzanyának

Május 6-án, szombaton a Cursillo ötödik világtalálkozóján sok ezer zarándok jelenlétében felajánlották a mozgalmat Szűz Máriának Fatimában.

2017. május 8. hétfő

Szegedre látogatott Milan Šášik munkácsi görögkatolikus püspök

Milan Šášik, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspöke volt a szegedi görögkatolikus egyházközség vendége április 30-án. Homíliájában a szolgálatról, egymás elfogadásáról és Isten vigasztalásáról beszélt.

2017. május 4. csütörtök

tovább »