Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

19:14

Ismét megrendezték a hegyeshalmi lelkinapot

Augusztus 12-én immáron tizennegyedik alkalommal látogatott el Hegyeshalomba Kerényi Lajos piarista, hogy megtartsa elmélkedéseit. Az idei lelkinapot „Az igazság szabaddá tesz titeket” mottóval hirdették meg.

12:15

Kántortalálkozót rendeznek Sajópálfalán

A Miskolci Egyházmegye idén is hívja a kántorokat és a liturgikus énekeink iránt érdeklődőket a szeptember 23-án 10 órától kezdődő találkozóra.

10:00

A közel-keleti keresztények számára még nem látszik a nehézségek vége

III. Ignác József antióchiai szír katolikus pátriárka adott interjút a Vatikáni Rádiónak annak kapcsán, hogy részt vett a Keleti Katolikus Pátriárkák Tanácsa tagjaként a szervezet ülésén a libanoni Dimanéban.

2017. augusztus 13. vasárnap

Megtartották az orosz katolikus családok első találkozóját

Augusztus 3–6. között az oroszországi Novoszibirszkben került sor az orosz katolikus családok első találkozójára, amelyen az egész országból szülők és gyermekek százai vettek részt.

2017. augusztus 13. vasárnap

Augusztus 20-án kezdődik a 38. Rimini Meeting

Augusztus 20. és 26. között rendezik meg a 38. Rimini Meetinget, amelynek idei mottója egy idézet, Goethe „Faust” című művéből: „Szerezd meg azt, amit atyáidtól örököltél, hogy a tiéd legyen!”. A rendezvényről Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tájékoztatta a Vatikáni... »

2017. augusztus 13. vasárnap

Mozgássérült magyar fiatalok táboroztak Salzburgban

Idén júliusban Salzburgban rendezte meg a Szuverén Máltai Lovagrend hagyományos nyári ifjúsági mozgássérült táborát. A 34. szabadidős találkozóra közel ötszáz vendég érkezett huszonöt országból Mozart szülővárosába.

2017. augusztus 12. szombat

Tihanyban rendezték meg a III. Fraknói Nyári Akadémiát

Harmadik alkalommal rendezték meg az MTA Lendület program égisze alatt életre hívott Fraknói Nyári Akadémiát. Az egyháztörténeti seregszemlének ezúttal Tihany adott otthont augusztus 7. és 10. között.

2017. augusztus 11. péntek

Nemzetközi táborban vettek részt a mosonmagyaróvári cserkészek

Mintegy száz szlovák, lengyel és magyar fiatal vett részt az Európai Cserkészszövetség (FSE) nemzetközi táborában, melyet a felvidéki Kolbásán rendeztek meg július 17. és 23. között. Magyarországot a mosonmagyaróvári 1. csapat Denevérek Őrse képviselte Carlo Volpe... »

2017. augusztus 11. péntek

Emmauszi úton a jövő egyháza felé – Képes beszámoló a csíksomlyói Háló-táborról

Több mint háromszázan vettek részt július 30. és augusztus 6. között Csíksomlyón a XVI. Kárpát-medencei Háló-táborban.

2017. augusztus 10. csütörtök

Megkezdődött Esztergomban a szalézi rendfőnök és tanácsa regionális látogatása

Augusztus 7. és 12. között zajlik a „Visita d’insieme”, a szalézi rendfőnök és tanácsa közös látogatása a rend észak- és közép-európai régiójának keleti szektorában. A találkozó házigazdája a Szent István Magyar Szalézi Tartomány, helyszíne az esztergomi Szent Adalbert... »

2017. augusztus 9. szerda

Gondolatok a loretói ökumenikus táborról

A loretói II. János Pál Pápa Ifjúsági Központ által szervezett nemzetközi ökumenikus táborban vettek részt július 21–28. között fiatalok az erdélyi Margittából. Az ott töltött egy hétről az ő gondolataikat közöljük.

2017. augusztus 8. kedd

Encsen rendezték meg a Szent Gyermekség Műve országos táborát

A Pápai Missziós Művek szervezésében július 26. és 30. között zajlott az országos missziós tábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen, melynek mottója ez volt: „Adjatok hálát mindenért” (1Tessz 5,16–18). A tábor nyitó szentmiséjét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

2017. augusztus 3. csütörtök

Megkezdődött az ázsiai katolikus ifjúsági találkozó Indonéziában – KÉPRIPORT

Augusztus 2-án Indonézia fővárosában, Jakartában tartották a 7. Ázsiai Ifjúsági Találkozó megnyitóját. A rendezvény fő témája: „Együtt megélni az evangéliumot a multikulturális Ázsiában”.

2017. augusztus 3. csütörtök

Ismét megrendezték Nagybecskereken a Lehetőségek Táborát

Június utolsó hetében újra benépesült a Boldogasszony Iskolanővérek nagybecskereki kollégiuma: az idei Lehetőségek Táborában harminchat fiatal vett részt.

2017. augusztus 3. csütörtök

Esztergom jelentőségét a felvidékiek ismerik a legjobban

Megnyitották a felvidéki egyházközségek hetedik nyári táborát július 31-én, hétfőn Esztergomban.

2017. július 31. hétfő

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

Tizenhárman vették fel a skapulárét a szatmári Mezőfényen

Mezőfény adott otthont július 15-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye skapulárécsoportjai találkozójának. A Szent Mihály-templomban, a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére bemutatott szentmisében adtak hálát az elmúlt év kegyelmeiért, kérve a Szűzanya oltalmát és további... »

2017. július 26. szerda

Mária-dalokkal jelent meg a Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Kórus új CD-lemeze

A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Kórus harmadik CD-lemezét jelentette meg júniusban, melyen Mária-dalokat szólaltatnak meg.

2017. július 25. kedd

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

tovább »