A dakari érsek óvja a szenegáli fiatalokat az illegális kivándorlástól

Április 5–7. között tartották Dakarban a 34. szenegáli ifjúsági napokat. A záró szentmisén Benjamin Ndiaye érsek a szenegáli fiatalok problémáiról beszélt.

2019. április 14., vasárnap

Amiről Isten álmodik – Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Szombathelyen

Április 12-én rendhagyó egyházmegyei ifjúsági találkozót rendeztek Szombathelyen. Székely János megyéspüspök a beszélgetésekben és prédikációjában a hit kincsének értékét mutatta fel a körülbelül hétszáz résztvevőnek, hogy a keresztény nagykorúság felelősségére és... »

2019. április 13., szombat

A szatmári egyházmegye ministránsainak zarándoknapjai

Három egymást követő szombaton, március 23-án, 30-án és április 6-án hívta zarándoklatra a ministránsokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája.

2019. április 12., péntek

Megválasztották a Nemzetközi Ministránsszövetség új elnökségét Pozsonyban

A Nemzetközi Ministránsszövetség (Coetus Internationalis Ministrantium; CIM) április 2. és 4. között elnökséget választó közgyűlést tartott Pozsonyban. Csiszár Klára pasztorálteológust, a CIM búcsúzó alelnökét kérdeztük a tanácskozáson született döntésekről és a szövetség... »

2019. április 11., csütörtök

Bérmálkozók egyházmegyei találkozóját rendezték a délvidéki Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljai hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton találkoznak főpásztorukkal. Az idei összejövetelt az iskolai próbaérettségi miatt egy héttel korábban, április 6-án tartották – ezúttal nem Nagybecskereken, hanem... »

2019. április 11., csütörtök

Katolikus kiadók jelentkezését várja a Kommunikációs Dikasztérium

A Szentszék Kommunikációs Dikasztériuma június 26–29. között Rómában rendezi meg a katolikus kiadók nemzetközi napjait.

2019. április 10., szerda

Veszprémben tartották az országos kispaptalálkozót

Veszprém adott otthont a kispapok országos találkozójának április 5–6-án. A Boldog Gizella Szeminárium szervezésében megvalósult eseményre az ország összes szemináriumából érkeztek papnövendékek és elöljáróik.

2019. április 8., hétfő

Pápai üzenet a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom 42. olaszországi gyűlésére

Közel 15 ezren vettek részt április 5. és 7. között az olaszországi Riminiben a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom éves találkozóján. Ferenc pápa az esemény alkalmából üzenetet küldött Salvatore Martineznek, a mozgalom olasz nemzeti elnökének.

2019. április 8., hétfő

Isten fiatal – Ifjúsági találkozót rendez az Egri Főegyházmegye

Május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján „Isten fiatal” mottóval rendezik az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozót az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

2019. április 2., kedd

Ifjúságpasztorációs képzést tartottak papoknak Nagyváradon

Az ifjúsági lelkipásztorkodás kihívásaival, lehetőségeivel, eszközeivel foglalkozó képzést szervezett az egyházmegye papjai számára a nagyváradi püspökség. A március 28–29-én tartott kurzus előadója Nagy Bálint jezsuita szerzetes, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya... »

2019. április 1., hétfő

Erdő Péter bíboros tartott papi rekollekciót Kalocsán

A hagyományos egyházmegyei tavaszi papi rekollekciót március 28-án, csütörtökön rendezték meg Kalocsán. A papi továbbképző nap szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, a főcelebráns Erdő Péter bíboros volt.

2019. március 29., péntek

„Felkelek, és apámhoz megyek” – Apák napja Zalaegerszegen

Március 23-án apák, édesapák találkozóját tartották a zalaegerszeg-kertvárosi plébánia közösségi termében.

2019. március 28., csütörtök

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársainak találkozója

A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartották éves találkozójukat a helyi egyházmegyei karitász munkatársai március 23-án.

2019. március 27., szerda

Nagyböjti lelkigyakorlat és karitásztalálkozó Lébényben

Március 23-án, szombaton a lébényi Boldog Jolán karitászcsoport látta vendégül a magyaróvári karitászcsoport nyolc tagját, akik Bodó Zoltán plébánossal és a csoport vezetőjével, Kránitz Péterrel együtt érkeztek Lébénybe.

2019. március 27., szerda

Egyházmegyei családreferensek tartottak megbeszélést Csíksomlyón

Március 19–20-án a csíksomlyói Jakab Antal-házban és a kegytemplomban tartották az egyházmegyék családreferenseinek találkozóját a gyulafehérvári főegyházmegye szervezésében. Az eseményen részt vett Pál József Csaba temesvári püspök, a családpasztorációs találkozók korábbi... »

2019. március 26., kedd

Gitárosok találkozója Szegeden

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola a már hagyományossá vált kétnapos tavaszi gitártalálkozót március 9–10-én.

2019. március 22., péntek

A gyöngédség a kereszténység lényege – György Alfréd a kamilliánusok és Ferenc pápa találkozójáról

Március 18-án a kamilliánus lelkiségből inspirálódó közösségek tagjait fogadta Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen termében. A Szentatyával való találkozásról György Alfréd MI, a kamilliánus rend osztrák tartományának generális delegátusa, tartományi elöljáró tájékoztatta... »

2019. március 20., szerda

Ciszterencia – Négyszáz ciszterci öregdiák találkozott Pécsett

Öregdiákok százai gyűltek össze március 9-én Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában, hogy a „Ciszterencián” megerősítsék kapcsolatukat.

2019. március 18., hétfő

Esztergomból Mátraverebély-Szentkútig – Huszonöt éves a ferences zarándoklat

Augusztusban immár huszonötödik alkalommal indul útnak a ferencesek által szervezett, más szerzetesrendek közreműködésével Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig tartó zarándoklat.

2019. március 17., vasárnap

Nem a gazdagság a boldogság fokmérője – Egyházmegyei ifjúsági régiótalálkozó Vácon

Március 15-től 17-ig összrégiós ifjúsági találkozó volt Vácon, a piarista gimnáziumban, a nyári táborokra való készülés jegyében. Az egyházmegye azon fiataljai gyűltek össze, akik kortársaik szolgálatára vállalkoztak. Szombat délután püspökük, Beer Miklós vendégeskedett náluk... »

2019. március 17., vasárnap

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle