Henri Boulad jezsuita szerzetessel találkozott Kocsis Fülöp metropolita

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes rendszeresen ellátogat hazánkba is előadásokat tartani. Legutóbb március 24-ig tartózkodott Magyarországon. Aznap, hazaindulása előtt találkozott Kocsis Fülöp metropolitával Budapesten.

2017. március 27. hétfő

Kőszegen tartották a férfi szerzeteselöljárók találkozóját

A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK) megtartotta soron következő plenáris ülését, melyre március 21-22-én került sor Kőszegen, a Szent Imre Missziósház és Verbita Központban.

2017. március 26. vasárnap

Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

2017. március 22. szerda

Csoporttalálkozót tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegye cursillósai

A Szeged-Csanádi Egyházmegye cursillósai március 18-án gyűltek össze immár hatodik alkalommal egyházmegyei ultreyára Szegeden, a Tátra téri Szent Gellért-plébánia közösségi házában.

2017. március 22. szerda

Keresztény Ifjúsági Találkozót tartottak Debrecenben

A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium adott otthont március 18-án a 2017-es Keresztény Ifjúsági Találkozónak.

2017. március 20. hétfő

Szakmai értekezletet tartottak a lelkipásztoroknak az Egri Főegyházmegyében

A katolikus köznevelési intézmények lelkipásztorai számára tartott szakmai értekezletet az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság március 9-én. A nap elején Ternyák Csaba érsek katekézisét hallgatták meg.

2017. március 14. kedd

Mitől fél Ferenc pápa? – A szentatya gyerekek kérdéseire válaszolt egy római plébánián

Ferenc pápa március 12-én a római Szent Mária Magdolna-plébánián tett látogatást, ahol az idősek, a hitoktatók, a családok mellett gyerekekkel is találkozott, válaszolt kérdéseikre.

2017. március 13. hétfő

Ferenc pápa egy római külvárosi plébánián: Jézus mindig vár minket

Jézus feltétel nélkül szereti az embert. A pletyka tönkreteszi a szívet; hallgassuk meg egymást – Ferenc pápa erről beszélt március 12-én, vasárnap délután Róma északnyugati peremén, az Ottavia negyedben található Canossai Szent Magdolna-plébánián.

2017. március 13. hétfő

Lelki hétvégét tartott Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség

A Cor et Lumen Christi karizmatikus közösség lelki hétvégéjét március 11–12-én tartották a budapesti Folyondár Sport- és Táncközpontban. A találkozó második napján Erdő Péter bíboros, prímás Ferenc pápa megválasztásának negyedik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét... »

2017. március 13. hétfő

Lelkipásztoroknak szervezett lelkinapot Máriapócson a Hajdúdorogi Metropólia

Lelkinapot tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye papjai számára március 4-én, szombaton Máriapócson a Görögkatolikus Metropólia szervezésében.

2017. március 11. szombat

A Nyolc Boldogság Közösség laikus ágának és papi testvériségének találkozója Kecskeméten

A Nyolc Boldogság Közösség laikus (világi) ága március 3–4-én immár második alkalommal rendezett országos találkozót és képzési napot. A kecskeméti Szent Család-plébánián tartott programhoz csatlakoztak a közösség papi testvériségének tagjai is.

2017. március 6. hétfő

A pápa fogadta a francia Katolikus Küldöttség az Együttműködésért képviselőit

Ferenc pápa február 25-én fogadta a VI. Pál „Populorum progressio” kezdetű enciklikája nyomán ötven éve létrejött Katolikus Küldöttség az Együttműködésért tagjait.

2017. február 27. hétfő

Egyiptomi egyházi vezetők fogadták Semjén Zsoltot

Semjén Zsolt Kairóban egyházi vezetőkkel tárgyalt – tájékoztatta a Kormány.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2017. február 27. hétfő

Mudrák Attila fotóművésszel találkozott a közönség az esztergomi városi könyvtárban

Mudrák Attila műtárgyfotós volt a Helischer József Városi Könyvtár „Köztünk élnek” programsorozatának vendége február 20-án. Mudrák Attila képein a műalkotások mellett a Kárpát-medence szakrális, kulturális öröksége, illetve az építészet és a táj kapcsolata jelenik... »

2017. február 26. vasárnap

Péliföldszentkereszten tartották az Európában szolgáló szalézi misszionáriusok találkozóját

Az Európa környező országaiban szolgáló, angol nyelven beszélő szalézi misszionáriusok összejövetelére február 20. és 23. között került sor a Komárom-Esztergom megyei Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten. A találkozón Guillermo Basañes, a szalézi rend missziós megbízottja... »

2017. február 24. péntek

Ülésezett a Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága Máriabesnyőn

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án Máriabesnyőn tartotta éves értekezletét – tájékoztatta szerkesztőségünket a titkárság világi elnöke, Fabók Ildikó.

2017. február 21. kedd

Imából forrásozó segítségnyújtás – A Mária Légió tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Február 17-én és 18-án a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiája hatodik alkalommal rendezte meg találkozóját Szatmárnémetiben, amelyen Schönberger Jenő püspök is részt vett.

2017. február 20. hétfő

Abuna Matthias etióp pátriárka ellátogatott a Szent Egyed közösséghez

Etiópia ortodox pátriárkája, Abuna Matthias február 12-én Rómában meglátogatta a Szent Egyed közösséget, amelyhez régi barátság köti.

2017. február 15. szerda

Ölelj át jelenléteddel – karizmatikus közösségek regionális találkozója Miskolcon

„Ölelj át jelenléteddel” – ez volt a mottója a karizmatikus közösségek február 11-én Miskolcon megrendezett harmadik regionális találkozójának. A Mindszent Karizma Közösség által szervezett eseményről Fojtán László tájékoztatott.

2017. február 13. hétfő

Máriabesnyőn tartja éves ülését a magyarországi Cursillo mozgalom

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn tartja meg következő éves ülését – tájékoztatta szerkesztőségünket Fabók Ildikó világi vezető.

2017. február 13. hétfő

tovább »