A pécsi egyházművészeti örökséget látogatták a szakemberek

Együtt tartotta találkozóját a baranyai megyeszékhelyen az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács, valamint az Egyházi Muzeológusok Egyesülete október 17–18-án.

18:06

Engesztelni és kiengesztelődni – országos találkozót tartottak Vácon

11. alkalommal hirdette meg a váci központtal működő engesztelési mozgalom az Országos Kiengesztelődési Találkozót. Október 21-én a piaristák váci Szent Anna-templomában gyűltek össze a hívek, hogy együtt tanulják az engesztelés, megbocsátás útját, és imádkozzanak ennek... »

2017. október 21. szombat

Ferenc pápa a Pápai Társadalomtudományi Akadémiához: Civilizálni kell a piacot!

Ferenc pápa október 20-án, pénteken délben a Kelemen teremben fogadta a Pápai Társadalomtudományi Akadémia ezen a héten ülésező tagjait. Hozzájuk intézett beszédében a piac, az állam és a civil társadalom kapcsolatait elemezte.

2017. október 21. szombat

Fiatal papok találkozója Csurgón

A csurgói Jézus Szíve plébánián tartották összejövetelüket október 16-án a Kaposvári Egyházmegye többségében fiatalabb korosztályhoz tartozó papjai.

2017. október 20. péntek

Egykori és mai ministránsok találkozója Sződligeten

Október 15-én találkozóra hívták mindazokat, akik a település templomának ministránsai voltak valaha, illetve akik máshol ministráltak, s most Sződligeten élnek. A találkozón negyvenen vettek részt: a legfiatalabbak kilenc-tízévesek, a legidősebb ministráns nyolcvanegy éves... »

2017. október 19. csütörtök

Plébániai tanácsosok találkoztak Pécsett

A Pécsi Egyházmegye plébániai tanácsosait hívták október 14-én továbbképzésre a Dóm Kőtárba és a Magtár Látogatóközpontba. A találkozón az egyházközségek tanácsosai a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és az egyházmegye pasztorális tervéről... »

2017. október 19. csütörtök

Őszi egyházmegyei hittanostalálkozót tartottak Orosházán

Idén második alkalommal szerveztek hittanostalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegyében: október 7-én, szombaton az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola adott otthont a rendezvénynek, melyen közel kétszázan vettek részt.

2017. október 18. szerda

Iskolaigazgatók találkozója Egerben

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények száma meghaladja az ötvenet: az intézményvezetőknek rendszeresen szerveznek értekezleteket. A legutóbbi, október 12-i találkozón Ternyák Csaba érsek a katolikusság küldetéséről elmélkedett.

2017. október 17. kedd

Elkísérni az embereket, mint Jézus – Pécsett rendezték a sajtóapostolok országos találkozóját

Tizenhatodszor rendezte meg a plébániai lapok szerkesztőinek szakmai találkozóját a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége. Az idei találkozónak, amely a Magyar Kurír és az Új Ember közreműködésével jött létre, a Pécsi Egyházmegye adott otthont október 13. és 15. között.

2017. október 17. kedd

Országos találkozót tartottak a magyar világi domonkos közösségek

Október 14-én, szombaton tartották a magyar világi domonkos közösségek (Domonkos-rend világi harmadrendje) őszi országos találkozóját Hódmezővásárhelyen.

2017. október 16. hétfő

Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka... »

2017. október 16. hétfő

Jubileumi fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a Kassai Főegyházmegyében

Fatimai engesztelő imatalálkozóra gyűltek össze a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban a Kassa környéki hívek október 13-án, a fatimai jelenések 100. és a bodollói imatalálkozók 15. évfordulóján – adta hírül Gábor Bertalan szepsi esperes.

2017. október 16. hétfő

Van szeretettel közbenjáró édesanyánk – Szentmise a fatimai jelenések centenáriumán Soroksáron

A fatimai jelenések 100. évfordulóján, az utolsó jelenés napján, október 13-án országos zarándoklatot hirdettek a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-templomhoz. Az ünnepi szentmisében Erdő Péter bíboros, prímás felajánlotta hazánkat és népünket a... »

2017. október 13. péntek

Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le... »

2017. október 13. péntek

Angliába utazik a három görögkatolikus főpásztor

Az Angliában élő magyar görögkatolikusok találkozóját október 29-én rendezik meg Londonban. Az eseményen részt vesz Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó.

2017. október 11. szerda

Lezárult a Szent László-év regionális találkozóinak sora a nagyváradi egyházmegyében

A Szent László-emlékévben megrendezett egyházmegyei regionális találkozók zárásaként október 5-én Böcskei László megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be Szent László király egykori sírjának közelében, a nagyváradi vártemplomban.

2017. október 11. szerda

Fatimában gyűltek össze az Európai Máriás Háló tagjai

Szeptember 26–29. között került sor a portugáliai Fatimában a Mária- és nemzeti kegyhelyeket tömörítő Európai Máriás Háló 15. konferenciájára.

2017. október 9. hétfő

„Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – Imádság és együttlét Nagymaroson

Sokakat vonzott Nagymarosra az idei őszi ifjúsági találkozó. Az imádság témájával meghirdetett október 7-i országos lelkinap főelőadója és a közös szentségimádás vezetője Nagy Bálint SJ volt. „Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – buzdított a záró... »

2017. október 8. vasárnap

Böjte Csaba tartott rekollekciót Máriapócson a görögkatolikus papnék számára

A Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus lelkipásztorainak feleségei számára Böjte Csaba ferences szerzetes tartott Máriapócson elmélkedést szeptember 28-án, Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó közreműködésével.

2017. október 6. péntek

Katekétáknak tartottak lelkigyakorlatot és továbbképzést Máriapócson

Szeptember 22. és 24. között tartották a Görögkatolikus Metropólia katekétáinak lelkigyakorlatát és szakmai továbbképzését Máriapócson. A programra csaknem nyolcvan hitoktató, hittanár és pap érkezett a három görögkatolikus egyházmegye területéről.

2017. október 5. csütörtök

tovább »