A Gerecsét bemutató látogatóközpont épül Péliföldszentkereszten

Letették a Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten szeptember 15-én. A Don Bosco Szalézi Társasága az egy év alatt megvalósuló beruházásra 215 millió forint uniós támogatást nyert el.

2018. szeptember 18. kedd

Augusztus vége, de már őszi vonulás

Schmidt Egon írását olvashatják.

2018. szeptember 16. vasárnap

Kertépítő mesterek a pécsi püspökségen

Idén nyáron is szervezett múzeumpedagógiai tábort a pécsi püspökség „Barokk kert újratöltve” címmel. A program tavaly debütált, idén már huszonegy gyermek vett részt az ötnapos rendezvényen.

2018. szeptember 14. péntek

Elbírja-e az argánfa a kecskéket? – A körülöttünk lévő világért való felelősségünkről a Kattárson

„Utunk a jövőbe” címmel rendeztek teremtésvédelmi konferenciát a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) keretében szeptember 8-án Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az előadók tudományos, teológiai és gyakorlati szempontból közelítették meg a... »

2018. szeptember 8. szombat

Teremtésvédelmi kalendárium – Napraforgók a kertben és a földeken

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy a napraforgók és a méhek hogyan „lázadnak fel” a kizsigerelés ellen.

2018. szeptember 7. péntek

Tagle manilai érsek: Mennyi az értéke a bíborosnak? És az órájának?

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2018. szeptember 4. kedd

Búcsúi szentmise és ima a teremtett világért Ludasszálláson

Búcsúi szentmisét, vadászati évadnyitót, valamint a teremtett világért való imanapot tartottak a Kalocsa melletti Ludasszálláson szeptember 1-jén. A szentmisét celebrálta és szentbeszédet mondott Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

2018. szeptember 3. hétfő

Ferenc pápa a vállalkozókhoz: A gazdaság szolgálja az embert!

A pápa szeptember 1-jén, szombaton délben több mint száz vállalkozót fogadott, akik a napokban Rómában tartották tanácskozásukat a Laudato si’ enciklikáról.

2018. szeptember 2. vasárnap

Interjú Hetesi Zsolt fizikussal az emberiséget fenyegető veszélyekről

Hetesi Zsolt fizikussal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójával beszélgettünk, aki előadást tart jövő szombaton, szeptember 8-án Székesfehérváron a Katolikus Társadalmi Napok keretében.

2018. szeptember 1. szombat

Ferenc pápa üzenete a teremtett világ védelmének imanapjára

A keresztény egyházak évről évre szeptember 1-jén tartják a teremtésvédelem érdekében elindított imanapot. Ferenc pápa ehhez kapcsolódó üzenete idén a vízről mint értékes elemről és emberi jogról szól.

2018. szeptember 1. szombat

A jó keresztény vezető élő kapcsolatban van az Úrral – Országosan is egyedülálló képzés Kaposváron

Különleges képzést indít szeptembertől a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara: „keresztény szemléletű vezető” szakirányú továbbképzésre jelentkezhetnek az érdeklődők.

2018. szeptember 1. szombat

Együtt hív imára a teremtett világért a KEK és a CCEE

Az Európai Egyházak Konferenciája (KEK) és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) arra kéri a keresztény közösségeket, hogy imádkozzanak a teremtett világért, és viseljék gondját.

2018. augusztus 31. péntek

Pápai felhívás a teremtésvédelmi imanapra, szeptember 1-jére: Imádkozzunk a vízért!

Ferenc pápa augusztus 29-én felhívást intézett a szombati teremtésvédelmi imanapra: imádkozzunk a vízért mint elsődleges közjóért.

2018. augusztus 31. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – Planetáris határok és pályák

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal – a szeptember 1-jei teremtésvédelmi világimanapra készülve – azt tekintjük át, milyen a Föld teherbíró képessége.

2018. augusztus 24. péntek

Kilőtték a Böjte Csaba gyermekotthonába betörő medvét Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei augusztus 15-én, szerda este Tusnádfürdő határában kilőtték az egyik, a városba bejáró veszélyes medvét – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.

2018. augusztus 17. péntek

Tündérvilág – Sorozatban Durrellékkal

Hiába a birtoklásáért folytatott számtalan tengeri csata és kalandos hódítás, a nem különösebben szokatlan élővilágú Korfu szigetét egy megrögzött pacifista és állatbolond tette világhírűvé: Gerald Durrell.

2018. augusztus 12. vasárnap

Kutak Afrikának – Ferences kezdeményezés a vízhez jutásért

Amnak érdekében, hogy az ivóvíz könnyebben hozzáférhető legyen Afrikában, a Ferences Világi Rend (OFS) a lehető legközvetlenebb módon próbál segíteni egy gyűjtéssel: három ország – Malawi, Uganda és Zimbabwe – egy-egy településén terveznek kutakat és hozzájuk kapcsolódó... »

2018. augusztus 10. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – A Kárpát-medencében a Föld akarata az erdő

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azon gondolkodhatunk el, hogy tudunk-e az élőlényekre is társteremtményekként tekinteni, szeretettel és felelősséggel bánni velük.

2018. augusztus 10. péntek

Jelentés készül az emberi jogok helyzetéről Amazóniában

A Pánamazóniai Egyházi Hálózat (REPAM) megkezdte egy alapos jelentés elkészítését, a dokumentum az emberi jogok helyzetével foglalkozik Amazóniában.

2018. augusztus 10. péntek

Az ÖrdögKatlan fesztiválra látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ÖrdögKatlan összművészeti fesztivált a Baranya megyei Nagyharsányban és a környező településeken. A rendezvényen részt vett a KözösPont ökumenikus fesztiválmisszió csapata is, akikhez augusztus 1-jén csatlakozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi... »

2018. augusztus 10. péntek

tovább »