„Térjetek meg!” – Advent 2. vasárnapja

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület „teremtéstudatos adventre” szóló hívását adjuk közre.

2017. december 9. szombat

Teremtésvédelmi kalendárium – A falanszter virágai

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azon tűnődünk, hogy megmarad-e növényeink sokfélesége vagy majd csak múzeumban láthatunk egy-egy példányt.

2017. december 8. péntek

Teremtményeid vagyunk! – Advent 1. vasárnapja

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület „teremtéstudatos adventre” szóló hívását adjuk közre.

2017. december 2. szombat

Teremtésvédelmi kalendárium – A Föld immunrendszere

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Néhány napja tizenötezer tudós tett közzé aggódó levelet a Föld állapotáról, ez a „vörös riasztás” áll a mostani cikk... »

2017. november 24. péntek

A pápa üzenete a bonni klímakonferenciára: A technikai megoldások szükségesek, de nem elegendőek

A november 17-éig tartó 23. ENSZ-klímacsúcson a párizsi megállapodás részleteinek kidolgozásáról tárgyaltak az országok képviselői Bonnban. Üzenetében Ferenc pápa elégedettségét fejezi ki a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény miatt, ám súlyos aggodalmát a vállalt elkötelezettség... »

2017. november 19. vasárnap

Mentsük meg bolygónkat! – Bartholomaiosz pátriárka üzenetet küldött az ENSZ klímakonferenciájára

Az ökumenikus pátriárka felhívja a közösségeket és minden vallási vezetőt, hogy „gyakoroljanak erős nyomást a kormányokra és az illetékes testületekre a föld megvédése érdekében”. Bartholomaiosz üzenettel fordult az ENSZ 23. klímakonferenciájához, melyet november 6. és 17.... »

2017. november 14. kedd

Ferenc pápa a Csendes-óceáni Fórum titkárságához: Együttműködés kell a környezetkárosodás ellen

A Szentatya november 11-én, szombaton délben fogadta a Csendes-óceáni Fórum titkárságának Rómában ülésező 45 tagját, és hozzájuk intézett beszédében a térség környezetvédelmi gondjairól szólt.

2017. november 13. hétfő

Teremtésvédelmi kalendárium – Ahová lépünk, ott fű nem nő…

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal az erdei és betonutak közti hatalmas különbség nyomába eredünk.

2017. november 10. péntek

Hívom a családokat 2017 novemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2017. november 3. péntek

Ferenc pápa: Az ideiglenes munka etikátlan, sérti az emberi méltóságot

„Munka nélkül nincs méltóság, de nem minden munka méltó. Az első helyre a személy javát kell tenni” – jelentette ki videoüzenetében Ferenc pápa, amelyet az olasz katolikus társadalmi hét alkalmából küldött Cagliariba az esemény nyitónapján, október 26-án.

2017. október 27. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – Október heve

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Az októberi melegrekordok után annak eredünk utána, hogy a híreknek vagy a saját szemünknek higgyünk.

2017. október 27. péntek

A sárospataki katolikus iskola is bekapcsolódott a környezetvédelmi akcióhétbe

A sárospataki Szent Erzsébet-iskola évek óta részt vesz az Éghajlatvédelmi Szövetség által szervezett „Mozdulj a klímáért!” akcióban. Október 9. és 13. között arra törekedtek, hogy minél több diák és tanár gyalog, kerékpárral, tömegközlekedési eszközzel érkezzen az... »

2017. október 26. csütörtök

Tízéves a sarródi Assisi Szent Ferenc-kápolna

Október 4-én, Assisi Szent Ferenc emléknapján Veres András győri megyéspüspök mutatott be szentmisét a sarródi Szent István vértanú templomban a helyi Assisi Szent Ferenc-kápolna megépítésének tizedik évfordulója alkalmából. A szentmisét követően körmenet indult a... »

2017. október 25. szerda

Óvjuk a víz értékes adományát! – Gyakorlati és átfogó nemzetközi összefogást sürget a pápa

Nemzetközi konferenciát rendeztek a római városházán „Víz és környezet. A világ nagy folyóinak összehasonlító elemzése” címmel. Az október 23-án tartott tanácskozásra Ferenc pápa rövid üzenetet küldött.

2017. október 25. szerda

Ferenc pápa: Különleges püspöki szinódus lesz a pánamazonasi térség számára

Október 15-én, vasárnap a Szentatya harminc brazíliai és három mexikói vértanú mellett szentté avatta Faustino Míguez spanyol piaristát és Angelo da Acri olasz kapucinus atyát. Az Angelus elmondása előtt különleges püspöki szinódust jelentett be 2019-re.

2017. október 15. vasárnap

Teremtésvédelmi nap a Pécsi Egyházmegye óvodáiban

Az óvodáskorú gyermek tevékenysége az őt körülvevő világ megismerésére irányul. A Pécsi Egyházmegye óvodáiban a pedagógusok úgy segítenek a gyermekeknek e tanulási folyamatban, hogy közben közös otthonunk, a teremtett világ védelmének fontosságát is hangsúlyozzák.

2017. október 13. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – Nézzétek az ég madarait!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azon töprenghetünk el, hogy az erdőszélen miért nem a piacgazdaság logikája érvényesül.

2017. október 13. péntek

Erdei emlékhelyek újultak meg a Pécsi Egyházmegyében

Október 8-án a sasréti Mária-szobor megáldásával ért véget a Mecsekerdő Zrt. által megvalósított projekt, amelynek köszönhetően huszonhét keresztény vonatkozású emlékhely újult meg az erdőgazdálkodási társaság kezelésében lévő területeken.

2017. október 11. szerda

„A természet szólt hozzám” – Sebastião Salgado „Genezis” című kiállításáról

A világhírű brazil fotográfus, Sebastião Salgado Műcsarnokban látható kiállítása egzotikus utazásra invitál bennünket.

2017. október 8. vasárnap

Terménybetakarítási ünnep a csehimindszenti plébániához tartozó falvakban – KÉPRIPORT

A csehimindszenti Mindenszentek-plébániához tartozó falvakban is megtartották a hagyományos terménybetakarítási hálaadó ünnepet október 1-jén.

2017. október 5. csütörtök

tovább »