Elhunyt Rohály Gábor, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület elnöke

Április 22-én, a Föld napján váratlanul elhunyt ifjabb Rohály Gábor, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület elnöke, az ÉrMe Üzleti Hálózat meghatározó alakja.

2017. április 25. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 22-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. április 22. szombat

„Áldott légy Uram és minden alkotásod” – teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

Április 18-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegyében 2003-ban elindított „Lélegezzünk együtt a világgal” elnevezésű program keretében megvalósult fejlesztéseket. A sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyéspüspök mellett Soltész... »

2017. április 18. kedd

Teremtésvédelmi sorozatot indítunk oldalunkon

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben útjára indítjuk a „teremtésvédelmi kalendáriumot”, mellyel kéthetente azonos időben jelentkezünk. Az alábbiakban a sorozathoz írt előszót adjuk közre.

2017. április 14. péntek

A pápa az olasz biobiztonsági bizottsághoz: A technológia szolgálja a méltó és egészséges életet

Vigyázzunk, hogy ne használjuk helytelenül a biológiai technológiát – figyelmeztetett április 10-én Ferenc pápa, amikor fogadta a Vatikánban az Olasz Biobiztonsági, Biotechnológiai és Élettudományi Bizottság mintegy harminc tagját.

2017. április 10. hétfő

Kenderesen egy hónapot szentelnek a teremtésvédelemnek

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én a főegyházmegyei teremtésvédelmi napon a kenderesi Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai a plébánia és az iskola környékét szépítették. A nagy sikerre tekintettel úgy döntöttek: egy teljes hónapot szentelnek a... »

2017. április 8. szombat

Zöldjárat a sátoraljaújhelyi Georgikonban

Az erdők világnapján „Zöldjárat” címmel rendkívüli fizikaórát tartottak a sátoraljaújhelyi Georgikon görögkatolikus mezőgazdasági és élelmiszeripari szakiskolában. Az előadás témái az energia és a megújuló energiaforrások voltak.

2017. április 7. péntek

Két új taggal bővült a Szent István Tudományos Akadémia

Vida Gábor biológus és Takács Gyula biblikus teológus tartotta meg székfoglaló előadását április 3-án a Szent István Tudományos Akadémián. Az eseményre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dísztermében került sor.

2017. április 5. szerda

Peter Turkson bíboros: A Vatikán aggódik Donald Trump intézkedései miatt

A Vatikán aggódik Donald Trump amerikai elnök migrációs, egészségügyi és környezetvédelmi intézkedései miatt – fogalmazott Peter Turkson ghánai bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának vezetője március 30-án, hozzátéve, számítanak az amerikai katolikus... »

2017. április 3. hétfő

Békamentésben vettek részt a patronás gyerekek – KÉPRIPORT

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont tanulói békamentő akcióban vettek részt. A gyerekek maguk és a helyszínen készült képek mesélnek az eseményről.

2017. március 31. péntek

Megszépült Mezőnyárád a diákok segítségével – KÉPRIPORT

Az Egri Főegyházmegyében meghirdetett teremtésvédelmi nap keretében március 25-én a mezőnyárádi Boldog Sándor István-iskola diákjai, pedagógusai a szülőkkel és a település faluszépítő egyesületével együttműködve megtisztították a falut és virágokat ültettek.

2017. március 30. csütörtök

„A tettek ideje” – A teremtett világért érzett felelősségünkről Gyümölcsoltó Boldogasszony napján

Ternyák Csaba egri érsek egyházmegyei teremtésvédelmi nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, és környezetük szépítésére kérte a főegyházmegye negyvennyolc katolikus intézményének diákjait, tanárait. Az egri akcióban ő maga is részt vett.

2017. március 26. vasárnap

Fiatalok tettek tanúságot az élet védelméről a Sziklatemplomban

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én az élet védelméről tartottak elmélkedéseket, és Bíró László családreferens püspök celebrált szentmisét Budapesten, a Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplomban.

2017. március 26. vasárnap

Ferenc pápa fogadta a Fidzsi-szigetek elnökét

Március 24-én Ferenc pápa a Vatikánban találkozott Jioji Konousi Konrotéval, a Fidzsi-szigeteki Köztársaság elnökével. A politikus a pápai audiencia után megbeszélést folytatott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok... »

2017. március 24. péntek

Tündérkert – közösségi kert Óbudán

2014-ben a Szent József Ház kertjében őshonos gyümölcsfák ültetésével vette kezdetét a közösségi kertek létrehozása az óbuda-békásmegyeri Szent József-plébánia támogatásával.

2017. március 24. péntek

„Önkéntes vagyok, mert tenni jó!” – hirdeti a 10. alkalommal meghirdetett Tesz-Vesz Tavasz Szegeden

A hívő ember számára az önkéntesség nem egy időszakhoz kötött feladat, hanem a keresztény élet elválaszthatatlan része – mondta Kiss-Rigó László megyéspüspök március 22-én, a Tesz-Vesz Tavasz megnyitóján Szegeden.

2017. március 22. szerda

Teremtésvédelmi nappá nyilvánították Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét az Egri Főegyházmegyében

Ternyák Csaba egri érsek teremtésvédelmi nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. A teremtésvédelmi nap programjait március 22-én, szerdán sajtótájékoztató keretében ismertették.

2017. március 22. szerda

Áder János tartott előadást az edelényi görögkatolikus gimnáziumban a víz világnapja alkalmából

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium dísztermében tartott március 21-én délelőtt előadást a klímaváltozásról, valamint annak társadalmi és gazdasági összefüggéseiről Áder János köztársasági elnök.

2017. március 22. szerda

Felelősségünk a teremtett világért – kerekasztal-beszélgetés a Párbeszéd Házában

„Ökológiai megtérés – Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcseit” címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Párbeszéd Házában március 9-én, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, az intézmény igazgatója volt.

2017. március 10. péntek

Ferenc pápa egyre „zöldebb”: elektromos autóval jár

Az elmúlt négy évben használt jármű után az egyházfő „zöldre” váltott: Ferenc pápát elektromos autó, egy ajándékba kapott Nissan Leaf viszi ezentúl a rövidebb utakra.

2017. március 9. csütörtök

tovább »