Ferenc pápa: Különleges püspöki szinódus lesz a pánamazonasi térség számára

Október 15-én, vasárnap a Szentatya harminc brazíliai és három mexikói vértanú mellett szentté avatta Faustino Míguez spanyol piaristát és Angelo da Acri olasz kapucinus atyát. Az Angelus elmondása előtt különleges püspöki szinódust jelentett be 2019-re.

2017. október 15. vasárnap

Teremtésvédelmi nap a Pécsi Egyházmegye óvodáiban

Az óvodáskorú gyermek tevékenysége az őt körülvevő világ megismerésére irányul. A Pécsi Egyházmegye óvodáiban a pedagógusok úgy segítenek a gyermekeknek e tanulási folyamatban, hogy közben közös otthonunk, a teremtett világ védelmének fontosságát is hangsúlyozzák.

2017. október 13. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – Nézzétek az ég madarait!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azon töprenghetünk el, hogy az erdőszélen miért nem a piacgazdaság logikája érvényesül.

2017. október 13. péntek

Erdei emlékhelyek újultak meg a Pécsi Egyházmegyében

Október 8-án a sasréti Mária-szobor megáldásával ért véget a Mecsekerdő Zrt. által megvalósított projekt, amelynek köszönhetően huszonhét keresztény vonatkozású emlékhely újult meg az erdőgazdálkodási társaság kezelésében lévő területeken.

2017. október 11. szerda

„A természet szólt hozzám” – Sebastião Salgado „Genezis” című kiállításáról

A világhírű brazil fotográfus, Sebastião Salgado Műcsarnokban látható kiállítása egzotikus utazásra invitál bennünket.

2017. október 8. vasárnap

Terménybetakarítási ünnep a csehimindszenti plébániához tartozó falvakban – KÉPRIPORT

A csehimindszenti Mindenszentek-plébániához tartozó falvakban is megtartották a hagyományos terménybetakarítási hálaadó ünnepet október 1-jén.

2017. október 5. csütörtök

Szüreti mulatságot tartottak a debreceni Szent Efrém görögkatolikus óvodában

Szeptember 28-án rendezték meg a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola óvodásainak szüreti mulatságát.

2017. október 4. szerda

Assisi Szent Ferenc

Október 4-e szentje: Assisi Szent Ferenc. Minden idők egyik legnépszerűbb szentje, már életében legendák születtek róla, alakja számos képzőművészt, zeneszerzőt, írót, filmrendezőt ihletett meg. XVI. Benedek pápa az „életszentség óriásának” nevezte.

2017. október 4. szerda

Szeretettel uralkodni, nem pedig zsarnokoskodni az egész világ felett – Lezárult a teremtés hete

Nagyszabású teremtésvédelmi konferenciával zárult a teremtés hete szeptember 30-án Budapesten. A „Nem valami szabadon választható feladat” című rendezvényen, amelyet a most színre lépő 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló Mozgalom közösen szervezett, Erdő Péter bíboros, prímás volt... »

2017. október 1. vasárnap

Teremtésvédelmi kalendárium – A kicsi szép

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal arra mutatunk rá, hogy környezetünk védelme nem szabadon választható feladat, hanem az ember életben maradásának alapfeltétele.

2017. szeptember 29. péntek

Ferenc pápa egy amazóniai szinódus összehívására biztatta az ecuadori püspököket

Ferenc pápa szeptember 26-án, kedden fogadta a Vatikánban ad limina látogatáson tartózkodó ecuadori püspököket. René Coba Galarza püspök, az ecuadori püspöki konferencia főtitkára nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a pápai audienciáról.

2017. szeptember 28. csütörtök

Elkezdődött a teremtés hete – Nagyszabású konferenciát rendeznek szombaton Budapesten

A magyarországi keresztények idén szeptember 24. és október 1. között ünneplik a teremtés hetét – a kezdeményezéssel a teremtett világ védelmének és az emberi felelősségvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet már kilencedik éve.

2017. szeptember 26. kedd

Szarvasbőgésen vettek részt a miskolci katolikus iskolások

A teremtésvédelmi nap keretében különleges kiránduláson vettek részt szeptember 18-án a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola harmadikosai.

2017. szeptember 25. hétfő

A globális fenntarthatóságról rendeztek szimpóziumot Rómában a PPKE szervezésében

Szeptember 19-én tartották meg a globális fenntarthatóság nemzetközi szimpóziumát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezésében a Római Magyar Akadémián.

2017. szeptember 22. péntek

Videobloggerek is bekapcsolódnak az idei 72 óra önkéntes akcióba

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót idén tizedik alkalommal rendezi meg október 12. és 15. között a három történelmi keresztény egyház Magyarországon. Az akció keretében összefogásra hívják a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a... »

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa szerint az elsivatagosodás korunk súlyos ökológiai problémája

A Szentatya államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával táviratot küldött arra a szeptember 6. és 16. között tartott kínai konferenciára, amelyen az elsivatagosodás elleni küzdelem ENSZ-egyezményéhez csatlakozott államok képviseletében több mint négyezer küldött vett... »

2017. szeptember 18. hétfő

Isten Országában mindenki főszereplő – Thuróczy György a Háló mozgalom működéséről

A Háló mozgalomból indult 72 Tanítvány mozgalom szeptember 30-án egész napos teremtésvédelmi konferenciát tart Budapesten, a Bálna Rendezvényközpontban. Thuróczy György biofizikus kutatóval, a Háló mozgalom elnökével beszélgetünk.

2017. szeptember 17. vasárnap

Székely János püspök erdei kápolnát áldott meg Vas megyében

Székely János szombathelyi megyéspüspök szeptember 8-án áldotta meg Káld-Farkaserdőben a Kisboldogasszony tiszteletére emelt kápolnát, ahol a csíksomlyói Mária-kegyszobor kicsinyített másolatát is elhelyezték.

2017. szeptember 12. kedd

Teremtésvédelmi kalendárium – A szeptember gyümölcsei

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azon gondolkodunk, hogyan lehet környezettudatosan vásárolni az ősz gyönyörű zöldségeit, gyümölcseit.

2017. szeptember 8. péntek

Ferenc pápa találkozott a kolumbiai politikai és társadalmi élet vezetőivel

Ferenc pápa szeptember 7-én helyi idő szerint délelőtt 9 órakor – magyar idő szerint délután 4-kor – Bogotában, a kolumbiai elnöki palota előtti téren találkozott az ország politikai és társadalmi vezetőivel.

2017. szeptember 7. csütörtök

tovább »