Lezárult a tihanyi vallásközi konferencia

Kétnapos konferenciát rendeztek az ember és környezete kulturális és morális egységéről a Tihanyi Bencés Apátságban június 14-én és 15-én. A „Közös gondolkodás a jövőnkről” című tanácskozás második, záró napján mások mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások... »

2017. június 16. péntek

Újra megnyitották Németország legmagasabban épült templomát

Két évig tartó felújítási munkálatok után ismét megnyitották a Bajor-Alpokban található Wendelstein-templomot. Az ünnepi alkalomból június 11-én, vasárnap Reinhard Marx bíboros megáldotta az 1730 méter magas hegycsúcson épült kis kőtemplomot, és szabadtéri szentmisét mutatott be a... »

2017. június 13. kedd

A Teremtő ajándéka és a politika

Ferenc pápa és Donald Trump május 24-én találkoztak a Vatikánban. Az amerikai elnök június 1-jén bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter jegyzetét adjuk közre.

2017. június 11. vasárnap

Teremtésvédelmi kalendárium – Júniusi virágtenger

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal egy „haszontalan” koranyári virágtengerből merítünk újfajta gondolatokat.

2017. június 9. péntek

Turkson bíboros mielőbbi megegyezést sürgetett az óceánok védelmére

Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának prefektusa a szentszéki delegáció élén vett részt és szólalt fel az ENSZ New York-i székházában június 9-ig tartó konferencián, amelyet a világszervezet által június 8-ra meghirdetett óceánok... »

2017. június 8. csütörtök

A Szentszék is részt vesz az asztanai világkiállításon

Június 8–11-e között a kazah fővárosba látogat Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának prefektusa, hogy megnyissa a 2017-es világkiállítás szentszéki pavilonját. A nyári expó témája „A jövő energiája”.

2017. június 7. szerda

Ferenc pápa a földrengés sújtotta területekről érkezett olasz gyermekekkel találkozott

„A csapások megsebzik a lelket, de az Istenbe vetett bizalom segít a talpra állásban” fogalmazott Ferenc pápa a közép-olaszországi földrengés által sújtott területekről érkezett 400 gyermeknek, akik különvonattal érkeztek a Vatikánba, hogy június 3-án, szombaton találkozzanak a... »

2017. június 5. hétfő

Az amerikai püspökök aggasztónak tartják, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből

„Az elnök döntése, hogy az USA nem tartja fenn elkötelezettségét a párizsi egyezmény betartására súlyosan aggasztó” – fogalmazott az Egyesült Államok püspöki konferenciája június 2-i közleményében, amelyet Donald Trump amerikai elnök párizsi egyezményt illető döntése után... »

2017. június 3. szombat

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Laudato Si’ Kutatócsoportja Székesfehérváron

Együttműködési megállapodást írt alá a sajtó nyilvánossága előtt Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem prorektora, dékán, valamint Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 29-én Székesfehérváron.

2017. június 2. péntek

A teremtett világ védelmére hívja a muszlimokat a Vatikán ramadánra kiadott üzenete

A Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa június 2-án, pénteken üzenetet küldött az iszlám világnak a ramadán böjti hónap alkalmából. A Jean-Louis Tauran bíboros elnök aláírásával ellátott üzenet „az Isten teremtett világának megóvásában való közös és lényegi... »

2017. június 2. péntek

Zöldnapot rendez pünkösdhétfőn a szeged-tarjánvárosi plébánia

A Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia „Közös otthonunk a teremtett világ” mottóval szervez – szemétszedéssel is egybekötött – lelkinapot június 5-én, pünkösdhétfőn Ferenc pápa Laudato si’ enciklikája szellemében.

2017. május 30. kedd

Teremtésvédelmi kalendárium – Mi, élelmiszer-pazarlók

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal az élelmiszer-pazarlás mértékével szembesülhetünk.

2017. május 26. péntek

Az amerikai elnököt fogadta a pápa

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott május 24-én a Vatikánban Donald Trump amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást.

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa fogadta Michael D. Higgins ír államfőt

A Szentatya május 22-én délelőtt fogadta Michael D. Higginst, Írország elnökét. Az államfő ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

2017. május 23. kedd

A Pécsi Egyházmegye óvodapedagógusai találkoztak – szakmai nap a teremtett világ védelme jegyében

A dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda adott otthont május 10-én „A teremtett környezet védelmének lehetőségei az óvodában” címmel meghirdetett szakmai napnak, amelyen a Pécsi Egyházmegye katolikus óvodáiban dolgozó pedagógusok vettek részt.

2017. május 19. péntek

A szecsői tavaknál – Schmidt Egon írása

Nemrég halászsasokról néztem nagyon szép képeket az egyik tévécsatornán. A felvételek visszaröpítettek a hatvanas évekbe, amikor rendszeresen jártam a tápiószecsői halastavakhoz, egyebek mellett éppen halászsasokat figyelni.

2017. május 14. vasárnap

Teremtésvédelmi kalendárium – M. S. mester virágai között

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal a május virágairól gondolkodunk M. S. mester festménye nyomán.

2017. május 12. péntek

Madárbarát óvoda címet adományoztak a debreceni Szent Efrém-óvodának – KÉPRIPORT

A Magyar Madártani Egyesület „Madárbarát óvoda” címet adományozott a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvodának, ahol május 5-én ünnepélyes keretek között leplezték le azt a mini tanösvényt, melynek állomásai az óvodában otthonra lelő madarakat mutatják be.

2017. május 8. hétfő

Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével

Különleges élelmiszermentő akciót indít a SPAR Magyarország és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Május 5. és 7. között három budapesti üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit.

2017. május 3. szerda

Teremtésvédelmi kalendárium – Tájékozódjunk közös otthonukról, a Földről!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal az áprilisi télies időjárás és a Föld napja kapcsán gondolkodunk a teremtett világ megőrzéséről.

2017. április 28. péntek

tovább »