Külső és belső sivatagok – A teremtésvédelem a debreceni Svetits-hét témája

„Közösségben a teremtett világért” címmel november 12–17-ig Svetits-hetet tartanak Debrecenben, a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban.

12:10

Magyar program nyerte el a nemzetközi egyházi teremtésvédelmi díjat

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat idén az „Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben” elnevezésű magyarországi ökumenikus programot ismerte el a Roman Juriga-díjjal a szervezet októberi lengyelországi nagygyűlésén.

2018. november 13. kedd

Teremtésvédelmi kalendárium – A gyümölcsfaültetés ideje

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Akár a naptárat, akár az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület, az IPCC jelentését nézzük, itt az ideje gyümölcsfát ültetni!

2018. november 9. péntek

Szuromi Szabolcs előadást tartott a fenntartható fejlődést vizsgáló amerikai tudományos konferencián

November 1-jén és 2-án tartották Pittsburgh-ben a „Fenntartható fejlődés céljai – műszaki és mérnöki kihívások” című konferenciát, amelyen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem küldöttsége is részt vett.

2018. november 3. szombat

Gyümölcsfákat telepítettek a Karitász egyházashetyei kertjébe

Gyümölcsfákat, bokrokat telepítettek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által Egyházashetyén működtetett Szent Jakab Szociális Központ kertjébe. Székely János megyéspüspök október 26-án megáldotta a gyümölcsöst.

2018. október 31. szerda

A balkányi óvodáé az egyik legszebb konyhakert az országban

A balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda idén is részt vett „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” programban. Október 15-én országos díjat vehetett át az intézmény vezetője a fővárosban, az Agrárminisztériumban.

2018. október 30. kedd

Teremtésvédelmi kalendárium – Utolsó figyelmeztetés

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Szakértőnk nem osztja a sajtóban megjelenő szenzációhajhász kijelentést, hogy „12 év múlva itt a pokol” az éghajlatváltozás miatt, de azért... »

2018. október 26. péntek

Áldott légy, Uram! – Teremtésvédelmi konferenciát tartottak Edelényben

Teremtésvédelmi konferenciát és továbbképzést tartottak október 21. és 23. között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület szervezésében.

2018. október 24. szerda

A pécsi havihegyi mandulafa lett az Év fája

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az Év fája címet – közölte október 18-án a versenyt 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány. Az évszázados fa, mely a pécsi Havas Boldogasszony-kápolna mellett áll, szinte jelképévé vált a városrésznek.

2018. október 20. szombat

Újrahasznosított anyagokból készült pihenősarok egy bajai iskolában

A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai a szülőkkel és a gyerekekkel együtt szeptember–október folyamán készítették el az udvaron a pihenősarkot.

2018. október 18. csütörtök

Termésbetakarítás és terménymegáldás az iskolában

„Kertünk kincsei – Isten ajándéka” címmel rendeztek kiállítást október 8. és 13. között a pestszentlőrinci Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola projekthete keretében.

2018. október 17. szerda

Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

2018. október 15. hétfő

Teremtésvédelmi kalendárium – Gyere, tartsad kicsi sapkád, adok érett, piros almát!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ma már nem sapkában, kendőben visszük haza a zöldséget, gyümölcsöt, de akkor mégis miben? Ezúttal ezen töprengünk.

2018. október 12. péntek

Városszépítő nap Egerben

Településszépítő napot tartottak az Egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium pedagógusai és diákjai.

2018. október 8. hétfő

Római szimpózium a globális fenntarthatóságról a PPKE szervezésében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) szervezésében immár második alkalommal került sor a „Globális fenntarthatóság” nemzetközi szimpóziumra október 2–3-án a Római Magyar Akadémián.

2018. október 5. péntek

Assisi Szent Ferenc

Október 4-e szentje: Assisi Szent Ferenc. Minden idők egyik legnépszerűbb szentje, már életében legendák születtek róla, alakja számos képzőművészt, zeneszerzőt, írót, filmrendezőt ihletett meg. XVI. Benedek pápa az „életszentség óriásának” nevezte.

2018. október 4. csütörtök

Ferencesek üzenete Szent Ferenc ünnepére

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány a következő gondolatokkal készül október 4-re, Assisi Szent Ferenc ünnepére.

2018. október 3. szerda

Terményeket áldott meg Erdő Péter bíboros Budapesten – KÉPRIPORT

A mindennapi kenyérért adunk hálát ezen a napon – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a budapest-istenhegyi Szent László-templomban tartott szentmisén, szeptember 30-án, vasárnap.

2018. október 1. hétfő

Teremtésvédelmi kalendárium – Lassan ébredünk

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. E heti anyagunk címe magáért beszél: lassan ébredünk, pedig nemcsak a környezetünkről, hanem saját magunkról is van szó…

2018. szeptember 28. péntek

Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra! – Műhelymunka az Ars Sacra Fesztiválon

Szent Márton pólón és táskán az Ars Sacra Fesztiválon? Miért ne? A Verkstaden szitanyomó műhely és a Mindspace erre kínált alkalmat szeptember 20-án a budapesti Nagyboldogasszony-főplébánia-templom altemplomában tartott, „Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra!” című... »

2018. szeptember 25. kedd

tovább »