A Gyulafehérvári Caritas gyűjtést kezdeményez az árvízkárosultak megsegítésére

A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak Románia nagy részén. Háromszéken is, ahol különösen két településen volt súlyos a helyzet: a Kökös községhez tartozó Bácsteleken és a Dobollóhoz tartozó Márkosréten. A gyulafehérvári Caritas munkatársai ellátogattak... »

2018. július 14. szombat

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a japán egyházi vezetőknek

Heves esőzések pusztítanak Japán nyugati és középső részén. Több mint százan meghaltak, és a veszély miatt hatmillió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonukat. Ferenc pápa július 9-én, hétfőn táviratban fejezte ki fájdalmát a természeti katasztrófa miatt.

2018. július 10. kedd

Természeti katasztrófák megelőzésére tanított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas

Több iskola is részt vett abban a programban, amelyet 2018 tavaszán indított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, hogy a természeti katasztrófák megelőzésére és a környezet megóvása tanítsa a diákokat. A program június első hetében zárult az egyes intézményekben.

2018. június 25. hétfő

A miniszterelnök fogadta az olaszországi Tolentino küldöttségét

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Giuseppe Pezzanesit, az olaszországi Tolentino város polgármesterét és Andrea Carradorit, a Szent Szív Testvérület perjelét június 22-én. A magyar kormány ennek az olasz kisvárosnak a templomát építtette újjá a két évvel ezelőtti... »

2018. június 22. péntek

A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába

Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.

2018. június 20. szerda

Ferenc pápa fájdalmát fejezte ki a guatemalai vulkánkitörés következményei miatt

A Szentatya táviratban fejezte ki együttérzését a vasárnap történt természeti csapás miatt szenvedőkkel. Imádkozik a halottakért és mindazokért, akiket a Fuego vulkán kitörése érint Guatemalában.

2018. június 5. kedd

Renato Boccardo érsek: Ferenc pápa szívén viseli a földrengés sújtotta Norcia sorsát

A Szentatya március 26-án kihallgatáson fogadta Renato Boccardót, a spoleto-norciai főegyházmegye érsekét, és közelségéről biztosította a két éve földrengéskárokat szenvedett umbriai lakosságot. Mint ismert, 2016. október 30-án a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés... »

2018. március 29. csütörtök

Ferenc pápa imádkozik a pápua új-guineai földrengés áldozataiért

A Szentatya Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával táviratban fejezte ki részvétét a 7,5 erősségű fölrengés miatt, amely Pápua Új-Guineát sújtotta helyi idő szerint február 25-én, és amit több erős utórengés követett.

2018. március 7. szerda

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a Tajvanon történt földrengés kapcsán

A tajvani püspököknek küldött táviratában a Szentatya kiemelte, hogy imádkozik a katasztrófa sérültjeiért és áldozataiért. A február 6-án éjjel történt földmozgás következtében eddig öten haltak meg, és több mint kétszáznegyven a sérültek száma, hatvanan pedig... »

2018. február 7. szerda

Az Egyház is segíti a vulkánkitörés által sújtott Fülöp-szigeteki családokat

A Fülöp-szigeteki Mayon vulkán január 22. óta folyamatosan működik. A tűzhányóhoz közeli szalézi központ és a helyi katolikus egyház társadalmi akciócsoportja egyaránt segíti a katasztrófa által érintetteket.

2018. február 2. péntek

A felújított tolentinói templomról mutatnak be dokumentumfilmet a Duna Televízióban

A 2016-os földrengésben súlyosan megrongálódott, majd Magyarország támogatásával felújított tolentinói Szent Szív- és Szent Benedek-templomról látható dokumentumfilm január 29-én, hétfőn 21 óra 25 perctől a Duna Televízióban.

2018. január 28. vasárnap

Katolikus segélyszervezetek mentik a hajléktalanokat az egyesült államokbeli rekordhidegben

A katolikus szeretetszolgálatok munkatársai járják a városokat, hogy fűtött helyre vigyék a rendkívül zord időjárásban életveszélyben lévő hajléktalanokat az Egyesült Államokban.

2018. január 8. hétfő

Ferenc pápa lelki támasza az augusztusi ischiai földrengés kárvallottjainak

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás december 17-én a Nápolyi-öbölben fekvő Ischia szigetére látogatott, hogy Ferenc pápa nevében együttérzéséről biztosítsa és lelkileg megerősítse a földrengés sújtotta térség lakóit.

2017. december 19. kedd

Pápai részvéttávirat az Irakot és Iránt sújtó földrengés után

Pietro Parolin vatikáni bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa november 13-án, hétfőn délben részvéttáviratot küldött a november 12-i súlyos iraki és iráni földrengés áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek és a mentési munkálatokban részt vevőknek.

2017. november 13. hétfő

Fáklyás felvonulással emlékeztek a tavalyi földrengésre Casciában

2016. október 26-án földrengés pusztított Olaszország középső régiójában, Umbria tartományban. A tragikus eseményre, mely mintegy háromszáz ember életét követelte, a húsvéti reményt idéző fáklyás felvonulással emlékeztek az ugyancsak károkat szenvedett Casciában, Szent Rita... »

2017. október 28. szombat

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a kaliforniai erdőtűz érintettjeivel

A Szentatya, értesülve a Kalifornia államot sújtó erdőtűz okozta halálesetekről és pusztításról, október 13-án táviratot küldött Salvatore Joseph Cordileone San Francisco-i érseknek, melyben kifejezte együttérzését.

2017. október 16. hétfő

Gyűjtés a Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricó-i piaristák javára

„A Maria hurrikán pokoli állapotokat hagyott maga után a szigeten” – hallottuk az elmúlt napok híreiben, és láthattuk az ehhez kapcsolódó megrázó képeket is. E pusztítás érintette a piaristák Puerto Ricó-i iskolájának épületeit, növendéknevelői házát, kápolnáit és... »

2017. szeptember 26. kedd

Százötvenezer dollár segélyt küld Ferenc pápa a mexikói földrengés károsultjainak

A földrengés, amely szeptember 19-én rendkívüli erősséggel sújtott le Mexikóban, legalább 250 halálos áldozatot követelt és hatalmas anyagi károkat okozott. A Szentatya anyagi segítségnyújtással igyekszik javítani a károsultak helyzetén.

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa lelki közelségét fejezte ki a mexikóiaknak

Mexikót szeptember 19-én nagy erejű földrengés rázta meg, melynek több mint kétszáz halálos áldozata van. Szeptember 20-án, az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a Mexikóból érkezett zarándokokat a Szent Péter téren, és lelki közelségét fejezte ki a... »

2017. szeptember 21. csütörtök

A pápa részvéttáviratot küldött a Harvey hurrikán kapcsán

Ferenc pápa Daniel DiNardo bíborosnak, a galveston-houstoni egyházmegye érsekének, az USA püspöki konferenciája elnökének címezte augusztus 31-én küldött üzenetét a természeti katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak és minden érintettnek.

2017. szeptember 1. péntek

tovább »