Pro Caritate díjat kapott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Győri-Dani Lajost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét a Parlamentben.

2018. november 13. kedd

Húszévnyi károsodást szenvedett a velencei Szent Márk-bazilika egy nap alatt

„Egyetlen nap alatt húsz évet öregedett a bazilika, és ez optimista becslés” – mondta Carlo Alberto Tesserin, a velencei Szent Márk-székesegyház gondnoka október 31-én, miután rég nem tapasztalt áradást szenvedett el az északolasz település és vele az híres templom.

2018. november 1. csütörtök

Pápai részvéttávirat a jordániai áradások okozta tragédia kapcsán

Október 27-én reggel Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Jordániába az ottani heves esőzések okozta áradások és az azok következtében történt buszbaleset miatt. A tragédiának több halálos áldozata van.

2018. október 27. szombat

Élelmezési világnap – Elég a szavakból, tettekre van szükség

A magyar kezdeményezésű élelmezési világnapot több mint 130 országban ünneplik világszerte október 16-án. Idén az emléknapot a következő témának szentelték: Tetteink jelentik a jövőnket.

2018. október 16. kedd

Pápai felhívás a teremtésvédelmi imanapra, szeptember 1-jére: Imádkozzunk a vízért!

Ferenc pápa augusztus 29-én felhívást intézett a szombati teremtésvédelmi imanapra: imádkozzunk a vízért mint elsődleges közjóért.

2018. augusztus 31. péntek

A Karitász is segítséget nyújt az árvíz sújtotta dél-indiai Kerala államban

A monszun júniusi kezdete óta több mint ezren haltak meg egész India területén, közülük 373-an Kerala államban az áradások és földcsuszamlások következtében. „Emberemlékezet óta nem volt ilyen súlyos árvízhelyzet Keralában” – mondják a helybeliek.

2018. augusztus 22. szerda

Ferenc pápa imádkozik az indonéziai földrengés áldozataiért

Lombok szigetén nagy félelem uralkodik az ismétlődő földrengések miatt, amelyek következtében augusztus 5. óta több mint százan meghaltak, nagyon sokan megsérültek. Turisztikai létesítmények és lakóházak rongálódtak meg, dőltek össze. A pápa üzenetben fejezte ki lelki... »

2018. augusztus 8. szerda

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye gyűjtést hirdet az árvízkárosultak megsegítésére

Jakubinyi György érsek körlevelét olvashatják az alábbiakban a július 29-ére, vasárnapra meghirdetett templomi gyűjtésről.

2018. július 26. csütörtök

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött az árvíz sújtotta Laoszba

Laosz délkeleti tartományában július 23-án, hétfőn éjjel átszakadt egy épülőben lévő gát, ennek következtében több mint ötmilliárd köbméter víz szabadult fel, amely hat települést árasztott el. Több mint 6500 embert kitelepítettek, százakat eltűntnek nyilvánítottak.

2018. július 26. csütörtök

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Görögországba a tűzvész miatt

Július 23-án pusztító erdőtűz keletkezett Athén közelében, három helyen is; nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. Hírügynökségi jelentések szerint már több mint 70-en meghaltak és 550-en megsebesültek a katasztrófa miatt. Ferenc pápa részvéttáviratot küldött... »

2018. július 25. szerda

A Gyulafehérvári Caritas gyűjtést kezdeményez az árvízkárosultak megsegítésére

A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak Románia nagy részén. Háromszéken is, ahol különösen két településen volt súlyos a helyzet: a Kökös községhez tartozó Bácsteleken és a Dobollóhoz tartozó Márkosréten. A gyulafehérvári Caritas munkatársai ellátogattak... »

2018. július 14. szombat

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a japán egyházi vezetőknek

Heves esőzések pusztítanak Japán nyugati és középső részén. Több mint százan meghaltak, és a veszély miatt hatmillió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonukat. Ferenc pápa július 9-én, hétfőn táviratban fejezte ki fájdalmát a természeti katasztrófa miatt.

2018. július 10. kedd

Természeti katasztrófák megelőzésére tanított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas

Több iskola is részt vett abban a programban, amelyet 2018 tavaszán indított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, hogy a természeti katasztrófák megelőzésére és a környezet megóvása tanítsa a diákokat. A program június első hetében zárult az egyes intézményekben.

2018. június 25. hétfő

A miniszterelnök fogadta az olaszországi Tolentino küldöttségét

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Giuseppe Pezzanesit, az olaszországi Tolentino város polgármesterét és Andrea Carradorit, a Szent Szív Testvérület perjelét június 22-én. A magyar kormány ennek az olasz kisvárosnak a templomát építtette újjá a két évvel ezelőtti... »

2018. június 22. péntek

A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába

Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.

2018. június 20. szerda

Ferenc pápa fájdalmát fejezte ki a guatemalai vulkánkitörés következményei miatt

A Szentatya táviratban fejezte ki együttérzését a vasárnap történt természeti csapás miatt szenvedőkkel. Imádkozik a halottakért és mindazokért, akiket a Fuego vulkán kitörése érint Guatemalában.

2018. június 5. kedd

Renato Boccardo érsek: Ferenc pápa szívén viseli a földrengés sújtotta Norcia sorsát

A Szentatya március 26-án kihallgatáson fogadta Renato Boccardót, a spoleto-norciai főegyházmegye érsekét, és közelségéről biztosította a két éve földrengéskárokat szenvedett umbriai lakosságot. Mint ismert, 2016. október 30-án a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés... »

2018. március 29. csütörtök

Ferenc pápa imádkozik a pápua új-guineai földrengés áldozataiért

A Szentatya Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával táviratban fejezte ki részvétét a 7,5 erősségű fölrengés miatt, amely Pápua Új-Guineát sújtotta helyi idő szerint február 25-én, és amit több erős utórengés követett.

2018. március 7. szerda

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a Tajvanon történt földrengés kapcsán

A tajvani püspököknek küldött táviratában a Szentatya kiemelte, hogy imádkozik a katasztrófa sérültjeiért és áldozataiért. A február 6-án éjjel történt földmozgás következtében eddig öten haltak meg, és több mint kétszáznegyven a sérültek száma, hatvanan pedig... »

2018. február 7. szerda

Az Egyház is segíti a vulkánkitörés által sújtott Fülöp-szigeteki családokat

A Fülöp-szigeteki Mayon vulkán január 22. óta folyamatosan működik. A tűzhányóhoz közeli szalézi központ és a helyi katolikus egyház társadalmi akciócsoportja egyaránt segíti a katasztrófa által érintetteket.

2018. február 2. péntek

tovább »