Magyarországra érkezik John Jackson, a torinói lepel világhírű kutatója

Szeptember 23. és 29. között hazánkba érkezik és Szegeden, Szarvason, Lajosmizsén, Pécsett, Győrött, valamint három budapesti helyszínen tart előadást a lepel világhírű kutatója, John Jackson és felesége, Rebecca. Az egyhetes látogatás szervezőjével, Greschik Gyula kutatómérnökkel... »

2018. szeptember 8. szombat

A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

2018. július 19. csütörtök

Ugyanazt a testet fedhette a torinói lepel és az oviedói orcatakaró kendő

Spanyol szindonológiai (a torinói halotti lepellel foglalkozó) vizsgálatok szerint a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró (sudarium) nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a holttestét takarta.

2016. április 14. csütörtök

A torinói lepelről tartottak előadást Miskolcon

Tamási József kartali plébános tartott előadást február 28-án a torinói halotti lepelről a miskolc-martinkertvárosi Jézus Szíve-templomban.

2016. március 3. csütörtök

Nemzetközi szalézi találkozó Don Bosco 200. születési évfordulóján

Augusztus 10. és 16. között világtalálkozót szervez a Szalézi Ifjúsági Mozgalom (Salesian Youth Movement – SYM) nemzetközi szervezete 16 és 30 év közötti fiatalok számára Don Bosco születési helyén – számol be a Szaléziak.hu.

2015. július 21. kedd

Hatvanöt év után újra látogatható a vilniusi Szent László-kápolna

A litván főváros Szent Szaniszló és Szent László katolikus székesegyházában hatvanöt év után, idén júniustól újra látogatható a magyar király tiszteletére épített kápolna, melynek oltárán újra látható Szent László szobra – tájékoztatta szerkesztőségünket a vilniusi... »

2015. július 13. hétfő

Kétmillióan látták Torinóban a halotti leplet

Június 24-én, Keresztelő Szent János, Torino védőszentje születésének liturgikus ünnepén zárult le a halotti lepel 2015-ös közszemlére tétele – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. július 3. péntek

Elkezdődött Ferenc pápa kétnapos torinói apostoli látogatása

Ferenc pápa június 21–22-én látogatást tesz Torinóban abból az alkalomból, hogy Jézus halotti leplét közszemlére tették – tájékoztat az MTI és a Vatikáni Rádió.

2015. június 21. vasárnap

Zarándoklatot kaptak ajándékba a hajléktalanok Ferenc pápától

Több mint száz hajléktalan vesz részt Ferenc pápa ajándékaként a torinói lepelhez vezető zarándoklaton. A nyomorúságban élőknek is szükségük van a szép dolgok nyújtotta örömre – fogalmazott Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Zenit katolikus hírügynökség... »

2015. június 10. szerda

A torinói lepelhez zarándokoltak olaszországi magyarok

Az olaszországi magyar közösségek tagjai mennybemenetel ünnepén, május 17-én, vasárnap zarándokoltak el Torinóba, Jézus halotti lepléhez – tájékoztat Németh László olaszországi magyar főlelkész.

2015. május 19. kedd

A torinói lepel alapján rekonstruálták Jézus gyermekkori arcát

Modern számítógépes képalkotó eljárásokkal vizsgálták meg a torinói leplet, és rekonstruálták, milyen lehetett Jézus gyermekkorában – írja az Assisi Szent Konvent sajtóirodája és a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.

2015. május 7. csütörtök

Újra kiállították a torinói leplet

Öt év után ismét kiállították április 19-én, vasárnap a kereszténység egyik legjelentősebb ereklyéjét, a torinói leplet – tájékoztat az MTI.

2015. április 21. kedd

Nosiglia érsek: A szent vászonról leolvashatjuk az Úr szenvedésének jeleit

A napokban ismertették a Szentszék sajtótermében Ferenc pápa júniusi torinói látogatásának részletes programját. Cesare Nosiglia torinói érsek, Jézus halotti leplének pápai őrzője a bemutatón az esemény jelentőségéről szólt. A Vatikáni Rádió hírét adjuk közre.

2015. március 28. szombat

Júniusban a Szentatya is megnézi a torinói leplet

Ferenc pápa június 21–22-én látogatást tesz Torinóban Jézus halotti leplének közszemlére tétele alkalmából. A pápai út részletes programját március 25-én ismertette a Vatikán Sajtótermében Cesare Nosiglia torinói érsek, a halotti lepel pápai őrzője – közli a Vatikáni... »

2015. március 27. péntek

Torino díszpolgára lett Ferenc pápa

Az észak-olaszországi Torino városának egyöntetű határozata alapján díszpolgári címet adományoz Ferenc pápának.

2015. január 21. szerda

Ferenc pápa jövőre Torinóba látogat

A Szentatya a november 5-i általános kihallgatás végén bejelentette: 2015-ben Torinóba látogat, hogy lerója tiszteletét a szent lepel előtt.

2014. november 6. csütörtök

Oroszországot járja a torinói lepel másolata

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

2014. szeptember 9. kedd

Elhunyt Boda László

Dr. Boda László, a PPKE Hittudományi Karának nyugalmazott erkölcsteológia-professzora életének 85. évében elhunyt – tájékoztat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

2014. augusztus 13. szerda

2015-ben lesz Don Bosco születésének bicentenáriuma

Don Bosco születésének 2015-ös bicentenáriumára a szalézi világ igen gazdag rendezvény- és eseménysorozattal készül világszinten és egyes tartományok szintjén egyaránt. A várható eseményekről a szaléziak.hu nyomán számolunk be.

2014. június 2. hétfő

Új vizsgálatok igazolják a torinói lepel ókori eredetét

Giulio Fanti, a Padovai Egyetem mérnöki karának méréstechnikával foglalkozó professzora és Saverio Gaeta újságíró március 27-én megjelent könyvükben ismertetik a kémiai és mechanikai vizsgálatok eredményeit, melyek szerint a lepel az első századból származik.

2013. április 2. kedd

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle