Ferenc pápa 2016-os éve három percbe foglalva

A vatikáni Kommunikációs Titkárság közzétett egy háromperces videós összeállítást, amelyben Ferenc pápa találkozásainak, apostoli útjainak fontos momentumait emelik ki, az év tizenkét hónapját sorra véve.

2016. december 31. szombat

Ferenc pápa: Adjunk hangot és adjunk testet a reménynek!

December 25-én délben a szentatya a szokásnak megfelelően elmondta karácsonyi üzenetét a Szent Péter-bazilika középső erkélyéről, az úrangyala elimádkozása után pedig „Urbi et Orbi” áldás adott Rómára és az egész világra. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 25. vasárnap

A közmédia karácsonyi műsorajánlója

A közmédia karácsonykor is a jeles napokhoz illő műsorokkal, filmekkel járul hozzá az ünnepekhez.

2016. december 23. péntek

Ferenc pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete: A feltámadott Krisztus megmutatja a remény ösvényeit

A Szentatya – a hagyományokhoz híven – március 27-én, húsvét vasárnapján délben a Szent Péter-bazilikában bemutatott ünnepi szentmisét követően ünnepi üzenetet intézett a katolikus hívekhez és minden jószándékú emberhez, majd megáldotta Róma városát és a világot.

2016. március 27. vasárnap

Ferenc pápa karácsonyi Urbi et Orbi üzenete: Ahol megszületik Isten, ott kivirul az irgalmasság!

Ahol megszületik Isten, ott megszületik a béke. Ahol pedig megszületik a béke, ott nincs többé helye a gyűlöletnek és a háborúnak – mondta Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika lodzsájáról elmondott hagyományos karácsonyi üzenetében december 25-én délben.

2015. december 25. péntek

Ferenc pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete – VIDEÓVAL

A Szentatya – a hagyományokhoz híven – április 5-én, húsvét vasárnapján délben a Szent Péter-bazilikában bemutatott ünnepi szentmisét követően ünnepi üzenetet intézett a katolikus hívekhez és minden jószándékú emberhez, majd megáldotta Róma városát és a világot. Török... »

2015. április 5. vasárnap

Ferenc pápa liturgikus programjai februártól áprilisig

A Pápai Ház Prefektúrája közzétette a Szentatya liturgikus szertartásainak naptárát az elkövetkező három hónapra.

2015. január 28. szerda

Mi történt a Vatikánban 2014-ben?

Ferenc pápa pápaságának második esztendejét tekinti át összeállításunk.

2014. december 31. szerda

Ferenc pápa: Sok könny hull e karácsonyon a gyermek Jézus könnyeivel együtt

Az isteni hatalom lágyítsa meg annak a sok férfinak és nőnek a kemény szívét, akik a világiasságba és a közömbösségbe, a globalizálódott közömbösségbe merülve élnek – mondta Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika lodzsájáról elmondott hagyományos karácsonyi üzenetében december... »

2014. december 25. csütörtök

A magyar közmédia karácsonyi ajánlója

A karácsony vallási és egyben családi ünnep; a szeretet szimbóluma. A feldíszített fa alá a közmédia is elhelyezi ajándékát: színvonalas közvetítésekkel, összeállításokkal, filmekkel szerez örömet nézőinek és hallgatóinak – tájékoztat az MTVA.

2014. december 24. szerda

Karácsonyi és újévi szentmisék Rómában

Ferenc pápa december 24-én este a római Szent Péter-bazilikában mutat be misét, december 25-én délben pedig a Szent Péter téren mondja el karácsonyi beszédét, és adja Urbi et Orbi áldását Róma városára és a világra - tájékoztat az MTI.

2014. december 24. szerda

Nagyböjti és húsvéti ünnepi szentmise-közvetítések a Magyar Kuríron

A Szentatya által vezetett nagyböjti és húsvéti liturgiákat videoportál oldalunkon, a katteka.hu-n élő adásban, magyar nyelvű szakkommentálással közvetítjük a Vatikáni Televíziós Központ (CTV), a Bonum TV és az MTVA hozzájárulásával.

2014. április 11. péntek

A Vatikáni Könyvkiadó megjelenteti a pápa Twitter-üzeneteit és legfontosabb beszédeit

Ferenc pápa megválasztásának első évfordulója alkalmából a Vatikáni Könyvkiadó két új könyvet ad közre: „A pápa üzenetei a Twitteren” második kötete és a „Jézus mindig vár bennünket”, amely a „Ferenc pápa szavai” sorozat 8. kötete –... »

2014. március 17. hétfő

Jézus feltámadt, győzött a szeretet, győzött az irgalom! – Ferenc pápa húsvéti üzenete és „Urbi et Orbi” áldása

Kedves Fivéreim és Nővéreim Rómából és az egész világról, boldog húsvétot!

2013. március 31. vasárnap

XVI. Benedek pápa Urbi et Orbi üzenete

2012. április 8. húsvétvasárnapján.

2012. április 8. vasárnap

A Szentatya 2011. karácsonyi „Urbi et orbi” üzenete

December 25-én, karácsony ünnepén délben XVI. Benedek pápa megjelent a vatikáni Szent Péter-bazilika középső loggiáján, hogy a szokásnak megfelelően elmondja karácsonyi üzenetét, valamint „Urbi et Orbi” áldását adja Rómára és az egész világra.

2011. december 25. vasárnap

XVI. Benedek pápa 2011-es húsvéti „Urbi et orbi” üzenete

A húsvétvasárnapi ünnepélyes szentmisét április 24-én délelőtt negyed 11-kor mutatja be XVI. Benedek a Szent Péter téren. A szertartás végén a pápa a Szent Péter-bazilika központi loggiájáról Urbi et Orbi áldását adja az Örök Városra és az egész világra.

2011. április 24. vasárnap

A Szentatya 2010. karácsonyi „Urbi et orbi” üzenete - videóval

Karácsony napján XVI. Benedek pápa a Szent Péter téren összegyűlt több tízezer ember előtt mondta el üzenetét. A pápa a szokás szerint több nyelven köszöntötte a híveket, közöttük magyarul is. Az Urbi et orbi üzenet magyar fordítását az alábbiakban közöljük.

2010. december 25. szombat

Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges

„Cantemus Domino: gloriose enim magnificatus est!” – Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges. E szavakkal köszöntötte a Szentatya húsvétvasárnap a Szent Péter téren összegyűlt híveket, valamint a televíziók és rádiók előtt ülőket.

2010. április 4. vasárnap

XVI. Benedek pápa húsvéti „Urbi et orbi” üzenete (2010)

„Cantemus Domino: gloriose enim magnificatus est!” – Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges (Húsvéti zsolozsma, Olvasmányos imaóra 1. antifóna).

2010. április 4. vasárnap

tovább »