Ferenc pápa: Két kezünkkel kell megteremteni a békét!

A háború az ember szívében kezdődik, ezért mindannyian felelősek vagyunk a béke megőrzéséért – erre figyelmeztetett Ferenc pápa február 16-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 16. csütörtök

Ferenc pápa: Bátorság, ima és alázat vezérelte az igehirdetésben Szent Cirillt és Metódot

Melyek azok a jegyek, amelyek megkülönböztetik a nagy hírvivőket, akik segítették az Egyház növekedését a világban, és hozzájárultak annak missziós jellegéhez? Erről beszélt Ferenc pápa február 14-i, keddi homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa: Ne álljunk szóba a kísértővel, imádkozzunk Istenhez!

A szentatya a kísértésről elmélkedett február 10-én, pénteken reggeli szentmiséjében a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 10. péntek

Ferenc pápa: A nő teremti meg a harmóniát, ami széppé teszi a világot

Nők nélkül nincs harmónia a világban – jelentette ki a szentatya február 9-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. február 9. csütörtök

Ferenc pápa: A keresztény a szeretet, nem pedig a kötelesség rabszolgája

A mereven gondolkodók félnek attól a szabadságtól, amit Isten ad nekünk, félnek a szeretettől – emelte ki Ferenc pápa február 6-án, hétfőn a Szent Márta-házban mondott homíliájában.

2017. február 6. hétfő

Ferenc pápa: Jézus mindig az emberek között jár

Ha állhatatosan Jézusra függesztjük tekintetünket, csodálkozva vesszük észre, hogy ő az, aki szeretettel néz mindannyiunkra. Erről beszélt Ferenc pápa január 31-én, Bosco Szent János liturgikus emléknapján a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. január 31. kedd

Ferenc pápa: Az Egyház legnagyobb ereje ma az üldözött helyi egyházakban van

Ma több vértanú van, mint a Krisztus utáni első századokban, de a média nem beszél róluk, mert nincs hírértékük – mondta a pápa a Szent Márta-ház kápolnájában megtartott reggeli szentmisén január 30-án.

2017. január 30. hétfő

Ferenc pápa: Emlékezzünk rá, hogy az Úr miként mentett ki minket bajainkból!

A keresztény az emlékezet embere – hangsúlyozta a Zsidókhoz írt levélből való napi olvasmányt elemezve Ferenc pápa január 27-i homíliájában, amely a Szent Márta-ház kápolnájában tartott reggeli szentmisén hangzott el.

2017. január 27. péntek

Ferenc pápa: Krisztus papságának titka a megbocsátás

Ferenc pápa január 23-án, hétfőn a Szent Márta-ház kápolnájában folytatta a Zsidókhoz írt levél olvasmányainak magyarázatát.

2017. január 23. hétfő

Ferenc pápa: Isten megbocsátja és elfelejti a rosszat

Szükségünk van az életünk megváltoztatására, arra, hogy az új szövetség átalakítsa az életünket – hangsúlyozta Ferenc pápa január 20-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában.

2017. január 20. péntek

Ferenc pápa: A keresztény élet mindennapos küzdelem a kísértések ellen

A keresztény élet küzdelem, engedjük, hogy Jézus magához vonzzon bennünket – buzdított Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmiséjén január 19-én.

2017. január 19. csütörtök

Ferenc pápa: Legyetek bátor keresztények!

Legyetek bátor keresztények, a reménybe horgonyozva, viseljétek el a nehéz pillanatokat is – erre buzdított a pápa január 17-én, kedden reggel a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. január 17. kedd

Ferenc pápa: A jelen a szívünkben dől el

Az életünk a mában zajlik, nem megismételhető módon. Ne keményítsük meg a szívünket, ne legyünk hitetlenek, hanem nyíljunk meg az Úr előtt! A szívünkben dől el ugyanis a jelen – mondta január 12-én a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén a pápa.

2017. január 12. csütörtök

Ferenc pápa: Jézusnak van hatalma, mert szolgál

Jézusnak azért volt hatalma, mert szolgálta az embereket, közel állt hozzájuk és hiteles volt, nem úgy, mint a törvénytudók, akik hercegeknek érezték magukat – Jézus hatalmának e három jellemzőjét emelte ki a pápa január 10-i reggeli homíliájában a Szent Márta-házban.

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa: Ismerjük meg, imádjuk és kövessük Jézust

A karácsonyi szünet után újrakezdődtek a reggeli pápai szentmisék a vatikáni Szent Márta-házban. A szentatya január 9-én, hétfőn reggel arról beszélt a híveknek, hogy a keresztény élet egyszerű.

2017. január 9. hétfő

Ferenc pápa: János alázatos háttérbe húzódása modell a keresztények számára

A keresztények tekintsenek a „nagy” Keresztelő Jánosra mint a Jézusról szóló alázatos tanúságtétel modelljére, aki egészen a halálig megalázza magát, hogy ezzel is jelezze az Isten Fia eljövetelét – mondta a pápa a december 16-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2016. december 16. péntek

Ferenc pápa: A lelkipásztorok az igazat mondják, elfogadva az emberek első lépéseit

A lelkipásztorok igazat szóljanak, de fogadják el az embereket azzal együtt, amit adni tudnak. Ez az első lépés, a többiről gondoskodik az Úr – fogalmazott Ferenc pápa december 15-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2016. december 15. csütörtök

Ferenc pápa: A klerikalizmus rossz, mert eltávolítja a népet az egyháztól

A klerikalizmus lelkülete rossz, ami ma is jelen van az egyházban és áldozata a nép, amely kiselejtezettnek és visszaélés áldozatának érzi magát – fogalmazott Ferenc pápa december 13-i reggeli szentmiséjén a Szent Márta-ház kápolnájában.

2016. december 13. kedd

Ferenc pápa: Őszintén adjuk át bűneinket az Úrnak!

Hagyjuk, hogy Jézus átalakítson és újjáteremtsen bennünket, megszabadítva bűneiktől – foglalta össze Izajás próféta üzenetét Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában december 5-én, hétfőn bemutatott szentmiséjén mondott homíliájában.

2016. december 5. hétfő

Ferenc pápa: Ismerjük fel a kegyelemmel szembeni ellenállást!

Mindannyiunk szívében jelen van az ellenállás a kegyelem iránt. Ezt meg kell találni, és kérni az Úr segítségét, elismerve, hogy bűnösök vagyunk – buzdított Ferenc pápa december 1-jén, csütörtök reggeli homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2016. december 1. csütörtök

tovább »