Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban... »

11:57

Parolin bíboros: Feladatunk az útkeresés az Európa iránti szolgálat jegyében

Október 27. és 29. között „Újragondolni Európa jövőjét – Keresztény hozzájárulás az európai terv jövőjéhez” címmel tartott konferenciát a Vatikánban az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága, a COMECE.

2017. október 29. vasárnap

Szent András Evangelizációs Iskola – A vonzóvá tett üzenet

Új lendülettel, új kifejezésmóddal, új módszerekkel, figyelemfelkeltő módon, megtapasztalásra meghívva, „tanúk” által megszólaltatva, közösségben éli az új evangelizációt a Szent András Evangelizációs Iskola. Augusztus 9. és 13. között nemzetközi szemináriumot tartanak... »

2017. augusztus 11. péntek

Emberi jövő és keresztény reménység – Szabó Ferenc SJ előadás-sorozatot indított a Párbeszéd Házában

„Emberi jövő és keresztény reménység” címmel tart négyrészes előadás-sorozatot a Párbeszéd Házában Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő. Az első alkalmat február 8-án, szerdán tartották.

2017. február 10. péntek

Ferenc pápa interjúja az El País spanyol napilapnak

Január 20-án, pénteken ugyanabban az órában, amikor Donald Trump letette elnöki esküjét Washingtonban, Ferenc pápa a Vatikánban hetvenöt perces, nagyon érdekes interjút adott az El País spanyol napilapnak.

2017. január 25. szerda

Hogyan tovább? – családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 26–28. közt tartják Leányfalun. Az eszmecsere Veres András püspök, Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, valamint Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora felvezető előadásával kezdődött... »

2016. szeptember 27. kedd

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Banguiból Rómába tartó repülő fedélzetén – Bízom az emberekben!

November 30-án, hétfőn helyi idő szerint délután fél egykor indult a pápa repülőgépe Banguiból, a Közép-afrikai Köztársaság fővárosából Rómába. A Szentatya a hatórás utazás során egyórás sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

2015. december 1. kedd

Párbeszéd a Piarista Szalonban – hitünk és értékeink képviselete a mai Európában

A Piarista Szalon a Magyar Piarista Diákszövetség szervezésében indult 2015-ben; október 15-én került sor második találkozójukra, melynek kitűzött témájáról – „Keresztény közéletiség – hitünk és értékeink képviselete a mai Európában” – Török Csaba, Komáromi László... »

2015. október 18. vasárnap

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa plenáris ülésének üzenete

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE), melynek Erdő Péter bíboros az elnöke, első alkalommal tartotta közgyűlését a Szentföldön szeptember 11. és 16. között. Az alábbiakban a testület plenáris ülésének üzenetét adjuk közre.

2015. szeptember 16. szerda

A pápa a héber nyelvű katolikusokhoz: Legyetek a párbeszéd és a béke eszközei

Ferenc pápa jókívánságait küldte a Szent Jakab Művek alapítása 60. évfordulójára, amely egységbe fogja az izraeli területen élő héber nyelvű katolikusokat – számol be a Vatikáni Rádió.

2015. augusztus 27. csütörtök

Ferenc pápa: Viseljük gondját azoknak, akiknek tönkrement a házasságuk!

Augusztus 6-án Ferenc pápa minden kereszténynek arról a feladatáról beszélt a szokásos általános kihallgatás keretében, hogy ki kell vennie részét azoknak a testvéreknek a segítésében, akik szentségi házasságuk kudarca után új kapcsolatot létesítettek.

2015. augusztus 5. szerda

A pápa levele a szaléziaknak Don Bosco születésének 200. évfordulójára

Ferenc pápa levelet írt a szalézi rend legfőbb elöljárójának, Don Ángel Fernandez Artime atyának a rendalapító, Bosco Szent János születésének 200. évfordulója alkalmából – közli a Vatikáni Rádió.

2015. július 17. péntek

A felszabadítás teológiája az ezredforduló után

Az alábbiakban Szabó Ferenc jezsuita szerzetes jegyzetét adjuk közre, amely a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének honlapján jelent meg.

2015. július 17. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Paraguayból Rómába tartó repülő fedélzetén

Ferenc pápa a tőle megszokott közvetlenséggel, őszinteséggel válaszolt a közel húsz kérdésre, amelyet a kíséretében lévő különböző nemzetiségű újságírók tettek fel neki a Paraguayból hazafelé tartó repülőn. A Vatikáni Rádió tudósítását adjuk közre.

2015. július 14. kedd

Ferenc pápa Paraguayban: Az egyház a vendégszeretet háza

Latin-amerikai látogatása utolsó állomásának utolsó napján, július 12-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentmisét mutatott be az Asunción nemzetközi repülőteréhez közel eső Nu Guazú nevű hatalmas parkban, amely másfél millió ember befogadására alkalmas. A Vatikáni Rádió... »

2015. július 13. hétfő

Ferenc pápa a paraguayi civil társadalom képviselőivel találkozott

Július 11-én, szombaton délután fél 5-kor Ferenc pápa Asunción Léon Condou nevű stadionjában a polgári társadalom ötezer képviselőjével találkozott. Az eseményen jelen voltak tanárok, művészek, vállalkozók, szakszervezeti vezetők, földművesek, bennszülöttek csoportjai – adja... »

2015. július 12. vasárnap

Ferenc pápa Bolíviában: A közjó túlmutat a jóléten és az egyéni érdekek összességén

A Szentatya július 8-án este hét órakor (magyarországi idő szerint július 9-én hajnali egykor) a főváros, La Paz Miasszonyunk-székesegyházában beszédet intézett a latin-amerikai ország állami vezetőihez, a kulturális élet, valamint a diplomáciai testületek képviselőihez – közli a... »

2015. július 9. csütörtök

Ferenc pápa: A keresztény hit mindig forradalmi – KÉPGALÉRIÁVAL

Ferenc pápa július 7-én, kedden délelőtt szentmisét mutatott be az ecuadori főváros, Quito Bicentenáriumi parkjában – számol be a Vatikáni Rádió.

2015. július 8. szerda

Ferenc pápa: Senkit ne zárjatok ki Ecuador nemes népéből!

A Szentatya július 6-án Quitóban, Ecuador fővárosában, helyi idő szerint este 7 órakor látogatást tett Rafael Correa köztársasági elnöknél a Carondelet elnöki palotában, majd a székesegyház előtt mondott beszédet. A Vatikáni Rádió tájékoztatása.

2015. július 7. kedd

Ferenc pápa a Szentlélekben való megújulás mozgalom tagjaival találkozott a Szent Péter téren

A pápa július 3-án, pénteken délután a Szentlélekben való megújulás karizmatikus mozgalom tagjaival a keresztények egységéért imádkozott a Szent Péter téren, 38. országos találkozójuk alkalmából. A Vatikáni Rádió olasz nyelvű portálja és a Zenit hírügynökség adott hírt az... »

2015. július 3. péntek

tovább »