Szent András Evangelizációs Iskola – A vonzóvá tett üzenet

Új lendülettel, új kifejezésmóddal, új módszerekkel, figyelemfelkeltő módon, megtapasztalásra meghívva, „tanúk” által megszólaltatva, közösségben éli az új evangelizációt a Szent András Evangelizációs Iskola. Augusztus 9. és 13. között nemzetközi szemináriumot tartanak... »

2017. augusztus 11. péntek

Emberi jövő és keresztény reménység – Szabó Ferenc SJ előadás-sorozatot indított a Párbeszéd Házában

„Emberi jövő és keresztény reménység” címmel tart négyrészes előadás-sorozatot a Párbeszéd Házában Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő. Az első alkalmat február 8-án, szerdán tartották.

2017. február 10. péntek

Ferenc pápa interjúja az El País spanyol napilapnak

Január 20-án, pénteken ugyanabban az órában, amikor Donald Trump letette elnöki esküjét Washingtonban, Ferenc pápa a Vatikánban hetvenöt perces, nagyon érdekes interjút adott az El País spanyol napilapnak.

2017. január 25. szerda

Hogyan tovább? – családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 26–28. közt tartják Leányfalun. Az eszmecsere Veres András püspök, Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, valamint Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora felvezető előadásával kezdődött... »

2016. szeptember 27. kedd

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Banguiból Rómába tartó repülő fedélzetén – Bízom az emberekben!

November 30-án, hétfőn helyi idő szerint délután fél egykor indult a pápa repülőgépe Banguiból, a Közép-afrikai Köztársaság fővárosából Rómába. A Szentatya a hatórás utazás során egyórás sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

2015. december 1. kedd

Párbeszéd a Piarista Szalonban – hitünk és értékeink képviselete a mai Európában

A Piarista Szalon a Magyar Piarista Diákszövetség szervezésében indult 2015-ben; október 15-én került sor második találkozójukra, melynek kitűzött témájáról – „Keresztény közéletiség – hitünk és értékeink képviselete a mai Európában” – Török Csaba, Komáromi László... »

2015. október 18. vasárnap

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa plenáris ülésének üzenete

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE), melynek Erdő Péter bíboros az elnöke, első alkalommal tartotta közgyűlését a Szentföldön szeptember 11. és 16. között. Az alábbiakban a testület plenáris ülésének üzenetét adjuk közre.

2015. szeptember 16. szerda

A pápa a héber nyelvű katolikusokhoz: Legyetek a párbeszéd és a béke eszközei

Ferenc pápa jókívánságait küldte a Szent Jakab Művek alapítása 60. évfordulójára, amely egységbe fogja az izraeli területen élő héber nyelvű katolikusokat – számol be a Vatikáni Rádió.

2015. augusztus 27. csütörtök

Ferenc pápa: Viseljük gondját azoknak, akiknek tönkrement a házasságuk!

Augusztus 6-án Ferenc pápa minden kereszténynek arról a feladatáról beszélt a szokásos általános kihallgatás keretében, hogy ki kell vennie részét azoknak a testvéreknek a segítésében, akik szentségi házasságuk kudarca után új kapcsolatot létesítettek.

2015. augusztus 5. szerda

A pápa levele a szaléziaknak Don Bosco születésének 200. évfordulójára

Ferenc pápa levelet írt a szalézi rend legfőbb elöljárójának, Don Ángel Fernandez Artime atyának a rendalapító, Bosco Szent János születésének 200. évfordulója alkalmából – közli a Vatikáni Rádió.

2015. július 17. péntek

A felszabadítás teológiája az ezredforduló után

Az alábbiakban Szabó Ferenc jezsuita szerzetes jegyzetét adjuk közre, amely a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének honlapján jelent meg.

2015. július 17. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Paraguayból Rómába tartó repülő fedélzetén

Ferenc pápa a tőle megszokott közvetlenséggel, őszinteséggel válaszolt a közel húsz kérdésre, amelyet a kíséretében lévő különböző nemzetiségű újságírók tettek fel neki a Paraguayból hazafelé tartó repülőn. A Vatikáni Rádió tudósítását adjuk közre.

2015. július 14. kedd

Ferenc pápa Paraguayban: Az egyház a vendégszeretet háza

Latin-amerikai látogatása utolsó állomásának utolsó napján, július 12-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentmisét mutatott be az Asunción nemzetközi repülőteréhez közel eső Nu Guazú nevű hatalmas parkban, amely másfél millió ember befogadására alkalmas. A Vatikáni Rádió... »

2015. július 13. hétfő

Ferenc pápa a paraguayi civil társadalom képviselőivel találkozott

Július 11-én, szombaton délután fél 5-kor Ferenc pápa Asunción Léon Condou nevű stadionjában a polgári társadalom ötezer képviselőjével találkozott. Az eseményen jelen voltak tanárok, művészek, vállalkozók, szakszervezeti vezetők, földművesek, bennszülöttek csoportjai – adja... »

2015. július 12. vasárnap

Ferenc pápa Bolíviában: A közjó túlmutat a jóléten és az egyéni érdekek összességén

A Szentatya július 8-án este hét órakor (magyarországi idő szerint július 9-én hajnali egykor) a főváros, La Paz Miasszonyunk-székesegyházában beszédet intézett a latin-amerikai ország állami vezetőihez, a kulturális élet, valamint a diplomáciai testületek képviselőihez – közli a... »

2015. július 9. csütörtök

Ferenc pápa: A keresztény hit mindig forradalmi – KÉPGALÉRIÁVAL

Ferenc pápa július 7-én, kedden délelőtt szentmisét mutatott be az ecuadori főváros, Quito Bicentenáriumi parkjában – számol be a Vatikáni Rádió.

2015. július 8. szerda

Ferenc pápa: Senkit ne zárjatok ki Ecuador nemes népéből!

A Szentatya július 6-án Quitóban, Ecuador fővárosában, helyi idő szerint este 7 órakor látogatást tett Rafael Correa köztársasági elnöknél a Carondelet elnöki palotában, majd a székesegyház előtt mondott beszédet. A Vatikáni Rádió tájékoztatása.

2015. július 7. kedd

Ferenc pápa a Szentlélekben való megújulás mozgalom tagjaival találkozott a Szent Péter téren

A pápa július 3-án, pénteken délután a Szentlélekben való megújulás karizmatikus mozgalom tagjaival a keresztények egységéért imádkozott a Szent Péter téren, 38. országos találkozójuk alkalmából. A Vatikáni Rádió olasz nyelvű portálja és a Zenit hírügynökség adott hírt az... »

2015. július 3. péntek

A pápa latin-amerikai útjának témája az evangélium hirdetésének öröme

Július 5. és 13. között Ferenc pápa Ecuadorba, Bolíviába és Paraguayba utazik, ahová már II. János Pál pápa is ellátogatott. A Latin-Amerikába vezető út a kilencedik a Szentatya apostoli látogatásai sorában. A Vatikáni Rádió híradása.

2015. július 2. csütörtök

Laudato si’ – VII. A teremtés evangéliuma 2.

Június 18-án a Vatikánban, a szinódusi aulában bemutatták Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy!) kezdetű enciklikáját, melynek ismertetésére Török Csaba teológust, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatóját kértük fel. Elemzését naponta, folytatásokban adjuk közre.

2015. június 28. vasárnap

tovább »