Jakab Gábor tartott előadást a kolozsvári Katolikus Akadémián

„Amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a Földön? (Lk 18,8)” címmel tartott előadást a Katolikus Akadémia keretében április 23-án Jakab Gábor kolozsvár-kerekdombi plébános a Római Katolikus Teológia Kar dísztermében. Az előadásról a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség... »

2015. április 28. kedd

Napi sajtószemle

Az augusztus 13-i lapok szemléje

2014. augusztus 13. szerda

Tanúságtevő hálaadás Nagybecskereken

Püspöki szentmisével zárták a hit évét a Nagybecskereki Egyházmegyében. Homíliájában Német László SVD püspök személyes hitét próbára tevő életeseményekről is beszélt.

2013. november 28. csütörtök

Ünnep és egyházzenei áhítat a pécsi bazilikában

Ferenc pápa felhívására a Pécsi Egyházmegye imádsággal és egyházzenei áhítattal csatlakozott a hit éve lezárásához. A pécsi bazilikában a szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök Bíró László tábori püspök koncelebrálásával ünnepelte.

2013. november 28. csütörtök

Hálaadás a váci székesegyházban

Püspöki szentmisével zárták le a hit évét a Váci Egyházmegyében. Beer Miklós megyéspüspök az ünnepen a hitről tartott elmélkedést a zsúfolásig megtelt váci székesegyházban.

2013. november 28. csütörtök

Pápai Lajos püspök hálaadó szentmiséje Győrben

Pápai Lajos megyéspüspök ünnepi szentmisével zárta le a hit évét november 24-én Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2013. november 26. kedd

Márfi Gyula érsek a hit kegyelmi ajándékáról

Márfi Gyula érsek a főegyházmegye papságával mutatott be koncelebrált szentmisét november 23-án a veszprémi bazilikában.

2013. november 26. kedd

Székesfehérvár: ünnep a bazilika felszentelésének évfordulóján - VIDEÓVAL

Ünnepi szentmisével zárta le a hit évét a Székesfehérvári Egyházmegyében Spányi Antal megyéspüspök a fehérvári bazilika felszentelésének évfordulóján. Az egyházmegye papságával és Takács Nándor nyugalmazott püspökkel  koncelebrált misén együtt adtak hálát a hívekkel... »

2013. november 26. kedd

Miskolc: gálaesttel és ünnepi szentmisével zárták a hit évét

Ünnepi lélekkel adtak hálát a hit évének lelki és kegyelmi ajándékaiért a miskolci esperesi kerülethez tartozó papok és hívek november 23-án és 24-én.

2013. november 25. hétfő

Ünnepi konferenciával zárták a hit évét a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Ünnepi szentmisével és konferenciával zárta a Hit évét november 23-án Debrecenben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A latin nyelvű szentmisét Alberto Bottari de Castello magyarországi apostoli nuncius celebrálta a Szent Anna-székesegyházban.

2013. november 25. hétfő

A pápa megemlékezett a Holodomor 80. évfordulójáról

A hit évét lezáró szentmise végén köszöntések hangzottak el. Majd Ferenc pápa Szűz Mária oltalmát kérte mindazokra, akiket hitük miatt üldöznek.

2013. november 24. vasárnap

Ferenc és Benedek – a pápai „négykezes” - VIDEÓVAL

A hit kapuja kezdetű apostoli levél és A hit világossága című enciklika azt tanúsítják: Péter utóda mindig arra hivatott, hogy megerősítse testvéreit a hitben, melyet Isten világosságként ajándékoz minden embernek.

2013. november 23. szombat

Ferenc pápa szombati programjai

Szombaton több fogadást tartott Ferenc pápa.  

2013. november 23. szombat

Élőben követhető interneten a hit évét lezáró pápai szentmise

November 24-én, vasárnap Krisztus Király ünnepén Ferenc pápa a Szent Péter téren ünnepi szentmise keretében lezárja a hit évét.

2013. november 22. péntek

Názáretben bemutatott szentmisével zárult a hit éve a Szentföldön

November 17-én, vasárnap izraeli és a világ minden részéről érkezett katolikusok ezrei vettek részt azon az ünnepi szentmisén, amelyet Fouad Twal, Jeruzsálem latin-szertartású pátriárkája mutatott be Názáretben.

2013. november 22. péntek

A pápa találkozott a Rómában élő fülöp-szigeteki közösség képviselőivel - VIDEÓVAL

Szent Pedro Calungsod (1654-1672) misszionáriust, a Fülöp-szigetek második szentjét 2012. október 21-én emelték az oltár dicsőségére a hit évében.

2013. november 21. csütörtök

Három esemény zárja le Rómában a hit évét

A XVI. Benedek által meghirdetett és Ferenc pápa által folytatott hit évét három esemény zárja le – tájékoztatta az újságírókat Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, november 18-án, hétfőn délelőtt a Szentszék sajtótermében.

2013. november 20. szerda

Nyolc és fél millió zarándok járt Szent Péter sírjánál a hit évében

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke  november 18-án, hétfőn délelőtt tájékoztatást adott a hit évének zárásáról, és arra buzdított, hogy a keresztények továbbra is éljék meg év során kapott tanításokat.

2013. november 20. szerda

A hit évének végére jelenik meg Ferenc pápa apostoli buzdítása

Hivatalosan november 26-án mutatják be a Szentszék sajtótermében Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű, evangelizációról szóló apostoli buzdítását. Előzetesként azonban a pápa átadja a művet a hit évének záró eseményén, a 24-i szentmisén.

2013. november 19. kedd

Lezárult a hit éve az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében - VIDEÓVAL

Erdő Péter bíboros november 17-én, vasárnap a Szent István-bazilikában ünnepi szentmise keretében zárta le a hit évét az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. A szentmise keretében hálát adtak az elmúlt év minden kegyelméért. Ugyanebben a szentmisében öltötték magukra... »

2013. november 17. vasárnap

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle