Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a győri Szent Anna Otthon

Veres András győri megyéspüspök február 10-én a lourdes-i Szűzanya ünnepe és a betegek 26. világnapja alkalmából szentmisét mutatott be a győri Szent Anna Otthon kápolnájában, az idősek számára létesített szociális intézmény munkatársainak és lakóinak részvételével.

2018. február 14. szerda

Almát ajándékoztak a betegeknek az önkéntes beteglátogatók Debrecenben

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a betegek világnapja alkalmából a debreceni katolikus beteglátogató szolgálat önkéntesei ajándékozták meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában ápolt betegeket február 11-én.

2018. február 13. kedd

Senki se maradjon magányos, aki nehézségekkel küzd – Betegek világnapja Székesfehérváron

A város papságával együtt szolgáltatta ki Spányi Antal megyéspüspök a betegek szentségét a székesfehérvári székesegyházban február 11-én.

2018. február 12. hétfő

Jézus gyógyító ereje tovább él – A betegek világnapja az Országos Onkológiai Intézet kápolnájában

Az Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus-kápolnájában február 11-én, Szűz Mária lourdes-i megjelenésének emléknapján, a betegek világnapján Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét. A szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét.

2018. február 11. vasárnap

Ferenc pápa: Jézus a test és lélek igazi orvosa

Február 11-én, a betegek világnapján délben a Szentatya a napi evangéliumról, egy leprás beteg meggyógyításáról elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy nekünk is meg kell látnunk tisztátalanságainkat, és kérnünk kell Jézustól a gyógyulást.

2018. február 11. vasárnap

Megáldották Vácott a felújított irgalmasrendi kápolnát

Hosszú hónapokig tartó átfogó rekonstrukció eredményeként teljes belső felújításon esett át a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnája. Az istenházát egy nappal a betegek világnapja előtt, február 10-én áldották meg.

2018. február 11. vasárnap

Szűz Mária lourdes-i jelenése – A betegek világnapja

1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya.

2018. február 10. szombat

Érseki szentmise a betegek világnapján a miskolci kórházban

Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kápolnájában február 9-én imádkoztak a betegekért és azokért, akik már a gyógyulás útjára léptek. 1993-tól a betegek világnapja február 11., Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére.

2018. február 10. szombat

Jézus betegek iránti szeretete ma is példa és eszmény – Betegek világnapja Veszprémben

Márfi Gyula érsek, Nagy Károly c. apát, kanonok, plébános és Felker Zsolt káplán mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 9-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban. A szentmisén a betegek mellett részt vett Dávid Gyula főigazgató, valamint a kórház több... »

2018. február 10. szombat

A betegek világnapja alkalmából tartottak véradást Debrecenben

Február 4-én Szent Liturgia keretében szolgáltatták ki a betegek kenetét Debrecenben, az Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban. Ehhez kapcsolódóan, hagyományteremtő szándékkal véradást szervezett a parókia.

2018. február 7. szerda

Betegek világnapja a győri Szent Anna Otthonban

Február 11-én, a betegek világnapján szentmise keretében szolgáltatták ki a betegek szentségét a győri Szent Anna Otthonban.

2017. február 16. csütörtök

Jézus feltámadásával új értelmet ad a betegségnek – betegek világnapi szentmise Pécsett

A betegek világnapján, február 11-én Udvardy György megyéspüspök tartott szentmisét a Janus Pannonius Klinikai Tömb kórházkápolnájában. A főpásztor hangsúlyozta, hogy Jézus Krisztus nemcsak mellettünk van, hanem feltámadásával új értelmet ad a betegségnek, a halálnak és magának... »

2017. február 15. szerda

Püspöki szentmisét mutattak be a betegek világnapja alkalmából Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő megyéspüspök február 11-én szentmisét mutatott be a betegek világnapjához kapcsolódva a Krisztus Mennybemenetele-székesegyházban. A Szatmári Római Katolikus Püspökség kórház-pasztorációs irodája által előkészített misére idén is sokan érkeztek az egyházmegye... »

2017. február 15. szerda

A betegek világnapja alkalmából szentmisét mutattak be a Veszprém megyei kórházban

Márfi Gyula érsek és Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 10-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban.

2017. február 14. kedd

A betegek világnapja alkalmából mutattak be szentmisét a debreceni Kenézy Gyula Kórházban

A világnap alkalmából február 12-én Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök betegeknek és hozzátartozóiknak mutatott be szentmisét Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kápolnájában. A szentmisén Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész is részt... »

2017. február 13. hétfő

Szentmisével ünnepelték a betegek világnapját az Országos Onkológiai Intézetben

Snell György segédpüspök mutatott be szentmisét és imádkozott együtt a betegekkel a budapesti Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus-kápolnájában február 11-én, a betegek világnapján. A Szent István-bazilika plébánosa a szentmise keretében kiszolgáltatta a betegek szentségét.... »

2017. február 11. szombat

A betegekhez is eljutott Ferenc pápa üzenete Debrecenben

A betegek 25. világnapja alkalmából az önkéntes beteglátogatók Ferenc pápa üzenetét is elvitték a betegeknek február 10-én.

2017. február 11. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 11-én, a betegek világnapján

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. február 11. szombat

Egészségügyi dolgozókkal találkozott a pápa

A szentatya február 10-én délben fogadta az olasz püspöki konferencia karitász és egészségügyi bizottsága által szervezett találkozó résztvevőit. A rendezvényt a betegek világnapja és az egészségpasztoráció olasz nemzeti hivatala létrejöttének 20. évfordulója alkalmából... »

2017. február 11. szombat

Szűz Mária lourdes-i jelenése – A betegek világnapja

1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya.

2017. február 11. szombat

tovább »