A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a... »

2018. október 16. kedd

Életre kelt „Az utolsó vacsora” a Magyar Művészeti Akadémián

Zárt körű vetítésen mutatták be Rofusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező „Az utolsó vacsora” című legújabb animációját október 3-án a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Andrássy úti irodaházában, Budapesten.

2018. október 16. kedd

A Messiás a liturgikus évben – Megjelent a Váci Egyházmegye tankönyvsorozatának legújabb kötete

„A Messiás a liturgikus évben” című hittankönyvsorozat negyedik kötete szeptemberben jelent meg a Váci Egyházmegye kiadásában.

2018. október 15. hétfő

Van, hogy a lelkiismeret telefonon szól – Ökumenikus zsűri a CineFesten

A tizenöt éves Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a régió fontos filmmustrájává vált, melyen idén nyolcadik alkalommal jutalmazta díjjal nemzetközi ökumenikus zsűri is az arra érdemes alkotást. A zsűri egyik tagjának, Csabai Attilának írását közöljük.

2018. október 14. vasárnap
2018. október 13. szombat

P. Joseph Vadakkel – Michael Heinzen: Jézus, az Eucharisztia lángja

Joseph Vadakkel indiai misszionárius, a Legszentebb Oltáriszentség Missziós Rend (MCBS) papja. Lelkigyakorlatos központot alapított, 1977 óta Európában is tart lelkigyakorlatokat. E kötetben különböző lépések segítségével bevezeti az olvasót a személyes istenkapcsolat... »

2018. október 13. szombat

„…s az emlékezetek egész raja zsibongja körül” – Falk Miksa Erzsébet királynéról

Falk Miksa felkérésre, 1898-ban, Erzsébet meggyilkolásának Monarchia-szerte, de Magyarországon különösen mély gyászévében fűzte önálló kis kötetté a királynéról, mint kedves és iskolás lányosan szorgalmas, emellett nagyon tehetséges tanítványáról szóló... »

2018. október 13. szombat

Játékfilmek az Egyház új szentjeiről: VI. Pál – Viharos idők pápája – Romero

Október 14-én, vasárnap a Szent Péter téren, a fiataloknak szentelt püspöki szinódus idején avatják szentté VI. Pál pápát és Óscar Romero San Salvador-i érseket. Az alábbiakban két róluk szóló játékfilmre hívjuk fel olvasóink figyelmét.

2018. október 12. péntek

A magyarországi zsidóság története – Tankönyv a Szent István Társulat kiadásában

Október 3-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében mutatták be „A magyarországi zsidóság története” című tankönyvet. A kötetet a Szent István Társulat adta ki, előszavát Székely János szombathelyi megyéspüspök írta. A könyvbemutató kapcsán a Szombat folyóirat mutatta be... »

2018. október 11. csütörtök

Megjelent a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életszentségét bemutató könyvünk

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában megjelent Rino Fisichella „Találkoztam VI. Pállal – A pápa életszentsége a tanúságok tükrében” című kötete.

2018. október 10. szerda

Régi adósságot törlesztve – Megjelent VI. Pál helyes Mária-tiszteletről írt apostoli buzdítása

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Marialis cultus” kezdetű apostoli buzdítása, melyet Kovács Zoltán mariológus látott el magyarázattal.

2018. október 9. kedd

Az iszlámról, keresztény szemmel – Könyvbemutatónk Budapesten

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet október 15-én 18 órakor mutatjuk be Budapesten.

2018. október 9. kedd

Mária Magdolna – Garth Davis filmjéről

Az evangéliumok nem tudósítanak arról, hogy Mária Magdolna hogyan találkozott a názáreti Jézussal. Arról viszont igen, hogy feltámadása után Jézus Mária Magdolnának jelenik meg elsőként...

2018. október 8. hétfő

Világsztárok az Urániában – Caravaggiótól Cardinaléig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház továbbra is újdonságokkal szolgál.

2018. október 8. hétfő

Megjelent a Vigilia októberi száma

A Vigilia ez évi tizedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. október 7. vasárnap

Egy megrendítő werkfilm Béres József énekeskönyvéhez

2009 és 2016 között jelent meg Béres József két, hatalmas és gazdag zenei gyűjteménye, a „Szép magyar ének” első és második kötete, amelyekről annak idején „Családok zenei kincseskamrája” címen adtam hírt.

2018. október 6. szombat

Szentmártoni Mihály SJ: Jézussal kettesben

Szentmártoni Mihály jezsuita pap, pszichológus, a Pápai Gergely Egyetem professzora, a Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusa, több római Kollégium lelkivezetője és az ott élő papok, növendékek gyóntatója. Ez a kötete egy nyolcnapos lelkigyakorlat anyagát tartalmazza.

2018. október 6. szombat

Egy klasszikus új változatban – Timur Bekmambekov Ben-Hurja

A 2016-os film befejezése, szemben Lew Wallace regényével és az eddigi összes filmes Ben-Hur-feldolgozással, egy gyönyörű álom megvalósulása, amely arról szól, hogy nem létezik olyan ellenségeskedés, ami ne volna feloldható a megbocsátásban és a szeretetben.

2018. szeptember 30. vasárnap

Kindelmann Győző: Gyémánt a tűzben

Kindelmann Győző regénye az ókor utolsó nagy keresztényüldözéseinek egyike idején játszódik, a Kr. u. 3. század hatvanas éveiben, Valerianus császár idejében. A történet középpontjában a serdülőkorú Tarziciusnak, az Oltáriszentség vértanújának élete áll.

2018. szeptember 29. szombat

Elmélkedés az őszi eperről – és egyebekről

Nem tudom, ki hogy van vele, de egy bizonyos: generációm, az ötvenes évek szülöttei – ma már sokan közülünk többszörös nagyszülők – hajlamosak vagyunk emberi tulajdonságokkal felruházni a zöldségeket és a gyümölcsöket...

2018. szeptember 29. szombat

tovább »