John H. Hampsch C.M.F.: Gyógyulásunk forrása az Eucharisztia

John H. Hampsch a klaretinus szerzetesrend tagja. Papi szolgálatát egy amerikai plébánián kezdte, később tanított szemináriumban, egyetemen. Több könyve jelent meg. Ebben a kötetében arra tanít bennünket, hogy az Oltáriszentséget nagyobb hittel és szeretettel vegyük magunkhoz.

2019. április 18., csütörtök

„Hogy a lámpatartóra tegyék” – Beszélgetések három püspökkel

Debrecenben mutatták be április 11-én a „Hogy a lámpatartóra tegyék” című interjúkötetet, melyben Elmer István újságíró beszélgetése olvasható Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, Fekete Károly tiszántúli református püspökkel és Kocsis Fülöp hajdúdorogi... »

2019. április 15., hétfő

Szerzetesnek álltam – Bemutatták a Shoeshine.hu új dokumentumfilmjét

Egyedülálló dokumentumfilmet mutatott be április 13-án este a keresztény témájú rövidfilmeket készítő Shoeshine.hu csapata a budapesti Premier Kultcaféban. A történet két, a Katolikus Egyháztól távol álló fiatalról szól, akik öt napra „szerzetesnek állnak”.

2019. április 14., vasárnap

A császár és az órásmester

A „Cox vagy az idő múlása” című regény örök emberi kérdéseket feszeget. Ám nem csak a filozofikus érdeklődésűek számára lehet tartalmas olvasmány az osztrák író könyve. A műben az érzelmek is helyet kapnak.

2019. április 14., vasárnap

Szentmártoni Mihály: Az örömteli szentgyónás titka

Szentmártoni Mihály jezsuita pap, pszichológus, a Pápai Gergely Egyetem professzora, a Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusa, több római kollégium lelkivezetője és az ott élő papok, növendékek gyóntatója.

2019. április 13., szombat

Nevem Dolly – Egy árva németjuhász emlékirata

Mit tehet egy gazda, akinek lelkét birtokba veszi a bánat, mert elpusztult szeretett kutyája, a Dolly névre hallgató németjuhász, aztán egyszer csak váratlanul megjelenik előtte, és arra kéri, hogy írja meg az emlékiratait?

2019. április 13., szombat

Már mától a magyar mozikban Wim Wenders Ferenc pápáról szóló filmje

Április 18-tól országszerte látható lesz a mozikban Wim Wenders „Ferenc pápa – Egy hiteles ember” (Pope Francis – A Man of His Word) című dokumentumfilmje. Az alkotást néhány helyen már premier előtt bemutatják.

2019. április 11., csütörtök

Megjelent a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alapdokumentuma

Végre magyar nyelven is megjelent a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapdokumentuma (testo base), amely kifejti a kongresszus jelszavát és alapgondolatát. Olasz fordítását a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága már 2018-ban jóváhagyta.

2019. április 11., csütörtök

A Szentírás vezesse a keresztény család életét – Bemutatták a Családi Bibliát Budapesten

Megjelentette a Családi Biblia díszkiadását a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat. A Borsos Miklós grafikáival illusztrált, reprezentatív kötetet április 8-án, hétfőn délelőtt Tarjányi Béla egyetemi tanár, a Bibliatársulat ügyvezető elnöke mutatta be a kiadó budapesti, Teréz... »

2019. április 8., hétfő

Francis S. Collins: Isten ábécéje – Egy tudós érvei a hit mellett

A kötet amerikai szerzője világhírű orvos-genetikus, aki a múlt század utolsó évtizedében a nemzetközi humán genom projekt vezetőjeként intenzíven dolgozott az ember teljes génkészletének feltérképezésén. Sokáig agnosztikusnak, majd ateistának tartotta magát, míg végül a hit felé... »

2019. április 8., hétfő

Az egyetemes szabadító – Pap Károly: Mózes

Pap Károly Mózes-drámája egy bibliai toposszal kezdődik: a rendkívüli sorsra kiválasztott személy élete születésekor rögtön veszélyben forog.

2019. április 7., vasárnap

Neal Lozano: Eloldozva

Neal Lozano az amerikai Pennsylvaniában él, római katolikus, „Az Atya szíve” nevű evangelizációs szolgálat alapítója és vezetője. Feleségével (Janet) együtt a világ számos országában tartott és tart előadásokat Isten szeretetéről. Négy felnőtt gyermeke és nyolc unokája... »

2019. április 6., szombat

Egy élet az isteni gondviselés jegyében – A 70 éves Zombori István történészt köszöntötték

Barátai, tisztelői, munkatársai és tanítványai köszöntötték április 4-én 70. születésnapja alkalmából Zombori István történészt a Magyar Nemzeti Levéltárban (MNL). Az ünnepi alkalomból „Laborator Assiduus” címmel tanulmánykötet jelent meg.

2019. április 5., péntek

Tavaszi filmklub Veszprémben az első világháborút lezáró békediktátumok 100. évfordulóján

Idén tavasszal is jubileumi vonatkozású filmklubot szervez a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény március 29-től június 4-ig, „Az első világháborút lezáró Párizs környéki békediktátumok 1919‒1920. Trianon: a történelmi Magyarország vége” címmel.

2019. április 5., péntek

Bemutatták a kárpátaljai vértanúkról szóló dokumentumfilmet Debrecenben

A kárpátaljai vértanúknak állít emléket a Médiacentrum Debrecen új filmje. A Vojtkó Ferenc által rendezett alkotás a kárpátaljai magyarság 20. századi történetét foglalja össze. A filmet április 1-jén mutatták be a Hajdúdorogi Metropólia debreceni székházában.

2019. április 3., szerda

Találd meg lényeged – Marvel kapitány színre lép

A „Bosszúállók” legutóbbi részében a szuperhősök fele – a gonosz Thanosnak köszönhetően – köddé vált. A film utolsó jelenetében Nick Fury (Samuel L. Jackson), mielőtt maga is elporladna, bekapcsol egy kozmikus csipogót, ezzel üzenve valakinek, akivel eddig még nem... »

2019. március 31., vasárnap

Szent László király, Európa határainak védőszentje

Sárközy Péter, a római La Sapienza Tudományegyetem magyar tanszékének nyugalmazott professzora könyvismertetőjét közöljük a Verbum Kiadó gondozásában kiadott „Szent László király – Erdély védőszentje” című kötetről.

2019. március 31., vasárnap

Barsi Balázs OFM: „Most megmarad e három”

A nemzeti ünnepünkön, március 15-én Széchenyi-díjban részesült ferences szerzetes, hittudós, a sümegi Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplom templomigazgatója legújabb könyvében a három isteni reményről elmélkedik, Pál apostol Korintusiakhoz írt első levele alapján.

2019. március 30., szombat

Új könyv jelent meg a jakabszállási plébánia történetéről

Bemutatták Fekete János „Adatok a jakabszállási római katolikus plébánia történetéhez 1945–2016” című kötetét a Jakabszállási Népfőiskola rendezvényén március 27-én a helyi általános iskola előcsarnokában.

2019. március 28., csütörtök

Dokumentumfilm készült a kárpátaljai görögkatolikus papság meghurcolásáról

A trianoni békét, majd a szovjet hatalomátvételt követően súlyos meghurcoltatások érték a görögkatolikus papságot Kárpátalján. Róluk készített dokumentumfilmet a Médiacentrum Debrecen Kft. „Kárpátaljai vértanúk” címmel, melyet 2019. április 1-jén, 17 órakor mutatnak be a... »

2019. március 28., csütörtök

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle