Seholországban

A „Sosem voltál itt” című amerikai film főhősének egyáltalán semmi sem fáj már – és ez rémisztőbb bármilyen csapdában vergődő lélek rúgkapálásánál.

2018. június 17. vasárnap

Egyetemisták szakácskönyve

A Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség gondozásában most megjelent „Egyetemisták szakácskönyve” egy különleges gyűjtemény. A kötetben szereplő receptek elkészítése nem bonyolult, nem kíván nagy előképzettséget, mégis nagy sikert arathatunk vele akár baráti... »

2018. június 17. vasárnap

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról

A szerző klasszika-filológus, teológus, az irodalomtudományok doktora. Legújabb könyvében az Ószövetség Messiásról szóló próféciáit elemzi – mintegy negyven forrást emgadva –, kiemelve: Isten számtalan próféciát adott, hogy minden kor minden embere, mindaz, aki hall róla,... »

2018. június 16. szombat

Egy életen át kell játszani – Bemutatták Elekes Szende és Kiss Péter felnőtté válásról szóló kötetét

Bemutatták Elekes Szende és Kiss Péter „Repülni tanulunk” című kötetét, mely a felnőtté válás témáját járja körül. A kötetet Fehérváry Jákó bencés szerzetes és Somogyiné Petik Krisztina pszichológus ismertette június 11-én a budapesti D18 kávézó és könyvesbolt... »

2018. június 12. kedd

Mark Gungor: Férfiagy, női agy

A szerző amerikai keresztény lelkész, aki az előadásairól készült videók révén világszerte, így hazánkban is népszerű. Ez az első magyarul megjelent könyve, melynek témája a házasság.

2018. június 10. vasárnap

Ha megkondul a szerb templom harangja – Gondolatok a „Metaforáról”

Az idén immár 25. alkalommal rendezték meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, s ha a Millenárisból ezúttal a kisebb kiadók kívülre rekedtek is, azért akadt kínálat bőségesen. A rendezvény egyik díszvendége Szerbia volt.

2018. június 10. vasárnap

Megjelent a Vigilia júniusi száma

A Vigilia ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. június 10. vasárnap

Apostoli atyák

A Szent István Társulat 1980-ban indította el Ókeresztény Írók című sorozatát, amely Vanyó László hosszú éveken át végzett áldozatos munkája révén jutott el a magyar olvasóközönséghez.

2018. június 10. vasárnap

Aki megnézi a filmjeit, többé válik, és jobbá – Könyv jelent meg Huszárik Zoltánról

Huszárik Zoltán (1931–1981) a magyar filmművészet egyik legeredetibb és legnagyobb rendezője volt. A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó az ünnepi könyvhét alkalmából „Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán” címmel jelentetett meg kötetet róla.

2018. június 9. szombat

„Sunt lacrimae rerum” – Nora Szentiványi: A lakás

Az 1969-ben Budapesten született, de „svédmagyarként”, Göteborgban, ebben a nevezetes északi egyetemi városban felnőtt Nora Szentiványi, aki huszonegy éve már Norvégiában él, rögtön első regényével remekelt. És meg is kapta gyöngyszemszépségű, de gyémántkeménységű regényére... »

2018. június 9. szombat

Ki ne szeretne repülni? – Könyvbemutató a felnőtté válásról

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Elekes Szende és Kiss Péter „Repülni tanulunk – Beszélgetések a felnőtté válásról” című kötete. A könyvet június 11-én 18 órakor mutatjuk be Budapesten.

2018. június 8. péntek

Én csak tanulóvezető vagyok – Budapesten is bemutatták Varga László püspök legújabb kötetét

A budapesti Szent István-bazilika Mária termében mutatták be június 6-án „A bőrünk alá bújt Isten” című könyvet, melyben Varga László kaposvári megyéspüspökkel beszélget Bodnár Dániel. A kötetet Versegi Beáta, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetese ismertette.

2018. június 7. csütörtök

A szombathelyi székesegyház történetével foglalkozó könyveket mutattak be

Két, a székesegyház történetével foglalkozó kötetet mutattak be május 30-án a szombathelyi városházán. Az eseményen Székely János szombathelyi megyéspüspök és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott köszöntőt.

2018. június 6. szerda

Vallástörténeti szöveggyűjtemény jelent meg az Újszövetséghez

Megjelent a „Vallástörténeti szöveggyűjtemény az Újszövetséghez” című kötet Benyik György és Szőnyi Etelka gondozásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a JATEPress Kiadónál. Benyik György ismertetőjét olvashatják.

2018. június 5. kedd

A bőrünk alá bújt Isten – Budapesten is bemutatjuk a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban áprilisban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet, melyet a Somogy megyei püspöki székhelyen történt bemutatója után Budapesten is bemutatunk június 6-án.

2018. június 4. hétfő

Megjelent a Praeconia liturgikus szakfolyóirat tavaszi száma

„Liturgikus nyelv” címmel jelent meg a „Praeconia” magyar liturgikus szakfolyóirat 2018. évi első száma.

2018. június 3. vasárnap

Amint a mennyben / Úgy a földön is

Svédország 2005-ben a „Hétköznapi mennyország” című filmet nevezte Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A Kay Pollak által 2004-ben rendezett alkotás nagy népszerűségnek örvend, amolyan kultfilmmé vált bizonyos körökben. Játszották moziban, ment a televízióban,... »

2018. június 3. vasárnap

Vászonjézus – William Wyler Ben Hur című filmje a Párbeszéd Házában

„Vászonjézus” címmel indított sorozatot a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. A sorozat záróakkordjaként június 1-jén este William Wyler „Ben Hur” című, 1959-ben készült, 11 Oscar-díjas filmjét vetítették.

2018. június 2. szombat

Isten anyai és atyai arca

A Németh Norbert egyetemi lelkész által szerkesztett kötetben az ELTE Savaria Egyetem Központjában 2017-ben a fenti címmel megrendezett előadás-sorozaton elhangzott előadások szerkesztett anyagát olvashatjuk.

2018. június 2. szombat

„Mogyoróska, Regécke…” – Zempléni kalandozások

A lehető legjobb időzítéssel, a turistaszezon közepén jelentette meg a Scolar Kiadó a sok évtizede Zemplén-rajongó Szerényi Gábor könyvét, ezt a nagyszerű, egyszerre elegáns és bensőséges hangulatú albumot, amelynek célközönsége – Benedek István szellemes kifejezését... »

2018. június 2. szombat

tovább »