Szent Mártont köszöntötték a Pécsi Egyházmegye óvodáiban

A Szent Mártonhoz kapcsolódó néphagyományok különösen alkalmasak arra, hogy megismertessék az óvodás korú gyermekekkel a szent életét. November 9-től és 13-ig Dombóvár, Szekszárd, Pécs és Komló katolikus óvodáiban köszöntötték Szent Mártont.

2017. november 17. péntek

Idősotthon kertjét rendezték a nagyváradi gimnazisták

November 10-én a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum négy diákja vállalta, hogy önkéntes munkával rendbe teszi a nagyvárad-szőllősi Szent Márton Idősotthon kertjét.

2017. november 17. péntek

Nyílt napot hirdet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Nyílt napra várja a felvételizőket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara november 28-án esztergomi, 29-én pedig budapesti képzési helyén.

2017. november 16. csütörtök

„A hős benned van” – FAVÉT 2017 Nyíregyházán

November 11-én tartották a „Fiatalok A Világ Életéért” (FAVÉT) találkozót a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

2017. november 16. csütörtök

A jövő évi ifjúsági találkozót előkészítő önkéntesképzőt tartottak Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben szervezik 2018. július 25. és 29. között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT). Az önkéntesek első csoportjának tartottak képzést november 11-én Szatmárnémetiben, a püspökség Szent István termében.

2017. november 16. csütörtök

Isten gondoskodik árváiról – embereket küld

November 17-én adják át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat. A jótékonysági műsorral egybekötött díjátadó est folyamán a Kárpátalján, Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon javára gyűjtenek adományokat.

2017. november 16. csütörtök

„Hitre, tudásra” – Megnyitották a piaristák magyarországi tevékenységét bemutató kiállítást

Megnyitották a piarista rend többszörös jubileumának alkalmából rendezett kiállítást a Budapesti Történeti Múzeumban november 15-én. Az eseményen jelen volt Labancz Zsolt tartományfőnök, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Tarlós István főpolgármester.

2017. november 15. szerda

Szent Márton-napi szavaló- és rajzverseny a veszprémi Padányi-iskolában

A veszprémi Padányi Katolikus Iskolában november 11-én, szombaton rendezték meg a hagyományos főegyházmegyei szavaló- és rajzversenyt Szent Márton ünnepéhez kapcsolódva, az iskola névadó püspökére, Padányi Biró Mártonra is emlékezve.

2017. november 15. szerda

Az eucharisztikus élet pedagógiájáról tartottak képzést Szombathelyen

November 6-án hitoktatóknak, lelkipásztori munkatársaknak, közösségvezetőknek szervezett közös műhelymunkát Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémia, „Az eucharisztikus élet pedagógiája hittanóráinkon, plébániánkon, közösségeinkben” témában – tájékoztatott Kissné... »

2017. november 15. szerda

Fiataloknak szerveztek lelkinapot az útkeresés jegyében Sajópálfalán

„Útkeresés” címmel pályaválasztás előtt álló fiatalok számára szervezett lelkinapot november 11-én Sajópálfalán a Miskolci Egyházmegye Ifjúsági Irodája.

2017. november 15. szerda

Megjelent magyarul az ifjúsággal foglalkozó püspöki szinódus kérdőíve

A 2018. őszi püspöki szinódusra való felkészülés már hónapokkal ezelőtt megkezdődött: a hazai előkészületi időszakban megnyílt szia.katolikus.hu honlapról november eleje óta már magyarul is elérhető a Vatikán által közreadott átfogó ifjúsági felmérés kérdőíve.

2017. november 14. kedd

„Leányrablás”, lovasbemutató és drámaelőadás Máriapócson

A máriapócsi Dudás Miklós-iskolában október 21. és 31. között rendezték meg a Szent László-hetet, amellyel az oktatási intézmény is bekapcsolódott az emlékév programjaiba.

2017. november 13. hétfő

Virrasszatok! – Győztesek találkozása a Lehel téren

Nem mindennapi szentmisét ünnepelt november 12-én, vasárnap két XIII. kerületi plébánia közössége az újlipótvárosi Szent Margit-plébániatemplomban.

2017. november 13. hétfő

Idén is várják a középiskolások jelentkezését a Cultura Nostra történelmi vetélkedőre

A Pannonhalmi Főapátság idén is megrendezi középiskolások számára a Cultura Nostra történelmi vetélkedőt. A tizenhetedik alkalommal megszervezett verseny témája Magyarország története 1867–1918 között, a dualizmus kora lesz.

2017. november 13. hétfő

Szent Mártont ünnepelték „Pannónia szent hegyén”

November 11-én, Szent Márton ünnepén a bencések ünnepi szentmisére hívtak mindenkit Pannonhalmára, hogy együtt ünnepeljék az 1701 évvel ezelőtt született védőszentet. A szentmise szónoka Udvardy György püspök volt.

2017. november 12. vasárnap

Beer Miklós volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola műhelyének vendége

A Szocped Café rendezvény vendégeként Beer Miklóst, a Váci Egyházmegye püspökét köszönthették és kérdezhették október 26-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanárai és diákjai. A moderátor Báder Iván, a főiskola oktatója volt.

2017. november 12. vasárnap

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A közösség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszonegyedik részt olvashatják.

2017. november 11. szombat

Nyílt napot tart a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

November 21-én, kedden 10 és 14 óra között nyílt napra várják az érdeklődőket a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán (Budapest, Piarista köz 1.).

2017. november 11. szombat

Szent Imre herceget ünnepelték a kolozsvári óvodások is

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda november 8-án ünnepelte az intézmény névadóját, Szent Imre herceget. A Szent Mihály-templom megtelt gyerekekkel, óvónőkkel, dadusokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

2017. november 10. péntek

Amerikai tengerészgyalogosok tartottak előadást a budapesti Szent Angéla-gimnáziumban

Az USA budapesti nagykövetségének Speaker Programme-ja keretében két, a külképviseletnél szolgáló amerikai tengerészgyalogos tartott előadást a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium 11. b osztálya Kuzmányiné Nyeste Gabriella angoltanárnő által tanított csoportjának... »

2017. november 9. csütörtök

tovább »