„Erkölcsileg is elfogadható” – Bemutatják a NaPro Technológiáról szóló kötetet

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet november 30-án, csütörtökön 16.30 órakor mutatjuk be a budapesti Szent István-bazilika Mária... »

2017. november 16. csütörtök

Segédkönyv a családcsoportok számára – Tomka Ferenc új kötete az Amoris laetitiáról

Bíró László püspök írását adjuk közre az alábbiakban, melyben Tomka Ferenc „Ferenc pápa családlevele – közelebbről” című, a Szent István Társulat gondozásában idén megjelent kötetét ajánlja a családcsoportok és minden keresztény figyelmébe

2017. november 16. csütörtök

Isten gondoskodik árváiról – embereket küld

November 17-én adják át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat. A jótékonysági műsorral egybekötött díjátadó est folyamán a Kárpátalján, Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon javára gyűjtenek adományokat.

2017. november 16. csütörtök

A családok adjanak boldogságot a mai világnak! – Megajándékozták a családokat Székesfehérváron

A magyar szentek és boldogok napján, november 13-án Székesfehérvárra hívta a családokat Spányi Antal püspök, hogy együtt imádkozzanak Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt. A főpásztor 2012 óta szentmisében ajánlja a magyar szent család oltalmába a szülőket és a... »

2017. november 14. kedd

Házaspárok lelkinapja Sajópálfalán

November 11-én rendezte meg a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága hagyományos lelkinapját házaspárok számára a sajópálfalai lelkigyakorlatos- és zarándokházban. Az idei lelkinap előadója Szabó Tamás nyíregyháza-örökösföldi parókus volt.

2017. november 14. kedd

A családi sebek gyógyulásáért imádkoztak a kaposvári Szent Imre-templomban

Az emberi élet különböző szakaszaiban kapott sebek gyógyulásáért imádkoztak Kaposváron, a Szent Imre-templomban november 12-én tartott imaesten.

2017. november 14. kedd

Ferenc pápa videoüzenete: A hagyományos család az individualizmus ellenszere

Ferenc pápa videoüzenetet küldött az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításról szóló III. nemzetközi szimpóziumra.

2017. november 11. szombat

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A közösség

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszonegyedik részt olvashatják.

2017. november 11. szombat

Az emmauszi úton – A családok empatikus egyházi szolgálatáról Máriabesnyőn

November 9. és 11. között Máriabesnyőn zajlik a XXIV. Családkongresszus. Pénteken ott jártunk, és meghallgattuk Udvardy György pécsi megyéspüspök előadását, majd a háromnapos programról kérdeztük Bíró Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős... »

2017. november 10. péntek

Szentek példáját idézték fel a pozsonyi magyar gyerekek és fiatalok – KÉPRIPORT

A pozsonyi magyar katolikus közösség által működtetett közösségi helyiségben, a Korona társalgóban családi programot tartottak „Szentek felvonulása” címmel november 3-án délután. A programot mindenszentek alkalmából szervezték, hogy a gyermekek is jobban megismerjék szentjeink... »

2017. november 8. szerda

Krisztus a „betongyűrűben” – Bemutatták Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Tegzes Katalin segítő nővér, Papp Miklós morálteológus és Szőke Péter, a Szent Egyed közösség magyarországi vezetője ismertette november 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. november 7. kedd

Hívom a családokat 2017 novemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2017. november 3. péntek

Életvédő konferenciát szerveztek Pócspetriben

„Életek az életért” címmel életvédő konferenciát tartottak október 28-án Pócspetriben, a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületében – tájékoztatott Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense.

2017. november 2. csütörtök

Ferenc pápa beszéde az „Európa elgondolása, újragondolása” című konferencián

Október utolsó napjaiban az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) a Vatikáni Államtitkársággal együttműködésben konferenciát szervezett Európa jövőjéről. Teljes terjedelmében közöljük a Szentatya beszédét, amelyet október 28-án, a szinódusi teremben mondott... »

2017. október 31. kedd

Pécsi Rita: Az ünnep – találkozás

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az ünnepre készülődés, az ünnepre várakozás, a közös megvalósítás öröme áll e havi írásának középpontjában.

2017. október 30. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az evangelizáció

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszadik részt olvashatják.

2017. október 28. szombat

Ma mit teszünk az Úr Jézusért? – Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Kecskeméten

Az október 27-én Kecskeméten rendezett emlékkonferencián Boldog Batthyány-Strattmann László, a családapa, a férj, az orvos és a hívő ember életét mutatták be az előadók.

2017. október 27. péntek

„Ilyeneké a mennyek országa” – Gyerekek ünnepe Újpesten

Tizenöt éve alapították az újpesti katolikus óvodát – október 26-án ennek ünneplésére gyűltek össze kicsinyek és nagyok. Snell György esztergom-budapesti segédpüspök pedig ügyelt arra, hogy kellően gyermekbarát, mégis gondolatébresztő prédikációt mondjon.

2017. október 27. péntek

Egyházmegyei családtalálkozót és hitoktatói továbbképzést tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye találkozóra várta a családokat október 14-én Kalocsára. Ezen a napon tartották az egyházmegye hitoktatóinak őszi továbbképzését is.

2017. október 24. kedd

Csepeli iskolásokat is támogattak a Karitász „Betűvető” akciója keretében

A Katolikus Karitász iskolakezdési programja, a „Betűvető” akció keretében Spányi Antal püspök, a segélyszervezet elnöke adta át a csepeli Vermes Miklós Általános Iskola rászoruló tanulóinak, illetve szüleiknek az Erzsébet-utalványokat október 5-én.

2017. október 20. péntek

tovább »