Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását... »

2018. július 17. kedd

Képzésen vettek részt a Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs munkatársai

Balatonszepezden találkoztak a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodájának önkéntes munkatársai június 29-től július 2-ig, hogy a családpasztoráció legújabb kihívásairól beszélgessenek.

2018. július 17. kedd

Erdingi magyar családok lelki hétvégéje

Lelki hétvégét szervezett a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség július 6-tól 8-ig az erdingi magyar családok számára Miesbachban. Somogyi Ágota beszámolóját adjuk közre.

2018. július 16. hétfő

Idén is megáldják a jubiláló házaspárokat Győrben

Szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. július 13. péntek

Szlovák püspökök a házassággal kapcsolatos EU-előírás módosításáért

A szlovák püspöki konferencia levélben fordult az ország kormányához, hogy mozdítsa elő az európai törvénykezés egyik előírásának módosítását annak érdekében, hogy a tagországoknak ne kelljen elismernie azonos neműek külföldön kötött házasságát.

2018. július 13. péntek

Idén is megrendezték a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborát Balatongyörökön

A Székesfehérvári Egyházmegye idén június 30-tól július 5-ig tartotta hagyományos családtáborát Balatongyörökön. Az egyházmegye több mint húsz éve hirdet nyári táborokat családoknak.

2018. július 13. péntek

Életről, halálról dönteni – Az „Adj életet a gyermekednek” Facebook-csoport felhívása

Az alábbiakban Albertné Görgey Zsuzsanna, az „Adj életet a gyermekednek” Facebook-csoport szervezőinek írását közöljük.

2018. július 12. csütörtök

Mind az ötszázezer jegy elfogyott a családok dublini világtalálkozójára

Két hét leforgása alatt lefoglalták az összes helyet a jelentkezők, akik szeretnének részt venni Ferenc pápa szentmiséjén, amelyet a családok világtalálkozójának lezárásaként mutat be augusztus 26-án a dublini Phoenix Parkban – tette közzé a SIR olasz katolikus... »

2018. július 11. szerda

A szemem, a kezem, a szívem… – Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Házaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot június 29. és július 1. között Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián, Fekete Szabolcs Benedek vezetésével.

2018. július 10. kedd

Ferenc pápa egy beteg édesanyához: Azért hívtalak, hogy megvigasztaljalak, és én kaptam vigaszt

Natascia három gyermek édesanyja. Hat éve tartó betegsége nagy fájdalmakkal jár, komoly nehézségeket okoz, ám ő nagy lelkierővel küzdi le az akadályokat és őrzi meg optimizmusát. Levelet írt Ferenc pápának, aki megkereste telefonon.

2018. július 9. hétfő

Béke, szeretet, megújító szent remény – Sarlós Boldogasszony búcsúja Vértessomlón

Sarlós Boldogasszony ünnepe évszázados hagyomány Vértessomlón. Spányi Antal kezdeményezésére, miközben fejet hajtanak a hagyomány előtt, új, sajátos küldetéssel töltik meg az ünneplést a hívek. Július 8-án a gyermekáldásért, a megszületett gyermekekért, a családokért kérték... »

2018. július 8. vasárnap

Játékosan a családról – Napközis tábor Sárospatakon

„Szeleburdi család” címmel napközis, tematikus közösségi programon vehetett részt június 25-től 29-ig a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 35 negyedik osztályos tanulója.

2018. július 8. vasárnap

Család- és párterápiás foglalkozást kínál a Panágia Központ

A budapesti görögkatolikus Panágia Központ alig több mint két éves múltra tekinthet vissza, de jelentős közösségszervező erőt mutathat már fel a fővárosi keresztény berkeken belül. A Panágia ezúttal család- és párterápiás foglalkozást kínál az érdeklődőknek.

2018. július 8. vasárnap

Érseki szentmisével ünnepelték a vágáshutai templom felszentelésének 50. évfordulóját

Ötvenéves a vágáshutai templom. A kis zempléni faluban ez alkalomból ünnepi szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek július 1-jén.

2018. július 4. szerda

Hívom a családokat 2018 júliusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2018. július 4. szerda

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

2018. július 2. hétfő

A gyűrű válasza – Párok és családok zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

Július 1-jén, Sarlós Boldogasszony ünnepén sok-sok kedves jelenet tanúi lehettünk a nemzeti kegyhelyen. Minden korosztályból érkeztek ugyanis párok áldást kérni az életükre, terveikre, hűségükre – és gyógyírt keresve a fájdalmaikra, gondjaikra.

2018. július 2. hétfő

Kerényi István és Kerényi Lajos: Csodás kalandok Jézussal

A Szent Gellért Kiadó által megjelentetett kötet Kerényi Lajos piarista szerzetes, pap, teológus István nevű bátyjának „Emlékek” című írása alapján készült. Az alcím: „Lajos atya és testvére küzdelmei, örömei, győzelmei”.

2018. június 30. szombat

Sok erő és szeretet kell – Fejlesztették a máltai szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatát

Sajtótájékoztatót tartottak június 29-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri épületében, melynek során tájékoztatták az újságírókat a szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának 38,3 millió forintos támogatásból végrehajtott fejlesztéséről.

2018. június 29. péntek

Útjára indult az egyeki plébánia vándorbölcsője

Keresztelő Szent János születésének főünnepén, június 24-én szentmise keretében áldották meg a jubileumát ünneplő egyeki Szent József-templom vándorbölcsőt, illetve azoknak a házaspárokat, akiknek most született gyermekük, vagy a közeljövőben várják gyermekük érkezését.... »

2018. június 28. csütörtök

tovább »