Nagykaposi siker a Szent Család-pályázaton

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Győri Hittudományi Főiskola közös pályázatot írt ki a család éve kapcsán: „A Szent Család” témában vártak pályaműveket, 15–25 év közötti fiataloktól. Az eredményhirdetést május 15-én tartották Vácon.

2018. május 22. kedd

Madárasszonytól Sáraasszonyig – Finy Petra „Akkor is” című könyvéről

Az „Akkor is” a szeretetvesztés, szerelemvesztés, házassági párbeszédhiány könyve, ugyanakkor a gyógyulásé, a talpra állásé is.

2018. május 21. hétfő

Rendhagyó idegenvezetéseket tartanak a pécsi székesegyházban pünkösdhétfőn

Május 21-én, pünkösdhétfőn a Pécsi Egyházmegye délelőtt és délután is rendhagyó idegenvezetéssel várja a látogatókat. Délelőtt fiatalok vezetik körbe a látogatókat a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban, délután pedig Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa mutatja be... »

2018. május 20. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 16-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 16. szerda

A családi élet nem önmagunk feladása – Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Nagyváradon

Szeretni tudók és szerethetők vagyunk – hangsúlyozta Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a nyolcadik alkalommal megszervezett egyházmegyei családtalálkozón május 12-én, szombaton.

2018. május 15. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 15-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 15. kedd

Speciális ellátást nyújtó gyermekvédelmi szakemberek tanácskoztak Kalocsán

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kalocsai Gyermekotthon, Általános Iskola és Szakiskolájában rendezték május 9-én a speciális ellátást nyújtó gyermekvédelmi szakemberek konferenciáját.

2018. május 14. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 13. vasárnap

Másodszor szerveznek futózarándoklatot Máriapócson

Június 9-én családi futófesztivált rendeznek Máriapócson, a Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében. Az idén második alkalommal tartandó futózarándoklat keretében indul az első máriapócsi félmaraton is.

2018. május 13. vasárnap

Arra születtünk, hogy szeretni tanuljunk – Az önfeláldozás, az áldozatvállalás pszichológiájáról

Az élet iskolájának legfontosabb tantárgya a szeretet. Arra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni, odaadni az életünket – tanította Brenner János. Az önfeláldozás, az áldozatvállalás pszichológiai hátteréről beszélgetett Somogyiné Petik Krisztinával, a Sapientia Szerzetesi... »

2018. május 11. péntek

Megújult a séi templom berendezése

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg május 6-án a felújított oltárokat, szószéket és keresztutat az ország egyik legrövidebb nevű települése, a Vas megyei Sé templomában.

2018. május 10. csütörtök

Anyák napja a pozsonyi magyar katolikus közösségben

Május 6-án, anyák napján a pozsonyi ferences templomban a délelőtti magyar nyelvű szentmisén köszöntötte a magyar katolikus közösség az édesanyákat. A liturgia után a pozsony-mélyúti Mária-kegyhelynél imádkoztak a hívek és kérték az anyákért Szűz Mária... »

2018. május 9. szerda

Közzétették a Világiak, Család és Élet Kongregációjának új statútumát

A Világiak, Család és Élet Kongregációjának alapszabályzatát május 8-án tették közzé a Vatikánban. A dikasztériumot 2016-ban alapította Ferenc pápa.

2018. május 9. szerda

Három könyv egyben – Megjelent a felnőtté válásról szóló kiadványunk

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Elekes Szende és Kiss Péter: „Repülni tanulunk – Beszélgetések a felnőtté válásról” című kötete. A könyv olyan témáról szól, mely azokat is mélyen érinti, akik látszólag már túl vannak rajta.

2018. május 9. szerda

Böjte Csaba: Levél a férfiaknak!

Böjte Csaba ferences szerzetes május 8-án a férfiakhoz írt levelét adjuk közre.

2018. május 8. kedd

Könyv jelent meg a fatimai jelenések 100. évfordulóján tartott magyarországi ünnepről

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában jelent meg a „Van égi édesanyánk – A Magyar Katolikus Egyház ünnepe a fatimai jelenések 100. évfordulóján, Soroksár-Újtelep, 2017. október 13–14.” című emlékkönyv.

2018. május 8. kedd

Őrzők vagyunk – Megjelent Ferenc pápa szerdai katekéziseinek gyűjteményes kötete

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg a „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című kötet. Ferenc pápa katekéziseit Tőzsér Endre piarista szerzetes fordította magyar nyelvre, továbbá előszót írt a kötethez, melyet az alábbiakban... »

2018. május 7. hétfő

„A plébánia az öröm háza, ne feledjétek!” – Ferenc pápa látogatása egy római egyházközségben

Ferenc pápa május 6-án, húsvét hatodik vasárnapján felkereste a Róma külvárosában található Tor de’ Schiavi egy plébániáját, ahol beszélgetett a hívekkel, válaszolt kérdéseikre; megbérmált egy beteg kislányt és az édesanyját, és szentmisét mutatott be.

2018. május 7. hétfő

Papok szüleit köszöntötte Nagyváradon a megyéspüspök a hivatások világnapja alkalmából

A hivatások világnapja alkalmából május 3-án, csütörtökön a nagyváradi püspöki palota dísztermében mondott köszönetet Böcskei László megyéspüspök azoknak a szülőknek, akik gyermeküket Istennek ajándékozták.

2018. május 7. hétfő

„Edelényi Open” – Országos asztalitenisz- és úszóversenyt rendeznek Edelényben

Május 25–26-án rendezik meg az I. Edelényi Open elnevezésű, nagyszabású országos asztalitenisz-versenyt és az első edelényi görögkatolikus úszóversenyt. A részletekről május 4-én a megmérettetés egyik helyszínén, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tartottak... »

2018. május 7. hétfő

tovább »