Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet... »

2018. szeptember 17. hétfő

Hogyan segítsünk jól? – Az Embertárs folyóirat jubileuma Pál Ferivel

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte az Embertárs mentálhigiénés folyóirat szeptember 15-én a budapesti Párbeszéd Házában. A kiadvány jubileumi estjén jeles szakemberek: Pál Ferenc atya, Kály-Kullai Károly és Csáky-Pallavicini Zsófia tartottak előadást.

2018. szeptember 17. hétfő

Közvetíteni a világnak Isten szeretetét – Ferenc pápa a gyöngédség teológiájáról

Assisiben háromnapos konferenciát tartanak szeptember 14. és 16. között „A gyöngédség teológiája Ferenc pápánál” címmel. A Szentatya szeptember 13-án, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban a tanácskozás résztvevőit.

2018. szeptember 15. szombat

Robert Barron püspök: Baseball és erkölcsi nevelés – Szabályok nélkül a pályán?!

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2018. szeptember 14. péntek

Új pályát avatott a gördeszkás pap Rédicsen

Szeptember 12-én felújított útszéli keresztet és gördeszkapályát áldott meg Székely János megyéspüspök Rédicsen. Az ünnepi eseményen jelen volt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

2018. szeptember 13. csütörtök

A jégen az égben – Fonódó életútszálakról Zsuffa Tünde íróval és fiával, Pepével

Közhely, de igaz, hogy az élet írja a legjobb történeteket. Zsuffa Tündével karácsony előtt arról is beszélgettünk, hogy műkorcsolyázó fiával a közeljövőben szeretne hazatérni Magyarországra. Berei Mózes József, mindenki Pepéje immár Sebestyén Júlia Európa-bajnok keze alatt... »

2018. szeptember 10. hétfő

Búcsú és családi nap keretében szentelték meg a felújított templomot Balsán

Családi nappal egybekötött templombúcsút tartottak szeptember 1-jén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balsán. A Szent Liturgia előtt a felújított templom megszentelésére is sor került.

2018. szeptember 10. hétfő

Ne csak termoszmeleget árasszunk! – Beszélgetés Pál József Csaba új temesvári megyéspüspökkel

Pál József Csaba kanonokot, a hegyvidéki főesperesség elöljáróját, a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosát május 16-án nevezte ki Ferenc pápa a Temesvári Egyházmegye megyéspüspökévé. Püspökké szentelésére és beiktatására augusztus 6-án került sor a temesvári... »

2018. szeptember 9. vasárnap

Olasz szülőkkel találkozott a pápa

Szeptember 7-én délben a VI. Pál teremben fogadta a fennállása ötvenedik évfordulóját ünneplő Olasz Szülők Társulatának 1400 tagját Ferenc pápa.

2018. szeptember 9. vasárnap

A boldog családokért – Képzés a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye családpasztorációs munkacsoportja meghívására Kaposváron is tartottak képzést a Családi Életre Nevelés (CSÉN) módszertan megalkotói. A háromszor két napos képzés első alkalmára júniusban, a másodikra augusztus 23–24-én került sor.

2018. szeptember 7. péntek

Adj egy mesét! – Két hónapos könyvgyűjtés indul rászoruló gyerekeknek és iskoláknak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pauker Nyomda akciójában szeptembertől két hónapon keresztül adományozhatunk mesekönyveket, gyermek- és ifjúsági irodalmat zenei rendezvényeken és koncerteken. A könyveket az MMSZ rászoruló gyermekeknek és olyan iskoláknak juttatja el, ahol nincs... »

2018. szeptember 6. csütörtök

Családi napot rendezett a Nagyváradi Egyházmegye

„Szent László, új források fakasztója” címmel szervezte meg a Nagyváradi Egyházmegye az V. Szent László Családi Napot szeptember 1-jén, a nagyváradi püspöki palota kertjében.

2018. szeptember 5. szerda

Tagle manilai érsek: Mennyi az értéke a bíborosnak? És az órájának?

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2018. szeptember 4. kedd

Derűsen, bizalommal éljük az életünket! – Erdő Péter a közös fővárosi és egyházmegyei Veni Sanctén

Erdő Péter bíboros, prímás hívására második alkalommal tartották meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén működő katolikus oktatási intézmények közös Veni Sanctéját szeptember 3-án a Szent István-bazilika előtti téren.

2018. szeptember 3. hétfő

Egy életre elköteleződni a szolgáló szeretetben – Jubiláns házaspárok adtak hálát Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 1-jén hálaadó szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, amelyre mintegy háromszáz jubiláns házaspár gyűlt össze családtagjaik kíséretében a Győri Egyházmegye különböző településeiről.

2018. szeptember 1. szombat

Hívom a családokat 2018 szeptemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2018. szeptember 1. szombat

Pécsi Rita: Hurrá, szeptember!? – Milyen tanévnek nézünk elébe?

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutatónak, pedagógiai szakértőnek az Új Ember katolikus hetilapban augusztus 26-án megjelent írását adjuk közre.

2018. szeptember 1. szombat

Ferenc pápa: Nem a válás, hanem az egységben élő család az eszmény!

Augusztus 29-én délelőtt a Szentatya a hétvégi írországi útjára tekintett vissza a Szent Péter téren tartott általános kihallgatás keretében. Kiemelte, hogy bátran kell harcolni a visszaélések ellen, és imádkoznunk kell becsületes, szent papokért. Ferenc pápa beszédét teljes... »

2018. augusztus 29. szerda

Fedezd fel a Mátyás-templomot Berg Judittal! – Sokszínű programokat kínál a Budavári Könyvünnep

Sokszínű programokat, köztük író-olvasó találkozókat, dedikálásokat, kiállítást és koncerteket is kínál a Budavári Könyvünnep augusztus 31. és szeptember 2. között a budai Várban.

2018. augusztus 29. szerda

Szlovén zarándokok is részt vettek az 1Úton zarándoknapon

Az 1Úton zarándoknapon, augusztus 25-én mintegy nyolcvan zarándok érkezett Szentgotthárdra Szlovéniából – köztük Peter Štumpf muraszombati püspök –, illetve a magyarországi szlovén falvakból, majd csatlakoztak a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd hetvenfős... »

2018. augusztus 29. szerda

tovább »