Az édesapákat ünnepelték Jánosházán

Az édesapákat köszöntötték Szent József ünnepén, március 19-én a jánosházi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban. A szentmise főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök volt.

2019. március 21., csütörtök

Isten tervéhez hűen élni – Apák megáldása Székesfehérváron

Szent József napján ünnepli a Katolikus Egyház az apák napját, amellyel az apai hivatást és felelősségtudatot szeretnék erősíteni a férfiakban. Március 19-én Székesfehérváron Spányi Antal püspök koncelebrált szentmisében kérte Szent József közbenjárását, hogy irányítsa Isten... »

2019. március 21., csütörtök

Az apa legfontosabb munkája akkor kezdődik, amikor hazaér – Férfizarándoklat Margittáról Máriapócsra

Édesapáknak szervezett zarándoklatot a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Margitta plébániája az anyaországi Máriapócsra március 16-án, ami az egyházközség életében újfajta eseményt jelentett.

2019. március 20., szerda

A Vinculum Caritatis Közösség Boldog Brenner János pártfogásába ajánlotta magát

Március 9-én Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris lelkigyakorlatos ház kápolnájában az Oltáriszentség nevét viselő Vinculum Caritatis Közösség női, papi és családi ágának tagjai a közösség alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepelték.

2019. március 19., kedd

Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19., kedd

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2019. március 19., kedd

Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten... »

2019. március 19., kedd

Lelki adoptálás: rejtve is életet ment

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese (március 19.) és Gyümölcsoltó Boldogasszony (március 25.) ünnepe közeledtével a lelki örökbefogadásról adunk közzé tájékoztató írást. Segítsünk mi is, hogy minden megfogant élet megszülethessen!

2019. március 18., hétfő

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Nemzeti Tanácsa Szatmárnémetiben ülésezett

Március 9-én, szombaton a magyar Házas Hétvége közösség felelőseit tömörítő Nemzeti Tanács első ízben ülésezett a határokon kívül, Szatmárnémetiben.

2019. március 16., szombat

Miért érdemes apának lenni? – Előadások az apaságról Nyíregyházán

Március 12-én a nyíregyházi megyeházán egészen új oldalukról ismerhettek meg közéleti személyiségeket az érdeklődők a Hierotheosz Egyesület „Apák szerepe” címmel megrendezett előadásán.

2019. március 16., szombat

Boldogságórák – Kérdések és dilemmák keresztény szemszögből

Berkecz Franciska szociális testvér, tanácsadó, szakpszichológus írását adjuk közre, melyet reflexióként írt, továbbgondolásra ‒ elsősorban keresztény pedagógusok részére.

2019. március 15., péntek

Pályázati felhívás nőgyógyászok és endokrinológusok számára

A Katolikus Szeretetszolgálat orvosi továbbképzést szervez, a szeretetszolgálat felhívását adjuk közre.

2019. március 11., hétfő

A mustármag reménye – Nyolcvanéves az END házastársi mozgalom

A nyolcvanéves END (Équipes Notre-Dame) közösség magyar jubileumi ünnepségén, március 9-én, Gyömrőn Michael August Blume apostoli nuncius mondta a misét, és Beer Miklós váci megyéspüspök prédikált. Gyermekzsivajtól hangos, mégis bensőséges eseményen vehettünk részt.

2019. március 10., vasárnap

Római Szent Franciska özvegy, rendalapító

A háziasszonyok védőszentjére emlékezünk március 9-én. Franciska már gyermekként arra vágyott, hogy teljesen Krisztusnak szentelhesse magát, ám férjhez adták. Fáradhatatlanul gondoskodott Róma szegényeiről; megalapította az obláták társulatát.

2019. március 9., szombat

A lelkiismeret a teljesebb, jobb életre hív – Papp Miklós morálteológus előadása Székesfehérváron

A lelkiismeret teológiai értelmezéséről, valamint a családi életben betöltött szerepéről tartott előadást Papp Miklós, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára, görögkatolikus parókus február 28-án Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és... »

2019. március 8., péntek

A Papi Kongregáció prefektusa: Egy papnak, ha gyermeke van, elsődlegesen vele kell törődnie

Andrea Tornielli, a Vatican News igazgatója február 27-én interjút készített Beniamino Stella bíborossal, a Papi Kongregáció prefektusával arról, mi az Egyház eljárásmódja a latin rítusú (nőtlen) katolikus papok ügyében, akiknek gyermekük van. Az interjú második részét... »

2019. március 7., csütörtök

Szexböjt – Gondolatok egy domonkos szerzetestől

Tokodi László domonkos szerzetes blogján közétett írásában talán meghökkentő böjti ajánlatot tesz. Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2019. március 7., csütörtök

A gyermekek java számít – A Papi Kongregáció prefektusa azokról a papokról, akiknek gyermekük van

Andrea Tornielli, a Vatican News igazgatója február 27-én interjút készített Beniamino Stella bíborossal, a Papi Kongregáció prefektusával arról, mi az Egyház eljárásmódja a latin rítusú (nőtlen) katolikus papok ügyében, akiknek gyermekük van.

2019. március 5., kedd

Anyáknak és fiaiknak rendeztek „Van időm Rád” hétvégét Szombathelyen

Édesanyák és kamasz fiaik számára rendeztek egymásra hangolódást elősegítő lelki hétvégét február 22-től 24-ig a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. Kozma Judit beszámolóját adjuk közre.

2019. március 5., kedd

Asztalosné Elekes Szende pszichológus: Senki sem élte meg sétagaloppként saját felnőtté válását

A felnőtté válás folyamata korántsem zökkenőmentes. Milyen okai lehetnek a botladozásoknak? Mi a cél? Hogyan vonhatjuk be a hitet életutunk ezen szakaszába? Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával Dani Orsolya beszélgetett.

2019. március 4., hétfő

tovább »