A napod is szebb lesz tőle, ha megnézed, milyen himnusszal várják Ferenc pápát Romániába

Május 11-én mutatták be hivatalosan Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye készített el és adott közre. A himnusz refrénje az apostoli út jelmondatát idézi: Járjunk együtt!

2019. május 17., péntek

Alabama után Missouri államban is az élet mellett döntöttek

Missouri állam szenátusa is az élet mellett döntött, szigorú abortusztörvényt szavazott meg május 16-án, csütörtökön, néhány órával azt követően, hogy Alabamában a kormányzó aláírta az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét.

2019. május 16., csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 15-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán a család nemzetközi napja alkalmából.

2019. május 15., szerda

Gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-én, szombaton országszerte és a határokon túl; tízezernél több gyereket emeltek egyszerre a magasba – közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom kuratóriumi elnöke a rekordkísérlet után az... »

2019. május 12., vasárnap

Életvédelem felsőfokon – Megjelent Grzegorz Górny „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatának legújabb kötetében az ismert lengyel publicista az orvostudomány etikai vonatkozásairól ír. Grzegorz Górny számtalan életből vett példán keresztül mutatja be, hogy „ez a tudomány az élet helyett egyre gyakrabban a halált... »

2019. május 10., péntek

Zöldellő kertek a Székesfehérvári Egyházmegyében

A „Zöldellő kertek” program a Katolikus Karitász „Öngondoskodó háztartások” című, hátrányos helyzetű családokat segítő programcsoportja. A programhoz a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász is csatlakozott, az ő beszámolójukat adjuk közre.

2019. május 9., csütörtök

Tavaszváró családi délutánok Harkán

Április utolsó hétvégéjén, 27-én és 28-án tavaszváró családi délutánt rendezett a Győr-Moson-Sopron megyei községben a négy éve alakult helyi karitászcsoport.

2019. május 8., szerda

Egyházi szolgálat családosként – Családi napot tartottak Máramarosszigeten

A „Keresztény családok: a szórványközösség jövőjének zálogai” című előadás-sorozat keretében családi napot rendeztek a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-plébánián április 29-én. Az eseményen részt vett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye három állandó diakónusa... »

2019. május 6., hétfő

A meddőség kezelése természetes úton egy magyar nőgyógyász szemével – FEMM-képzést tartottak Pesten

Az április 26–28. között Budapesten rendezett Fertility Education & Medical Management (FEMM) képzés első napján Bálint Balázs szülész-nőgyógyásszal, a Budai Irgalmasrendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum orvos-tagjával beszélgettünk.

2019. május 2., csütörtök

Hívom a családokat 2019 májusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. május 1., szerda

A becenevem Anya, a teljes nevem Anya, Anya, Anya, Anyaaa!

Május 5-én, vasárnap köszöntjük az édesanyákat. Az alábbi írással készüljünk együtt anyák napjára.

2019. május 1., szerda

Most már könnyen rátalálhatsz a pelenkázóra és szoptatóhelyiségre

A családbarát – pelenkázó és szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be április 26-án, pénteken Budapesten.

2019. április 28., vasárnap

Zarándoklat a hivatásokért a domonkos nővérek szervezésében

A május 11-én Máriaremetéről Makkosmáriára tartó zarándoklat alkalmat ad arra, hogy a résztvevők együtt imádkozzanak a hivatásokért: a fiatalokért, a családokért, ki-ki a saját hivatásáért s különösképp papi és szerzetesi hivatásokért.

2019. április 28., vasárnap

„Hogy templomoddá válhasson a testem” – Interjú a szenvedés titkáról és a hit erejéről

Révúti Károlyné Editet 79 éves korában, 2017. augusztus 17-én súlyos baleset érte. Azért kerestük fel, hogy a hitéről, minden csüggedésen felülkerekedő természetéről, szenvedéseiben is az isteni akaratot fürkésző látásmódjáról kérdezzük.

2019. április 26., péntek

Harmincéves a Gyerekmaros – Új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a... »

2019. április 25., csütörtök

Megáld, megtör és kioszt – Családpasztorációs papi találkozót tartottak Budapesten

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családbizottsága családpasztorációs papi találkozót rendezett április 25-én Budapesten. A konferencia témája az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolata volt.

2019. április 25., csütörtök

Püspöki látogatás Újdombrádon

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újdombrádra, a szabolcsveresmarti görögkatolikus parókia filiájába látogatott Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök, hogy megünnepeljék az egyházközség fenntartásában működő bölcsőde névadóját.

2019. április 25., csütörtök

Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük... »

2019. április 23., kedd

Szülőknek és álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat a budapesti RÉV szolgálat

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata a tavasz folyamán szülőknek, valamint álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat Budapesten.

2019. április 23., kedd

„Feltámadtam, és veled vagyok!”

Uzsalyné Pécsi Rita írását adjuk közre.

2019. április 22., hétfő

tovább »