Gyógyító Biblia – Kilenc gyógyhatású fűszer és gyümölcs a Szentírás lapjairól

Ezeket a növényeket időtlen idők óta arra használja az emberiség, hogy egészséges maradjon.

2019. február 21. csütörtök

Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése

Az intézmény megújítása a második üteméhez érkezett, melynek keretében folytatódik a kórház felújítása, valamit új központi épület létesül. A kivitelezést az első ütemhez hasonlóan a Grabarics Kft. végzi.

2019. február 18. hétfő

Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát rendezik meg Mátraverebély-Szentkúton

Napjainkban egyre több házaspárt érint a gyermektelenség tragédiája. Február 22–24-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyen szakemberektől is kérhetnek segítséget az érintettek.

2019. február 17. vasárnap

Püspöki szentmise a betegek világnapján Nagyváradon

A betegek világnapján, február 11-én a nagyvárad-olaszi Szentlélek kiáradása-templomban koncelebrált szentmisét mutatott be Böcskei László megyéspüspök. A misén kiszolgáltatták a betegek kenetét; szentbeszédet mondott Giosanu Leonard káplán.

2019. február 16. szombat

Beteg szervek helyett beteg embereket kell gyógyítani – Betegek világnapja Veszprémben

Márfi Gyula veszprémi érsek Felker Zsolt székesegyházi káplánnal és Juhász Csaba kórházlelkésszel együtt mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban február 12-én. A szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét... »

2019. február 15. péntek

Érseki szentmise a betegek világnapján Egerben

Február 11-én, a Lourdes-i Boldogságos Szűzanya emléknapján, egyben a betegek világnapján az egri Fájdalmas Anya-templomban mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek.

2019. február 14. csütörtök

Hívjuk, vagy sem, Isten jelen van – Interjú Benkó Attila győri kórházlelkésszel

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”. A győri kórházlelkész beszél... »

2019. február 14. csütörtök

Átvették megbízólevelüket a Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészségének önkéntesei

Február 10-én, a betegek világnapjának előestéjén keresztet és megbízólevelet vettek át Udvardy György pécsi megyéspüspöktől azok az önkéntesek, akik ezentúl pasztorációs feladatot látnak el a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészségén.

2019. február 13. szerda

Betegek világnapja a miskolci megyei központi kórházban

Február 11-én, a betegek világnapja alkalmából Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Isteni Irgalmasság-kápolnájában görögkatolikus imaórát tartottak Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetésével.

2019. február 12. kedd

Betegek világnapja a kistarcsai kórházban

Szentmisével emlékezett meg február 9-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a betegek világnapjáról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

2019. február 12. kedd

Püspöki szentmise keretében szolgáltatták ki a betegek szentségét Margittán

A betegek világnapja előtti vasárnap, február 10-én a margittai (Bihar megye) Árpád-házi Szent Margit-templomban Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be szentmisét, amelynek keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét azoknak, akik kérték és felkészültek rá.

2019. február 12. kedd

Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára

A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok” (Mt 10,8).

2019. február 10. vasárnap

Lassan lefelé a lépcsőn – Farkas Márta: Sószobor

A nyugati társadalom rohamosan öregszik. Ez nemcsak azért van így, mert kevés gyerek születik, hanem azért is, mert a jólétnek köszönhetően a várható életkor soha nem látott mértékben kitolódott. Ezzel együtt a különféle időskori betegségek gyakorisága is megnőtt.

2019. február 9. szombat

Az Oltáriszentség ereje az afrikai orvosmisszióban – Csókay András tartott előadást Székesfehérváron

Csókay András idegsebész február 6-án Székesfehérváron „Az Oltáriszentség ereje az afrikai idegsebészeti misszióban” címmel tartott előadást a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való előkészület jegyében.

2019. február 8. péntek

Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár plasztikai sebészeti beavatkozása

A két és fél éves Rabia és Rukia január 25-én sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetésén Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

2019. február 6. szerda

Az emberszolgálat ünnepe – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hálaadó szentmisére gyűltek össze az ország minden pontjáról február 4-én a zugligeti Szent Család-plébániatemplomban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei, hogy részt vegyenek a szolgálat megalakulásának harmincadik évfordulóján a Kozma Imre által celebrált... »

2019. február 4. hétfő

Ferenc pápa a betegápoló irgalmas rend nagykáptalanját fogadta

Ferenc pápa február 1-jén, pénteken a vatikáni Kelemen-teremben fogadta az Istenes Szent János alapította betegápoló irgalmas rend 69. nagykáptalanját.

2019. február 3. vasárnap

Egy Lourdes-ban csodásan meggyógyult nővért fogadott a pápa

Bernadette Moriau nővér egy 2008-as lourdes-i zarándoklat után hirtelen újra járni tudott. A francia szerzetesnő, akinek a nevéhez a barlang 70., a mai napig utolsó elismert csodája kötődik, a Szentatya január 21-i reggeli miséjén vehetett részt.

2019. január 30. szerda

A korai fejlesztésről tanácskoztak Szatmárnémetiben

A hét év alatti gyermekek fejlesztését érintő kérdésekről tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést január 28-án Szatmárnémetiben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas székhelyén.

2019. január 30. szerda

Nem kell a gondozónak is megbetegednie – Alzheimer Café Gyergyószentmiklóson

Második alkalommal szervezi meg a Caritas Iskola az Alzheimer Café című rendezvényt január 30-án a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősotthonban.

2019. január 29. kedd

tovább »