Beteg gyermekekkel és ápolóikkal ünnepelte születésnapját Ferenc pápa

December 16-án, vasárnap Ferenc pápa a VI. Pál aulában találkozott a vatikáni Szent Márta gyermekorvosi rendelő betegeivel, szerzetesnővéreivel, orvosaival, ápolóival és alkalmazottaival, hogy köszöntse őket a közelgő ünnep alkalmából.

2018. december 18. kedd

Ad multos annos, Franciscus! – Ferenc pápa 82 éves

Ferenc pápa december 17-én betöltötte 82. életévét; ez a hatodik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A tényleges ünneplés tegnap történt: a vatikáni gyermekkórház kis betegeivel fogyasztott el egy hatalmas tortát.

2018. december 17. hétfő

Először állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórházban

Idén első alkalommal állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórház aulájában. A kezdeményezés a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatától ered.

2018. december 10. hétfő

Ferenc pápa látogatása két római egészségügyi központban

Folytatódtak Ferenc pápa „irgalmasságpénteki” látogatásai. A Szentatya december 7-én váratlan látogatást tett két egészségügyi központban: a Róma Laurentina városrészében található Casa Amica nevű otthonban és az Il Ponte e l’Albero terápiás intézményben, ahol fogyatékkal... »

2018. december 9. vasárnap

Francesco Totti meglátogatta a vatikáni gyermekkórház betegeit

Az AS Roma legendás játékosa, volt csapatkapitánya december 6-án váratlan látogatást tett Rómában a Gyermek Jézusról elnevezett gyermekkórházban. „Segítek az új kórház felépítésében” – ígérte, miután játszott a kis betegekkel.

2018. december 7. péntek

Pro Voluntarius díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziójának önkéntesei a Kárpátalján és Délvidéken élő szórványmagyarság körében végzett áldozatos szolgálatukért részesültek elismerésben december 5-én.

2018. december 5. szerda

Rendszeres kórházlelkészi szolgálat indul a Pécsi Egyházmegyében

2019 januárjától a Pécsi Egyházmegyében is szervezett keretek között fog működni a kórházlelkészi szolgálat. Az erről szóló együttműködési megállapodást november 30-án kötötte meg a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

2018. december 4. kedd

Ferenc pápa fogadta a függőségekkel foglalkozó vatikáni konferencia résztvevőit

„Drogok és függőségek – az átfogó emberi fejlődés akadályai” címmel tartottak nemzetközi konferenciát a Vatikánban november 29. és december 1. között. A tanácskozás végén a résztvevőket fogadta Ferenc pápa.

2018. december 3. hétfő

Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a máltai rohamkocsi megújításáért

Adventi jótékonysági koncertet rendez a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Fő utcai Szent Ferenc sebei-templomban december 5-én, szerdán este 19 órától.

2018. december 1. szombat

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték Hodászon

A hodászi Szent Miklós Ápoló-Gondozó Otthon és a Sója Miklós Szociális Intézményben dolgozókkal ünnepelték a szociális munka napját a Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalának munkatársai november 22-én.

2018. november 30. péntek

Cikluskövetéssel a női jól-létért

A Magyarországon elérhető női termékenységiciklus-követési módszerek képviselői számára november 24-én Budapesten szakmai napot rendeztek a Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” című projektje keretében.

2018. november 29. csütörtök

Bódis József államtitkár a rákkutatásról szóló vatikáni konferenciáról

A vatikáni IV. Piusz-villa adott helyet november 16–17-én a Pápai Tudományos Akadémia és az Európai Rákkutatási Akadémia konferenciájának, melynek két magyar résztvevője is volt: Bódis József orvos, oktatásért felelős államtitkár, illetve Nagy Péter, az Országos Onkológiai Intézet... »

2018. november 23. péntek

Több tízezer rászorulón segít idén is a Béres

Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a létrejöttének 25. évfordulóját ünneplő Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszer – az adomány piaci értéke közel 50 millió forint – már karácsonyra eljut a... »

2018. november 21. szerda

Közös szűrővizsgálatot végzett Erdélyben a Magyar és a Romániai Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Romániai Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei október 22-től hat napon keresztül végeztek egészségügyi szűrővizsgálatokat Erdélyben.

2018. november 20. kedd

Isten az orvost is gyógyítja – Csókay András a keresztény orvosok szatmárnémeti találkozóján

Harmadik alkalommal rendezett találkozót a keresztény orvosoknak november 17-én az egyházmegyei kórház-pasztorációs iroda a szatmárnémeti püspöki palotában.

2018. november 19. hétfő

Ferenc pápa látogatása a Szent Péter téren felállított ideiglenes orvosi ellátóban

November 16-án, pénteken délután Ferenc pápa meglepetésszerűen megjelent a Szent Péter téren, ahol szegényekkel, orvosokkal és önkéntesekkel találkozott a szegények világnapja (az évközi 33. vasárnap, idén november 18.) alkalmából kialakított ideiglenes orvosi rendelőkben.

2018. november 17. szombat

A gyász feldolgozásáról tartott szakmai fórumot a RÉV Székesfehérváron

A székesfehérvári RÉV szenvedélybeteg-segítő ambulancia szakmai kerekasztal-beszélgetést szervezett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban november 8-án.

2018. november 16. péntek

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi fenntartású kórházak vezetői

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői november 13-án Budapesten.

2018. november 14. szerda

A Hajdúdorogi Főegyházmegye is csatlakozott „Méltóság napjához” Debrecenben

„Méltóság a családban” – ezzel a címmel szervezte meg a „Méltóság napját” a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. A november 8-i programhoz tizenhat debreceni intézmény csatlakozott, illetve a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület is.

2018. november 14. szerda

Mentőautókat küldött a Katolikus Karitász Etiópiába

Két mentőautóval segíti a Katolikus Karitász az egészségügyi ellátást Etiópiában. A járműveket november 12-én a szervezet csepeli telephelyén indította útjára Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Tadesse Eyassau, a Magyar–Etióp Barátság és Együttműködés... »

2018. november 13. kedd

tovább »