Szülei akarata ellenére levehetnek a lélegeztetőgépről egy brit kisfiút

A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére úgy döntött, hogy az orvosok megszakíthatják az Alfie Evans életben tartásához szükséges kezelést. A 21 hónapos kisfiú ismeretlen idegrendszeri betegségben szenved.

2018. február 21. szerda

Orvosmisszió a Szűzanya áldásával – Csókay András előadása a Párbeszéd Házában

Február 20-án este a Párbeszéd Házában „Egy idegsebész missziós orvos tapasztalatai a mai Afrikában egy katolikus kórházban” címmel Csókay András tartott előadást, hatalmas érdeklődés mellett.

2018. február 21. szerda

Gyermekek szűrővizsgálatával kezdődött a Katolikus Karitász idei egészségügyi programja Kárpátalján

Kétszáz gyermek szűrővizsgálatával kezdődött el a Huszthoz közeli Visken a Katolikus Karitász idei, a magyar kormány által 17 millió forinttal támogatott kárpátaljai egészségügyi programja.

2018. február 20. kedd

Harminc éve van betegek szentmiséje a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

Február 17-én, nagyböjt első vasárnapját megelőző szombaton a 30 éves jubileumot ünnepelni gyűltek össze a kórház Flór Ferenc termében – az ünnepségre meghívást kapott mindenki, aki a kezdeteknél jelen volt.

2018. február 18. vasárnap

Ingyenes tanfolyamot hirdet az otthonápolásról a budai Szent Ferenc-kórház

A Budapesti Szent Ferenc Kórház február 27-én ingyenes tanfolyamot indít a Budán élő családoknak az otthonápolás elősegítésére.

2018. február 17. szombat

Beer Miklós püspök szolgáltatta ki a betegek szentségét Ludányhalásziban

Húshagyókedden, február 13-án Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nógrád megyei községben működő Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetben. A szertartás elején a betegek szentségében részesülhettek az otthon közösségének tagjai.

2018. február 16. péntek

Hány csoda történik Lourdes-ban? – Az eseteket vizsgáló orvos válaszol

Alessandro De Franciscis 2009 óta vezeti a lourdes-i szentélyben azt a hivatalt, amely a csodák orvosi felülvizsgálatával foglalkozik. Az olasz Famiglia Cristiana családi hetilapnak elmondta, milyen út vezet a csodák elismeréséhez.

2018. február 15. csütörtök

„Legyetek olyanok, mint az angyalok!” – Magyar önkéntesek Afrikában AIDS-betegek között

Február 13-án, a farsangi időszak utolsó estéjén a Szent Egyed közösség egy Afrikáról, Malawiról, az AIDS-beteg édesanyák és gyerekek gyógyítását célzó DREAM-központról szóló élménybeszámolóra és afrikai ételkóstolóra hívta barátait, ismerőseit a budapest-józsefvárosi... »

2018. február 14. szerda

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a győri Szent Anna Otthon

Veres András győri megyéspüspök február 10-én a lourdes-i Szűzanya ünnepe és a betegek 26. világnapja alkalmából szentmisét mutatott be a győri Szent Anna Otthon kápolnájában, az idősek számára létesített szociális intézmény munkatársainak és lakóinak részvételével.

2018. február 14. szerda

Jézus gyógyító ereje tovább él – A betegek világnapja az Országos Onkológiai Intézet kápolnájában

Az Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus-kápolnájában február 11-én, Szűz Mária lourdes-i megjelenésének emléknapján, a betegek világnapján Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét. A szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét.

2018. február 11. vasárnap

Megáldották Vácott a felújított irgalmasrendi kápolnát

Hosszú hónapokig tartó átfogó rekonstrukció eredményeként teljes belső felújításon esett át a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnája. Az istenházát egy nappal a betegek világnapja előtt, február 10-én áldották meg.

2018. február 11. vasárnap

Jótékonysági koncertet rendeznek a daganatos és leukémiás gyermekek megsegítésére

Jótékonysági koncertet ad február 13-án, kedden Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója, Sebestyén Márta népdalénekes, Dés László zeneszerző és Sigmund Groven norvég szájharmonikás a budavári Mátyás-templomban beteg gyermekek megsegítésére.

2018. február 11. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a betegek XXVI. világnapjára

A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „» Asszony, nézd, a fiad!«... »Nézd, az anyád!« Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány...”... »

2018. február 10. szombat

Jézus betegek iránti szeretete ma is példa és eszmény – Betegek világnapja Veszprémben

Márfi Gyula érsek, Nagy Károly c. apát, kanonok, plébános és Felker Zsolt káplán mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 9-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban. A szentmisén a betegek mellett részt vett Dávid Gyula főigazgató, valamint a kórház több... »

2018. február 10. szombat

A betegek világnapja alkalmából tartottak véradást Debrecenben

Február 4-én Szent Liturgia keretében szolgáltatták ki a betegek kenetét Debrecenben, az Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban. Ehhez kapcsolódóan, hagyományteremtő szándékkal véradást szervezett a parókia.

2018. február 7. szerda

Délvidéken is megkezdte munkáját a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziója első alkalommal végzett szemészeti, fogászati és ortopédiai szűrővizsgálatokat Délvidéken január 27–28-án.

2018. január 30. kedd

Életmentőképzést indít az Országos Mentőszolgálat

Az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés-oktatáson, gyakorlati képzésen vehetnek részt az Országos Mentőszolgálat megyeszékhelyi mentőállomásain.

2018. január 30. kedd

Véradást szervez a debreceni görögkatolikus parókia

Február 4-én, vasárnap a 10 órakor kezdődő Szent Liturgia során szolgáltatják ki a betegek kenete szentségét a debreceni görögkatolikus főszékesegyházban. Ehhez kapcsolódva – hagyományteremtő szándékkal – véradást szervez a görögkatolikus parókia.

2018. január 30. kedd

Ferenc pápa a Vöröskereszt tagjaihoz: Legyetek mindig az emberség tanúságtevői!

Ferenc pápa január 27-én, szombaton a vatikáni VI. Pál teremben fogadta az Olasz Vöröskereszt hétezer, szolgálati ruhába öltözött tagját, akik megtöltötték a hatalmas aulát.

2018. január 28. vasárnap

Széll Kálmán professzor vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.

2018. január 23. kedd

tovább »