Görögkatolikus orvosok lelkinapja Máriapócson

Az Istenszülő oltalma ünnepét (október 1.) követő hétvégén, október 6-án és 7-én tartották a görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját Máriapócson. A csoport egyik alapítóját, Gyulainé Orosz Mártát kérdezte a Miskolci Egyházmegye munkatársa az... »

12:08

Boldog Jan Beyzym, a leprás betegek szolgája

Október 12-én emlékezik az Egyház Boldog Jan Beyzym szerzetesre. A lengyel származású jezsuita tizennégy évig szolgálta Madagaszkáron a leprás betegeket. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 2002-ben Krakkóban.

2018. október 12. péntek

Neuropátia-szűrőközpont nyílt a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Toldy-Schedel Emil főigazgató és Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója október 10-én megnyitották a Pest Megyei Neuropathia Centrumot a Budapesti Szent Ferenc Kórházban.

2018. október 11. csütörtök

Hiányszakmákat oktatnak az egyesült máltai szakiskolák

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két óbudai szakiskolája: az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

2018. október 10. szerda

Országos szakmai vetélkedőt nyertek a debreceni Szent László-iskola tanulói

Először vettek részt a hatodik alkalommal megrendezett, szakgimnáziumok számára meghirdetett országos egészségügyi vetélkedőn a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói Vácon.

2018. október 8. hétfő

Szentmise a betegekért és kórházi dolgozókért Zalaegerszegen

Az „Akarattal és Hittel a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” Alapítvány, valamint a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából szeptember 28-án megemlékezést szervezett a gyógyuló betegek és gyógyítóik számára.... »

2018. október 5. péntek

Püspöki szentmisével ünnepelték Szent Rafael, a betegek angyala napját a zalaegerszegi kórházban

Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepén, szeptember 29-én Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház ebédlőjében.

2018. október 5. péntek

Ferenc pápa: A szeretet távol tartja az eutanázia sötét árnyát

Csoda, gyógyítás és bizalom – a pápa október 1-jén délelőtt fogadta a Vatikánban az egészségről tartott IV. etikaszeminárium mintegy hetven résztvevőjét. Ha valaki szeretve érzi magát, eltűnik az eutanázia sötét árnya – állapította meg a Szentatya.

2018. október 1. hétfő

Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol a gyógyintézményen belül létrehozták a Keresztény Családi Centrumot.

2018. szeptember 28. péntek

„Oszd meg a fényt” – Fiatalok segítenek fiataloknak Zambiában

A Share the Light („Oszd meg a fényt”) jótékonysági szervezetet a Nagy-Britanniában működő Farnborough szalézi főiskola munkatársai és hallgatói hozták létre, hogy a zambiai fiatalok életét segítsék.

2018. szeptember 28. péntek

A kórházkápolna búcsúját ünnepelték Pásztón

Szeptember 12-én ünnepelték a pásztói Margit Kórház Szent Kereszt-kápolnájának búcsúját. A szentmisét Zahar Béla plébános mutatta be Kantár Norbert és Simon Gáspár Balázs káplánokkal.

2018. szeptember 25. kedd

Egyéves a Karitász Orvosmissziója

Egy évvel ezelőtt, 2017 őszén indult első útjára a Katolikus Karitász Orvosmissziója. A misszió célja, hogy Kárpátalján és Délvidéken ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, és szükség szerint gyógyászati segédeszközökkel, vagy további orvosi ellátással segítse a... »

2018. szeptember 24. hétfő

Alzheimer Café Szatmárnémetiben

Első alkalommal szervezett Alzheimer Cafét a Szatmári Egyházmegyei Karitász az Alzheimer-kórban szenvedő betegek, hozzátartozóik, valamint gondozóik számára szeptember 17-én Szatmárnémetiben.

2018. szeptember 22. szombat

Egészségügyi dolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdre

Október 12. és 14. között orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi szakdolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdön, a Domus Mariae lelkigyakorlatos házba.

2018. szeptember 22. szombat

Kardioösvényt alakítottak ki a Normafa-lejtőn

A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardioösvényt alakítottak ki a budai Normafánál. Az új rekreációs utat – melyet Beer Miklós püspök áldott meg szeptember 18-án – az átadás után, vezetett séta keretében ki is próbálták a... »

2018. szeptember 21. péntek

A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres Gyógyszergyár

Újabb olimpiai ciklusra kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal a Béres Gyógyszergyár Zrt., mely a MOB támogatójaként 2020-ig, a tokiói olimpiáig segíti a felkészülést.

2018. szeptember 12. szerda

Ruth Pfau nővérre, a leprások megmentőjére emlékeztek Pakisztánban

Ruth Pfau nővérre, vagy ahogy a nép nevezte, „a pakisztáni Teréz anyára”, a leprások megmentőjére emlékeztek halálának első évfordulóján, augusztus 10-én Pakisztánban, ahol a lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a leprások szolgálatának szentelte... »

2018. szeptember 7. péntek

Szatmárnémetiben is várja az érdeklődőket az Alzheimer Café

Szeptember 17-én, hétfőn Szatmárnémetiben is megszervezik az Európa-szerte népszerű rendezvényt, amelynek célja támogatást nyújtani a demenciában szenvedők családtagjai számára.

2018. szeptember 7. péntek

Gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva a Katolikus Karitásznak

Nagy értékű gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a közelmúltban a Katolikus Karitásznak.

2018. augusztus 31. péntek

Családi napot tartottak Nógrádsipeken

A családok éve alkalmából családi napot szervezett Nógrádsipeken július 29-én az ÉletBoldogság Család Rendszer (Lifehappiness International) szervezet. A program fővédnöke Bíró László tábori püspök volt. A nyitó szentmisét Czombos József aranymisés rimóci plébános, kanonok... »

2018. augusztus 25. szombat

tovább »