Eltörlik Szlovákiában az egyházi esküvőknél bevezetett illetéket

Eltörlik az egyházi esküvőknél idén januártól bevezetett illetéket Szlovákiában – közölte az MTI-vel a szlovák belügyminisztérium sajtóosztálya január 22-én.

2018. január 23. kedd

Hallgatói és alumnitalálkozót tartott a Keresztény Roma Szakkolégiumi Hálózat

Január 20-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóját.

2018. január 20. szombat

Videoüzenetben köszöntötte az Egyesült Államok elnöke az életért való 45. demonstráció résztvevőit

Több százezer ember vett részt az élethez való jogért és az abortusz ellen szervezett demonstráción az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házból videoüzenetben köszöntötte a Pro-Life-megmozdulást.

2018. január 20. szombat

Megújul a jáki templom

Három év alatt több mint kétmilliárd forintot fordít a 800 éves jáki templom teljes felújítására a kormány – jelentette be az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár január 17-én a Vas megyei Jákon tartott sajtótájékoztatón.

2018. január 19. péntek

Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök

Az EU vallásszabadságért felelős különmegbízottját fogadta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök január 18-án reggel az Országházban tárgyalt Jan Figellel, az Európai Unió vallásszabadságért felelős különmegbízottjával – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

2018. január 18. csütörtök

Fejlesztik a Szent Imre- és a Szent Margit-gimnáziumot Újbudán

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, valamint a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője január 16-án Budapesten,... »

2018. január 17. szerda

Február elején a Vatikánba látogat Erdogan török elnök

Újságírók kérdésére a szentszéki sajtószolgálat megerősítette, hogy február 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa fogadja Tayyip Erdogan török államfőt az Apostoli Palota könyvtárában.

2018. január 17. szerda

Harmincöt Maros megyei önkormányzat támogatja a bözödújfalusi katolikus templom újjáépítését

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség által vezetett Maros megyei önkormányzatok támogatást nyújtanak a vízzel elárasztott, majd 2014-ben összeomlott bözödújfalusi katolikus templom újjáépítéséhez – írta január 15-i számában a Krónika című erdélyi magyar napilap.

2018. január 17. szerda

Gądecki érsek a menedékkérőkről: Az embernek, nem az államérdeknek kell a fő szempontnak lennie

Január 15-én, a menekültek világnapját értékelő varsói sajtókonferencián Stanisław Gądecki, a lengyel püspöki konferencia elnöke kiemelte: jó megoldás, hogy a lengyel kormány a közel-keleti konfliktusok áldozatainak a hazájukhoz közeli helyszíneken segít, de nem old meg minden... »

2018. január 16. kedd

A vallásszabadság kinyilvánításának évfordulóját ünnepelték Tordán az erdélyi felekezetek

Az egymás iránti szeretet és tolerancia szükségességét, illetve a keresztény értékek melletti kiállást hangsúlyozták a meghívott egyházi és világi elöljárók az 1568-as országgyűlés egykori helyszínén, Tordán, a főtéri római katolikus templomban január 13-án.

2018. január 16. kedd

Nagy várakozás előzi meg Ferenc pápa chilei látogatását

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Ferenc pápát fogadhatjuk, és meghallgathatjuk szavait” – nyilatkozta Ricardo Ezzati bíboros, Santiago de Chile érseke a Vatikáni Rádiónak a Szentatya január 15-én kezdődő apostoli útjával kapcsolatban.

2018. január 12. péntek

Venezuelai püspöki konferencia: Nem nyugodhatunk bele a rosszba

Plenáris ülésüket tartják a venezuelai főpásztorok január második hetében. A főpásztorok elítélték a venezuelai nép szenvedéséhez vezető ideológiai, politikai és gazdasági okokat.

2018. január 12. péntek

Baleset-megelőzést segítő láthatósági mellényeket adtak át Munkácson

Háromezer láthatósági mellényt adtak át január 10-én Munkácson. Az adományt jelképesen Majnek Antal megyéspüspök vette át; a mellényeket a karitász helyi szervezetein keresztül fogják szétosztani a környéken élőknek.

2018. január 12. péntek

Az évek óta tartó tiltakozás ellenére lebontották a németországi Immerath évszázados templomát

A barnakőszén-bányászat miatt kellett lemondaniuk Immerath lakóinak otthonaikról és a település neoromán templomáról. Tiltakozási akcióikkal csak késleltetni tudták a több mint százéves Szent Lambert-bazilika lerombolását, amely a terjeszkedő külszíni szénbányászat útjában... »

2018. január 11. csütörtök

Megújul a szigetszentmiklósi templom

A Szent Piroska görögkatolikus templom munkálatai várhatóan január végére fejeződnek be.

2018. január 11. csütörtök

Harmincegy új nagykövet mutatkozott be tavaly a Szentszéknél

Az Apostoli Szentszék jelenleg 185 állammal tart fenn diplomáciai kapcsolatot, beleértve a Szuverén Máltai Lovagrendet és az Európai Uniót is. A diplomatákat hagyományosan vízkereszt után, január 8-án köszöntötte Ferenc pápa.

2018. január 10. szerda

Béke csak egymást egyenrangúnak tekintő nemzetek között építhető – A pápa diplomáciai évértékelője

A Szentszéknél akkreditált 183 állam, továbbá a Szuverén Máltai Lovagrend és több nemzetközi szervezet nagykövete előtt tartotta meg Ferenc pápa szokásos nemzetközi évértékelőjét január 8-án. A Szentatya beszédét Érszegi Márk Aurél, Magyarország Szentszéki Nagykövetségének... »

2018. január 9. kedd

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Január 5-én Becket Szent Tamás-emléknapot tartottak „Keresztény gyökerek, európai identitás” címmel az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében.

2018. január 6. szombat

A Vatikán beleegyezett Josef Beran bíboros földi maradványainak Csehországba szállításába

Ferenc pápa engedélyezte, hogy Josef Beran cseh bíboros földi maradványait a Vatikánból Csehországba szállítsák – jelentette január 3-án a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24).

2018. január 5. péntek

tovább »