„A nagy teljesítmény a kis feladatok megoldásából áll össze” – Boldog Nikolaus Groß

Január 23-án emlékezik az Egyház Nikolaus Großra, akit 2001-ben avatott boldoggá II. János Pál pápa. A hétgyermekes családapát a nácik végezték ki 1945-ben.

15:55

Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai... »

14:33

Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését

Orbán Viktor miniszterelnök január 22-én Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíborost, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök... »

2019. január 22. kedd

Meglátni a betegben Krisztust – Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása

Huszonnégy órás szentségimádásra hívta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72 Mozgalom) Egészségügyi Munkacsoportja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat január 22-ére, Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapjára a budapest-belvárosi... »

2019. január 22. kedd

Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi... »

2019. január 22. kedd

Egészségügyi dolgozók számára szerveznek lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Lelkigyakorlatot szervez a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészsége egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak számára Máriagyűdön február 15. és 17. között. Jelentkezni február 8-ig lehet.

2019. január 21. hétfő

Ferenc pápa levelet írt a huszonöt éves Pápai Életvédő Akadémiának

Január 15-én mutatták be a Szentszék Sajtótermében Ferenc pápa január 6-án kelt levelét, melyet a Pápai Életvédő Akadémiának küldött, alapításának 25. évfordulója alkalmából.

2019. január 18. péntek

A béke és a közjó érdekében emelt szót a San Salvador-i érsek az elnökválasztás előtt

José Luis Escobar Alas, San Salvador érseke arra buzdította a salvadori lakosságot, hogy felelősséggel szavazzanak a február 3-i elnökválasztáson.

2019. január 16. szerda

Szentszéki közlemény a venezuelai elnök beiktatása kapcsán

Nemzetközi tiltakozások ellenére január 10-én beiktatták hivatalába Nicolás Maduro venezuelai elnököt, aki második hatéves államfői mandátumát kezdte meg. Újságírók arról kértek tájékoztatást a Szentszéktől, miért volt jelen képviselője a venezuelai elnök beiktatási... »

2019. január 16. szerda

Veszprémben találkoztak a családreferensek

Minden évben együtt összegzik éves munkájukat és tapasztalataikat az egyházmegyék családokért felelős papjai és házaspárjai, akik ezúttal Veszprémben, az Érseki Hittudományi Főiskolán gyűltek össze kétnapos országos találkozójukra január 11-én és 12-én.

2019. január 15. kedd

Ferenc pápa a Pax Christi mozgalomhoz: Tovább a nukleáris leszerelés útján

Ferenc pápa január 12-én magánkihallgatáson fogadta a Pax Christi nemzetközi békemozgalom tanácsosait. A velük folytatott beszélgetés során a békére nevelésről és az atomfegyverek leszereléséről volt szó – mondta el a Vatikáni Rádiónak Giovanni Ricchiuti, a mozgalom... »

2019. január 15. kedd

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a közbeszéd eldurvulása ellen

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöksége január 14-i közleményében a közéletben egyre inkább terjedő közönséges stílus ellen emel szót. A dokumentumot az alábbiakban olvashatják.

2019. január 14. hétfő

Megáldották a görögkatolikus Szent Tekla Lakásotthont Tolcsván

Orosz Atanáz püspök január 10-én áldotta meg a Szent Tekla Lakásotthont a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Az újonnan épült otthonban leányanyák és csecsemőik elhelyezésére nyílik hamarosan lehetőség.

2019. január 13. vasárnap

Lelkigondozóknak tartottak fórumot Kalocsán

Állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények munkatársaival találkozott Kalocsán, az „Osztozó – Lelkigondozók fóruma” keretében Bábel Balázs érsek január 7-én.

2019. január 10. csütörtök

Szent Léonie Françoise de Sales Aviat

Január 10-én emlékezik az Egyház Léonie Françoise de Sales Aviat nővérre, a Szalézi Szent Ferenc Oblátái kongregáció első elöljárójára.

2019. január 10. csütörtök

Ferenc pápa beszéde a Szentszékhez akkreditált diplomáciai testülethez – I. rész

Január 7-én délelőtt a Szentatya az Apostoli Palota ún. Királyi Termében fogadta a Szentszékhez akkreditált diplomatákat. Hazánkat Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet képviselte.

2019. január 8. kedd

Eljön-e a víg esztendő? – Csaba László közgazdász újévi elemzése

Csaba László közgazdász, egyetemi tanár évkezdő gondolatait adjuk közre a hazai gazdasági kilátásokról.

2019. január 7. hétfő

Rómában ismét megnyitották a Szent Kallixtusz-templomot a hajléktalanok számára

A Pápai Alamizsnahivatal a januári hidegben még több hálózsákot oszt ki, több helyet alakítottak ki az „Irgalmasság ajándéka” elnevezésű szállón és megnyitották a Szent Kallixtusz-templomot a hajléktalanok számára.

2019. január 5. szombat

Ferenc pápa az amerikai püspökökhöz: A visszaélések ellen megtérésre van szükség

A Szentatya a napokban levelet írt azoknak az egyesült államokbeli püspököknek, akik Chicagóban gyűltek össze, hogy együtt tanácskozzanak a papok által gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések okozta válságról, az elhallgatás ugyanis aláásta az Egyház... »

2019. január 4. péntek

Jacques Noyer püspök: Ebben az évben nem ünneplünk karácsonyt!

Amiens emeritus püspöke kulcsfontosságúnak tartja a szegények támogatását, az igazságosság erényének gyakorlását, az Egyház tanításának gyakorlattá váltását. A napjainkban nagy erővel felszínre törő szociális problémák kezelése láttán megfogalmazott gondolatait a La Croix... »

2018. december 27. csütörtök

tovább »