A pápa cseh és szlovák politikusokat fogadott

Ferenc pápa március 22-én, pénteken egy cseh és szlovák parlamenti képviselőkből álló küldöttséget fogadott.

2019. március 22., péntek

Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek

Ferenc pápa az olasz állami számvevőszék vezetőihez: Küzdjetek a korrupció ellen!

Március 18-án a Szentatya az olasz állami számvevőszék elnökségét és adminisztrációs vezetését fogadta a VI. Pál teremben. Hozzájuk intézett beszédében az állami tisztségviselők átlátható és tisztességes munkáját hangsúlyozta.

2019. március 19., kedd

„Elfogadtak és befogadtak” – Francis Győrben talált otthonra

Francis Ihouma Ugochukwu 2007-ben menekült el Nigériából a Boko Haram üldözése elől. 2013 óta él Magyarországon, megkapta a menekültstátuszt. Kiss Tamás készített interjút a fiatalemberrel, aki jelenleg a győri bencés rendházban lakik.

2019. március 16., szombat

Először van jelen a Vatikán az ENSZ nőkkel foglalkozó ülésszakán

A Vatikáni Múzeumok igazgatója, Barbara Jatta személyében a Vatikán is jelen van az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának 63. ülésszakán, melyet március 11–22. között tartanak New Yorkban.

2019. március 15., péntek

Jakab Gábor: Összezavarodott világunkban Ferenc pápa az egyetlen hiteles erkölcsi tekintély

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Áder János köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntette ki Jakab Gábor pápai káplánt, a kolozsvár-kerekdombi-plébánia plébánosát. Az ünnepi alkalom után beszélgettünk az erdélyi katolikus egyházi sajtó... »

2019. március 15., péntek

A keresztények mai kihívásai – Várszegi Asztrik vezeti a Nagyböjti Estéket a budai cisztercieknél

A budai ciszterci Szent Imre-plébánia hagyományos Nagyböjti Estéit idén Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát vezeti. Az első alkalommal, március 13-án a keresztény hívők előtt álló jelenkori kihívásokról beszélt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium... »

2019. március 14., csütörtök

Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14., csütörtök

Szakácskönyvet adott ki a szaléziak támogatásával az erőszak áldozatait segítő messinai Nők Háza

A nemzetközi nőnap alkalmából a római székhelyű Salesiani per il Sociale (Szaléziak a Szociális Szféráért) szervezet messinai La Casa delle Donne (Nők Háza) központja bemutatta a „Margit mama receptjei” című szakácskönyvet, amelyet olyan nők állítottak össze, akik erőszak... »

2019. március 12., kedd

Az utcán élt, ma étterme van – Augusta, akit a szaléziak mentettek meg

A húszéves Augusta Sierra Leonéban született. Amikor mosolyog, az arca szinte sugárzik, a tekintete őszinte és élettel teli. Senki sem tudná elképzelni, hogy valaha a főváros, Freetown utcáin élt.

2019. március 11., hétfő

Az iskolanővérek delegációja is részt vesz a nők helyzetét vizsgáló ENSZ-bizottság munkájában

A Boldogasszony Iskolanővérek (SSND) magyar tagokból is álló nemzetközi delegációja részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete nők helyzetét vizsgáló bizottságának 63. ülésszakán, melyet március 11–22. között rendeznek meg New Yorkban.

2019. március 11., hétfő

Lássuk meg a rászorulókban Krisztust – A pápa csatlakozott a brazil püspökök nagyböjti kampányához

A brazil püspöki konferencia március 6-án immár 56. alkalommal indította el nagyböjti, az Egyház társadalmi tanítását közvetítő „Testvériség kampányát”. A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a pápa, aki üzenetet küldött a megnyitóra.

2019. március 8., péntek

A csend a 2019-es kulturális és spirituális évad témája Pannonhalmán

Március 6-án, hamvazószerdán sajtótájékoztatón mutatták be a budapesti Fuga építészeti központban az idei pannonhalmi kulturális és lelkiségi évad programjait, többek között Hortobágyi T. Cirill főapát és Dejcsics Konrád kulturális igazgató részvételével.

2019. március 7., csütörtök

Több mint tanmese – A Zöld könyv című Oscar-díjas filmről

A fekete motorosok zöld könyve egy, a valóságban is létező, sajátságos útikönyv a Délre látogató színes bőrűek számára. A „Zöld könyv” című filmmel is útra kelünk – az előítéletek, a megkülönböztetés és az emberi méltóság világába.

2019. március 6., szerda

Lima új érseke a szegényekhez való közeledésre hívja egyházmegyéjét

A limai székesegyházban február 2-án püspökké szentelt Carlos Castillo arra biztatja a főegyházmegye híveit, hogy induljanak el a „másik part”, Lima utcái felé, ahol az emberek a túlélésért küzdenek.

2019. március 5., kedd

Ferenc pápa megnyitja a Vatikáni Titkos Levéltárat

Alapvető fordulat következett be Ferenc pápa most hozott döntése nyomán: 2020. március 2-tól kutathatóvá válik a Vatikáni Titkos Levéltár XII. Piusz pápasága idejét érintő anyaga.

2019. március 4., hétfő

Megnyílt a Ferenc pápa kezdeményezésére felújított gyermekkórház a Közép-afrikai Köztársaságban

Március 1-jén átadták a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban a felújított, kibővített gyermekkórházat, a munkálatokat Ferenc pápa kezdeményezte, aki 2015 végén ebben a városban nyitotta meg az irgalmasság rendkívüli szentévében az első irgalmasság kapuját.

2019. március 4., hétfő

Bruno Secondin: Az élő Isten prófétái – Isten útján

Bruno Secondin kármelita atya 2015 februárjában a Római Kúria tagjainak tartott lelkigyakorlatot, az egyik legismertebb ószövetségi próféta, Illés élete alapján. A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában megjelent könyv ezekből az igehirdetésekből született meg.

2019. március 3., vasárnap

João Braz de Aviz bíboros: Szükség van az Egyház megtisztulására

Aviz bíboros, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációjának vezetője a Fokoláre Mozgalom vendége volt február 20-án Máriabesnyőn. Az Új Város magazin riportere az életéről és az Egyházat ma foglalkoztató kérdésekről beszélgetett... »

2019. március 2., szombat

Ferenc pápa az Olasz Rákellenes Társaság jubileumára: „Álljatok a beteg mellett Mária hűségével”

Március 2-án, szombaton délben találkozott Ferenc pápa az Olasz Rákellenes Társaság mintegy hatezer tagjával, akik teljesen megtöltötték a hatalmas VI. Pál aulát.

2019. március 2., szombat

tovább »