A magyar kultúra napja a Himnusz szülőföldjén

Ökumenikus istentisztelet keretében ünnepelték meg január 21-én a magyar kultúra napját a Himnusz „szülőfalujában”, Szatmárcsekén. Az immár 25 éve minden évben megtartott imaalkalmon Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó és Fekete Károly református püspök hirdetett... »

2018. január 23. kedd

Krisztus nevében összefogva – Megkezdődött az ökumenikus imahét Székesfehérváron

Az idei ökumenikus imahét székesfehérvári nyitóalkalmán a Széchenyi úti református templomban gyűltek össze január 21-én a város felekezeteinek hívei, hogy együtt imádkozva erősítsék a Krisztus-hívők egységét, közösen tegyenek tanúságot a világot kormányzó Isten erejéről és... »

2018. január 23. kedd

Csaknem 350-en szavalták a Himnuszt a nyíracsádi görögkatolikus iskolában

Január 22-én, a magyar kultúra napján idén is közös versmondással emlékeztek a Himnusz születésének 195. évfordulójára a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában. Az országos közös versmondás kezdeményezése innen indult el öt éve.

2018. január 23. kedd

Ifjúsági csoportok imádkoztak a keresztények egységéért Nagyváradon

Január 20-án keresztény felekezetek ifjúsági csoportjai végeztek közös imádságot a nagyváradi római katolikus székesegyházban az ökumenikus imahét alkalmából. Jelen voltak a római katolikus, a görögkatolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek fiataljai, valamint... »

2018. január 23. kedd

Széll Kálmán professzor vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.

2018. január 23. kedd

Görögkatolikus bált rendeztek Hajdúdorogon és Debrecenben

Január 20-án a jó hangulaté volt a főszerep a Hajdúdorogi Főegyházmegyében. Hajdúdorogon ezer vendég mulatott a Szent Bazil Oktatási Központ jótékonysági bálján, Debrecenben pedig a görögkatolikus parókia rendezett batyus bált.

2018. január 23. kedd

Szent Sebestyén emlékére mutatott be szentmisét Spányi Antal

Január 20-án, Szent Sebestyén emléknapján a hagyományoknak megfelelően a pestisjárványtól való megszabadulás emlékére püspöki szentmisével ünnepeltek a hívek a székesfehérvár-felsővárosi plébániatemplomban.

2018. január 23. kedd

Kaposváron találkoztak az egyházmegyei családreferensek

Kaposváron tartották január 19–20-án az egyházmegyei családreferensek szokásos országos évindító találkozóját. A referensek a püspökségen gyűltek össze tíz római és két görögkatolikus egyházmegye képviseletében, Bíró László családokért felelős püspök... »

2018. január 23. kedd

Hogy másokat is szabaddá tudjunk tenni – Nyíregyházán is elkezdődött az ökumenikus imahét

Az evangélikus templomban nyitották meg január 21-én az ökumenikus imahét nyíregyházi rendezvényeit. Az imaórát Hecker Márton nyíregyházi metodista lelkész vezette, az elmélkedést Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartotta. Jelen volt Szocska Ábel nyíregyházi apostoli... »

2018. január 22. hétfő

Új orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére

A Szombathelyi Egyházmegye 2018-ban orvosi díjat alapított, melynek „A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díj” elnevezést adták. A díjat január 22-én Körmenden adják át először.

2018. január 22. hétfő

Egyszerre mindent, fenntartás nélkül – Brenner János boldoggá avatására készülve

Székely János szombathelyi megyéspüspök írásával indítjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

2018. január 22. hétfő

Elkezdődött az ökumenikus imahét – Istentisztelet az üldözött keresztényekért is

Az ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet január 21-én tartották a budapesti Szent István-bazilikában. Szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdetett Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa... »

2018. január 21. vasárnap

Közelebb kerülni Krisztushoz! – Állandó szentségimádás indul a Lehel téri templomban

Január 22-étől, minden héten hétfőtől szombatig állandó szentségimádás indul Budapesten a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban, tájékoztatta szerkesztőségünket Monostori László plébániai kormányzó. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

2018. január 21. vasárnap

Kápolnát áldottak meg Arnót határában

Január 20-án Szarvas Péter apát, esperes, a miskolci Szent Anna-templom plébánosa szentmise keretében Árpád-házi Szent Margit tiszteletére áldotta meg az Arnót határában épült kis kápolnát.

2018. január 21. vasárnap

Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

„Vacsorára hívjuk őket” – Alpha-bemutató nap Óbudán, január 20-án

Nagybátyám, Fábry Sándor szerint a stand up egyházi műfaj – mondja Fábry Kornél, az Alpha Alapítvány elnöke, és ezzel megerősíti egész napos benyomásomat: az Alpha képes a Dumaszínházat megszégyenítő humorral, felszabadultsággal képviselni a kereszténységet. És mégsem... »

2018. január 21. vasárnap

Hallgatói és alumnitalálkozót tartott a Keresztény Roma Szakkolégiumi Hálózat

Január 20-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóját.

2018. január 20. szombat

„Talpra, cserkész, hí a Dóm tér!” – Idén is megrendezik az árvízi emléknapot Szegeden

Idén is megrendezik Szegeden az immár több mint tízéves hagyománnyal rendelkező árvízi emléknapot. A programmal minden márciusban a szegedi nagy árvízre emlékeznek a dél-alföldi cserkészek és a szeged-belvárosi plébánia munkatársai.

2018. január 20. szombat

Nyílt nap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola február 7-én tartandó nyílt napjáról, valamint az akkreditált, negyvenórás „Bibliai kultúra” című tanfolyamról olvashatnak tájékoztatást az alábbiakban.

2018. január 20. szombat

Koncertsorozatot szerveznek a szegedi dómban

A Filharmónia legfrissebb orgonabérletének estéire, koncertsorozatra várják a közönséget a szegedi dómban áprilistól. Az erről szóló megállapodást január 16-án írta alá Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.... »

2018. január 20. szombat

tovább »