Liturgikusének-versenyt rendezett a pécsi Szent Mór Iskolaközpont

Április 12-én harmadik alkalommal rendezte meg a pécsi Szent Mór Iskolaközpont a Musica Sacra Egyházzenei Énekversenyt, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a színvonalas liturgikus éneklést.

10:52

Különleges hangverseny volt a nagyváradi püspöki palotában

Különleges hangverseny helyszíne volt a nagyváradi püspöki palota díszterme április 15-én: a Partiumi Keresztény Egyetem 2017-ben a macedóniai Ohridban, egy nemzetközi kórusversenyen első díjat nyert énekkara lépett fel, Kovács Gábor vezetésével.

2018. április 16. hétfő

Egyházzenei találkozót tartottak a Székelyföldön – KÉPRIPORT

Április 14-én tartották Székelyvarságon a székelyudvarhelyi főesperesi kerület huszadik egyházzenei találkozóját „Vígan énekelj az Úrnak, te egész Föld!” mottóval. A rendezvény a helyi plébánia és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola szervezésében valósult meg.

2018. április 14. szombat

Újra húsvéti dicsőítő koncertet tartott az Eucharist együttes Budapesten

Egy szívvel-lélekkel énekelt idős és fiatal, valamint sok kisgyerek április 9-én Budapesten, a RaM Colosseumban a katolikus Eucharist együttes Dicsőítőhétfő elnevezésű húsvéti koncertjén.

2018. április 13. péntek

Az élet győzelme a sötétség erői fölött – Kovács Gábor és Sillye Jenő Kristályóriásának bemutatója

Sillye Jenő a magyar evangelizáló zene megteremtője. „Kristályóriás” című húsvéti misztériumjátékát, melynek szövegét Kovács Gábor római katolikus pap írta, áprilisban négy alkalommal mutatja be a Kedves Kartársak Zenei Műhely. Mester Zsolt zenekarvezetővel, a darab zenei... »

2018. április 11. szerda

„Kazetta” címmel katolikus zenei tábort rendeznek a nyáron Révfülöpön – Várják a zenészeket!

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpön július 23. és 29. között. A jelentkezési határidő: május 31.

2018. április 11. szerda

A klasszikus és a minőségi cigányzene találkozott a Görög Zenei Esték legutóbbi koncertjén

Az ENSZ április 8-át a roma kultúra világnapjává nyilvánította. Ebből az alkalomból a Karaván Familia volt a Lautitia Kóruscsalád vendége a Görög Zenei Esték koncertsorozatban április 8-án Debrecenben, a metropólia székházában.

2018. április 10. kedd

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a felcsíki egyházi kórustalálkozót

Csíkkarcfalván szervezték meg április 7-én a 24. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozót, amelyen huszonegy énekkar mutatta meg tudását.

2018. április 10. kedd

Nemzetközi versenyen nyert díjakat a Lautitia kórus

Háromszoros győzelemmel és egy különdíjjal tértek haza a Lautitia kórus tagjai olaszországi útjukról. A március 25. és 28. között zajlott versenyen három kategóriában indult a debreceni kóruscsalád.

2018. április 5. csütörtök

Tavaszi hangversenyek a budai Ciszterci Szent Imre-templomban

A Kodály Zoltán Kórusiskola, az ealingi bencés apátság fiúkórusa, a Musica Profana és a Szent Efrém Férfikar ad hangversenyt áprilisban és májusban a Ciszterci Szent Imre-templomban Budapesten.

2018. április 3. kedd

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra díjakat

Mások mellett Durkó Helénának, Ferencz Péternek és a Pünkösdi Zenei Missziónak ítélték oda idén a Szikra díjat, Pajor Tamás pedig életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket március 29-én, nagycsütörtökön gála keretében adták át.

2018. április 2. hétfő

Mostantól magyarul is énekelhetjük az isteni irgalmasság rózsafüzérét

Az isteni irgalmasság rózsafüzérének magyar nyelvű szövegéhez Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház zenei igazgatója komponált könnyen elsajátítható, a tartalomhoz tökéletesen illeszkedő dallamot.

2018. március 27. kedd

Lezárultak a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatai

Március 20-án éjfélig lehetett eljuttatni a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságához a zenei pályázatokat, melyeket tavaly júliusban írtak ki hat kategóriában.

2018. március 26. hétfő

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19. hétfő

Dés Lászlóval ad koncertet a Szent Efrém férfikar Budapesten

Dés László szaxofonművésszel ad koncertet a Szent Efrém Férfikar egy hónap múlva, április 14-én, szombaton este fél 8-kor az ortodox húsvét alkalmából a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban.

2018. március 16. péntek

Ferences jótékonysági est a kárpátaljai szegényekért Budapesten

Folytatódik a ferences jótékonysági estek sorozata: március 24-én a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban rendeznek koncertet, melyen a kárpátaljai szegény családok javára gyűjtenek.

2018. március 15. csütörtök

Zenés áhítat a toronyi plébániához tartozó falvakban

Komolyzenei koncertekkel segítették a Húsvétra való felkészülést Bucsuban, Dozmaton, Sében és Toronyban március 3-án és 4-én. Az előadások a szentmisék keretében hangzottak el.

2018. március 7. szerda

Kántortovábbképző napokat szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az Oltáriszentség jegyében

A Magyar Egyházzenei Társaság és a Gödöllői Premontrei Perjelség április 19. és 21. között kántortovábbképző napokat szervez Mátraverebély-Szentkúton kántorok és szkólavezetők részére. A kurzus központi témája az Oltáriszentség tisztelete, készülvén a 2020-as Nemzetközi... »

2018. március 7. szerda

Hangverseny és a cigány közösségek virrasztása a missziós kereszt előtt Máriapócson

A nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet énekkara, a Szent Damján Kórus adott koncertet március 4-én a máriapócsi kegytemplomban a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének nemzeti kegyhelyen való tartózkodása alkalmából, majd cigány közösségek... »

2018. március 6. kedd

Lelkinapon vettek részt a nagyváradi egyházmegye kántorai

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kántorai és kórusvezetői számára szervezett lelkinapot az egyházmegyei Egyházzenei Központ március 3-án Nagyváradon, a Kanonok sor 13. szám alatti Lelkipásztori Központban.

2018. március 6. kedd

tovább »