Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

Állandóság és változás – Félévzáró előadás a pécsi Szabadegyetemen

December 13-án tartotta félévzáró előadását a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme a Magtár Látogatóközpontban. Az eseményen Udvardy György pécsi megyéspüspök és Török Csaba teológus, az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára adtak elő az állandóság és változás... »

2017. december 15. péntek

„Jöjj, kövess engem!” – Kármelita lelkiségű kateketikai módszer gyerekeknek

A „Jöjj, kövess engem!” elnevezésű francia hitoktatási módszerről tartottak előadásokat december 9-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kateketikai műhelye keretében, Boldog Marie-Eugene kármelita szerzetes csontereklyéjének jelenlétében.

2017. december 9. szombat

Ahol otthon vagy – Megjelent Hári Ildikó és Mustó Péter új könyve

Hári Ildikó iskolanővér és Mustó Péter jezsuita december 6-án rendhagyó könyvbemutatót tartott a Párbeszéd Házában. Megjelent ugyanis az „Ahol otthon vagy” című új kötetük, amely immár a harmadik közös munkájuk. A bemutatót Tábori Kálmán, a könyvet gondozó Jezsuita Kiadó... »

2017. december 8. péntek

Előadás Arany János szakrális költészetéről a győri szabadegyetemen

A „Hitünk és életünk” címmel indított győri szabadegyetem idei harmadik előadására november 29-én került sor. Cs. Varga István József Attila-díjas irodalomtörténész Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán a költő szakrális költészetéről beszélt a győri... »

2017. december 7. csütörtök

A döntés – Papp Miklós tartott előadást a görögkatolikus fiatalok budapesti klubjában

Novemberben 28-án, a Budapesten működő Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) szokásos keddi találkozóján Papp Miklós parókus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára tartott előadást az életvezetés etikájáról, azon belül is a döntésről.

2017. december 4. hétfő

Szenior Akadémia a pécsi hittudományi főiskolán

Az idei félévben két témában tartott szabadon látogatható kurzusokat a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola.

2017. december 1. péntek

A várakozás időszaka – Adventi gondolatok a Kaposvári Egyetemen

Kerekasztal-beszélgetést rendeztek november 30-án a Kaposvári Egyetemen.

2017. december 1. péntek

A Szent László-liturgia szépsége és az énekelt történelem – Medgyesy S. Norbert előadása Győrben

Medgyesy S. Norbert művelődéstörténész, egyetemi docens (PPKE BTK), a Szent László Társulat társelnöke előadásával zárult a győri Szent László-estek programsorozat november 23-án, a Múzeumházban.

2017. november 30. csütörtök

Istent mindig megszólíthatjuk – Rózsa Huba előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havi rendszerességgel megtartott esti rendezvénysorozatának keretében november 27-én este Rózsa Huba Széchenyi-díjas egyetemi tanár „Isten-tapasztalat a bibliai hagyományban” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

2017. november 29. szerda

Előadás a csodáséremről Nagyváradon

A nagyváradi Katalin-telepi plébániatemplomban lezárult az a lazarista előadás-sorozat, amelyben a rend alapítóját, lelkiségét, működését mutatták be a jubileumi év alkalmából. November 19-én a csodáséremről tartott előadást Barta Szabolcs CM magyar tartományfőnök.

2017. november 29. szerda

Mindszenty Józsefről tartott előadást Kovács Gergely Szombathelyen

Rendhagyó előadást tartott Kovács Gergely történész, posztulátor a Mindszenty Alapítvány képviselője november 24-én Szombathelyen.

2017. november 27. hétfő

Soha ne forduljunk vissza Egyiptomba! – Előadás-sorozat „A belső várkastély”-ról a D18-as kávézóban

A budapesti D18-as könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A második előadást november 24-én tartották nagy érdeklődés mellett; az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes, lelkigondozó és Baráth Évi... »

2017. november 25. szombat

A betegség értéke – Laczkó Zsolt kórházlelkész tartott előadást Egyeken

Laczkó Zsolt kórházlelkész volt a Hajdú-Bihar megyei nagyközség Szent József-plébániájának vendége november 15-én. Az előadás annak a sorozatnak a része volt, melyet Szent József litániája ihletett: a kórházlelkész előadása a litánia „Betegek reménye, haldoklók pártfogója”... »

2017. november 23. csütörtök

A szentségekről szólt a novemberi püspöki katekézis Pécsen

November 16-án az esti szentmisét követően ismét püspöki katekézisen vehettek részt a pécsi Dóm Kőtárban az érdeklődők.

2017. november 23. csütörtök

Döntés és cselekvés – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

A Pécsi Egyházmegye szabadegyetemének november 17-i alkalmán a döntés és cselekvés sokakat érdeklő témájáról beszéltek az előadók, Udvardy György megyéspüspök és Papp Miklós morálteológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára.

2017. november 22. szerda

Szent Márton és Szent Ferenc, a „köpönyeges” szentek – Előadás a pasaréti ferences szabadegyetemen

Sághy Marianne történész, az ELTE és a CEU oktatója tartott előadást november 13-án este a Magyar Hagiográfiai Társaság és a Pasaréti Ferences Alapítvány Kájoni Szabadegyetemének rendezvényén a ferencesek Kájoni Házában Budapesten.

2017. november 14. kedd

Diákok színielőadása Szent Márton életéről Szombathelyen

November 9-én délelőtt a szombathelyi szalézi templomban Szent Márton életélről mutatták be előadásukat a Brenner János Általános Iskola diákjai.

2017. november 9. csütörtök

Egy katolikus a migrációról – Dávid Katalin művészettörténész előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havi rendszerességgel megtartott esti rendezvénysorozatának keretében október 30-án Dávid Katalin Széchenyi- és Stephanus-díjas művészettörténész tartott előadást „Egy katolikus a migrációról” címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

2017. október 31. kedd

Szent Lászlóról rendezett konferenciát a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

„Keresztény értékek a Kárpát-medencében – Szent László lovagkirály, a hit védelmezője” címmel tartott konferenciát a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége október 27-én a Magyar Tudományos Akadémián. Az eseményen részt vett Bíró László tábori püspök és Makláry Ákos, a KÉSZ... »

2017. október 27. péntek

tovább »