Miért érdemes apának lenni? – Előadások az apaságról Nyíregyházán

Március 12-én a nyíregyházi megyeházán egészen új oldalukról ismerhettek meg közéleti személyiségeket az érdeklődők a Hierotheosz Egyesület „Apák szerepe” címmel megrendezett előadásán.

2019. március 16. , szombat

Egy élő és sokszínű valóság képei – A szerzetesség helyzetéről tartottak előadást a Sapientián

„A szerzetesek helyzete Magyarországon – Egy felmérés eredményei” címmel tartott előadást Matolcsy János és Mészáros Anett a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán március 13-án.

2019. március 13. , szerda

Kicsoda és mit tanít Ferenc pápa? – A pasztorálteológus válaszolt Kolozsváron

Kicsoda Ferenc pápa? Hogyan tanít Ferenc pápa? Mit tanít Ferenc pápa? – ezekre a kérdésekre keresett választ Csiszár Klára pasztorálteológus Kolozsváron március 5-én.

2019. március 10. , vasárnap

Az önzés és az önfeladás csapdái – Előadás a Sapientián

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében március 7-én Somogyiné Petik Krisztina és Asztalosné Elekes Szende pszichológusok, valamint Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus tartottak előadást „Önzés vagy énvédelem?” címmel... »

2019. március 8. , péntek

„Nőnek lenni jó!” – Miskolci előadás a női hivatásról

Farkas Franciska színésznő volt a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett előadássorozat március 5-i vendége.

2019. március 8. , péntek

Balogh Péter Piusz gödöllői apát tartott lelkigyakorlatot a Nagyváradi Egyházmegye kántorainak

Kántorai és kórusvezetői számára szervezett lelkinapot a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Egyházzenei Központja március 2-án. A hatodik alkalommal megrendezett eseményen az egyházi alkalmazásban lévő, illetve az önkéntes zenei szolgálattevők vettek részt.

2019. március 5. , kedd

Forró pontok a bioetikában – Németh Gábor tartott előadást a Háló Közösségi Központban

„Forró pontok a bioetikában” címmel tartott előadást Németh Gábor, a Győri Hittudományi Főiskola tanára, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának irodavezetője február 27-én a budapesti Háló Közösségi és Kulturális Központban.

2019. február 28. , csütörtök

Ikon, imádság, keresztény élet – Előadás Körmenden

Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke tartott előadást „Ikon, imádság, keresztény élet” címmel február 19-én Körmenden.

2019. február 27. , szerda

Szíria újjáépül – A Melkita Görögkatolikus Egyház három elöljárója tartott előadást Budapesten

Jusszef Abszi (I. József) melkita görögkatolikus pátriárka, Jean Abdo Arbach, Homsz melkita érseke és Nicolas Antiba érsek, Damaszkusz pátriárkai helytartója tartott előadást Budapesten február 26-án. Az eseményen bemutatták a „Budapest-jelentés a keresztényüldözésről 2018” című... »

2019. február 27. , szerda

Áldoztatók és igeliturgiát tartók továbbképzése Pécsen

Áldoztatók és igeliturgiát tartók számára hirdettek képzést február 23-án a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke előadásainak fő témája az Eucharisztia lelkisége volt.

2019. február 27. , szerda

Hatalomgyakorlás és istenfélelem – A Habsburgok vallásosságáról a Szent István Társulat estjén

A Szent István Társulat havonta megtartott esti rendezvénysorozatának keretében február 25-én Guitman Barnabás történész, adjunktus „Reges Pii – A magyar királyok vallásossága a kora újkorban” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának... »

2019. február 26. , kedd

A politika tágabb értelme – Kerekasztal-beszélgetést rendeztek a Sapientián

A budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán február 22-én rendezték meg a KETEG Oikonomia Kutató Intézet „Tágabb értelem” című sorozatának harmadik rendezvényét, melyen a szakértők a politikáról beszélgettek. Boda Zsoltot, Gájer Lászlót és Frivaldszky Jánost Süveges... »

2019. február 25. , hétfő

Mi áll a kapcsolati főkönyvünkben? – Bojti István pszichoterapeuta előadása Nyíregyházán

A házasság hete programsorozathoz kapcsolódva február 14-én a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyház parókiáján Bojti István orvos, pszichoterapeuta, család- és párterapeuta tartott előadást, melyben a társas kapcsolatok alapjaiig vezette a hallgatóságot.

2019. február 25. , hétfő

Az igazságosságról szólt a Pécsi Egyházmegye februári szabadegyetemi előadása

A Pécsi Egyházmegye szabadegyetemén a tavaszi félév témája a sarkalatos és teológiai erények. Február 20-án folytatódott programsorozat a Magtár Látogatóközpontban; ezúttal az igazságosságról hallhattak előadást az érdeklődők.

2019. február 25. , hétfő

Érzelmi egészség a párkapcsolatban – Mihalec Gábor párterapeuta előadása Székesfehérváron

Mihalec Gábor új, „1+1=3 – Érzelmi egészség a párkapcsolatban” című könyvének bemutatóját február 5-én tartották Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. február 21. , csütörtök

Az önzetlenség a boldogság kulcsa – Pál József Csaba püspök tartott előadást Temesváron

Pál József Csaba temesvári megyéspüspök tartott előadást február 15-én a Temesváron élő magyarok közösségi termében, a Küttl Klubban. A főpásztor az önzetlenség fontosságáról, a Szentírás mindig aktuális szellemiségéről és a csíksomlyói pünkösdi búcsúról beszélt a... »

2019. február 18. , hétfő

Fábry Kornél tartott előadást a szegedi szentségimádás iskolája keretében

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának főtitkára tartott előadást február 11-én Szegeden a szentségimádás iskolájának második alkalmán, másnap pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegye papságának tartott rekollekción beszélt a NEK... »

2019. február 13. , szerda

A teremtés fizikája – Előadás a Pázmány HTK-n

Raffai Péter asztrofizikus február 7-én „A teremtés fizikája” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK), a kar 2. Számú Keresztény Bölcseleti Tanszéke és az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezésében.

2019. február 11. , hétfő

Megváltásunk egész útját a szegények szegélyezik – Beer Miklós tartott előadást Kaposváron

„Megváltásunk egész útját a szegények szegélyezik” címmel tartott előadást Beer Miklós váci megyéspüspök a kaposvári püspökségen január 30-án, az „Egyház arca 2.0” sorozat keretében.

2019. február 1. , péntek

„A búzamag törvénye egészen közel jön” – Véget értek az országos lelkipásztori napok Egerben

Január 31-én véget értek Egerben az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok. Milyen életre szól meghívásunk Krisztussal, akit ismerünk, szeretünk, és aki mellett elköteleződtünk? „Eucharisztia, vértanúság, szentté válás” címmel Udvardy György püspök tanítását hallhatták a... »

2019. február 1. , péntek

tovább »