Bemutatták Boldog Brenner János egykori tanítójának novelláskötetét

Január 18-án mutatták be Szombathelyen az egykori püspöki elemi iskola pedagógusa, Finta Sándor novelláiból „Aranyból épült ház” címmel összeállított kötetet. A szerző, aki Szombathely életének jelentős közéleti szereplője volt a két világháború között, Boldog Brenner... »

2019. január 22. kedd

Magyar ókorkutatók Keresztelő Szent János nyomában – Vörös Győző előadása Pécsen

Vörös Győző ókorkutató, akadémikus tartott előadást január 6-án a pécsi Magtár Látogatóközpontban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében, a Pécsi Egyházmegye támogatásával.

2019. január 10. csütörtök

Az olimpiai aranyérmes Simona Pop tartott előadást Szilágysomlyón

Simona Pop, a Rio de Janeiró-i olimpia aranyérmes vívója tartott előadást január 5-én a Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében a szilágysomlyói római katolikus közösségi házban.

2019. január 9. szerda

Fábry Kornél Debrecenben: Aki időt tölt Jézussal, annak helyreáll a lelkivilága

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárságának főtitkára volt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében megvalósuló „NEK-tek – Veletek” programsorozat vendége január 5-én.

2019. január 8. kedd

A szentmiséről tartanak imaalkalom-sorozatot Egerben

„A szentmise – életünk középpontja” címmel indult imaalkalom-sorozat Egerben. A minden hónap első csütörtökén megrendezendő esemény célja az Eucharisztia titkának megismertetése. Az első alkalmat január 3-án tartották a Nagyboldogasszony-templomban.

2019. január 7. hétfő

Szent feszültség – Ismét bemutatják Sillye Jenő és Kovács Gábor „Perzsa oratórium” című művét

A két évvel ezelőtti sikeres bemutató után a Kedves Kartársak Zenei Műhely idén ismét előadja Sillye Jenő énekes, dalszerző és Kovács Gábor pap költő „Perzsa oratórium” című művét. A felújított darab apropóján Udvardy Tamással, a budapesti Szent Család-templom plébánosával... »

2019. január 2. szerda

Legelső fennmaradt betlehemes játékunk a piarista színpadon

A Budapesti Piarista Gimnázium hetedikes diákjai a legősibb fennmaradt karácsonyi játék, a váradi betlehemes előadásával ajándékozták meg az iskola nagy családját. Szülők, nagyszülők, testvérek, tanárok töltötték meg december 20-án az iskola kápolnáját.

2018. december 21. péntek

A jövő társadalmáról szólt a pécsi szabadegyetem decemberi alkalma

Decemberben 12-én tartották a Pécsi Egyházmegye által szervezett szabadegyetemi előadás-sorozat félévzáró alkalmát. Az estre Udvardy György megyéspüspök Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős tagját hívta meg... »

2018. december 20. csütörtök

Budapesten is bemutatta legújabb kiadványát a Fraknói Vilmos egyháztörténeti kutatócsoport

Róma után Budapesten is bemutatták a Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport „Collectanea Studiorum et Textuum” sorozatának „Formularium Ecclesiae Strigoniensis” (Esztergomi formuláskönyv) című kötetét december 13-án a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

2018. december 15. szombat

A rohanásban lemarad a lelkünk – Az eucharisztikus kongresszusra készültek Debrecenben

Csépányi Gábor, az Esztergomi Hittudományi Főiskola teológiatanára tartott előadást december 1-jén Debrecenben, a Megtestesülés-templomban a NEK-tek Veletek egyházmegyei programsorozat harmadik felkészülési alkalmán.

2018. december 5. szerda

„Isten nem bírta ki a távolságot” – Varga László püspök a karácsony misztériumáról

November 29-én a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programjának keretében Lőrincz Sándor újságíró Varga László megyéspüspökkel beszélgetett az adventről, Krisztus eljöveteléről.

2018. december 5. szerda

Lelkiismeret-vizsgálat Dublinból: Az apa legnagyobb ajándéka gyerekeinek, ha szereti édesanyjukat

Alan McGuckian, az ír raphoe-i egyházmegye jezsuita püspöke vezette az apai hivatásról szóló szekciót a dublini családok világtalálkozóján tartott pasztorális kongresszuson, augusztus 22–24. között. A főpásztor beszéde után három apa tett tanúságot arról, hogyan éli meg... »

2018. december 4. kedd

„Tartsd vissza magad a harag sárkányaitól” – Uzsalyné Pécsi Rita szülőakadémiája Nagyváradon

A (le)építő kritikáról, a harag kezeléséről és megoldásairól, valamint a „kütyük” és az internet hatásairól kaptak útmutatót a résztvevők Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató nagy sikerű nagyváradi előadás-sorozatának november 24–25-i alkalmán.

2018. november 30. péntek

Emlékkonferenciát rendeztek Glattfelder Gyula püspök és Foerk Ernő építész tiszteletére

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében, a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) együttműködve szervezte meg november 22-én a Gál Ferenc Főiskola (GFF) a „Tanuljuk meg Szűz Máriától Krisztust hordozni!” című konferenciát Glattfelder Gyula püspök és Foerk Ernő építész... »

2018. november 29. csütörtök

Erdő Péter bíboros tartott előadást a Szent István Társulat estjén

A papságra való alkalmasság 6–7. századi feltételeiről tartott előadást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek november 26-án, a Szent István Társulat havonta megrendezett társulati estjén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának dísztermében.

2018. november 27. kedd

Mátyás király és az Egyház – Tudományos konferenciát rendeztek Pécsen

A Mátyás király-emlékév keretében nagyszabású tudományos konferenciát rendeztek november 15-én „Mátyás király és az Egyház” címmel az MTA pécsi székházában.

2018. november 21. szerda

Madassery Benvin Sebastian SVD előadása a mátészalkai iskolában – KÉPRIPORT

November 15-én a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola vendége volt az indiai származású Madassery Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.

2018. november 20. kedd

Isten szent törvénye volt a pécsi szabadegyetemen témája

Szent II. János Pál pápa „Evangelium vitae” kezdetű enciklikája nyomán Isten szent törvényéről értekeztek a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadói november 14-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2018. november 16. péntek

Meghallgatás, nyitottság, megkülönböztetés – Fiatalokkal találkozott Debrecenben Palánki Ferenc

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnökével találkoztak fiatalok november 10-én Debrecenben, a Megtestesülés-templomban.

2018. november 16. péntek

Lelkiestet tartottak Körmenden a Karitász ellátottjainak

November 8-án, kedden este Karitász körmendi szervezete a különféle segélyakciók által velük kapcsolatba kerülőket látta vendégül a plébánia közösségi házában.

2018. november 16. péntek

tovább »