Kiállítás nyílik Bukarestben a nagyváradi egyházmegye történelmi és egyházművészeti kincseiből

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye december 11-én sajtótájékoztatót tartott a püspöki palotában, melynek két fő témája volt: a bukaresti Román Nemzeti Történeti Múzeumban megnyíló egyháztörténeti kiállítás, illetve a felújítási munkálatok megkezdése a püspöki... »

2017. december 13. szerda

Megújul a fóti plébániatemplom

A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára december 10-én a Pest megyei... »

2017. december 12. kedd

Megáldották a belsőleg felújított csipkereki templomot

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg december 10-én a Vas megyei Csipkerek község belsőleg felújított templomát.

2017. december 11. hétfő

Megáldották a felújított szatmárnémeti Zárdatemplomot

Mária nem utasította vissza Isten kegyelmét. Ez a boldog élet titka, és biztos út az üdvösség felé – mondta szeplőtelen fogantatás ünnepén, december 8-án a szatmárnémeti Zárdatemplom búcsúján Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész.

2017. december 11. hétfő

Új szárnnyal bővül a Budai Irgalmasrendi Kórház

Új szárnyat kap és hamarosan teljesen megújul a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) – derül ki az intézmény által kiadott sajtóanyagból.

2017. december 8. péntek

Nagyszabású ünnepségsorozattal készülnek a szalézi főtemplom felszentelésének 150. évfordulójára

Jövőre lesz százötven éve, hogy 1868. június 9-én a rendalapító Don Bosco felszentelte Torinóban a Segítő Szűz Mária-bazilikát. A szalézi főtemplom jubileumi ünnepségsorozata december 6-án veszi kezdetét.

2017. december 6. szerda

Szovjet emlékműből oltár – Megújult az alsószentiváni fatimai kegytemplom

„Az alsószentiváni fatimai kegyhely oltárát képező kőtömb, amely a szovjet hatalom dicsőségét hirdető hősi emlékmű alapja volt, mostantól jelképezze, hogy az emberiség történelme Isten kezében van” – mondta Spányi Antal püspök december 3-án, a Fejér megyei község kegytemplom... »

2017. december 4. hétfő

Ne fordítsunk hátat Istennek! – Veres András megáldotta a megújuló győri székesegyházat

Fél év elteltével, a felújítási munkálatok első szakaszának befejezését követően főpásztori szentmisével nyíltak meg a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kapui december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 4. hétfő

Advent első vasárnapjától ismét látogatható a győri Nagyboldogasszony-székesegyház

December 1-jén sajtótájékoztatót tartott Veres András megyéspüspök, Bognár István püspöki irodaigazgató, székesegyházi plébános, valamint Andorka Miklós, a Győri Egyházmegye építészirodájának vezetője a győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról.

2017. december 2. szombat

Megújult az erdélyi Imecsfalva templomának belső tere

November 26-án, Krisztus Király ünnepén Tamás József gyulafehérvári segédpüspök áldotta meg a felújított imecsfalvi Kisboldogasszony-templomot.

2017. november 30. csütörtök

Ismertették „A magyar szent család nyomában” zarándokút fejlesztéseit Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök, Cser-Palkovics András polgármester, illetve Dózsa István püspöki vagyonkezelő november 28-án Székesfehérváron sajtótájékoztató keretében ismertette az induló „A magyar szent család nyomában” tematikus zarándokút fejlesztéseit.

2017. november 30. csütörtök

Megújult a siklósi templomtorony

November 27-én, az esti szentmise keretében áldotta meg a siklósi Szentháromság-templom megújult templomtornyát Udvardy György pécsi megyéspüspök.

2017. november 30. csütörtök

Templombúcsút ünnepeltek Borbányán

Nyíregyháza-Borbánya görögkatolikus egyházközsége november 26-án ünnepelte templombúcsúját, melyen jelen volt Szocska A. Ábel apostoli kormányzó is, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia múlt heti római ad limina látogatása kapcsán a Ferenc pápával való találkozásról is... »

2017. november 28. kedd

Szent László-falfestményt tártak fel egy erdélyi evangélikus templomban

Szent László legendáját ábrázoló középkori falfestményre bukkantak a kutatók az erdélyi Somogyom (Șmig) szász evangélikus templomában. Az októberben tett felfedezésről Kiss Loránd erdélyi restaurátor számolt be az MTI-nek.

2017. november 28. kedd

Felszentelték a tiszaújvárosi görögkatolikus templom új freskóit és ikonjait

A tiszaújvárosi Urunk színeváltozása görögkatolikus templom nemrég elkészült freskóit, valamint a csillárokon elhelyezett ikonokat Orosz Atanáz megyéspüspök áldotta meg november 19-én.

2017. november 27. hétfő

Templomuk felszentelésének évfordulóját ünnepelték a debrecen-józsai hívek

Szentségimádással és szentmisével ünnepelték templomuk felszentelésének második évfordulóját Debrecen kertvárosában a hívek november 22-én. A karakteres megjelenésű józsai templom 2016-ban elnyerte a Pro Architectura díjat.

2017. november 27. hétfő

„Ő az Igazság maga” – A Pécsi Egyházmegye Krisztus Király tiszteletére szentelt templomai

November 26-án ünnepeltük Krisztust a világmindenség királyaként. Az ünnep egyben az egyházi év végét is jelöli, az adventtel új időszak kezdődik. Ez alkalomból a Pécsi Egyházmegye honlapján a püspökség Krisztus Király oltalmába ajánlott templomainak történetét idézték... »

2017. november 27. hétfő

Gaudí, Isten építésze

Antoni Gaudí (1852–1926) katalán építész nemcsak korszakosan nagy művész, hanem a hitnek embere is volt, az életszentség jegyében élt. Az 1992-ben létrejött Antoni Gaudí Boldoggá Avatásáért Munkálkodó Egyesület által kiadott kis könyvecske az ő páratlan életművét mutatja... »

2017. november 25. szombat

Jelentős romok kerültek elő a tervezett Mindszentyneum területén Zalaegerszegen

Várostörténeti szempontból és országosan is nagy jelentőségű objektumok kerültek elő a tervezett zalaegerszegi Mindszenty-emlékközpont területén végzett régészeti munkák során – mondta el Simmer Lívia, az ásatást vezető régész a feltárás helyszínén tartott november 22-i... »

2017. november 24. péntek

Tíz éve kapott basilica minor címet a sárospataki bazilika

Tíz éve, 2007. november 18-án Juliusz Janusz akkori pápai nuncius kihirdette Sárospatakon: a vár temploma, a római katolikus templom basilica minor rangot kapott. Ennek emlékére idén november 18-án este hálaadó szentmisét mutatott be Csizmadia István kanonok, az egri főszékesegyház... »

2017. november 23. csütörtök

tovább »