Felszentelték a plébánia új épületét és letették a tanulmányi ház alapkövét Tusnádfürdőn

A székelyföldi Tusnádfürdőn március 18-án a vasárnapi mise után felszentelték a helyi plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét.

2018. március 20. kedd

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19. hétfő

Beszélgetés Veres Stelian plébániai kormányzóval a kolozsvári Szent Mihály-templom felújításáról

Felújítás miatt húsvét után bezárják a kolozsvári Szent Mihály-templomot. A vélhetőleg három évig tartó munkálatokról Veres Steliannal, a Szent Mihály-templom plébániai kormányzójával beszélgetett Bodó Márta. Az interjút szerkesztett formában közöljük.

2018. március 18. vasárnap

Nyílt napot tartanak a püspökszentlászlói kastélyban és arborétumban

A Pécsi Egyházmegye látnivalói között idén a püspökszentlászlói kastély és arborétum várja a látogatókat kedvezményes belépőjeggyel március 18-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján.

2018. március 15. csütörtök

A bíróságon halt meg az idős nővér, aki nem akarta eladni Katy Perrynek a rendházukat

A 89 éves Catherine Rose Holzman nővér március 8-án esett össze egy Los Angeles-i bíróságon, ahol a Katy Perry popsztárral évek óta folyó per kapcsán kellett megjelennie.

2018. március 14. szerda

Megújult Udvari temploma

A négy évvel ezelőtti külső helyreállítás után a templombelső is megújult a Tolna megyei Udvari községben. A munkálatok befejezését követően március 11-én Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a Nagyboldogasszony-templomot.

2018. március 14. szerda

Isten és ember találkozásának új helye – Várnai Jakab OFM előadása a jeruzsálemi templomtérről

„A templomtéren – Mit árulnak el az ősi falak? Megérthetünk-e valamit a templomtér körül dúló feszültségekből? Hogyan nézzük mindezt keresztény szemmel?” – ezzel a címmel tartott előadást Várnai Jakab rektor március 6-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 13. kedd

Katolikus gimnáziummá alakítják az egykori bányakórházat Tatabányán

Katolikus gimnáziumként születik újjá az 1900-ban épült tatabányai bányakórház. Magyarország Kormánya 3,5 milliárd forintot biztosított a fejlesztés megvalósításához. A beruházásról március 9-én tartott sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyéspüspök is.

2018. március 11. vasárnap

Felújítás miatt három évre bezár a kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplom

Felújítás miatt több mint három évre bezár a Kolozsvár főterén álló Szent Mihály-plébániatemplom – írta március 7-én a Maszol.ro portál.

2018. március 8. csütörtök

Vigyük magunkkal a szentmiséről a Szentlelket – Megáldották a felújított sződi templomot

Miután befejeződött a külső felújítás, ünnepi szentmise keretében áldotta meg Beer Miklós váci megyéspüspök a Pest megyei Sződ templomát március 4-én. A szentmisén koncelebrált Jerzy Nowak plébános, szalvatoriánus szerzetes.

2018. március 7. szerda

Megújult a perbáli Szent Anna-templom

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök március 4-én a külsőleg megújult katolikus templomot Perbálon.

2018. március 7. szerda

Esterházy Jánosra emlékeztek a felvidéki Alsóbodokon

Március 6-án Esterházy János csehszlovákiai magyar politikus születésének évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak a felvidéki Alsóbodokon. Az eseményen Áder János köztársasági elnök is részt vett.

2018. március 7. szerda

Megújul a temesvári székesegyház

Restaurátorok végeztek állapotfelmérést a temesvári Szent György-székesegyházon február 25. és március 2. között.

2018. március 7. szerda

Megújul a lovasberényi templom

Március 5-én írták alá a lovasberényi templom felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést a székesfehérvári püspöki palotában. A projekt kormányzati támogatásból valósul meg.

2018. március 6. kedd

Budapestre látogatott a pálosok általános elöljárója – Bővül a rend régészeti örökségének kutatása

Május 2-án Budapestre látogatott a pálos rend általános elöljárója, Arnold Chrapkowski. A Częstochowában élő rendfőnök megtekintette a Balatonszemes egykori pálos kolostorának leleteit bemutató kiállítást, valamint egyeztetett a régészeti feltárás résztvevőivel.

2018. március 5. hétfő

Megkezdődött a Budai Irgalmasrendi Kórház felújítása és bővítése

Februárban megkezdődött a Budai Irgalmasrendi Kórház két új épületszárnyának építése, amit a főépület teljes felújítása és belső átépítése követ. A beruházás költségeihez a kormány 12,9 milliárd, a Betegápoló Irgalmasrend 8 milliárd forinttal járul hozzá.

2018. március 5. hétfő

Beázás veszélyezteti a feldebrői műemlék templomot

Az épület rendszeres beázása és folyamatosan romló állaga miatt egyre sürgetőbb feladat forrást találni a Heves megyei Feldebrő Szent Márton-templomának felújítására. Az altemplom Magyarország legrégebbi freskótöredékeivel a 11. századi építészet egyik legkiemelkedőbb... »

2018. március 3. szombat

Megújulhat a váci Barátok temploma

A kormányzat döntése értelmében csaknem 570 millió forintos keretösszegből, a tervek szerint még az idén megvalósulhat a váci Szent Kereszt ferences templom, közkeletű nevén a Barátok temploma teljes körű felújítása – közölte Rétvári Bence államtitkár egy március 1-jén tartott... »

2018. március 1. csütörtök

Megújult a Grassalkovich-sírbolt a máriabesnyői bazilikában

Hálaadó szentmise keretében szentelte újra a gödöllő-máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilikában helyreállított Grassalkovich-sírboltot február 25-én Stella Leontin kanonok, a főtemplom plébánosa.

2018. február 27. kedd

Spányi Antal megyéspüspök Szent Gellért-ereklyét adományoz a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostornak

Halmos Ábel OSB, a Szent Mauríciusz-monostor perjele kérésére Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Szent Gellért Székesfehérváron őrzött ereklyéjéből leválasztott partikulát ajándékoz a bakonybéli bencés közösségnek. Az ereklyét március 24-én helyezik el a bakonybéli... »

2018. február 26. hétfő

tovább »