Új ereklyét helyeztek el a missziós kereszten Kassán

Január 11. és 28. között a Kassai Főegyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. Január 15-én Kassán fogadták: a ceremónia során Bernard Bober kassai érsek Boldog Anna Kolesárová ereklyéjét helyezte el a... »

2019. január 16. szerda

A Felvidékre érkezett a missziós kereszt

Január 11-én Szepsiben kezdődött a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének zarándokútja a Kassai Főegyházmegyében. A keresztet január 11. és 28. között Szepsit és Bodollót követően Kassán és Radon fogadják.

2019. január 14. hétfő

Helytörténeti pályázatot hirdetnek a Szent Jobb 1938-as országjárásáról

A Honismereti Szövetség és a Magyar Nemzeti Múzeum helytörténeti pályázatot hirdet amatőr kutatók számára, Szent István király kultusza a 20. században témában. A pályázat beküldési határideje: 2019. április 30.

2019. január 7. hétfő

A Hajdúdorogi Főegyházmegye védőszentjére, Szent István első vértanúra emlékeztek Debrecenben

A Görögkatolikus Egyház december 27-én emlékezik Szent István első vértanúra és főszerpapra. A Hajdúdorogi Főegyházmegye védőszentjének ünnepére Hajdúdorogról, Hajdúnánásról, Nyíregyházáról, de még Szegedről is érkeztek papok, papcsaládok, hívek a debreceni Istenszülő... »

2019. január 1. kedd

Országszerte megemlékeztek Boldog Brenner János vértanúról

Országszerte megemlékeztek Boldog Brenner Jánosról első liturgikus emléknapjához, december 15-éhez kapcsolódva. A vértanú ereklyéjét több település templomában elhelyezték, a győri papnevelő intézet növendékei pedig szemináriumuk egykori tanulójára emlékeztek.

2018. december 20. csütörtök

Bodollón és Szepsiben járt a három szent kassai vértanú ereklyéje

December 2. és 18. között a három szent kassai vértanú ereklyéje a szepsi esperesi körzetben zarándokolt plébániáról plébániára.

2018. december 20. csütörtök

Szent Miklós az év minden napján kegyelmi ajándékokat oszt – A nyíregyházi székesegyház búcsúünnepe

Egy új Szent Miklós-ikon, a Csodatévő ereklyéi és „az igazi Mikulás” állt a Szent Miklós-székesegyház búcsújának középpontjában, melyet virrasztással, Szent Liturgiával, majd szabadtéri eseménysorral ünnepeltek december 7–8-án Nyíregyházán.

2018. december 13. csütörtök

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe „látogatni” a kereszt.

2018. december 6. csütörtök

Az esztergomi szemináriumba került Boldog Brenner János ereklyéje

November 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján az esztergomi szeminárium kápolnájában ünnepi szentmise keretében elhelyezték Boldog Brenner János ereklyéjét, amelyet előzőleg a Szombathelyi Egyházmegyében tett kirándulás alkalmával kaptak ajándékba a kispapok Székely János... »

2018. november 15. csütörtök

Fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a felvidéki Bodollón

November 13-án Mahimai Raj Anthony vezette a fatimai engesztelő imatalálkozót a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban. Az eseményről Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános tájékoztatott.

2018. november 14. szerda

Veres András püspök szentmisét mutatott be Ruzsán Szent II. János Pál pápa tiszteletére

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a Csongrád megyei Ruzsán mutatott be szabadtéri szentmisét Szent II. János Pál pápa ünnepe alkalmából október 21-én.

2018. október 26. péntek

Az egyházmegye fővédőszentje, Szent Gellért ünnepe Nagybecskereken

Szent Gellért, a Nagybecskereki Egyházmegye fővédőszentje ünnepén, szeptember 24-én mutatott be tanévnyitó szentmisét a székesegyházban Német László püspök. A jeles naphoz kapcsolódóan szervezték meg az egyháztanácstagok találkozóját: szeptember 21-én Fehértemplomon, 22-én... »

2018. szeptember 26. szerda

Isten örök pillanatában vagyunk – Egyházmegyei zarándoklat a Szent Vér-ereklye jelenlétében Bátán

Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő – Udvardy György püspök kérésére – idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában... »

2018. szeptember 18. kedd

A Székesfehérvári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Szeptember 15-től egészen október 28-ig a Székesfehérvári Egyházmegye vendége lesz a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt.

2018. szeptember 15. szombat

A palermói pápai szentmisén kihelyezik a vértanú Giuseppe Puglisi ereklyéjét

A Fájdalmas Szűzanya ünnepén, szeptember 15-én keresi föl Ferenc pápa a szicíliai várost, hogy lerója tiszteletét a 25 éve a maffia áldozatául esett pap, Giuseppe Puglisi ereklyéje előtt. A pápai út részletes programját szeptember 11-én sajtótájékoztatón ismertette Corrado Lorefice... »

2018. szeptember 13. csütörtök

Magyarországra érkezik John Jackson, a torinói lepel világhírű kutatója

Szeptember 23. és 29. között hazánkba érkezik és Szegeden, Szarvason, Lajosmizsén, Pécsett, Győrött, valamint három budapesti helyszínen tart előadást a lepel világhírű kutatója, John Jackson és felesége, Rebecca. Az egyhetes látogatás szervezőjével, Greschik Gyula kutatómérnökkel... »

2018. szeptember 8. szombat

Új ereklyetartóba került a bátai Szent Vér

Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér-ereklye a pécsi püspöki palotában.

2018. szeptember 8. szombat

Öt skandináv ország is fogadja Lisieux-i Szent Teréz és szülei ereklyéit

A skandináv országok püspökei közös pásztorlevélben fordultak a hívekhez abból az alkalomból, hogy Lisieux-i Szent Teréz és ugyancsak szent szülei, Louis és Zélie Martin ereklyéit öt skandináv ország is fogadja szeptember 28. és november 12. között.

2018. szeptember 5. szerda

Szent II. János Pál pápa ereklyéi által köt testvérkapcsolatot két plébánia

Szent II. János Pál pápa vérereklyéivel gazdagodott a Szeged-Csanádi Egyházmegyében található Ruzsa, valamint a Győri Egyházmegyében lévő Szany plébániatemplomba. Az ereklyéket augusztus 20-án Krakkóban adta át Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek a települések... »

2018. augusztus 23. csütörtök

„Hadd legyünk mi is tiszták, hősök, szentek…” – Szent István-napi búcsú Makrancon

Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsúi szentmisét Bartal Károly Tamás gyémántmisés jászóvári emeritus apát celebrálta, akit már a szentmise elején külön köszöntöttek pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából.

2018. augusztus 22. szerda

tovább »