Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

A tábori lelkészek mindennapjai – Előadás és könyvbemutató Szombathelyen

November 14-én Kálinger Roland tartott előadást a szombathelyi hadtörténeti kiállításon a tábori lelkészek mindennapjairól, szerepéről a hadseregben. A rendezvényen egy, a tábori lelkészi szolgálattal foglalkozó könyvet is bemutattak.

2017. november 16. csütörtök

Az emmauszi úton – A családok empatikus egyházi szolgálatáról Máriabesnyőn

November 9. és 11. között Máriabesnyőn zajlik a XXIV. Családkongresszus. Pénteken ott jártunk, és meghallgattuk Udvardy György pécsi megyéspüspök előadását, majd a háromnapos programról kérdeztük Bíró Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős... »

2017. november 10. péntek

Az apostolkodás háromlábú suszterszék – Országos cursillotalálkozót tartottak Debrecenben

Több mint hatszáz fő részvételével rendezték meg a magyarországi Cursillo mozgalom VI. országos találkozóját (a mozgalom szóhasználatában: ultreyát) november 4-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban.

2017. november 9. csütörtök

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.

2017. november 4. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 4-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. november 4. szombat

Küldetésed van! – Megáldották a felújított Szent Imre-templomot Kaposváron

Október 22-én, az esti szentmise keretében áldotta meg Varga László megyéspüspök a felújított kaposvári Szent Imre-templomot.

2017. október 25. szerda

Toth atya – Szlovák-magyar származású szalézi misszionárius Jakutföldön

Jozef Toth 65 éves, szlovák-magyar családból származó szalézi misszionárius. 1992 óta Jakutföldön él, a helyi szalézi közösség három alapítójából mára csak ő maradt – a közösség azonban egy válságos időszak után újra gyarapszik.

2017. október 20. péntek

Több mint negyvenmillióan követik Ferenc pápa Twitter-fiókját

Ferenc pápa kilenc nyelven megjelenő napi Twitter-üzeneteit több mint negyvenmillióan követik – tette közzé a Szentszék kommunikációs titkársága október 11-én.

2017. október 12. csütörtök

Városmisszió az óbudai Szentháromság-plébánián

A szeptember 30. és október 8. között tartott budapesti városmissziós napokhoz az óbuda-hegyvidéki Szentháromság-plébánia számos programmal csatlakozott.

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa kinevezte Népek Evangelizációjának Kongregációja új tagjait

Ferenc pápa október 4-én szerdán kilenc személyt nevezett ki a Népek Evangelizációjának Kongregációja tagjai közé.

2017. október 5. csütörtök

Csehországban tartották a Cursillo Mozgalom Európai Titkársága ülését

A Cursillo Mozgalom Európai Titkársága (GECC) a csehországi Velehrad városban tartotta ülését szeptember 28. és október 1. között. A találkozón (encuentro) tíz ország – köztük hazánk – nemzeti cursillotitkárságának képviselői vettek részt.

2017. október 4. szerda

Az európai püspökök minszki találkozójának zárónyilatkozata

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 28. és október 1. között Belarusz fővárosában tartotta éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A tanácskozás résztvevői által megfogalmazott és elfogadott zárónyilatkozatot adjuk közre teljes... »

2017. szeptember 30. szombat

Ferenc pápa az evangelizálásról: Az Egyház legyen mindig az irgalmasság eszköze

Az Egyház ebben a történelmi pillanatban úgy érzi, meg kell újítania erőfeszítéseit és lelkesedését az evangelizálás örökös küldetésében – erről beszélt a pápa szeptember 29-én az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa tagjainak, akik ezekben a napokban tartották ülésüket a... »

2017. szeptember 30. szombat

Boldoggá avatták a guatemalai őslakosok apostolát, Stanley Francis Rother atyát

Szeptember 24-én Oklahoma Cityben Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa boldoggá avatta Stanley Francis Rother atyát, aki Guatemalában szolgált misszionáriusként, ahol 1981-ben a hit elleni gyűlöletből megölték.

2017. szeptember 28. csütörtök

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

Megszólítani az embereket, hirdetni Isten szeretetét – Városmissziós napok lesznek Budapesten

Szeptember 30-a és október 8-a között a Magyar Városmissziós Szövetség (MAVÁRSZ) szervezésében budapesti városmissziós napokat rendeznek. Bartha Angéla szociális testvérrel, az egyhetes esemény koordinátorával beszélgettünk.

2017. szeptember 25. hétfő

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

Erdő Péter bíboros találkozott az Ábrahám közösség tagjaival

Az Ábrahám közösség huszonhat fiatal animátora látogatott Budapestre szeptember 8. és 10. között. Különböző európai városokból – Madrid, Valencia, Torino, Róma, Vicenza, Verona – érkeztek, hogy egy hétvégét töltsenek Magyarországon.

2017. szeptember 12. kedd

Kocsis Fülöp metropolita a Szegedi Ifjúsági Napokon

Augusztus 23. és 26 között rendezték meg a Szegedi Ifjúsági Napokat. A SZIN-en, amely évről évre lelki táplálékot is szeretne adni a fiataloknak a szórakozáson kívül, az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány KözösPont fesztiválmissziója is jelen volt.

2017. augusztus 29. kedd

tovább »