Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban

Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit... »

2019. április 19., péntek

A húsvét és az Egyház – Erdő Péter bíboros gondolatai a nagyhétre

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek – nem csak lelkipásztoroknak szóló – nagyheti gondolatait adjuk közre.

2019. április 17., szerda

Sarah bíboros: „Ma az Egyház leggyengébb pontja a félelem”

Az Aleteia portál készített interjút Robert Sarah bíborossal, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusával esszékötete kapcsán.

2019. április 10., szerda

Szent Ferenc példája mindig aktuális – A német Ferences Missziós Központ képviselőit fogadta a pápa

Assisi Szent Ferenc tovább tudott lépni kora egyházának korlátain, hogy hitelesen megélje az evangéliumot – a pápa a rendalapító szent példájának aktualitását emelte ki a németországi Ferences Missziós Központ Alapítvány szerzetes és világi tagjainak április 6-án délelőtt a... »

2019. április 10., szerda

„A falak bontogatása a dolgunk” – A roma kultúra világnapja Körömben

Április 8-án, a roma kultúra világnapján a körömi romák és a köztük élő verbiták is lelkesen ünnepeltek. És nemcsak ők, hanem az egész település, amely bőrszínre való tekintet nélkül jó közösség akar lenni.

2019. április 9., kedd

Íme, Ferenc pápa alternatívája az egyház megújítására!

Austen Ivereigh brit újságíró a maga összefüggéseibe helyezve mutatja be a 21. századi egyház számára kínált „ferenci alternatívát”. A tavaly ősszel megjelent írást Tornya Erika RSCJ (Szent Szív Társaság) ismertette, összefoglalója első részét adjuk közre.

2019. április 5., péntek

A Jóisten görbe vonalakon is tud egyenesen írni – „Szólj be a papnak!” Debrecenben

A „Szólj be a papnak!” csapatának legutóbbi, március 25-i debreceni estjéről szóló beszámolót adjuk közre.

2019. április 2., kedd

„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő

Nem kell félni a válságtól! – véli Timothy Radcliffe volt domonkos rendfőnök

Timothy Radcliffe, a domonkos rend hajdani általános elöljárója február 18–21. között „Hogyan reménykedjünk ma?” címmel tartott előadást Kanadában, Québecben és Montrealban. Ennek apropóján beszélgetett vele a Presence francia nyelvű kanadai katolikus portál munkatársa.

2019. március 20., szerda

Újabb neokatekumenek indulnak házról házra Pécsett

Ünnepi szertartás keretében kapta meg március 13-án a pécsi székesegyházi plébánia második neokatekumen közössége az apostoli hitvallást, a Hiszekegyet. Az előírásnak megfelelően Udvardy György megyéspüspök ajánlotta a lelkiségi mozgalom tagjainak a Credót, amit ők el is... »

2019. március 20., szerda

Szeretetből hála, hálából szeretet – Máriát köszöntő ifjú zarándokok Győrben

A Szűzanyát köszönteni gyűltek össze a Győri Egyházmegye iskoláinak diákjai a második Ifjúsági Mária Zarándoklatra. Március 7-én a középiskolásokat fogadták a Könnyező Szűzanya kegyképénél a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A nap szentmisével, tanúságtétellel, ... »

2019. március 7., csütörtök

Látogatás a kaposvári anyaotthonban

Varga László kaposvári megyéspüspök az ÉLSZ imacsoport tagjaival és a Kultúr Találka együttessel március 4-én este a Borostyánvirág Anyaotthonba látogatott.

2019. március 7., csütörtök

„Az Isten mosolyának fogtam fel” – Beszélgetés a magyar Cursillo volt világi elnökével

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársa, Zsirosné Seres Judit készített interjút Fabók Györgyné Ildikóval, aki négy éven át koordinálta a mozgalom munkáját országos vezetőként. Az interjút szerkesztve közöljük.

2019. március 4., hétfő

João Braz de Aviz bíboros: Szükség van az Egyház megtisztulására

Aviz bíboros, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációjának vezetője a Fokoláre Mozgalom vendége volt február 20-án Máriabesnyőn. Az Új Város magazin riportere az életéről és az Egyházat ma foglalkoztató kérdésekről beszélgetett... »

2019. március 2., szombat

Senki gyermekei – Huszonhat sors az utcáról

A Csak Egyet Szolgálat egyházi fenntartású szociális intézmény, amely Isten gondviselése alapján és elhivatott emberek lelkesedése által működik. Fenntartója az egyházi jogi személyiséggel rendelkező Új Jeruzsálem Katolikus Közösség, amely 1996 óta végez missziós... »

2019. március 2., szombat

Isten: igen, Egyház: nem? – Provokatív témák a Részigazság Klubban

A 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló Egyesület szervezte a Részigazság Klub legutóbbi estjét a budapesti Loyola Caféban február 28-án: Süveges Gergő kérdezett a jelenkori vallásosságról, Török Csaba teológus és Gyorgyovich Miklós szociológus válaszolt.

2019. március 1., péntek

Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban... »

2019. február 21., csütörtök

Pio atya a hibák dacára is szerette az Egyházat – Beneventói zarándokokhoz intézett beszédet a pápa

Február 20-án, az általános kihallgatás előtt Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában találkozott azzal a mintegy 2500 zarándokkal, akik Felice Accrocca érsek vezetésével a beneventói egyházmegyéből érkeztek a Vatikánba.

2019. február 20., szerda

Nyolcvannyolc éves a Vatikáni Rádió

1931. február 12-én avatta fel XI. Piusz pápa a Vatikáni Rádiót. Vértesaljai László SJ, a rádió magyar szerkesztőségének munkatársa írásában felidézi azt a különleges napot, amelyen első alkalommal szólt Péter utóda egyszerre és egyidejűleg a földkerekség lakóihoz.

2019. február 13., szerda

Gyere be, az én szívemben sok hely van – Ifjúsági Háló-találkozó Zentán

A Délvidéken is erőre kapott a Háló Ifi, a Háló-mozgalom fiataljainak közössége. Január 26-án találkozóra hívták az érdeklődőket Zentára; a programon körülbelül ötven fiatal vett részt Vajdaság különböző részeiből.

2019. február 5., kedd

tovább »

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle